Parhaat/heikoimmat biisit ”coverina”

  • 318 190
  • 1 749

M10

Jäsen
Viestin lähetti clayman
Megadeth - Black Sabbathin "Paranoid"

Huonoin kuulemani cover-biisi. Tai no, ei ehkä huonoin, mutta kyllä se aika rääkkäystä on.

Allekirjoitan tämän myös.

Erityisen hirveän tästä renkutuksesta tekee rumpali, joka vetää koko biisin ajan samaa filliä. Ei mitään mielikuvitusta. Sitten biisi loppuu vielä niin vammasesti että voi satana! Navity in Blackin heikoin coverointi.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Paras kuulemani coveri on machine menin versio iron maidenin aces highsta. Metallican whiskey in the yar on myös kiva. Kuin myös Sentencedin truupperi (livenä laihialan kanssa)

Huonoja onki sitten jonku verran.. koverit on kuitenki aika kyseenalainen taiteenlaji. No näitä poppikovereita joita kuulee radiosta päivittäin on ny tietty uskomatonta sontaa, mutta ku ihmiset ostaa nii ei voi mitään. tuo ripsipiirakka on jo melkoisen paska, mutta se on nii kuuluisa. sanotaan cradle of filthin versio hallowed be thy namesta(iron maiden). Jotku kuulemma tykkää kybällä, mutta mun puolesta joutas jonnekkin tosi syvälle ja pimeään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Padis
Orgyn versio New Orderin Blue Mondaysta on aikas hyvä.

Kuulonpas itsekin yksi päivä melko erikoisen versioinnin tästä klassikosta. Valitettavasti en vain ehtinyt kiinnittää huomiota alkuspiikkiin, jotta jutun juoni olisi selvinnyt. Blue Mondayn päälle oli kuitenkin liimattu Kylien lauluosuus siitä Lal-lal-laa -kappaleesta. Toisaalta homma toimikin, toisaalta ei. Jokainen voi itse koettaa jos omaa leikkimielisen kaverin. Ei kun toinen lällättämään ja toinen aloittaa sitten New Orderin hyräilyn :-)
 

Padis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuli mieleen myös Nirvanan man who sold the world. Alunperin tais olla David Bowien kappale. Taitaa olla peräti joku unplugged versio nirvanalta. Kurt vainaan laulu sopii tuohon kipaleeseen kuin nenä päähän.

Viestin lähetti sivurauta

Cradle of Filth: Hallowed be thy Name
Sentenced: The Trooper

kieltämättä vanhana maidenfanina nuo kuulostaa todella hyvältä. Varsinkin cradle of filthin versio...
 
Viimeksi muokattu:

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Re: Henkka on hiekkaa

Viestin lähetti Pressiboxi


Tuoreemmista vedoista esim. Brian Setzerin "Sleep Walk" -versio on lyhyesti ilmaistuna huikea. Eli ei covereidenkaan aina tarvitse huttua olla, monet rockin suurimmista klassikoista ovat muiden kuin esittäjän itsensä alunperin kirjoittamia.

Tuo oli kyllä hyvä, toisaalta pidän myös Jeff Beckin versiosta, alkuperäistä en ole koskaan tainnut edes kuulla? Eikös se ole jostain 30-, 40- tai 50-luvulta?
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
uusi löytö

Nimittäin Diablon Dancing Queen.... aivan helvetin hyvä, niinkun nyt myöhäisheränneenä koko Diablo ylipäätään.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Re: uusi löytö

Viestin lähetti sivurauta
Nimittäin Diablon Dancing Queen.... aivan helvetin hyvä, niinkun nyt myöhäisheränneenä koko Diablo ylipäätään.

Minulla taas menee kategoriaan heikoimmat. Kamala.
 

Padis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: uusi löytö

Viestin lähetti sivurauta
Nimittäin Diablon Dancing Queen.... aivan helvetin hyvä, niinkun nyt myöhäisheränneenä koko Diablo ylipäätään.

Aivan loistava kappale kyllä tuo minunkin mielestä.

ja tämmönenkin tuli eteen....
Y Front - Enjoy the Silence.

alkuperäistähän ei voi voittaa mikään, mutta ei tuokaan paskempi ole.
 
Viimeksi muokattu:

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Täytyypäs heti ensi alkuun myöntää että Padis on selvästikkin kaveri joka ymmärtää hyvän musiikin päälle. Onneksi löytyy Sistiksen kaltaisia ihmisiä, joiden ansiosta näitten hyvien covereitten arvostus nousee entisestään.

Huonoista tuli muuten tosiaan mieleen Britney Spearsin I Love Rock' n Roll. Ihmisen ei tulisi olevan niin paljoa juovuksissa, että pystyisi moista sujuvasti kuuntelemaan..
 
Pakko mainita Viikatteen loistava tulkinta Klamydian kappaleesta "Pienet mainosvalot".
Kyseinen kappale löytyy siis tuolta Klamydian uudelta "Piikkinä lihassa"-levyltä.
Myös To/Die/For:n tulkinta kasarihitistä "I just died on your arms tonight" on hyvä coveri.
 

Järvätsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NyR
Äsken tuli kuultua Final Countdownista mielenkiintoinen versio, en tiedä sitten kuuluuko se sarjaan parhaat vai heikoimmat biisit, mutta makunsa mukaan eli:

Norther - Final Countdown, metallinen versio on kyseessä.
 

uusiolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal, Tuto Hammers-95
Pieni knoppi jne

Täällä on monta kertaa haukuttu Britney Spearsin versiota Joan Jettin I Love Rock'n'Rollista. Okei versiossa on ilmeisesti kyseessä juuri Joan Jett coverointi, mutta se Joan Jettin versiokin on jo cover. Alkuperäisesittäjä on The Arrows. Sinänsä hauskaa on se, että jo kun biisi alunperin tehtiin, niin tekijät olivat soitelleet The Runawaysin managementiin ja halunneet että The Runaways levyttäisi tekeleen. Joan Jett oli The Runawaysin komppikitaristi siihen aikaan. Tekijät soittivat itse tuossa The Arrowsissa.

Sitten niitä muita onnistuneita

Nazareth: This Flight Tonight .
Jopa alkuperäisesittäjä ja kirjoittaja Joni Mitchell kuulemma esittelee kappaleen keikoilla Nazareth-biisiksi.Lisäksi versioissa on huima ero. Kuulin kerran alkuperäisen ja kesti kauan ennenkuin tunnistin alkuperäiskappaleen samaksi kuin eräs kautta aikojen suosikkibiiseistani.

Anthrax: She
Löytyy Kiss-tribuutilta Kiss My Ass. Hakkaa alkuperäisen 100-0, ja alkuperäinenkin on hyvä, ja olen lisäksi Kiss-fani. Ero Anthraxin hyväksi tulee suurelta osin soundeista. Lisäksi Anthraxilta löytyy aivan loistava versio Joe Jacksonin Got The Time'sta.

Dweezil Zappa: Stayin' Alive.
Tässä piti alunperin olla Ozzy laulamassa, mutta Ozzyn levy-yhtiö oli kieltänyt, joten levyllä sen vetää Donny Osmond, tuo 70-luvun teinityttöjen märkäuni, ja komeesti vetääkin. Velipoika oli netistä löytänyt tuon alkuperäisen Ozzyn kanssa tehdynkin. Komea oli sekin. Varsinkin alkuhuuto: "Welcome to disco-train, ja väliosassa oleva "I am a disco-man" osoittavat tervettä huumorintajua.

Dread Zeppelin: Heartbreaker Hotel
Kyseessähän on oikeastaan tupla-cover, koska siinä on yhdistettynä Led Zeppelinin Heartbreaker-riffi ja joitakin muitakin osia Elviksen Heartbreak Hotelin melodiaan. Kun vielä Elvis-imitaattori (Tortelvis) vetäsee sen tuhdin reggae-biitin päälle, niin jees. Homma on tehty niinkuin hyvä huumorimusiikki kuuluukin tehdä eli soittohommat taidolla ja ainakin osa huumorista löytyy näistä oivaltavista yhdistelmistä. Bändi oli lisäksi livenä aivan loistava.

Lemon: Nainen tummissa
Siis aivan loistava veto tuosta Heepin Lady In Black'istä.
Aivan samalla viivalla alkuperäisversion kanssa. Tää tuli tosin kuultua alunperin juuri suomalaisena versiona, ja sitten vasta alkuperäinen. Kun vielä ottaa huomioon sen että olin silloin 9-vuotias, niin nostalgia arvo nostaa sen jo huipulle.

Hopsan meinas unohtua tuo yksi eli

The Black: Mamma Mia
Ruotsinpojat soittelevat Abbaa levyllisen tuhdeilla hard-rock soundeilla. Ei pelleillä muuten, kuin että jokaseen introon on ympätty joku tunnettu heviriffi/intro sen verran pieleen soitettuna, ettei tartte masaa tuplarojalteja. Mamma Mian introon
on ympätty Smoke On The Water.

Lisätään vielä ainakin yks, eli
Van Halen: You Really Got Me
Myös toinen Kinks-laina You're No Good ja oikeastaan muutkin heitin coverit on loistavia

Ja kerta kielon päälle sano pultsari kun metsään oksensi:
Ted Nugent: Rag Doll
Löytyy Aerosmith-tribuutilta "Not The Same Old Song And Dance", Nug saa hommaan enämpi dirtiä kuin Tyler/Perry-kaksikko.

Huonoja on taas satoja, ja sitten on näitä muka-covereita, joissa ei oo muutettu mitään. Mun mielestä cover on oma versio, jossa vain kumarretaan alkuperäiselle, tai ollaan saatu "visio" että tänhän vois tehdä näinkin.

Tällä hetkellä eniten pännii toi Pimpparaudan Rafael, mutta siihen on ihan oma syynsä. Tein kotona sellasen Enter Sandman-tyyppisen sovituksen CakeWalkin avulla yksikseni ao. biisistä, ja ajattelin et sitten kun mulla taas on bändi, niin tätähän vois vetää sellasena mukavana yllärinä.
No nyt siitä hävis pointti. Nyt kun olis se bändi. Sitäpaitsi se mun yksin tehty versiokin on parempi... ja meidän isä on vahvempi kuin niiden yhteensä ....jne. I get me coat ...
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sielun Veljet - Väkivalta ja Päihdeongelma

Helvetin hyvä versio. Siekkarit vetävät Pelle Miljoonan klassikon paremmin kuin Pelle itse ja paremmin, kuin biisin myös versioinut Juliet Jonesin Sydän. Biisi taipuu hyvin, kun nyt on oikeastikin hyvä laulaja laulamassa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tässä vähän listaa ensiksi mieleen tulleista covereista:

helvetin hyviä covereita:

Metallica-Turn the page&Whiskey in the jar
Jonna Tervomaa-Rakkauden haudalla

Viikatteen Tapio Rautavaara -tulkinnat ja lähes koko Eläkeläisten tuotanto

onnistuneita covereita:

Oasis-I am the walrus
Foo fighters-Baker street
Levellers-Maid of the river
No Doubt-It´s my life
Nirvana-Man who sold the world

Apocalyptican coverit Metallican biiseistä.

Ei niin onnistuneita covereita:

Robbie Williams-We will rock you
Limp Bitzkit-Behind blue eyes
Ripsipiirakka-Rafaelin enkeli

Aivan helvetin huonoja covereita (näistä joutaisi jo linnaan):

Meiju Suvas-Nyt mennään armeijaan
Reijo Taipale-mikäihmeendomandraversiosenytoli
All saints-Under the bridge
NYCC-Kaikki se coverpaska, jota he tekivät
Matti Nykänen-Moottoritie on kuuma

Mikä tahansa suomeksi käännetty iskelmähirvitys.

Tälle listalle kuuluvat myös kaikki ne avuttomuudet, kuten Kelly Osbourne, jotka nousevat pinnalle muiden biiseillä. Näille loiseläjille ei voi toivottaa hyvää jatkoa, vaikka oma ei riittäisikään.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti dali
Meiju Suvas-Nyt mennään armeijaan
Reijo Taipale-mikäihmeendomandraversiosenytoli

Kun lähdet armeijaan
Ihan kuin nuo toiset
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Parhaimpia covereita, jotka nopeesti tulee mieleen ovat Nirvanan The Man Who Sold the World (David Bowie), Ryan Adamsin Wonderwall (Oasis), Travisin Baby One More Time (Britney Spears), Posiesin Surrender (Cheap Trick) ja Apulannan Tsingis Khan (Frederick). Onhan noita aika paljon muitakin kovia, mutta ei nyt jaksanu alkaa levyhyllyä sen tarkemmin tonkimaan. Paskoja covereita onkin sitten selkeesti enemmän.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Kerropas, Elmeri, missä tuo Apulanta-biisi on? En ole kuullutkaan...

Monien jo mainitsema Nirvanan The man who sold the world todellakin on loistava.

Tässä joku aika sitten ilmestyi Sielun Veljet-tribuutti, jolta löytyy muutama loistava veto, kuten Neljä Ruusua: Yö erottaa pojasta miehen, Pauli Hanhiniemen Perunateatteri: Museossa, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Mustamaalaan. Ja löytyyhän sieltä muutama hirvityskin, mm. Petri Nygårdin Haista vittu (ei mitään hajua alkuperäisestä) ja Eläkeläisten Säkenöivä humppa.

Limp Bizkitin Faith on alkuperäistä parempi, mutta sehän johtuu lähinnä siitä että George Michaelin alkuperäinen ei oikein kolahda.

Yksi maailman eniten coveroiduista biiseistä on Route 66, ja Depeche Moden versio on loistava. Harmi että on julkaistu vain b-puolena.

Metallican cover-kokoelmalla oli muutama helmi, tosin en ole montaa alkuperäis kuullut.

Ja vielä yksi juttu, Placebon uusimman levyn mukana tulleella bonuslevyllä on 10 coverbiisiä ja kaikki loistavia. Suosittelen.

Yltiöpositiivisen luonteeni vuoksi en ala huonoja covereita tässä erikseen erittelemään vaikka niitä pari tuolla Sielun Veljet-osastolla tuli. Siinä niitä.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Viestin lähetti dali
Aivan helvetin huonoja covereita (näistä joutaisi jo linnaan):

All saints-Under the bridge

Oh yeah! En ole ikinä kuullut mitään niin kuvottavaa. Koko biisin idea menee hukkaan. Biisi on tyyliltään "life story" ja kukaan muu ei voi laulaa sitä, tai ei ainakaan vakuuttavasti. Ja biisin sovitus on suoraan anallandiasta.

Hyvä bändi voi tehdä huonostakin biisistä hyvä tai tehdä hyvästä biisistä "oman." Mutta huono yhtye on huono, vaikka laulaisivatkin näinkin hienon biisin.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Viestin lähetti vintsukka
Kerropas, Elmeri, missä tuo Apulanta-biisi on? En ole kuullutkaan...
Ainakin esittivät tuota viime kiertueellaan encorena. Ja mä olen varmaan outolintu koska mielestäni Limp Bizkitin Behind blue eyes on hyvä.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Viestin lähetti vintsukka
Kerropas, Elmeri, missä tuo Apulanta-biisi on? En ole kuullutkaan...

Niinkuin Nikkekin jo kertoi, niin tosiaan viime kesäkiertueen encorebiisejähän tuo oli. Biisiä ei ole levytetty eikä varmaan tulla ikinä levyttämäänkään, mutta hyvin toimii livenä.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Satisfaction

En ole vieläkään osannut päättää onko se helkutin huono vai korniudessaan oikeastaan hauska.. On se ainakin parempi kuin touch me.

Samantha Fox: (I can't get no) satisfaction
 

St. Pat

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NUFC, Les Canadiens
Niin niitä hyviä covereita...
Miksi en aikaisemmin ole muistanut Judas Priestin versiota Joan Baezin Diamonds and Rust- rallatuksesta. Kerrassaan hieno. Samoin ko bändin versio Fleetwood Macin Green Manalishistä on hieno.

Näin keskiviikkona Tulliklubilla livenä Kilven. Oli hyvä. Encorena The Trooper joka oli myös hieno veto.
 

Wecce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aces, Jazz, Devils, Red Devils
Kyllähän se Idols-levyllä oleva Janin tulkinta Joutsenlaulusta on varmasti yksi heikoimmista.
 

BBT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Djurgårdens IF
Yksi parhaimipia covereita on ehdottomasti Metallican Whiskey In The Jar eikä paljoa häviä Pretty Maidsin coveri Kissin Hard Luck Womanista.

Vastakohtana Katri Helenan Minä Elän, todellinen raiskaus Cirque du Soleilin uskomattoman hienosta Alegria-biisistä.

Ei ...kele, mikä on kun hienoista biiseistä pitää tehdä näitä epätoivoisia "suomennosrenkutuksia". Ja Hittiparaati-kokoelman ostajat kehuvat kilpaa suosikkiensa uusimpia "tekeleitä", autuaan tietämättöminä "orkkisversioista". Pitäis lailla kieltää...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös