Eivät kai nämä AHL-pelaajat kuitenkaan millään sosiaalituilla elä ja ole vähävaraisia, luulisi rahojen riittävän kirkkaasti oikeaan ruokaan.
@Henkka tuossa onkin mukavasti jäljillä. Käsitellään nyt toki myös tämä raha-asia pois. AHL pelaajahan saa ihan kohtuullista palkkaa, mutta se on hyvin kaukana NHL palkasta ja puhutaan nuorten pelaajien kohdalla vajaasta 100 000 $:sta. Bonus päälle joka on yleensä 100 000 $ ja sen saa kun allekirjoittaa sopimuksen. Nämähän eivät ole mitään puhtaana käteen summia, vaan näistä lähtee ensin verot pois. Jos ajatellaan esim. CHL:stä tulevaa 20 vuotiasta pelaajaa, niin nuo ovat ne ensimmäiset rahat mitkä pelaaja pelaamisesta saa. Samalla tavalla ne nuoret pelaajat haaveilevat hienoista autoista, kelloista ja puvuista. Toronto ei ole mikään kovin halpa paikka asua ja asuminen pitää itse maksaa. Jos ajatellaan sitä, että mistä tuollaisessa elämän vaiheessa lähtee helposti tinkimään on ravinto. Parempi ruoka kun on yleensä vielä hankalampi valmistaa ja kalliimpaa. Tuosta AHL palkasta ei välttämättä pakollisten kulujen jälkeen ihan valtavasti jää säästöön. Pikaruoka on helppoa ja halpaa.
Tilanne muuttuu toki kun pelaaja nousee NHL:n puolelle, mutta kyllähän tuo on seuran puolelta hieno ele pelaajia kohtaan ja kuten Henkka totesi niin myös keino kontrolloida pelaajien syömisiä. Tuskin nuo kokit kovin kalliiksi tulevat, kun katsotaan isoa kuvaa. Samalla taataan, että harjoittelun kannalta tärkeimmät ateriat syödään oikein. En usko että esim. William Nylanderilla on ongelmia ko. asian kanssa, mutta esim. Connor Brown pelasi OHL:ssa niin kauan kuin mahdollista ja viime kausi meni kokonaan AHL:n puolella. Siinä ei hirveätä pesämunaa ole ehditty kerryttää, joku Kasperi Kapanen sai jo Suomessa pelatessaan palkkaa. Lisäksi kuten sanottua osa varmasti noudattaa terveellistä ruokavaliota, mutta tuolla tavalla se voidaan taata koko joukkueelle.
Olisi mielenkiintoista tietää kuinka pitkälle nämä asiat oikeasti Torontossa viedään, kun tuskin kaikkea halutaan kertoa medialle tai näyttää ulos. MLSE on panostanut paljon myös urheilulääketieteeseen ja tämä tietotaito on niin Maple Leafsin kuin Raptorsien käytössä. Organisaatiossa haetaan nyt etua tällaisilla panostuksilla, kun palkkakatto rajoittaa rahan käyttöä pelaajiin. Muihin osa-alueisiin voi panostaa vapaasti ja olisi mielenkiintoista tietää miten pitkälle nämä asiat on viety yksittäisen pelaajan kohdalla. Paljonko apua annetaan esim. omille varauksille jotka pelaavat euroopassa tai CHL:ssa.