Pe 23.11.2012 HPK-Tappara

  • 14 775
  • 67

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kerrankin on loistava Hämeen herruuskamppailu tulossa ja minä en tietenkään pääse näkemään, prkl. Vuosia on tarvottu mitäänsanomattomuuden suossa mutta nyt on kipinöitä ilmassa.

HPK on vetänyt timanttisen alkukauden ja käväissyt jo piikkipaikallakin, Tappara puolestaan on juuri edellisen HPK-farssinsa jälkeen kääntänyt kurssinsa totaalisesti ja alkanut voittamaan pelejä.

Loistava peli on varmasti tulossa sillä molempien pelikirja ja pelitavan toteutus on hyvällä tasolla juuri nyt ja molemmat haluavat myös pelata kiekolla sen sijaan, että sitä heiteltäisiin vain pois. Kerhon otteista huomasi viimeistä edellisessä JYP-ottelussa, että potentiaalia on kuuden joukkoon tänä vuonna. Hyvää ja kiekkovarmaa peliä jossa kunnioitetaan myös näitä modernimpia vivahteita, mikä ei ole yllätys, kun A-P Selin on Jukka Jalosen luottomiehiä.

Tappara nojaa ihan samaan pelilliseen kulttuuriin, vaikkakin sen käytännön toteutuksessa on ollut ongelmia. Viimeisten ehkä kahdeksan ottelun aikana pelitapa ja pelaajien ratkaisut ovat kuitenkin alkaneet selkiytyä ja HIFK-ottelussa huomasin, että jopa niihin parjattuihin viivelähtöihin on löydetty ainakin yksi variaatio sen sentterihaun lisäksi.

Se mikä sitten luo sitä sähköä on tietenkin perjantai-ilta, molempien joukkueiden hyvä vire sekä se, että askissa viilettää liuta aivan loistavia pelimiehiä. Lisäksi on Ville Niemistä, Markus Kankaanperää, Tuukka Mäntylää jne, joten kotiyleisön kannustus lienee taas kohdillaan.

Jos Hämptonissa on vielä niitä joille Tappara on outo tällä kaudella, niin kerrottakoon, että se pelaa fyysistä ja paikoin hyvinkin suoraviivaista jääkiekkoa. Rautakorpi tykkää vaihdella taktiikkaa ja pelitapaa sen mukaan miten vastustaja pelaa, joten joukkue pelaa välillä pelkkää pystysuunnan jääkiekkoa ja välillä taas enemmän kiekkokontrollin kautta. Tänään uskoisin, että nähdään paljon jälkimmäistä molemmilta joukkueilta, puritaaneilla on siis hampaiden kiristelyn paikka!

Tämä on molemmille joukkueille tietyllä tavalla tasonmittausottelu joten uskon laadukkaaseen kiekkoiltaan. Paras voittakoon.

EDIT. Vedonlyöjille vinkiksi, että Tappara häviää yleensä AINA Hämeenlinnassa, joten voi olla ihan kohtuullinen kerroin myös vierasvoitolle.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Isäntäjoukkue, sarjakolmonen jne. tänään:

Jere Sallinen - Ville Viitaluoma - Eric Fehr
Tuomas Santavuori - Tuomas Vänttinen - Antti Miettinen
Marko Luomala - Juha Kiilholma - Borna Rendulic
Antti Aarnio - Otto Paajanen - Robert Leino

Dan Spang - Joni Tuominen
Marko Tuulola - Juuso Vainio
Ossi-Petteri Grönholm - Johan Larsson

Mika Järvinen
Tolvasen Mikko

Eli MiettisAna palaa, tilaa tekee Rautiainen mistä en pidä, mutta minä en näitä päätä. Myös Tuulola pelaa, kiva juttu. Veikkaan, että persraiskaus sieltä tulee, 7-0 siis. Fehr heittää kolme sekä Miettinen, Santavuori, Spang ja Rendulic yhdet.

Toivottavasti muuten on se hiljainen hetki. Ja minä kankean paikalle.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Onkohan GaDa kipeä?

No hyvä avaus tämäkin nyt sitten, ei siinä mitään. Illan ottelu on äärimmäisen mielenkiintoinen, eikä vähiten siksi, että toivon mukaan näen Miettisen 10 vuoden tauon jälkeen livenä. Samoin Fehr ei ollut viimeksi vielä mukana kun olin katsomassa Kerhoa paikanpäällä.

Yleisestä näkökulmasta on kuumien joukkueiden kohtaaminen, joten peli saattaa olla suhteellisen tarkkaa, vaikka vastaikkain on yllättävänkin paljon maaleja tehneet joukkueet. Tapparan Barkovin ketju on varmasti vaarallinen läpi pelin ja ilmeisesti muutkin ketjut ovat alkaneet saamaan tulosta aikaan.

Kerholla on ykkönen tulikuuma ja mielenkiinnolla odotellaan millaiset koostumukset tänään on kasattuna. Miettisen toivoisin olevan kakkosen oikeassa laidassa tai sitten kolmosessa tekemässä Luomalasta taas maalintekijän.

Maalissa pelaa Kerholla mitä todennäköisimmin Järvinen, joka äitynyt huimaan vireeseen. Mikäli toisessa päässä pelaa meille tuttu Metsolan Juha, ei maalivahdit ole koolla pilattuja.

Kokoonpanoja odotellessa. Tänään muuten tulee mukavasti porukkaa hallille ja toivottavasti myös metakkaa, onhan sentään perjantai. Mukava herätellä töissäkin vähän katseita somistamalla asukokonaisuutta Kerhon kaulaliinalla. Kipeä olo, mutta tätä en passaa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Sieltähän ne ketjut sitten pärähti ruutuun ja tuossa nyt ei mitään yllätyksiä ole. Rautiaisen tilalle haettu lihaa tuomalla Borna kokoonpanoon, hyvä hyvä. Käsitykseni mukaan ollut nälkäinen viime peleissä.

Tuominen ykkösparissa ei ole kaikkein miellyttävin vaihtoehto, mutta Spanger ehtii paikkaamaan kyllä Joninkin kiekonmenetykset.

Edit: Borna siis toki pelannut jo aiemmissakin peleissä, mutta silloin Miettinen ollut sivussa. Borna täten tavallaan korvaa Rautiaisen, vaikka Miettinen Rautiaisen paikalle nouseekin.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Mielenkiintoinen ilta varmasti tulossa. Tapparalta putosi joukkueen selkeästi paras puolustaja Kurtis Foster kesken viime pelin ja hän lienee sivussa ainakin kaksi viikkoa. Todella paha menetys vierasjoukkueelle. Hyökkääjistä Niclas Lucenius on sivussa, mutta muuten parhaalla miehistöllä peliin päästään. Kertaalleen joukkueet ovat jo tällä kaudella kohdanneet. Silloin HPK ryösti pisteet Hakametsästä lukemin 1-4. Tuo oli tähän astisista otteluista kenties huonoin Tapparalta, mutta sen jälkeen joukkue onkin ryhdistäytynyt. Mielenkiintoisia kysymyksiä peliin liittyen:

- Katkeaako HPK:n yhdentoista- tai Tapparan kahdeksan ottelun pisteputki tänään?
- Kumpi "kääpiövahdeista" ottaa niskalenkin?
- Saako puolustajat Barkovin ja Viitaluoman tehoketjut kuriin?
- Nähdäänkö viidennessä HPK:n kotiottelussa putkeen kotijoukkueen 3-2 ja/vl voitto? Vai onnistuuko Tappara hakemaan voiton ensimmäisen kerran sitten syyskuun 2010?
- Tuleeko pelin jälkeen yli vai alle kymmenen viestiä koskien vastustajan kovaa mailankäyttöä ja paskaa tuomarointia?

Veikkaus: HPK 2,3 - Tappara 1,2,3

E: Näyttää Fosterin ja Luceniuksen lisäksi myös Makkonen olevan loukkaantuneena. Näillä mennään:

61 Chris Connolly - 40 Jarno Koskiranta - 74 Antti Erkinjuntti
17 Ville Nieminen - 16 Aleksander Barkov - 36 Jannik Hansen
21 Jerry Ahtola - 81 Jukka Peltola - 25 Henrik Haapala
27 Elmeri Kaksonen - 28 Jarkko Malinen - 38 Sami Venäläinen

12 Markus Kankaanperä - 83 Teemu Aalto
18 Tuukka Mäntylä - 4 Jesse Jyrkkiö
6 Pekka Saravo - 9 Juha Leimu

77 Juha Metsola
(58 Pekka Tuokkola)
 
Viimeksi muokattu:

Huapala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara tänää:

61 Chris Connolly - 40 Jarno Koskiranta - 74 Antti Erkinjuntti
17 Ville Nieminen - 16 Aleksander Barkov - 36 Jannik Hansen
21 Jerry Ahtola - 81 Jukka Peltola - 25 Henrik Haapala
27 Elmeri Kaksonen - 28 Jarkko Malinen - 38 Sami Venäläinen

12 Markus Kankaanperä - 83 Teemu Aalto
18 Tuukka Mäntylä - 4 Jesse Jyrkkiö
6 Pekka Saravo - 9 Juha Leimu

77 Juha Metsola
(58 Pekka Tuokkola)

Hmm, Peltola 3.sentterinä? Missäs helvetissä se Jan-Mikael Järvinen on? Onneksi ykköspakkipari pysyi samana, hyvin on toiminut tuo.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Hyökkääjistä Niclas Lucenius on sivussa, mutta muuten parhaalla miehistöllä peliin päästään.

Mä olen elänyt siinä käsityksessä, että tervekään Lucenius ei välttämättä mahtuisi teidän Parhaaseen Mahdolliseen?

Jos viime Tapparamatsiin peilaa tilannetta, niin odotan täysin eritasoista vastustajaa, hieman jopa helposti lähti viimeksi pisteet Suur-Turenkiin. Erityisesti Barkov on suurennuslasin alla, ensimmäistä kertaa näen pojan (vaikka äijä onkin) livenä.

Perjantai-ilta ja Tappara on hyvä combo, semmonen 4300 voisi olla yleisömäärä tänään. Ja mr. Fehr, jos ja kun luet tämän, niin teeppäs nyt se eka pelitilannemaali himassa.

Toivottavasti Astan muistoksi ensin hiljennytään ja sitten muistoa kunnioittaen nakataan ainakin viisi Kerhokasvatti Metsolan taakse.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Mä olen elänyt siinä käsityksessä, että tervekään Lucenius ei välttämättä mahtuisi teidän Parhaaseen Mahdolliseen?

Mies on sairastellut enemmän ja vähemmän kauden 2009-10 jälkeen, eikä viime kausien taso ole hänen todellinen tasonsa. Tällä hetkellä Lucea käsittääkseni riivaa useampi tulehdus, mykoplasma ja ilmeisesti ylikuntokin.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Kyllähän se on tänään hallille lähdettävä tukemaan Kerhoa, sillä niin upean vieraskiertueen tuossa männä viikon aikana vetäisivät.

Vastassa on viime kamppailuun verrattuna aivan huikeasti petrannut Tappara. Kyllä Kerho saa tehdä tänäänkin erinomaisen päivätyön voittaakseen. Toiveena olisi pitkästä aikaa suora 3 pisteen voitto kotijoukkueelle.

- Järvinen vs Metsola
- Maalineduspelaaminen: Tappara tullee tänään todella kovaa maalille Ville Niemisen johdolla, joten kerhopakkien on syytä olla tarkkana, erityisesti Spangin ja Tuomisen.
- Se, kumman luistin liikkuu paremmin, voittaa pelin
- Erikoistilannepelaaminen: Kerhon ylivoima on ollut vieraissa kovaa luokkaa, mutta kotipeleihin olisi syytä petrata. Olisi hyvä keksiä uusia varioita sen sijaan, että Fehrille haetaan jatkuvasti paikkaa.
- Ottelun tuomarit. Ainakin näin ennakkoon mielestäni Sm-liigan kaksi heikointa tuomaria: TOMTOM Laaksonen ja viime lauantaina Oulussa viheltänyt Petri Lindqvist. Toivottavasti saadaan ottelu ratkaistua ilman näiden sankareiden temppuja.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
- Erikoistilannepelaaminen: Kerhon ylivoima on ollut vieraissa kovaa luokkaa, mutta kotipeleihin olisi syytä petrata. Olisi hyvä keksiä uusia varioita sen sijaan, että Fehrille haetaan jatkuvasti paikkaa.

Toimiihan se ihan hyvin toiseenkin suuntaan, joko Fehr tekee Viitaluoman passista tai Viitaluoma tekee Fehrin passista. Sama se. Ja kyllä sieltä viivaltakin on itseasissa yllättävän hyvin Larssonilta lähtenyt vetoa, ja Laaksolta tietysti myös mutta hän nyt tietysti sivussa.

Miettinen pelanee tänään kakkosylivoimassa, saa nähdä mitä hänen johdollaan saadaan aikaiseksi.

Hallille myös minä tänään. Ei voi jättää väliin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Nyt pitää lähteä töistä niin kerkeää passelisti hallille. Toivottavasti ollaan lähempänä 5000 tänään. Taistelua Kerho!
 

Ralph

Jäsen
Toivottavasti ollaan lähempänä 5000 tänään.

Jos on 4 886 tai enemmän, Kerhon yleisökeskiarvo nousee neljän tuhannen paremmalle puolelle. Pari vuotta oltiin ihmeissään kun saatiin kaudessa edes yhdessä pelissä tuo neljä tuhatta rikki.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Helvetin kiinnostava matsi luvassa. Tervetuloa vaan Rinkulalle Jukka, taas on Hämeenlinnassa urheilu keskiössä. Jo on aikoihin eletty kun Rautakorven joukkue viljelee Meidän peliä, toki siitä oli viitteitä jo keväällä 2010. Eiköhän silti sellaista semi taktista kahvaamista nähdä puolin ja toisin.

Hyvä että Miettinen on taas mukana, syttyy varmasti tällaisiin taistelupeleihin. Jotenkin tässä on sellaista Wanhan hyvän ajan makua, Tuulolan ja Miettisen HPK vastaan Rautakorven Tappara. Oikeastaan vain Marko Mäkinen voisi sähköistää asetelmia pikkaisen lisää.

Kaksi kovakuntoista jengiä vastakkain. En olisi vuosi sitten uskonut, että Metsolalla tai Järvisellä kuuhun mentäisi, niin vain ovat pojat petranneet.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Yllättäen tuli huoli puseroon kun Makkonen on poissa! Miehelle on sopinut tuo kolmosvitjan työteliäs rooli. Foster on tietysti iso puute.
Fehr teki muhun vaikutuksen heti ensinäkemältä ja siinä todella on kyllä vaarallinen mies kiekon kanssa.

Saas nähdä mikä poru tämän ottelun jälkeen syntyy, onko aiheuttaja Nieminen, Mäntylä vai komposiitti. Hienoa taistelua varmasti luvassa, kunnon hokia siis.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Viimeksi muokattu:

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tappara on nyt officially hot, hieno vieraspeli ja onnittelut siitä. Pienten marginaalien peli, harmittaa näin kerhofanina luonnolisesti tuo pelin ratkaissut tapahtumaketju mutta ei voi mitään. Aarnion tilanteesta olisi liigan sääntöjen mukaan kuulunut ulosajo Mäntylälle, jos näin olisi käynyt niin peli olisi voinut päättyä ihan eri tavalla. Ihmettelen jos ei mene Liusjärvelle ja kakkua napsu.

edit. Harmittaa kyllä vietävästi että HPK ei saa itsestään samaa irti kuin vieraissa. Ottamatta mitään pois hyvältä Tapparalta, kyllähän ohjat olisi pitänyt ottaa käsiin ensimmäisen erän ylivoimien aikana.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Hyvä kiekkoilta ja todellinen "tolppa sisään, tolppa ulos"-peli. Tuota toisen erän peliä kun Tappara pystyisi jatkuvasti pelaamaan. Aivan loistavaa. Kolmannen erän eka kymppi oli melko karmeaa Tapparalta, mutta Saravon jäähyn jälkeen homma vähän tasottui. Barkovilta melkoinen suoritus tuo viimeisen maalin syöttö.

Jyrkkiö kun vaihdetaan vielä Brauniin niin puolustuspelikin tuosta paranee oleellisesti.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Varmasti menee tuon hidasteen perusteella tuo Aarnion tilanne jatkotutkimukseen. Ihan selvä heitto päin laitaan. Toivottavasti ei sattunut pahemmin...
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Viivoja:
-Kerho oli heikko yv:llä, eikä se eka erä tasaviisikoin ollut kovin hyvä. Toisessa ei tullut yv:tä, oltiin ihan purjeessa.
-Nieminen on raivostuttava :) eli ihan loistava
-Barkov, sanat loppuu
-Kerholla oli paikat tehdä, mutta ei uponnut. Takaa-ajo katkesi ikävästi huolimattomuuteen.

Tiukka pienten margariinien peli, jossa parempi vei pisteet.
 

Transsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aarniolle aivotärähdys ja Mäntylän temppu jatkokäsittelyyn. Lampaanperse tuomareille koko pelistä, oli kyllä pohjanoteeraus rankkarin ryöstämisen ja muiden pelleilyjen seassa.

Tappara puolusti hyvin ja ansaitsi voittonsa kyllä, kerhon miesvartiointi oli luokatonta tänään.
 

Urho666

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kahden kuuman joukkueen tunteita nostattava ottelu takana. Melkoista kiekkoviihdettä ja tunnetta lyötiin tarjottimelle Hämeenlinnassa tänään!

Kova on nippu niin Tampereen ykkösillä kuin Hämeenlinnan herroillakin. Ja kuten todettua, pienet olivat marginaalit pelissä.

Yllättävän asiallisina ovat kommentit pysyneet näinkin kuuman pelin jälkeen, toivottavasti myös jatkossa. Propsit sivuun kirjoittaneille HPK:n faneille, taatusti ottaa koville komean ja pitkän putken katkeaminen, mutta silti asiallista tekstiä.

Tästä on molempien joukkueiden hyvä jatkaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös