Mainos

Paras Musiikin Vuosikymmen

  • 8 176
  • 61

Millä Vuosikymmenellä Tehtiin Parasta Musiikkia?

  • Ennen 1950 lukua.

    Ääniä: 8 2,1%
  • 1950 -luvulla

    Ääniä: 2 0,5%
  • 1960 -luvulla

    Ääniä: 34 8,9%
  • 1970 -luvulla

    Ääniä: 81 21,3%
  • 1980 -luvulla

    Ääniä: 135 35,4%
  • 1990 -luvulla

    Ääniä: 79 20,7%
  • Tullaan tekemään 2000 -luvulla

    Ääniä: 42 11,0%

  • Äänestäjiä
    381

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
80-luku ehdottomasti. Onneksi vielä muutama sen ajan huippubändi jatkaa edelleen korkealla tasolla kuten Iron Maiden, Judas Priest jne. Myös suomirock oli huipulla tuohon aikaan.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Paras musiikin vuosikymmen loppui siihen kun MTV syntyi.
 

Mustaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
60- ja 70-luku.

60's:

- Beatles
- Buffalo Springfield
- Jimi Hendrix
- The Doors
- Cream


70's:

- Neil Youngin soolouran parhaat
- Black Sabbath
- Kiss
- Claptonin sooloilut
- Frank Marino & Mahogany Rush
- Rush
- Steve Miller Band
- Steely Dan

Tässä muutamia syitä. 50-luvulta pitää muistaa soulin ja rockin syntymä, 40-50-luvun taitteesta bebopin syntymä. Voisi luetella lukemattomia artisteja, mainitaan kuitenkin henk.koht tärkeimpänä Charlie Parker.
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Paha. Äänestin lopulta (jo aikoja sitten, näemmä) 80-lukua.

Mahtuuhan siihen kuitenkin mm.
- PG:n Peer Günt / Backseat / Good Girls Don't.../ Fire Wire
- Motörheadin Ace of Spades (-80), Iron Fist (-81), Orgasmatron (-85)
- Metallican ensimmäiset
- Stonen tuotoksia

jne jne jne.
 

jester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
60-luku, ehdottamasti

The Rolling Stones, The Kinks, Bob Dylan, CSNY, The Byrds, The Beatles, Motown, Elviksen mahtavat levyt vuosikymmenen lopulla, The Doors, The Who, The Small Faces.

Kakkostilan jakaa 70- ja 90-luku, joista jälkimmäinen toi orgaanisuuden ja suoremman rytmiikan takaisin musiikkiin muovisen 80-luvun jälkeen.
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Anteeksi onelineri, mutta muovinen 80-luku? Vertaa listani ylempää.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
70-luvulla tehtiin monta klassikkolevyä ja silloin hyviä orkestereja oli suhteessa enemmän kuin huonoja. 80-luvulla tuli myös joitain tosi kovia bändejä, mutta paskaa tuli moninkertaisesti enemmän.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
KPL kirjoitti:
Kyllähän sen täytyy olla tuo 80-luku. Rockin todellista kulta-aikaa.

Jep. Stryper, Warrant, Winger, Warlock, Mötley Crüe, Faster Pussycat vs. 70-luvun Alice Cooper, Aerosmith, KISS, Black Sabbath, Led Zeppelin, Uriah Heep, AC/DC, Queen, MC5, Ted Nugent. Todellista rockin kulta-aikaa tuo kasari verrattuna 70-lukuun...
 

spoonful

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
1970-luku

Kyllähän tuolla 70-luvulla oli monet loistavat bändit ja artistit parhaimmillaan. Deep Purple, Uriah Heep, Led Zeppelin, Black Sabbath, Blue Öyster Cult, Pink Floyd, Motörhead, Santana(osin 70-luku), Van Halen, Rainbow, Queen, ZZ Top, Hurriganes, David Bowie, Stevie Wonder, Neil Young ja John Lennon esimerkiksi.

Vaikka 80-luvullakin esim.Metallica, Iron Maiden ja Stone olivat kelpo kamaa, niin kokonaisuutena se ei vain riitä.

60-luvulla oli myös loistavia artisteja, mutta ei siltikään kokonaisuutena yllä 70-luvun tasolle. Siis minun mielestäni.
 

Kraztog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Ac Milan,ManU,KuPS, Penguins
Kalistun vakaasti 90-lukuun,ja varsinkin sen alkuvuosiin.Black metallin uusi nousu ja death metal iskivät kuin miljoona volttia.Pitkä miinus tulee tuosta trendi räpistä.
 

Battleaxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
80-luku tietysti:
-Twisted Sister!!!
-Peer Günt
-Stray Cats
-Pole Cats(No joo...yksi levy, mutta silti)
-Melrose

Ja ehkä 2003-2005 Twisted Sisterin uuden tulemisen vuoksi, sekä PG:n uusin levy, joka jäi ikävä kyllä viimeiseksi.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
70-luku, eihän muita vaihtoehtoja ole, jos Led Zeppelin on jumala. Kakkossijasta kamppailevat sitten 60- ja 80-luku. 60-luvulta iskevät kitarajumala Jimi Hendrix (experience) ja CCR. 80-luvulta löytyy vuosikymmenen alun (ja Brothers in armsin) aikainen Dire Straits ja sitten vuosikymmenen lopusta Guns N' Roses. 90-luku ei GNR:n kuoppaamisen jälkeen iske yhtään. 2000-luvusta varmaan turha edes puhua.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Itse olin vuosituhannen vaihteessa 13-vuotias, ja vasta muutama vuosi sitten olen alkanut löytää oman musiikkityylini. Ja jos kotimaassa pysytään - toivottavasti jatkoajan seniorit eivät vedä hernettä nenään - Zen Cafe, Mokoma, Timo Rautiainen ja Kotiteollisuus hakkaa menneen ajan Hanoi Rocksit ja Hurriganesit mennen tullen
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
90-luku no doubt! Rap eli silloin kulta-aikaansa, Oli Wu-Tang Clan, 2Pac, Cypress Hill, Nas, Ice Cube, Snoop Doggy Dogg, Dr.Dre... Kaikilta edellä mainituilta toki tulee tänäkin päivänä musiikkia, mutta ei ole ysärin laatua voittanutta!
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
jta kirjoitti:
Eihän tuommoiseen kysymyksee voi vastata, sillä joka aikakaudelta löytyy loistavaa musiikkia. Etenkin, jos minun tapaani on pahimmanlaatuinen musiikin sekakäyttäjä.

Tuo on niin totta kuin vain voi. On mahdotonta mennä sanomaan vain yhtä vuosikymmentä. Pidän paljon 60-70-luvulla tehdystä musiikista. 80-luvun syntsapoppi (lausutaan top gun-soundtracktyyppinen musiikki) jollakin tavalla nostalgisesti iskee ainakin välillä ja sitten myös pidän paljon uudemman ajan housesta sun muusta, että on mahdotonta sanoa yhtä aikakautta edes selkeästi parhaaksi.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Loppupeleissä helppo kysymys, muttei sittenkään.

70-luvulla tykitys oli kyllä melkoista ainakin rockin-saralla. Led Zeppelin, AC/DC, Black Sabbath, Deep Purple, Nazareth, Thin Lizzy, Uriah Heep, Status Quo, Mountain, Saxon, Blue Öyster Cult ja paljon muita kyläbändejä jotka olivat helvetin kova sana tuolloin. Toisaalta jo 60-luvun lopulla oli jo Creedencit, Beatlesit, Cream, Henkka jne.

80-luvulle mahtuu myös Motörhead (myös 70-luku), W.A.S.P, Mötikät, Iron Maiden, Judas Priest, Metallica, Megadeth jne "thrash"-genre sekä tukkahevi Whitesnake sekä kumppanit.

Vaikea siis sanoa, muttei ainakaan 90-luku. Laitoin siis 70-luku, koska sieltä löytyy meikäläisen feivörit-bändit, jotka ovat kolahtaneet todella lujaa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
2000-luku. Toistaiseksi ollut vain jatke 90-luvulle. Ei vielä "omaa identiteettiä". (Todella toivon, että musiikin tulevaisuus ei ole pomppumetallissa ja radioheadmaisissa kohinoissa...)

Noin kommentoin alkanutta vuosikymmentä vuonna 2001. Itse asiassa tuntuu edelleen pitkälti siltä, että 00-luku ei ole löytänyt "identiteettiään", vaikka on enää muutamia kuukausia jäljellä. Hyviä bändejä on kyllä ilmaantunut tasaista tahtia, mutta oikein sellaista mitä voisi selvästi pitää 2000-lukulaisena, ei ole tullut vastaan.

Kysymykseen olen vastannut tuolloin 90-luku. Onhan se edelleen läheisin vuosikymmen itselleni. Vaikea sanoa pidänkö enää parhaana kuitenkaan.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
90-luku ilman muuta. Oasis, Nirvana, Radiohead, Rage Against the Machine, Nine Inch Nails, Faith No More, Weezer... Paljon on julkaistu hienoja levyjä tuolla vuosikymmenellä. Eipä sillä, kyllä nyt 2000-luvullakin tulee jatkuvasti hienoa musiikkia esiin, mutta ehkä 90-luvun puolella on ilmestynyt kuitenkin enemmän suosikkialbumejani.

60- ja 70-lukujen musiikki ei ole ainakaan vielä jaksanut pahemmin innostaa, vaikka jotain Beatlesia ja Led Zeppeliniä onkin tullut ajoittain kuunneltua. 80-luvun musiikki on enimmäkseen aika huonoa, mitä nyt muutama hyvä bändi tulee mieleen (esim. Metallica, Iron Maiden, The Smiths).
 

dimmu

Jäsen
Suurin osa suosikkibändeistäni on noussut pinnalle 80-luvulla, eli parhaat biisit/levyt sijoittuvat 80-luvulle. 70-luvulla on myös tehty paljon hyvää musiikkia, mutta ei voita mielestäni 80-lukua. Suosikkibändeihin kuuluu Maiden, Metallica, Megadeth, Mötley crue, Guns N' Roses.... Nämä siis 80-luvulla olleet mielestäni parhaimmillaan.

90-luvulla ei kauhean montaa hyvää bändiä mielestäni syntynyt. Oasis tosin on 90-luvun suurimpia yhtyeitä, ja minun suosikkibändi nro 2. 90-luvulla ei muuten mitään niin häikäisevää ollut, kuten 80-luvulla. 90-luvulla muutama hyvä death-metal bändi tosin on noussut pinnalle, mutta näistäkin suurin osa on tehnyt parhaat levynsä 2000-luvulla, minun mielestäni ainakin.

2000-luvulla ei myöskään ole noussut niin paljon suuria bändejä, kuten 80-luvulla. Kuitenkin suosikkibändini eli Children of Bodom on 2000-luvulla tehnyt parhaat levynsä mielestäni. Toki 90-luvullakin teki hyviä, mutta 2000-luvulla parempia. Rock-bändejä ei ole noussut suosioon 2000-luvulta, toisin kuin 80-luvulta.

Myös 80-luvun discomusiikki pätkii 90-&2000-luvun discomusiikit helposti.

Eli 80-luvulla on parhaat musiikit tehty. Mikä on parempaa kuin alotella hyvää iltaa istuessa kavereiden kanssa jonkun terassilla tai parvekkeella, ja taustalla soi 80-luvun hyvät biisit, tanssimusiikit tai sitten rock tai metalli. Poikkeuksen tekee ainoastaan pari 90- tai 2000-luvun bändiä.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Äärimmäisen vaikea kysymys. Jos mietitään minkä vuosikymmenen musaa kuuntelen eniten, niin se on varmastikin 90-luku, ihan jo pelkästään Oasiksen ansiosta. Lisäksi muut brittirockin suuruudet, Stone Roses (ehkä kuitenkin 80-lukua?), Verve, Pulp, Suede ja kumppanit ovat kovassa kulutuksessa. U2:n Achtung Baby taitaa myös olla 90-luvulta, mutta muuten Irlannin poikien parhaat päivät olivat 80-luvulla. G'nR:n paras kokonaisuus on myös 90-luvulta.

80-luvusta en pidä. Sen koko imago, tukkahevi ja nahkahousut on äärimmäisen etova. Paskaa musaa kaikki sellainen. Toki yksi kaikkien aikojen suurimmista, eli Queen oli kovassa vedossa 80-luvulla. Muuten siellä ei kauheasti hyvää ole. No, The Smiths on ihan ok. Ja tietysti ne edellämainitut U2 ja G'nR.

70-luku on taas todella kova. Pink Floyd, Queen, Led Zeppelin, Deep Purple, Neil Young, John Lennon, The Who. 60-luvulta uppoaa lähinnä The Beatles ja Bob Dylan.

2000-luku ei ole myöskään ollut missään nimessä mikään toivoton. Arctic Monkeys on mahtava, The Strokesilla ja The Libertinesilläkin oli (varsin lyhyet) huippuhetkensä. Alex Turnerin sivuprojekti Last Shadow Puppets on myös mainio. White Stripesiä en voi sietää, mutta Jack Whiten sivuprojekti (jonka nimeä en nyt jostain syystä millään muista) on suorastaan upea. Oasis teki paluun huipulle vuosikymmenen loppumetreillä. Coldplayn ura on kehittynyt mielenkiintoisesti ja se lieneekin kansainvälisen suosion mittarilla 2000-luvun "se" bändi.

Kyllä 90-luku on se paras. 60-,70- ja 2000-luku vaihtavat järjestystä päivän fiiliksen mukaan. 80-luku on perseestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös