Pe 25.3.2011 Lukko - KalPa, 5. puolivälieräottelu

  • 31 186
  • 145

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tilanne 2-2. KalPalla oli etsikkoaikansa jo ratkaista koko sarja, mutta vituiksihan se meni. Pakko myöntää, että itsekin pidin kolmannen pelin 0-1 tilanteessa välieräpaikkaa jo lähes varmana. Niin vain tuli Lukko tasoihin, otti kotiedun takaisin ja nappasi ihan kiistatta ennakkosuosikin viitankin vielä. Vituttaa ja kesälomafiiliksissä jo, vaikka oikeasti sarja on vielä pahasti kesken ja kumpi tahansa voi mennä jatkoon.

Tällä kertaa taidan jättää pitemmät pohdinnat välistä, yrittäkääpä keksiä provoja ilman alustusta.
 

expertti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Erittäin mielenkiintoinen ottelu on tiedossa, kovaa taistelua ja yrittämistä on odottettavissa molemmilta joukkueilta. Uskon, että ottelu tulee olemaan vähämaalinen, kolmen maalin tekeminen riittänee voittoon. Lukolla on ottelussa etulyöntiasema, koska sarja on nyt tasoitettu ja kaksi ottelua voitettu putkeen. Lisäksi kotiyleisö on varmasti tässä tilanteessa se kuudes kenttäpelaaja. Jos Lukko pystyy jatkamaan samanlaisella otteella kuin Kuopiossa kolmannessa erässä, on se todella vahvoilla ottelun voittajaksi. Tosin se ehjä 60 minuutin esitys puuttuu vielä kummaltakin joukkueelta tässä sarjassa, otteet ovat ailahdelleet ottelun sisällä puolin ja toisin.
 
Suosikkijoukkue
KalPa /naisjoukkue
Kovat piipussa ja karjunnat katsomossa. Mustan verkoston lisäksi kuopiosta saapuu susiklubin väkeä etelästä käsin yhteiskyydeillä joten hallissa piisaa ainakin tunnelmaa alusta loppuun.Itse paikalla ja kivenheiton päässä kannatuslauluista katsomossa.
Itse pelissä KalPalla on nyt se näytön paikka: Viimevuotinen 2-4 tappiosarjan kerholle on mahdollisuus kuitata ja estää historian kertaantuminen tässäsaralla.
Henkimaailma astuu vahvasti kaiken ylle, kun ensimmäisen "ottelupallon" ottajaa haetaan.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jännä nähdä joko Morrison tulee peliin mukaan? Honkaheimo luultavasti on edelleen lasareetissa joten pakisto jatkanee samoilla miehillä kuin eilen Kuopiossa.

Tiukka taistelu on varmaan luvassa ja tottakai uskon Lukon voittoon. Toisaalta nyt kun kaikki odottavat Lukolta voittoa, niin toivon mukaan sen takia ei keppi tärise kenelläkään.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
KalPa tänään mullikan mukaan:

Salo - Laakso - Junnila
Lannon - Masuhr

Kerman - Miettinen - Pakarinen
Kauppinen - Laurila

Salminen - Rissanen - Kiiskinen
Kukkonen - Hirvonen

Laakkonen - Riekkinen - Pesonen

Ahonen

Eli Ölvecky takaisin vilttiin, Junnila kokoonpanoon ja hyökkäyskentälliset uusiksi. Pakeista Riikola+Lehtivuori ulos ja Hirvonen+Laurila sisään. Rissasen kentän kokoaminen on ainakin hyvä juttu.

Lukon kokoonpanoissa ei mullikan mukaan muutoksia, mutta ei varmaan kovin pitävää tietoa.
 

Igor33

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ja Virran ketjulotto ei kun jatkaa arpomistaan, katsotaan tuleeko tänään voittoa!

Junnila on mielenkiintoinen lisäys kokoonpanoon. Voi ainakin odottaa tuoreita, vikkeliä jalkoja kaverilta. Osaa varmasti laittaa lättyäkin pussiin, kun hyvällä liikeellään itselleen paikkoja pelaa. Kokenut kaveri kuitenkin näihin peleihin, lupa olla odottamatta mitään, mutta on myös lupa odottaa yllätystä. Salo-Laakso-Junnila voi olla vittumainen ketju Lukon pakeille, varsinkin toisessa erässä, kun vaihtoaitioon on enemmän kilometrejä.

Salminen-Rissanen-Kiiskinen taas kasassa. Hyvä hyvä. Edellä mainitun ketjun tavoin tässä on KalPan toinen syömähammas.

Pitää katsoa pikselimössöä illalla Urhon webistä. Kauden tärkein matsi kuitenkin käsillä. Voitto tästä, ja hyvä tulee.

Jos ennen edellistä peliä olin varma, että Lukko vie, niin nyt on päinvastainen fiilis. KalPa vie tämän, kahden nöyryyttävän tappion sisuunnuttamana.

E: Ai niin, Leafberg alias Lehtivuori on ansainnut paikkansa katsomossa. Miehekkäät Hirvonen ja Laurila paikkaavat.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt on KalPalotto pyörähtänyt Zorballe mieluisasti. Junnila tuoreilla jaloilla kehiin ja Turun Tovereiden ketjuun, nyt saadaan todella hyvä energiaketju kasaan. Siinä on pettiset, rantaset ja kuukat ihmeissän kun tuo ketju pyörii kulmissa. Maalejahan ne ei tule tekemään, ellei Junnilalle sitten sattuisi taas joku Kauden Komein Suonenveto. Kulmamylly hapottaa kuitenkin raumalaisia ja ovatpahan poissa pahanteosta KalPan päässä. Kesken kulmamyllyn kehiin vaihtuu Kerman - Miettinen - Pakarinen. Konkarit ovat olleet vähän näkymättömiä, mutta nyt pitäisi olla Miettisen laidoilla sen verran ryminää ja energiaa että voisi alkaa Kapteeni Koukunkin peli luistamaan. Potentiaalia maalintekoon ketjulla on, mutta jatkaa myös takuuvarmasti sitä ikuista kulmarallia väsyttäen Lukko-pakkeja. Sitten pitkän myllytyksen ja parin pitkänkiekon jälkeen kaukaloon luistelee Salminen- Rissanen - Kiiskinen ja maaliverkot saattaa jo heilahtaa. Salmisen ja Kiiskisen välissä on kokeiltu kaikki mahdolliset kauden aikana ja Rissanen siinä parhaiten on onnistunut. Tuolla ketjulla on potentiaalia ratkaista ottelu. Jos eivät siihen pysty niin yksi upea clap-clap-clap-clap-clap maali edes sitten, jooko?
Maalin jälkeen kehiin laitetaan luonnollisesti nelosketjun puukädet pelaamaan varma vaihto, ettei heti kolise omissa. KalPan nelosketju onkin tänään varsinainen nelosketjun prototyyppi. Laidoilla kaksi kokenutta hyökkäysorientoitunutta taiteilijaa, keskellä sentään on tuommoinen perus nelosketjun jarru. Tuo ketju on todellinen jokerikortti. Jos ajatukset osuu yhteen niin ketju voi tehdä Lukko-puolustuksesta hakkelusta parilla maalilla. Vaihtoehtoisesti illan saldo voi olla myös vaikkapa -4, sillä Riekkisen tunnollinen puolustaminen ei riitä jos laiturit surffailee.

Puolustuksessa Kurvoset on taas kasassa, kun Hirvonen pääsee mukaan. Jalka ei oikein riittänyt runkosarjassakaan ja pelokkaana odotan Lukon hirveää myllytystä kotikaukalossaan kun Hirvonen on kentällä. Toisaalta, on Pasi monesti ennenkin yllättänyt hyvillä otteillaan. Laurilakin palaa kehiin... Kokoonpanosta putosivat siis Lehtivuori ja Riikola, näennäisen kiekolliset rimpulat. Taitoa katsomoon ja kokoa kentälle, mielenkiintoista nähdä miten homma toimii.


Jännä peli tulee. Keskiviikkona oli ensimmäinen kerta tänä keväänä kun jännitti niin että jalat tärisi. Ei pysty nyt enempää ennakoimaan, tärinä jo antaa merkkejä olemassaolostaan...
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tärkeä peli tiedossa, sillä voittajalle tarjotaan ottelupalloa jo seuraavaan otteluun. Molemmat varmasti tiedostavat tämän. Tosin uskon että Lukko tulee tästäkin huolimatta alussa kovaa päälle. Lukolla on nyt itseluottamus kohdallaan ja onnistumisista on saatu lisää energiaa ja jaksamista.

Myös johtava on ottanut kantaa otteluun ja tässä linkki UL:n sivuille : http://www.urheilulehti.fi/jaakiekk...esalomalle-tassa-syy-kalakukkojen-jaatymiseen .

Sihvosen kanssa siitä samaa mieltä, että kiekkokontrollia Kalpalta ei olla tässä sarjassa nähty. Erimieltä siitä että sitä pitäisi lisätä, sillä Virta on varmasti runkosarjan tappioista vetänyt johtopäätöksen ettei Lukkoa vastaan kiekkoa kannata hautoa omissa. Lukon kovan prässin edessä, jossa välillä jopa kolme karvaa, johtaa tuo vain kiekon menetyksiin omissa ja vastustajan hyviin maalipaikkoihin. Toki Lukon kannattajana toivon että Kalpa hautoisi tänään kiekkoa omissa, mutta en millään usko että Virta kaivaisi tuolla tavalla itselleen hautaa. Muutenkin sitä mieltä, että tuo hautominen voi toimia selvässä johtotilanteessa, mutta missään tapauksessa ei kun joukkue on tappiolla.

Toivotaan että nähdään taas vauhdikas ja fyysinen matsi.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Panee ihmetyttämään tuo Virran ketju-hämäys/sekoilu. Ottelu aamuna jossain lehdessä on jo muka kokoonpanot selvillä, sitten iltapäivällä sm-liigan sivuille tullee ns. viralliset ketjut, jotka ovat tietenkin erit, sitten kun peli alkaa niin eivät pidä kumpikaan paikkaansa. Toivottavasti kalpan pelaajat ovat siitä yhtä sekasin kuin kaikki muutkin.
Mutta ei kai sitä ketjukaveria tarvitse sen paremmin tuntea kun taktiikka on että pidetään vauhti kovana ja pyöritään kulmissa. Onko kalpalla mitään muuta yritystä? Ainakin molemmat kalpan voittomaalit ovat tulleet vastahyökkäyksistä lukon pakkien virheistä, joten kai sitäkin voi pitää taktiikkana.

Taitaa olla lukon halli loppuunmyyty tänään ensimmäistä kertaa sitten kauden avausottelun(vai oliko silloinkaan?) Lippupalvelun mukaan istumapaikkoja on 1kpl jäljellä, seisomakatsomosta en tiedä mutta oletettavasti lähellä täyttä ollaan. Onnistumisia alkuun lukolta niin voitte olla varmoja että pienen ja tiiviin hallin ansiosta tullaan kokemaan parasta fiilistä mitä suomen mittapuulla voidaan kokea!

Tärkeimmät kysymykset lukon kannalta: pelaako J.Morrison vai are people edelleen strange? Ja mikä sen Honkaheimon todellinen tilanne on?
Pettiseltä ja Rantaselta viime ottelu sujui ilman sen suurempia virheitä joten samansuuntaista olisi tänään toivomuslistalla. Toivottavasti lukko on nyt henkisesti ja fyysisesti täydessä tikissä joten nähdään pelillisesti ja tuloksellisesti viihdyttävä ilta näin kotiyleisön kannalta!!
 
Viimeksi muokattu:

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Lukko tänään:

Noronen(Raanta)

1. kenttä:
Petruzalek-Lindgren-Tukonen
Aalto-Honkaheimo

2. kenttä:
Keränen-McLean-Nurmi
Tikkanen-Pratt

3. kenttä:
Aaltonen-Kauvosaari-Kivimäki
Rantanen-Kuukka

4. kenttä:
Tuomainen-Jasu-Palola
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko tänään:

Petruzalek-Lindgren-Tukonen
Keränen-McLean-Nurmi
Aaltonen-Kauvosaari-Kivimäki
Tuomainen-Jasu-Palola

Aalto-Honkaheimo
Tikkanen-Pratt
Rantanen-Kuukka

Noronen (Raanta)


Morrison siis sivussa edelleen, Honkaheimo ja Aaltonen palaavat kokoonpanoon.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Morrison siis sivussa edelleen, Honkaheimo ja Aaltonen palaavat kokoonpanoon.
Sinänsä ihan hyvä ottaa Aaltonen mukaan taas, koska ei se Kangasmäki ehtinyt Kalpalaisia taklaamaan eikä muutenkaan oikein päässyt vauhtiin. Jos sitten vielä jatkoon päästään ja helsinkiläisiä vastaan tulee niin siellä voi olla hyödyksi. Mutta katsotaan nyt ensin nämä pois.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Hyvältä näyttää kokoonpanot. Poistetut pelaajat (Pettinen & Kangasmäki) eivät mitenkään huonosti suoriutuneet edellisestä pelistä, mutta kyllä korvaajilta sopii odottaa enemmän käsiä ja jalkoja illan peliin. Alkais jo!
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Siinä on pettiset, rantaset ja kuukat ihmeissän kun tuo ketju pyörii kulmissa. Maalejahan ne ei tule tekemään, ellei Junnilalle sitten sattuisi taas joku Kauden Komein Suonenveto.

Kuten totesit, tuolla ketjulla 90% vaihtoajasta kuluu vinhaa ympyrää kiertäessä vastustajan kulmassa. Mikäli jonkin harhasyötön/kiekon karkaamisen seurauksena Salo tai Junnila eksyy maalin kulmille niin punalamppua sytytellään. Todennäköisesti ei. Voimiahan tuon ketjun karvaaminen ja kulmapörräys Lukkolaisilta vie, joten langetetaan ratkaisijan viittaa sitten Salminen-Rissanen-Kiiskinen triolle.

Tilanne 0-0 ja hommat takaisin lähtökuopissa. Erona vain trendikäyrästön suunta, joka on heittänyt härän pyllyä neljän pelatun ottelun jälkeen. Alussahan Lukko vei ja KalPa korjasi hedelmät, nyt homma on päälaellaan. Toivottavasti Lukolle on tullut jo pieni hyvän olon tunne (epäilen) ja KalPa puolestaan sisuuntunut tappioistaan.

Eipä taida uskaltaa kuunnella edes Juntusen selostusta ottelusta vaan tyydyn urheiluruudun koosteeseen illan kähmässä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Von Heimon paluu Lukon kokoonpanoon todella hyvä homma, sillä ollut selkeästi joukkueen paras pakki. Kangasmäki näyttäisi olevan Uraman mieleen vieraissa, joissa Lukko vetelee vähän pienemmällä temmolla ja Aaltonen taas kotona kun tempo on kovempi ja varmaan tuo onkin oikea ratkaisu.

Taikajimiltä kyllä PO:t alkoivat niin huonosti etten peluria pahemmin kaipaa. Muutama hyvä niitti saavutuksena, mutta muuten on ollut hiljaisempaa. McLein ollut muuten huomattavasti tehokkaampi ilman mo:ta kuin sen kanssa, sillä tehot on menneet 0+0 ja 2+1.
 
Viimeksi muokattu:

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
McLein ollut muuten huomattavasti tehokkaampi ilman mo:ta kuin sen kanssa, sillä tehot on menneet 0+0 ja 2+1.

On vähän tullut aiheesta tehtyjä omia pieniä laskelmointeja, että liekö tuo tilasto ihan sattumaa. Jimi oli kyllä melkeinpä pirtein ulkkari ekoissa matseissa vaikkei onnistumisia tullutkaan.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kuka ratkaisee tänään ...

Ennen sarjan alkua epäilin, että jos KalPa tästä meinaa jatkoon mennä, niin sen pitää voittaa joko ensimmäinen tai viimeinen vieraspeli, koska ekassa on yllätyksen paikat ja viimeisessä kotijoukkueen hermoilu voi mennä yli. Näillä puheilla tänään olenkin rehellisesti yllättynyt, jos voitto lähtee Kuopioon vaikka toisin toivonkin.

Ensimmäisen ottelun ratkaisi Salminen, toisen Ahonen, kolmannen Petruzalek ja neljännen Mclean ... kysymys kuuluu, että kenen vuoro on tänään. Itse pahoin pelkään että ratkaisijan viitta puetaan Julli-Miikalle tai Ottopojalle, joka on ollut lukon paras pakki tässä ottelusarjassa.

Itse olen katsonut 3 peliä livenä, yhden töllöstä ja tänäänkin suolle olisi tarkoitus lähteä tarpomaan. Vastustajan pelaajat alkavat tulla tutuiksi ja kyllähän Perttu aika päällikkö on kiekon kanssa ollut vaikka maajoukkuepeleistä aika vaisu kuva jäikin. Luulen, että vastavuoroisesti kettupaidat ovat myös pistäneet merkille Mashurin hyvät ja PUHTAAT avojään pommit. Saa nähdä mikä on näiden herrojen merkitys tänään.

Omasta mielestä Pekka Virran ketjulotto on löytänyt tänään sen seitsemän oikean rivin, joten toivotaan että pojilla riittää Virtaa luistella kettujen prässin alta pois ja sitä kautta tehdä ne pari vääryysmaalia, joilla nämä pelit tässä sarjassa näköjään ratkaistaan. Lennä kalakukko lennä!

ps. katsomossa jäädään pahasti alakynteen, koska Kuopiosta ei saatu bussia liikkeelle.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
ps. katsomossa jäädään pahasti alakynteen, koska Kuopiosta ei saatu bussia liikkeelle.
Jäikö bussi jumiin ketjukolariin? Ei vaan, ei saa laskea leikkiä vakavalla asialla.

Tuo on kyllä ihan totta mitä sanoit "nimihirviöstä". Hyviä taklauksia ja hyvin kestänyt vaikka itseäkin on otettu. Tuo runkkarin tempaus vaan painaa vieläkin vähän takaraivossa. Mutta ehdottomasti myönnettävä, että miesmäisesti nyt pelannut, antaa niittiä ja ottaa myös vastaan kunniakaasti.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Oton paluu loistava uutinen. Morrison varmaan popcorn-linjalla lopun Lukko-uraansa. Mielestäni Rantanenkin oli ok viime pelissä, kun sai pelata Aallon parina. Ehkä se johtui siitä, että Aalto on paljon Kuukkaa parempi(nopeampi?), joten Anssin hitaus ja virheet eivät näkyneet niin selkästi.

Tähän peliin kuitenkin hieman epäilyttää tuo Rantanen-Kuukka pari, sen verran pihalla olivat viimeksi kotipelissä.

Hyökkäys on paras mahdollinen, joten ei siitä sen enempää

Erittäin positiiviset odotukset illan ottelusta, kun Mclean ja Petru ovat saaneet onnistumiset alle. Myös Tukoselle soisi sen maalin niin koko hyökkäys olisi liekeissä.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Hyökkäys on paras mahdollinen, joten ei siitä sen enempää

Ja katin kontit. Jos Mo olisi kakkosessa siinä olisi enemmän sekä tulivoimaa että fyysisyyttä, ja se tarkoittaisi myös että kolmonen olisi Kivimäki-Kauvo-Nurmi jolloin sekin olisi erittäin tulivoimainen.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Lukko on näissä pleijareissa voittanut kaikki pelit, missä Noronen ja Lindgren ovat olleet samaan aikaan kokoonpanossa. Kun ei tänäänkään ole jätetty näistä tärkeistä pelaajista kumpaakaan pois, niin voittoa voimme taas odottaa.

Veikkaan, että tänään poiketaan sarjan yleisestä linjasta. Tällä kertaa se hallitseva joukkue myöskin voittaa, eli kotijoukkue.
 

slapshot83

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Todella mielenkiintoinen matsi tulossa, ja vielä mielenkiintoisempi kuunteluelämys kuunnella tämän tasoinen peli Mikko Juntusen selostamana :D

KalPa vie 1-3, ja huomenna Kuopiossa naulataan Lukon arkku kiinni!
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
KalPa vie 1-3, ja huomenna Kuopiossa naulataan Lukon arkku kiinni!

Pahasti meni veikkauksesi kyllä pieleen. Lukko siis vei 5-0 numeroin ja olisi mukava tietää mikä meni KalPalla totaalisesti pieleen tässä ottelusta. Ihan Lukko- ja KalPa-näkökulmista.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Oliko siinä lopussa muita tanssijoita kuin Pesonen ja Palola kun kamera kuvasi tämän teurastuksen ainoastaan? Palola ei aiemmin vastannut Laurilan hakuun mutta Pesosen kanssa lähti, nenukki taisi vuotaa..

Huomenna pelit jatkuu, vähän adrenaliinia tänään purkautui ja se on hyvä että tunnetta on vielä olemassa.
 
Lukko pelasi kyllä hienon pelin. Erityisesti ensimmäisen erän paine oli sellaista, että lukemat olisivat voineet olla jo ensimmäisen erän jälkeen 5-0. Tuollaista painetta muistan nähneeni Lukon toimesta viimeksi viime kaudella jossain Lukko-TPS -runkosarjapelissä. Toisessa erässä Kalpalla oli muutama kavennuspaikka ja kahteen otteeseen tolpatkin kolisivat. Kolmas erä oli lähinnä pelailua ja lopussa tuntui, että KalPa yritti vielä käyttää viimeisimmätkin joukkueen sytytyskeinot. Ainakaan vielä SM-liigan sivuilla ei ole rangaistuksia tuosta loppuvihellyksen jälkeisestä kahakasta ja jos sellaisia ei anneta, niin se on väärin. Lopussa oli muuten virheenä se, että KalPalla oli kentällä 5 pelaajaa. Tuosta Urama kävi ilmeisen kuumana.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös