Pe 18.3.2011 HIFK-Jokerit, 1. Puolivälieräottelu

  • 67 009
  • 279

TJ MACKEY

Jäsen
Jännä juttu kun IFK-fanit eivät muista parin kuukauden takaista tilannetta jossa Granlund veti aivan tahallisesti Dehneriä kyynärpäällä päähän!
Mutta näinhän tämä aina menee. Mistan kevään 06 kun välierissä Hifk:n pelajat metsästivät vaihdosta toiseen HPK:n Schneideria päähänkohdistuvilla taklauksilla. Sama tilanne nyt, mutta toisinpäin. Kyllähän Jokerit pyrki eilen ajamaan Granlundia päähän. Tähän olisi vaan HIFK:n pitänyt reagoida heti. Nyt kaikki toiminta Väänästä kohtaan on jo liian myöhäistä. Ossi sai taklata eilen HIFK:n ja ehkä koko Suomen lahjakkaimman junnun maalirautoihin, eikä kukaan tehnyt mitään. HIFK:n olisi pitänyt itse huolehtia Granlundin koskemattomuudesta. Tai ainakin siitä, ettei nyt Jokerit saa kaikessa rauhassa oikein metsästää sitä.
Tuliko jäähyä? Ei. Tuliko Ossin tilanteesta jäähyä? Ei. Tilanne siis tasan. Älkää valittako.
Tämä nyt on taas sitten ihan älytöntä logiikkaa. Kuka on Dehner..? Oli Vänäsen taklaus sitten puhdas tai sikamainen, niin nuo pitää kuitata tavalla tai toisella. Etenkin jos pelaajalla on historiaa päävammoista.Fanien pitääkin olla raivoissan tilanteesta. Vai väittääkö Jokerien kannattajat oikeasti, että olisivat ihan cool, jos esim. Petrell olisi ajanut Eavesin polven paskaksi "puhtaalla" pommilla?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Haluaisin vielä kuulla HIFK-faneilta että mitä Väänäsen olisi pitänyt tehdä?

Väänäsen ainoa keino oli tönäistä Granlund pois vauhdista ja ei tuossa tilanteessa voi tähtäillä minne kaveri lentää, Granlundin vauhti ja suunta oli sellainen että osuma putkiin oli hyvin todennäköinen.

Granlund joka on 175cm luistimilla tulee pää alhaalla ja vastassa on 192cm Väänänen, vaihtoehdot ovat aika vähissä Väänäsen kantilta. Käsillä selkeästi niittasi joka on ollut jääkiekossa sallittua aina, ensimmäinen kontakti olkapäähän/rintaan ja sen jälkeen taisi osua naamaankin.

On aika säälittävää lukea Jalosen itkuja, toisaalta se onkin odotettua Nenältä. Se mikä ihmetyttää on HIFK-fanien parkuminen, jos Kankaanperä olisi vetänyt Pulkkista samalla tavalla niin aivan sata varmasti jokainen olisi täällä kertonut miten maalinedustalla tulee osumia. Ja niin olisin minäkin.

Granlundin toivon oppivan hyvin nopeasti muutaman ihan perusasian jääkiekosta koska kun NHL:ään ensi vuonna lähtee niin meno tulee olemaan todella kylmää tuolla tyylillä. Jokainen voi miettiä millaista jälkeä tulee jos Granlund lähtee leikkaamaan samalla tavalla vastustajan maalille ja sieltä tulee joku Douglas Murray torppaamaan häntä.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Normitaklaus maalilla

Kun MG ajaa noin maalille, niin aivan varmaa on että osumaa tulee. Väänänen on nyt vain niin paljon kovempi(ja isompi), että siitähän lentää minne nyt sitten fysiikan lait vie(harmittavasti nyt sitten putkeen).
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tilanne muistuttaa jokseenkin Marjamäen taklausta Krepsiin. Linjan mukaan tälläiset ovat puhtaita.

Pakko huudella yhden viestin verran tähän ketjuun. Tämä tilanne ja ennen kaikkea fanien vääntäminen muistuttaa tosiaan melkoisesti Marjamäen taklausta Krepsiin ja sen jälkipuintia. Samalla lailla Kärppien kannattajat paheksuivat taklausta ja pitivät sitä likaisena kun taas Ilvesläiset puolustelivat taklausta puhtaana.

Silloin nimenomaan useat HIFK:n kannattajat pitivät taklausta puhtaana ja olivat sitä mieltä että nämä kuuluvat peliin ja Kärppien sekä kannattajien itkeminen on turhaa. Silloin jotkut oululaiset kysyivätkin olisiko kyseisten HIFK:n kannattajien ajatukset samoja jos Marjamäki olisi telonut vastaavalla tavalla Granlundin. Nyt taidettiin saada vastaus siihen. Itse kukinhan me näitä tilanteita katsotaan värilasit päässä eli ei se ihan sattumaa ole että oman joukkueen pelaaja on yleensä tehnyt oikein :)

Todella sääli kuitenkin että Granlund loukkaantui jälleen. Pitää toivoa ettei kyse ole aivotärähdyksestä ja että hän pääsisi jatkamaan pelejä mahdollisimman pian. Mikäli kyseessä on jälleen aivotärähdys heittää tuo kieltämättä aika ison varjon mahdollisen änäriuran suhteen. Itse tilannetta en ole katsonut joten en osaa ottaa kantaa siihen, mutta tosiaan aivan kuten Krepsin tapauksessa tässäkin tapauksessa kyseessä on kiistelty taklaus joka johtaa pään seudun vammoihin.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli Vänäsen taklaus sitten puhdas tai sikamainen, niin nuo pitää kuitata tavalla tai toisella. Etenkin jos pelaajalla on historiaa päävammoista.Fanien pitääkin olla raivoissan tilanteesta. Vai väittääkö Jokerien kannattajat oikeasti, että olisivat ihan cool, jos esim. Petrell olisi ajanut Eavesin polven paskaksi "puhtaalla" pommilla?

En tiedä mitä leiriä kirjoittaja edustaa, mutta tässä ollaan nähdäkseni ytimessä. Kun kelaan tuota tilannetta YouTubesta, Väänäsen reagointi on oikeastaan ihailtavaa. Vauhdilla ja voimalla omaa maalia varjelemaan. En kehtaa kutsua kontaktia puhtaaksi, kuitenkin kädet suorana leukaan. Olennaista on nimenomaan se, että tapahtuma olisi pitänyt kuitata viimeistään seuraavassa vaihdossa ja nimenomaan seurausten perusteella. Siitä tässä raivotaan jos jostain, puntit nyt vaan pitää tasoittaa. Ei voi antaa vastustajalle eteen yhden ykkössentterin verran, kun sarja kuitenkin pitäisi voittaa. Eavesin polvi on tosiaan aika hyvä esimerkki sellaisesta playoff-hengessä vahinkoalttiista kohteesta, mutta toki toivon että ketään ei satuteta. Eihän Ossikaan omien sanojensa mukaan halunnut ketään satuttaa, ja näkeehän sen selvästi kun videota katsoo.
 

Mabo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Surkuhupaisaa tässä tilanteessa on se, että jos tilanne olisi ollut toisin päin, eli Kankaanperä olisi ajellut Pulkkisen vastaavanlaisesti, niin nämä samat IFK:n "kannattajat" perustelisivat täällä kovaa ja puhdasta taklausta. Kuuluu pleijareihin ym. Toki siinä tilanteesta vastaavasti Jokerileiristä löytyisi niitä, jotka tulevat tänne itkemään. Näin se vaan menee nettiaikakaudella. Onneksi kuitenkin suurin osa porukasta ymmärtää tilanteen, niin kuin kuuluukin.

Surkuhupaisinta lienee jonkun ifk-kannattajan kommentti eilen hallin käytävillä case-Pulkkisesta "Se oli ihan oikein Pulkkiselle." Mitähän vittua, provo provona, mutta joo.

Väänäsen taklaus puhuttaa, niin puhutaan nyt sitten. Kädet nousi, päähän ei missään vaiheessa osunut. Jos joku väittää vastaan voi katsella videolta uudestaan. Kakkonen olisi voitu tuomita, ei muuta. Suomilinjalla toisaalta olisi kymppi voinut tulla seurauksien perusteella. Nokka-Jalonen jatkaa mediapeliään ja media lähtee mukaan. Mutta ainoa mikä minua kiinnostaa on otteluvoitot. 0-1.

Jullit voi jauhaa brändistä ja stadista, mutta eilen fyysisempi joukkue oli jokerit ja tänään brändiuhoajat itkee siitä että julleja taklattin kovaa.

Ja lopun provot:
Superjunnumäärä tasattu 0-0, go Ossi.

Ja loppuun viikon vitiskilpailun voittaja: Mitä tapahtui kun nokka-Jalonen käveli heijari pystyssä seinää päin. Nenä murtui.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Jännä juttu kun IFK-fanit eivät muista parin kuukauden takaista tilannetta jossa Granlund veti aivan tahallisesti Dehneriä kyynärpäällä päähän! Tuliko jäähyä? Ei. Tuliko Ossin tilanteesta jäähyä? Ei. Tilanne siis tasan. Älkää valittako.

Virkistykseksi sama tilanne YouTubesta. Klik!

Pahempiakin kyynerpäällä päähän taklauksia on nähty, mutta selkeä 2 minuuttia kuitenkin tuosta olisi pitänyt tulla...

Mielenkiintoista vääntöä puolin ja toisin case: Väänännen Granlund, riippuen lasien väristä. Monesti liigassa on jaettu jäähyjä sen perusteella, että loukkaantuuko taklattava pelaaja vai ei... No ehkä tosta nyt ois voinu antaa 2 min ryntäys tjsp, vaikka Ossi nyt ei "potki" lisää vauhtia ennen tööttiä....
Niin ja ehkä tuomitsisin jos taklattavana olisi ollut oman joukkueen pelaaja....
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jullit voi jauhaa brändistä ja stadista, mutta eilen fyysisempi joukkue oli jokerit ja tänään brändiuhoajat itkee siitä että julleja taklattin kovaa.

Hauska seurata sitä, ketkä kaikki täällä oikeasti jauhavat isosta, pahasta, brändistä ja fyysisestä. Näköjään on markkinointi onnistunut.

Jokerit ei missään nimessä tai millään tavalla ollut eilen fyysisempi joukkue, mutta jos sitä on tottunut olemaan jyrän alla niin yksikin kova taklaus (ei Väänäsen) voi kai saada näkemään harhoja.

Pusi pusi, illalla pelataan.
 

Mabo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hauska seurata sitä, ketkä kaikki täällä oikeasti jauhavat isosta, pahasta, brändistä ja fyysisestä. Näköjään on markkinointi onnistunut.

Jokerit ei missään nimessä tai millään tavalla ollut eilen fyysisempi joukkue, mutta jos sitä on tottunut olemaan jyrän alla niin yksikin kova taklaus (ei Väänäsen) voi kai saada näkemään harhoja.

Pusi pusi, illalla pelataan.

Juuri annoin livenä propsit jullien markkinointitiimille. Onnistuneet iskostamaan penan ja nykyisten hallitusjamppojen myötä tiettyjä mielikuvia joukkueesta. Pitäisi täälläkin ottaa mallia, eikä vain romantisoida otteluita asenteella ihan sama minkä joukkueen fani tulee katsomoon, kunhan lippuja myydään mahdollisimman paljon.

Nettikeskustelussa löytyy paljon faktoja, vaikka asiat olisivat täysin päinvastaiset.

Pusi olet itse. 0-1
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eka kerta :)

Ekaa kertaa innokkaana katsomassa peliä Nordiksella. Harmitti aika paljon ettei IFK saanut maalia aikaseksi niin ei päässyt näkemään todellista huumaa. IFK:n puolella tuli oltua ja siksikin olisi toivonut punanutuille osumia.

En ole koko ketjua jaksanut plärätä läpi, mutta muutamia huomioita näin puolueettomana:

- IFK liikkui hyvin ja sai erittäin hyvin painetta Jokerien päätyyn. Paikkoja toki oli, mutta jostain syystä hyvin rakennetut paikat jäivät vähäisiksi. Olishan sieltä nyt pari maalia pitänyt värkätä joka tapauksessa.

- Jokerit puolusti maalinedustan erinomaisesti ja Lasakilla huippuilta. Ripareitakaan ei pahemmin Lasak antanut. Ne useat pomput ja kauempaa tulleet vedot eivät vain eilen menneet IFK:lta.

- Todellista taistelukiekkoa. IFK ajoi mieheen välillä ylikorostetustikin mille iso peukku. Nähtiin kivoja taklauksia joista moni oli loistavaa puolustamista eikä vain laitojen paukuttelua.

- IFK:n poissaolot näkyivät. Peltonen oli jälleen herra ja hidalgo muutamissa omilla suorituksillaan luomissa maalipaikoissa.

- Pelaajilta puuttui viimeinen rentous vielä pelaamisesta mikä oli täysin ymmärrettävää. Pelattiin aika varman päälle ja taisteltiin niin perkeleesti mikä johti lukuisiin sähellystilanteisiin.

- Väänänen taklasi Granlundin päin maalia hiukan vaarallisesti, mutta muutoin pelasi tilanteen oikein. Vastaavasti mulla jäi siitä Lennun maalivahtia päin ajamisessa hiukan tahallisena. Ei yrittänytkään hidastaa vauhtia ja varmasti yritettiin kuumentaa Jokereita ja Lasakia saada pois tolaltaan. En ihmettele vaikka olisi tullut maalivahdin estämisjäähy, mutta harvemmin näistä maalitilanteissa niitä annetaan. Tähän sen verran, että en välttämättä nähnyt tilannetta kunnolla eli voi olla, että Lennua tosiaan rikottiin tuossa tilanteessa.

Hieno sarja kokonaisuudessaan tulossa. Eikö muuten Hartwallilla ole isompi kaukalo kuin Nordiksella vai onko eroa? Jotenkin luulisin, että IFK saattaa olla areenalla vahvempi, kun tuntuu luistin liikkuvan hyvin. Jokerit teki hyöäkkäysalueen pelaamisen kovin ahtaaksi Nordiksella.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Tuohon Väänäsen taklaukseen sellaista näkökulmaa, että vain hetkeä aiemmin Lennart Petrell ajoi suoraan Lasakin päälle polven osuessa Lasakin kypärään. Röyhkeä ajo maalille, siitä propsit, mutta eipä Lennu paljoa pyrkinyt törmäystä välttämään. Väitän että tahallisesti veti loppuun asti. Huonolla mäihällä Lasak olisi voinut loukkaantua kun satakiloinen jätkä ajaa voimalla päin näköä.

Seuraavassa tilanteessa punaisten lemmikki tekee samat ja Ossi antaa nulikalle lyhyen oppimäärän maalieduspelaamisen säännöistä. Harmillista että Granlundille kävi huonosti, mutta yhtä kaikki olosuhteet ja aikaisemmin tapahtuneen huomioiden Ossin töötti oli vähintäänkin kohtuullinen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tuohon Väänäsen taklaukseen sellaista näkökulmaa, että vain hetkeä aiemmin Lennart Petrell ajoi suoraan Lasakin päälle polven osuessa Lasakin kypärään. Röyhkeä ajo maalille, siitä propsit, mutta eipä Lennu paljoa pyrkinyt törmäystä välttämään.

No eihän tuollaisissa tilanteissa enää mitään vältellä, kun on menossa maalia tekemään. Tuo oli aivan oikeaoppisesti vedetty tilanne loppuunsaakka. Jokereiden oma pakki avitti yhteentörmäystä sulkemalla keskustan ja näin ollen Petrellillä oli ainoa vaihtoehto puskea suoraan eteenpäin. Ei kukaan pelaaja olisi lähtenyt esimerkiksi kiertämään maalia tuolta sektorilta lähestyessä, se oli ollut todella heikkoa pelaamista.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No eihän tuollaisissa tilanteissa enää mitään vältellä, kun on menossa maalia tekemään. Tuo oli aivan oikeaoppisesti vedetty tilanne loppuunsaakka. Jokereiden oma pakki avitti yhteentörmäystä sulkemalla keskustan ja näin ollen Petrellillä oli ainoa vaihtoehto puskea suoraan eteenpäin. Ei kukaan pelaaja olisi lähtenyt esimerkiksi kiertämään maalia tuolta sektorilta lähestyessä, se oli ollut todella heikkoa pelaamista.

Nää on kyllä melkosia outouksia. Petrell on kiekkosoturi jonka voimalle i kukaan planeetalla mitään voi. Samaan aikaan kuitenkin joku Eronen on niin vahva jässikkä, että Petrelliä ohjailee miten lystää.

Pitäs vaikka Nokelaisen heittää kiekko maalille ja ajaa Riksmania päin, kun se kerta on oikeaoppista ja kaikkea...
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
No eihän tuollaisissa tilanteissa enää mitään vältellä, kun on menossa maalia tekemään. Tuo oli aivan oikeaoppisesti vedetty tilanne loppuunsaakka. Jokereiden oma pakki avitti yhteentörmäystä sulkemalla keskustan ja näin ollen Petrellillä oli ainoa vaihtoehto puskea suoraan eteenpäin. Ei kukaan pelaaja olisi lähtenyt esimerkiksi kiertämään maalia tuolta sektorilta lähestyessä, se oli ollut todella heikkoa pelaamista.
Petrell teki mitä hyökkäjän pitää, ajaa loppuun saakka maalille.

Väänänen teki mitä puolustajan pitää, pitää maalinedustan puhtaana.

Kummassakin tapauksessa kumpikin pelaaja hoiti oman roolinsa. Seuraukset olivat jälkimmäisessä ei-toivotut mutta se oli enemmänkin huonoa tuuria kuin Ossin tyhmyyttä.
 

Rystylaukaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Liverpool, idän sputnikit
Väänänen

olisi parasta pysyä kentällä ja jättää lähtemättä tappeluun. Kärppien kreps hoiti homman tyylikkäästi kun joutui Marjamäen jyrän alle. Jos Granlund koki jotain vääryyttä niin se olisi miehekkyyttä hoitaa tilit tasaisiksi itse. Jos esim Melart yrittää jotain niin hanskat kädessä sitten tai Ben-Amor voisi otella Melartin kanssa. Väänänen on yksinkertaisesti niin arvokas pakki tossa jokeripuolustuksessa, että ei voi lähteä provoyrityksiin mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nää on kyllä melkosia outouksia. Petrell on kiekkosoturi jonka voimalle i kukaan planeetalla mitään voi. Samaan aikaan kuitenkin joku Eronen on niin vahva jässikkä, että Petrelliä ohjailee miten lystää.

Mitäs outoa tuossa oli? Parempi mahdollisuus Petrellillä oli maalitekoon tuolta sektorilta, kun olisi lähtenyt leikkaamaan keskelle, missä oli Jokereiden pakki estämässä. Mitä tekemistä tässä tilanteessa oli pelaajien voimakkuuden kanssa? Jos ei ymmärrä, niin sille ei voi mitään. Petrell meni omaan kakkoskiekkoon niin kuin pitikin ja Jokereiden pakki tuppaasi vielä sopivasti.

Ottelukooste HIFK-Jokerit 18.3.2011
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitäs outoa tuossa oli? Parempi mahdollisuus Petrellillä oli maalitekoon tuolta sektorilta, kun olisi lähtenyt leikkaamaan keskelle, missä oli Jokereiden pakki estämässä. Mitä tekemistä tässä tilanteessa oli pelaajien voimakkuuden kanssa? Jos ei ymmärrä, niin sille ei voi mitään.

Nojoo. Väärän kirjottajan tekstiin nappasin. Enemmänkin oli mielessä eiliseltä tuleet selittelyt, joissa kuulema Eronen työns Petrellin Lasakin päälle, ja Petrell ei tilanteessa mahtanut mitään.

Halusin vaan varmistaa kenenkä mielestä on ok ajella maalivahtia jos siitä tulee pienikin mahdollisuus maalintekoon. Kuitenkin maalivahdeilla kypärät ja muut suojavarusteet eivät ole suuniteltuja kestämään taklauksia. Eikä ruumiinrakennekaan yleensä. Yks vittumaisimmista jutuista mitä kentällä tiedän on just veskan ajeleminen jos sen vaan pystyy välttämään. Joukkueesta tai maalivahdista riippumatta.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Pahempiakin kyynerpäällä päähän taklauksia on nähty, mutta selkeä 2 minuuttia kuitenkin tuosta olisi pitänyt tulla...
Täh?! Olen kelannut tuota tapausta eestaas videolta enkä vieläkään ymmärrä mikä väitetty rike oli. Väänänen ei hypännyt, taklaus ei kohdistunut päähän, Kyseessä ei ollut poikittainen maila, Väänänen ei ajanut selkään. Mielestäni tilanteessa ei tapahtunut mitään rikettä. Tuollaista tuuppimista tapahtuu jatkuvasti. Epäonnekseen Granlundilla vaan oli aika paljon vauhtia ja paljon vähemmän massaa kun esteellä.

Petrellin tilanne taas oli selkeä jäähy. Hänellä oli ties kuinka kauan aikaa muuttaa suuntaa tai hidastaa, mutta sen sijaan ajoi suoraan päin Lasakia.

Muuhun en voi kommentoida, koska en ole nähnyt/katsonut muita kohtia pelistä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Yllättyneet käsi ylös:
-
 

KRONOS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin vire & Pate
Eipä kauheasti eroa Levokarin

tuuppaisuun. Näin vasta nyt tämän väänäsen tönäisyn, mielestäni lähes identtinen siihen Levokarin aikoinaan tekemään tönäisyyn.

Ero taitaa löytyä rangaistuksesta.

Hyvähän tuo on ottelusarjalle jos Granlund on takaisin jo maanantaina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös