Pe 14.3. JYP-Tappara (2. puolivälierä)

  • 21 689
  • 138

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tuossa hallissa on juhlittu niin monta mestaruutta, että nykäskyläläisten tulisi ottaa hattu pois päästä astuessaan Pyhättöön ja muistaa kumartaa viirejä ennen katsomoon menoa.
Vastustajan viirejä ei kumarreta, eikä varsinkaan oteta hattuja pois. Kunnioitus historiaa kohtaan on olemassa, mutta se on hiljaista kunnioitusta.
Miksi jyväskyläläiset huutavat "jyppiä", mutta hermostuvat jos JYPiä kutsutaan Jypiksi? Kertokaa tyhmälle tamperelaiselle, mistä JYP on lyhenne. Jos kyseessä ei ole lyhenne, mitä Jyp tarkoittaa Jyväskylän murteella.
JYP on seuran nimi siinä missä tuomari Laaksosen etunimi on Tom. Ei Tom tietääkseni mitään tarkoita. Toisaalta, JYP nimenä on jäänne wanhoilta ajoilta ja tuo kirjoitusasu on jäänyt niiltä ajoilta. JYP on erikoisuus Suomen kielessä kuten se on myös erikoisuus Suomen jääkiekkopiireissä. JYP on oman suosikkiseurani nimi ja siinä kaikki kirjaimet kirjoitetaan isolla. Se on Joukkue isolla Jiillä.

Mitä eiliseen peliin vielä tulee, niin tuomareilla oli molempiin suuntiin outoja ratkaisuja. Vihellettiin välillä paikkauksia ja välillä taas jätettiin erittäin räikeitä rikkeitä viheltämättä.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Ylivoimapeli kuuluu myös jääkiekkoon. Tämän piti vieläpä olla Tapparan etu loistavine puolustajineen. Miksi JYP oli niin paljon parempi ylivoimassa?

Ja tuomarityöskentelystä: Siellä oli käsittääkseni 2 tuomaria. Miksi vain Laaksosta haukutaan?

No jos olit pelissä niin ymmärrät. Tom Laaksonen oli viehltäny Tapparalle 4 jäähyä eka erässä ennenku Teemu Salminen oli nähnyt vielä yhtäkään jäähyn arvoista rikettä. Siinä hieman kontrastia, varsinkin kun edellisessä pelissä ei vihelletty kuin joka kolmas kaatoon johtanut tilanne, mistä Jyp hyötyi huomattavasti enemmän. Mutta Laaksonenhan on noin yleisesti aivan pihalla. Mies tunnustautuu kovan pelin ystäväksi, antoi Salmelalle mm eka erässä jäähyn väkivaltaisuudesta, vaikka mies ei muuta kuin tuuppi käsin estävää Jyväskyläläistä olkapäähän. Sama mies saattaa antaa minuutteja myös väärässä asennossa olevasta visiiristä jne. siis pelin henki täysin kadoksissa.

Jyphän on Jyväskylän pallo! Ennen vielä jäätävämpi nimimysteerio Jyväskylän pallo Hockey team!
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft

Perskuta, oliko pakko muistuttaa! Vieläkin on katkeraa kalkkia se Viitakoskelle jossain käsittämättömässä mielenhäriössä tuomittu jäähy (Viitakoskea rusikoidaan, Viitakoski ei tee yhtään mitään -> jäähy vain Viitakoskelle), josta syntyneen ylivoiman aikana Tappara tilanteen kahteen yhteen kavensi ja hurmoksensa käynnisti, siis vain vajaat kymmenen minuuttia ennen päätössummeria... Oikeusmurha! Sääli, ettei sitä tuosta Youtuben pätkästä löytynyt. Ei kun mitä mää hourin - ei tietenkään löytynyt.

No, toisaalta otteluohjelma oli vielä keväällä 2001 ihan yhtä mielipuolinen, joten tuskinpa Ilves niillä hapoilla olisi jo muutenkin itseään kovempaa Tapparaa kyennyt enää neljännessä saati viidennessä ottelussa haastamaan. Eli sikäli(kin) Kirveet ansaitusti finaaleihin.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:

dead c

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sitten pari faktaa: JYP on tehnyt vain yhden (1) maalin 5-5-pelissä, Tappara neljä (4). JYP tasoitti sarjan vahvan ylivoimapelinsä ansiosta. Tappara on vienyt peliä tasakentällisin molemmissa peleissä. Tappara oli selvästi lähempänä vierasvoittoa perjantaina kuin JYP keskiviikkona.

Faktaan toki korjaus, Jyp on tehnyt 2 maalia 5-5 pelissä. Molemmat Louhivaara.
 

Moosehead

Jäsen
Koskas muuten jyväskyläläiset ajattelitte, että se Salmela kuumentuu? .

Viimeistään Onnelassa parin viikon päästä.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Koskas muuten jyväskyläläiset ajattelitte, että se Salmela kuumentuu? Anssia saa ajaa täydet 60 min ja miehen pelin taso vain paranee. Salmela on omimmillaan fyysiseksi menevissä peleissä. Herra on ollut näkymätön, kun ei tee viivassa runkosarjasta tuttuja, suuren riskin harhautuksia ja omissakin pyrkii antamaan ensiimäisen syötön helppona. Koko Tapparan puolustuskalusto tuntuu omaksuneen pudotuspelikiekon siinä mielessä, että runkosarjasta tuttuja kuluttavia nousuja ei tehdä enää kuin selkeän ylivoimahyökkäyksen auetessa.

Salmela oli eilen erittäin, erittäin varma. Eikä kuumentunut missään vaiheessa. Minuakin ihmetyttää, minkä hemmetin takia esim Immosen pitää koohottaa Salmelan perään joka tilanteessa ja taklata pelin ulkopuolella jääden itse tilanteista ulos? Tämä vei taas aivan helvetisti energiaa loppupelistä, ja se näkyi sitten toisessa erässä. Varsinkin ensimmäisessä JYP pelasi jotenkin "yli".

Pelottavaa muutenkin katsoa Tapparan viivapeliä. Aivan esimerkillisiä kiekollisia puolustajia löytyy, varsinkin Salmela, ja koko ajan sai pelätä milloin se nousee maalintekoon.

Tapparalle riittää tämän hetkinen peli, JYPin pitää parantaa. Tappara pelaa paljon tasaisemmin ja vaikka parhaimmillaan me ollaan kentällä parempi joukkue, ei se intensiteetti ja lataus kestä sitä 60 minuuttia saati sen enempää. Tasaisuutta pitää saada otteisiin, mikäli tästä halutaan jatkoon. Todella hienoa sarjaa pelataan ja se kumpi tästä etenee, ansaitsee sen kyllä täysin.

Eilisestä pelistä mieleeni jäi Filppula ja Louhivaara, jotka tuntuvat olevan elementissään pleijareissa. Samoin Jääskeläinen oli mahtava. Sykön voisi piilottaa johonkin kammioon, ei mitään järkeä miehen pelissä. JYPin pakit todella epävarmoja, ja toisessa erässä näkyi selvästi jännitys: kauheita virheitä, harhasyöttöjä, ei pysytty pystyssä ja kiekko karkaili miten sattuu. Tätä jatkui myös kolmannen erän lopussa, kun Tappara pääsi pelijuoneen kiinni JYPin tasoituksen jälkeen.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eiliseen tuomarilinjaan voisi sen verran kommentoida, että ensimmäisen erän jokainen Tappara-jäähy vihellettiin täysin aiheesta. Olisi voitu viheltää kaksi kertaa enemmänkin jäähyjä Tapparalle. Sen verran Tappara oli jäljessä ja harrasti mielinmäärin mm. sitä vanhaa kunnon vesihiihtoa. JYP päätti lopettaa siten pelaamisen toisessa erässä ja päästi Tapparan taas suotta peliin. Ei JYP saanut varsinaista takaa-ajoa aikaiseksi, mutta kävi tekemässä onneksi tarvittavat maalit kolmannessa erässä.
 
Eiliseen tuomarilinjaan voisi sen verran kommentoida, että ensimmäisen erän jokainen Tappara-jäähy vihellettiin täysin aiheesta. Olisi voitu viheltää kaksi kertaa enemmänkin jäähyjä Tapparalle. Sen verran Tappara oli jäljessä ja harrasti mielinmäärin mm. sitä vanhaa kunnon vesihiihtoa. JYP päätti lopettaa siten pelaamisen toisessa erässä ja päästi Tapparan taas suotta peliin.
Tuostakin näkemyksiä riittää, vähän lasien mukaan. Omasi edustaa jyväskyläläistä, moni muu taas raportoi parinkin (esim. Salmelan) jäähyn olleen varsin heppoisia ja muutaman Jyp-rikkeen jääneen viheltämättä (mm. Ojasen kaataminen, kun samaan aikaan Grönvall sai jäähyn). Toisessa erässähän Tappara otti kiekollisen hallinnan täysin, kun Tomppa oli unohtanut pillinsä pukukoppiin. Ja kolmannessa Tappara lähti varmistelemaan, mikä oli virhe. Mutta eihän siitä toki voi Jyppiä syyttää, että hyödynsivät etsikkoaikansa. Toivottavasti vain Tappara ottaa siitä onkeensa ja pitää seuraavissa peleissä sen hallinnan jatkuvasti itsellään. Jypin ensimmäisten erien kaltainen vauhti kun ei sitä yhtä erää pidemmälle kanna. Ja sekin vauhti tulee hiipumaan sarjan edetessä ja pitäisi alkaa löytymään kykyä varsinaiseen pelaamiseen.
 

axe

Jäsen
Eiliseen tuomarilinjaan voisi sen verran kommentoida, että ensimmäisen erän jokainen Tappara-jäähy vihellettiin täysin aiheesta. Olisi voitu viheltää kaksi kertaa enemmänkin jäähyjä Tapparalle. Sen verran Tappara oli jäljessä ja harrasti mielinmäärin mm. sitä vanhaa kunnon vesihiihtoa.

Mun mielestäni taas maksimissaan yksi niistä jäähyistä voidaan laskea varsinaisesti jäljessä olemisen piikkiin. En missään tapauksessa sano, etteikö jäähyt olisi olleet aiheellisia, mutta enemmän niissä oli sitä, että niitä nyt vain tällä kertaa tuli, tuomareitakaan mitenkään sen enempää yksisilmäisyydestä syyllistämättä.

Kaikkein eniten kyse oli siitä, että Tappara lähti pelaamaan peliä ekan matsin Levosen-Bomanin -linjalla, jossa lähes kaikki oli sallittua. Mentiin turhan ronskisti tilanteisiin, otettiin vanha kunnon kahvaesto-ote vaikkei sitä edes tarvittu, koska niin sai tehdä keskiviikkonakin ja sen sallimisesta vielä oltiin itse kärsitty. Nyt linja oli toinen (parempi) ja Tapparalta vei sen erän verran sopeutua uusiin tulkintoihin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tuostakin näkemyksiä riittää, vähän lasien mukaan. Omasi edustaa jyväskyläläistä, moni muu taas raportoi parinkin (esim. Salmelan) jäähyn olleen varsin heppoisia ja muutaman Jyp-rikkeen jääneen viheltämättä (mm. Ojasen kaataminen, kun samaan aikaan Grönvall sai jäähyn).

Viheltämättä jäi tilanteita molemmin puolin. Salmela kyllä taklasi JYPin pakkia kädet korkealla, päivänselvä jäähy. Grönvallin jäähy nyt oli siinä ja tässä, kun JYPin hyökkääjä (Hannus?) oli jo puoliksi nurin, ennenkuin Grönvall poikittaisen kylkeen/olkapäähän törkkäsi.
Mutta olisi sitä voinut ahkerammin käyttää pilliä suussa toisessa ja kolmannessa erässä, molemmille joukkueille.

Salmela oli kyllä ihan eri tasolla verrattuna Benoitiin ja Aaltoon, joita ei oikeastaan edes huomannut kentällä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Jukurit, LahenRami
Toisessa erässähän Tappara otti kiekollisen hallinnan täysin, kun Tomppa oli unohtanut pillinsä pukukoppiin.

Itse taas näkisin ettei tuossa ollut juurikaan kyse kovin suuresta linjamuutoksesta. Ensimmäisessä erässä Tappara ansaitsi suuren jäähymäärän, toisessa en kyllä ennen sm-liigan aikalisää nähnyt punamustien lasien läpikään paikkaa josta olisin kirvespaidan jäähylle laittanut. Tappara oli vain hyvä ja JYP aivan uskomattoman huono. Jotenkin läpi ottelun molemmat olivat omassa päässään aivan hukassa ja pelasivat vastustajan päädyssä hyvin. Kun Tappara sai toisessa erässä pidettyä myllyä pyörimässä JYP-päädyssä, ongelma vain kertautui ja pakeilta tuntui häviävän kaikki itseluottamus. Lisäksi täytyy vielä mainita, että Tapparan ylivoima oli turhan pelottavan näköistä. Veto viivasta, Tuokkola sokeana jäihin ja sitten toivotaan ettei kiekkoa löydy repusta. Onneksi ei kovin usein löytynyt ja kävi miten kävi. Toivottavasti sarja jatkuu yhtä hienona.
 

Nuhapumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mun mielestäni taas maksimissaan yksi niistä jäähyistä voidaan laskea varsinaisesti jäljessä olemisen piikkiin. En missään tapauksessa sano, etteikö jäähyt olisi olleet aiheellisia, mutta enemmän niissä oli sitä, että niitä nyt vain tällä kertaa tuli, tuomareitakaan mitenkään sen enempää yksisilmäisyydestä syyllistämättä.

Kaikkein eniten kyse oli siitä, että Tappara lähti pelaamaan peliä ekan matsin Levosen-Bomanin -linjalla, jossa lähes kaikki oli sallittua. Mentiin turhan ronskisti tilanteisiin, otettiin vanha kunnon kahvaesto-ote vaikkei sitä edes tarvittu, koska niin sai tehdä keskiviikkonakin ja sen sallimisesta vielä oltiin itse kärsitty. Nyt linja oli toinen (parempi) ja Tapparalta vei sen erän verran sopeutua uusiin tulkintoihin.

Aivan juuri näin. Perjantain linja tuomaroinnissa oli keskiviikon vastaavaa valovuoden edellä.

Keskiviikon linjassa oli mahdotonta tulkita, mikä oli jäähyn arvoista ja mikä ei. Sitten kun peli vanhenee, panokset kovenee, niin linja venyy... Tästä on lopputuloksena se, ettei mitään koukkuja, kiinnipitämisiä, vihellyksen jälkeisiä tilanteita tai muita vastaavia voi viheltää, vaikka jääkiekon sääntökirjan mukaan pitäisi viheltää paljonkin.

Vihellysten jälkeinen TURHA hanskailu loppui eilen totaalisesti tuomareiden pitämään puhutteluun kesken ottelun. ( Läsnä olleet varmasti muistavat ). Tämä jos mikä näytti harmittavan PAHOINPITELIJÄ Salmelaa. Toisin sanoen miehen yksi vahvuuksista karsittiin, joka purkautui jatkoaikamaalin jälkeisiin tapahtumiin. -> Välittömsti maalin jälkeen maila päreiksi JYP:n maalin ylärimaan, kaveri täyttähäkää takaovesta ulos, mailanvarren paiskominen käytävässä ja poissaololla loistaminen palkitsemisseremoniasta? Liekö tuo viimeinen rike, jopa rangaistavaa? Sakkoja Tapparalle / Salmelalle? Uskaltaisin arvuutella, että Salmela ei ollut ainoa joka tilaisuudesta puuttui?

Pitää samalla vielä tämän ketjun Tappara-miesten jauhamista siitä täysin suvereenista hallinnasta 5 vs 5 pelissä kommentoida.
Miksi joukkue joutuu rikkomaan, jos se on täysin suvereeni? Mielestäni kamppailu kuitenkin alkoi "viisi vastaan viisi" kokoonpanolla ja jos Tappara olisi niin hallitseva ollut, niin mikä piru niitä sinne boxiin vei?

Niin tosiaan se Laaksonen... No eipä teidän joukkueen valmentaja kritisoinut sanallakaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuomarikaksikkoa. Kyseinen aihe ei tullut edes keskusteltavaksi koko pitkässä tilaisuudessa, joten olisiko nyt vaan syytä hakea tekijöitä muualta?
Linja oli eilen huomattavasti lähempänä runkosarjassa totuttua linjaa kun keskiviikkoinen. Voiko joku muuta väittää?

Niin tai näin... Pääasia, että nähdään kokonaisuudessaan hieno sarja ja parempi voittakoon. Keskiviikkona JYP ei ansainnut voittoa ja eilinenkin on siinä ja siinä. Fakta on se, että Suomen mestaruuden voittaa joukkue joka pystyy pelaamaan hyvin 60 min! Näin se vaan on.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Silmiinpistävää on kyllä tuo ero joukkueiden puolustuspäässä, kun sinne annetaan kunnolla painetta. JYP oli aivan kusessa Tapparan kovan liikkeen ja paineen kanssa toisessa erässä (taas), etenkin L. Helminen tuntui olevan joka tilanteessa aivan hukassa. Tapparan kaksi ensimmäistä maalia tulivat surkeiden purkuyrityssohausten seurauksena ja kolmannessa puolestaan Pihlman koomaili omalla sinisellä, näihin ei ole enää jatkossa varaa. Puolestaan Tappara tuntui purkavan kiekon pois varmasti ja ennekaikkea eleettömällä rauhallisuudella, joskin toki ainakin voittomaaliin tuli kahvaran pelaajalta nätti syöttö jäätä pitkin...

Ihailtavaa on toki myös Tapparan puolustajat ylivoimassa, kyllähän se on pelottavaa katsottavaa vaikkei vielä niinkään ole älyttömästi tulosta tullut. Onneksi ainakin maajoukkuepakki Aalto oli eilen aivan pihalla...

Periaatteessa ei voisi vähempää kiinnostaa mansefanien mielipiteet Hippoksen meiningistä ja siitä miten hienolta se jatkoaikamaali tuntui. Sen voi ymmärtää vain JYP-fani, ei sentään olla viiteen vuoteen nähty yhtäkään voittoa varsinaisissa playoffeissa, puhumattakaan kokonaisen sarjan voitosta... Nyt sitten nousu kahden maalin takaa kolmannessa erässä, ja jatkoerässä ratkaisu - sanoinkuvaamaton fiilis, vaikkei vielä ollakaan oikeastaan mitään voitettu. Varmasti Hakametsässäkin on koettu huikeita hetkiä, puolin ja toisinhan näistä tulee nauttia, this is why i love hockey...

Huomenna sitten JYPin tv-taika pitää ja homma näyttää hyvältä.
 

axe

Jäsen
...kaveri täyttähäkää takaovesta ulos, mailanvarren paiskominen käytävässä ja poissaololla loistaminen palkitsemisseremoniasta? Liekö tuo viimeinen rike, jopa rangaistavaa? Sakkoja Tapparalle / Salmelalle? Uskaltaisin arvuutella, että Salmela ei ollut ainoa joka tilaisuudesta puuttui?

Playoffeissa - joissa muuten ei kätelläkään ennen kuin sarja on ohi - on pari viime vuotta ollut käytäntönä, että vain palkittujen pelaajien pitää jäädä jäälle noutamaan palkintonsa. Tampereellahan näin tehtiinkin, kuuluttaja kertoi ne neljä pelaajaa jotka hakee palkintonsa, muut koppiin lataamaan seuraavaa peliä varten. (Toki eilenhän niitä ei voitu etukäteen kuuluttaakaan, kun kolmen tähden pelaaja ei ollut vielä tiedossa... Olisipa Sykkö tai Hardt käynyt ratkaisemassa jatkoajalla ja pokkaamassa sitten parhaan pelaajan palkinnon.)
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Viheltämättä jäi tilanteita molemmin puolin. Salmela kyllä taklasi JYPin pakkia kädet korkealla, päivänselvä jäähy.
Jep. Yllättävää, että tuosta jäähystä edes keskustellaan? Turha jäähy.

Mutta hyvää peliä muuten. Paljon taklauksia ja maaleja. Roikkumiset ja kahvaamiset otettiin suht' hyvin pois. Ei tämä tuomaripeliin ratkennut millään muotoa, molemmilla maalipaikkansa ja JYP käytti ne paremmin hyväkseen. Siinä mielessä hyvä kiekkoilta, ei tarvitse paljoa jossitella.

Tuokkolalla ei tosiaan paras iltansa, kaksi maalia voi laittaa enemmän tai vähemmän miehen piikkiin. Mutta toisaalta gavesaver jatkoerässä. Nyt selvittiin mokista säikähdyksellä - kiitos siitä kuuluu mm. Jarkko Immoselle. Millainen pelaaja mies olisikaan, jos ei olisi näissä ratkaisupeleissä niin näkymätön ja kokematon. Aloituksissa pitelemätön kaveri.

Tappara sotki pelinsä kolmannen erän koohottamisellaan. Yritti ilmeisesti taklaamalla saada JYPin pelin sekaisin. Totesin vieressä istuvalle, että tuolla taktiikalla Tappara sotkee oman pelinsä. Vahvuuttaan käyttämällä ja kiekollista peliä pelaamalla Tappara olisi saanut pakotettua JYPin rikkeisiin, mutta nyt he (kiitos siitä) sähläsivät "muka kovalla" playoffs-pelillään peliotteensa JYPille. Ja loppu on historiaa.

Toisen erän pelillä Tapparaa on tässä ottelusarjassa vaikeaa voittaa. Liikkuvuus on hyvällä tasolla ja kiekollinen taito hyvällä mallilla. Mutta helppoja vastuksia näistä peleistä on turha edes hakea. Tämä peli ja mahtava fiilinki on nollattava, vaikka Risto Dufvan tokaisun (mukaeltu) mukaan "nousu kahden maalin takaa rinnalle ja ohitse playoffseissa kotiyleisön edessä on parasta, mitä voi tehdä housut jalassa". Amen.

Huomenna Tampereelle. Toivottavasti nyt muistetaan, että jääkiekko pysyy lajina suunnilleen samana, vaikka sitä toisessa erässä pelataankin eri päätyyn.
 
Viimeksi muokattu:

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Playoffeissa - joissa muuten ei kätelläkään ennen kuin sarja on ohi - on pari viime vuotta ollut käytäntönä, että vain palkittujen pelaajien pitää jäädä jäälle noutamaan palkintonsa.
Jyväskylässä ja Oulussa pelaajien on määrä jäädä viivoille odottamaan palkitsemisseremonioita ottelun jälkeen. Jäältä siis EI Jyväskylässä poistuta suoraan pukuhuoneisiin. Vierasjoukkue lähtee jäältä ensin palkintojen jakamisen jälkeen, tämän jälkeen pukkariin poistuu kotijoukkue. Kättelyt tosiaan suoritetaan vasta ottelusarjan päättymisen jälkeen, tämä pitää paikkansa. Olisiko tällä ratkaisulla jotain tekemistä molempien joukkueiden käyttämän yhteisen pelaajakäytävän kanssa, tämä näin arvauksena.
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä Saarinen(?) aika tiukka sävyisen olosesti käski ne Tapparan jätkät (n. 10kpl) viivalle, ketkä ei ollut vielä siihen mennessä kerennyt karata koppiin. Kovasti ois pojat halunnut koppiin, mut nöyrästi jäivät viivalle seisomaan kun käskettiin.
 

susi

Jäsen
Niin tosiaan se Laaksonen... No eipä teidän joukkueen valmentaja kritisoinut sanallakaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuomarikaksikkoa. Kyseinen aihe ei tullut edes keskusteltavaksi koko pitkässä tilaisuudessa, joten olisiko nyt vaan syytä hakea tekijöitä muualta?

Hyvä homma Ralelta, että ei lähtenyt millekään itkulinjalle, koska mitä hyötyä siitä enää pelin jälkeen olisi ollut? Uskon, että Tappara kärsi tuomarista ekassa erässä paljon Jypiä enemmän mutta eihän peli siihen ratkennut. Tappara ryssi homman totaaalisesti sillä, että ei osannut pelata peliä loppuun asti tilanteessa jossa vastustaja otti jo lukua kanveesissa.

Sille, että sarja on nyt 1-1 tilanteessa on varsin selkeät syyt: Jypin erinomainen ylivoima vs. Tapparan ykkösylivoiman tehottomuus. Seuraavassa pelissä vaaditaan Aalto-Benoit-Koskela-Ojanen akselilta ratkaisuja ja toisaalta on pysyttyvä poissa jäähyboksista. Ja jos tämä ei onnistu jonkun Tom Laaksosen takia, niin sitten on vain pystyttävä pitämään Immosen ylivoimatehot nollilla.

Antaisivat ne tuomarit vaan poikien pelata, 5-5 pelissä ei olisi huolen häivää Jypiä vastaan. Huomenna sitten kotivoitto ja siihen pari voittoa perään niin voidaan laittaa tämä sarja pakettiin.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jyväskylässä ja Oulussa pelaajien on määrä jäädä viivoille odottamaan palkitsemisseremonioita ottelun jälkeen. Jäältä siis EI Jyväskylässä poistuta suoraan pukuhuoneisiin. Vierasjoukkue lähtee jäältä ensin palkintojen jakamisen jälkeen, tämän jälkeen pukkariin poistuu kotijoukkue. Kättelyt tosiaan suoritetaan vasta ottelusarjan päättymisen jälkeen, tämä pitää paikkansa. Olisiko tällä ratkaisulla jotain tekemistä molempien joukkueiden käyttämän yhteisen pelaajakäytävän kanssa, tämä näin arvauksena.

Juurikin näin. Westcottin tapauksen jälkeenhän tämä sääntö tuli voimaan. Aiemmin pelaajat poistuivat härömuodostelemassa samasta päädystä.
 

Luikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hmmm. Eli siis näinkö se menee? Ensin haukutaan ennakolta, että playoffeissa sallitaan liiallinen mailalla häiriköinti ja estäminen ja että Tappara kärsii tästä linjasta enemmän kuin JYP. Ja nyt kun sitä ei yhdessä pelissä sallitukaan, niin tuomari on tomlaaksonen (=paska) koska tapparalaisia joutui jäähylle näistä kirotuista koukuista?

Mielestäni tuomarit onnistuivat eilen yllättävänkin hyvin, ottaen huomioon, että peli oli varsin kuuma. Hei kaikki fyysisestä pelistä pitävät, montako jäähyä nähtiin puhtaista taklauksista? Runkkarista tutut jäähyt millon mistäkin syystä puhtaista taklauksista loistivat poissa olollaan ja pojat saivat taklata!

Ja Salmelan väkivaltaisuusjäähystä. Siinähän Anssi ja joku JYP:n pelaaja törmäsivät, jonka jälkeen Anssi luuli olevansa snägärijonossa ja alkoi takomaan nyrkeillä JYP:n pelaajaa naamaan, koska luuli tämän etuilevan jonossa. Ei kait tuossa jäähyssä mitään ihmeellistä ollut?

Joo olihan siellä pari erikoista jäähyä molemmilla ja muutama selvä jäähy jätettiin antamatta, jälleen kerran molemmilla. Mutta sanon uudestaan, tuomarit olivat yllättävän hyviä!
 

Moosehead

Jäsen
Ja Salmelan väkivaltaisuusjäähystä. Siinähän Anssi ja joku JYP:n pelaaja törmäsivät, jonka jälkeen Anssi luuli olevansa snägärijonossa ja alkoi takomaan nyrkeillä JYP:n pelaajaa naamaan, koska luuli tämän etuilevan jonossa. Ei kait tuossa jäähyssä mitään ihmeellistä ollut?

Ei Anssi "Itsepuolustus" Salmela yksin ala riehumaan. Syy oli jypiläisen. Niin ja sen Seppäsen huippukaappauksen, laiturin #27, Tom Laaksosen.
 

Bosse

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Diskos
Ei Anssi "Itsepuolustus" Salmela yksin ala riehumaan. Syy oli jypiläisen.

Mikä syy? Saanen nauraa. Salmela yritti ensin kädet ylhäällä taklata, mutta kun ei onnistunut, niin yritti mätkiä käsillä vielä tilanteen jälkeen. Jäähylle ja pää pyöri ku pingistuomarilla.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Tämä jos mikä näytti harmittavan PAHOINPITELIJÄ Salmelaa.

Siinähän Anssi ja joku JYP:n pelaaja törmäsivät, jonka jälkeen Anssi luuli olevansa snägärijonossa ja alkoi takomaan nyrkeillä JYP:n pelaajaa naamaan, koska luuli tämän etuilevan jonossa.

Ei Anssi "Itsepuolustus" Salmela yksin ala riehumaan.

Tässähän rupeaa selvästi vahvistumaan käsitys siitä, että Mallu taitaa ruveta olemaan SM-liigan ehdottomasti värikkäin ja tunteita herättävin pelaaja. Nämä jypiläisten huikeat kommentit puhuvat omaa kieltään tässä asiassa.

Mallun vaikutus myös omaan jengiin on valtava ja tod.näk. tulee kasvamaan mitä pidemmälle tässä mennään. Salmela on juuri sellainen pelaaja, joita joka joukkue tarvitsee. Hän vihaa tappiota. Monasti tylsissäkin runkosarjan matseissa Salmela oli se, joka näytti pahimmassa lepsuiluvaihteessa joukkueelle, että surkeat esitykset ja häviäminen vituttaa. Se herättää muunkin joukkueen taistelemaan.

Varmasti Salmela on jatkossakin etulinjassa lyömässä kapuloita jypiläisten rattaisiin.

Kovasti aiheutti känni ja tappion tuoma järkytys kovan jysärin allekirjoittaneelle, mutta kahvin voimilla tässä rupeaa taistelutahto heräämään. Eikä Jypi tule pääsemään helpolla sunnuntaina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös