Paras lääke krapulaan?

  • 30 916
  • 114

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Andrej
Kynä kirjoitteli useita kuukausia sitten:
" Joskus onnistuttiin kyllä kaverin kanssa saamaan myös aika hyväntuulinen krapula ja sinä kesäpäivänä päätimmekin ruveta harjoittamaan ei humalahakuista, vaan krapulahakuista juomista."

Vastaavaan tilanteeseen pääsimme muutaman opiskelutoverin kanssa 90-luvun puolenvälin tienoilla eräässä keskisuomalaisessa kansanopistossa, ja harrastimme myös nimenomaan krapulahakuista juomista jonkin aikaa tämän jälkeen. Tuohon krapulaan liittyi mm. se, että Afrikan historiaa käsittelevän luennon aikana saimme mm. pitkän yrittämisen jälkeen kirjoitettua paperille senaikaisen yhden hitin ihmeen nimeltä Me&My kappaleen kertosäkeen. "Bubbi-dubbi-dubi-dub-bub-bub". Ja eräs seurueesta kertoi mahtavan tarinan "Kaunis päivä kahdessa Afrikassa", luennolla jaetun kartan avulla. Tarinaan ympättiin saumattomasti mm. valtava virtahepo ja Hitler.

Sama täällä. Toiseksi paras krapulapäivän viettotapa (paras on tyttökaverin kanssa "painiminen") on kavereiden kanssa tyhjännauraminen. Sitä on aivotoiminta niin nollassa, että krapulapäivän naurunaiheita on lähes mahdotonta selittää sellaiselle joka ei ole ollut paikalla. Kerrankin saimme kuningasajatuksen: Onko jääkiekon säännöissä kielletty kiekon ottaminen suuhun? Jos ei niin ei muuta kuin heitetään jäälle yksi kentällinen niitä afrikkalaisia heimoveljiä joilla on sellainen kiekko huulessaan ja kun kiekko on hallussa niin kaikki rinkiin ja joku piilottaa kiekon suuhunsa. Sitten kaikki säntäävät eri suuntiin ja lähtevät hyökkäämään, kunnes joku sylkäisee kiekon suustaan maaliin. Kyseinen älynväläys nauratti yhtenä krapula-aamuna ihan kipeästi. Ehkäpä tuomari katkaisisi pelin kun kiekkoa ei näkyisi missään, mutta krapulassa ei ajattelekkaan aivan loppuun asti.

Semmoinen kunnon VeteläOloMuttaMihinkäänEiSatu-krapula on juomisen tarkoitus. Humala tulee siinä sivussa kaupanpäälle.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ensin tunniksi istumaan suihkun alle,sitten nukkumaan vähäksi aikaa ja sen jälkeen jotain tekemistä esim. Jatkoajan lukeminen...Lopulta uskallat siirtyä varovaisesti jogurtti ruokintaan...
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Oi voi.. Nyt on taas sellanen kankkunen, että valeanpunaiset elefantit vilisevät silmissä.

Viime kerralla oli vielä pahempi, mutta sen voi pistää laivareissun piikkiin. Silloin ennen päässyt melkein tuntiin ylös, kun oli sellanen pääkipu, jonka kyllä kestin ilman Buranaa, kun kerran itse sen aiheutin :D

Nyt oli ihan vaan perinteinen baari-ilta, mutta tarpeeksi veemäinen olo taas. Ihme homma, vaikka join saman verran kuin yleensä baarissa, mutta nyt vaan ei olo niin hyvä olo, kun yleensä on ollut. Eli yksinkertaisesti en kestä enää viinaa :rolleyes:

No joo, jos yrittäisi ottaa neuvoja tästä ketjusta ja voittaa tämä olotila..
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Tuolla krapulanhoitomenetelmien kärkimaassa, Venäjällä myydään tölkkituotteena kaalimehua, jonka kuulemma pitäisi ko. tauti parantaa. Itse en tullut tätä nimenomaista tuotetta kokeilleeksi; mielestäni varsin ilmeisestä syystä. Nimittäin siitä, että krapula ei ehtinyt matkalla yllättämään ;) Luulisin, että kaalimehun teho perustuu yksinkertaiseen lääketieteelliseen faktaan. Jos elimistö huomaa, että se saa aina krapulassa tätä vihertävän rusehtavaa linnunmaitoa, se pitää dagenefterin loitolla vaikka väkisin myrkyttymisen pelossa.

Myydäänpä itänaapurissamme myös lääkettä pillerin muodossa. Itse en tiedä pillerin koostumusta, mutta toisaalta ketäpä se kiinnostaakaan, jos pahan olon saa sillä pois. Joka tapauksessa tämä on kuulemani mukaan perin tehokas lääke.

Itselleni tulee varsinainen krapula niin harvoin, että en ole yrittänytkään keksiä mitään hoitokeinoa. Kun vain muistaa pysyä paikallaan, sillä pulssi nousee lähelle kahtasataa jo pienestäkin liikkumisesta ja hiki virtaa. Ehkäisykeinoista mainitsisin ylivoimaisena ykkösenä syömisen, joskin sipulia olisi syytä välttää. Sekaisinjuomisteorioihin en kylläkään usko. Eräät tuotteet, minulla ainakin olut, panee vatsan kyllä sekaisin suurina määrinä nautittuna. Viskiä en ole suurina määrinä nauttinut, mutta epäilisin, että mallastuotteissa saattaa olla jotakin ainetta, joka aiheuttaisi pahan olon aamuisin, jos sellaisia taipumuksia on. Toinen vaihtoehto on oluen käymistuotteet, sillä siideri aiheuttaa samanlaisen, joskin astetta pienemmän, vatsan kiertämisen kuin olut.

Ai niin... mikähän olisi hyvä lääke krapulaan? En minä tiedä ;)
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
GLUTAMAX

Luontaistuotekaupoissa myydään tuotetta nimeltä Glutamax-Fresh Morning. Se on vitamiinivalmiste torulahiivasta ja sitä kuulemma käytetään ihan "rappariholistienkin" hoidossa. En ole tuohon torulahiivapuoleen perehtynyt mutta muuten tämän Glutamaxin teho perustunee mahtavaan vitamiinimäärään - jokainen pilleri on varsinainen vitskupommi. Ohjeen mukaan Glutamaxia otetaan ilalla kaksi pilleriä alkoholin käytön loputtua.

Noh, minäpä piruuttani kesälomalla sitten tuota kokeilin, kun oli eräänä viikonloppuna tiedossa varsin kostea saunailta. Mikkelistä sitten eräästä puodista Glutamaxia ostin ja päätin ruveta illemmalla koekaniiniksi.
Saunailta oli TODELLA kostea... sekaisin tuli nautittua kaljaa, kossua, viskiä ja muutama lonkerokin. Sitten yöllä öbaut klo 03.00 Glutamaxia naamaan ja nukkumaan.

Seuraavana aamuna heräilin ensimmäisen kerran puoli kymmenen maissa ja olo oli omituinen. Ei nimittäin särkenyt päätä, maisema ei pyörinyt silmissä, ei yrjöttänyt... ainoastaan suussa oli omituinen hiivainen maku. Kieli oli kuin korpuksi kuivahtanut pesusieni. Sitten kun kävin vessassa, niin sinnekin jätin leijumaan ihmeellisen hiivamaisen löyhkän... sitä hajua tuntui erittyvän joka puolelta kropasta, eniten ehkä kainaloista... MUTTA, ei minkäänlaista kankkusta! Hiukan jonkinlainen turta olo... niin ja se hiivan lemu. Aamiainen maistui hyvin ja sen jälkeen olo oli ihan mainio. Paitsi että haisin hiivalta vielä illallakin.

Tulihan testattua. Ainakin henkiin jäin...
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Jos illalla on tullut kupitettua, niin aamulla herätessäni tarkistelen viitisen minuuttia, mikä on olotila. Vessaan kuselle, Aamulehden haku ja etusivun luku. Siinä vaiheessa tietää, mitä tuleman pitää.
Jos mitään erikoista ei ole, niin muovituopillinen vettä ja sen perään illalla kylmään laittamaani Fantaa. Siis ei kerralla, vaan hitaasti. Ja vain Fanta kelpaa, ei mikään Jalliksen Jaffa.
Joskus voi tarvita Buranaa, mulla se auttaa.
Lepo auttaa krapulaan ja iltapäivällä ruoka. Mulla on krapulapäiviä varten pakkasessa Oolannin pyttipannupussi á 400 grammaa. Vie nälän hyvin mennessään.
Illansuussa se "tukinuitto" on myös loistavaa. Tosin se on viime aikoina ollut krapulassa vähän vähemmällä.

Pari viikkoa sitten oli elämäni pahin krapula, muistelen sitä vieläkin inholla. Kaks päivää mää elin kuin hidastetussa filmissä ja väsyneenä. Ei sellaista enää...
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Poltetun röökin määrä per känäsessio korreloi sataprosenttisesti kaminan kanssa, näin ainakin meikäläisellä. Eli tupakointia vähentämällä voi vähentää krapulaa, myös runsas veden nauttiminen ennen simahtamista jeesaa asiassa. Korjaussarjana seuraavana päivänä Denkun pizzaa ja teollisuussäiliöllinen Pepsi Maxia. Vakaviin oireisiin iso tuoppi päärynäsiideriä yhdellä-kahdella vodka-annoksella jämäköitettynä.
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Pysyttele yhdessä alkoholilaadussa koko ilta. Puolen litran kossuvotka yhdistettynä kahviliköörillä ja maidolla takaa hyvän mutta vakaan krapulan. Syö maha täyteen, vedä illan päätteeksi muutama tetra tuoremehua ja viimeistele buranalla. Aamulla hissukseen ylös, kaffet naamariin ja röökille = koko krapulan kauheus tulee siinä röökillä istuessa koko voimallaan, mutta sen jälkeen helpottaa.
Olisimpa tämänkin ohjeen muistanut eilen.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eiköhän se ennakoiva ajo -asenne toimi tähänkin juttuun? Itse välttäisin tottumattomana alkoholin ja sikarin polttoa samana iltana. Olen kokeillut, ja läksyni oppinut. Viini viininä ilman sivutuotteita.
 

Mr Pilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit
Etsit mamman ompelulaatikosta reilunkokoisen parsinneulan, asetat sen isovarpaan kynnen alle, juuri niin että pysyy paikallaan. Tämän jälkeen otat kunnon vauhdin ja potkaiset isovarpaan seinään parsinneula edellä. Voin luvata että krapula ei tunnu enään miltään.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Noh, kaivetaanpas tämä vanha krapulointiketju ylös naftaliinista kun aihe näyttää tasaisen tappavaan tahtiin kiinnostavan.

Jo muinaiset roomalaiset kärsivät krapulasta ylettömän punkun latkimisen seurauksena. Tarina kertoo että esim. keisari Nero oli rankemman puoleisessa darrassa saadessaan ns. neronleimauksen Rooman polttamisesta...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tietyt ennaltaehkäisevät toimenpiteet toimivat ainakin meikäläisellä:

1. Baarissa juodaan loppuillasta myös/vain vettä.
2. Ennen kotiintuloa käydään syömässä kebabit
3. Kotona juodaan kuppi vihreää teetä samalla kun avaudutaan ketjuun: "Oletko ikinä kännissä Jatkoajassa"

Sitten jatkotoimenpiteet:

4. Nukutaan niin pitkään kun voidaan.
5. Kun lopulta herätään, juodaan kuppi kahvia höystettynä maidolla ja runsaalla sokerilla.
6. Mennään suihkuun ja pestään myös hampaat oikein huolella
7. Lähdetään jonnekin, missä tapaa muita ihmisiä (EI BAARI)
8. Juodaan lisää vihreää teetä paljolla sokerilla.
9. Avaudutaan vitutusketjuun tai krapulaketjuun.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Nyt tuntuis että ITSEMURHA, syitä voi katsoa IDOOOTTEJA ja VITUTUS ketjusta...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti jesse72
Nyt tuntuis että ITSEMURHA, syitä voi katsoa IDOOOTTEJA ja VITUTUS ketjusta...

Morkkis ja krapula ovat eri taudit. Ne tosin tulevat usein samaan aikaan.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti jesse72
Nyt tuntuis että ITSEMURHA, syitä voi katsoa IDOOOTTEJA ja VITUTUS ketjusta...
Rela vaan, ensi viikolla sä jo suunnittelet uutta retkeä alkoholin värittämään fantasiamaailmaan. Morkkiksen kanssa on aivan sama juttu kuin krapulankin, molempiin auttaa parhaiten viina. Eli eikun kipin kapin ottamaan pari napanderia, niin maailmakin näyttää taas valoisemmalta.

Kyllä tuosta selviää, pikku painit taksikuskin kanssa ja hölmöjen puhuminen ei ole mikään iso juttu.
 

Jet Pilot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Karkeasti voisi jakaa krapulat kolmeen kastiin: Kevytkankkunen, Normaalikrapula sekä Megadarra.

Ensimmäisen asteen krapulassa voi olla jopa kivaa. Roskaruoka maittaa, suihkussa on hauskaa lotrata kauan ja sohvalla on mukava katsella jotain aivotonta viihdettä. Tämäntyylinen krapula on toki äärimmäisen harvinainen, käytännössä se vaatii että baarissa on tullut keskityttyä muuhunkin kun juomiseen.

Normaalikrapulassa ei sitten ole enää kovin kivaa. Syömään pystyy ehkä illalla, vissyä/limsaa menee pulloittain. Myös päänsärky tai mahavaivat mahdollisia. Tämä on oikeastaan se perus olotila humalaisen baari-illan jälkeen.

Megadarrassa ei auta sitten mikään. Silloin luulee kuolevansa, väsyttää muttei pysty nukkumaan, mikään ei tahdo mennä alas -tai ei ainakaan pysy siellä. Jopa suihkuun vääntäytyminen vaatii suuria ponnisteluja. Tämä tila voi pahimmassa tapauksessa jatkua pidempäänkin kuin päivän. Megadarra on myöskin suhteellisen harvinainen ja vaatii jo usemman päivän täysimittaista juopottelua.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Viestin lähetti bozik
Rela vaan, ensi viikolla sä jo suunnittelet uutta retkeä alkoholin värittämään fantasiamaailmaan. Morkkiksen kanssa on aivan sama juttu kuin krapulankin, molempiin auttaa parhaiten viina. Eli eikun kipin kapin ottamaan pari napanderia, niin maailmakin näyttää taas valoisemmalta.

Kyllä tuosta selviää, pikku painit taksikuskin kanssa ja hölmöjen puhuminen ei ole mikään iso juttu.

Itseasiassa korkkasin just kaljan ja kaapissa olisi vielä jäykkää..ei vaan tänään jää tähän YHTEEN kaljaan...
 

Wüstenfuchs

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hedelmät, joissa on runsaasti nestettä, esim. mandariinit.
Kun pahin on ohi kannattaa syödä rasvaista ja suolaista ruokaa.
Annos tasottavaa toimii aina.
(raitista ilmaa?)
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ennaltaehkäisy on aina toimiva keino. Eli siis jättää sen viimeisen juomatta. Mutta jos sekin tulee juotua niin itse olen huomannut että kävely auttaa. Eli ei ota sitä taksia vaan kävelee kotiin (toki matkaa kotiin pitää olla enemmän kuin se 100 metriä) niin yleensä krapula ei ole ainakaan niin paha. Ja kun vielä ennen nukkumaanmenoa juo pari lasillista vettä niin siitäkään ei haittaa ole.
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paras keino on kun ei juo alkoholia krapulaa edeltävänä iltana!
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta jos sekin tulee juotua niin itse olen huomannut että kävely auttaa..

Kävelin eilen kotiin jostain hevonvitunkuusesta kännyn navigaattorin avulla reilusti toista tuntia. Ei auttanut.

Jugurtti, maito ja paikallaan oleminen auttaa.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Vesi vanhin voitehista

Kyllähän se vaan niin on että illan mittaan ja mielellään juuri ennen nukkumaan menoa nautittu vesi on ihan paras keino rapulaan. Jos on kalja miehiä niin kannattee esim. kahden tuopin välein vetää pieni lasi vettä siinä baaritiskillä. Aamulla Olvin jahvaa ja mitä näitä nyt on.

Itehän en tosin tuota vettä juuri ikinä muista juoda ja mitä pahempi rapula niin sitä pitemmän aikaa taas jaksaa olla selvinpäin :D Mutta kyllähän välistä tulee joku kolmeki päivää vedettyä eikä se rapula ole paha ko silloin ollaan vielä humalassa. Mutta se seuraava yö on niiiin liskojen yö ettei mitään järkeä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös