Paras nuuska

  • 159 610
  • 502

Mikä on parasta snöössii?

  • General (irto)

    Ääniä: 42 6,7%
  • General (pussi)

    Ääniä: 35 5,6%
  • General (irto, light)

    Ääniä: 4 0,6%
  • General (pussi, light)

    Ääniä: 6 1,0%
  • Grov (irto)

    Ääniä: 7 1,1%
  • Grov (pussi)

    Ääniä: 4 0,6%
  • Göteborgs Rapé (irto)

    Ääniä: 15 2,4%
  • Göteborgs Rapé (pussi)

    Ääniä: 21 3,3%
  • ETTAN (irto)

    Ääniä: 111 17,7%
  • ETTAN (pussi)

    Ääniä: 48 7,7%
  • ETTAN (pussi. light)

    Ääniä: 4 0,6%
  • Svenskt Export (irto)

    Ääniä: 2 0,3%
  • Karlskrona (irto)

    Ääniä: 4 0,6%
  • Tre Ankare (pussi)

    Ääniä: 5 0,8%
  • Tre Ankare (pussi, mini)

    Ääniä: 3 0,5%
  • Mörkbrunt (irto)

    Ääniä: 3 0,5%
  • Göteborgs Prima Fint (irto)

    Ääniä: 11 1,8%
  • Catch (pussi, mini)

    Ääniä: 12 1,9%
  • Rallarsnus (irto)

    Ääniä: 2 0,3%
  • Röda Lacket (irto)

    Ääniä: 69 11,0%
  • Stjärnsnus (irto)

    Ääniä: 3 0,5%
  • Probe (irto)

    Ääniä: 8 1,3%
  • Probe (pussi)

    Ääniä: 4 0,6%
  • Joku muu. Mikä?

    Ääniä: 16 2,6%
  • Poltan vain tupakkaa

    Ääniä: 47 7,5%
  • En käytä nuuskaa

    Ääniä: 266 42,4%

  • Äänestäjiä
    627

vellinaama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti OneBigRed
Saisiko sitä tarkennusta tännekin? Mistä tulli rankaisee?


Pari tilausta Northenerilta tehty. Jälkimmäinen 2 viikkoa sitte, ainakaan vielä ei ole mulle kuulunut mitään tullista/verottajalta.

Verottaja, laita YV:tä jos haluat rahas.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nettitilaus, tulli ja vero

Palataan näihin tulli- ja verotuskysymyksiin. Ilmeisesti Suomessa katsotaan, että netin kautta tilatusta nuuskasta olisi maksettava tupakkaveroa. Tässä tapauksessa tulli olisi se viranomainen, joka veron kantaa.

Tämä on kaikki arvailua, mutta luulisin tilausten määrän kasvaneen niin suureksi, että nyt viranomaiset ovat siihen puuttuneet. Eihän tämä tietenkään realisoidu kuin silloin, kun tulli avaa lähetyksen ja huomaa että lähetys sisältää tupakkatuotteita. Välillä voi siis hyvinkin käydä niin, että nuuskat tulevat perille ilman veroja niin että heilahtaa. Kehotan kuitenkin kaikkia ottamaan Gagsin varoituksen tosissaan ja ainakin varautumaan siihen, että tulli voi asiaa puuttua jolloin luvassa on veroja + korotuksia veroon.

Nythän websnus on jo lopettanut lähettämisen EU-maihin. Ovat imeisesti saaneet viranomaisilta jostakin EU-maasta (tod Suomi) ukaasin, että näistä lähetyksistä olisi maksettava tupakkaveroa. Vero on sen verran kova, että silloin homma ei enää kannata ja näin ollen ainakin tällä hetkellä lähetykset on keskeytetty. Northener ei vielä ole lähetyksiään keskeyttänyt, todennäköisesti kuitenkin seuraavat websnusin esimerkkiä.

Nyt on mielenkiintoista nähdä, kuinka iso bisnes nuuskan lähettäminen on näille firmoille ollut. Jos kyse on merkitävästä bisneksesta ko. yritykset tulevat varmasti hakemaan asiaan jonkinlaista ratkaisua EU:n puitteissa. Odotellaan ja seurataan tilanteen kehittymistä.

Itse sain nyt aamulla 50 prk Ettania tänne Ranskaan. Täällä ei ainakaan vielä ole siis ongelmia ollut, toisaalta eipä tulli ole edes lähetyksiä avannut.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Selvennys

Niin, tullin mukaan netistä tilattu biitti on valmisteverotuksen alaista ja siitä on maksettava Suomeen tupakkaveroa, koska kyseessä ei ole veroton matkustajatuominen (valmisteverotuslaki 18 §).

Valmisteverotuslain ( 1469/1994 ) 3 § mukaan valmisteverotuksen alaisia ovat tupakkatuotteet, jotka Suomessa valmistetaan tai vastaanotetaan yhteisön toisesta jäsenvaltiosta sekä tuotteet, jotka tuodaan Suomeen yhteisön ulkopuolelta. Tupakkaverolain ( 1470/1994, muutos 1203/2002) 2 § 2 momentin mukaan tupakkatuotteeksi katsotaan myös savukepaperi ja muu tupakkaa sisältävä tuote.

Valmisteverotuslain 10 § 5 momentin mukaan verovelvollinen on se, joka kaupallisessa tarkoituksessa tai muutoin vastaanottaa tai pitää hallussaan valmisteveron alaisia tuotteita ja joka on tuotteita vastaanottaessaan tiennyt tai olisi kohtuudella pitänyt tietää, että tuotteita ei ole asianmukaisesti verotettu Suomessa.

Tupakkatuotteista on suoritettava valtiolle tupakkaveroa tupakkaverolain ( 1470/1994) mukaisesti. Nuuskasta tupakkaveroa on suoritettava 60 % vähittäismyyntihinnasta. Muuten kuin kaupallista myyntiä varten maahan tuotujen tupakkatuotteiden vähittäismyyntihintana pidetään vastaavien tuotteiden vähittäismyyntihintaa Suomessa. Jollei vastaavia tuotteita täällä ole, verotusarvona pidetään tuoteryhmän keskimääräistä vähittäismyyntihintaa, jonka Tullihallitus vahvistaa. Tullihallitus on 1.1.2004 vahvistanut muun tupakkaa sisältävän tuotteen keskimääräiseksi myyntihinnaksi 5,90 euroa / 50 grammaa.

Tähän päälle vielä veronkorotus ja veronlisäys maksamattomista veroista, niin voitte laskea mahdollisen seuraumuksen suunnilleen seuraavasti:

esim 50 biittipurkin (50gr/purkki) tilaus:

50x5,90=295 eur (keskim. vmh)
tupakkavero 60% vmh:sta = 177 euroa
veronkorotus 10% verosta = 17,70 euroa + veronlisäys, joka taas on korkoa veronkorotukselle, tilausajankohdasta verotusajankohtaan asti.

Tilaukselle tulee siis veroa ym maksuja n. 200 euroa!

Tuosta veronkorotuksesta sen verran, että valmisteveroa voidaan korottaa, jos verovelvollinen on tahallaan tai törkeästä tuottamuksesta jättänyt verovelvollisuutensa täyttämättä ja menettely on omiaan aiheuttamaan sen, että verovelvolliselle olisi voinut jäädä veroa määräämättä, enintään 50 prosentilla (32 § 3 kohta). Minä itse tulkitsen tämän niin, että ekalla kerralla korotusta tuli 10 prossaa, seuraavalla kerralla saattaa tulla jo enemmän, maksimissaan 50 prossaa. Onko bozik tulkintani oikeansuuntainen?
 

Kattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuka ketäkin soimaa.
Kiitos läpikotaisesta selonteosta Gags. Samaan hengenvetoon täytyy myös todeta, että persetin persetti sentään, kun on itsellä juurikin tilaus sisällä. Tästä lähtien täytynee yrittää hankkia tuttavia tuolta sataman suunnalta.

Olisikos tuossa jokin häviävän pieni mahdollisuus, että tuon nuuskan käsitteleminen tupakkatuotteena voitaisiin riitauttaa EU:n lainsäädännön kanssa, kun muistuu nyt vaan mieleen, että sitä ainakin jossakin yhteyksissä on pidetty EU:ssa elintarvikkeena. Vai onko niin, ettei tuotetta ole EU:n toimesta luokiteltu ja luokitus tullihallituksessa on nyt sitten muuttunut elintarvikkeesta tupakkatuotteeksi.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensiksikin, erinomainen selvitys Gagsilta, tänk juu. Samoin sanoisin, että tulkintasi mahdollisesta veronkorotuksesta on erittäin todennäköisesti oikea. Missään nimessä ei 50 % korotus voi tulla kysymykseen ensimmäisellä kerralla, kyse ei mitenkään voi olla tahallisuudesta tai törkeästä tuottamuksesta. Jo pelkästään se, että tuotetta tilatessa myyjä ei maininnut verosta mitään poistaa tahallisuuden hyvin pitkälle. Kukaan ei voi olettaa, että tavallinen kadunmies olisi näistä pykälistä täysin perillä. Mielenkiintoinen kysymys, olisiko nuuskan toimittajan pitänyt mainita, että tilauksesta on maksettava veroa ? Veikkaan että tästä syystä esim. websnus on homman lopettanut, vastuukysymykset ovat kaikkea muuta kuin selviä.

Viestin lähetti Kattila
Olisikos tuossa jokin häviävän pieni mahdollisuus, että tuon nuuskan käsitteleminen tupakkatuotteena voitaisiin riitauttaa
Tätä jo vähän edellisessä viestissäni aprikoin. Veikkaukseni on, että jos kyse on ollut merkittävästä bisneksestä, joku toimittajista vie asian eteenpäin EU:ssa.

Hienoa kun Gags viestissään mainitsi pykälät ja vielä merkitsi ne oikein. Näin tätä pystyy jo näppituntumalta jotenkin analysoimaan. Mun mielenkiinnon herätti lähinnä tämä kohta Gagsin viestissä;

"Valmisteverotuslain ( 1469/1994 ) 3 § mukaan valmisteverotuksen alaisia ovat tupakkatuotteet, jotka Suomessa valmistetaan tai vastaanotetaan yhteisön toisesta jäsenvaltiosta sekä tuotteet, jotka tuodaan Suomeen yhteisön ulkopuolelta."

Mielenkiintoista on huomata, että pykälä on ajalta ennen Suomen EU-jäsenyyttä. Nyt Suomen jäsenyyden aikana, tuntuu jonkun verran oudolta, että Suomella voisi olla oikeus verottaa jo kertaalleen toisessa jäsenvaltiossa verotettuja tuotteita. Itse asiassa nämä "sakon luonteiset" verot ovat niitä, joihin EU suhtautuu ymmärrettävästi erittäin kielteisesti. Sen tarkempaa analyysiä tekemättä, tässä voisi olla kohta johon tarttua.
 

Wewe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK& Teemu Laakso
Viestin lähetti Playmaker
Liityttiin Euroopan Unioniin.
Toi on vielä niin typerä määräys sillä jos täällä mainittu asia pitää paikkansa niin minkä takia EU:n jäsenvaltio Tanska sitten saa myydä nuuskaa?? Ruotsi oli tämän etukäteen neuvotellutkin mutta lehdessä mainittiin vain Ruotsi joka saa myydä biittiä. Suomellehan ei annettu edes kunnon mahdollisuutta keskustella tästä asiasta. Saako muuten northenerilla maksaa käteisellä?? Entä jos ei ole kotona kun kuriiri saapuu??

Wewe
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Suomalainen herranpelko. Tehdään kaikki viimeiseen asti ja pilkulleen EU-lainsäädännön mukaisesti ja ollaan niin säntillisiä että. Ei Saksassa tai Ranskassa kaikkia EU säädöksiä noudateta, turha luulla. Kuten ei Tanskassakaan.
 

Naughty_S

Jäsen
Nyt on kyllä ehdottomasti (taas) sanottava, että Ettanin pussinuuska, tottakai. Tähän ei luonnollisesti ollenkaan vaikuta se, että sain juuri kaverilta Haaparannan tuliaisina neljä purkkia em. nuuskaa :). Johan tässä menikin 3½ kuukautta ilman nuuskaa.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Menee nyt kyllä asian vierestä ja varmasti kysytty ennenkin. Eli saako virosta nuuskaa?
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti VH87
Menee nyt kyllä asian vierestä ja varmasti kysytty ennenkin. Eli saako virosta nuuskaa?

Ei ainakaan yleisesti.

Huomasin juuri, että Northerner kiukuttelee, joko sivut, tai sitten eivät enää myy Suomeen. Yritin täytellä tilausta, mutta sivut eivät anna Suomeen mitään toimitustapaa. Kun vaihtoi maaksi minkä tahansa muun, niin vaihtoehdot olivat valittavissa.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti OneBigRed
Huomasin juuri, että Northerner kiukuttelee, joko sivut, tai sitten eivät enää myy Suomeen. Yritin täytellä tilausta, mutta sivut eivät anna Suomeen mitään toimitustapaa. Kun vaihtoi maaksi minkä tahansa muun, niin vaihtoehdot olivat valittavissa.
Sama juttu kävi websnusin kanssa. Poistivat Suomen ja muut EU-maat listoiltaan. Eiköhän tästä piakkoin kuulla julkisuudessa, jos nettimyyjät haluavat selvityttää asian. Nyt on kuitenkin todennäköisesti niin, että Suomeen ei ihan heti kannata nuuskaa tilata (vaikka siis pystyisikin).
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti bozik
Sama juttu kävi websnusin kanssa. Poistivat Suomen ja muut EU-maat listoiltaan. Eiköhän tästä piakkoin kuulla julkisuudessa, jos nettimyyjät haluavat selvityttää asian. Nyt on kuitenkin todennäköisesti niin, että Suomeen ei ihan heti kannata nuuskaa tilata (vaikka siis pystyisikin).

Tällaista infoa asian tiimoilta:

"It might be that you have problems in ordering from our site because
recently we can not export more than 2 kg of snus to Finland due to new
custom regulations. That is why our system could not proceed your order."

Tilasin sitten kaksi tornia, koska jostain syystä enempää ei voinut tilaukseen laittaa jotta menee läpi. Olisiko kaveri sekoittanut tornit ja kilot?

Myöskään UPS:lla ei enää tule, vain posti oli mahdollisuutena. Pitänee perkele ruveta tilailemaan näitä Eestiläisille tutuille, ja pyytää tuomaan kun tulevat Suomeen. Saatana.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Katos perkele. Nothener on sitten kuitenkin selvittänyt sen, että pari kiloa he voivat toimittaa. Tästä ei yksinkertaisesti voi muuta sanoa kuin että elämme mielenkiintoisia aikoja jne.

Toivotaan nyt kuitenkin, että löytävät jonkin järjellisen ratkaisun. Hassu juttu sinänsä, että juuri Suomeen ei voisi toimittaa, samat säänöthän Suomella tulisi olla kuin muillakin EU-mailla. Onneksi ainakaan vielä ei ole Ranskan tulli kertaakaan edes avannut lähetystä ja nyt on varastossa noin 60 purkkia ettania. Kyllä tuolla jonkun viikon selviää.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Tänään tuli ostettua purkki Gustavusta paikallisesta liikkeestä ja eipä erikoista ole, mutta kun tuoretta on niin kelpaa. Halvallakin irtosi, 2 euroa ei ole paha ainakaan täälläpäin. Jollain se pää on illalla sekaisin saatava, kun ei dokaaminenkaan onnistu: Luoja soi Swiftille pelin huomiseksi klo 12.
 

Rosa 55

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sport, NYR
bozik: jää sinne ja toimita meille silloin tällöin herkkua!
Ai samat säännöt Suomella ja muulla eu:lla, just ja mistä päivästä lähtien?

Harmivaan mä vedätän tän loppuun asti. En maksa koska ne ei tiedä kuka mä oon, niillä on mun "nimi", osoite joka ei ole mun oikea osoite ja isokasa ennakkopapereita, tietääkseni yhtään vastaavaa tapausta ei ole, joten balls to the wall.
 

peikko#13

Jäsen
Itellä ainakin tulee käytettyä lähinnä tuota pussinuuskaa, koska nuoruuden muistot irtonuuskasta on sen verran karvaita. Ei nimittäinen meinannu köntti pysyä kasassa ei sitten millään. Eniten tulee käytettyä catch a fishiä(lakritsi), mutta myös ettan aina sillon tällöin sujahtaa huuleen.
 

MrFrost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aika outoa :(

Muistaakseni nuuskahan luetaan tullissa ELINTARVIKKEEKSI, eli miten helevetissä ne nyt on siitä tupakkaveroa vetämässä?

Tutkimattomia ovat viranomaisten tiet, kokoajan keksivät jotain millä hankaloittaa tavallisen nuuskankuluttajan elämää.

Onneksi ei ole ollut tarvetta tilailla vielä, eli pitää kohta alkaa suunnittelemaan seuraavaa laivareissua :(

-T
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen tuli pari tornia Northernerilta, en tiedä koska kuuluu tullista, vai kuuluuko koskaan. Paketti ainakin oli avaamaton, eikä päällä lukenut mitä sisältää.

Tästä lähtien täytyy kyllä varmaan tehdä niin, että tilaan tavaran viroon, ja kaverit saa sieltä tuoda mukanaan Suomeen.
 

Wewe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK& Teemu Laakso
Voi vittu sanon vaan noiden toimistusten kanssa!! Vittu!!

Mulla nyt sinänsä asiat hyvin koska todella paljon käy frendejä laivalla ja Tukholmassa.

Tulin viikko sitten Tukholmasta ja mukanani kaikkea kivaa, esim torni Rödaa ja Rallarsnusia. Göteborgs Prima Fintiä en löytänyt ja kyllä Rallarkin oli vähän kiven alla kun vain yksi liike sitä myi. Kaikkialla kylläkin Rödaa ja Göteborgs Rapéa.

Rallarilla on mun mielestä vielä parempi koostumus kuin Rödalla. Mutta en sitten tiedä että onko Rallarin reseptiikka vaihdettu, koska se oli erilaista mun mielestä vielä 6kk sitten kun sitä viimeksi maistoin..??

Wewe
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänään oli Hesarissa lisää tuosta nuuskan myyntikiellosta. Lopussa oli seuraavanlainen kappale: "Ruotsi on ainoa EU-valtio, jossa nuuskaa saa markkinoida, koska se neuvotteli liittymisensä yhteydessä itselleen asiassa erivapauden. Ruotsi ei kuitenkaan saa myydä, markkinoida tai muuten levittää suunuuskaa muihin jäsenvaltioihin, ja sen on valvottava kiellon toteutumista".

Huolestuttavalta vaikuttaa nuo kiellot, saattaa olla että netistä ei saa kohta niitä muutamiakaan torneja. Kyllähän tuota muutenkin saa mutta aika huoletonta oli noiden nettifirmojen kanssa kun nuuskat kannettiin ovelle asti. Vielä ainakin näyttäisi Northernerin listasta Suomi ja muutkin EU-maat löytyvän.
 

keppimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Plankkiapina Kunnari, FC TPS ja aktiivinen HC TPS
Viestin lähetti Wewe
Tulin viikko sitten Tukholmasta ja mukanani kaikkea kivaa, esim torni Rödaa ja Rallarsnusia. Göteborgs Prima Fintiä en löytänyt ja kyllä Rallarkin oli vähän kiven alla kun vain yksi liike sitä myi. Kaikkialla kylläkin Rödaa ja Göteborgs Rapéa.

Rallarilla on mun mielestä vielä parempi koostumus kuin Rödalla. Mutta en sitten tiedä että onko Rallarin reseptiikka vaihdettu, koska se oli erilaista mun mielestä vielä 6kk sitten kun sitä viimeksi maistoin..??

Wewe

Kerrotko tarkat hinnat (Röda & Ettan) maissa, kun on tullut lyötyä vetoa...

Onko se Rallar enemmän Rödan vai Ettanin tyylinen?
 

Wewe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK& Teemu Laakso
Viestin lähetti keppimies
Kerrotko tarkat hinnat (Röda & Ettan) maissa, kun on tullut lyötyä vetoa...

Onko se Rallar enemmän Rödan vai Ettanin tyylinen?

Röda maksoi 27€ ja Ettan muistaakseni 22€ (sis. Alv) en muista tuota Ettania aivan tarkkaan kun en sitä ostanut, mutta kyllä se toi oli.

Ehdottomasti Rödan tyylinen, tuoksuukin samalta!! Vielä parempi kiinteys kuin Rödassa, oikein yllätyin. Mutta petyin kun ei ollutkaan yhtä vahvaa kuin muistelin.

Vihdoin löysin etsimäni pussipuolelta kun saatoin juhlallisesti ostaa Tre Ankarea!! Mainio pussinuuska, pakko kehua!!

Nykyinen järjestys mulla joka liitty itse otsikkoon, on seuraava:

1) General
2) Rallarsnus
3) Röda "kivi" Lacket
4) Göteborgs Rapé

Wewe
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös