Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 694 901
  • 17 056

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sieltä tuli komea maali, aamulla joku tuoreemmin silmin laittanee linkin videonpätkään. Kannattaa katsoa.

Isä-Barkov tuli vähän mieleen, miten ajetaan kolmen vastustajan sumppuun ja siitä sitten mailataituruudella vielä kiekon kanssa läpi. Barkov sr. ei tosin sen jälkeen olisi hukannut kiekkoa tuolla lailla jalkoihinsa. Ei tosin laukauskaan olisi lähtenyt noin.
 

rpeez

Jäsen
Aika murhaa myös päästää CBJ 5-3 ylivoimalle, 10 sekunttia riitti. Laineen laukaus tolppaan niin että kuului Suomessa saakkaa josta sitten Jenner siirsi kiekon maaliin.

Laineen suurin arvo on viihdyttävyydessä, joka ei varmasti ole pikku juttu rapakon takana. Keklu tekee viisaasti jos pitää hänet, rahaa tulee kassaan.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Tuossa Paten maalissa taas nähtiin että halutaanko vain näyttävää peliä ja isoja pommeja vaiko puolustaa kurinalaisesti omaa maalia.
Näytti siltä, että puolustaja ensin ylipelasi laukausta ja sitten koitti pelasta sen lonkkataklauksella. Tosin Hughes puolustajan olisi ollut turvallista pelata tuo laukaus pois, jos Hughes olisi sulkenut tuon Laineen valitseman linjan... sitä saattoi puolustajakin vähän odottaa. Toisaalta Laineen suoritus oli sen verran ennalta-arvaamaton ja hyvä, että en lähtisi liikaa puolustusta lynkkaamaan.
 

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
Hauska juttu tos maalissa, että tuntui kun katselisi hidastusta. Monesti nuo kikat vedetään aika supervauhdissa.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Hauska juttu tos maalissa, että tuntui kun katselisi hidastusta. Monesti nuo kikat vedetään aika supervauhdissa.

Ajattelin ihan samaa, ja assosiaatiota tuli välittömästi johonkin Lemieuxin highlighteihin joissa ukko näyttää notkealta ja kankealta kuin Steven Seagal, mutta heittää silti hatusta naurettavan vaimattoman näköisiä kikkoja pakkeja vastaan ja lopulta maalin.

Ja ei, en verrannut Lainetta Marioon vaan highlighteja keskenään.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Tuli mieleen Laineen ensimmäiset kaudet NHL:ssä, kun itseluottamus oli huipussaan. Samanlaisia maaleja hän silloin taiteili.
Se tuppaa olemaan ihan helvetin tärkeä asia nuoren lupauksen kanssa, että sitä itseluottamusta ruokitaan ja saadaan nimenomaan niitä huippusuorituksia olemassaolevan yksilötaidon kautta. Aivan liian usein nykyaikana ne huippulupaavat pelaajat yritetään väkisin puristaa siihen erittäin puolustavan pelaajan muottiin ja tukahdutetaan ne yksilötaidot ja luovuus. Kyllä niitä puolustustaitoja voidaan sitten vähitellen opettaa hyökkäyspään osaamisen itseluottamusta murentamattakin.

Liigasta tapaus Aatu Räty on malliesimerkki tällaisesta. Luojan kiitos Olli Jokisella vaikuttaisi olevan järki päässä näissä asioissa. Samoin vaikuttaisi olevan änärissä Brad Larseninkin kohdalla. Dinosauruksia siellä kyllä muuten riittääkin valmentajien osalta valitettavankin paljon.
 
Viimeksi muokattu:

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Matsin katsoneena ja kriittisen realistisesti Laineeseen suhtautuen, ei ollut ihan paras peli häneltä. Alussa erittäin jäykkää ja epävarmaa tekemistä varsinkin omalla alueella. Vähän kiekot poltteli lavassa ja oman alueen kiekollinen pelaaminen oli heikkoa. Myös keskialueella ja hyökkäyspäässä kiekollisena vähän liian usein mennään matalassakin vauhdissa liukuen, kun voisi jalat pitää liikkeessä.

Silti kun Lainetta hyökkäyspäässä tarvittiin niin mies toimitti. Ylivoimalla jäätävä laukaus tolppaan, josta Jenner pääsi sutaisemaan kiekon maaliin ja sitten tuo täysin tyhjästä taiottu voittomaali näyttävän kynäilyn päälle.

Tänään 1+1 ja kauden maalisaldo jo 20. Pelejä takana 35. Ei yhtään hullummin! Hyvin ehtii tähän kauteen ainakin sen 30 maalin rajan rikkomaan.
 
Piti tulla tänne pistämään, että itseluottamus is a hell of a drug, mutta yllä jo monet sen maininneet. Pätee kiekkoilijaan nimeltä Patrik Laine ehkä kaikista eniten. Nyt avautunut viimeistään itsellenikin tämä. Jos haluaa saada Laineesta parhaan irti, varsinkin silloin kun ei kulje, niin ensimmäinen asia, joka pitää palauttaa takaisin on itseluottamus. Toivottavasti nyt niin Laineella itsellään kuin valmentajilla on löytynyt tähän oikeat työkalut, sillä on tuo on juuri se Patrik Laine, johon aikanaan silloin liigassa pelatessaan moni rakastui. Välillä se on ollut piilossa, mutta nyt se on taas viime aikoina vahvistanut olemassa oloaan. Nyt kun maailmassa on jo ihan tarpeeksi kaikkea ikävää ja paskaa, niin tuollaiset hetket, mitä Laine meille tarjoaa, tuovat sitä pientä valonpilkahdusta arkeen. Hieno mies!
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Tänään 1+1 ja kauden maalisaldo jo 20. Pelejä takana 35. Ei yhtään hullummin! Hyvin ehtii tähän kauteen ainakin sen 30 maalin rajan rikkomaan.
Pelejä jäljellä vielä 26, siihen nähden voisi tuntua pettymykseltä "vain" 30 maalin rajan rikkominen tämän hetken tahdilla.

Tuo eilinen maali oli taas osoitus poikkeuksellisista kyvyistä maalinteossa ja ratkaisijana. Kolme pelaajaa kiekon alla + maalivahti, mutta Laine vaan tulee sieltä läpi ja pistää kiekon maaliin.

Mielenkiintoista nähdä, missä pelaa ensi kaudella ja mihin hintaan. Tuskin kuitenkaan tarvitsee Tapparasta hakea vauhtia.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Piti tulla tänne pistämään, että itseluottamus is a hell of a drug, mutta yllä jo monet sen maininneet. Pätee kiekkoilijaan nimeltä Patrik Laine ehkä kaikista eniten. Nyt avautunut viimeistään itsellenikin tämä. Jos haluaa saada Laineesta parhaan irti, varsinkin silloin kun ei kulje, niin ensimmäinen asia, joka pitää palauttaa takaisin on itseluottamus. Toivottavasti nyt niin Laineella itsellään kuin valmentajilla on löytynyt tähän oikeat työkalut, sillä on tuo on juuri se Patrik Laine, johon aikanaan silloin liigassa pelatessaan moni rakastui.
Tämänkertainen hot streak taitaa ajoittua siihen kritiikkiin, mitä koutsi Brad Larsen antoi median edessä Laineelle. Saattoi se kyllä olla hieman aiemminkin. Patehan oli silloin ensireaktiona lähinnä kyrpiintynyt, mutta on sittemmin muun muassa palannut laukomaankin kiekkoa taas. Samalle ukollehan Pate ehti jo viime kaudella avautua penkittämisen arvoisesti.

Ei Larsen esimerkiksi Roslocista ja Domista kai ole parasta irti saanut vaan kiekollisesti kyvykkäintä osastoa käytetään neljännessä ketjussa kymmentä minuuttiaan pelaamassa. Tarvitseeko tässä tälle oman Tortorellalle antaa siis krediittiä kenenkään henki- tai hyökkäyspelistä. Nyt on verrattain kiekollinen uusi puolustusosastokin kasattu täksi kaudeksi.

Jatko Columbuksessa tuskin siis olisi mikään Bröndbyn koutsi Zornigerin kaltainen huippuvalmennuksen tuottama intensiteettikoulu, jolla Teemu Pukki herätettiin. Nimimerkki Ikerin vertaus Laineen pelaajaprofiilista Pulkkiseen ja varmaan Hannes Hyvöseenkin oli siltä osin osuva, että Tortorellan haavetta Laineesta power forwardina ei kukaan muu lähtenyt jatkamaan. Siihen ydinalueen playoff-peliin toki kapteeni Jenner pystyy pureutumaan nykyketjussa. Kenties aliarvostettuna, kun tänäänkin yhteistyö toimi.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Sieltä taas maali, alkaa hot streak olemaan aika pitkä. Tän vuoden puolella nyt 17 maalia 26 peliin. Tuosta kun saisi vielä ylivoimalla kaavittua enemmän tehoja....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös