Pe 17.4.2015 Tappara - Kärpät (2. finaali)

  • 14 247
  • 98

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Avataan ketju, ja jinxataan samalla Kärppien peli. Ryöstö olisi otettava, muuten menee vaikeaksi.

Kärpät tänään:

Huml-Maxwell-Pyörälä
Kaspar-Pirnes-Davis
Junttila-Kemppainen-Donskoi
Alikoski-Manninen-Keränen

Kukkonen-Masuhr
Nutivaara-Laatikainen
Glenn-Niemelä
Vallin

Karhunen (Tarkki)

Ps. Modet - heittäkääs tuo puuttuva i tuohon finaaliin...
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Nythän tuo näyttää jo hyvältä, nimittäin Kärppien kokoonpano. Tuntuu siltä, että eletään sarjan ratkaisuhetkiä, jo näin aikaisessa vaiheessa. Kärppien pitää pystyä tänään uskottavaan vieraspeliin. Tarkoitan tällä sitä, että välttämättä tänään ei ryöstöä tarvita. Aivan hyvin sen voi tehdä 4. pelissä, kun ensin on voitettu huominen kotipeli. Tämä ilta tosin näyttää suuntaviivat finaalisarjalle. Jos Tappara on tyly isäntä ja voittaa tämän pelin "6-0", so on sitten good bye. Veikkaan kuitenkin tasaista vääntöä ja vähän maalipaikkoja. Parempi voittakoon.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Aika odotetut muutoksethan sieltä tuli ja joukkueen keski-ikä nousi samalla kohisten. Toivon mukaan Kasparilla ja Davisilla on ihan helvetinmoinen näyttämisen halu, koska nyt olisi tuossa paikassa parempi onnistua. Nelosketju ei kyllä näytä millään muotoa hyvältä. Mä olisin lähtenyt vanhalla kunnon Alikoski-Keränen-Suoranta -kolmikolla, sillä Mannisesta ei tuossa roolissa kyllä saada mitään irti. Spang poppareille, olisin pystynyt elämään senkin kanssa että siellä olisi ollut Glenn, mutta kaiketi Glenniltä on mahdollista saada enemmän kuin partajeesukselta. Toki riskit toiseen suuntaan vielä suuremmat.

Pakkovoiton paikka tää ei ole. Noita nousuja ja romahduksia on nähty pitkissä sarjoissa jo tänäkin keväänä viime keväästä puhumattakaan, mutta kyllähän se tietty vaikeaksi menee taas. Toivotaan parasta.

Aion olla pitkästä aikaa paikalla Hakametsässä. Jos joku on vielä pk-seudulta kyydin tarpeessa niin tuolta kierrätyskeskuksen kimppakyyti-ketjusta tai suoraan privasta lisätietoa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Aikalailla äkkiseltään vilaistuna Kärppien kokoonpano näyttää tänään keskiviikkoista kovemmalle. Siihen riittää jo se, ettei Spangin nimeä näy ja Kukkosen nimi siellä on. Eipä silti, pidän Tapparan alakertaa siitäkin huolimatta vielä parempana tai vähintäänkin suoritustasoltaan tasaisempana. Yksi mikä tässä kevään mittaan on ilhaduttanut, on Saravon pelin taso. Entinen maajoukkueen maalinsylkijä on nyt sellaiselle itseluottamuksella ja voitontahdolla pelissä mukana, että se näkyy koko joukkueessa.

Eiköhän anneta tänään Tapparan nelosen ratkaista peli kun se on minun silmiin pelannut aika hyvää kiekkoa siitä lähtien kun se on nyymuodossaan ollut. (En tosin tiedä onko se tänään sama)
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Voi että näyttää ihanalta Kukkosen nimi ykköspakkiparissa. Kukkonen - Masuhr ja Nutivaara - Laatikainen ovat sen luokan valjakoita, että syömmeeni palasi peljätyksen sijaan luottamus. Kukkosen pelkkä läsnäolo kasvattaa Kärppien muita jätkiä pari lerssinmittaa ainakin henkisesti. Jos Lassen kroppa kestää ja hän pääsee levänneenä kunnolla irti, niin Tapparalla on vaikeaa tänään. Monesti hoetaan etteivät asiat yhdestä miehestä ole riippuvaisia. Lasse kuitenkin on sellainen ukko, että jos jonkun puuttumisesta jokin riippuu, niin juuri Lassen.

Kolmas puolustajapari toivottavasti pelaa mahdollisimman vähän. Mutta jos pelaa paljon, niin toivottavasti pelaa hyvin ja olisi oppinut virheistään. Ei Glenn tai Niemelä mitään sysipaskoja pakkeja ole, mutta hermoissa ja keskittymisessä on ollut ongelmia.

Kärppien kakkosvitja on mielenkiintoinen. Primus motor on tietysti Esa Pirnes, joka voi kliinisellä rauhallisuudellaan tasapainottaa vieressä luistelevien veljien sieluja. Läski-Kasparin mahdollisuudet painottuvat pelin ensimmäiselle puoliskolle, kun kuntoa vielä riittää. Davis voi tänään yllättää miellyttävästi levon ja korkeamman statuksen ansiosta.

Nimellinen ykkösketju on sekin nousujohteessa, luulen että Ivan Humlin jatkuvasti paraneva peli syttyy vielä liekkeihin tässä sarjassa. Hän on kuin unohtanut kuinka lätkää pelataan, mutta hän osaa sen yhä, sitä odotellessa.

Nelonen ei välttämättä sekään ole katastrofi, kun mestoilla on tuore Pose Alikoski. Poski soi varmasti ja niittejä on luvassa.

Raikkaalta näyttää nyt. Pieni tunkkaisuuden tunne on kadonnut kokoonpanosta ja mielestä. Nyt mennään saatana ja ryövätään niin perkeleesti!
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärppien pitää pystyä tänään uskottavaan vieraspeliin.

Aivan samaa mieltä. Mikään pakkovoitto ei tänään ole mutta Kärppien on pystyttävä parempaan 5-5 peliin kun Raksilassa. Jos Hakametsässä tänään pystyttään tasaväkiseen peliin (tuli sitten tappio tai voitto) niin finaaleissa on vielä mahkut. Jos jäädään 5-5 pelissä yhtä pahasti jälkeen kuin keskiviikkona niin tämä sarja on taputeltu. Pelkästään hyvällä ylivoimalla ei pärjätä.
Hienoa että Kukkonen pelaa. Toivottavasti äijä on ihan täydessä iskussa.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Kukkonen siis ON kokoonpanossa, hieno homma. Voi tietysti olla keskenkuntoinenkin mutta toivotaan parasta.

Davisiltä odotan tänään Pirneksen rinnalla kakkosessa hyvää esitystä. Mies on nelosen rooleissa poistunut useita kertoja päätään puistellen vaihtoon ja nyt toivon mukaan Late on osannut motivoida miestä oikein, jotta tämä osaa ottaa oikeaa roolia hyökkäyspäässäkin. Ehkä Kasparkin siitä sitten intoutuu.

Muutenkin melko odotettua Kärppien osalta, mielenkiintoinen ilta tulossa.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Siellä on näköjään Kärppien kokoonpanossa vähän tuoretta lihaa seinille naulattavaksi Stephen "Terminator" Dixonille!

Stephen Dixon kirjoitti:
− Olin jo lukinnut kohteen, ja se meni miten meni.

Voi olla, että Kukkonen ei ainakaan heti ensimmäisessä pelissä rouhi siinä oman maalin edessä yhtä hymyssä suin kuin viime keväänä. Varmasti myös aristelee kulmiin menoa ainakin, kun numero 17 on kentällä.
 
Jaahas. Tänään sitten armotta osumaa Kukkoseen ja olkapään kunto testiin. Marjamäki, Dixon ja kumppanit - täysillä päin. Mielenkiintoista nähdä miten Kaspar ja Davis vaikuttavat Kärppien peliin, periaatteessa pitäisi olla kuitenkin rutkasti kovemmat ukot kuin kenet korvasivat.

Onhan se sanomattakin selvää, että Kärpät on tässäkin pelissä selvä suosikki ja kaikki muu kuin vierasvoitto on valtava alisuoritus. Miljoonamiehet ja maailmantähdet vs. vaatimaton työläisporukka oransseissa pöksyissään.

Edit: Onhan noi Kärppien kolme ensimmäistä ketjua aivan jäätävää luettavaa. Ei noilla vain voi hävitä.
 
Viimeksi muokattu:

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Miljoonamiehet ja maailmantähdet vs. vaatimaton työläisporukka oransseissa pöksyissään.
Väsyneet Jutut.

Tänään on otettava voitto. Ei se kotonakaan kaukana ollut, yhdellä kimmokkeella tuli turpiin. Kukkosen tuoma lisäbuusti takaa tänään voiton. Sanoisin, että 2-4 päättyy Tampereen illassa.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Haaste on suuri.

Pohjoisen pieni ja sympaattinen kasvattajaseura on raivannut tiensä kirkkaisiin valoihin - Suomen Jääkiekkoliigan loppuottelusarjaan. Maikkulan, Rajakylän ja Heinäpään ulkojäiltä opittu luonne, periksiantamattomuus ja taito on auttanut saavuttamaan paljon, mutta riittäkö se enää? Vastassa kun on suomikiekon Goljat, suurin ja perinnerikkain. Pohjoisen suoraselkäiset nuoret miehet antavat varmasti kaikkensa, kyseessä on kuitenkin kerran-elämässä -mahdollisuus pelata siitä suurimmasta siinä suurimmassa, Hakametsän jäähallissa.

Tappara on silti auttamatta ennakkosuosikki. Isot, rutinoituneet ja parrakkaat ammattipelaajat eivät varmasti tee illasta helppoa. Ennenkaikkea tämä on oululaisille mahdollisuus oppia, tuoda kotiin sitä arvokkainta, kokemusta. Nuoret kärpät voivat vuosikymmenten päästä istua kiikkustuolissaan Oulujokivarren maatilallaan ja kertoa lapsenlapsilleen, kuinka Tapparaa vastaan pelattiin perjantai-iltana täpötäydessä Hakametsässä.

Ja kuka tietää, maasta se pienikin ponnistaa. Kenties tänä iltana odottamaton tapahtuu, ilmassa on paljon samaa kuin ottelussa, joka pelattiin Lake Placidissa perjantaina, helmikuun 22. 1980.
 

JPL

Jäsen
Siellä on näköjään Kärppien kokoonpanossa vähän tuoretta lihaa seinille naulattavaksi Stephen "Terminator" Dixonille!
Voi olla, että Kukkonen ei ainakaan heti ensimmäisessä pelissä rouhi siinä oman maalin edessä yhtä hymyssä suin kuin viime keväänä. Varmasti myös aristelee kulmiin menoa ainakin, kun numero 17 on kentällä.

Saahan sitä haaveilla Juteini.

Olin yllättynyt, että kukaan ei vienyt tuota Dixonin hyppytaklausta selkään (ja osin päähän) kurinpidolle. Olisi ollut ainekset saada se pihalle ainakin tästä pelistä. Kärpät ei ole tuota juuri harrastaneet, vaan luottavat siihen että tuomarit (ja tarkkailijat) tekee hommansa. Jos Laatikainen olisi loukkaantunut, niin tilanne olisi varmaan ollut toinen.

Mutta Dixonilla ei kärsi tänään ajella samaan tapaan - on 100% varmuudella merkattu mies tuomareiden toimesta. Oulussa erotuomaritarkkailijankin mukaan tilanne oli rangaistava ja kun taustalla on myös Niemiseen kohdistunut kosto-poikkari, veikkaan että lentää pihalle köykäisemmästä tilanteesta kuin nämä kaksi on olleet.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Eniten tässä ennen ottelua jännittää lyökö Junno taas työhanskat käsiin ja auttaa huoltajia varusteiden kanssa jossain iltapaskan jutussa?

Olin yllättynyt, että kukaan ei vienyt tuota Dixonin hyppytaklausta selkään (ja osin päähän) kurinpidolle. Olisi ollut ainekset saada se pihalle ainakin tästä pelistä. Kärpät ei ole tuota juuri harrastaneet, vaan luottavat siihen että tuomarit (ja tarkkailijat) tekee hommansa. Jos Laatikainen olisi loukkaantunut, niin tilanne olisi varmaan ollut toinen.

Koitetaan nyt arvon VMP pitää tämä ketju asiallisena.

Mitä siinä oli vietävää? Laatikainen omaa tyhmyyttään kääntyy laidan vieressä ja Dixon taklaa jalat maassa miestä. Taklattavan vastuu jne. ja luistimet nousevat vasta kontaktin seurauksena. Tilanteessa ei siis mitään ihmeellistä ellei pidä taklauspeliä ihmeellisenä.
 

Redbull

Jäsen
Kyllähän tuota Kärppien kokoonpanoa kelpaa paperilla ihastella, mutta totuus on kuitenkin hieman toisenlainen. Siellä on mukana pelaajia joilla on loukkaantumisia ja pelaajia joilla ei vain hommat toimi. Kukkonen kuitenkin jo itsessään tuo paljon uskottavuutta, vaikkei täysin entisensä olisikaan.

Tänään olisi Kärpillä kotiedun palautuksen paikka, mutta pahasti veikkaan että piippuun jää. Tapparalla on selkeä pelillinen momentum 5 vs 5 pelissä, eikä voittoa ratkaista tänään erikoistilanteissa. Sen sijaan lauantainen lyhyen palautumisen koitos on jo hyvinkin määrittelevä kävin tänään miten tahansa. Pelataan nyt kuitenkin tämä ensin.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pitäisikö muuten kaikkien finaalipelien näkyä ilmaiskanavilla? Tämän illan pelihän ei näy ainakaan nelosella eli näytetäänkö osa finaaleista vain maksukanavilla vai onko kaikilla pääsy johonkin maksulliseen palveluun (esim. Nelonen Pro) pelin ajan? Ilmeisesti ei eli olin ymmärtänyt väärin luullessani finaalien näkyvän ilmaiskanavilla...
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Pitäisikö muuten kaikkien finaalipelien näkyä ilmaiskanavilla? Tämän illan pelihän ei näy ainakaan nelosella eli näytetäänkö osa finaaleista vain maksukanavilla vai onko kaikilla pääsy johonkin maksulliseen palveluun (esim. Nelonen Pro) pelin ajan? Ilmeisesti ei eli olin ymmärtänyt väärin luullessani finaalien näkyvän ilmaiskanavilla...
Ainoastaan 1. ja 3. finaali näky(i)vät Nelosella, muut sitten maksullisesti Nelonen Prolta tai Ruudusta.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joulupukki vastas meikän toiveisiin. Lasse kehissä, eli meillä ei oo mitään hätää. Tää on voitettu sarja :)

Toivottavasti koko jengi nyt saa uskoa tekemiseen Lassen paluun myötä.

Keskiviikon esitys ei riitä, ei todellakaan.

Noh, kohta himan kautta nenä kohti Nääsvilleä!
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
Ainoastaan 1. ja 3. finaali näky(i)vät Nelosella, muut sitten maksullisesti Nelonen Prolta tai Ruudusta.

Oh-hoh, onpahan linjanveto! Vielä erikoisempaa että vain Oulun ottelut näkyvät televisiosta, ku siellähän saa lippuja vielä oveltakin.

Vahvasti Tapparan bandwagonissa, toivottavasti tärppää.
 
... Tilanteessa ei siis mitään ihmeellistä ellei pidä taklauspeliä ihmeellisenä.
Laatikaisen toiminta, Kärppä-pakkien tutina ja Raksilan yleisön reaktiot luovat aukottoman todistesarjan siitä, että taklauspeli on ihmeellistä ja tuomittavaa Kärppien peleissä. Eihän sitä sovi sillä tavalla toisiin törmäillä. Veikkaan, että tänään Hakametsä ei vihellä jatkuvasti, jos joku kärppäläinen edes yrittäisi taklata.

Toivottavasti Tapparalla paukut riittävät ainakin pari erää viedä taklaukset loppuun ja tosiaan koittaa missä kunnossa se Kukkosen olkapää on ja joko Laatikainen osaa päätykiekkoon mennä, kuten jo junnuissa (toivottavasti) opetetaan.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Laatikaisen toiminta, Kärppä-pakkien tutina ja Raksilan yleisön reaktiot luovat aukottoman todistesarjan siitä, että taklauspeli on ihmeellistä ja tuomittavaa Kärppien peleissä. Eihän sitä sovi sillä tavalla toisiin törmäillä. Veikkaan, että tänään Hakametsä ei vihellä jatkuvasti, jos joku kärppäläinen edes yrittäisi taklata.
Eiköhän sielläkin vihelletä yhtälailla jos kotijoukkue kohtaa fanikansan mielestä tuomarin toimesta vääryyttää. Kuuluu asiaan.

Mitä itse peliin tulee niin Kärppien pitää nostaa tasoa. Hyökkäyspelissä on paljon parennettavaa. Sieltä pitää löytyä playoff vaihde ja pelata paljon suoraviivaisemmin maalia kohti eikä kääntyä aina kulmiin pyörittämään. Tappara kyllä pelaa erittäin hyvin keskustan ja sinne on vaikea päästä. Odotan kyllä Davisilta ja Kasparilta nimenomaan sitä maalille ajoa. Kasparilla on erittäin painava laukaus ja sitä hänen pitää käyttää paljon.

Tappara tulee varmasti alun erittäin kovaa ja siinä Kärppien pitää olla tarkkana. Mikäli Tappara saa alkuun maalin tai pari niin pitkä ilta on Kärpillä edessä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koitetaan nyt arvon VMP pitää tämä ketju asiallisena.

Mitä siinä oli vietävää? Laatikainen omaa tyhmyyttään kääntyy laidan vieressä ja Dixon taklaa jalat maassa miestä. Taklattavan vastuu jne. ja luistimet nousevat vasta kontaktin seurauksena. Tilanteessa ei siis mitään ihmeellistä ellei pidä taklauspeliä ihmeellisenä.
Haasteellista on Juteenille keskustelupalstan lukeminen, jos omastaan eriävä mielipide vie palstaa asiattomaan suuntaan. Lisään tuskaasi kertomalla, että mielestäni Dixonin päähän kohdistuneesta takalauksesta olisi pitänyt tulla ainakin 2 + 10min. Isompikin rangaistus olisi mielestäni voinut tulla kysymykseen. Kyllä näistä päähän kohdistuneista törttöilyistä on ollut tapana pelikieltoakin saada. Sinä, hyvä Juteeni, taidat kuulua kovaan Jatkoaika.comin lätkäjätkä porukkaan. Eikä siinä mitään, onhan se kiva, että on näitä hurjia "kiviä taskuun" -tyyppejäkin.

Kärpät on erinomainen kotijoukkue, enkä usko keskiviikon hairahduksen enää tällä kaudella toistuvan. Kärpillä on siis kolme mahdollisuutta ryöstää kotietu takaisin. Tänään on ensimmäinen niistä. Eiköhän kapteenin paluu sytytä Kärpät sellaiseen roihuun, että keskiviikon tappio saadaan kuitatuksi. Nimimerkki Väsyneet Kädet hyvin aiemmin päivällä kirjoitti Kärppien kolmesta ylimmästä ketjusta:"Ei noilla vain voi hävitä." Kerrankin oli kyseinen nimimerkki asian ytimessä.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Marjamäki on näköjään herännyt kevääseen. Kukkosen, Davisin ja Kasparin on sellainen kolmikko jolla yksi liigajoukkue laitettaisiin nippuun vaikka kolmestaan pelatessaan. Spang on viltissä, joku pakki oli pakko sinne laittaa Kukkosen paluun myötä ja tämä päätös tehtiin luultavasti Vallinin ja Spangin väliltä. En kuitenkaan näe mitään syytä miksi Kärpät ei peliä veisi ja tulosveikkaukseni illan ottelulle on 0-5.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Haasteellista on Juteenille keskustelupalstan lukeminen, jos omastaan eriävä mielipide vie palstaa asiattomaan suuntaan. Lisään tuskaasi kertomalla, että mielestäni Dixonin päähän kohdistuneesta takalauksesta olisi pitänyt tulla ainakin 2 + 10min. Isompikin rangaistus olisi mielestäni voinut tulla kysymykseen. Kyllä näistä päähän kohdistuneista törttöilyistä on ollut tapana pelikieltoakin saada. Sinä, hyvä Juteeni, taidat kuulua kovaan Jatkoaika.comin lätkäjätkä porukkaan. Eikä siinä mitään, onhan se kiva, että on näitä hurjia "kiviä taskuun" -tyyppejäkin.

Koita vielä kertaalleen lukea se käyttäjän JPL alkuperäinen viesti ihan alusta alkaen, niin jos sitten aukeaisi tarkoitukseni. Sinne suuntaan myös voi vinkata kanssa, että pysyttäisiin sillä asialinjalla ilman vastapuolen kirjottaijan ominaisuuksiin menoa.

Taklauksesta vielä sen verran, että se taklattavan vastuu on taas se olennainen juttu tässä. Dixon tulee antamaan puhtaan olkapää olkapäähän taklauksen, mutta Laatikaisen töhöilyn seurauksena tuosta taklauksesta puhutaan vielä tänäänkin. Ilman tuota pyörähtämistä keskustelun määrä olisi ollut sama kuin mitä seurasi siitä, kun Marjamäki tööttäsi Donskoin kumoon.
 
H

Hidas_ja_kankea

... Lisään tuskaasi kertomalla, että mielestäni Dixonin päähän kohdistuneesta takalauksesta olisi pitänyt tulla ainakin 2 + 10min.

Runkosarjassa tapahtuneena olisi melko todennäköinen ollut 5 + 20 min. Ehkä tuo 2 + 10 olisi ollut tilanteeseen passeli. Kärpissä on ainoastaan yksi koviin taklauksiin pyrkivä pelaaja ja hyvinhän Keränen ajeli eka pelissä. Katsotaan ja kuunnellaan sitten yleisön reaktioita, kuinka ne Hakametsässä poikkeavat Raksilasta (ironia hymiö).

Eka pelistä huomio Tapparan pelisysteemin olleen tehokkaan selkeä ja onnistuneesti saivat noudatettua sitä. Kärppien pitää tässä tilanteessa nostaa tasoaan, muuten ei tästä sarjasta hyvää kuulu. Ahon ja Mannisen keveys tuli esiin pelissä varsin selkeästi, johon toivottavasti saadaan rosterimuutoksilla korjauksia. Puolustus paranee nyt huomattavasti, vaikka Glenn siellä on vielä jalkasyöttöjä vastustajalle jakamassa.
.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös