Pe 11.9.2015 Lukko - Ässät

  • 8 688
  • 55

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tätä on odotettu. Pitkä kuuma kesä takana. Odotukset nollassa on helppo pelata. Pata ottaa tänään vähintään pisteen. Kukaan ei tappele.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Eiköhän tää ole semmonen perinteinen Dufva-tyylin läpsyttely höystettynä Rautakallion sumpulla, eli edessä on valtava asemasota missä keltaiset odottelee rauhassa yv-paikkoja punaisten diesel-sotureiden kohnottaessa päädystä toiseen suu vaahdolla ja kuolemaa uhaten. Jos joku meinaa lähteä katsomaan kun Gratton hakkaa kaikki, niin tähän iltaan ei kannata niitä euroja sijoittaa.

Kauden avauspeleissä yleensä pilli soi joka kontaktista, joten Vahalahden poissaolo antaa Ässille hiukan mahdollisuuksia sinnitellä alle kahden yv-maalin omassa päässä. Toisessa päässä yv-peli perustuu siihen, että mikäli kiekko jollain ihmeellä saadaan kulmaan asti, niin samettikädet voi tuurilla yhden viivarannarin ohjata Zapolskin längeistä sisään.

Mikäli Lukko ei saa avausosumaa ekaan kolmeen minsaan tästä voi tulla ihan jännäkin peli. Kyllähän tuo Raumalaistenkin poissa-lista näyttää ihan miehekkäältä ja kun tossa kokoonpanoja katsastelee niin onhan veikkaus pientä ylikerrointa tarjoillut.

Perinteen mukaisesti Pataljoonan bussiin hypätään itsekin ja tavoitteena on kerran huudahtaa (melko hiljaa) jotain "öhäh huu-oo" tapaista jos sopiva tilanne tulee. Muuten matkaan lähdetään suht selvinpäin, eli kannatan Porilaiseen tyyliin kädet puuskassa kiroten hiljaa mielessä miks Zaborsky ei pelaa meillä. Odottelen paljon hengenheimolaisia tälläkin kertaa, enkä siis ihan lähtis huuteleen että tänään haastetaan kotijoukot 'keskieurooppalaistyylisessä' kannatuksessa. Olis toki kiva yllättyä ja kai sekin mahdollista on, mutta vain mikäli Ässät tekee ottelun avausmaalin.
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kylläpäs on mielenkiintoinen peli alkamassa, näin mielenkiinnolla en ole Ässien peliä koskaan odottanut varmaan. Juurikin näiden NHL- ja KHL- tähtien takia tuntuu erityisen kiinnostavalta kauden alku. Kaiken lisäksi mm. Gratton ja SBA osaavat tarpeen tullen myös tönimisen taidon jos sitä tarvitaan. Taitaa tulla vähämaalinen peli. Sellanen 2-2, 2-3 tai 1-2 tyyliin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eiköhän se vähämaalinen peli nähdä tänäänkin, 3-2 tai 2-3 joko jatkoilla, rankkareilla tai varsinaisella peliajalla on varmaan ihan turvallinen lukema Tulosvetoon jos varman päälle meinaa pelata.

Mielenkiintoinen kokoonpano Lukolla, etenkin tuo kolmosketju. Veikkaan että ensimmäisessä erässä Keuruun miehet pääsevät pari vaihtoa pelaamaan, sen jälkeen filtti kutsuu Karvista, Pitkästä ja Toni Suurosta. Tai sitten Piitulaista, jolla on tänään muuten hyvä näytönpaikka ykkösketjun laidassa. Jos oikein muistan niin ei Piitulainen viime kauden liigapeleissä pelannut kertaakaan kakkosketjua ylempänä.

Tottakai toivon onnistumista sekä Piitulaiselle että Keuruun miehille. Ei nuo Mestisavut mielestäni CHL:ssä erityisen huonoja olleet, että sen puoleen voisi äijiä peluuttaa tänäänkin ihan reilusti. Katotaan sitten pelin jälkeen.

Niinikään Kelly Zajac on mielenkiintoinen tuttavuus. Semmoinen hytinä on että hänestä voi olla paljonkin iloa Lukolle tällä kaudella.
 

Wormatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks
Ihan hassutellakseni laitoin 4/5-1 Lukolle kiinni tulosvetoon ja pitkävetoon vielä Lähteenmäelle vähintään 2 maalin iltaan kiinnityksen. Saa nähdä miltä peli näyttää ihan oikeasti.

Ilmeisesti Pataljoonasta on tulossa jonkin verran porukkaa hallille, joten odotan innolla sitä paikallispelitunnelmaa joka viime kaudella jäi kerta toisensa jälkeen vähän pannukakuksi. Muutenkin odotan innolla kauden alkamista, ei nuo CHL-pelit juuri kutkuttanut vaikka ne kävinkin kurkkaamassa. Tätä on odotettu. Huudetaan äänet käheiksi ja nautitaan kiekkoillasta!
 

Anttiii

Jäsen
Lukosta mielenkiinnolla seuraan Ville Hyväristä. Muutama vuosi on tullut miestä seurattua ja paljon pelejä nähtynä. Asenne riittää vaikka NHL:llään, mutta taito ei niinkään. Iso kokoinen taistelija joka ei pisteillä juhli. Uskon kyllä, että pysyy hyvin vauhdissa mukana ja peluuttaisin itse ainakin ihan reilusti.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Kukas siellä muuten mahtaa Ässillä nyt sitten olla kapteenit? Onko julkastu vai pidetäänkö pimennossa matsiin asti?

Laitetaan ny oma hassutteluveikkaus, porilaiset hitsaa tykimmin, 0-3. Joppe Armia on vaihtunut Saarelaan joka dominoi tänään kentällä.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kukas siellä muuten mahtaa Ässillä nyt sitten olla kapteenit? Onko julkastu vai pidetäänkö pimennossa matsiin asti?
Veikkaisin että laittavat joskus viiden maissa someen tietoa tjsp. Ei ainakaan liigan tai Ässien sivuilla näy C-kirjainta.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Paljonko Asplund saa peliaikaa KeuPalaisten kanssa?
Heti huomenna on edessä matsi HIFK:n vieraana. Pitäisin aika ihmeellisenä, jos nyt jo pelattaisiin kolmella ketjulla läpi ottelun. Ellei kauden alussa ole varaa antaa mahdollisuuksia näyttää osaamistaan, niin koskahan sellainen hetki sitten voisi olla?

Ei tämä mitään NuoriSuomi-kiekkoa ole, jossa kaikki pelaavat saman verran. Mutta huomennakin olisi jalan syytä liikkua liukkaasti tappiin asti. Kolmen ketjun taktiikka sitä ajatusta ei tue.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Onneksi oli noin helvetin surkea vastus. Lukko puolusti ihan hyvin, mutta hyokkayspeli on todella loukkaantumisten raiskaama. Onneksi Zajac osoittautui ihan pelikykyiseksi sentteriksi, jopa mahdollisesti vahvistukseksi. Kylla tuosta hyva tulee jos jossain vaiheessa on lahes kaikki terveena.

3 pistetta tuli, mutta kylla tama alkukausi vaikealta nayttaa tassa vaiheessa. Huomenna tulee IFK:lta turpaan jos ei peli parane helvetisti yhdessa yossa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Lukko oli just sen maalin verran parempi. Ässillä oli paikkoja mutta sattuivat vähän väärille miehille SBA ja Kiilholma. Selvää on, että näillä pelaajilla Ässät eivät tule maalintekokilpailuja voittamaan, taitotaso on monilla rajallinen. Huovinen positiivinen yllättäjä, jalka ja kädet kävivät vaikka vieläkin vähän liikaa yksin yrittämistä ajoittain.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Kommentit pelistä, Lukkoa ei mainita, koska ei selvästi ollut edes kaikki paukut pelissä ja 1-0 jälkeen peruuteltiin ja se riitti valitettavan helposti.

Ässien peluutuksessa ei ole mitään järkeä. SBA ei anna parasta panostaan jäälle ykkösen laidassa, Vance ei kuulu ykköspariin ja kaksi kentällistä on täynnä nuorisoa. Jenkkiketju ja nelonen toimi hyvin. Muut ketjut koottu päin vittua, joten voitosta on turha noilla sommitelmilla haaveilla jatkossakaan.

Lukolle ihan pelailemalla voitto. Ässät yritti, mutta vähän kaikki oli ihan sekaisin. Toivotaan parempaa huomista.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Semmoinen peli. Parempaa suorittamista mitä odotin, ja suht tasainen vääntö. Pelintekijöitä Ässillä ei ole, ja se näkyi tänään. Syöttöpeli kusi ja kunnon hyökkäyksiin ei päästy. Maalintekopaikat tuli lähinnä nuorten toimesta, tai kulmavääntöjen jälkeen, mutta suorista hyökkäyksistä ei kyllä saatu mitään aikaiseksi. Lukko oli tuon verran parempi.

Pelin parhaina pitäisin molareita, molemmat pelasi hyvin. Gratton oli erityisesti suurennuslasin alla, ja mielestäni äijä suoriutui varsin mallikkaasti. Ihan ok ratkaisuja kiekon kanssa sekä ilman. Kulmaväännöissä tuntui viihtyvän.

Pari pomppua ja oltaisiin piste voitu saada, mutta ei tämä vääryys ollut. Näki silti hyvin että oli kauden ensimmäinen tosipeli. Häröilyn makua välillä molemmilta.

Cagnon oli myös varsin mainio. Onnittelut Lugulle pointseista, huomenna on (muutamaa)pykälää kovempi savotta edessä.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
En tajua vieläkään tuota Dufvan peluutustyyliä. Heti kauden avauksessa lyödään isoa kuormaa kärkimiehille muiden istuessa penkillä. Ei välttämättä ihan paras ratkaisu jo valmiiksi ohuella rosterilla operoitaessa. Ainakin minun silmiini nuo KeuPan pelaajat onnistuivat ihan ok.

Itse peli oli molemmilta aika nihkeää. Ässät karvasi läpi ottelun erittäin (jopa liiankin) agressiivisesti, mutta muutamia maalipaikkoja eivät onnistuneet hyödyntämään. Toni Koivisto oli lopulta ottelun ainoa ammattimies viimeistelemällä Zajakin petaamasta tontista kylmän viileästi.

Porilaisilta kannattajilta hyvää meininkiä läpi matsin.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
En tajua vieläkään tuota Dufvan peluutustyyliä. Heti kauden avauksessa lyödään isoa kuormaa kärkimiehille muiden istuessa penkillä. Ei välttämättä ihan paras ratkaisu jo valmiiksi ohuella rosterilla operoitaessa. Ainakin minun silmiini nuo KeuPan pelaajat onnistuivat ihan ok.
Ihan perussetti se oli. Gagnon pelasi vähän päälle 20min. Toki KeuPalaiset hoitivat hommansa hyvin. Nollanollaa ja juuri sitä mitä pitikin. Varsinkin Ville Hyvärinen tarjosi Lukon pakeista eniten kovuutta. On tällä hetkellä parempi vaihtoehto kuin Antti Jaatinen.

Peli ei mitään ihmeellisyyksiä tarjonnut. Tasainen peli ja pientä sähellystä. Peli ratkesi siihen, että Lukolla oli pelissä maalintekijä ja Ässillä ei. Eniten voitosta saa kyllä kiittää Zapolskia. Osoitti miksi on Liigan paras maalivahti. Aivan jäätävän hyvää pelaamista Zapolta.

Jos pelistä pitää yksittäisiä kohtia etsiä niin Veke Viitanen näytti pari kertaa etanalta Gagnonin vierellä. Lisäksi Ben-Amorin pelikäsitys tuli selväksi siinä 2vs1 tilanteessa. Syöttö täysin väärästä paikasta ja kohde oli Lukon pakin takana piilossa. Toki siitä tuli vaarallinen tilanne kun kiekko kimposi Virtsen luistimesta Zapolskille. Tai sitten Ben-Anor vain yritti tuota ;)
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Kauden avaus ja lämpimän syksyisen päivän sekametelisoppa. Lukko pelasi ehkä sitten piirun verran organisoidummin ja sitä kautta sitten pisteet kuuluvat kai Raumalle. Ei tasurikaan vääryys olisi ollut. Ässät kärsi selvästi pelintekijän puutteesta tänään. Nuorisoketju loi muutaman hyvän paikan ja ulkkariketju pelasi ihan mallikkaasti, muttei mitenkään erityisen vaarallinen ollut. SBA:lle siunaantui Lukon onneksi ehkä yksi parhaimmista paikoista. Ei se osaa pelata kiekkoa ollenkaan.

Lukolta paras oli Gagnon, joka yritti hyvin läpi pelin. Nyt pitäisi vaan herran alkaa latoa kiekkoa maaliin. Zajacin kenttä paransi selvästi toiseen erään, mutta kolmannessa erässä hävisi vähän kuvasta, kuten koko muukin Lukko joukkue. Puolustaminen riitti, sekä näennäinen yritys. Olisin kaivannut muutamaa kovaa pommia Lukolta kauden avaukseen, mutta aika tuhnuinen alku siinä suhteessa kyllä oli. Tuolla peli-intsensiteetillä voittaa harvoin ja katsojat eivät varmasti löydä halliin, jos tuo kiekottelu jatkuu. Varmaa on se, että Nordiksella kumisee ja kovaa, jos ei taso tuosta nouse. Sinne liput sain, mutta en ole enää ollenkaan varma, haluanko viettää lauantai-illan petoluolassa tämän iltaisen esityksen perusteella.

Mutta kolme pinnaa on kolme pinnaa ja siitä erittäin tyytyväinen. Ja Dufvan aikana ei taida olla ennestään suoraa kolmen pisteen voittoa eka pelistä. Nyt ainakin on.

Kiitos Lukko.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Harvinaista herkkua muuten Dufvan aikakaudella, että kauden avauspeli voitetaan. Kaunistahan peli ei ollut mutta tulos ratkaisee, 1-0 ja 3 pistettä joten ei voi valittaa.

Lukko hallitsi peliä 34 minuuttia, sen jälkeen Ässät pääsi kuskin paikalle. Onneksi Lukko puolustaa edelleen todella hyvin, niin Ässät ei sitä maalia saanut tehtyä.

Vaikka Lukko ensimmäistä erää ja suurimmaksi osaksi toistakin erää hallitsi, hyökkäyspelistä ei tuntunut tulevan kettuakaan. Näkyyhän se kun maestro Vahalahti, Ivan Drago Vauhkonen ja työmies Nurmi olivat sivussa ja eniten juuri hyökkäyspäässä. Tuntui siltä että Eetu Koskenkin poissaolo Lahden ja Toni Koiviston välistä haittasi em. kaksikon peliä, ei ollut Zajacista ihan vielä hänen korvaajaksi.

Etenkin ensimmäisessä erässä Zajac oli hukassa, mutta pistetään se pelaamattomuuden piikkiin. Toisessa erässä hän jo paransi peliään ja syöttikin komeasti Koiviston maalintekoon. Kolmannessa erässä taas Zajac oli pimennossa.

Jesper Piitulainen oli niinikään alussa hemmetin hyvä, mutta loppua kohti hänkin katosi kuvasta. Sami Lähteenmäki sen sijaan oli oikeastaan koko pelin ajan aika kuutamolla. Sen sijaan Aaron Gagnon ei ollut, hän oli T. Koiviston ohella Lukon paras hyökkääjä.

Keuruun hyökkääjät pelasivat minusta hyvin sen kaksi erää kun jääaikaa saivat. Ei tartte poikien hävetä, enkä välttämättä huomiseen peliin mitään Nestoria ottaisi kokoonpanoon ainakaan Pitkäsen tai Karvisen tilalle.

Ottelun ykköstähti oli kuitenkin Ryan Zapolski. Hemmetin hyvä peli, ei nyt Lukko-ajan paras mutta ihan parhaimpia kuitenkin. Varsinkin Kiilholman läpiajon torjunta oli komea.

Huomenna on vastassa pikkasen kovempi porukka kuin tänään. Kun Ässiäkin vastaan oli näin tahmeaa niin mitähän huomenna tapahtuukaan?
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässistä plussat antaisin Viljaselle (oli kentän paras pakki), koko nelonen pelasi pirteästi, Ahonen oli myös hyvä, muu lauma melkoisen puukätistä, kyllä me noita maalintekijöitä tarvitaan. Puolustus toimii ja vääntövoima riittää. Kentällinen puuttui meiltä ja meno noiden (Ryan, Kupru, Masi) paluun myötä hieman paranee. Porilaisten kannustus oli komiaa ja koko ajan jaksettiin olla mukana tukena.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Nauratti oikein kun Ruudun selostaja alkoi huutamaan kun Gagnon tuli täydellä vauhdilla seisovilla olevan Viitasen ohi, että Viitanen jää kuin seisomaan. Eihän se mikään yllätys ole jos kaveri ei edes liiku... Kiilholma oli yhtä löysä maalipaikassa kuin viime kauden alussa! Kiekko kattoon ja ihan eri peli. Näkikö joku muu ainekset rankkariin tuossa Mullanen puolittaisessa läpiajossa? Mielestäni se ei olisi ollut iso vääryys. Ylivoimat haki mielestäni molemmilla sitä parasta terää vielä joka toki on ihan ymmärrettävää.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Näkikö joku muu ainekset rankkariin tuossa Mullanen puolittaisessa läpiajossa?
En kyllä nähnyt sitä rankin arvoiseksi, mutta selkeä kakkonen toki.

Tuomarit onnistuivatkin mielestäni erittäin hyvin. Lukko rikkoi juurikin yhden kakkosen verran enemmän. Vähän oli välillä pelko kun jäähyjä ei ollut vihelletty pahemmin, että kohta lentelee molemmin puolin ukkoa boxiin.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
En kyllä nähnyt sitä rankin arvoiseksi, mutta selkeä kakkonen toki.

Tuomarit onnistuivatkin mielestäni erittäin hyvin. Lukko rikkoi juurikin yhden kakkosen verran enemmän. Vähän oli välillä pelko kun jäähyjä ei ollut vihelletty pahemmin, että kohta lentelee molemmin puolin ukkoa boxiin.

Joo annetaan kunniaa tuomareille silloin kun sen ansaitsevat. Taman paivan linjassa ei ollut mitaan vikaa. Aika puhdas matsi ja jaahymaarat onneksi nayttivat myos saman suunnan.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Aika hyvin huomasi Lukon pelistä, että myös tänään on peli ja sen vuoksi puolusteltiin voitto itselle. Kuitenkin kyseessä on vasta kauden ensimmäinen liiga-peli joten ei nyt ihan kauhean suuria marginaaleja voi vielä vetää. Zapolski oli kyllä ihan huikea. Kuin varjo entisestään ja kiekotkin tarttuivat ihan eri malliin kuin parin viime kauden alussa. Toivottavasti homma jatkuu samanlaisena. Keuruun kaverit olivat suhteellisen näkymättömiä. Ainakin tämä Karvinen oli tilanne-nopeuksiltaan hidas ja vaikutti ettei hänestä ole mitään iloa joukkueelle. Zajac vaikutti ihan lupaavalta kaverilta. Vielä kun saadaan hänestä enemmän irti niin varmasti ihan kehtiyskelpoinen kaveri Suomen liigassa.

Ässät sen sijaan aiheuttaa kysymysmerkkejä. ulkomaalaiset ovat lähinnä rotaatio-pelaajia ja alempien ketjujen puurtajia kuin vahvistuksia. Tuo 3. kenttä on heille ihan oikeutettu. Tasoa ei ainakaan näytä Saarelakaan nostaneen jonka olisi siis pitänyt nyt ottaa se Ässien pelintekijän rooli kun Ässillä ei ole oikein muita siihen rooliin. Ben amor ykkösen laidalla oli kyllä päivän paras kyykkäys. Pakkaa sekoitetaan Ässissä jo ensimmäisessä pelissä. Viljanen oli Ässien paras pakki ja kuten jo todettu niin Ahonen on pysynyt omalla tasollaan. Ässien puolustus ainakin toimi koska maalinedustalla jaettiin vain makuupaikkoja ja sen vuoksi isot ukot ilmeisesti sinne on hankittukkin.

Katsomossa pataljoonakin sai itsestään tehtyä numeroa. Silti 3 bussillista ja siitä vain osa sai ääntä ulos itsestään. Ei mulla muuta.


Tästä on hyvä tänään jatkaa...
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Aika hyvin huomasi Lukon pelistä, että myös tänään on peli ja sen vuoksi puolusteltiin voitto itselle.
Joo, olishan Lukko voinut halutessaan hyökätä enemmän ja laittaa taululle 5-0 lukemat, mutta säästelivät koska tänään peli. Sinuna olisin enemmän huolissani jos rotaatio-puurtajat luovat vähintään kaksinkertaisen määrän laadukkaita maalipaikkoja kuin oma joukkue. Turha selitellä loukkaantuneilla, kun vastustajalla on käytännössä koko ykkösketju joulukuulle sivussa.

Niin ja älä huolehdi, Saarela tulee taatusti tuottamaan sulle huonon olon vielä monesti tällä kaudella.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Joo, olishan Lukko voinut halutessaan hyökätä enemmän ja laittaa taululle 5-0 lukemat, mutta säästelivät koska tänään peli. Sinuna olisin enemmän huolissani jos rotaatio-puurtajat luovat vähintään kaksinkertaisen määrän laadukkaita maalipaikkoja kuin oma joukkue. Turha selitellä loukkaantuneilla, kun vastustajalla on käytännössä koko ykkösketju joulukuulle sivussa.

Niin ja älä huolehdi, Saarela tulee taatusti tuottamaan sulle huonon olon vielä monesti tällä kaudella.

Onneksi meidän ei tarvitse pohtia noita maalipaikkoja koska se oli käytännössä vain teoriaa. Ja aivan samanlaisesti toisessakin joukkueessa on "käytännössä koko ykkösketju pitkään vielä sivussa".

Ja hienoa, että jaksat uskoa siihen, että Saarela näyttäisi jotain. Minä en ole uskonut enään hetkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös