Pe 4.12.2009 HeKi - LeKi

  • 1 900
  • 10

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Huomenna Heinolassa nähdään lähesnimikaimojen kohtaaminen, kun KooKoolle hävinnyt HeKi kohtaa Kisan, joka kaatoi upeasti 7-2 Sportin kotiluolassaan. LeKillä on alla (muistaakseni) 6 vierasotteluvoiton putki, joten tilastojen valossa ennakkosuosikkina ollaan. Kaikkea voi kuitenkin sattua ja ylimielisyyteen ei ole varaa. Huomenna toivottavasti kokoonpanoon ei tule muutoksia eikä näillä näkymin ole syitäkään.

Illan otteluun järjestetään LeKin toimesta megafanimatka ja reissulle oli jo viikonloppuna lähdössä noin 80 henkeä, joten tuossa 80-100 korvilla kisalaisten määrä Heinolassa pyörii. Eli hallissa varmasti piisaa viikonlopputunnelmaa molemmissa päissä ja kisalaisia ei hallin latomaisuus haittaa, siihen on täällä totuttu! Itse tullaan kaveriporukalla mölyämään, joten kannustus on taattu.

Heinolassa jyrää!
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Aivan uskomattoman hienoa, onko tottakaan, juuri tuollaiselle sydämeni sykkii!

Pienen paikkakunnan pieni seura, joka pystyy mobilisoimaan tuollaisen joukon vieläpä ihan tavalliseen alemman sarjan runkosarjamatsiin!

Liigaseurojen varjostakin siis voi etelässäkin ponnistaa?

Kyynikko minussa silti epäilee, että jokin kaupallinen taho tai koululaistrippi on kaiken takana. En muuten voi ymmärtää tällaista äkillistä "vallan kumouksellisuutta" paikkakunnalla, jossa on ollut alkeellinen halli ja vähäiset yleisökaaderit ja sittenkin saavutettu vasta vähän aiempaa parempi runkosarjasijoitus.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Täytyy tulla kommentoimaan tuota fanimatkaa, erittäin hieno homma. Ja vielä suurella porukalla. Näinhän fanitoiminta kehittyy paremmaksi. Vielä, kun pojat on pienessä keitossa niin ääntäkin lähtee varmaan tavallista enemmän *hymiö tähän*.

Sport oli täysin yössä LeKi:ä vastaan keskiviikkona, se nyt ei sinänsä ollut yllättävää, ei laske LeKi:n voiton arvoa silti yhtään. Tänään kuitenkin uusi peli.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Kyynikko minussa silti epäilee, että jokin kaupallinen taho tai koululaistrippi on kaiken takana. En muuten voi ymmärtää tällaista äkillistä "vallan kumouksellisuutta" paikkakunnalla, jossa on ollut alkeellinen halli ja vähäiset yleisökaaderit ja sittenkin saavutettu vasta vähän aiempaa parempi runkosarjasijoitus.

Eipä ole ei! Farmiseurakin näyttää isommilleen närhenmunia tällä tempauksella ilman mitään kikkoja. LeKin järjestämä reissu, josta lisää: http://edustus.leki.fi/leki/www/fi/ajankohtaista/index.php?we_objectID=9846&pid=5576

Suuri kiitos LeKin hyvälle tiedottamiselle ja mainostamiselle reissun tiimoilta, joka varmasti on auttanut lähtijämäärässä. Loppujen lopuksi meitä on nyt sitten tänään n. 90 lähdössä kohti Heinolaa, vaikka tosiaan kyseessä ''ihan tavallinen alemman sarjan runkosarjamatsi''. Mukana on (entisiä) LeKi-pelaajia, faneja ja muita LeKi-henkisiä. Hieno juttu kyllä ja pelistä odotan kyllä spektaakkelia, vaikka ennakkoon HeKi - LeKi peli varmasti ei se kiinnostavin olisikaan. HeKi on usein onnistuttu kaatamaan, mutta tänään varmasti vastustaja on ärsytetty ja tiukka peli tulossa. LeKillä mahdollisuus nousta jopa sarjakärkeen, joten toivottavasti ei mene ylilatauksen puolelle.

4. 38 SUOMAA Juha 13 SUVANTO Mikko 6 TAIPALE Jussi

3. 37 JOKI-ERKKILÄ Juho (A) 15 NIPPALA Jose (A) 40 ALANEN Johannes
4 FRIMAN Petteri

2. 18 ANTONEN Juuso 23 PELTONEN Tomi 27 VÄLIMAA Tommi
14 AALTO Jouni 12 TIERANTA Anssi

1. 10 NIINIMÄKI Jesse 71 KAIPAINEN Matti (C) 29 HÖLLI Antti
2 LAINE Ville 36 GLAD Jarkko

MV 30 KOSKELA Sami
1 KORHONEN Markus (AM)

Tuossa vierasjoukkue-LeKin kokoonpano, joka on täysin sama kuin millä Sport kaatui, joka on jo hieno juttu sinänsä ja harvinaista täällä Lempäälässä. Joukkue on täynnä taitoa(Niinimäki, Hölli), nopeutta(Antonen, Alanen) ja fyysisyyttä(Suomaa, Välimaa, Glad, Tieranta), jota tsemppaa hirmuinen faniryhmä. Tunnelma kattoon ja voitto kotiin!

Ja toivottavasti saadaan keskusteluun mukaan myös heinolalaisia.
 

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Kyllä meinaa harmittaa kun ei tänään peliin pääse, kerrankin olisi Lempäälästä rehtiä porukkaa tulossa kannattamaan! Toisaalta ei sitten harmita ollenkaan, on meinaan nuo HeKin pelit menneet entistä tylsemmiksi katsoa.

Höllin olisin nähnyt kyllä mieluusti uudestaan, tekee tässäkin pelissä sen pakollisen maalinsa.

Saatiin sentään Hovinen maaliin. Kapanen pelasi mielestäni aivan kamalan pelin keskiviikkona, varmaan kuusi kertaa kiekko sivuutti tolpan noin kolmen sentin päästä. Peliajan puute näkyi Plaaninmäenkioskille saakka. Btw käykääs LeKi-fanit ostamassa sieltä nakit ranskalaisilla jos tämän viestin vielä luette.

LeKille parin maalin voitto, HeKi toki taistelee tapansa mukaan pisteistä viimeiseen asti.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Ensin pelistä ja sitten fanimatkasta.

Pelissä LeKi taisteli urhoollisesti, mutta ei vain yksinkertaisesti neljällä pakilla ja paikalle hälytetyllä maalivahti Jaakko Simolalla pystytty voittoon. HeKi oli sarjajumboksi äärimmäisen hyvä ja Niko Hovinen oli liekeissä estäessään LeKin karkaamisen toisessa erässä. LeKin olisi voittaakseen pitänyt iskeä pari täysin ansaittua lisämaalia paikoistaan. Nyt vain Juuso Antonen ja Johannes ''Jonski'' Alanen pystyivät maalaamaan. Kuitenkin hienosti tsempattu joukkueelta, vaikka miestä putosi rivistä.

Fanimatka oli menestys. Paikalla oli todella lähes sata kisalaista(kaksi täyttä bussia)! Toki jokainen ei yhtynyt metelöintiin, mutta väittäisin, että äänenvoimakkuus oli ihan liigatasoa. Törmättiin tulomatkalla pysähdyspaikalla Pelicansin 25-päiseen Hämeenlinnassa käyneeseen porukkaan, jotka suuresti ihmettelivät määräämme ja intoamme.

Kuten Jatkiksen otteluraportissa kerrotaan niin herttileeri lähti meidän miehistä ääntä! Oli heinolalaisilla ihmettelemistä, kun saavuttiin paikalle ja alettiin hoilata ikonillemme, Jose Nippalalle, bussissa suunniteltuja lauluja. Osansa saivat myös LeKin duunaripuolen ruumiillistuma, Juha Suomaa ja kaksi maalia iskenyt Jonski!

Saimme metelöinnistämme isoa kättä Heinolan hallin järkkäreiltä, yleisöltä ja tietty omilta sankareiltamme, joka tietty lämmitti tappiosta huolimatta ja jokaisella taisi olla hyvä mieli kotiin lähdettäessä. Heinolan yleisökin syttyi aivan eri tavalla, kun paikalla oli vastustajan äänekäs, mutta rehti fanirykelmä. Ei lähdetty minkäänlaiseen rähjäämiseen tai rettelöintiin vaan kannustettiin omia äänekkäästi loppuun asti. Oli todella hienoa huutaa KISA-huutoja vielä tappion tultuakin! Varmasti siinä jokainen huomasi, että kisalainen ei selkäänsä käännä omilleen.

Heinolaan sellaista vielä, että lopettakaa herranjestas se kahjo rummuttaminen ja keskittykää huutamiseen! Ja jokainen nyt sitten ensi perjantain RoKi-peliin! Viedään sinne edes osa eilisen tunnelmasta.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Heinolaan sellaista vielä, että lopettakaa herranjestas se kahjo rummuttaminen ja keskittykää huutamiseen!

Heinolan halliin tosiaan se rumpu ei sovi. Se dominoi ääneltään niin helkkarin isosti kun hallin akustiikka on suoraan sanottuna paska :) Allekirjoitan lauseesi 100 % siinä määrin karseaa kaikkine kaikuineen on kuunnella.
 

Kylähullu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HeKi, KalPa, TPS, Minnesota Wild, Anaheim Ducks
Siinä on vaan sellainen pikku juttu, että tällä hetkellä ainoat kannustajat siellä HeKin fanipäädyssä ovat niitä pikkujunnuja jotka huutokannustavat kyllä välillä oikein ansiokkaasti, mutta kun se ääni ei vielä oikein kanna paljon mihinkään. Kun sieltä on kaikki vähän aikuisemmat (ja kovemman äänen omaavat) huutajat kaikonneet joko kokonaan pois hallista, muualle katsomoon tai HeKin vapaaehtoishommiin käytävälle.

Ja rumpalitkin ovat molemmat näitä alle 15-v. jannuja, joille se rummuttaminen on tosi iso juttu. Jos ne rummut kielletään Heinolan hallissa kokonaan niin seurauksena on sitten taas se Suomi-sarjan aikainen syvä hiljaisuus ja voin varmuudella sanoa, että siitä sitten ei taas joukkuekaan kauheasti kiittele. Joukkueen puolelta tullut kommentti on se, että he tykkäävät kun edes rumpukaksikko pitää ääntä.

Vierasjoukkueiden faneilta tällaista asiaa on aivan turha kysyä, mutta HeKin omilta kannattajilta kysyn, että kumpi se nyt sitten on loppujen lopuksi parempi; pari innokasta junnuikäistä rumpalia jotka saavat välillä muunkin yleisön mukaan taputtamaan ja kannustamaan vai Suomi-sarjan (eli entistä rumpuryhmää edeltävä) aikainen hiljaisuus? Tähän loppuun vielä se sama kommentti, minkä olen ehtinyt jo melkein kuluttaa puhki: ihan jokainen siitä 400-500 katsojasta saa vapaasti huutokannustaa siellä hallissa ja huutaa rumpalit työttömiksi.
 

Hangref

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, JYP, Peliitat
Ja rumpalitkin ovat molemmat näitä alle 15-v. jannuja, joille se rummuttaminen on tosi iso juttu. Jos ne rummut kielletään Heinolan hallissa kokonaan niin seurauksena on sitten taas se Suomi-sarjan aikainen syvä hiljaisuus ja voin varmuudella sanoa, että siitä sitten ei taas joukkuekaan kauheasti kiittele. Joukkueen puolelta tullut kommentti on se, että he tykkäävät kun edes rumpukaksikko pitää ääntä.

Jos hieman muistuttaisin kuitenkin menneistä ajoista. Tuolloin Suomi-sarja aikanahan Heinolan jäähallissa oli sitä tunnelmaa tai no mitä niillä vähillä katsojilla sai - sillon katsojat oli se kuudes kenttäpelaaja.

Itse ainakin muistan katselleeni kuinka Hekin omat juniorit olivat olutpubin päädyssä huutamassa, laulamassa ja kannustamassa. Tuolloin mukana olivat myös rummut, mutta erityisesti muistan laulun jota pojat kailottivat vastustajan aikalisällä: "Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu! ..." Toki pojat olivat nuoria, suunnilleen saman ikäisiä kuin nuo tämän hetkisetkin fanin alut, mutta silloin heitä oli runsaimmin määrin ja sen myötä ääni kuuluikin.

Itse olen suorastaan pettynyt heinolalaisten lätkäinnostukseen, kun ei ihmisiä saada hallille ei millään ja ne jotka saadaan ovat hiljempaa kuin kirkossa, vain maalin satunnaisesti tunnelma nousee niille kivoille lukemille. Eikös Hekille perustettu joku fanijoukko joskus?
Vanhoja aikoja miettiessä..
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Ja rumpalitkin ovat molemmat näitä alle 15-v. jannuja, joille se rummuttaminen on tosi iso juttu. Jos ne rummut kielletään Heinolan hallissa kokonaan niin seurauksena on sitten taas se Suomi-sarjan aikainen syvä hiljaisuus ja voin varmuudella sanoa, että siitä sitten ei taas joukkuekaan kauheasti kiittele. Joukkueen puolelta tullut kommentti on se, että he tykkäävät kun edes rumpukaksikko pitää ääntä.

No parempi on jokin ääni kun ei ääntä lainkaan. Itse ja korostan siis että Itse, en pidä siitä rumpujen aiheuttamasta jylystä joka osaltaan johtuu siitä että halli on puoli tyhjä ja ääni pääsee suht vapaasti siellä kimpoilemaan. Tämä ei siis ole millään tapaa kritiikkiä itse rummuttajia kohtaan, se on vaan plussaa kun sällit jaksaa kannustaa! Itseä vain ottaa korviin se rumpujen ääni, sattuu sopivasti sille kuuloalueelle joka ei vielä ole "kuurona". Noh, onneksi ongelma on omalla kohdallani suht koht vähäinen sattuneesta syystä. Kokelin viimeksi käydessäni tulppia mutta sitten meni kuulutuksetkin muhjuksi. Mutta pieniä on omat ongelmat sinällään. Olen vain huomannut että en ole yksin tuon asian kanssa että rummut hieman ärsyttävät korvissa Heinolan hallissa. Oulun hallissa joka tosin on isompi, ei rumpujen ääni ole niin paha, vaikka melkein vieressä istuukin.

Mutta, kyllä se huuto ja mahdolliset kannatuslaulut + sun muut sen rummutuksen voittaa. Mikään tosin ei estä että kumpiakin hallissa ei voi samaan aikaan olla. Itse asiassa se olisi suotavaa, etenkin jos hallissa olisi enempi sakkia.
 

Kylähullu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HeKi, KalPa, TPS, Minnesota Wild, Anaheim Ducks
Totta, Suomi-sarjankin aikaan hallissa oli kyllä ajoittain meteliä, varsinkin sen mestaruuskauden loppupuolella. Siinä mielessä olen tietysti jäävi vertailemaan, että asuin siinä 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alkupuolella poissa Heinolasta ja peleissä käyminen oli muutaman vuoden ajan aika harvaa. Eli en pysty sanomaan, minkälaista metakka on ollut silloin. Mutta ajasta sitä ennen ja takaisin Heinolaan muuttamisen jälkeen 2003 muistan kyllä elävästi sen, että oma kantava ääneni (varmaan välillä aika monen harmiksi) oli ainoa mikä silloin tällöin hiljaisessa hallissa kuului. Sitten olisiko ollut viimeisen vai jopa parin viimeisen Suomi-sarjakauden aikana oikeista musikantti-rumpaleista koostunut rumpuryhmä kokoontui juuri sinne pubin puoleiseen päätyyn soittamaan, mikä tuntui meistä yksittäisistä huutelijoista hiton hienolta. Tällä hetkellä tuosta rumpuryhmästä on jäljellä enää vain rummut, kapulanheiluttajina ovat olleet pääasiassa junnujätkät nyt jo toista kautta peräkkäin. Viime kauden alussa nämä ns. ammattimaisemmat muusikot vielä kävivät joissakin peleissä, mutta kauden mennessä sitten miten meni ja miesten omien siviilikiireidenkin takia heitä ei enää siinä hommassa paljon näkynyt.

Totta on, että puolityhjässä hallissa rummutus kaikuu todella inhottavasti ja sattuu korvaan eikä siinä poikien lähiympäristössä oikein kestä istua millään, en kovin lähellä kestä minäkään. Olen yrittänyt välillä vähän hillitä sitä täysiä hakkaamisen intoa, mutta pikkukundeilla se tuntuu innostuksessa usein unohtuvan ja siitä joutuu muistuttamaan.... usein. Mutta kun he ovat niin tohkeissaan siitä.....

On hienoa, jos on sellaisia faneja, kenellä on päällimmäisenä muistona HeKin peleistä hienot huutokannustukset ja laulamiset, haluaisin että minullakin olisi. Päällimmäisenä muistona minulla ovat ne paheksuvat katseet ympäriltä kun olen antanut äänihuuleni tuulettua kunnolla. Sekä tietysti se Suomi-sarjan mestaruuskauden loppupuoli, jolloin saimme eri puolilta hallia jo joitakin kannustajia yhteen ja "huusimme HeKin voittoon" oikein antaumuksella. Unohtamatta tietysti ensimmäisen Mestis-kauden hurmiota.

HeKin faniyhdistys Vitosketju on kyllä yhä toiminnassa, mutta porukan into fanittamiseen on parin viime kauden pettymysten aikana laantunut todella paljon. Ydinryhmä on toki yhä innokkaasti mukana. Osansa on myös tehnyt se, että faneja on nykyään myös joko HeKin vapaaehtoistöissä tai muuten töissä pelien aikana. Ei kauheasti auta huutokannustusta jos parikin niistä ketkä ovat olleet aktiivisimmin aloittamassa huutamista ovat pelin aikana muissa töissä. Mutta kun kahteen paikkaan ei yksi ihminen kerralla ehdi millään. Eikä sitten taas kovinkaan huutaja yksin kovin kauaa jaksa jos ympäriltä ei lähde enemmän jengiä mukaan. Vitosketju kuitenkin on ja elää ja haluaa yhä uusia jäseniä mukaan porukkaansa.

Mutta hei, otetaan yhdet hienoille muistoille :)!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös