Pe 16.09.2011 Tappara - Ilves

  • 16 546
  • 56

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Runkosarja lähtee käyntiin tamperelaisten osalta perjantaina. Kummankaan harkkapelit eivät tuloksellisesti menneet kummoisesti, mutta vasta perjantaina nähdään mikä on joukkueiden kunnon todellinen laita.

Ilvekseltä poissa pelikiellossa oleva Masi Marjamäki, Edmontonin leirillä oleva Toni Rajala ja loukkaantunut Joonas Rask. Muuten ilmeisesti parhailla mennään.

Hakametsän jää taitaa olla Ilveksen päävalmentaja Juha Pajuojan mukaan aika paskassa kunnossa, johtuen kosteasta säästä ja täydestä hallista. Saa nähdä kummalle kiekko pomppii.

Peli näytetään Nelonen Pro 2:lla

Mentäis jo...
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ovatko fanit jo hallin ovella jonottamassa sisään, vai miksi keskustelua ei ottelusta enempää synny? Taitaa Helsingissä kiekkohuuma olevan lievästi sanottuna hieman suurempaa kuin Tampereella. Itse ottelusta voisi olettaa kauden alulle ominaista sekoilua, jossa kiekko pomppii useamman kerran molempien maaliin.
Veikkaus Tapparalle 4-2 Ilveksen loukkaantumisien takia
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
"Vedämme perjantaina Ilvestä nokkaan", näin sanoi Sami Hirvonen Aamulehdessä tänään. Pakko myöntää, että kommentti sai hymyn huulille, kyllä tällainen pikku uhoaminen on ihan tervetullutta Tampereen kiekkoskeneen, joka on ollut vähän vaisu viime vuosina. Toivottavasti se tuo tunnetta myös illan kamppailuun.

Alkuasetelmat ovat aika mielenkiintoiset sillä molemmat joukkueet ovat enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä. Tapparasta ei osaa taaskaan sanoa oikein mitään etukäteen, sen verran kryptisiä sen peliesitykset ovat olleet. Joukkue on ollut kasassa jo pitkään ja uudistuksia on sanottu tulevan runsaasti, ja onhan niitä tehtykin pelaajapuolella roimasti. Pelikirjatasolla joukkue on suurempi kysymysmerkki ja toki myöskin siihen liittyen pelaajien roolitukset kiinnostavat.

Ilveskin on ollut kasassa pitkään, aina viime keväästä alkaen. Nyt se teki kolme isoa liikettä ja hankki liigatasolle todella kovan profiilin pelaajia. Ville Koistinen ja Martti Järventie ovat melko takuuvarmoja kortteja mutta Vesa Toskalan hankinta on herättänyt kummastusta ympäri Tamperetta. Floppi vai tähti, siinä suuri kysymys? Muutoin Ilves jatkaa sillä joukkueella, joka ylitti viime vuonna kaikkien odotukset. Nuoret pelaajat ovat klassisen kakkoskauden edessä ja nyt aletaan sitten erottelemaan jyviä akanoista.

Mainittujen isojen nimien lisäksi ottelussa on muillekin liuta seurattavaa. Tapparasta etenkin Jussi Makkonen, Antti Erkinjuntti ja Joey Tenute ovat pelaajia joita on kaavailtu isoon rooliin ja heidän pitääkin saada tulosta aikaan nopeasti. Juha Leimu alkaa olla tunnettu jo joka kolkassa Suomea ja miehen vaarallisuus tiedetään, mutta miten on Leimun puolustuspelin laita? Lisäksi joukkueessa pelaa erittäinen mielenkiintoinen nuori mies, Ilves-kasvatti Jan-Mikael Järvinen, joka on ollut lupaavassa iskussa harjoitusotteluissa. Järvinen on taitava ja rohkea pelaaja, joka ei pelkää hakea ratkaisuja kiekollisena, mahdollinen kauden yllättäjä. Omista pojista suurimmassa roolissa varsinkin näin alkukaudesta ovat Tuukka Mäntylä, Sami Venäläinen ja Jukka Peltola.

Ilveksestä tietenkin pomppaavat esiin Koistinen ja Järventie mutta heitäkin enemmän kiinnittäisin huomiota muutamaan nuoreen pelaajaan. Jyrki Jokipakka ja Niko Peltola pelasivat komeat tulokaskaudet ja esittivät heti ennakkoluulottomia otteita, etenkin Jokipakka on parhaimmillaan aivan loistava puolustaja joskin kokemattomuus vielä vaivaa tason heittelynä. Hyökkäyksessä Ilveksen suurin ongelma on etukäteen senttereissä ja siihen rooliin ovat tarjolla mm. Matias Myttynen ja Henri Tuominen. Etenkin heidän pitää onnistua alusta asti jotta kaikki ketjut pystyvät pelaamaan vahvasti. Vaatimukset ovat kautta linjan kasvaneet ja vastustajat alkavat tuntemaan nämä pelaajat, joten nyt on heistä itsestään kiinni näyttää mistä puusta heidät on veistetty.

Teoriassa tästä ottelusta pitäisi tulla hyvää jääkiekkoa, sikäli kun molemmat joukkueet todella pelaavat kiekolla. Tapparalla isoin kysymys on pelin rakenteen kanssa ja Ilveksellä taas mainitussa sentterinelikossa, kumpi joukkue pystyy tekemään peliä paremmin?

Ilvekseltä on poissa kolme tärkeää hyökkääjää Toni Rajalan, Masi Marjamäen ja varsinkin Joonas Raskin muodossa. Tapparan isoin menetys on kapteeni Pekka Saravo, jota joukkue kaipaisi varsinkin näin kauden alussa tuomaan rauhallisuutta kentälle. Ilves kärsii ehkä hieman enemmän poissaoloista mutta toisaalta ei liene kenellekään yllätys, että jääkiekossa loukkaantumisten kanssa on vain osattava elää. Tuskin ne tätä ottelua ratkaisevat suuntaan tai toiseen.

Seuraa heitä:

Tappara

Jussi Makkonen: SM-Liigan piste-ennätys on 59 pistettä ja 27 maalia. Lahjoja siis kiistattomasti on mutta Makkosen käyrä on ollut jyrkässä syöksyssä. Nyt olisi tarjolla iso rooli ja paljon vastuuta sekä vaatimuksena ykkössentterin paikka. Kuoriutuuko alta se urheilija ja voittaja jota Tappara niin kipeästi kaipaa?

Antti Erkinjuntti: Paperilla loistava kaappaus Turusta. Erkinjuntti on pelaaja joka saa väkeä halliin, kunhan vain täyttää manselaisten kevyehköt odotukset. Harjoituskaudella saanut kehuja ja ollut liukkaalla päällä, nyt pitää tulla maaleja myös liigassa.

Sami Venäläinen: Oma kasvatti tuli niin ikään Turusta takaisin Tapparaan. Venäläisestä tietää mitä saa, hän on fyysisesti loistokunnossa oleva luotettava joukkuepelaaja. Tapparan kannalta olellista on, että Venäläinen on kehittynyt selvästi Turun vuosina ja onkin ehdottomasti joukkueen tärkeimpiä hyökkääjiä.

Ilves

Maalivahti: Kuka pelaa ja miten pelaa? Toskala on jokerikortti jonka kanssa kaikki on mahdollista, huhuja on kuulunut suuntaan ja toiseen miehen kunnosta ja motivaatiosta mutta peli näyttää lopulta kaiken. Miten taas Miika Wiikman suhtautuu tähän tilanteeseen ja mikä vaikutus sillä on hänen peliinsä? JYP osoitti, että kahdella veskarilla voi ottaa kultaa mutta se vaatii molempien sitoutumista.

Jesse Niinimäki: Paljon vartijana sekä pistemiehenä, että esimerkin näyttäjänä. Niinimäki otti lupaavia edistysaskeleita viime kaudella ja kehittyi etenkin urheilijana. Nyt hänellä edelleen suuri vastuu esimerkin näyttäjänä nuorille hyökkääjille, se tarkoittaa, että Niinimäen on pelattava korkealla tasolla jatkuvasti ja oltava joukkuepelaaja. Niiden lisäksi hänelle lankeaa suuri vastuu tehopisteistä.

Ville Koistinen: Paljon on jo sanottu mutta onhan Koistinen aivan mieletön vahvistus SM-Liigaan ja etenkin Ilvekseen. Jos ja kun hän ottaa johtajan ja joukkuepelaajan rooliin niin todennäköisesti hän vetää myös muuta joukkuetta vanavedessään. Takuuvarmat 35 pistettä tulossa ja lopullinen menestys riippuu siitä miten Ilves osaa organisoida hyökkäyspelinsä.

Tulosveikkaus:

Tämä on sama kuin ammuskelisi haulikolla ilmaan mutta sanotaan näin, että toivottavasti maaleja tulee 8-10 kappaletta. Ennen kaikkea toivon iloista jääkiekkoa jossa joukkueet pelaavat kiekolla ja taklaavat kovaa ja säälimättä. Tunnetta kaivataan jotta Hakametsäkin heräisi.

Pistän Tapparan miehenä vähän kotiinpäin ja sanon ilman kummempia järkiperusteita 5-3 Kirvesrinnoille.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Kyllä, kausi alkaa ja into ja odotukset ovat kovat.

Tuolla Ilveksen sivuilla ILVES.COM valmentaja Pajuoja sanoo, että maalivahtien vuorottelu alkaa heti, eli tuloksesta riippumatta se joka pelaa tänään ei pelaa lauantaina. Tämä on mielestäni hyvä veto, sillä tässä vaiheessa Toskala-Wiikman -kaksikko on hyvin tasaisissa asetelmissa. Toivottavasti heidän kilpailunsa pysyy positiivisena.

Samalla sivulla Pajuoja sanoo myös, ettei ole ollut harjoituskaudella tyytyväinen sentteriosaston otteisiin. Se on huono merkki. En tosin yhtään epäile, etteikö Leellä ja Myttyselää olisi asenne tekemiseen sataprosenttinen.

Illan pelissä Tapparalla on nopeasti katsoen kovempi hyökkäys, mutta puolustus menee Ilvekselle. Maalivahtipeli on melko tasan, jos naapurilla on Metsola maalissa. Jos Nieminen, niin sitten vaaka kääntyy vähän Ilvekselle.

Marjamäen ja Raskin poissaolot ovat pahoja, mutta toisaalta uskon ja oletan, että jos liigajengin mukana olevat hyökkääjät ovat tarpeeksi hyviä olemaan mukana joukkueessa niin kyllä he sitten ovat tarpeeksi hyviä myös täyttämään pelimiesten saappaita (tai luistimia) kun kutsu käy.

Kuten aina, paikallisottelu voi pysyä tuloksellisesti tasaisena tai revetä jompaan kumpaan suuntaan selvästikin. Toivottavasti hallissa riittää tänään elämää, ääntä ja tunnelmaa.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuolla Ilveksen sivuilla ILVES.COM valmentaja Pajuoja sanoo, että maalivahtien vuorottelu alkaa heti, eli tuloksesta riippumatta se joka pelaa tänään ei pelaa lauantaina. Tämä on mielestäni hyvä veto, sillä tässä vaiheessa Toskala-Wiikman -kaksikko on hyvin tasaisissa asetelmissa. Toivottavasti heidän kilpailunsa pysyy positiivisena.

Itse toivoisin Wiikmanin alottavan tässä pelissä. Vesku voi esittäytyä omalle kotiyleisölle sitten huomenna. Miika on ollut oikein hyvässä vireessä reenikaudella ja osaa ehkä käsitellä Tapparapelin päänupissaan viileämmin kuin Toskala.

Pellinen pelaa siis Leen ja Niinimäen kanssa. Hän on ehkä vaihtoehdoista paras tulkitsemaan Jessen peliä. Voimaahan tuosta sitten jää puuttumaan, mutta ei voi mitään. Mielenkiinnolla odotan, onko Ilves onnistunut keventämään reenin sopivaksi, että alkukierrokset eivät mene betonijaloilla. Seuraava paikallinen lokakuun lopulla taitaa olla aika vauhdikas, kun kummallakin on kesän jäljet jääneet taakse ja pelituntuma kohdillaan.

Nyt kun Peksikin on poissa riveistä, niin mahtuukohan Tapparan avaukseen enemmän Ilves- kuin Tapparakasvatteja? :)
 

Soi Nana

Jäsen
Tapparan kokoonpano tänään:

81 Jukka Peltola - 85 Jussi Makkonen - 38 Sami Venäläinen
74 Antti Erkinjuntti - 16 Joey Tenute - 11 Miikka Männikkö
22 Kim Strömberg - 44 Jan-Mikael Järvinen - 27 Tomi Pekkala
34 Jouni Virpiö - 71 Antti Kangasniemi - 19 Tuomas Vänttinen

56 Kalle Kaijomaa - 18 Tuukka Mäntylä
24 Viktor Ekbom - 9 Juha Leimu
15 Jussi Halme - 13 Aleksi Elorinne

77 Juha Metsola
(39 Jani Nieminen)
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Radio 957:n mukaan Metsola ja Wiikman ovat tänään tolpilla.

Mistä Zamboni tieto Pellisen pelipaikasta?

Päivän Aamulehdestä.

Juu, ja näkyvillä myös verkkoversiossa:
Kiekko-Aamulehti

Miikaa odottelinkin maalille. Jossain päin nettiä pohdiskeltiin myös Hakametsän perinteisen sohjoisen syysjään tuovan oman elementtinsä peliin. Itse kyllä odottelen enemmän molemminpuolista kohellusta kuin organisoitua jääkiekkoa. Pari maalia syntyy ainakin F-junnutason mokan takia.
 

Kaivanto

Jäsen
Tapparan kokoonpano tänään:

81 Jukka Peltola - 85 Jussi Makkonen - 38 Sami Venäläinen
74 Antti Erkinjuntti - 16 Joey Tenute - 11 Miikka Männikkö
22 Kim Strömberg - 44 Jan-Mikael Järvinen - 27 Tomi Pekkala
34 Jouni Virpiö - 71 Antti Kangasniemi - 19 Tuomas Vänttinen

56 Kalle Kaijomaa - 18 Tuukka Mäntylä
24 Viktor Ekbom - 9 Juha Leimu
15 Jussi Halme - 13 Aleksi Elorinne

77 Juha Metsola
(39 Jani Nieminen)

Jos tuo ykkönen pitää paikkansa niin hieman kulmakarvat kohoaa. Makkosen onnistuminen tai sukeltaminen on Tapparalle lähes kohtalonkysymys. Hän on ykkösketjun pelaajista vierain, mutta jos havainnot + luettu pitävät ollenkaan kutinsa, hän ei ole peliä tekevä sentterityyppi vaan tarvitsee ruokkijan. Peltola ja Venäläinen taas ovat erittäin tuttuja pelaajia ja heistä kumpikaan ei takuuvarmasti sovellu ketjun aivoiksi.

Luulisi, että Makkosen laidassa olisi kaikissa variaatioissa joko Erkinjuntti, Strömberg, Tenute tai Järvinen, ehkä jopa Kangasniemi, mutta ei kahta duunarilaituria. Esim. Strömbergin ja Peltolan paikkojen vaihtaminen päikseen parantaisi musta sekä ykkös- että kolmosketjun roolitusta.

No tiedäpä näistä, ehkä ykkönen yrittää juuri aivotonta lätkää antaen vastustajalle kovaa painetta, pelaa riistoista suoraviivaisesti maalille ja Makkonen ronkkii maalin edustalta maalin tai pari per peli.
 
Viimeksi muokattu:

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves tänään:

Wiikman
(Toskala)

Pellinen-Lee-Niinimäki
Koistinen-Tukio

Sointu-Myttynen-Kantola
Järventie-Kesä

Korhonen-Tuominen-Keränen
Bäckström-Glenn

Hintz-Kuronen-Huhtala
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Ei jumankauta tota Ipan kokoonpanoa. Pisti hymyilyttämään, mutta saapa ainakin nuoret mahdollisuuden. Rohkeasti vaan peliaikaa nelosellekin, niin nähdään miten kulkee ja tarviiko Rajalan ja Raskin tulla Lekin kautta kokeileen jos mahtuis porukkaan.

Veikataan että Metsola pelaa erinomaisesti ja Ipa voittaa vaan 2-1
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
"Vedämme perjantaina Ilvestä nokkaan", näin sanoi Sami Hirvonen Aamulehdessä tänään. Pakko myöntää, että kommentti sai hymyn huulille, kyllä tällainen pikku uhoaminen on ihan tervetullutta Tampereen kiekkoskeneen, joka on ollut vähän vaisu viime vuosina.

Ihan hyvä heitto tuo. Se toinen Hirvosen kommentti, siis "Ilves on suuri ja mahtava" sen sijaan haiskahtaa kontekstissaan hiukan katkeralle. Saatoin toki ymmärtää väärinkin, mikäli kyseessä oli pelkkä läppä. Jos sanojana olisi ollut Juupe, olisi kaikki ymmärtäneet sen läppänä.

Ville Koistinen: Paljon on jo sanottu mutta onhan Koistinen aivan mieletön vahvistus SM-Liigaan ja etenkin Ilvekseen. Jos ja kun hän ottaa johtajan ja joukkuepelaajan rooliin niin todennäköisesti hän vetää myös muuta joukkuetta vanavedessään. Takuuvarmat 35 pistettä tulossa ja lopullinen menestys riippuu siitä miten Ilves osaa organisoida hyökkäyspelinsä.

Jarruttelen tuota käsitystä hiukan, koska Koistinen on ollut kesälläkin loukkaantuneena(viime kausista puhumattakaan) ja pelituntumaa ei siksi ole vielä paljoa alla. Näkemissäni harjoituspeleissä Koistisen vahvin osa-alue siis liike, on ollut melko heikkoa verrattuna muutaman vuoden takaiseen. Pelisilmää ja käsiä toki löytyy jo nyt, mutta kestänee vielä lähemmäksi ensilumia, ennen kuin Ville alkaa olla oikeasti omalla tasollaan. Itse veikkaan Ilveksen takalinjojen liideriksi Köke Järventietä tällä hetkellä. Mutta kohtahan tuo nähdään.

Ja mitä tämän iltaiseen otteluun tulee, niin ihmettelen suuresti(vaikka sitä toivonkin) jos Ilveksen viisikkopeli olisi heti toimivaa. Maalivahtien merkitys lienee tänään suuri, samoin kuin virheet ja kiekonmenetykset. Niihin veikkaan illan (sekavan)ottelun ratkeavan.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Jäätävä kokoonpano kieltämättä. Pitikin Raskille tulla se saikku nytten. Masi oli hyvä harkkapeleissä, eli olisi myös "mahtunut" aloitukseen. Case-Rajala on ollut niin säätämistä että melkein jo ihan sama pelaako vai ei. Ei sillä, 100% kelpaisi ja toivottavasti tän kauden meillä pelaa. Hienoa että Pellinen pääsi ykköseen.

Halliinhan en mene, hankkikoon tappara euronsa muualta. Jaksan kyllä odottaa huomiseen. Peli päättyy 4-3 meille.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Ei jumankauta tota Ipan kokoonpanoa. Pisti hymyilyttämään, mutta saapa ainakin nuoret mahdollisuuden.

Joo paitsi pakkipuolella kokeneet Bäckström ja Kesä ovat ohittaneet nuoret Jokipakan ja Peltolan, mitä pidän hiukan erikoisena ratkaisuna. No, hyvä, että pakkikalusto on terveenä ja pelipaikoista kilpailua.
 

Timppa25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo paitsi pakkipuolella kokeneet Bäckström ja Kesä ovat ohittaneet nuoret Jokipakan ja Peltolan, mitä pidän hiukan erikoisena ratkaisuna. No, hyvä, että pakkikalusto on terveenä ja pelipaikoista kilpailua.

Jokipakka ja Peltola pelannevat huomenna, ja pelasivat juuri Lekin mukana. Ihan hyvä jos kaikki pakit saisivat heti ottelun alle avausviikonloppuna.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Joo paitsi pakkipuolella kokeneet Bäckström ja Kesä ovat ohittaneet nuoret Jokipakan ja Peltolan, mitä pidän hiukan erikoisena ratkaisuna. No, hyvä, että pakkikalusto on terveenä ja pelipaikoista kilpailua.

Eiköhän Jokipakka ja Peltola pelaa huomenna. Luulisin. Mielenkiintoisella kokoonpanolla Ilves lähtee. Wiikman aloittaa maalissa joten Toskala varmaan huomenna pelaa.
 
Viimeksi muokattu:

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tuskin tässä illassa toimii mikään muu kuin valmentajien valitus. Eka peli, intoa riittää ja järkeä ei. Juupehan valittaa aina ja joka paikassa, jää, tuomarit, miikalahdet ynnä muut on aina huonosti, jopa omat pelurit. Hyvää huumoriakin mies toki heittää, mutta se totinen kitinä vei maun miehestä jo -90 luvulla, minun silmissäni. Seppo ja Juupe, siinä varsinaiset ilopillerit.

Mutta pelistä, itseäni kiinnostaa nuoret pakit, Elorinne, Liimatainen, Jokipakka, Peltola, Västiläkin. Niinhän siinä sitten kävi kuten uumoilin, Ilves hommasi nuorille pakit, eli kuinka kauan luulette että Västilä, Peltola ja Jokipakka katselee lempäälän pakastimen kosteita valoja? Viime kauden huippuotteet olivat ja menivät. Seuraavaksi menevät miehet muualle. Tapparan puolella näenkin mieluumin Elorinteen pelaavan kuin kapteeni Saravon. Toinen kangistuu ja toinen kehittyy. Liimatainen sössi toki itse kätensä, onko jo kunnossa, tuskin. Toivottavasti hänkin pääsee framille jossakin vaiheessa.

Toskalasta ei kehtaa paljon kertoa. Hauska nähdä, tarttuuko musta työajalla kiinni. Aittokallion paikkahan siinä oikeasti olisi. Tai Metsolan, Heleniuksen tai Laitisen.
 

Streider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Vai että sellaisella nipulla Tapparan kaatoon, eipä ainakaan voi valittaa ettei nuoret pääse kokeilemaan siipiään liigassa. Raskia ja Marjamäkeä tuo vähän huutaisi, tai edes jompaa kumpaa, mutta eiköhän tuosta matsista ne kolme pistettä raavita. Ainoa kompastuskivi omissa silmissäni on Metsola, ja tietysti jos paljon alivoimaa pelaillaan niin Leimun piiska voi viuhua tehden kovaa jälkeä.

Noh, kaikesta huolimatta sellaisella kutinalla mennään että ottelun ratkaisijat löytyvät Ilveksen kolmosketjusta ja avaapa se Järventiekin pistetilinsä tänään. Se on 2-4 ja pisteet meille, Keränen ja Korhonen pistävät häkit mieheen ja sitä rataa. Ihan hyvällä fiiliksellä eteenpäin, onhan tätä kauden avausta jo odotettukin. Let the games begin!
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos tuo ykkönen pitää paikkansa niin hieman kulmakarvat kohoaa. Makkosen onnistuminen tai sukeltaminen on Tapparalle lähes kohtalonkysymys.

Tämä on aivan totta mutta tätä ketjua kokeiltiin kahdessa viimeisessä treenipelissä ja ilmeisesti Hirvonen on ollut tyytyväinen näkemäänsä kun jatkavat yhdessä. Peltolahan ei pohjimmiltaan kuitenkaan ole koohottaja tai puhdas duunarilaituri, vaan parhaimmillaan peliä edistäviin ja yllättävänkin oveliin ratkaisuihin kykenevä kiekollinen laitahyökkääjä. Riittävätkö taidot siihen rooliin tässä yhdistelmässä on aivan toinen juttu, mutta koska Hirvonen ei selvästikään ole halunnut kokeilla Tenutea tai Järvistä laidassa niin vaihtoehdot käyvät vähiin. Enemmän kuin ykkösketjun koostumus itseäni arveluttaa Tenuten johtama ketju joka ei treenipeleissä saanut mitään aikaan oli laidoilla keitä tahansa. Makkosen ketju suorastaan huutaa kiekollista taituria toiselle laidalleen ja siihen kanadalainen sopisi kuin nyrkki silmään. Tätä ei kuitenkaan syystä tai toisesta ole haluttu edes kokeilla, eikä sitä varmasti tehdä ainakaan kauden avausottelussa joten tämä peli joudutaan nyt voittamaan ilman optimaalisia ketjukoostumuksia ;)
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Jää on tosiaan melkolailla heikossa hapessa. Se oli sitä jo aamulla ja varmasti täysi halli ja kostea syyskeli hoitavat loput. Siihen päälle perinteinen alkukauden kiima ja yliyritys ja pelin keskeneräisyys, niin sattuman varassahan voitto tänään pitkälti kulkee.

Avausmaalilla on raju merkitys ja veikkaan, että ensimmäisen maalin tehnyt jengi viipottaa tänään voittoon.
 

Kaivanto

Jäsen
Tämä on aivan totta mutta tätä ketjua kokeiltiin kahdessa viimeisessä treenipelissä ja ilmeisesti Hirvonen on ollut tyytyväinen näkemäänsä kun jatkavat yhdessä. Peltolahan ei pohjimmiltaan kuitenkaan ole koohottaja tai puhdas duunarilaituri, vaan parhaimmillaan peliä edistäviin ja yllättävänkin oveliin ratkaisuihin kykenevä kiekollinen laitahyökkääjä.

Näin se on nähtävä ja tulta päin näillä ketjuilla. Jotkin koostumukset löytävät myyttisen yhteyden, vaikka eivät paperilla toimisikaan.

Peltolasta voisi sanoa ihan samaa kuin Venäläisestä tai Alasesta nuorina: kaikki ovat erittäin urheilullisia laitureita, jotka eivät ole leimallisesti mitään kiekkojonglöörejä mutta kuitenkin riittävän taitavia kehittyäkseen liigatasolla hyviksi maalintekijöiksi, jos peliseura ja tähdet ovat kohdallaan. Alasen kanssa ei onnistuttu, Venäläinen on avoin tapaus ja Peltolaa jännitetään.

Pelistä vielä sen verran, että Saravon loukkaantumisessa onni onnettomuudessa on Elorinteen mahtuminen kuusikkoon. Hän oli (näkemissäni) harjoituspeleissä yksi odotuksiin nähden positiivisimmin esiintyneistä yksilöistä ja on kenties kypsynyt liigavauhtiin yllättävän nopeasti.
 
Viimeksi muokattu:

Nagyanya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool, Detroit Red Wings
Niinhän siinä sitten kävi kuten uumoilin, Ilves hommasi nuorille pakit, eli kuinka kauan luulette että Västilä, Peltola ja Jokipakka katselee lempäälän pakastimen kosteita valoja? Viime kauden huippuotteet olivat ja menivät. Seuraavaksi menevät miehet muualle.
Joo, näin on. Yhdestä pelistä poissa kokoonpanosta, herne nokkaan ja muualle. Vai meneeköhän se ihan näin?

Tekee ihan hyvää nuorille ukoille ettei ole automaattisesti kokoonpanossa, vaan että joutuu oikeasti tekemään työtä sen eteen. Lisäksi huomenna on heti peli, joten rotaatiota tullaan varmasti näkemään. Eikä noiden kehittymiselle varmaan haittaa ole mestis-tasollakaan +23min jääajat käydä vetämässä välillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös