Pe 3.1.2025 Ilves - Ässät

  • 1 744
  • 21

Pukuhuone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ei edelleenkään tulijoita sairastuvalta,5 hyökkääjää ja 3 pakkia pois. Sentteriosasto on huonossa jamassa mutta kyllä tällä kokoonpanolla KalPa ja Jukuritkin voitettiin.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noni, sitten Ilves. Kovasti on isoilta seuroilta ukkoja sivussa, se tarjoaa voitonsaumaa meille. Enpä tiedä, mikä kurittaa noita, kun pikkuseurat pelaa lähes ehjillä rostereilla.
Ylivoimalla pojaat onnistuneet ja alivoimakin paranee vaan eipä kannata kyllä jäähyjä ottaa Ipaa vastaan, sen verran siellä on taitoa kuitenkin. Liikkuvaista kiekkoa ja komeita sommitelmia rakentaa vastustaja, pitää saada huumori pois sieltä, jos ei muuten, niin keskialue tukkimalla sitten. Epäilen kyllä, että Ässät karvaa ylhäältä. Jos sen vihun peli saa siten sekaisin.
Tätä matsia olisin halunnut paikan päälle ihmettelemään, mutta eihän nuo aikataulut jousta. Keväällä ehkä sitten, jos sinne asti päästään.
Toivotan vauhdikasta matsia, iloista peli-iltaa kaikille.
 

#28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves (Ässät & Hifk)
Tänään seurataankin sitten tarkasti Kucerikin pelaamista.

Ilveksen kokoonpano on totutun repaleinen. Kun on jatkuvasti 8-9 pelaajaa pois niin onhan jäällä hyvin eri joukkue kuin mitä se parhaimmillaan paperilla olisi.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Enpä tiedä, mikä kurittaa noita, kun pikkuseurat pelaa lähes ehjillä rostereilla.
Onhan siellä Ässilläkin poissaoloja. Mutta merkittävin asia Ässien rosterissa lienee se, että Rovio aloittaa maalilla ja Rubin puolestaan istuu penkillä. Ilvekselläkin toki maalilla vähemmän pelannut Pavlat, mutta ero hänen ja Malekin välillä on kuitenkin paljon pienempi kuin Ässien kaksikolla.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onhan siellä Ässilläkin poissaoloja. Mutta merkittävin asia Ässien rosterissa lienee se, että Rovio aloittaa maalilla ja Rubin puolestaan istuu penkillä. Ilvekselläkin toki maalilla vähemmän pelannut Pavlat, mutta ero hänen ja Malekin välillä on kuitenkin paljon pienempi kuin Ässien kaksikolla.
Noo, meiltä puuttuu oikeastaan kaksi, teiltä vissiin ainakin 2 kentällistä. Siinä on hiukan eroa. Mutta asenteellahan näitä vedetään, pakkokin. Keväällä ei itku auta, jos ukkoja puuttuu.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Ihan ok vieraspeli, Ilves vaan oli tehokkaampi. Rovio pelasi hyvin ja antoi sauman voittoon, kallis nukahdus vaan Miksalta.

Etiäppäi, huomenna otetaan voitto.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tasainen peli ja Ilves oli napsun parempi ja huolellisempi.

Kaikkia pelejä ei voi voittaa. Huomenna jatkuu ja toivottavasti Ässät pystyy painamaan kaasua vielä lisää. Näytti, että Ässillä olisi hieman raikkaampi jalka.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
3.1.2025 Ilves - Ässät 3-1, Liiga

Ilves

Klingberg 48 - Borg 11 - Meskanen 18
Ratinen 17 - Mäntykivi 12 - Lööke 29
Könönen 52 - Bau 21 - Väisänen 58
Kangasniemi 26 - Björkqvist 20 - Laurell 27

Friman 3 - Gazda 33
Johansson 23 - Pelli 53
Nyberg 28 - Latvala 43
Rautanen 56

Pavlat 39
Malek 31

Ässät

Erholtz 73 - Järvinen 44 - Hämeenaho 29
Fabre 78 - Tiivola 74 - Vanhatalo 93
Ylitalo 18 - Juhola 19 - Noiva 16
Talaja 20 - Ojantakanen 26 - Lipiäinen 9

Kucerik 21 - Määttä 37
Kärki 39 - Salmela 51
Boelius 25 - Riekkinen 66
Hellman 28

Rovio 35
Rubin 41

Kun varmistui se, että Kärjelle olisi jääaikaa tarjolla kenties jopa parikymmentä minuuttia kakkosparissa, päätin suunnata illaksi Tampereelle katsastamaan hänet vihdoin livenä, koska kaksi kuukautta sitten Turussa hän ei pelannut seiskapakkina vaihtoakaan Tapparan riveissä. Lisäksi junnukisoista oli sopivasti välipäivä.

Kertasin jälleen ennen peliä aiemmat muistiinpanoni Kärjestä. Vahvuuksiahan ovat olleet nummelinmainen avauspelaaminen niin pystyyn laiturille kuin vapaan sentterinkin lapaan, keskialueen puolustuspelaaminen (CHL-peleissä hyvää eteenpäin puolustamista osana korkeaa 2-1-2 karvausta ja U20-kisoissa ison jään 1v1-puolustaminen oli useimmiten mallikasta), ulottuvuuden hyödyntäminen PAPP:ssa, kyky tulla tarvittaessa jalalla paineen alta ja viivelähdöissä kuljettaa lähelle kärkikarvaajaa seuraavan pelivalinnan helpottamiseksi, pienpelit hyökkäyssiniviivassa korkealle nousseen hyökkääjän kanssa, siniviivatanssiminen ja repivä luistelu mukaan vastaiskuihin.

Heikkouksia ovat olleet havainnointi PAPP:ssa (peruuttavan vastustajan jättäminen auki slottiin liian etäälle 1v1-puolustamisessa), siirtokiekkojen vaillinaisuus toisinaan paineen alla yhdellä kädellä huitaisemalla, ensimmäiset potkut ja siitä johtuva ajoittainen kiire, transitiopuolustaminen (vuoti Porissakin avausmaalissa) ja mailakamppaileminen laitojen lähellä. Neutraaliksi osa-alueiksi merkitsin U20-kisoissa mm. laukauksien tarkkuuden, pinchauksien ajoituksen, kamppailukovuuden PAPP:ssa ja maalinedustan siivoamisen.

Saavuin Nokia Arenan edustalle vasta kuuden jälkeen missaten alkulämmittelyn. Ruuhka oli jonkinlainen (yleisöä 9633) ja pääsin istumaan 18.20. Kiirehtiminen oli kuitenkin turhaa, kun Ilves päätti aloittaa seremoniansa vasta tasan puolelta, eijjjumalauta. Alku viivästyi kriittisen vartin ja ehdin täten paluujunaan minuutin marginaalilla. Ei näin. Onneksi peli rullasi nopeasti ilman suurempia viivästyksiä. Juhlallisuudet ajoitettakoot jatkossa sitten niin, että kiekko tippuu jäähän juuri silloin kuin on tarkoitettu, jollei kyse ole paidanjäädytyksestä. Ulkopaikkakuntalaiset kiittävät siitä, koska julkisen liikenteen yhteydet Tampereelta muualle kuin Helsinkiin ovat heikot ilta-aikaan.

Ostin piletin päätyyn, jossa Ässät puolustaisi kahdesti, jotta näkisin Kärjen operointia ennen kaikkea paineen alta lähdöissä, irtokiekkoihin ehtimisessä jalalla ja puolustusalueen puolustuspelaamisessa. En usko, että hän luo uraa änärissä YV-pakkina, vaan on opeteltava 10 senttiä pidemmän Haguen tapaan muuntautumaan junioriaikojen maalipyssystä miehekkääksi yleispuolustajaksi, joka käyttää ulottuvuuttaan hyväkseen sekä pystyy myös tarvittaessa pelaamaan kakkosalivoimaa. Mahdollisesti reilun kuukauden päästä Turussa aion istua siinä päädyssä, johon Ässät kahdesti hyökkää, mutta tässä matsissa oli siis toisin. Toivoin toki, että Ässät saisi kakkoserässä jonkun ylivoiman, jotta pääsisin näkemään Kärjen painavan laukauksen livenä jo nyt. Kuten tavallista, kirjasin muistiinpanoja kaikista vaihdoista.

1. erä

Otin nauhalle ensimmäisen vaihdon. Se alkoi hyökkäyspäästä Tiivolan ketjun takana. Hyökkäysalueella Kärki operoi mielellään oikealla puolella, vaikka hänet oli merkitty vasemmalle, mutta jokaisessa startissa sieltä hän oli one-timervalmiudessa. Aloitusvoiton jälkeen Kärki ei lähtenyt laukomaan, vaan levitti Salmelalle, jonka matala toimitus taisi osua Pavlatin patjoihin, vaikka Tiivola teki maskia ihan hyvin. Ilves käänsi pystyyn ja Kärki pääsi transitiopuolustamaan painotonta puolelta. Ilves murtautui sisään Salmelan puolelta Meskasen toimesta. Kärki merkkasi pimeältä puolelta Klingbergin ja havainnoi hyvin tämän ajon maalille. Meskasen syöttö oli laidasta osoitteeton ja Salmela haki kiekon kulmasta, mutta avaus karkasi pitkäksi kiekoksi.


Oman pään aloitustappion jälkeen Kärki ajautui alakolmion miesvartioinnissa (Ässien PAPP standardi alakolmiovartiointi pienellä twistillä + laiturit puolustivat aluetta) boksaamaan Borgia maalin eteen. Hän jakoi sopivasti kovuutta poikittaisella mailalla selkään pari kertaa saaden tämän jopa horjahtamaan, mutta valitettavasti lapa jäi sulkematta ja Borg ohjasi Klingbergin syötön kulmasta ohi Rovion. Selkeästihän tuo meni Kärjen piikkiin ja olisin toivonut positiivisempaa ensivaikutelmaa, vaikka Salmelakin olisi voinut syötön katkaista paremmalla sijoittumisella. Matka Haguen tasoiseksi oman pään fyysiseksi perusluudaksi on pitkä. Aiemmin olin merkannut maalinedustan siivoamisen neutraaliksi osa-alueeksi, mutta nyt tuli tosiaan miinusta. Ja se Ässien twisti PAPP:ssa näkyy videollakin eli toisen puolustajan se halusi kuitenkin jättää maalin eteen eikä luonut 3v2-ylivoimia kulmiin, vaan yritti tehdä stoppeja joko tasavoimaisena tai sitten lähimmän laiturin auttamana. Tuo lähemmäs maalia jäänyt puolustaja oli kuitenkin hereillä ja kun joku vastustajan kolmesta hyökkääjästä ajautui keskustaan/maalille, hän otti tämän kontrolliin kolmantena vartioitavana pelaajana kuten Kärki otti Borgin haltuunsa klipin lopussa. Pistelinjojen ulkopuolella molemmat puolustajat eivät siis samaan aikaan lähteneet seuraamaan miehiään toisin kuin joissain orjallisemmissa miesvartioperusteisissa systeemeissä tapahtuu. Lisäksi tuon extrapuolustajan tehtävä oli riiston tapahtuessa liikkua vapaana miehenä pelattavaksi esim. päätyyn ja avata peliä laitureille pystyyn. Sikäli roolitus sopi Kärjelle melko täydellisesti.

Toinen vaihto alkoi ajassa 2:10 hyökkäyspäästä. Kultakypärien ketjut olivat vastakkain eli Järviset ja Mäntykivet. Kärki pääsi taas transitio-/suorahyökkäyspuolustamaan ja hoiti ison jään 1v1-tilanteen Mäntykiveä vastaan kohtalaisesti ohjaten tämän laitaan puolustussinisen jälkeen kuten kanadalaishyökkääjät U20-kisoissa. Silloin kirjoitin, että se oli lupaava merkki aikuispelejä ajatellen. Mäntykivi sai kuitenkin laidasta syötettyä Kärjen lävitse pistelinjalle Ratiselle, joka Kärjen sivupaineisesta mailaniskusta huolimatta eteni kiekolla päätyyn tuosta pienen tilan 2v1-tilanteesta. PAPP:ssa Kärki pysyi hyvin keskustassa miehensä Mäntykiven sisäpuolella, kunnes muut tekivät stopin. Ilves haki omista uuden vauhdin ja suorahyökkäsi vasemmalla puolella ollutta Kärkeä vastaan. Tämä peruutti ehkä liikaa ja siniviivan päällä häntä vastaan pelattiin toistamiseen pienen tilan 2v1 eikä Kärki sitä saanut välissä katki. Aika nopeasti Ässät sai silti stopin ja Kärki paineli vaihtoon.

Kolmas vaihto oli ajassa 6:30 lentävänä. Kakkospari joutui puolustamaan vastaiskua heti alkuun, mutta pysyi tiiviinä pistelinjojen välissä, hyvä. Siniviivan päällä Salmela tökkäsi kiekon pois hyökkääjältä ja Kärki otti irtokarkin haltuunsa. Ässien systeemissä keskialueen uudelleenryhmittymisissä ja ylemmissä viivelähdöissä oli käytössä "kolme ylhäällä" sopimus eli edes sentteri ei tullut hakemaan kiekkoa lapaansa pakkien välistä, vaan jäi roikkumaan keskialueelle. Hyökkääjät olivat tasaisesti kolmella kaistalla, jotta puolustajat kääntäisivät kiekon näille ykkösellä pystyyn kuten vaikkapa Hurricanes on vuosia tehnyt. Kiekollisesti taitavalle Kärjelle se ei ollut ongelma. Hän nimittäin käänsikin pelin heti pystyyn antamalla rennon lätyn menetyksensä jälkeen jatkoprässänneen kärkikarvaajan lavan yli Juholalle vasempaan laitaan ja Ässät pääsi sitten ylittämään keskialueen sekä siirtämään paineen toiseen päätyyn. Myöhemmin pelissä Kärki onnistui muuten samassa tempussa uudelleen, mikä oli positiivista.

Palatakseni tähän vaihtoon Kärki sai syvyydestä syötön siniviivan oikeaan kulmaan ja lähti tanssimaan keskemmäs. Hän piti pään ylhäällä ja löysi sitten keskeltä siniviivaa syöttölinjan oikealle takakulmalle. Juhola laukoi toisella kosketuksella Pavlatin patjoihin, mutta tuossa oli väläys Kärjen kyvystä luoda etua hyökkäyssiniviivassa, pelisilmästä ja syöttötaidosta. Ilves hyökkäsi vielä vastaan vaihdon lopuksi. Kärki peruutti kohti maalia ja kun keskikaistalla kaiketi Ratinen (?) yritti kiertää hänet laidan puolelta, Kärki jakoi tälle kunnon lonkkataklauksen ja pysäytti tyylikkäästi vihulaisen. Sitä seurasi sitten NHL-tasoinen kova ristipisto oikeasta laidasta takasiniselle Red Bull -kypärää kantaneelle Ylitalolle, joka ei kuitenkaan päässyt murtautumaan alueelle. Kärki lähti vaihtoon tuon jälkeen ja ilmeisesti loukkasi hieman itseään taklaustilanteessa, koska hän oli sivussa seuraavat reilut 10 minuuttia. Luulin ensin, että hänet on penkitetty avausmaalin takia, kun seiskapakki Hellman veti useamman vaihdon Salmelan kanssa, mutta sitten tajusin pohtia loukkaantumisenkin olevan vaihtoehto. Kiehuin joka tapauksessa sisäisesti, kun Kärjen scouttaus oli taas menossa vihkoon ja nyt sentään vasta kolmen nähdyn vaihdon jälkeen, uskomatonta.

Pari minuuttia ennen erän päättymistä Kärki kävi kuitenkin pelikatkolla kurvaamassa jäällä pikaisesti testatakseen pelikuntonsa. Huokaisin helpotuksesta, kun hän jäi sitten tutusti roikkumaan laidan reunalle odottamaan vuoroaan päästä kentälle (tuotakaan yksityiskohtaa ei TV-kuvista osaa hoksata). Reissu Tampereelle ei jäänyt keskeneräiseksi.


Otin nauhalle avauserän viimeisen vaihdon. Kärki suorahyökkäyspuolusti Ratista. Ehkä hän jälleen vähän liikaa peruutti rohkeamman eteenpäin puolustamisen sijaan (pelin alla pysyminen vaikutti toki selkeästi valmennuksen ohjeistukselta, koska lisenssi esim. pintsauksiin hyökkäysalueella tuli vasta tappioasemassa päätöskympillä) ja hyökkääjälle jäi aika paljon tilaa kiertää häntä vauhdilla laidan puolelta, kun etäisyys ei täysin hallussa ollut ja puolustaminen meni kurotteluksi, mutta Kärki onnistui kuitenkin riistossa päädyssä Ratisen sudittua lumet kiekon päältä ja siirtämään pelivälineen rystyltä ränniin ohi Lööken jatkoprässin Noivan ja Salmelan huoleksi. Nämä hoitivatkin kiekon pihalle. Kärjen luistelu tässä vaihdossa oli vähän väkinäistä eikä hän lähtenyt tukemaan vastaiskua läheskään niin repivästi kuin U20-kisoissa, vaan muutenkin avauserässä tyytyi melkeinpä aina tulemaan viimeisenä hyökkäysalueella varmistaen, että hän pysyy pelin alapuolella kaikissa skenaarioissa. Vaihdon lopuksi Kärki valui taas suojaamaan maalinedustaa, kun Salmela ja sentteri voittivat päätykiekon Ässille vasemmassa kulmassa. Häntä ei sinne kolmanneksi kaivattu.

2. erä

21. minuutilla Kärjen ristipisto kohti vasenta laitaa katkesi Borgiin lentäen katsomoon. Aloitusvoiton jälkeen Kärki laukoi punaviivalta kiekon ränniin ollen muuten jälleen oikealla puolella. Rännikiekko oli tarpeeksi kova, jotta Fabre ehti siihen toisella laidalla samaan aikaan Pellin kanssa. Se oli plussaa. Fabre voittikin kiekon hetkeksi vieraille mailamiekkailussa, kunnes Ilves tuli omista ulos. Pistin merkille sen, että lisenssiä puolustaa eteenpäin ei kyllä yhtään ollut vastustajan laituriin Klingbergiin, vaan Kärki peruutti ajoissa keskialueelle. Änäriä ajatellen se ei ole kovin kehittävää vrt. Tapparan 2-1-2 karvaus, jossa Kärki sai arvokkaita toistoja ajan ja tilan ottamisesta pois keskialueella. PAPP:ssa sitten taas Kärki jäi enimmäkseen vartomaan maalin eteen, kun Salmela ja sentteri tekivät likaiset työt kulmassa. Esim. hetken aikaa Ilveksellä oli jopa 3v2-ylivoima oikeassa kulmassa. Vasta kun Väisänen liikkui slottiin, Kärki nosti kiinni häneen. Kertaalleen hän irtosi myös maalin edestä painottomaan laitaan siirtokiekon perään, muttei ehtinyt rännivieritykseen ennen vastustajaa. Vaihdon lopuksi Kärki kuitenkin oli ensimmäisenä päätykiekolla ja liikutti sen paineen alta ykkösellä rystyltä ohi karvaajan keskialueelle ja siitä Ässät vei hyökkäyksen pohjaan, hywä. Änärissä noita tilanteita tulee paljon eikä silloin vain saa räpeltää kiekolla kuten joku Chayka teki. Kärjen rystysyöttäminen ja siirtokiekkovarmuus olivat ilman muuta plussamerkinnän arvoisia ja kehitystä vuodentakaisiin U20-kisoihin oli tapahtunut tuolla osa-alueella.

25. minuutilla Ässät ryhmittyi sen paljon käyttämään 3-2/0-5 trapiin, mutta Ilves puhkoi ensimmäisen tason yhdellä avauksella takasiniselle. 3v2-tilanteessa Kärki joutui taas vastaanottamaan häntä vastaan luodun kapean 2v1-tilanteen. Ei se täysin tekemätön paikka ollut, jos Kärjellä olisi ollut lupa pumpata eteenpäin ja yrittää pitää viisikko tiiviimpänä ottamalla tila pois Borgilta, joka mursi siniviivan pistelinjalta ja levitti sitten vasempaan laitaan laiturille, kun Kärki salli tuon reitin pysyen keskemmällä visusti takaperinluistellen tutusti. Laituri veikin kiekon pohjaan asti. Sitä seurasi pieni virhe pelaajavaihdossa maalin kulmalla ja Ilves-peluri sai kokeilla vapaasti vanhanaikaista, kun Kärki jäi väärälle puolelle. Yhtä kaikki, tällä on siis parannettavaa 2v1- tilanteissa syöttöjen katkomisessa sisäänvientien yhteydessä. Minun oli annettava miinusta, koska Kärkeä vastaan tullaan jatkossa hyökkäämään paljon, jos suoritustaso ei edisty. Nyt häntä vastaan oli liian helppo murtautua alueelle mielestäni.

Seuraava vaihto alkoi omista. Kiekko ajautui maalin taakse. Kärki liikkui sinne toiseksi pelaajaksi ja murjoi Latvalaa selästä 2v2-tilanteessa laidan vieressä. Sen perään Kärki jäi 1v1-tilanteeseen Klingbergia vastaan. Tämä muutti suuntaansa äkisti ja Kärki kompuroi sen myötä, mutta nousi nopeasti ylös jäästä. Siniviivasta kiekko palautui ränniä pitkin päätyyn. Kärki iski terävästi ruotsalaisveteraanin runkoon ja sai riistettyäkin kiekon mailallaan. Salmela tuli apuun ja liikutti viereltä ränniä pitkin kiekon ulos omista. Ässät pääsi jopa 2v1-vastaiskuun, mutta Erholtz laukoi itse Pavlatin kilpitorjunnasta limpun päätyverkkoon. Mutta joo, Kärjen tilannekovuus oli neutraalia tässä vaihdossa kuten pääosin junnuskaboissakin. Yhden kamppailun hän selvästi hävisi ja toisen voitti Klingbergia vastaan päädyssä. Latvalan kanssa tuli tasuri.


Matsin puolivälin vaihdon otin talteen osittain, kun Kärki asettui hyökkäyspään aloitukseen ja sai sitten levityksen siniviivassa oikealle puolelle. Rannelaukaus kuitenkin kimposi Ratisen blokista keskialueelle, äsh. Hän taisi hakea puolittaista ohjurisyöttöä korkeaan slottiin Talajalle tuloksetta. Tuo oli melkeinpä ainoa huono suoritus Artulta hyökkäyssiniviivassa, mutta senkin hän heti paikkasi välittömällä jatkoprässillään, joten kuuluisasta toisesta effortista voi antaa miniplussan. Kuten Bruce Cassidy tapaa sanoa, NHL on toisen ja kolmannen effortin sarja, jossa irtokiekoista sitkeästi kamppaileminen on tärkeää.

Vaihto jatkui aloituksen jälkeen siten, että oman maalin takana Kärki tuplattunakin onnistui törkkäämään kiekon eteenpäin paineen alla! Ässät vei pohjaan vastahyökkäyksen ilman sen suurempaa maalipaikkaa. Kun Ilves sai riiston, Kärki lähti suosiolla heti peruuttamaan eikä edes harkinnut pintsaamista Klingbergiin, joka oli puolivälissä omaa aluetta ennen kuin lähti pystyyn pistelinjaa pitkin kohti Kärkeä. Se avasi tilan Gazdalle murtaa rauhassa siniviiva vasemmasta laidasta, kun Klingberg osittain skriinasi Kärkeä. Taitava rightin puolustaja kuljetti aina päätyyn asti, vaikka Kärki vaihtoikin lennosta häneen yrittäen lyödä kiekon lavasta nollakulman lähestyessä vähän kuten avauserässä Ratiseltakin, joten selkeästi vasta tuossa kohden oli ikään kuin lisenssi yrittää riistoa aggressiivisemmin, kun kulma oli tarpeeksi pieni. Ilves pyöritti hetken, kunnes Kärki pääsi päädyssä väliin siirtokiekkoon ja syötti upean rauhallisesti paineen alla kahden pelaajan välistä keskustaan sentterille. Ässät pääsi omista pois, mutta teki pitkän kiekon. Aloituksen jälkeen Salmelan oikean puolen kautta Ässät pääsi lopulta purkamaan paineen ja Kärki lipui vaihtoon vasempana pakkina. Ainakin tämä sai toistoja sekä oikealla että vasemmalla puolella pelaamisesta. Mitä tulee PAPP:iin, kyllähän Kärjen pysäytykset ja riistot perustuvat varmaan jatkossakin paljon siihen, että hän lukee syöttösuuntia ja pääsee väliin rännisiirtoihin kuten tässä vaihdossa. Pelkällä fysiikalla hän tuskin stoppeja tekee kovinkaan toisteisesti laitojen lähellä, vaikken sitä haguemaista urakehitystä pahakseni laittaisikaan.

Kolme minuuttia ennen taukoa Kärki surffaili toimettona hyökkäyssiniviivassa, kun ykkösketju mylläsi syvässä. Painottomalta puoleltakaan ei ollut lupa nousta vetopaikkaan, joten sekin kertoo aika varovaisesta pelisuunnitelmasta. Järvinen kiersi korkealle kiekko lavassaan ja Kärki teki tilaa liikkumalla vasemmalle puolelle, mutta jättö vastaliikkeen tehneelle Salmelalle epäonnistui siniviivan kupeessa. Jatkoprässi oli kuitenkin hyvä ja Erholtz pakotti vihulaisen siirtokiekkoon punaiselta. Kärki vastaanotti sen oikealla puolella ja toistamiseen pelin aikana käänsi keskialueen uudelleenryhmittymisessä kiekon ykkösellä takaisin pystyyn ohi lähimmän karvaajan kohti kolmea hyökkääjää eri kaistoilla. Rystysyöttö löysi samaa laitaa pitkin Järvisen, minkä jälkeen Arttu meni vaihtoon.

Hän palasi kehiin vielä ajassa 39:45 hyökkäyspään pyöritykseen ja saatuaan poikittaissyötön pakkipariltaan hassutti siniviivassa Mäntykiven pienellä vartaloharhautuksella. Ensin Kärki liikkui kohti laitaa, mutta kääntyikin takaisin kohti siniviivaa. Se teki tarvittavan tilan antaa takaisin poikkari Kucherikille (?), joka sitten laukoi pistelinjan sisäpuolelta ranteella maalille. Tukitoimet olivat hyvät ja tuplamaski paikalla, mutta Järvinen/Talaja ei päässyt laukomaan kaaoskiekkoa kohti maalia. Merkitsin plussan Kärjelle viivatanssikyvyistä kuten jo avauserän väläys osoitti. Hän oppi yhdestä kerrasta eikä toistamiseen laukonut päin laiturin polvisuojia.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
3. erä

41. minuutilla Ässät pelasi trapin ja se piti. Ilves joutui pelaamaan keskialueelta siirtokiekon päätyyn. Kärki oli paikalla ensin keskivertoluistelullaan, mutta yhden kosketuksen siirron sijaan hän päätti ottaa vastaan Klingbergin taklauksen ja vasta kontaktin jälkeen liikuttaa kiekkoa, mutta peli puuroutuikin maalin taakse. Mielestäni tuo oli huono valinta täten. Ässät ylimiehitti päädyn ensimmäisiä kertoja luoden 3v2-ylivoima, kun molemmat puolustajat ajautuivat sinne luonnollisesti Tiivolan kanssa kamppailemaan ja kolmistaan he voittivatkin Ilveksen ykkösen laiturit vääntötilanteessa. Salmela kuitenkin juuttui kiekon kanssa uuhyvän jatkoprässin ja toisen effortin ansiosta. Meskasen sinnikkyys eritoten jäi mieleen. Yhtä kaikki, Tiivola meni auttamaan Salmelaa ja Kärki jäi tutummin viereen katselemaan lähemmäs omaa maalia, joten työnjako PAPP:ssa palautui normaaliksi, kun muut tekivät likaisen työn Artun puolesta. Lopulta tuo kaksikko voitti kiekon Ässille ja se pääsi omista ulos sekä vaihtamaan.


Ylivoimavaihdon otin osin nauhalle. Kärki oli ykkösylivoimassa viivapuolustajana. Muut jäsenet olivat Hämeenaho, Järvinen, Erholtz ja Ylitalo. Kärki levitti kertaalleen kiekon vasempaan siipeen, mutta Lennin syöttöyritys sieltä keskustaan Erholtzille epäonnistui. Ässien YV-haku oli hyvin yleinen eli kaksi pelaajaa haki vauhtia pohjasta ja puolustaja jätti heille kiekon imettyään ensin AV-hyökkääjiä itseensä keskialueella. Myös Golden Knights sitä käyttää. Pidin siitä, että nauhalle saamassani toisessa haussa Kärki teki kuskauksellaan kivasti tilaa pohjasta vauhtia hakeneille Järviselle ja Hämeenaholle luoden vauhtieroa suuremmaksi siten, että hän ei luopunut kiekosta ajoissa, vaan piti tarpeeksi pitkään vaihtoehtona myös oman kuljetuksen keskialueen läpi, johon AV-hyökkääjät joutuivat reagoimaan pudottamalla alemmas. Järvinen pääsikin helposti murtamaan siniviivan itse.

44. minuutilla ykkösketjut olivat jäällä vastakkain ja vaihto alkoi hyökkäyspäästä. Ilves kuitenkin lähti hyökkäämään heti ja Klingberg murtautui sisään käytännössä Kärjen läpi Ilveksen vasemmasta laidasta puskemalla vain eteenpäin ahtaasta raosta laidan puolelta, vaikka Kärjen etäisyys olikin tuohon mennessä illan tiukin ja ajattelin, että nyt suorahyökkäyksen pysäyttäminen ennen nollakulman lähestymistä olisi voinut olla mahdollista. Noh, Klingbergin kuljetus päätyyn ei sinällään vaaraa aiheuttanut. Ja kun Meskanen nousi päädystä esiin kohti maalia, Kärki irtosi maalin edestä oikea-aikaisesti tätä kohden lyöden terävästi kiekon pois lavasta!

Seuraavaksi oli hyökkäyspään lentävä vaihto. Kärki sai ränniä pitkin kiekon lapaansa siniviivan oikeaan kulmaan. Hän lähti liikkumaan keskemmäs ohi laiturin, joka taisi olla Laurell/Kangasniemi. Kärki liikkui aina vasemmalle b-pisteelle asti saaden lapansa auki, mutta rannelaukaus pysähtyi Pavlatin torsoon. Mutta hieno oman maalipaikan luonti tuo oli. Ylemmässä viivelähdössä hän otti jalalla tyhjät pois ja avasi sitten tarkasti Talajalle oikeaan laitaan ja tämä murtautui sisään. Siniviivassa Kärki lähti taas haastamaan laituria, joka oli tuolloin Mäntykivi. Kärki käytti klassista kämmen-rysty-kämmen -harhautusta siirtäen kiekon ilmassa itselleen vastustajan lavan yli, mutta Mäntykivi pysyi aika hyvin mukana suunnanmuutoksissa ja sai blokattua laukauksen. Mutta Kärki toistamiseen paikkasi epäonnistuneen laukauksen heti jatkoprässillään, kun hän nappasi irtokiekon itselleen Mäntykiven jaloista. Ässät haki uutta vauhtia keskialueelta ja Kärki tutusti käänsi ristipiston takasiniselle Talajalle ennen vaihtoon menoaan, kun hyökkäyskolmikko jäi roikkumaan ylhäälle. Aiempi Nummelin-vertaus ei kyllä täysin metsässä ole, kun pitkien, kovien ja puhkovien syöttöjen onnistumisprosentti oli korkea.

49. minuutin visiitti oli lyhyt. Ilveksen vastaiskussa kiekko karkasi oikealla puolella olleen Kärjen haltuun kuten kakkoserässä kertaalleen, mutta tämä lahjoitti sen takaisin kompuroimalla itsekseen. Väisänen kiitti lahjasta syöttäen Ilveksestä katsottuna vasemmasta kulmasta takaviistoon ja Könönen pääsi laukomaan kohti maalia tuloksetta. Loppuaika vaihdosta oli kellumista ja Kärki kyttäsi maalin edessä, koska hänen on otettava joku vastustajista kontrolliin. Kun Ylitalo teki riiston laidassa ja purki, Kärki pääsi vaihtoon.

Ajassa 50:30 nähtiin näyte siitä ison jään 1v1-puolustamisesta, josta kirjasin plussan U20-kisoistakin. Mäntykivi haastoi hänet vasenta laitaa pitkin, mutta Kärki sai blokattua tämän laukauksen suoraluistelusta päätyverkkoon, erinomaista. Voi todeta, että päätöserässä Kärjen etäisyyskontrolli oli selvästi aiempia eriä parempaa, vaikka Klingberg hetkeä aiemmin murtautuikin ahtaasta raosta alueelle, mutta vähän paremmin Arttu sentään haastoi kiekollisen pelaajan eikä vain ohjannut tätä pienempään kulmaan.


Otin nauhalle oman pään aloituksen jälkeisen hetken, jossa Kärki osoitti kykyään tulla jalalla pois paineen alta, kun hän pyörähti toiseen suuntaan kuin Meskanen ja pääsi sitten avaamaan oikeaa laitaa pitkin eteenpäin Vanhatalolle. Kiitettävä suoritus. Täten en usko, että Kärjelle on ongelma pelata oikealla puolella AHL:ssäkään, kun hän osaa syöttää niin hyvin paineen alla lusikkapuoleltakin (kuten toinen videoklippi todisti ylempänä) toisin kuin esim. jo ylempänä mainittu Chayka.


Vaihdon lopuksi merkkasin plussan siitäkin, että toistamiseen Kärjen päätykiekko oli tarpeeksi luja punaviivan oikeasta kulmasta. Pavlat ei saanut sitä katki maalin takana, vaan se päätyi Ässien painottomalle laiturille vasempaan laitaan. Dumppausten onnistumissaldo oli siis 2/2.


54. minuutilta seuraava klippi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Kärki puolusti eteenpäin keskialueella. Syynä oli Ilveksen juuri tekemä voittomaali, joten oli aika nostaa riskitasoja. Arttu oli hitusen myöhässä laituria vastaan, mutta Tiivola ehti ensimmäisenä tämän selustasiirtoon. Varmistus H3:na oli kunnossa, hyvä. Peli ajautui hetkeksi Ässien päätyyn, mutta nopeasti Tiivola ja toinen puolustaja voittivat kiekon Kärjelle, joka katseltuaan vierestä liikkui pelattavaksi maalin edestä päätyyn ja avasi sitten varmasti eteenpäin Fabrelle, joka vei hyökkäyksen pohjaan saakka.

Peli juuttui tuon jälkeen pitkäksi aikaa Ilveksen päätyyn (leikattu pois), kunnes Ilves voitti kiekon ja lähti iskemään vastaan. Kärki pintsasi toistamiseen, mutta oli taas myöhässä puoli sekuntia ja Meskanen sai siirrettyä kiekon Artun ohitse. Tuloksena oli riskitasojen noston myötä heti puolikas 2v1-tilanne omiin Salmelaa vastaan, kun varmistus ei tuolla kertaa pelannut. Kärki jahtasi kiekollista Borgia ja ehti jonkun verran häiritsemään lättyä kohti Klingbergia. Tämä ei saanut kiekkoa haltuun ilmasta. Artun suoraluistelunopeus oli sekin minusta aika keskivertoa. Jatkotilanteessa Salmela ja Juhola voittivat 2v2-kamppailun kulmassa, kun Kärki katseli sitä tutusti vierestä ja liikkui sitten pelattavaksi päätyyn. Ehkä vähän turhaan hän palautti kiekon takaisin tukossa olleeseen laitaan sen sijaan, että olisi vyöryttänyt sen ulos painotonta puolta pitkin. Mutta kuten jo todettua tuo rooli, jossa Kärki oli vastuussa riiston jälkeisestä avauspelaamisesta ylimääräisenä pelaajana vieressä, sopi kyllä hänen ominaisuuksilleen täydellisesti. Muut tekivät hanttihommat ja kiekollisesti pätevä Kärki vastasi avauspelaamisesta tuoreempana. Mutta sitten taas Pohjois-Amerikkaa ajatellen rooli, jossa hänen heikkoutensa on piilotettu taidokkaasti, ei palvele kehittymistä, koska kyllä Kärjen pitäisi saada kokemusta ja toistoja vääntötilanteista puolustusalueella, jotta hän niitä oppisi voittamaankin. TIlanteiden välttely ei kehitä, joten vaikka nyt Ässät varmasti menestyy paremmin valitulla roolituksella, pidemmällä aikavälillä keskialueen peruuttelun lisäksi tuo kamppailutilanteista pois pysytteleminen ei ole Kärjelle välttämättä eduksi ja valmista häntä pieneen askiin. Mutta sehän tuskin J. Pikkaraista kiinnostaa, koska kyse on tulosurheilusta. Vaihdon lopuksi Kärjen maltti oli hyvä, kun Salmelan jätöstä hän odotti maalin kulmalla syöttölinjan aukeamisen vasempaan laitaan. Hän teki itselleen tarvittavan tilan pienellä rytminmuutoksella kuten aiemmin sen oman pään aloituksen jälkeen


Kolme minuuttia ennen loppua vaihto alkoi hyökkäyspäästä. Kärki odotti toimettomana viivassa, kunnes pintsasi jälleen kohti Meskasta samalla lopputuloksella. Hän ei itse saanut katkoa aikaan, mutta Ilvekselle sattui kuitenkin kiekonkäsittelyvirhe tuon jatkoprässin seurauksena. Kärki nappasi irtokiekon keskustasta haltuunsa ja laukoi sitten ohi vasemman etualakulman. U20-skaboissa pintsauksien ajoitus parani turnauksen edetessä, mutta nyt päätöskympillä Kärki oli niissä sysihuono, kun saldo oli lopulta 0/4.


Kärki sai luottoa myös kuudella viittä vastaan viimeisten puolentoista minuutin aikana. Sain nauhalle hänen ehkä parhaan avaussyöttönsä eli NHL-tason ristipiston oikeaan laitaan Hämeenaholle (?). Ässät ei kuitenkaan saanut pakkopeliä käyntiin lukuisista sisäänvientiyrityksistä huolimatta.

Pitkän kiekon jälkeen Kärki yritti estää Ratisen purun, mutta pintsaus oli taas myöhässä ja tämä melkein roikutti kiekon tyhjiin. Puoli minuuttia ennen loppua Kärki otti kädellään ilmasta alas kiekon siniviivan kulmasta ja laukoi heti maalille hankalasta asennosta. Kuti meni kimmokkeen kautta selvästi ohi. Lopussa sitten summerilyönnillä Ilves vielä teki kosmeettisen 3-1 osuman tyhjiin, kun kelloon jäi nelisen kymmenystä muistaakseni.

Yhteenveto

Kärki pelasi 18:34 huolimatta avauserän poissaolostaan, joten se 20 minuuttia olisi mennyt kyllä rikki muutoin. Tehotilasto oli -2, kun Ilves tosiaan teki tyhjiin summerilyönnillä. Laukauksia oli kolme kohti maalia. Paperilla hän oli vasen pakki, mutta silmätestin perusteella enemmän kyllä oikealla puolella johtuen juuri mm. hyökkäyspään aloitusten ryhmittymisestä.

+ Edunluontikyky hyökkäyssiniviivassa laituria vastaan vartaloharhautuksilla ja kiekonkäsittelyllä. Kärki useamman kerran haastoi lähimmän laiturin ja tanssi keskemmäs tämän ohi saaden lapansa auki joko vedolle tai syötölle. Kiva, ettei hän arkaile ahtaassa tilassakaan koittaa luoda etua joukkueelleen voittamalla oman yksykkösensä. Kohokohtina olivat avauserän takatolppapassi Juholalle ja päätöserän itse luotu vetopaikka vasemmalle b-pisteelle. Mäntykiven jekuttaminen kakkoserän lopussakaan ei unohdu, kun näin sen lähempää. Vaikka nauhalle tarttui blokattu kuti, siinä Kärki nimenomaan jätti harhauttamatta kunnolla ja se kostautui heti. U20-kisoissa puolestaan Kärki pelasi siniviivan kupeessa hyviä seiniä korkealle nousseen hyökkääjän kanssa, mutta tässä pelissä sellaiset hetket loistivat poissaolollaan
+ Toinen effortti hyökkäyssiniviivan blokattujen kutien jälkeen. Kärki riisti kiekot heti takaisin välittömällä jatkoprässillä, joten Ilves ei päässyt iskemään vastaan. Tuo sitkeys mahdollistaa jatkossakin riskien ottamisen hyökkäyssiniviivassa
+ Pelisilmä ja syöttötaito niin hyökkäysalueella kuin keskialueen ylityksissä. Ristipistot olivat NHL- ja Nummelin-tasoa napakkuudeltaan eikä harhasyöttöjä juuri tullut, vaan onnistumisprosentti puhkovissa syötöissä oli korkea. U20-skaboissakin avauspelaaminen oli vahvuus eikä se siitä ollut miksikään muuttunut
+ Rystypassit ja siirtokiekkovarmuus paineen alla olivat moitteettomia painolliseen laitaan sekä kerran tuplattunakin Kärki antoi rauhallisen syötön keskustassa olleelle vapaalle sentterille. U20-kisoissa annoin kritiikkiä yhden käden huitaisuista, koska ne eivät menneet laiturille asti, mutta nyt en löytänyt moitittavaa hänen siirtokiekoistaan ränniä pitkin. Ja taito avata peliä lusikkapuolelta mahdollistaa jatkossakin peluutuksen oikealla puolella
+ Keskialueen uudelleenryhmittymisissä ja ylemmissä viivelähdöissä pelin kääntäminen kahdesti yhdellä kosketuksella pystyyn kärkikarvaajan lavan yli keskialueelle jääneille kolmelle hyökkääjälle. Tuo vaatii havainnointitaitoa ja teknisyyttä
+ Päätykiekkojen lujuus. Ne kiersivät painottomaan laitaan laiturille (2/2) ja Ässät sai kulmarallin käyntiin
+ Kyky tulla jalalla paineen alta. Kahdesti päätöserässä päätyviivan alapuolella Kärki malttoi ja pienellä rytminmuutoksella sai luotua itselleen riittävän tilan avaussyötölle karvaajan lähdettyä väärään suuntaan
+ Transitiopuolustamisessa maalille ajojen merkkaaminen tarkasti havainnoimalla (Klingberg alussa + lonkkataklaus) pimeältäkin puolelta
+ YV-haussa oman kuljetusuhan pitäminen tarpeeksi kauan voimassa, jotta pohjasta vauhtia hakeneille hyökkääjille vauhtiero muodostui jätön jälkeen suuremmaksi
+/- PAPP:ssa sijoittuminen eli miehen sisäpuolella pysyminen alakolmion twistimiesvartioinnissa. Kakkoserässä tapahtui se pieni lapsus pelaajavaihdossa maalin kulmalla tarjoten vetopaikan vastustajalle, mutta muutoin Kärki havainnoi tarpeeksi hyvin, kun joku vastus liukui pistelinjojen sisään ja otti esim. Mäntykiven haltuunsa pari kertaa. Pohjois-Amerikan pientä askia ajatellen olisi kuitenkin hyvä saada kokemusta vääntötilanteista enemmän, jotta hän olisi valmis fyysisempään peliin siellä, vaikka tämänhetkinen heikkoudet piilottava rooli varmasti auttaa Ässiä menestymään paremmin
+/- Siirtokiekkojen katkaisu puolustusalueella (1/2). Kerran hän irtosi maalin edestä painottomaan laitaan myöhässä, mutta pääsi myös toisella kertaa väliin rännivieritykseen tehden stopin maalin takana. Syöttösuuntien haistelu on varmasti tulevaisuudessakin isossa osassa Kärjen puolustusalueen katkoissa
+/- Tilannekovuus PAPP:ssa laitojen lähellä oli yhä neutraalia (kakkoserän kamppailuvaihto). Muutoin hän antoi muiden hoitaa likaiset hommat kulmissa
+/- Mailapuolustaminen omissa oli plussan ja neutraalin välimaastossa. Klingbergilta ja Meskaselta hän löi kiekot pois lavasta, mutta Ratisen ja Gazdan kuskauksia päätyyn hän ei saanut katki sivupainelyönneillään, vaikka ulottuvuuttaan yrittikin noissa hetkissä käyttää hyväkseen. Aiemmin mailapuolustaminen oli heikkous, joten mielestäni mailakovuus oli kehittynyt vuodessa muutaman muun osa-alueen ohella
+/- Ison jään 1v1-transitiopuolustaminen. Päätöserässä hyvä mailablokki Mäntykiven laukaukseen. Muutoin Kärki tyytyi ohjaamaan hyökkääjän kohtalaisesti kohti laitaa pienempään kulmaan pistelinjan ulkopuolelle ja yritti riistoa vasta nollakulman lähestyessä
+/- Suorahyökkäysten puolustamisessa etäisyyskontrolli parani pelin edetessä, kun alkuun se oli melkoista kurottelua turhan etäältä nojaten ehkä liiaksikin ulottuvuuteen luottamiseen, mutta kun valmennus oli ohjeistanut pysymään pelin alla, en dumaa täysin Kärkeä hänen tyytymisestään pistelinjojen välisen kaistan suojeluun jättäen tilaa laidan puolelta murtautumiseen
+/- Päätykiekkojen nouto. Kerran hän löi sellaisen ykkösellä ränniin ja Ässät pääsi ulos, mutta toisella kertaa otti ensin kontaktin vastaan ja sitten peli puuroutui päätyyn. Pohjois-Amerikassa pelinopeus on isompi, joten on suosittava useammin ensimmäistä optiota. U20-kisoissa välillä ratkaisuissa kesti liikaa, mutta sanoisin, ettei hän enää niin paljoa aikaillut päätykiekkotilanteissa tai ylipäätään paineen alla siirroissa, mikä oli hyvä juttu
+/- Vastaiskujen tukemista Kärki ei tehnyt yhtään niin repivästi kuin U20-tasolla, vaan saapui lähes aina viimeisenä hyökkäysalueelle huolehtien puolustusvalmiudesta viimeiseen asti
+/- Suoraluistelunopeus oli keskivertoa näkyen päätöserässä päätykiekolle menemisessä ja 2v1-vastaiskun takapaineistamisessa. Jos hän ryntää tilanteesta ohi, ei hän kyllä sitä enää jalalla oikein ehdi paikkaamaan
+/- Rannelaukauksista uupui viimeinen tarkkuus, mutta mukavan painavasti ne lähtivät lavasta ilman liian pitkää viritystä
- Maalinedustan siivoaminen osana alakolmion twistimiesvartiointia 1v1-puolustamisessa. Vaikka hän murjoi Borgia pari kertaa juuri ennen avausmaalia yrittäen boksata tätä kauemmas, tämä sai kimmotettua kiekon reppuun Rovion edestä. U20-kisoissa osa-alue oli neutraali, mutta nyt miinusmerkkinen yhden pelin otannalla
- Pienen tilan 2v1-tilanteiden katkominen suorahyökkäyksissä. Saldo oli 0/3. Se ei riitä ja vastustajat voivat surutta hyökätä Kärkeä vastaan toisteisesti jatkossa, jos hän ei saa ilmasta lyötyä alas yhtään siirtoa pistelinjalta laitaan tai toisinpäin tai saa lisenssiä yrittää riistoa vähän aggressiivisemmin peruuttelun sijaan. Tässä pelissä häntä vastaan oli liian helppo murtautua sisään tuon takia, joten puolustussinisen varjelu ei vakuuttanut
- Pintsaukset 0/4 päätöskympillä. Hän oli aina puoli sekuntia myöhässä ja laituri ehti siirtää kiekon Kärjen selustaan jättämään tilaan, kun tämä sai lisenssin vihdoin tappiolla puolustaa eteenpäin kunnolla hyökkäysalueelta asti. U20-kisoissa pintsauksien ajoitus parani turnauksen edetessä, joten toivottavasti nyt oli kyse vain siitä, että ei ollut tuosta noin vain helppoa vaihtaa peruuttelua aktiivisempaan riistojen hakemiseen

Muut

- Rehellisesti sanottuna fokus Kärjessä oli niin iso, etten juuri keksinyt sanottavaa muista janttereista. Noh, toki Boeliusta seurasin mielenkiinnolla. 11. minuutilla Gazda hassutti hänet rumasti kärkimiinalla ja pääsi laukomaan keskikaistalta kilpeen ja seurauksena oli vielä minuutin kulmamyllykin Ässien alueella, ei hyvä. Mutta pidin Boeliuksen liikkumisesta neljään suuntaan ja kyvykkyydestä simppeliin tempojääkiekkoon eli pelin kääntämiseen napakasti pystyyn kuten Kärkikin teki. Sillä tavoin hän muistutti vähän Sedoffia profiililtaan ja Boeliuskin muistaakseni sai vastuuta sekä kakkosylivoimassa että -alivoimassa Riekkisen kanssa ollen Christofferin tapaan monipuolinen yleispuolustaja-aihio
- Meskasen sinnikkyys jatkoprässätä jäi mieleen positiivisena asiana. Paljon Kärkeä vastaan pelanneesta isäntien ykkösestä puolestaan Klingbergin luistelun väljyys pinttyi myös verkkokalvoille ja karistihan hän suunnanmuutoksellaan Kärjenkin kerran kannoiltaan maalin takana, joten edunluonti liikkeen kautta on varmaan miehen vahvuuksia hyökkäysalueella yhden pelin otannalla ja eiköhän hän johonkin päätykiekkoonkin ehdi ensimmäisenä tulevaisuudessa
- Gazdan kiekollinen itseluottamus ja liideriys oli plussan arvoista isäntien ykkösparissa
- Ratisen sisäänvientiprosentti ja hyökkäysvarmuus oli silmätestillä mitattuna aika hyvä
- Lööke murtautui kerran ylivoimalla keskeltä härskisti läpi, mutta kiekko karkasi juuri vetohetkellä. Luisteluvauhti teki silti vaikutuksen
- Tiivola paini miehekkäästi puolustajien apuna omalla alueella kulmissa
- Järvisen kaistanvaihtokyky keskialueella oli hienoa katseltavaa. Sen myötä hän oli jopa sisäänvientivelho pehmeiden käsiensä ansiosta
- Ässien parikymppisten miesten kolmosketjusta pidin melkeinpä eniten Juholan raameista ja olemuksesta. Noivalla on työstettävää laitojen lähellä pelaamisessa, vaikka hän kohtalaisesti taistelikin kiekkoja omista ulos. Ylitalo jäi lähinnä mieleen ylivoiman maskimiehenä ja ehkä siitä, että hyökkäysvarmuus keskialueella olisi voinut olla piirun tarkempaa, kun nyt hän menetti pari kiekkoa takasinisellä. Nelosketjun maalinteon tukitoimet jäivät mieleen positiivisesti parissa vaihdossa. Ehkä jatkossa joku pomppukiekko on heille suotuisa
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hieno raportti, kovaa työtä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös