Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 696 290
  • 17 056

nro33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp HT
Draftista on jo kauan, ja ehkä ne Pohjois-Amerikkalaiset skoutit ei sillä kertaa vetäneetkään räikeästi kotiinpäin. Mutta onhan nuo Laine vs Matthews -pelit jostain syystä monesti aika viihdyttäviä, ja sytyttävät etenkin Paten parhaimpaansa. Se eka kohtaaminen pysyy varmaan aina muistissa, jossa jatkoajalla ensin Matthews on läpiajossa, sitten peli kääntyy toiseen suuntaan ja Laine viimeistelee hattutempun.
Taistelu Calder Trophysta se vaan jatkuu, Matthews edellä kokonaistilanteesa, mutta Laine on viimeaikoina näyttänyt että taisto ei ole vielä ohi! Matthews pelasi eilen hyvän pelin, mutta Pate oli vaan parempi. 2-2 tasoituskin tuli muuten Laineen hankkimasta ylivoimapelistä.
Kunpa vaan hyvä vire kestäisi nyt pidempään.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laine on kyllä melkoinen hahmo. Kun menee huonosti, niin kritiikki menee alle kaiken arvostelun, lällätellään kovimmille odotuksille. Kun menee hyvin, niin käydään tökkimässä niitä kriittisimpiä lausuntoja esiin nostaen... Ei Laine tunnu seuraajia kylmäksi jättävän, kyllä herra mielipiteitä ainakin herättää. Hyvässä ja pahassa.

Mutta onhan Kekäläinen kieltämättä aika pahassa raossa. Patrik Laine on pelaaja, jonka sitominen pitkällä ja kalliilla sopimuksella olisi sekä perusteltua, että toisaalta melkoinen riski. Tämä aallonharjojen Laine on aivan huikea pelaaja hyökkäysalueella. Kun itseluottamus on kunnossa, niin maaleja syntyy järkyttävällä tahdilla. Ei näinä aikoina voida puhua vain yhden tempun ponista, Laine on hyökkäysalueella paljon vahvempi muutenkin. Tästä Laineesta kannattaisi maksaa hyvinkin paljon. Potentiaalia on, se näkyy ajoittain taululla pidemmissä putkissa. Laineella on kyky voittaa pelejä joukkueelleen. Tälle versiolle Laineesta voisi surutta lyödä käteen sopimuksen luokkaa 8 vuotta / 12 m, tai jotain sinnepäin.

Mutta se toinen versio, joka on tälläkin kaudella heikoimmillaan nähty. Laine, jota viime kausina on heikoimmillaan nähty. Kun maaleja ei tule, kun kaksinkamppailuita ei voiteta, kun oma pää vuotaa... Tällä kaudella loukkaantuminen ja kaukalon ulkopuoliset murheet selittää osan, ne ovat ymmärrettävä syy. Mutta ne eivät selitä Laineen tason vaihtelua koko uran ajalta. Laineelta puuttuu se tietynlainen kokonaisvaltaisuus, jolloin hän olisi hyödyllinen niinä huonoinakin iltoina, kun tulosta taululla ei näy. Heikoimpina iltoina Laine on oikeastaan ollut taakka joukkueelle, valitettavasti. Ei siitä aivan liikaa maksaa voi.

Mielenkiintoista nähdä, miten Laineen ura jatkuu tämän kauden jälkeen. En pitäisi lainkaan huonona, jos herra ei olisi joukkueensa suvereeni ykkösheppa hyökkäyksen osalta. Joku hiukan kokonaisvaltaisempi kaveri kuormaa jakamaan tekisi varmaan ihan hyvää. Mutta se näkyisi sitten Laineen palkassakin. Uskaltaako Kekäläinen tai joku muu GM sitoa Laineen sopimukseen, joka arvonsa puolesta puhuisi joukkueen ykköstähdestä? Vai onko edessä jonkinlainen kompromissi? Tyytyisikö Laine kompromissiin pidemmässä sopimuksessa, vai olisiko jälleen lyhyemmän sopparin vuoro....

Mielenkiintoisia aikoja on edessäkin, mielenkiintoisia aikoja eletään. Nautitaan nyt Laineen menosta. Onhan Laine parhaimmillaan aivan mahtava jääkiekkoilija, viihdyttävä pelaaja illasta toiseen. Hienoa nähdä Laineen onnistumisia vaikeampien aikojen jälkeen.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on taas tälläistä kummallista lällättelyä, kun Laineella on kolmatta viikkoa jo kulkenut niiden äärimmäisten kovien odotusarvojen mukaisesti. Jonka vuoksi näköjään joka argumentti luetaan kuin piru Raamattua. Hyvä se on toki kaikista asiayhteyksistä pätkittyjä argumentteja lainaten käydä keskustelua, jos ainoa tavoite keskustelussa on saada tykkäyksiä.
Kaikista notkahduksista ja epätasaisuuksistaan huolimatta Patrik Laineella on monivuotisella NHL-urallaan peli kulkenut joskus ennenkin ja onnistumisia on enemmän kuin vaan nämä mainitsemasi viimeiset kolme viikkoa. Jonkinlainen mittatikku olkoon vaikka se, että Sebastian Aho ja Mikko Rantanen kaikessa supertähtien ominaisuuksissaankin ovat molemmat NHL-uriensa maalimäärissä Laineen takana. Tuosta lainaamastasi viestistäni sen lukemalla näkee että "lällättely" koski nimenomaan noita mainitsemiani hölmöilyjä eli sitä että Laine on täällä heikompien jaksojen aikana niin monesti tiedetty jo menetetyksi tapaukseksi. Ei pitänyt olla enää annettavaa ja juna meni jo.

Kuten tämänhetkinen meno osoittaa, sellaisille ennustuksille saattoi silloin ja saa nytkin naureskella.

Kuten sanoin, ei Laine kaikesta päätellen onneksi ole menetetty tapaus sittenkään vielä ja jos tietty tasaisuus löytyy ja voihan se tasaisuus Paten peruspeliin iän ja kypsymisen myötä löytyä nähtyjä jyrkkiä harjanteita ja syviä alhoja tasoittaen, niin Laine voi ja saattaa hyvinkin olla huipulla vaikka seuraavatkin 10-15 vuotta ja jäädä historiaan yhtenä suurista suomalaispelaajista ja muutenkin supertähdistä. Millekään asiallisille kritiikeille en lällätellyt lainkaan, miksi ihmeessä olisinkaan kun sellaisethan ovat asiallisia ja fiksuja kirjoituksia ja kritiikin hetkellä ja keskustelun kannalta ihan paikallaan.
 
Viimeksi muokattu:

Veljkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, WPGJ, CBJ, Leijonat, #18, #44, #29
Täytyy edelleen muistaa, että kaveri on vasta 23-vuotias nuori miehen alku. Jos välillä tuntuu, että itselläkin vielä kuula hukassa toisinaan, niin varmasti myös Patella, vaikka jo varsin kypsän oloinen onkin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti


Tuo Rupperin puhe on oikeastaan aika helppo allekirjoittaa sanasta sanaan. Kun muistaa mitä viime kaudella tapahtui Larsenin ja Laineen välillä ja sitä seurannut penkittäminen niin.... Larsenin tapa työstää Patea on varmasti juuri se mikä on kehityksen kannalta parasta. Älä penkitä virheen takia vaan laita pelaaja seuraavassa matsissa samaan tilanteeseen ja anna tilaisuus korjata virheensä. Kuten Rupper sanoi, kukaan ei tee tahallaan virheitä eikä halua vahingoittaa joukkuetta omalla toiminnallaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vähän epäreilusti lainaan todella pitkästä kirjoituksesta vain irrallisen pätkän...

Tarkistin nyt ja se oli tosiaan sama mies eli sinä, joka olet nyt ottanut 5-10 erillistä argumenttiä irti asiayhteyksistään kahdessa eri viestissä. Irti kaikesta ajasta ja paikasta, mihin niillä edes viitattiin, jolloin siinä ei käytännössä minkäänlaista punaista lankaa jäljellä alkuperäisistä argumenteista. Se on aika erikoinen tapa keskustella internetissä, jos kenenkään vasta-argumentti kiinnostaa.

Ymmärrän, että tässä ketjussa on sellaista fiilistelyä ja vastakkainasettelua Patrik Laineen sykähdyttävyyden vuoksi paljon. Mihin lukeutuu helppojen tykkäysten keräily. Mutta joku järki voisi olla, kun eihän tässä ole mitään järkeä kenenkään kohta kirjoittaa vasta-argumenttia, jos toisten ajatuksia ei kunnioiteta sen vertaa, että jätettäisiin viestityö edes siltä osin rauhaan, ettei tarkoituksella vääristeltäisi. Kun niitä argumenttejä ei varmasti kukaan edes muista ilman, että se, mihin viitataan olisi jokseenkin reilusti entisöitynä esillä.

Ja todella kova taso ja haaste se saavuttaa on vuosittainen +30 maalintekijä ellei jopa enemmän.

Niin ei se nyt kovin kaukana ollut, etteikö kaveri, joka ei niinkin kauas ajassa taaksepäin kuin kolme viikkoa sitten laukonut huippumaalintekijöiden laukaisumääriä selkeästi olisi enää siinä vedossa. Kun selkeästi keskittyi tekemään peliä sankariratkaisusyöttöjä hakien. Uhkakuvia on ollut muun muassa selän kunto sekä hyvinkin syvä kiinnostus golfiin, Playstationiin sekä muotiin. NHL:ssä on kuitenkin tyyliin Duchenen ja Johansenin kaltaisia pelaajia, joiden urahuippu oli niissä eilispäivän tilastoissa vaikka jonkinasteisia huippupelaajia hekin ovat olleet. Johansenilla vaihtui pelillinen profiilikin täysin pelinrakentajaksi ilman mitään ennakkovaroituksia heti kun löi läpi.

Siinä tilastohuomiossa pantiin varmasti merkille, että Laine teki poikkeuksellisen määrän maaleja ensimmäisillä kausillaan. Winnipegin huippuylivoimassakin. En nyt ulkoa muista, miten se väite meni, mutta sen tyyliin huikean 18 maalin jakson jälkeen taisi olla jo rajua hiipumista siitä tähtitasosta. Mikä nyt varmaan jonkinasteinen huolenaihe oli, jos pitäisi kymmenen miljoonan dollarin kausikorvauksista neuvotella, kun yhden NHL:n historian arvokkaimmista nuorista asseteissa Luc Duboisissa maksaneella kaverilla on vielä kaikki sopimusvalta vääntää itsensä UFAksi.

Jampehan on julkisesti lausunut oman kiekkoymmärryksensä olevan pitkälti Patrik Laineen uratekojen fanittamisessa. Ajatusta Gaborikista hän rakasti. Nyt on ensi kertaa Columbus-uralla saatu yksittäisiä pelejä enempää ylisanojen vastineeksi. Eli sitä mitä Panarin oli jokaisessa pelissään. Siihen nähden aika leppeä on ollut suhtautuminen Paten peleihin Columbuksen fanikunnassa. Niin kauan kuin se maalitahti osoittaa +30 kaudessa ei tarvitse sielläkään kenenkään valheellisia väitteitä värkkäillä. Kun minkäänlaista kritiikkiä ei käytännössä esiinny niin kauan kuin maaleja tulee edes jotenkin kymmenen miljoonan dollarin tähtipelaajan otteita muistuttavissa määrissä.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mihinhän tämäkin perustuu?

Olisiko hyvin nuorella kahden suunnan ykkössentterillä poikkeuksellista vaihtoarvoa. Kun ei heitä NHL:n historiassa ole varmaan aivan liiaksi treidailtu siinä vaiheessa, kun ollaan onnistuneena varauksena astumassa prime timeen. Dubois oli kuitenkin kärkenä kaatamassa Toronto Maple Leafsiä, joka oli jo asettanut standardit sille, millaisia ydintähtiä jengeillä on.

Lisäksi viittaus oli markkinoilla ylipäätään ikinä olleiden pelaajien vaihtoarvoon, jos näitä nyt pitää lukijakunnalle selitellä. Ei siis mihinkään 20-vuotiaaseen Gretzkyyn.

Muistetaan myös että Duboisin tilastoja painoi roimasti Tortorellan loppuajan kilpikonnaprosenttikiekko. Dubois halusi muutosta pelityyliin. Nythän Pate Laine on ollut osa Brad Larsenin hurlumhei-kiekkoa, jossa maaleja ladotaan.

Kekäläisen puolesta otettiin Laine-vaihtokaupassa pikainen exit Duboisin Tortorellan radiohaastattelussa kiihdyttämästä tilanteesta. Mikä oli minusta hieman kyseenalaista, kun annettiin pelaajalle kesken kauden täysi saneluvalta kohtaloonsa sarjassa, jossa on totuttu kymmenen vuoden ajaksi sitomaan pelaajan oikeudet seuran kotihallin turpeeseen. Vieläpä pandemian poikkeusaikana, jolloin oli lähes ulkonaliikkumiskielto. Duboishan oli epätyypillinen lätkäjätkä siinä, että tämä tykkäsi myös näyttää herkkää puoltansa, niin tämä kotomainen GM:mme päätti olla lukematta ja tukematta sitä luonnepuolta ja ihmistä.

Nyt Laineella ja agentillaan on vuorostaan mahdollisuus valita kohtalonsa. Toivottavasti ei ole sama agentti kuin Puljulla, joka dräftin jälkitunnelmissa Oilersin YouTube-videolla sanoi Puljulle, että "muistatko mitä minä siellä Kroatiassa sanoin sinulle siitä Kekäläisestä"...

Niin on tässäkin mahdollisuus hieman moniulotteisempaan tulkintaan kuin niissä, joissa esimerkiksi Duboisin vaihtoarvo asettuu "faktoihin". Eli ei mihinkään vasta-argumentointia vaativaan ilmeisesti. Mikä olisi varmaan mielenkiintoisempaa luettavaa kuin kunkin ihmeelliset tunnereaktiot, jotka ovat Duboisissakin yhteydessä siihen, että Patrik Laineen kunniaa on ilmeisesti taas internetissä himmennetty.

Kekäläinenhän oli hyvin uskovainen Patrik Laineen kykyihin suhteessa kolmosvaraus Duboisiin treidin hetkellä. Columbuksen listoilla Matthews ja Laine olivat selkeä top-2 jo dräft lotteryssä, kun J.D eli seurapresidentti John Davidson lipsautti Columbuksen noustua kolmanneksi, että ne olisivat olleet ne päävoitot.

Nyt on kolmessa viikossa saatu ensimmäiset viitteet Columbus-uralla siitä, että Laineella olisi saumoja vastata Duboisin edelleen hyvin kokonaisvaltaiseen ykkössentterin antiin.
 
Viimeksi muokattu:
Jampehan on julkisesti lausunut oman kiekkoymmärryksensä olevan pitkälti Patrik Laineen uratekojen fanittamisessa. Ajatusta Gaborikista hän rakasti. Nyt on ensi kertaa Columbus-uralla saatu yksittäisiä pelejä enempää ylisanojen vastineeksi.
Onko missä sanonut?
Erikoinen väittämä.

Edit: Taisinkin saada nyt langan päästä kiinni mitä tarkoitat.

Duboisista olen samaa mieltä, harmi että kaikki meni miten meni. Toivottavasti Dubois saa jatkossa Jetsissä olla enemmän oma itsensä ja toteuttaa itseään pelillisesti. Aivan liian aliarvostettu pelaaja ja meni mielestäni myös hukkaan siinä että Tortorella vaati kilpikonnaa kun käytössä oli jänis.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Duboisista olen samaa mieltä, harmi että kaikki meni miten meni. Toivottavasti Dubois saa jatkossa Jetsissä olla enemmän oma itsensä ja toteuttaa itseään pelillisesti. Aivan liian aliarvostettu pelaaja ja meni mielestäni myös hukkaan siinä että Tortorella vaati kilpikonnaa kun käytössä oli jänis.
No jaa. Dubois'n yleisin ketjukaveri oli Panarin silloin kun olivat samassa joukkueessa. Panarin veti yli piste per peli tahdissa nuo kaksi kautta ja Dubois veti ihan kivoilla kakkosketjun hyökkääjän tehoilla nuo kaksi kautta (48 ja 61 pistettä). Eikä Cam Atkinsonkaan huonosti vetänyt toisella laidalla. Jos Dubois todella on yksi NHL:n historian arvokkaimmista asseteista ei pääse piste per peli pelaajan kanssa erityisen lähelle piste per peli tahtia niin kai sitä voi vähän epäillä.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko missä sanonut?
Erikoinen väittämä.

Edit: Taisinkin saada nyt langan päästä kiinni mitä tarkoitat.
Treidin jälkeisessä pressissä tuli heti vertaus siitä, että olisivat maksaneet dräftissä paljon liikkuakseen sijalta kolme paikalle kaksi. Ja siihen päälle milteipä se Duboisin tylyttäminen, että ei ole katkerankarvas treidi ollenkaan.

Ja muutoinkin Jampe esimerkiksi on jo dräftipäivästä nostanut esiin Bjorkstrandia, Tsinakovia, Bemströmiä maalintekijöinä. Eka suuri peliliike oli hommata Marian Gaborik. Niin jonkinlainen viehtymys maalintekijöihin on. Blue Jacketsin nykyinen Kekäläisen rakentama hyökkäysmiehistökin on nähdäkseni aika kutipainotteinen. Maalintekijöistä oli kuitenkin varaa luopua vielä Cam Atkinsonista kesällä.

Atkinson myös Columbuksen beat writer Portzlinen mukaan oli viime kaudella osa sitä vanhaa pukukoppia, joka kannatti tai jopa vaati Laineen treidaamista. Kunnes tämä tuli itse yllätetyksi kaiken lojaliteettimarkkinointipuheen vastapainoksi vaihdolla Philadelphiaan ja Voratsekiin. Atkinson kuitenkin operoi omaa juniorijäähallia Columbuksessa edelleen, niin siinä ei kauheasti painanut se Panarinin lähdön jälkeinen retoriikka uskollisuudesta. Jota Jarmo Kekäläinen oli valittu Columbuksen Out of our Blue -propagandavideolla lausumaan.

Uskoisin siis, että Jampelle Pate on enemmän kuin mitä arvataankaan toisteisen perusjargoninsa tasolla.

Dubois pelasi siis ensimmäisiä kausiaan nopeasti ykkössentteriksi nousten joukkueessa, joka loppua kohden pelasi mitä puolustusvoittoisinta prosenttikiekkoa. Tunnepelaaja oli pleijareissa voittamassa tai taistelemassa Tampan, Bostonin ja Toronton huippujoukkueiden kanssa. Sillä vaikutuksella, että sarjoja suurjoukkueita vastaan voitettiinkin.

Iso-Josh Andersonin treidin ohella Duboisin lähtö merkitsi myös, että aika erilainen Columbus pleijareissa jonain päivänä esiintyisi. Käytännössä vain Jenner ja Venäjän olympiamaajoukkueen Voronkov ovat jäljellä siitä identiteetistä, jos puhutaan todellisia minuutteja pelaavista. Eli on tämä Paten ympärille rakentuva joukkue myös hyvin erilainen joukkue. Aika paljon on vaihtokaupoissa kadotettu kaksinkamppailukykyä siihen ex-GM Scott Howsonilta pitkälti Jarmolle periytyneeseen ydinryhmään nähden. Duboishan veti viimeiset play-offsinsa advanced-tilastollisesti tiltaten peliä vastustajan suuntaan suvereenisti Toronton tähtiä vastaan. Aika harvalla nuorella ykkössentterillä on vastaavia näyttöjä ollut sen lisäksi, että on ylipäätään markkinalla.

Toki Winnipeg oli ainoa seura, joka kauden alun toiveikkuuden vallitessa tarjosi syksyllä yhtään mitään vaihdossa Duboisista. Ei NHL-seurajohdoissa myöskään ilmeisesti ymmärretty kuinka poikkeuksellista kilpikonnakiekkoa Duboisin joukkue pelasi vielä edellisellä kaudella. Romahduttaen pisteodottamankin, mikä tämän päivän nuorille tähdille lie sopimusneuvotteluidenkin ulkopuolella tärkeää.

Jos Pate olisi bluffannut mediassa ja pakottaisi kesällä siirron muualle, jotta pääsee Floridaansa sitten sitä seuraavalla, niin Columbuksen kannalta koko siirtosaaga menisi vielä jännemmäksi. Valitettavasti taitaa vaan tylsästi kymmenien miljoonien dollareiden sopimus kelvata, kuten Werenskille.
 
Treidin jälkeisessä pressissä tuli heti vertaus siitä, että olisivat maksaneet dräftissä paljon liikkuakseen sijalta kolme paikalle kaksi. Ja siihen päälle milteipä se Duboisin tylyttäminen, että ei ole katkerankarvas treidi ollenkaan.

Ja muutoinkin Jampe esimerkiksi on jo dräftipäivästä nostanut esiin Bjorkstrandia, Tsinakovia, Bemströmiä maalintekijöinä. Eka suuri peliliike oli hommata Marian Gaborik. Niin jonkinlainen viehtymys maalintekijöihin on. Blue Jacketsin nykyinen Kekäläisen rakentama hyökkäysmiehistökin on nähdäkseni aika kutipainotteinen. Maalintekijöistä oli kuitenkin varaa luopua vielä Cam Atkinsonista kesällä.

Atkinson myös Columbuksen beat writer Portzlinen mukaan oli viime kaudella osa sitä vanhaa pukukoppia, joka kannatti tai jopa vaati Laineen treidaamista. Kunnes tämä tuli itse yllätetyksi kaiken lojaliteettimarkkinointipuheen vastapainoksi vaihdolla Philadelphiaan ja Voratsekiin. Atkinson kuitenkin operoi omaa juniorijäähallia Columbuksessa edelleen, niin siinä ei kauheasti painanut se Panarinin lähdön jälkeinen retoriikka uskollisuudesta. Jota Jarmo Kekäläinen oli valittu Columbuksen Out of our Blue -propagandavideolla lausumaan.

Uskoisin siis, että Jampelle Pate on enemmän kuin mitä arvataankaan toisteisen perusjargoninsa tasolla.

Dubois pelasi siis ensimmäisiä kausiaan nopeasti ykkössentteriksi nousten joukkueessa, joka loppua kohden pelasi mitä puolustusvoittoisinta prosenttikiekkoa. Tunnepelaaja oli pleijareissa voittamassa tai taistelemassa Tampan, Bostonin ja Toronton huippujoukkueiden kanssa. Sillä vaikutuksella, että sarjoja suurjoukkueita vastaan voitettiinkin.

Iso-Josh Andersonin treidin ohella Duboisin lähtö merkitsi myös, että aika erilainen Columbus pleijareissa jonain päivänä esiintyisi. Käytännössä vain Jenner ja Venäjän olympiamaajoukkueen Voronkov ovat jäljellä siitä identiteetistä, jos puhutaan todellisia minuutteja pelaavista. Eli on tämä Paten ympärille rakentuva joukkue myös hyvin erilainen joukkue. Aika paljon on vaihtokaupoissa kadotettu kaksinkamppailukykyä siihen ex-GM Scott Howsonilta pitkälti Jarmolle periytyneeseen ydinryhmään nähden. Duboishan veti viimeiset play-offsinsa advanced-tilastollisesti tiltaten peliä vastustajan suuntaan suvereenisti Toronton tähtiä vastaan. Aika harvalla nuorella ykkössentterillä on vastaavia näyttöjä ollut sen lisäksi, että on ylipäätään markkinalla.

Toki Winnipeg oli ainoa seura, joka kauden alun toiveikkuuden vallitessa tarjosi syksyllä yhtään mitään vaihdossa Duboisista. Ei NHL-seurajohdoissa myöskään ilmeisesti ymmärretty kuinka poikkeuksellista kilpikonnakiekkoa Duboisin joukkue pelasi vielä edellisellä kaudella. Romahduttaen pisteodottamankin, mikä tämän päivän nuorille tähdille lie sopimusneuvotteluidenkin ulkopuolella tärkeää.

Jos Pate olisi bluffannut mediassa ja pakottaisi kesällä siirron muualle, jotta pääsee Floridaansa sitten sitä seuraavalla, niin Columbuksen kannalta koko siirtosaaga menisi vielä jännemmäksi. Valitettavasti taitaa vaan tylsästi kymmenien miljoonien dollareiden sopimus kelvata, kuten Werenskille.
Kiitos kun jaksaisit vastata perusteellisesti. Arvostan että joku jaksaa kirjoittaa pitkästi näkemyksensä auki. :)

Tästä koko näytelmästä eteenpäin ei voida sanoa nyt kuin spekuloida. Myöhemmin nähdään miten tulee käymään.

Kuten sanoin olen myös sitä mieltä että Dubois on aliarvostettu pelaaja. Jets sai tässä kaupassa aivan helvetin kovan pelaajan itselleen jolta ei oikein kohdeltuna työmoraali hiivu ja tulee kyllä kantamaan tonttinsa missä roolissa hyvänsä.

Siitä en edelleenkään itse ainakaan tiedä mitä todellisuudessa tapahtui mutta kaikilta osin koko treidiin pakotettu tilanne oli pskamainen soppa missä lävähti tuulettimeen isosti. En näe että Kekäläinen ois voinu roolissaan muutakaan kommentoida.

Mä haluan nähdä sen päivän kun Dubois kantaa taas joukkueen 1C roolia. Sen se jätkä tulee kantamaan hienosti. Columbuksessa sai kuitenkin nuorena tuohon rooliin päätyä ja eikös Dubinsky menettänyt tonttinsa hänelle vähän pakotettuna? Mutta se teki sen hyvin.
 
Periaatteessa Kekäläisen on ollut pakko sanoa Duboisin treidin jälkeen noin koska katsottiin eteenpäin ja hänen oli osoitettava jo Laineelle että hänet halutaan Columbukseen ja on tervetullut sinne. Tehdä uuden pelaajan oloa mahdollisimman mukavaksi. Toimittajat asettivat vain kysymykset noin ja niihin tuli sillä hetkellä vastata.

Jos miettii että Kekäläinen olisi alkanut siinä surkuttelemaan asiaa enemmän niin miltä se olisi näyttänyt? Miltä se olisi esimerkiksi näyttänyt Patrik Laineen ja joukkueen suuntaan?
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Mikä nyt varmaan jonkinasteinen huolenaihe oli, jos pitäisi kymmenen miljoonan dollarin kausikorvauksista neuvotella, kun yhden NHL:n historian arvokkaimmista nuorista asseteissa Luc Duboisissa maksaneella kaverilla on vielä kaikki sopimusvalta vääntää itsensä UFAksi.
Nuorissa? Pierre-Luc Dubois täyttää kohta 24.

Aaa) Dubois ei ole enää nuori
Bee) Dubois ei ole enää edes arvokas tai nuori arvokas asset
Cee) Tekeekö Dubois vaikka 80 pinnaa tämän tai seuraavan kauden aikana?

Jos mielestäsi tekee, niin otetaan alkuun huntin betsi kiinni tuosta. Ei taida tapahtua?
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Joko saa sanoa: Laine > Barkov.

No, leikki leikkinä, mutta onhan tuota nyt hauska seurata, miten Laine ja Columbus yhtäkkiä porskuttaa mielin määrin.
 

Luoto

Jäsen
Joko saa sanoa: Laine > Barkov.

No, leikki leikkinä, mutta onhan tuota nyt hauska seurata, miten Laine ja Columbus yhtäkkiä porskuttaa mielin määrin.
Plus/miinus Barkov +1, Laine -1.

On kyllä hauska seurata, että Laine on alkanut tehdä töitä joukkueen hyväksi, eikä vaan seisoskele odottelemassa syöttöä b-pisteen kaarella. Joutuu kohta lopettamaan pojan haukkumisen jos työnteko jatkuu.
 

Kavanagh

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nuorissa? Pierre-Luc Dubois täyttää kohta 24.

Aaa) Dubois ei ole enää nuori
Bee) Dubois ei ole enää edes arvokas tai nuori arvokas asset
Cee) Tekeekö Dubois vaikka 80 pinnaa tämän tai seuraavan kauden aikana?

Jos mielestäsi tekee, niin otetaan alkuun huntin betsi kiinni tuosta. Ei taida tapahtua?
23-vuotias kahden suunnan sentteri, joka tekee 80 pistettä... Ehti jo dominoida pleijareissa Toronton tähtisikermää, ilman että oli Panarinia lähelläkään. Eikä ilmeisesti uskota, että Duboisin loppuaika pistekeskiarvoineen Blue Jacketsissa meni hyvin poikkeuksellisen pelikirjan alla. Täällä olisi 300 sivua Tortorellan ja apuvalmentajansa Brad Shaw'n ristiinnaulitsemista, jos Pate olisi pelannut sekuntiakaan sitä prosenttikiekkoa.

Ja viittaus oli treidihetkeen ja vertailu pelaajiin, jotka ovat ylipäätään olleet markkinalla assetteina. Ei siis jokaiseen pelaajaan maailmassa ikinä. Harvemmin on saatavilla Duboisin kaltaisia nuoria, isoja ykkössenttereitä. Patehan oli markkinalla jo syksy-Duboista aiemmin, mutta eipä Jampe Kekäläinen vielä siinä vaiheessa lähtenyt vaihtokauppoja virittelemään. Kun alkuperäinen suunnitelma oli katsoa tilannetta rauhassa. Eikä kukaan halua tuollaista ydinassettia, johon on vielä täysi sopimuskontrolli halua menettää.

Nyt Patella on käytännössä täysi valta pakottaa mieleisensä päätös, jos seuraa haluaakin vaihtaa.

Niin ja olisihan se fiksua menettää 100 euroa, jos kaveri lyökin 79 pistettä ja on ties mihin suuntaan organisaationa menossa olevan Winnipegin ykkössentteri. Rynnii nyt kuitenkin tarvittaessa vastustajansa läpi, mikä on aika harvinaislaatuinen kyky, kun aletaan pistetilastoa selaamaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olisi ehkä nyt mahtunut myös jopa skeptisen @Leon joukkueeseen :) Sanoisin että J. Jalonen ei olisi jättänyt patea valitsematta. Tietää ja osaa arvostaa.
Olisi mahtunut mun kisajoukkueeseen, muttei ykköseen. Syvissä vesissä ui loppuvuodesta, nyt on tilanne toki muuttunut. Virtuaalikoutsina en silti edelleenkään istuttaisi ykköseen, paitsi tietysti yv:llä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös