Pe 23.10.2009 Lukko - Ässät

  • 40 789
  • 125

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Nopea analyyttinen Rauman kaupungista

Lukko tuli alkuun ihan raivolla, Eero pelasti heti kärkeen pahoja paikkoja. 3-0 suvannon jälkeen Ässät pääsi peliin kavennuksella. Lukko vei kuitenkin rutiinilla ja Ässien virheillä. Hyvää oli maalivahti, tietty taistelu kuitenkin. Huonoa taas Kuusisto, Iliakis oli myös ongelmissa. Slaavit ja Savinainen yrittivät, enemmän silti odotin. Huhtanen, Kilpeläinen ja Niemi olivat Ässien parhaita.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
En tee tätä mielelläni, mutta pakko nostaa hattua Lukolle, helvetin kova jengi tällä hetkellä.

Hyvä yritys vielä 3-0 tappio-asemasta mutta ei vain riittänyt. Huomenna uudestaan.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tunnustusta pitää antaa kyllä Ässille hienosta noususta tuollaisen katastrofialun jälkeen, ei ollut kovin kaukana sekään että Ässät olisi päässyt jopa tasoihin. Onneksi Lukko pystyi kolmannessa erässä kuitenkin palaamaan omalle tasolleen ja iskemään sen vapauttavan maalin heti erän alkupuolella.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paskaa. Onneksi en lähtenyt katsomaan. Nyt ollaan sitten taas viivan alla. Ei auta kuin toivoa, että huomenna on pystytty tämä unohtamaan ja saadaan kaadettua Kiekko-Espoo kotimatsissa. Aina nämä syö miestä, vaikka etukäteen olisi tiedossa, että altavastaajana lähdetään eikä liikoja saisi odottaa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Sarjataulukko valehtelee, kaksi täysin samantasoista porukkaa vastakkain. Ässillä selkeästi parempi maalivahti, joka ratkaisee tällaiset tasaiset väännöt. Lukolle 0-1 ja Ässille 2-4.

Nyt valehtelee sitten jo tulostaulukin, toistamiseen talla kaudella. On tama aivan kasittamaton vyyhti ja salaliitto. Kaikkialla vain valehdellaan!

Sarjataulukossa valhe vain paisuu. Pitaisi soittaa Hannu Karpolle, jonkun on tahan puututtava.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Onpas täällä hiljaista...Tyyntä myrskyn edellä pörhäps? Ässäin fanibussit kun ovat purkaneet lastinsa, saattaa ketjuun ilmestyä muutamia mielenkiintoisia ajatuksia. Epäilenpä jopa kuluttaja-asiamiehen tulevan tavalla, tai toisella esiin.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tukosen Laurin sanoin:"Ässille ei ainakaan hävitä."

Eipä suippokorville hävittykään. Ensimmäisestä erästä ei tarkempia kommentteja kun olin maantiellä töissä tapahtuneiden viivytysten vuoksi. Radiosta kuunnellen kuitenkin ilmeisen selkeä Lukon erä.

Toinen erä oli Ässien mielestäni, vaikka Lukolla siinäkin oli omat paikkansa. Ässien yv-maali oli muuten kaunista katsottavaa. Kolmas erä oli taas Lukon näytöstä eikä Ässistä ollut Lukkoa enää haastamaan.

Hallissa oli toisen erän ajan yllättävän vaisu tunnelma. Vasta kolmannessa erässä tunnelma oli jo silä tasolla mitä paikallispeliltä täyden kotikatsomon edessä voi odottaa.

UGH UGH ja iso sentteri näille huutelijoille, mikäli tälläistä kuitenkin esiintyi. Ei kuulunut vastapuolella ainakaan.

Lukosta paras oli kuten ennustin McLean eikä Morrison kauaksi jäänyt. Nelonen oli ehkä vaisuin tänään ja hieman huolestuttaa Petruzalekin turhautumiset. Kädet voisivat muutenkin nousta kohti kattoa kuin yleisöä huudattaessa.

Hitsareiden joukkueesta erottui Luomala sekä Kiukku kaikessa paskuudessaan. Tänään ei ilmeisesti napannut.

Suipot alistettu jälleen. Nasulia. Kiitos Lukko ja putki sen kuin jatkuu.

NASULIA.

ps. Kenellä oli tuo Conan Tuomaisesta kirjoittamani teksti allekirjoituksena? Deja vu, hei.
 

alias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ekaa kymppiä lukuunottamatta taisi loppujen lopuksi olla suhteellisen ok. esitys syksyn kovakuntoisinta vastaan. Huomiseksi jäähyt pois ja Bluesin kaatoon.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lopputulos ja kolme pistettä lämmittävät tietysti tällaisen satunnaisesti hallilla vierailevan ja menestyvää joukkuetta katsomaan menevän katsojan mieltä, mutta Lukon peli ei kylläkään varsinkaan toisessa erässä mieltä lämmitä.

Alku oli aivan uskomaton. Heti 12 sekunnin pelin jälkeen Morrison oli avopaikassa mutta Kilpeläinen koppasi tyylikkäästi kiekon hanskaansa. Kohta Morrison oli yksin läpi, mutta kenties se viimeinen harhautus oli liikaa ja hän ajautui liian lähelle maalia jolloin Kilpeläinen torjui taas. Taisi siinä ennen avausmaalia olla samalla kultakypärällä kolmaskin maalintekopaikka ilman tulosta.

Sen sijaan illan paras pelaaja, Kurtis McLean, avasi maalihanat kun reilu kuusi minuuttia oli pelattu. Kumpi se sitten oli, Morrison tai Keränen joka sen kiekon sieltä maalin takaa toimitti mutta joka tapauksessa McLean pääsi suoraan vastapalloon vetämään ja tolpan kautta kiekko maaliin meni.

Vyörytys jatkui ja kolmisen minuuttia myöhemmin Miikka Tuomainen sai kiekon Ässien maalin edessä ja heilutti verkkoa seitsemännen kerran tällä kaudella.

Matti Kuusiston istuessa jäähyllä Lukon ylivoima jauhoi. Puolisen minuuttia oli jäähyä kulunut kun Tommi Kovanen näki Janne Keräsen vapaana maalin edessä, kova syöttö jäätä myöten ja Keränen ohjasi kiekon verkkoon ja hätäisimmät luulivat että peli oli siinä.

Ehkä Lukon pelaajatkin luulivat niin, sillä selät suoristuivat ja Ässät tuli peliin mukaan. Tosin Antti Laaksosen jäähy oli kummallinen ja se hiukan auttoi Ässiä, ja sen jäähyn aikana peli kaventui kun Veli-Matti Savinainen pääsi ronkkimaan kiekon jostain tolpan ja Vehasen polvarin välistä maaliin. Ansaittu kavennus joka tapauksessa, eikä porilaisten toinen maalikaan kaukana ollut. Severi Sillanpään jäähy erän loppuun antoi taas otteen Lukolle.

Toinen erä oli kenties kauden huonoin Lukolta. En tietenkään ota Ässiltä mitään pois, he hallitsivat toista erää melkeinpä mielin määrin mutta ajoittain Lukon otteissa oli havaittavissa jonkinlaista ylimielisyyttä eikä missään vaiheessa samanlaista lentoa nähty kuin avauserässä. Lukko otti hölmöjä jäähyjä erässä roppakaupalla ja kahden miehen ylivoimalla Ässät kavensi kun Marko Luomala sai maalin edestä nostaa kiekon ohi Vehasen.

Onneksi Lukko sai sen verran tolkkua peliinsä että enempää kotijoukkueen jäähyjä erässä ei nähty, sen sijaan Marko Kivenmäki kävi istumassa ryntäyksestä saamansa naurettavan hyvitysjäähyn, kun hiukan aikaisemmin oli Lukon maalin takana jäänyt porilaisjäähy viheltämättä.

Kolmannen erän Lukko sai aloittaa ylivoimalla Kivenmäen kakkosen jatkuessa ja melkein heti kun Ässät sai miehistön täyteen oli Mikko Palomäen vuoro istua. Ja tämän jäähyn aikana Lukko ratkaisi pelin, tosin ei se varsinaisesti ollut Lukon ylivoiman hyvyyttä vaan aika varkain Tommi Kovanen pääsi Ässäpuolustuksen hukkaamaan kiekkoon ja laukoi pienestä kulmasta ohi Kilpeläisen.

Eli tulihan se kolmannen erän maalikin sieltä vihdoin ja viimein. Ja kun muissa viime aikojen peleissä olen moitiskellut tuota kolmannen erän jäädytystaktiikkaa niin nyt se toimi mainiosti, Lukolla ei nimittäin ollut mitään hätää enää sen neljännen osumansa jälkeen. Vaikkei Ässät mitenkään romahtanutkaan niin sen maalin myötä taisi kuitenkin mennä porilaisilta usko voittoon. Eikä kyllä valmennuskaan edes kaikkia keinoja käyttänyt, nimittäin Kilpeläinen pysyi maalillaan kolmannen erän tappiin saakka ja aikalisäkin taisi jäädä ottamatta, tosin eipä siinä Ässillä semmoista viimeistä rypistystä missään vaiheessa sitten ollutkaan että edes paikkoja noihin konsteihin olisi ollut.

Kylläpä kyllä. On kyllä merkillistä että Lukko ei häviä millään, kuten sanoin niin tänäänkin Lukko oli täysin vastaantulija toisessa erässä. Mutta Vehanen oli tärkeillä hetkillä mies paikallaan ja vei maalivahtien taiston selvästi nimiinsä. Ei Kilpeläinenkään huono ollut, paras Ässien pelaaja minusta, mutta ei hän kuitenkaan pystynyt voittoa torjumaan joukkueelleen.

Justin Morrison on taitava, mutta hieman liian flegmaattiseltä hänkin vaikutti. Jakub Petruzalek sen sijaan oli koko pelin ajan pimennossa, mutta Kurtis McLean oli illan ykkösmies. McLean voitti tänään jopa aloituksia.

Juhani Jasun peli on hienoa katseltavaa. Aliarvostettu poika, ei voi muuta sanoa.

Puolustuksesta Tommi Kovanen oli ykkönen. Tuntuu että Kovanen on semmoinen on/off-pelaaja, joko peli kulkee todella hyvin tai sitten ei ollenkaan, nyt onneksi kulki.

Täydessä hallissa oli hyvä fiilis alusta saakka ja mikäs siinä on tällaista joukkuetta kannustaa. Taidettiin seisomakatsomossakin suuremmilta kahakoilta välttyä, toiselta puolen kaukaloa katsellen en ainakaan mitään käsirysyjä nähnyt ja hyvä niin.

Huomenna Hämeenlinnaan. Kyllä on merkillinen asia jos Lukko sieltäkin pisteitä tai pisteen mukanaan tuo.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Katselin maalit neloselta ja täytyy sanoa, että jo oli järkyttäviä virheitä Ässäpelaajilta. Ei Lukon tasoista joukkuetta vastaan voi tuollaisia virheitä tehdä tai oikeastaan noita virheitä ei saa tehdä enää C-junnuissa.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tätä mää pelkäsin. Ässät häviää suht niukasti ja tämäkin ketju menee selkääntaputteluksi. Ei näin.

Eipä tuo lopputulos silti mikään jättipommi varmaan kenellekään ollut. No vielä on kautta jäljellä ja Ässät on kuin onkin hyvissä kyttäysasemissa. lugukin ehtii vajoamaan omalle tasolleen vielä moneen kertaan.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Alku oli aivan uskomaton. Heti 12 sekunnin pelin jälkeen Morrison oli avopaikassa mutta Kilpeläinen koppasi tyylikkäästi kiekon hanskaansa. Kohta Morrison oli yksin läpi, mutta kenties se viimeinen harhautus oli liikaa ja hän ajautui liian lähelle maalia jolloin Kilpeläinen torjui taas. Taisi siinä ennen avausmaalia olla samalla kultakypärällä kolmaskin maalintekopaikka ilman tulosta.

Sen sijaan illan paras pelaaja, Kurtis McLean, avasi maalihanat kun reilu kuusi minuuttia oli pelattu. Kumpi se sitten oli, Morrison tai Keränen joka sen kiekon sieltä maalin takaa toimitti mutta joka tapauksessa McLean pääsi suoraan vastapalloon vetämään ja tolpan kautta kiekko maaliin meni.

Mielestäni se oli Keränen kun pääsi heti alkuun vastakkain Kilpeläisen kanssa ja Keränen syötti maalin takaa McLeanille sen ensimmäisen maalinkin.

Kilpeläinen pelasti kyllä Ässät ottelun alussa, peli olisi voinut helposti olla 10 minuutin kohdalla jo 5-0. Zaborsky oli mielestäni ihan pirteä, mutta ainakin välillä näytti luistin painavan todella paljon niinkuin myös Piroksella.

Lukolta ihmeellisesti tuntuu tuo toinen erä ainakin kotipeleissä olevan aina vaisu. No onneksi kaksi erää pelaamista on riittänyt monessa pelissä. Tuomainen on kyllä loistava tällä hetkellä, taklaa paljon ja on röyhkeä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
lugukin ehtii vajoamaan omalle tasolleen vielä moneen kertaan.

Vai onko Lukko jo vajonnut sille omalle tasolleen? Alkukausihan sujui paljon paremmin kun tuli ylivoimaisia voittoja.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vai onko Lukko jo vajonnut sille omalle tasolleen? Alkukausihan sujui paljon paremmin kun tuli ylivoimaisia voittoja.
Juu, ja samalla odotetaan että suuri ennakkosuosikki Jokerit nousee omalle tasolleen.

Joulun jälkitunnelmissa Tapaninpäivänä on sitten seuraava mahdollisuus Lukon organisaatiolla näyttää kykynsä paikallispelin järjestelyissä. Ehkä tämän illan ruuhkasta otettiin jotain opiksi.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Näkkäri kirjoitti:
lugukin ehtii vajoamaan omalle tasolleen vielä moneen kertaan.

Lukkohan on nyt ensimmäisen kerran 2000 luvulla omallatasollaan. Mistä kiikastaa? Mikä vika on selkääntaputtelussa? Jos ihmiset ovat näkemästään ja kokemastaan samaamieltä, vaikea siitä on hirveitä herneitä vetää.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Jaaha, niin siinä kävi, kuin osasin odottaa. Lukko aloittaa väkevästi, ja sitten lyödään liinat kiinni, kun ottelu on ratkennut. Tilanne olisi voinut olla vaikka 7-0 jo 10 minuutin jälkeen, mutta viimeistely oli luokatonta.

Toisen erän pelistä nyt ei tullut mitään, kun kosketuksesta joutuu jäähylle. Yhdellä takaiskulla selvittiin, vaikka monta kakkosta tuli. Ässiltä puuttuu se peliä tekevä pakki viivasta. Jyrkkiöstä sellainen saattaa vielä tulla, sitä en epäile. Esimerkiksi tämä Iliakis oli lähinnä vitsi. Eikö Ässien scouttauksella oikeasti saada parempaa materiaalia joukkueeseen?

Kolmas erä meni myöskin hiihtelyksi sen neljännen maalin jälkeen, mutta ymmärtäähän sen. Kiekko tippuu jäähän Hämeenlinnassa jo 20 tunnin kuluttua pelin loppumisesta.

Mutta se on sanottava, että on tuo joukkueen itseluottamus kovaa luokkaa. Tarvittaessa pelataan vain sen verran, kuin pakko on, mutta niin vaan tulee voittoja illasta tosieen.

39/42, ei paha.
 

Visions

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Herra Varjele!

Rupeaa menemään hermot.
Porukka jaksaa meuhkata jostain seisomapaikka/istumapaikka/muksut mukana ja kohta ne puristuu kuoliaaksi-jutuista. Puhutaanpa faktoja.

a) Ässät oli huono. Pari maalia ylivoimalla, tasakentällisin ei toista erää lukuunottamatta mitään saumaa.
b) Katsomossa rauhallista. Kentällä rauhallista. Pelaajat vaisuja, ei mitään maalinedushässäköitä/tappeluita/mitään. Yleisö piti meteliä vähemmän kuin tiistai-illan otteluissa jossa on vastassa jokumikälie.
c) Kuulemma jotain pataljoonaa oli jossain. Banaaneita ei lentänyt kentälle, ääntä ei kuulunut (sieltäkään)
d) Piros oli huono. Voi herranjumala miten huono. Miehestä erottui tukka ja 15kg ylipainoa. Maksaisin puoli RTK:ta että tuollainen heppu ei olisi Lukon joukkueessa. Komea kakkossyöttö muuten, jälleen! Meinasi kuolla laidan ja miehen väliin ja joku reippaampi ässäläinen haki kiekon ja pelasi maalipaikkaan.
e) Pitkästä aikaa lukolta huonoa ylivoimaa. Joo, kaksi maalia, mutta silti, eikös?
f) Miten The Valmentaja ei ota maalivahtia pois kun hyökkäyspään aloitus, minuutti jäljellä ja ollaan 2 maalia tappiolla? Taisi Kivellä ja englanniksi olevalla kivellä olla tulosvetona 4-2?

Summa summarum. Ennakkoon hirveästi kohuttu peli. Vaisua, yleisössä, kentällä, valmennnuspuolella. Hienoa että tuli pisteet, mutta oikeasti, ei tuo vastus nyt ollut mikään erikoinen. Suurimmat metelit saadaan siitä että harhautetaan ja puhutaan jostain seisomapaikkaongelmista. Ja kerran vielä, se Piros on ihan naurettava tapaus.

Kiitos ja anteeksi. Joku tappioputkessa oleva Hermes olisi ollut haastavampi.
 

Visions

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onneksi jääkiekko on näin hieno peli, sen voi nähdä niin monella tavalla!

Anteeksi, menee ehkä hieman perinteisen provosoinnin piikkiin.
En tiedä olitko pelissä (?) mutta aika vähän siinä oli ilman tuomarien antamaa apua / 1-2 miehen alivoimaa lukuunottamatta Ässillä mahdollisuuksia?
Tietysti jäähytkin kuuluvat peliin, mutta ymmärrät kai mitä tarkoitan.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Olipas peri raumalainen viesti. Suippoutta huipussaan. Pannaan muistiin kevättä odotellessa.

Itse tapahtumasta voisi vielä sanoa, että minulla on sellainen käsitys, korjatkaa jos olen väärässä, että kiekkoillat on tarkoitettu kaikenikäisille ja että järjestäjä on vastuussa katsojien turvallisuudesta. Jos raumalla lätkä hallin täyttyessä on K18-kamaa niin Vuorinen voisi puuttua asiaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Anteeksi, menee ehkä hieman perinteisen provosoinnin piikkiin.
En tiedä olitko pelissä (?) mutta aika vähän siinä oli ilman tuomarien antamaa apua / 1-2 miehen alivoimaa lukuunottamatta Ässillä mahdollisuuksia?
Tietysti jäähytkin kuuluvat peliin, mutta ymmärrät kai mitä tarkoitan.

En ollut pelissä, enkä kommentoinut pelitapahtumia vaan fanien näkemyksiä. Osa Lukkofaneista näkivät pelin täysin toisella tavalla, mutta jokaisella on se oma näkemyksensä. Tosin sinun provosointisi on aika läpinäkyvää.
 

Korinekki

Jäsen
Kirjoitetaan nyt itse pelistä, kun muut asiat tuntuvat olevan tällä hetkellä pääasiana. Lähinnä kommentteja Ässä-pelaajista:
Ässien paras oli mielestäni Mika Niemi. Vastuu lisääntyi koko ajan ja ainakin ketju Huhtala-Niemi-Salminen oli jossain vaiheessa kasassa. Taidot ja itseluottamus kunnossa ja alivoimalla todella hyvä.
Tuolla Ässä-puolella on väännetty minkätyylisen pakin Ässät tarvitsee. Totuus taitaa olla se, että ykkösenä pitäisi olla oikeasti hyvä kiekollinen pakki. Tämän lisäksi peräpää huutaa myös isäntää omaan päähän. Kuusisto ja Palomäki ovat ainakin puolustajia, joilla ei tee yhtään mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös