Parasta joulussa?

  • 4 769
  • 54

Parasta joulussa?

  • lahjat

    Ääniä: 30 12,0%
  • jouluruoka

    Ääniä: 88 35,3%
  • loma

    Ääniä: 77 30,9%
  • se, että vuosi vaihtuu sen jälkeen

    Ääniä: 4 1,6%
  • ei mikään, tulispa kesä jo!

    Ääniä: 25 10,0%
  • joku muu, mikä?

    Ääniä: 25 10,0%

  • Äänestäjiä
    249

Naughty_S

Jäsen
1. Ruoka (aah, jumankauta.. kerrankin voi mättää monta vuorokautta putkeen ihan mitä tahansa ruokaa (vaikka keskellä yötä) sen kummemmin ajattelematta.
Olen kyllä girlzillan kanssa samoilla linjoilla sen suhteen, että joulupöytään kannattaa laittaa sitä mistä tykkää, eikä sitä mitä löytyy keittokirjasta "jouluruoat" -otsikon alta. Meidän perheessä on ainakin rosollit heitetty mäkeen sen jälkeen, kun joku pari vuotta sitten tajusi, ettei niitä kukaan koskaan syö :). Omat must -jouluruokani ovat graavikala (lohi, siika), mädit, porkkanalaatikko, kinkku sekä ehdottomasti siskokullan tekemä suklaakakku, sitäkään ei montaa kertaa vuodessa saa).

2. Tunnelma. Ei kai tätä sen kummemmin tarvitse selittää. Joulu on tunnelmansa ansiosta vuoden hienointa aikaa, vaikken talvesta erityisemmin pidäkään. Joulutunnelmaan pääsen vasta 23. päivä, kun sisään kannettu kuusi alkaa tuoksua "joululta".

3. Aikaisemmin olisin varmaan sanonut "loma", mutta kun nyt on ollut jo muutaman kuukauden tekemättä ~yhtään mitään, niin on tuo lomakin kokenut pienen inflaation..

Lahjatkin on ihan kivoja, mutta ei niitä samalla tavalla odota kuin joskus, kun ikää oli vähän vähemmän..
 
Viimeksi muokattu:

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jouluruoka
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Peaceful easy feeling...

Ööh juu... Parasta joulussa on rauha ja rauhallisuus. Suomi rauhoittuu jouluna.

Iso J mahtanee itseasiassa olla finskipoikien ja -tyttöjen kalenterissa ainoita juhlapäiviä, jolloin ei vedetä kollektiivisesti katolleen keskikaljan tai siiderin voimin. Siitä pisteet ja sitä paitsi katatonisen känän ah niin lumovoimaiseen seireenin kutsuun ehtii vastaamaan uutena vuotenakin...
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aiemmin nuorempana se oli aina lahjat, mitä odotti eniten. Ajan kuluessa ruuat ovat hiljalleen kirineet ohi. Joulun aika, kun ei tarvitse tehdä muuta kuin syödä hyvin ja levätä on aivan luksusta. Kinkkua ja erästä teittyä makaroonisalaattia kun löytyy niin Teacup on tyytyväinen. Viime vuosina myös lohi on alkanut lähestyä kärkeä.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Yleinen joulun tunnelma.

Ruoka, lahjat ja tietyt sukuperinteet muodostavat kokonaisuuden.

Ja ei tietenkään tarvitse tehdä mitään....
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
1. Ruoka

Kinkkua, imellettyä perunalaatikkoa, lanttulaatikkoa, lohta, mätiä (sipulilla ja smetanalla) jne.

2. Juoma

Julmustia menee sikspäkki (9 litraa) joulupyhinä helposti. Iltaisin glögiä ja punaviiniä ja tummia oluita.

3. Lasten joulu

Pikkulasten iloa lahjoja aukoessa on erittäin mukava katsella. Kummityttö kirjaimellisesti tärisi onnesta männäjouluna saadessaan keinuhevosen.

4. Tunnelma

Aamulla käydään saunassa, kuusi tuoksuu olohuoneessa, joululaulut soivat hiljaa, kinkku tuoksuu uunissa, ruokailun jälkeen myöhään illalla voi lueskella jotain uutta kirjaa ja popsia suklaata.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Kyllä se hyvä ruoka varmaan sitä joulun parasta antia on. Saa kaikessa rauhassa herkutella niin paljon kuin vaan sielu sietää. Pienempänä ne lahjat oli se must juttu ja onhan ne nykyäänkin ihan kivoja. Myös joulun rauhasta ja koko tunnelmasta tulee nauttia.

Niin ja mun jouluhan käynnistyy jo siinä edellisenä iltana El Clásicon tahdissa ;)
 

Jindebyne

Jäsen
Oikeastaan mikään joulussa ei sinäänsä minua säväytä, en ole oikein jouluihmisiä.

Lahjoja on mukava antaa tärkeimmille ihmisille, mutta tänäkin jouluna tuli vaan kolmelle ihmiselle ostettua, joten ei sekään minulle kovin suurta osaa näyttele.

Jouluruoasta en ole koskaan tykännyt, pentuna ei opetettu syömään vaan oli aina jotain muuta kun kukaan perheessä ei noista laatikoista tai kinkuista niin perustanut.

Vastaankin siis joku muu, mikä? No minulle joulussa on parasta tietty rauhoittuminen, on mukava kiireiden keskellä vaan relata pari päivää läheisten ihmisten kanssa, varsinkin jouluaaton illassa on se tietty rentoutunut ja lämmin ilmapiiri. Pari päivää kun latailee tässä akkuja niin jaksaa sitten vuodenvaihteen juhlien jälkeenkin palata arkeen.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Vastasinpa "jouluruoka", vaikka kyllähän se oikeasti on se yhdessäolo.

Viimeiset kolme-neljä joulua ovat olleet henkisesti raskaita, koska joka vuosi "joku on puuttunut joukosta" erinäisten syiden takia. Kuolema, ero, sairaus, uuden elämänkumppanin löytäminen... Viime joulu oli todella raskas paristakin em. syystä ja lisäksi vaikutti oman elämäntilanteeni muuttuminen sekä työpaineet. Sattuu kyllä kirjoittaakin saati ajatella, mutta tämä joulu saattaa olla viimeinen, jonka vietän kahden itselleni tärkeän henkilön kanssa. Asia on ollut pitkään tiedossa, mutta kyllä tänään vain useampi kyynel vierähti poskelle, kun siskoni puhelimessa mainitsi asiasta ääneen. Tänä vuonna onneksi sain jonninjoutavat työhommat järjestettyä sillä tavalla, että jouluna saan kunnolla rauhoittua ja olla rakkaitteni kanssa.

Tänä vuonna asiaan tuo muutosta myös se, että vanhempani muuttivat kesällä lapsuudenkodistani uuteen paikkaan. Vuodesta 1982 jatkunut joulusauna-/-ruokatraditio tietysti jatkuu, mutta tänä vuonna uudessa paikassa. Pukki tulee myöhemmin illalla siskoni kotiin, joka myös muutti kesällä uuteen paikkaan. Pukkikin on tänä vuonna uusi... Jouluateriaan osallistujatkin selvinnevät tänä vuonna vasta aattoaamuna. Näin etukäteen ajateltuna vaikuttaa aika raskaalta joululta tämäkin, mutta eiköhän tämä tästä.

Jouluruoka on kuitenkin se illan toinen pääasia. Perinteiset suosikit jylläävät, mutta eiköhän jokaisella ole ne omat suosikkinsa joulupöydässä. Kinkkua, perunaa, perunalaatikkoa ja savulohta tulee tänäkin vuonna väännettyä tappiin saakka. Minun "perversioni" on se, että olen aina pyytänyt äitiä höyryttämään itselleni joulupöytään pari nakkia. Nykyisellään jokaiselle on kyllä varattuna pari A-luokan höyrytettyä nakkia ja aina ne ovat myös kauppansa tehneet. Setäni mielestä taas joulupöytään on ehdottomasti pitänyt kuulua myös itsetehdyt lihapullat, joten niitäkin on ollut tarjolla ainakin niin kauan kuin muistan. Tuskinpa kaikkien joulupöytään myöskään kuuluvat keitetyt kananmunanpuolikkaat, jotka pitää ehdottomasti olla halkaistu pystysuunnassa. Ihan varma en ole, että kenen ehdotuksesta kananmunat on otettu joulumenyyn, mutta epäilisin lähinnä isääni. Itse en taas koske esim. rosolliin tai graaviloheen pitkällä tikullakaan. Tapaninpäiväiltana sitten pitää jo päästä kavereiden kanssa joulukebabille. Useimmiten viimeinen kebab ennen joulua syödään aatonaaton iltana...
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ensin meinasin äänestää lomaa, mutta pöperö vei voiton kalkkiviivoilla. Kun saa yölläkin syyä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vain ja ainoastaan vapaapäivät. Muuten koko joulu on saatanasta.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tässä joulussa on ehdottomasti parasta se, että näkee porukoita ja erityisesti vanhinta pikkuveljeä perheineen pitkästä aikaa. Tänä jouluna odotan myös jouluruokia aidon innoissani, koska yhtään jouluateriaa en ole päässyt vielä nauttimaan. Edellisinä vuosina koulu, työpaikka tai tutun lounasravintola on antanut esimakua ruuasta, mutta nyt avataan peli siis vasta aattona.

Vaimon suvun kautta jouluun on tullut pari kivaa traditiota lisää. Anoppini syntymäpäivät on 23. päivä, ja tuolloin on koko hänen puolen sukunsa sekä ystäväpiiri kokoontunut hengailemaan anoppilaani. Porukkaan mahtuu muutama mukava jannu, joiden kanssa on kiva turista ja vääntää lautapelejä. Aattoaamuna paukutamme Itä-Suomeen, jossa odottaa siis minun porukkani tänä vuonna. Pyhinä pitää kiertää jäljellä olevat mummo ja pappa. Toinen pappa meni jo yli kymmenen vuotta sitten, mutta mummo on vielä tuoreessa muistissa. Hänellä todettiin pahasti levinnyt syöpä loppukesästä ja kuukauden päästä mummo olikin jo mullan alla. Voi olla, että haudalla käynti herkistää, koska tämä mummo liittyi jouluumme oman sukuni puitteissa. Ja tietenkin muutenkin, positiivinen, elämänmyönteinen ja auttavainen persoona kun oli.

No joo. Aattona asetutaan paikoilleen. Iltapäivästä aloitetaan saunominen, sitten ruokailu ja lopuksi lahjat. Oma tytär on nyt kolmevuotias eli tajuaa tilanteen ehkä ensimmäistä kertaa kunnolla ja osaa jo hiukan odottaa joulua. Tosin huomaa, ettei lahjakäsite yms. kuviot ole vielä täysin tajunnassa, koska hän puhuu ainakin vielä vain matkasta mummolaan. Mutta eiköhän se hässäkkä ehdi vielä syntyä. Pikkulapsia on mukava seurata noissa puuhissa. Ihan piristävää, että materiakin voi tuottaa niin vilpitöntä iloa.

Siinäpä sitä mietteitä. Voi olla, että käyn vielä spämmäämässä palstalle ennen joulua, mutta varmuuden vuoksi kuitenkin

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Mielestäni joulussa on parasta kiireetön yhdessäolo läheisten, rakkaiden ihmisten ja koirien kanssa. Samalla voi nauttia joulun tunnelmasta ja äitini pöytään loihtimista jouluherkuista.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Kyse oli siis henkilökohtaisista suosikkiruuista. En ymmärrä miksi joulupöytään pitäisi laittaa ne pelkät normaalit jouluruuat, varsinkaan jos ei niistä tykkää.

Juuri näin. Itse ajattelin ainakin tehdä kaikkea muuta kuin perinteistä kinkku-laatikot-rosolli settiä. Ainoa normijouluruoka on ehkä graavilohi, mutta sekin graavataan normaalisti poikkeavasti. Ajattelin kokeilla Nigella sinappi-gini-graavausta.

Parasta on kuitenkin se rauhottuminen, ystäven ja sukulaisten kanssa yhdessä olo ja teeveen huonojen joululeffojen katselu. Ja tietenkin Lumiukko, Joulurauhan julistuksen katselu paikan päällä ja sen jälkeen Vanhassa Portissa glögit.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Parasta joulussa ovat ruoat, juomat ja yhdessäolo.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Jouluruuasta en ole ikinä tykännyt. Siispä vastaus menee lahjojen puolelle. Aikaisemmin oli omat lahjat tärkeitä, nyt on mukava katsoa oman lapsen riemua lahjojen kanssa.
Tänä jouluna plussaa on myös yhdessä olo sisarusteni, ja heidän perheiden kanssa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kun tässä on kerennyt jo vähän varttuneempaa ikään niin kyllähän sen joulun luonne on muuttunut aikalailla. Pentuna oli tärinässä lahjoista, kouluikäisenä vapaasta jne. Nyt diggaan eniten siitä, että saa viettää aika perheen kanssa ja oikeasti rauhoittua. Siskon tytön (kohta 4v) aitoa innostusta on myös kiva seurata.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Parasta joulussa ovat ruoat, juomat ja yhdessäolo.
Näin sen näen itsekin miinuksena se, etten tänä vuonna voi edes terästää sitä glögiä.
Syynä on se, että seuraava vapaapäivä meikäläisellä on uudenvuodenpäivä. Ei ole kovin hääviä mennä töihin joka päivä, mutta köyhän on pakko yrittää.
 
En voi äänestää noista vaihtoehdoista mitään, koska lahjat, loma ja ruoat ovat kaikki tasavertaisia keskenään. Lisäksi kun tuohon lisätään rentouttava joulusauna, niin huh. Joulu on hieno asia!

EDIT: Kai se sittenkin pitää noista joku valita. Valitsen lahjat, koska kun niiden avaamisen aloittaa, niin siinä on pieni jännitys, kun ei koskaan tiedä mitä ne sisältää. Lahjat vie voiton 0,5% erolla noista edellämainituista.
 
Viimeksi muokattu:

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
SM-Liiga on tauolla.

Aattona parasta on seurata penskojen ja sukulaisten lahjojen availua, piristää kummasti.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Parasta joulussa on tietysti että se on aaton jälkeen ohi. Ei enää tarvitse katsoa joulumainontaa ja muuta oheispaskaa mitä tähän juhlaan liittyy.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki vaihtoehdot ovat just niin tyypillistä Dr. Phil -joulua että olla ja voi.

Kyllähän sitä jos olis muksuja ja silleen muutakin perhettä niin haluaisin viettää hieman perinteisempää joulua. Mutta entäs nyt kun ei vielä vauvakuumeet ole iskeneet. En mä nauti joulusta yhtään sen enempää tai siis saa mitään erityisiä kiksejä siitä että onko nurkassa puu vai ei tai että olisin askarrellut jotain hemmetin palleroita ikkunaan tai että söisin mielestäni pahoja lanttu- ja perunalaatikoita tai että laulaisin tai kuuntelisin minua ärsyttäviä joululauluja.

Plussat nolla. Miinukset ajanhukka, rahankulu, stressi jne. Helppo valinta.

Virosta hain 16 pulloa joulumieltä.
 

d2uce

Jäsen
Kaikki vaihtoehdot ovat just niin tyypillistä Dr. Phil -joulua että olla ja voi.

Kyllähän sitä jos olis muksuja ja silleen muutakin perhettä niin haluaisin viettää hieman perinteisempää joulua. Mutta entäs nyt kun ei vielä vauvakuumeet ole iskeneet. En mä nauti joulusta yhtään sen enempää tai siis saa mitään erityisiä kiksejä siitä että onko nurkassa puu vai ei tai että olisin askarrellut jotain hemmetin palleroita ikkunaan tai että söisin mielestäni pahoja lanttu- ja perunalaatikoita tai että laulaisin tai kuuntelisin minua ärsyttäviä joululauluja.

Plussat nolla. Miinukset ajanhukka, rahankulu, stressi jne. Helppo valinta.

Virosta hain 16 pulloa joulumieltä.

Se on hyvä, että kuitenkin on jotain sisältöä elämässä.

Oma suosikkini joulussa on tuo safkaaminen kellon ympäri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös