Pe 12.2.2016 KooKoo - TPS

  • 5 450
  • 32

Steus

Jäsen
Sumulaaksossa kuhisee perjantai-iltana, kun sarjanousija KooKoo kohtaa tällä kaudella uutta nousua kärkeä kohden tekevän TPS:n. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja yllättäen KooKoo on onnistunut haalimaan kasaan kaksi voittoa. KooKoo vei ensimmäisen pelin alkukaudesta 0-1(JA) TPS:n odottaessa helppoa voittoa kulmissa pyörimisellä. Toinen matsi oli Kouvostoliitossa, kun KooKoo poikkeuksellisesti voitti "ison yleisön pelin" 3-0. Silloin vieteltiin KooKoon 50-vuotispäiviä ja peli-ilme oli kerrankin juhlapäivän arvoinen. Kolmannen kerran väännettiin Turussa, jossa TPS oli pitkään tappiolla, mutta suoralla hyökkäyksellä puhkaisi KooKoon kilpikonnan kolmannen erän loppupuolella ja vei matsin lopulta 3-2(RL).

"Mustaoranssi peli"
Tälläkin kertaa odotuksissa on ison yleisön peli, kun KooKoon yhteistyökumppanit ovat ostaneet ottelun valmiiksi täyteen ja tarjonneet sen ilmaiseksi suurelle yleisölle. Odotuksissa on 6400-paikkaiseen halliin vitosella alkava yleisömäärä, sillä pihit vittupäät ovat kuitenkin hamstranneet ylimääräisiä lippuja ja jättävät ne käyttämättä. Sen lisäksi mm. hra Esa Toljamo Oulusta on suuressa viisaudessaan hankkinut 8 lippua ja kaupittelikin niitä tori.fi:ssä alkuviikosta kuuden euron kappalehintaan. Epäilen "Esaa" Juha Junnon aliakseksi. (Saa kait näitä huonojen ihmisten nimiä tänne kirjoittaa, kun omalla nimellä myivät ilmaislippuja julkisessa palvelussa?)

KooKoo pelaa jo pudotuspelejä
Kotijoukkue KooKoo taistelee edelleen pudotuspelipaikasta Ässien ja Sportin kanssa. Suoralla voitolla joukkue kampeaisi itsensä yhden pisteen päähän vaasalaisista, kun taas tappiolla ja Sportin voitolla Kärpistä homma menisi varsin mutkikkaaksi. KooKoo on viime aikoina kärsinyt kärkiukkojen (Malinen, Järvenpää, Eklund) poissaoloista, mutta kaksi ensin mainittua ovat jo pelanneet ja Eklundkin on osallistunut joukkueen jääharjoituksiin. Joukkue on otteluruuhkan (11ott/23pv) jälkeen saanut ladata akkuja viikon verran ja väsymyksen piikkiin ei ainakaan pitäisi päästä laittamaan mitään. Joukkueen parhaisiin aseisiin kuuluva ylivoima on etsinyt itseään jo jonkin aikaa, mutta ainakin lauantain SaiPa-ottelussa tuttu kuvio toi taas yhden onnistumisen lisää ykkösylivoiman plakkariin. KooKoo on tämän vuoden puolella tehnyt jonkin verran maaleja voittamalla maalineduskamppailuita - piirre jota en muista alkukaudesta nähneeni juurikaan. Loukkaantuneina Huhtanen, Virtanen ja Nyqvist(?)

Perrin, Paré & Makkonen
TPS sai keskiviikkona Eric Perrinin takaisin kokoonpanoon ja ennen sitä joukkueen riveihin liittyi vanhastaan tuttu Francis Paré, joka onkin naputellut seitsemään otteluun kolme maalia. Myös Bluesista karkuun päässyt Jussi Makkonen on saanut uuden startin kaudelleen ja töpselipaidassa mies onkin työstänyt pisteitä melkein PPG tahdilla. Viidestä viime pelistä joukkue on kaapinut neljä voittoa, mukaanlukien Tapparan kaataminen vieraissa. TPS on pelannut viimeksi keskiviikkona, jolloin joukkue kaatoi Lukon kotonaan 3-2. Joku turkulainen saa kertoa enemmän TPS:stä, mutta ainakin Liigan sivujen mukaan sairastuvalta löytyisi herrat Spina, Tukonen, Nummelin, Friman, Forrström ja Virta. Tiikeri ei puhtaasta alkukaudesta huolimatta ole päässyt raidoistaan ja Ilkka Pikkarainen otti seitsemän peliä tyrmää puhtaasta idiotismista, joten mies katselee peliä katsomosta käsin.

Tässä kohtaa tiedostan pohjustuksen olevan jo auttamatta ainakin yhden kappaleen verran liian pitkä, joten lopetetaan muutamaan veikkaukseen:

-KooKoo-TPS 4-2
-Oma koira puree Tepsiä, eli Mikko Lehtonen maalaa kertaalleen
-Liigan paras puolustava hyökkääjä Matthew Watkins nappaa syöttöpisteen, maalit säästellään pudotuspeleihin
-Koponen ja Grönholm ottavat yhteensä 4min jäähyjä
-Yleisöä 5365
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Hyvä alustus muuten, mutta KooKoo ei kyllä ottelua voita, ja pelaahan Tepsikin tavallaan pudotuspelejä tuon kuudennen sijan nappaamiseksi. Palloseuran puolella on hyvä flow päällä, enkä näe erityistä syytä sen pysähtymiselle. Usein on niitä syitä keksinyt, mutta jos ja kun Setänen jatkaa maalilla ja peli jatkuu yhtä kokonaisvaltaisena, on Kouvolasta kotiintuomisina täysi pistepotti.

Spinan paluun piti olla jo viime matsissa, jokohan tähän peliin sitten?
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sen lisäksi mm. hra Esa Toljamo Oulusta on suuressa viisaudessaan hankkinut 8 lippua ja kaupittelikin niitä tori.fi:ssä alkuviikosta kuuden euron kappalehintaan. Epäilen "Esaa" Juha Junnon aliakseksi. (Saa kait näitä huonojen ihmisten nimiä tänne kirjoittaa, kun omalla nimellä myivät ilmaislippuja julkisessa palvelussa?)
Ilman muuta, huhhuh ilmaislippuja myy =D sori offtopic.
 

tadetsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo tänään veikkauksen sivujen mukaan:

Hakulinen - Green - Haataja
Vallin - O'connor

Guttig - Malinen - Hyvärinen
Västilä - Pelli

Peltonen - Watkins - Kangasmäki
Lehtonen - Kurki

Koivisto - Juutilainen - Alikoski
Koponen

Järvenpää (am)
Cloutier

Täytyy kyllä ihmetellä ettei Rajala saanut jatkaa Malisen rinnalla vaan Guttig saa jatkaa löysäilyään.
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
No todellakin. Ehkä ne Guttigin jäätävät rankkarit painoivat vaakakupissa. Malinen menee ihan hukkaan tuossa kakkosessa
Henk.koht en ymmärrä miksi Watkins ei saa laidalleen Guttigia. Olisi Guttigin lähes liigan TOP-3 kuuluva rannelaukaus elementissään, kun keskellä olisi tämä Kanadan oma Jere Lehtinen jakamassa syöttöjä.
OPG pitää ehdottomasti kiinnittää tämän kaksikon taakse puolustamaan, koska sulavalla liikkeellään ja oikein ajoitetuilla nousuilla pystyy usein antamaan ratkaisevan avun maalipaikoille pääsyn suhteen.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
TPS tänään:

#19 Francis Paré - #10 Éric Perrin - #71 Tomi Kallio
#22 Jerry Ahtola - #25 Jussi Makkonen - #17 Tadas Kumeliauskas
#48 Julius Vähätalo - #91 Ville-Vesa Vainiola - #45 Teemu Lämsä
#44 Elias Karvonen - #29 Jonne Virtanen - #50 Niklas Salo

#7 Henrik Tallinder - #36 Elmeri Eronen
#64 Olli Malmivaara - #55 Harri Tikkanen
#56 Kalle Kaijomaa - #26 Markus Kojo
#46 Miro Keskitalo

#34 Oskari Setänen (#35 Teemu Lassila)

Poissa: Patrik Moisio, Dave Spina, Ilkka Pikkarainen (pelikielto), Patrik Virta, Petteri Nummelin, Jani Forsström, Niklas Friman ja Lauri Tukonen
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Taas tulee ne pari ähisijää, mutta totean taas sen ja täysin näyttöjen pohjalta viime peleistä. Jos Rajala on penkitetty, niin se on kyllä järjetön veto. Enää olisi tosiaan puuttunut Guttig-Watkins kaksikon kasaaminen. Västiläkin on kaivettu taas mukaan ja OPG puuttuu.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS on ensimmäistä kertaa tällä kaudella kolmen ottelun voittoputkessa ja KooKoo-kammokin murtui jo edellisen kerran joukkueiden kohdatessa Turussa ennen joulua. Tämä antaa hyvät lähtökohdat tämäniltaiseen otteluun.

Makkosen ketju pelasi hyvin viimeksi Lukkoa vastaan. Perrinin ketjulla on varaa vielä parantaa. Jos TPS selvittää ottelun alun ja ensimmäisen erän kuivin jaloin, niin tästä ottelusta on hyvin revittävissä täydet kolme pistettä.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
. Enää olisi tosiaan puuttunut Guttig-Watkins kaksikon kasaaminen. Västiläkin on kaivettu taas mukaan ja OPG puuttuu.

Toisaalta olisi ollut parempi kasata paskoista yksi kenttä etteivät sotke muiden kenttien. Tänään olisi pakkovoiton paikka kun Spora laittanee Kärpät tänään todella ahtaalle Kuparisaaressa.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan tämä nyt jo koomista, että Rajala, joka pelasi hyvin viimeksi kun sai pelata, jää sivuun ja siellä häärää Guttig, joka ei ole antanut mitään positiivista KooKoon peliin koko kaudella. Voitko Mattila tulla selittämään, että mitä me Tauno Tasalakit ei ymmärretä.

Toivotaan, että voitto tänään irtoaa ja samalla Sport häviää, niin näyttää taas ainakin hetken hyvältä.
 

Nordle

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, MyPa
TPS vaikuttaisi olevan kovassa iskussa, mutta toivottavasti KooKoo saisi ison yleisön edessä kairattua sen kolme pistettä. Pisteet ovat molemmille joukkueille tässä kohtaa kautta kriittisiä, joten veikkaan että ottelu tulee olemaan tiukkaa vääntöä ja jatkoaika tullaan luultavasti näkemään. Kookoonpano KooKoolla vaikuttaisi olevan suhteellisen hyvä kunhan Eklund saataisiin vielä takaisin Västilän tilalle ja tosiaan jo jokuseen kertaan mainittu Rajalan pois jättämistä lukuunottamatta. Luultavasti Malinen joutuu kokemaan jälleen kerran yhden turhauttavan illan Guttigin kanssa, mutta toisaalta ehkäpä Hyvärinen innostuu tekemään maaleja tai Malinen itse.
 

Rankkari

Jäsen
Västilä-Pelli puolustuspari, ei herätä pelikokemuksiensa kautta luottamusta.
Lisäksi meistä jokainen tietää Rajalan pelinrakennustaidon, hyökkäyssuuntaan. Ehkäpä valmennus tietää/hakee jotain mitä emme tiedä. Antaisi Mattila Rajalalle edes muutaman ottelun peliputken, sitten kun pleijari paikka on valunut muille. Toisaalta peliaikaa tulisi silloin antaa, ensi kauden pelaajille, ja tuskin Rajala niihin kuuluu.. vai mikä on sopimustilanne?

Tänään siis lähes täysi tupa, ja peli 2-4 TPS:lle
 
Lisäksi meistä jokainen tietää Rajalan pelinrakennustaidon, hyökkäyssuuntaan. Ehkäpä valmennus tietää/hakee jotain mitä emme tiedä. Antaisi Mattila Rajalalle edes muutaman ottelun peliputken, sitten kun pleijari paikka on valunut muille. Toisaalta peliaikaa tulisi silloin antaa, ensi kauden pelaajille, ja tuskin Rajala niihin kuuluu.. vai mikä on sopimustilanne?
Missäs tynnyrissä sä oot ollu tän kauden? Rajalaa on peluutettu lähinnä sen verran kun on ollut pakko, ettei tarvi mitään muiden junnuja alkaa lainailemaan että saa neljä ketjua kasaan. Mikään varsinainen yllätys se nyt ei enää tässä vaiheessa ole, että katselee taas peliä katsomosta tai kotisohvalta, vaikka olisikin tehnyt pisteitä silloin kun on päässyt pelaamaan. Sopimustilannettakaan tuskin tarvitsee arvuutella, jos miestä on tarjottu muualle jo syksystä lähtien.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paska peli Tepsiltä ja todella hyvää peliä KooKoolta, vaikkakin antoivat pari lahjamaalia Tepsille. Tuomarit sitten olivatkin totaalisen kuutamolla jälleen, Lämsän tilanne ja se helvetin linjan heitteleminen pelin sisällä. Linjatuomarit sitten olivat lopussa totaalisen kuutamolla ja tahtoivat näyttää voimaansa, kun todella kyseenalaisia pitkiä vihelsi KooKoolle.
 

Rankkari

Jäsen
KooKoo on kauden sensaatio joukkue! Joka muuta väittää, puhuu paskaa.
Yleisömäärä jäi tonnin alle loppuunmyydystä. Koskahan KooKoo oppii oikean tavan jakaa ilmaislippuja. Moni jäi taas lähtemättä hallille (vaikka olisi sinne mennyt ilmaislipulla), kun tärkeintä on tuo mediahakuisuus, muka loistavasta loppuunmyydystä hallista.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tässähän sai jännittää ihan loppuun asti. Kapteeni otti joukkueen hartioilleen ja täräytti pelin tasoihin kun alkoi näyttää siltä että TPS menee menojaan. Västilä koomaili Tepsille pari maalia. Alkoi tulla OPG:tä ikävä. Sporaa tavoitettiin 1 piste.
 

Sienihattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsiltä puuttui terävyys ja varsinkin alussa ei tuntunut yhteistä säveltä löytyvän millään. Tuomarit onnistuivat myöskin jonkin tasoisessa rimanalituksessa.

4 päästettyä on hieman liikaa, mutta eipä jatkoaika mikään vääryys olisi ollut. Onneksi Lukko ja Saipa jäivät pisteittä sarjataulukkoa ajatellen.
 

juaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hirveintä paskaa mitä olen tuomarien osalta tällä kaudella todistanut. Järkyttäviä vihellyksiä ja viheltämättä jättämisiä. Itse peliin: TPS ei mitenkään erikoisesti pelannut ja KooKoo ihan ansaitusti vei voiton tehden hienoja maaleja. Kaivelemaan jäi ainoastaan tuo ripulinen tuomarityöskentely. Hyi.
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lämsä pelaa mailan pois ja lentää ulos? Vittu näitä liigan tuomareita.

KooKoo voitti ihan ansaitusti pelin. TPS:ltä tähän väliin hiukan heikompaa työskentelyä mutta onneksi joukkueet joita vastaan kilpaillaan jäivät myös nollille tänään.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Jälleen Mattila onnistui peluuttamaan YkkösSuosikkiPojalleen teholukeman -2 ryyditettynä yhdellä laukauksella. Kai se siellä seassa ihan hyvin surffaili kuten tavallista. Lienee turhaa sanoa, kestä on kyse? Tosin Malinen -2 ja Hyvärinen -3. Tällaisia tehotrioja Mattila kehtaa kasata nyt, kun rimpuillaan pudotuspelipaikan tuntumassa. Kyllähän näistä on turha kitistä. Kitisty on koko kauden, mutta Mattilalla on suosikkinsa. Siis kolmikko Guttig - Malinen - Hyvärinen veti niin vithuiks kun ikinä voi. Veikkaan kuitenkin että samat jatkaa seuraavaksikin. Rajalaahan emme käytä ellei seuraava vaihtoehto ole joku junnu. Vaikka lupasin niin pakko sanoa että VoiVittu Antti Kutti!
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Liigan sivuilta Lämsän tilanteen videokilpin kuvaus aiheuttaa lähinnä myötähäpeää ja oksetusta. "Nuoren puolustajan karmea huitaisu toi ansaitun suihkukomennuksen". Ei voi kuin nauraa.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Jälleen Mattila onnistui peluuttamaan YkkösSuosikkiPojalleen teholukeman -2 ryyditettynä yhdellä laukauksella. Kai se siellä seassa ihan hyvin surffaili kuten tavallista. Lienee turhaa sanoa, kestä on kyse? Tosin Malinen -2 ja Hyvärinen -3. Tällaisia tehotrioja Mattila kehtaa kasata nyt, kun rimpuillaan pudotuspelipaikan tuntumassa. Kyllähän näistä on turha kitistä. Kitisty on koko kauden, mutta Mattilalla on suosikkinsa. Siis kolmikko Guttig - Malinen - Hyvärinen veti niin vithuiks kun ikinä voi. Veikkaan kuitenkin että samat jatkaa seuraavaksikin. Rajalaahan emme käytä ellei seuraava vaihtoehto ole joku junnu. Vaikka lupasin niin pakko sanoa että VoiVittu Antti Kutti!

Omaan silmään Malinen oli kyllä kokonaisvaltaisella pelaamisella kentän parhaimpia. Eikä Guttig nyt mitenkään erityisen huonosti pelannut, ensimmäisessä erässä jopa voi käyttää sanaa VÄLÄYTTELI hänen pelaamisesta.

Vituttaa KooKoo -fanien ajojahti tiettyjä pelaajia kohtaan. Tänään KooKoo voitti 4-3, joten luulisi fanien olevan tyytyväisiä. Luulen myös, että KooKoo mielellään palkkaa parhaan mahdollisen valmentajan, jolla ei ole suosikkeja, vaan suhtautuu täysin objektiivisesti kaikkiin pelaajiin. Joten ottakaa yhteyttä toimistolle, jos olette parempia kuin Mattila.

Tänään KooKoo oli selkeästi parempi. Västilä koomaili aika pahasti tietyissä tilanteissa, mutta muutoin suoriutui ihan keskinkertaisesti.
Juutilainen on ihme jätkä. Jos joku osaa sanoa, niin milloin tehnyt huonon ratkaisun viimeksi? Hyvää puolustuspelaamista läpi kauden ollut ja maalejakin tullut silloin, kun ollut paikka. Rooliin ja odotuksiin nähden parhaimpia tällä kaudella. Koiviston ja Alikosken rinnalla tuskin äityy pistelingoksi - eikä ole tarvettakaan.
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisiko tämä peli jo vihdoin sellainen, missä tuomareiden huonot suoritukset johtaisivat konkreettisiin toimiin. Pelaajia kyllä rangaistaan milloin mistäkin, mutta eiköhän tämä matsi osoittanut sen, että ehkä näitä rangaistuksia voisi soveltaa myös tuomareihinkin. Tämä kaksikko ainakin ansaitsee muutaman ottelun pelikiellon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös