Pe 18.3.2011 HIFK-Jokerit, 1. Puolivälieräottelu

  • 67 024
  • 279

Durable

Jäsen
Täällä nousee käsi, muistan tuon tilanteen. Granlund oli siinä kohteena ja totesin kaverilleni, että näköjään yrittävät oikeasti saada Micken pään sekaisin.
Itsekkään en muista kuka oli ajelija.

-S

Eli Granlund sai sitä mitä tilasi. Itse kun ajelee kyynerpäällä päähän niin itse joutuu vastaamaan teoistaan.
 

Sape28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienoa Ossi, teit juuri sen mitä pitikin! Kummasti unohtu Nokalta kaiken itkemisen keskellä se kuinka esim. leena-petra ajeli surutta Lasakin päälle...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tuli mieleen, että noteerasiko kukaan muu tuossa viimeisellä minuutilla, kun Ben-Amor vedettiin päivänselvästi selsästä laitaan?

Kousa veteli Semirin laitaa suoraan selkäpuolelta, ei rangaistusta. Tämä johtui taas siitä, että SM-liiga tuomarit eivät halua ratkaista otteluita. Eikä tuo ollut ainoa tilanne, mistä rangaistuksen olisi voinut vislata. Heikkoa piiparointia läpi ottelun.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Hahahahaha:D Tämän minä haluan nähdä, kun kultainennoutaja käy "kouluttamassa" Ossia!

Ehkä tuo nähdään tänään tai ainakin yritys. Mutta onko nokalla varaa tuossa loukkaantumissumassa uhrata edes yhtä noutajaa, jotta _eiliset_ törkeydet saadaan ns. kuitattua. Sen kuitin olisi pitänyt tulla heti, mutta ilmeisesti nyt arvotaan kenet laitetaan asialle, kun eilen ei ollut siihen mahdollisuutta, kun peli oli vielä pahasti kesken. Oli sillä nokalla kai sittenkin jonkinlaista pelisilmää.

Jos Järventie on vielä tänään pois ja mahdollisesti Vallin, niin silloin tuo yhden pakin uhraaminen Ossin "koulutukseen" on taktisesti älyvapain veto hetkeen. Toki sillä voi tyynnytellään muutamia faneja, mutta joukkueen etua sillä ei kyllä tavoitella.
 

ezco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ensinnäkin omasta kannattajuudestani: itse toivoisin molempien joukkueiden tippuvan jatkosta tämän sarjan jälkeen, mutta ei ole mahdollista näillä säännöillä ;)

Peliähän HIFK vei, mutta tehottomasti. Jokeripuolustus ja varsinkin Lasak olivat tehtävien tasalla.

Väänäsen taklaus Granlundiin oli mielestäni raukkamainen. En kyllä nyt ihan tarkkaan tiedä jääkiekon sääntöjä taklauksen osalta, mutta itse käsittäisin, että taklaus pitää suorittaa vartalolla eikä esim. käsillä, mitä väänänen tekee. Nyrkit edellä päätä kohti.

Uskon siihen, että Väänänen ei halua Granlundin loukkaantuvat, mutta ihan varmasti "taklaus" on tarkoitettu sellaiseksi, että mies pysähtyy, tuntee taklausen ja muistaa sen. Eli lihasmuistiin koittaa saada Granlundille, että maalille ei kannata ajaa.

Kyllä siinä kuitenkin ylilyönti sattuu ja mielestäni tuommosista tilanteista, vaikka onkin playoffit, tulisi antaa jäähy. Yhdestä kuvakulmasta näyttäisi siltä, että Väänänen löisi kuten poikittaisella mailalla, mutta kädet ovat niin lähekkäin, että ei siinä kuitenkaan maila osu Granlundia.

Tilanne muistuttaa jokseenkin Marjamäen taklausta Krepsiin. Linjan mukaan tälläiset ovat puhtaita. Nyt vain odotetaan, että Granlund haastaa Väänäsen ja palauttaa kunniansa. Olisin odottanut Väänäsen saavan tilanteesta jäähyn tai edes jonku HIFK pelaajan käyvän kuittaamassa tilanteen. Toivottavasti se ei seuraavassa pelissä kuitenkaan ole Melart, se olisi surkea esitys.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
case Granlund.

Joku heitti ajatuksen ilmaan, että yleensä aivotärähdysmiehet eivät pelaa tilanteen jälkeen, eli jatka peliä. Aivotärähdysoireet tulee nimenomaan jälkijättöisenä, esimerkkinä mm. tämän kauden Crosbyn loukkantuminen. Taklaus päähän tuli jo Winter Classicissa, ja Crosby pelas vielä seuraavassa pelissäkin, sen jälkeen ollut 3 kk jo poissa.

Granlundin aiemman aivotärähdyksen tietäen, en ihmettelisi, että mies olisi poissa loppukauden. Herää vain epäilys, että huolimatta valtavasti potentiaalista, onko miehestä NHL:n vielä kovaluisempaan sarjaan. Sääli, jos näin käy.

Mielestäni Väänänen pelaa niin kuin puolustajan pitääkin pelata, nyt on vain huonoa tuuria, enintään 2 minuutin arvoinen tilanne, ei muuta.

Mielenkiintoinen katsoa miten vaikuttaa tähän sarjaan tuo loukkaantuminen. Jos IFK keskittyy epäolennaisuuksiin jatkossa, voi sarja kääntyä nopeasti Jokereille, vaikka eilistä peliä IFK hallitsikin.

Tämä on se sarja mitä seurataan... kun Oulun tsekit on jo lomilla.
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Granlund sai mitä tilas. Vieläkin muistissa runkosarjan tilanne missä Granlund iskee kyynerpäällä täysin tilanteen ulkopuolella Dehneriä hedariin. Noita ei jätetä kostamatta ja kosto tulee ennemmin tai myöhemmin.

Sitäpaitsi miksei täällä kirjoiteta 200 viestiä Kankaanperän poikkarista Lahden selkään HIFK :n maalin edessä?

Jokereille arvokas voitto, mutta sarja on vasta aluillaan.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Näyttäs olevan liian fyysisiä nää pelit Mikelle. Poika yrittää mennä edelleen todella ahtaista väleistä, vaikka on pleijarit - siis omaa vikaa myös että tulee ajelluksi yli sota-alueella. Maalialue on edelleen koskematon alue, jota puolustajat varsinkin näissä peleissä puolustaa kaikilla mahdollisilla keinoilla. A-junnu peleissä MG:a ajettiin surutta ja monesti puun takaa, nyt on vaan isommat ukot kehissä. Mikke on taitava kikkailija, jolla ei se perussääntö "keep your head up" toteudu monessakaan tilanteessa.

Ps Mielenkiintoinen sarja, toivotaan lopuksi MG olevan terve tänään illalla kun kiekko tippuu jäähän. Tsemiä IFK!
 

Dynamo#79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, KD
Onhan se suht säälittävää, että ison ja pahan IFK:n kannattajat itkee täällä vuosisadan törkeintä taklausta. Minä väitän, että ns. brändin mukaiset kannattajat eivät niin tee.

Granlund yritti ajaa miehekkäästi maalille ja jos vastassa olisi ollut joku muu Jokeripakki, niin hän olisi siinä myös todennäköisesti onnistunut. Mutta ei Ossia vastaan. Väänänen hoiti homman, niin kuin hänelle on mm. änärissä opetettu. Harmi, että Mikke loukkaantui, mutta tää on pleioffia hei!

Surkuhupaisaa tässä tilanteessa on se, että jos tilanne olisi ollut toisin päin, eli Kankaanperä olisi ajellut Pulkkisen vastaavanlaisesti, niin nämä samat IFK:n "kannattajat" perustelisivat täällä kovaa ja puhdasta taklausta. Kuuluu pleijareihin ym. Toki siinä tilanteesta vastaavasti Jokerileiristä löytyisi niitä, jotka tulevat tänne itkemään. Näin se vaan menee nettiaikakaudella. Onneksi kuitenkin suurin osa porukasta ymmärtää tilanteen, niin kuin kuuluukin.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Tuli mieleen, että noteerasiko kukaan muu tuossa viimeisellä minuutilla, kun Ben-Amor vedettiin päivänselvästi selsästä laitaan?

Noteerasin, kaverin kanssa puhuin juuri puhelimeen, aikamoisen rääkäisyn sain sohvalla aikaan. Ukko vain totesi, että sinne lähti kamelikuski.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
MG:n loukkaantuminen tilanteessa on mielestäni seurausta SM-liigan lanseeramasta tuomarilinjasta. Päähän saa taklata!!! Vastaavia esimerkkejä kuluneelta kaudelta jo lukuisia, parhaana esimerkkinä Marjamäen töötti Krepsiin. Tietyt pelaajat kuten Väänänen, Karalahti, Kankaanperä, Mäkelä, Lehtonen tulevat aina tilanteisiin kädet ylhäällä ja jos vastustaja on uskaltaunut menemään laitaan / lähelle maalia kiekon kanssa, niin kaaliin kopsahtaa. Kyllähän tälläiset halutessa voitaisiin kitkeä pois, mutta nyt on valittu tälläinen linja.

Eilen Urhon Studiossa Tami aivan aiheellisesti kyseenalaisti Kankaanperän ja Väänäsen poikkarit, kun varsinkin Väänäsen tapauksessa MG:n olisi voinut torpata olkapäälläkin. Tietty pelaamalla kädet ylhäällä tarjoten poikkaria ylävartaloon sama homma onnistuu puolustajan näkökulmasta paljon helpommin eikä itseä ole vaarassa satuttaa.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Eihän Väänänen ajellut Granlundia rautoja päin, niittasi vain maalille leikkaavan vastustajan jäihin putkia pitkin.

No, jos tuo ei ollut päin maalirautoja ajelu, niin sellaista ei sitten varmaan voi edes suorittaa. Varsin selvä tapaus ja ihmetellä täytyy, jos jatkoseuraamuksia ei tule. Kai siellä kentällä nyt pitää jonkinlainen käsitys puukätisellä pakillakin olla missä ne metalliputket on? Tuollainen rautoja päin ajaminen on yksi törkeimpiä tekoja mitä voi tehdä.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Voin kertoa, että tuntuu todella saatanan hyvältä! Ensimmäinen voitto haettiin ja vielä kolme pitäisi hoitaa. Vaikka ifk hallitsi, ei Jokereilla ollut mitään hätää. Omista päästiin yllättävän hyvin pois ja oltiin tarpeeksi fyysisiä.

Nokka Jalonen itkee, joten Jokereiden saumat vaan paranee. Väänäsen Ozzylle pisteet, juuri noin pakin pitääkin pelata eli kovaa! Täällä itketään jostain tahallisesta vahingoittamisyrityksestä. Valot päälle, Väänänen pelaa lätkää, ei se sen kummempi asia ole.

Juuri tällä hetkellä ottelusarja on henkisesti 6-muna Jokereille!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Surkuhupaisaa tässä tilanteessa on se, että jos tilanne olisi ollut toisin päin, eli Kankaanperä olisi ajellut Pulkkisen vastaavanlaisesti, niin nämä samat IFK:n "kannattajat" perustelisivat täällä kovaa ja puhdasta taklausta. Kuuluu pleijareihin ym. Toki siinä tilanteesta vastaavasti Jokerileiristä löytyisi niitä, jotka tulevat tänne itkemään. Näin se vaan menee nettiaikakaudella. Onneksi kuitenkin suurin osa porukasta ymmärtää tilanteen, niin kuin kuuluukin.

Melko surkuhupaisaa on myös argumentoida tuollaisella, mitä joku olisi kirjoittanut , jos olisi sattunut jotain mitä ei oikeasti sattunut.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Minäkin annan propsit Väänäselle. Otti ison riskin taklauksellaan, että tulee 2+10 tai jopa 5+20, mutta monesti sellainenkin tuomio herättää oman joukkueen tositaistoon voitosta, vaikka tämä onkin hieman käänteistä logiikkaa. Kun pelataan vajaalla miehityksellä, niin oma pää voi soida, ajattelee "urmas-mertsi peruslätkänkatselija", ei Johannes. Taklaaminen tuo usein tunnetta omaan peliin, samoin jäähyn tappaminen ilman takaiskua. Eilen nähtiin, poissaolojenkin takia, melko veltto HIFK, joka ei päässyt Jokerit maalille kuin ehkä muutaman tositaistelijan voimin, kuten Petrell, Peltonen, Kuhta ja koko nelosketju, joille kiitos edes yrittämisestä.

Olisin ollut eilen illalla iloinen, jos HIFK olsi peluuttanut esim. Melartia ja tämä olisi taklannut eilen esim. "janne lahtea"*, samoin kuin Väänänen taklasi Granlundia. Pelaajat taklaa ja taistelee voitosta. Tuomarit tuomitsee. Nyt tuli 0 minuuttia Väänäselle Granlundin taklaamisesta kohti HIFK-maalia, vaikka olisi saattanut tulla muukin tuomio. Toivon, että KJ:n HIFK jakaa tänään samanlaisia makuupaikkoja Jokereille kuin Väänänen jakoi eilen Granlundille, välittämättä rangaistuksista, joita mahdollisesti tulee ja toivottavasti ei tule HIFK:lle tänään. Sen ei pitäisi kuitenkaan vähentää haluja siivota oman maalin edusta, lähes keinolla millä hyvänsä. Ne on sitten muut henkilöt, jotka miettivät mahdolisia jäähyjä ym. asioita pelin aikana ja ehkä jopa ottelun jälkeen kuin pelin pelaajat.

* nimi keksitty
 

REDNECK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta -68
Heheeh pleijarit näköjään alkaneet kun Jalonen ja Ifk fanit itkee "törkeyksistä".

Hyvä peli jokereilta ja vielä kun ottivat luuloja pois ifkn hyökkäyskalustolta, niin tästä on hyvä jatkaa.

Täytyy koputtaa puuta ja muistaa että jatkopaikkaan tarvitaan neljä voittoa. Eilistä ei enään tänään kannata muistella kun kiekko jäähän taas putoaa.
 
Viimeksi muokattu:

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
Sitäpaitsi miksei täällä kirjoiteta 200 viestiä Kankaanperän poikkarista Lahden selkään HIFK :n maalin edessä?

Se Kankaanperän poikkari oli ihan selkeä ja päivänselvä jäähyn paikka. Jos Lahti olisi siinä kolauttanut päänsä tolppaan ja saanut aivotärähdyksen niin tottakai täällä olisi parisataa sivua väittelyä. Kyllä se vaan niin on, että seuraukset herättävät keskustelua eikä ainoastaan teot.

Ei se Väänäsen teko todellakaan mikään erityisen törkeä ollut. Laitataklaukseen verrattava tilanne. Kädet ylhäällä päähän ja kaverin naama pleksiin/ylärimaan. 2+10, turpakäräjät ja sen jälkeen tilanteen voi unohtaa.
 

Dynamo#79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, KD
Melko surkuhupaisaa on myös argumentoida tuollaisella, mitä joku olisi kirjoittanut , jos olisi sattunut jotain mitä ei oikeasti sattunut.

Voitko perustella hieman? Mitä surkuhupaisaa siinä on?
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen Urhon Studiossa Tami aivan aiheellisesti kyseenalaisti Kankaanperän ja Väänäsen poikkarit, kun varsinkin Väänäsen tapauksessa MG:n olisi voinut torpata olkapäälläkin. Tietty pelaamalla kädet ylhäällä tarjoten poikkaria ylävartaloon sama homma onnistuu puolustajan näkökulmasta paljon helpommin eikä itseä ole vaarassa satuttaa.

Kankaanperän tilanne oli myös täysin selvä rangaistuksen paikka, sillä erotuksella toki, ettei Lahtea maalirautoihin saakka taklannut. Tuomarit mielestäni ottivat väärän linjan. Tottakai puolustajat ajelevat hyökkääjiä juuri niin kovaa, kuin sallitaan, mutta mielestäni nämä tulisi kitkeä pois. Kun ajetaan sääntöjen vastaisesti niin siitä pitäisi tuomita ihan samalla tavalla kuin runkosarjassakin. Se että otettiin linja tuosta Kankaanperän selkeästi sääntöjen vastaisesta taklauksesta tarkoittaa sitä, että silloin saa taklata selkeästi sääntöjä vastaan ja tulos on tietenkin tämä. Tuskin ideana on pelata Matikaisen lanseeraamaa gladiaattorikiekkoa kuitenkaan.

Toinen asia mikä vituttaa on se, että loppuhetkillä ei saa enää mitään jäähyjä. Siis miksi ei? Todella perseestä. Toivon ihan vaan senkin kannalta, ettei koko sarjaa pelata 1-0 voitoilla, että tuomarit uskaltavat viheltää peliä loppuun saakka.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Hauskinta

luettavaa oli raportti HIFK:N kotisivuilta eilisestä pelistä.

Tässä hightlights.

"Erikoista

Kovaotteisen herrasmiespelaajan maineessa oleva Ossi Väänänen on saanut pelata koko liigakauden omilla säännöillään. Mikäli esimerkiksi Markus Kankaanperä olisi työntänyt Janne Lahden pää edellä IFK-maalin ylärimaan, ei jäähyminuuttien laskemiseen olisi riittänyt yhden miehen sormet ja varpaat. Väänänen puolestaan selvisi tempustaan ilman rangaistusta?!"

Koko kauden omilla säännöillään pelannut Ossi :) heh heh
 

bultsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jännä juttu kun IFK-fanit eivät muista parin kuukauden takaista tilannetta jossa Granlund veti aivan tahallisesti Dehneriä kyynärpäällä päähän! Tuliko jäähyä? Ei. Tuliko Ossin tilanteesta jäähyä? Ei. Tilanne siis tasan. Älkää valittako.

Virkistykseksi sama tilanne YouTubesta. Klik!
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Jokerit pelasi taktisesti hyvän pelin. Teki yhden maalin ja lopuksi pelasi kilpikonnaa, ei nyt tietenkään ihan, mutta melkein. Enemmän Jokerit olisi saanut pelata kiekollisena, me ei päästy yhtään minnekkään. Vastustaja oli kyllä fyysisempi ja pelaavampi, mutta onneksi tällä kertaa yksi maali riitti voittoon. Jokereiden täytyy yksinkertaisesti edelleen pelata paremmin. Hifk tekee kyllä tollasista paikoista mitä eilen sai, niin varmasti maaleja jossain vaiheessa.

Suhteellisen hyvin omista päästiin pois, vaikka naapuri antoi painetta tosi hyvin. Pakit pelasivat hyvän pelin Jokereilla. Sarja on vielä pahasti kesken, mutta jos jatketaan tolla tavalla, niin vahvoilla ollaan jatkossa kun mennään seuraaviin koitoksiin.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jännä juttu kun IFK-fanit eivät muista parin kuukauden takaista tilannetta jossa Granlund veti aivan tahallisesti Dehneriä kyynärpäällä päähän! Tuliko jäähyä? Ei. Tuliko Ossin tilanteesta jäähyä? Ei. Tilanne siis tasan. Älkää valittako.

Virkistykseksi sama tilanne YouTubesta. Klik!

Dehner vei karkin lavasta, joten brändikoodin mukaan kosto on oikeutettu.

Se oli tiedossa, että Ossi tulee olemaan Lasakin ohella Jokerien tärkein pelaaja nyt kun ainoa toimiva hyökkäysketju meni rikki. Väänänen harjoitteli Porissa Zaborskyn kanssa ja nyt toisti saman Granlundiin. Mitään riskejä ei IFK:n kannata Granlundin peluuttamisen kanssa ottaa, koska Ossi tuskin väistää jatkossakaan. Kukaan tuskin haluaa, että ura loppuu tähän kevääseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös