Pe 17.2.2012 Lukko - TPS

  • 8 597
  • 45

Uno Louner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko.
Jaahas.

Tänään molemmille "kuuden pisteen ottelu" edessä. Lukko kaatoi tiistaina Tapparan vakuuttavalla esityksellä, kun taas TPS hävisi Jyp:lle.

Lukon ainoa muutos kokoonpanoon tiistain pelistä lienee Norosen palaaminen maalinsuulle.

Jos/kun Lukko jatkaa hyvällä liikkeellä ja aktiivisella karvauksella, tullee TPS:n pakit olemaan vaikeuksissa. Toivotaan samanlaisia avauksia TPS:ltä, kuin mitä Jyp:iä vastaan nähtiin.

Tämän kauden kohtaamiset:
25.10.2011 TPS - Lukko 3-1
29.10.2011 TPS - Lukko 1-0
18.11.2011 Lukko - TPS 3-5
20.1.2012 TPS - Lukko 4-3
21.1.2012 Lukko - TPS 5-2

Eli pisteet TPS:lle 12-3.

Keskinäisten kohtaamisten pistepörssi Top10:
1.Tomas Plihal 2+4
2.Michal Birner 2+3
2.Ville Vahalahti 2+3
4.Perttu Lindgren 0+4
5.Lauri Tukonen 3+0
6.Marko Anttila 2+1
7.Jarkko Hattunen 1+2
7.Kris Beech 1+2
9.Mario Scalzo 0+3
10.Charles Bertrand 2+0

Plihal ja Birner ovat olleet liekeissä Lukkoa vastaan, kun taas Tukonen on iskenyt eniten maaleja (Lindgrenin syötöistä muuten kaikki).
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
TPS:n loppuohjelma on paperilla erittäin vaikea. Em. syystä tämän illan matsi Lukkoa vastaan kuuluu kategoriaan "pakkovoitot". Yllättävän hyvin Lukko onkin sopinut Tepsille vastustajaksi mutta täytyy kuitenkin muistaa että Uraman Lukko oli ja meni, Juha Vuori on saanut homman parempaan kuosiin.

HPK, SaiPa ja Tapparakin halajavat vielä kympin sakkiin joten eiköhän sovita että TPS vie tämän jatkoajalla koska Lukolla on kaksi peliä vähemmän pelattuna? Pudotetaan Blues kympin sakista yksissä tuumin...:)

TPS:n puolustus tietysti hirvittää Palmroth, Seppänen ja Vittasmäki etunenässä. Ja Ristolainen ja ja.. Samanlaisia aivopieruja kuin JYPiä vastaan ei ole varaa tehdä. Vanhat kliseet pätevät tänäänkin eli Ortiolta vaaditaan huippupeliä ja Tshekkikaksikolta heräämistä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joo tälle asialle on omakin ketjunsa, jota kukaan ei lue, eli kysyn täältä:

Näkeeko tämäniltaisen Lukko-TPS pelin Turussa jossain juottolassa? Kai maar nyt sentään? Olen illan jumissa Turussa.

Muuten on aika vahva fiilis pelistä. Lukko jyräsi Tampereella, ja TPS taas törmäsi Sami Vataseen. Toiveissa olisi, että lukon peli lähtee hillittömään flow-tilaan kevättä kohti mentäessä, ja tämä olisi askel nro 2 siinä lähtökiihdytyksessä.

Henkilökohtaisten virheitten erikoismies Vittasmäki ei pettänyt tiistaina, ja tuskin pettää tänäänkään. Muuta mielenkiintoista on tietysti (jos nyt pelin jostain näen) seurata Tuomaisen kaartelua ja Norosen paluuta kaukaloon perheenlisäyksen? jälkeen.

edit: Uuu-mama, ainakin Bristolissa näkyy, en ole siellä ennen urheilua seurannutkaan. Bar Bristol - Hämeenkatu 16, Turku
Näkyykö S-ryhmän paikoissa myös? Amarillossahan jälkipelitkin on?
 
Viimeksi muokattu:

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Vuoren aikana pelattu 14(?) peliä, 14 pelin kuntopuntari asettaa Lukon sijalle 6 ja Tepsin sijalle 12. 5 viimeisestä pelistä Lukko on 5:s ja TPS on sijalla 8. Tosin kummallakin 1.6p per ottelu. Myös 3 ottelun kuntopuntari antaa saman pistekeskiarvon. Eli tilastojen valossa tasainen matsi tulossa, mutta mikään ei valehtele niin paljon kuin tilastot. Lisää tilastoista laskettuja "faktoja":
Lukko tulee ilmeisesti voittamaan 3-2, jokerina 4-2 (viimeinen tyhjiin) tai 3-3 (tepsi tasoittaa ilman maalivahtia). Epävarmuutta tuo se että imaiseeko Nortti helpon tai helppoja jos aloittaa maalilla?

Myös Lukosta Nurmi ja Ranskis olivat aika hyvässä vireessä viime pelissä. Ulkomaantrio vähän jäässä. Parhaimmillaan kolme oikeasti hyvää kenttää sekä Kauvosaaren kenttä.
 

cts#25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joo tälle asialle on omakin ketjunsa, jota kukaan ei lue, eli kysyn täältä:

Näkeeko tämäniltaisen Lukko-TPS pelin Turussa jossain juottolassa? Kai maar nyt sentään? Olen illan jumissa Turussa.

edit: Uuu-mama, ainakin Bristolissa näkyy, en ole siellä ennen urheilua seurannutkaan. Bar Bristol - Hämeenkatu 16, Turku
Näkyykö S-ryhmän paikoissa myös? Amarillossahan jälkipelitkin on?

Tiukka peli tosiaan tulossa. Toivottavasti saatiin homma käyntiin Tampereella niin, että kiekko saadaan paikoista maaliin! Yllä olevaan kysymykseen sen verran, että Edison Linnankadun ja Kauppiaskadun kulmassa näyttää kaikki Tepsin pelit suorana ja on myös S-ryhmän ravintoja, joten ei muuta ku keräämään bonuksia...
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
TPS tänään

1. kenttä
Vahalahti - Mikus - Anttila
Mojzis - Palmroth

2. kenttä
Birner - Plihal - Tuomainen
Seppänen - Ristolainen

3. kenttä
Hattunen - Virtala - Suominen
Vittasmäki - Hirvonen

4. kenttä
Salo - Laakso - Laine

Ortio
(Schwarz)

Eli Mikko Laine palaa Mestis-komennuksen jälkeen TPS-paitaan, Suominen 3.kenttään. Junnuhyökkääjät sivussa, kuten myös Mario Scalzo. Scalzon tilanne ihmetyttää, ei kuitenkaan raportoitu loukkaantuneeksi.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Eli Mikko Laine palaa Mestis-komennuksen jälkeen TPS-paitaan, Suominen 3.kenttään. Junnuhyökkääjät sivussa, kuten myös Mario Scalzo. Scalzon tilanne ihmetyttää, ei kuitenkaan raportoitu loukkaantuneeksi.

Järvenpää muistaakseni sanoi tiistaina ennakossa tuosta Scalzon tilanteesta että jokin lievä alavartalovamma olis kyseessä. Se nyt ei yllätä että Seura ei siitä mitään ilmoita missään..
Mukava nähdä onko Laine mitään kauden aikana oppinut ja haastaako junnut loppukaudella. Maalia huutaa se haasto koska Lehkonen erityisesti on kyllä ollut positiivinen yllättäjä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko (Inter)
Lukko on voittanut seitsemän joukkueiden kymmenestä viimeisestä runkosarjakohtaamisesta Raumalla, mutta tällä kaudella on ollut vaikeampaa. Olen nähnyt Lukon häviävän kolme kertaa Turkuhallissa, mutta viimeksi Raumalla Lukko oli parempi. Jotenkin tuntuu siltä, että TPS häviää aina, mutta varsinkin vieraissa joukkue on kerännyt huomattavasti enemmän pisteitä kuin Lukko. Tuntuu myös siltä, ettei parasta Tepsiä ole vielä nähty, ja kun Virta saa kiekkokontrolliin perustuvan pelin kohdilleen, TPS on keväällä vaikea vastustaja kenelle tahansa. TPS on Lukon päävastustajia, ja tärkeitä pisteitä on taas jaossa. Lukon peliesitykset ovat olleet viime aikoina vähintäänkin lupaavia, ja kevään rakennuspalikat alkavat olla paikallaan. Tänään odotetaan tehoja varsinkin Beechin kentältä. Aktiivisempi voittaa.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Joo'o, olisikohan sitä nyt sitten JYP pelistä opittu jotain. Tiistaina ensimmäinen erä näytti siltä, että kyllä tässä ainekset on jatkaa siitä mihin tauolle jäätiin, seuraavat kaksi erää näyttivätkin sitten karusti, miten helposti hyvät asiat ovat jääneet.

Hyviä kokoonpanomuutoksia. Lehkonen nyt tietysti siinä ja siinä, että olisiko voinut Laineen sijaan pörrätä nelosessa, mutta kyllä Lehkonen vielä näyttöpaikkoja tulee saamaan. Eikä iänkään puolesta vielä niin kiire pitäisi olla. Sen sijaan Vittasmäki - Ristolainen -hasardin erottaminen toisistaan on tervetullutta. Scalzoa on kyllä jo ikävä, kyllä sen tuohon em. akselin jommankumman tilalle mielellään ottaisin, no näillä mennään.

Virralle pyyntö, ei hirvittävää ketjulottoa pyörimään ekalla tauolla. Kolmanteen voidaan sitten tiivistää taas. Jos herätellä pitää joukkuetta niin voisit räväyttää ja ottaa vaikka aikalisän. Ei ne kolmannessa erässä otetut kuitenkaan mitään siinä 3-1/4-1 tilanteessa auta.

Tänään varmaan luvassa tiukka peli. Lukko sai kyllä maalihanat heti tauon jälkeen auki, mutta melkoinen hörppy ja ylipelaaminen oli siellä kyllä Tapparan veskareilla käynnissä. Huippuvireinen Ortio ei ole ihan yhtä herkästi ohitettavissa. Toisaalta harvemmin se Palloseurakaan maaleilla on mässäillyt, joten vähämaalista ja tasaista voisi odottaa. Tsekit olleet tehokkaita näköjään juuri Lukkoa vastaan, Birnerin itseluottamus kyllä huutaisi hyvää iltaa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kuuden pisteen peli. Lukko roikkuu takana sarjataulukossa ja muutenkin tekee niin tiukkaa Tepsillä tällä hetkellä, että pisteet tästä maistuisivat.

Äijänsuo on paha paikka, mutta toisaalta Uraman Lukkoa vastaan Tepsi on sieltä pystynyt pisteitä hakemaan. Lukolla on valmentajavaihdoksen jälkeen ollut pirteämpää ja aktiivisempaa peliä joten helpolla ei TPS tänään todellakaan pääse.

JYP-matsissa nähtiin miten omista virheistä tulee lunta tupaan armotta, joten nyt kiekollista varmuutta kaivattaisiin puolustuspäähän esimerkiksi hyvien avausten muodossa. Hattunen-Virtala-Suominen on sellainen kolmikko, jossa jalkoja riittää ja toivonkin, että ainakin tämä kenttä pystyisi saamaan aikaan Lukon päädyssä pitkiä hyökkäyksiä ja sitä kautta maalipaikkoja. Laine sai ainakin peliaikaa Lekissä paljon ja muutenkin vastuuta eli ei onneksi ihan pystymetsästä tule tuohon TPS-rosteriin. Ortion on nyt onnistuttava puolustuksen kanssa nollaamaan Lukon tehomiehet, jos siinä vierasjoukkue onnistuu niin pelaaminen helpottuu selkeästi.

Luulen, että tasoihin tänään varsinaisen peliajan jälkeen päädytään ja sitten voittomaali-läpsyttelyillä ratkaistaan se yksi todella tärkeä piste.
 

Uno Louner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko.
JYP-matsissa nähtiin miten omista virheistä tulee lunta tupaan armotta, joten nyt kiekollista varmuutta kaivattaisiin puolustuspäähän esimerkiksi hyvien avausten muodossa.

Tässä voi olla hyvinkin pelin ratkaisu. Tiistaina Lukko karvasi todella tehokkaasti ja löi Tapparan pakkeihin koko ajan painetta, jolla saatiin pakkien avauksen anto todella vaikeaksi. Lisäksi muutamaan otteeseen nähtiin hienoja takakarvauksia. Mm. Perttu nappasi kiekon pakilta, kuin karkin lapselta ja pääsi käytännössä yksin läpi.

Näistä lähtökohdista ajatellen, TPS:n huoltajien kannattaa varata tarpeeksi juomaa Ortiolle. :)
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko tänään:

1.
Janne Keränen - Perttu Lindgren - Lauri Tukonen
Tomi Pettinen - Richard Lintner
2.
Mark Bomersback - Kris Beech - Björn Melin
Teemu Aalto - Harri Tikkanen
3.
Charles Bertrand - Juhani Jasu - Teemu Nurmi
Otto Honkaheimo - Matt Generous
4.
Jere Laaksonen - Jarkko Kauvosaari - Aki Kangasmäki

Maalissa: Mika Noronen
Varalla: Simon Nielsen

Sama porukka siis kuin Tapparan kaadossa vain maalivahtia vaihtaen.
 

xAnZax

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo tälle asialle on omakin ketjunsa, jota kukaan ei lue, eli kysyn täältä:

Näkeeko tämäniltaisen Lukko-TPS pelin Turussa jossain juottolassa? Kai maar nyt sentään? Olen illan jumissa Turussa.

edit: Uuu-mama, ainakin Bristolissa näkyy, en ole siellä ennen urheilua seurannutkaan. Bar Bristol - Hämeenkatu 16, Turku
Näkyykö S-ryhmän paikoissa myös? Amarillossahan jälkipelitkin on?

Mites olisi HK-areenan Hockey Bar?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Yksi lisäkysymys, rokottaako Tuomainen vanhaa seuraansa?
Tähän on helppo vastata että ei rokota.

Ja sitten vaan odottelemaan että Miikka pamauttaa pari maalia.

Toivon mukaan Norosen henkilökohtainen ongelma on helpottanut ettei hän taas lahjoita paria maalia Tepsille ensi alkuun. Toisaalta Vuori on varmasti hereillä tällaisessa tapauksessa eikä epäröi vaihtaa veskaria, toisin kuin Urama jonka aikana Norosen piti itse lähteä lätkimään kaukalosta ennen kuin vaihto tehtiin.

Mielenkiintoinen pelaaja on Tepsin maalille palannut Joni Ortiokin. Hyvin on pojan uusi ura liigassa alkanut eikä tänäänkään varmaan sieltä päin ole lapsuksia tulossa.

Noin tunnin päästä pitää lähteä ajelemaan kohti Raumaa. Onneksi keli ei sentään ihan katastrofaalinen ole.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Hyvä antaa nyt kuntopuntarin peräpäässä olevaa joukkuetta vastaan Noroselle minuutteja, jotta pelituntuma pysyy yllä. Tuskin peli tähän kaatuu, vaikka 1-2 helppoa maalia onkin odotettavissa. Nielsen sitten huomenna Porissa maaliin hyvin levänneenä.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Kiitokset tuomareille, hyvin hoidettu Lukolle pisteet. Helvetin tärkeät pisteet jaossa ja kotijoukkue ei nyt sen paremmin pelannut kuin TPS:kään, mutta ratkaisevat 3x 5vs3 YV:t antoivat tarvittavan edun.

Hirveästi ei ole peliesityksistä mitään sanottavaa, Honkaheimosta tämä ketju täyttyy, kun raumalaiset tulevat sen perusteella puolustelemaan tuomareiden hommaa. Sekin oli melkoinen arvonta, ehkäpä jotain nauhaa siittä myöhemmin.

Älkää pliis enää viheltäkö herrat Metsälä ja Salminen tätä tasoa, teidän taso ei liigan nopeuteen selkeästikään riitä. Perkele.

EDIT: Virta vois räväyttää vähän ja antaa jotain JJalonen tyylisiä "sama kuin Rönnin housussa" -kommentteja. Väriä ja silleen.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tärkeä voitto kaivettiin vaikeuksien kautta. Vaikeudet alkoivat, kun tuomarit olivat täysin tepsin kelkassa ja lopuksi arpoivat Honkaheimolle täysin väärin annetun jäähyn, josta kapteeni suivaantui ja puhui itselleen ulosajon.

Onneksi tuomarit sitten antoivat tepsillekin pari jäähyä ja turkulaiset päättivät joka kerta av:llä kopauttaa mailalla lukkolaisia päähän ja lahjoittaa kahden miehen ylivoimia. Yksi käytettiin ja yhden jälkimainingeista voittomaali. Turkulaiset eivät hirveästi lukkomaalia hätyytelleet ja tapahtumiin nähden oikeutettu voitto.

Virtakin ajettiin ulos. Mielenkiinnolla kyllä odotan tämän valtakunnan ykkösitkijän kommentteja pelin jälkeen. Voi olla satavarma, että nessupaketteja kannattaa varata haastattelutilanteeseen. Jäähyistähän se pääasiassa tulee kitisemään, mutta kolme oli korkeaa mailaa ja yksi kiekko katsomoon ja näissä ei tuomareille juuri tulkinnanvaraa ole. Muut jäähyt menivätkin sitten pelissä tasan.

Noronenkin onnistui pitkästä aikaa. Hyvä näin.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Harvoin näkee tällaista housuunpaskomista tuomareilta muutaman nuija-huudon jälkeen, surullista, olisivat antaneet joukkueiden ratkaista peli mutta kun ei. Ja kyllä, Lukon yksi jäähyistä ekassa erässä oli ihan perseestä revitty mutta Honkaheimo teki sen ihan itse miksi ulos joutui. Sen jälkeen toinen toistaan käsittämättömimpiä TPS - jäähyjä joihin peli ratkesi. Toivon todellakin ettei tämä pari ihan lähitulevaisuudessa pelejä vihellä.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hieman kaksijakoiset fiilikset jäi Lukon pelistä, voitto on aina voitto, mutta ylivoimapelaaminen oli ainakin aivan luokatonta. Kolme viidellä kolmea vastaan ja vain yksi YV-maali ja sekin vielä vähän tuurilla (oli toki Tukosen nätti ohjaus, mutta aina tollaset maalit vaatii sitä tuuriakin).

Lindgrenin peli oli myös melko heikkoa (jos vertaa viime peliin) kaksi ekaa erää, paljon huonoja syöttöjä ja muutama kiekonmenetys. Kolmannessa erässä kuitenkin Pertun peli sujui huomattavasti paremmin. Lintneriltä kiekko taas hukkui tai veti ohi kiekosta useampaan kertaan. Noroselta ehdottamasti hyvä peli vaihteeksi, jos se siitä lähtisi taas toimimaan.

Tuomaritoiminta ei ollut mitään kovin kehuttavaa, mutta kyllähän nuo kahden miehen ylivoimat ihan aiheista tuli (kiekkoa katsomoon, mailaa naamaan jne...) Honkaheimon tilanteesta ei valitettavasti näytetty Urholla ollenkaan hidastusta, mutta erikoisesti siinä tuomarit arpoivat jäähyn vasta jälkikäteen eli seuraus taisi olla taas syynä, ei teko (vaikka ei tepsiläinen siinä kyllä tainnut pahemmin itseään edes loukata).
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Sen jälkeen toinen toistaan käsittämättömimpiä TPS - jäähyjä joihin peli ratkesi. Toivon todellakin ettei tämä pari ihan lähitulevaisuudessa pelejä vihellä.
Vain tps-fanien mielestä päähän osuvista mailanlyönneistä ja kiekon lyönnistä suoraan katsomoon tulevat jäähyt ovat täysin käsittämättömiä ja housuun paskomista. Mutta tämä oli kyllä odotettavissakin, ette yllätä.

Honkaheimon tilanteesta ei valitettavasti näytetty Urholla ollenkaan hidastusta, mutta erikoisesti siinä tuomarit arpoivat jäähyn vasta jälkikäteen eli seuraus taisi olla taas syynä, ei teko (vaikka ei tepsiläinen siinä kyllä tainnut pahemmin itseään edes loukata).
Selostajan mukaan Salo meni vaihtoon kättään pidellen ja tuomareiden mukaan kyseessä oli päähän kohdistunut taklaus.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tarkoitin kylläkin mm. Ristolaisen kahta kaksinkamppailutilanteessa tullutta todella köykäistä jäähyä, ja Mojzisin `koukkaamista`siniviivalla. Ja Lukollahan ei pelin puolivälin jälkeen ollutkaan yhtään jäähyn arvoista tilannetta?
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tarkoitin kylläkin mm. Ristolaisen kahta kaksinkamppailutilanteessa tullutta todella köykäistä jäähyä, ja Mojzisin `koukkaamista`siniviivalla. Ja Lukollahan ei pelin puolivälin jälkeen ollutkaan yhtään jäähyn arvoista tilannetta?

Se Ristolaisen yksi jäähy oli kyllä tosiaan erittäin köykäinen. Siinä taisi kumuloitua useampi tepsin "pikkurike" peräkkäin ja sitten tuomarit antoi vaan jostain tilanteesta jäähyn tjsp. Toisaalta Jasun toinen jäähy oli melko köykäinen myös...
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Päätuomarit olivat kyllä erittäin huonoja. Molempiin suuntiin tuli aivan vääriä tuomioita. Linjatuomareiden toimintaa voi kerrankin kiitellä, nyt ei jokaisesta päätyyn menevästä kiekosta vihelletty pitkää vaan vähän katsottiin niitä pelitilanteita.

Mistä Aalto sai kolme tähteä? Jokaisesta vedosta samalla ylivoimalla Laaksoa päin yksi tähti?

Hyvä ja tärkeä voitto joka tapauksessa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Jäähyt aihettavat parran pärinää, eikä tietysti syyttä. Hyvin tuomitussa matsissa ei tule yhtään väärää jäähyvihellystä, mutta tässä niitä taisi tulla neljäkin kappaletta. Tosin sinällään tuomiot menivät reilusti, että molemmat kärsivät kaksi kertaa tuomarivirheestä.

Pelistä sinällään on sanottava, että TPS taisteli urheasti, vaikka tappoi kauhean määrän jopa kahden miehen alivoimaa. Vastaavasti tietysti Lukon ylivoima oli mielikuvituksetonta ja sitä kautta kovinkin tehotonta. Miten voikaan noin kovat ammattimiehet olla noin saamattomia?

Joka tapauksessa kolme tärkeää pistettä ja niillä nyt on se isoin merkitys tässä vaiheessa. Takaa kun painetaan päälle kokoajan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös