Paras brittikomedia?

  • 35 254
  • 249

Kautta aikojen paras brittikomediasarja?

  • Monty Pythonin lentävä sirkus

    Ääniä: 105 17,2%
  • Pitkän Jussin majatalo

    Ääniä: 19 3,1%
  • Pokka pitää

    Ääniä: 56 9,2%
  • Toinen jalka haudassa

    Ääniä: 7 1,1%
  • Älypäät

    Ääniä: 12 2,0%
  • Mr. Bean

    Ääniä: 108 17,7%
  • Lunta tupaan

    Ääniä: 22 3,6%
  • Big Train

    Ääniä: 15 2,5%
  • Todella upeeta

    Ääniä: 14 2,3%
  • Musta Kyy

    Ääniä: 40 6,5%
  • The Fast Show

    Ääniä: 98 16,0%
  • Maanalainen armeija iskee jälleen

    Ääniä: 27 4,4%
  • joku muu, mikä?

    Ääniä: 88 14,4%

  • Äänestäjiä
    611

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Re: I`m afraid I was very,very drunk..

Viestin lähetti Mossberg
Sub-tv alkaa muuten esittää sarjaa jonka päähahmo on juuri Higsonin esittämä Swiss Toni. Itse ainakin odotan tuolta sarjalta paljon.

No perskele! Swissin terapia- ja "eating Volvo" -sketsien jälkeen tätä on odotettukin! Koska tämä eittämätön mestariteos alkaa Subilla?

Terv. nimim. "I'm in complete touch with my feminine side now. I'm wearing ladies' underwear"
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulla on menossa jonkinmoinen brittikomediabuumi, kun lyhyen ajan sisään olen hankkinut The Complete Black Adderin, The Complete Thin Blue Linen, Fast Shown kaksi ensimmäistä kautta ja The Best Of Smack The Ponyn. Ensinmainittua lukuunottamatta tilasin kaikki Englannista ja mukavan edulliseen hintaan irtosivat. Yksikään ei ollut yli 8 puntaa.

Brittikomedia kyllä hakkaa värittömät jenkki-sitcomit 6-0. Fast Show ja Maanalainen armeija iskee jälleen ovat mielestäni, ainakin tällä hetkellä, parhaat. Ja toki Monty Python.
 

Mossberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks, Haka
Swiss Toni

Ohjelma alkaa tulemaan ns. brittiperjantaissa 21. tammikuuta klo 21.30. Hieman on huono aika,mutta onneksi videonauhurit on keksitty.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ylipäätään jos lähdetään puhumaan huumorista ja etenkin huumorisarjoista. Tai jos puhutaan vielä todella hyvistä ellei suorastaan nerokkaista huumorisarjoista, niin silloin yhteisenä nimittäjänä olisi Iso-Britannia. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Jos joku väittää toista, on hän väärässä ja täysin ymmärtämätön huumorin suhteen tai muuten vaan juntti.

Kyllä kyllä. Lista annetuista ehdokkaista on mainio, mutta muutama todella hyvä mielestäni puuttuu. Tulen ne mainitsemaan.

Listalta löytyy silti oma suosikkini, sketsisarjojen kuningas ja klassikko eli mikäpä muukaan kuin Monty Python. Montyjen voittajaa ei ole, sillä tuollaiseen surrealistiseen huumoriin ja rajojen venyttämiseen tuskin kukaan enää koskaan pystyy, tai jos pystyykin, on tämä silloin vain velkaa Monty Python jengille. Ne äijät oli neroja ja loivat aivan oman standardin modernille huumorille. Pistäisin koko Monty Python poppoon kaikkien aikojen merkittävimpien koomikkojen/koomikkoryhmien listalla aivan kärkipäähän, yhdessä Charlie Chaplinin, Oliver&Hardyn, Buster Keatonin ja Peter Sellersin kanssa. No kuuluu sinne vielä muutama muukin.

No se siitä. Monty P. on siis suurinta ja kauneinta.

Näiden lisäksi alla kuplii mm. sellaiset kuin Kyllä Jeeves hoitaa joka on tälläisistä koko jakson mittaisista huumoripläjäyksistä aivan vertaansa vailla.

Mr. Bean taas on silkkaan tilannekomiikkaan keskittyneistä huumorisarjoista aivan kärkipäätä, ellei hetkittäin aivan ylitsepääsemätön. Sitten Peter Sellersin, en ole nähnyt ketään yhtä taitavaa tämän huumorityylin taitajaa kuin Rowan Atkinson.

Muita aivan mainioita on myös Hale&Pace, Lunta tupaan, Pitkän Jussin Majatalo, Pokka Pitää jne. Englantilaisten huumorisarjojen, laadukkaiden sellaisten, lista on miltei loputon jos verrataan moniin muihin maihin.

Niin, en malta olla vielä kerran sanomasta että brittein saaret ovat huumorin mekka TV-viihteen saralla. Mm. Yhdysvallat tulevat valovuosia jäljessä, vaikka hyviä koomikoita ja joitakin sarjoja sieltäkin on tullut. Sarjoista mainittakoot vaikkapa nyt Hei Me Pamputetaan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ääni Monty Pythonille.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aiheeseen liittyen... Legendaarinen Benny Hill Show alkaa taas pyörimään televisiossa. Olisikohan ollut tiistai-iltaisin Nelosen myöhäisillassa...

Aah.. tuota sarjaa tuli joskus pikkupoikana (5-6v.) seurattua isukin kanssa useaan otteeseen. Silloin tuli telkusta kolme Showta (Spede Show, Bill Cosby Show ja Benny Hill Show)...

En kyllä muista kuin pari sketsiä kyseisestä ohjelmasta: "Miksi kukkapurkissa on reikä? Siihen laitetaan kuumemittari silloin kun kukka on kipeä!" ja joku erikoisjakso, jossa mieheltä pääsi peltiämpäri karkuun ja aiheutti melkoisia kommelluksia kaupungilla...

Muistaakseni sarja tuli muutama vuosi sitten taas Neloselta. Silloin se ei enää naurattanut. Kuten ei myöskään muukaan brittihuumori.
 

pavenro8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham, Englanti.
Leipää ja sirkushuveja.

Monty Python tietysti. Moista toista ei ole eikä tule. Sarja jolle kaikki ovat kaiken velkaa ja josta kaikki hauskuus on alunperinjuurin lähtöisin. Ja onhan siinä myös maailman hauskin mies, John Cleese, joka on niin hauska, ettei hänen tarvitse kuin olla niin alkaa naurattamaan niin peijoonisti.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Äskettäin hankin Ei yhdeksän uutiset - Parhaat palat DVD:n. Sarja ei ollut minulle aiemmin tuttu, muuten kuin joidenkin yksittäisten sketsien osalta, mutta melkoisen mahtava pläjäys tuo 3,5-tuntinen kooste on. Kuten esimerkiksi kiihkeä studiokeskustelu siitä, loukkaako elokuva "Life of Christ" Monty Pythonia.

Toinen mielenkiintoinen viimeaikojen hankinta on ollut "esi-Monty Python"-DVD "How To Irritate People", jolla on mukana Cleese, Palin ja Chapman sekä mm. Fawlty Towersista ja parista Python-jaksostakin tuttu Connie Booth.

70 minuuttinen ohjelma ei iha Python-tasolle yllä, mutta muutama todellinen helmi sekaan on eksynyt, kuten automekaanikko-sketsi, joka on läheistä sukua klassiselle Ex-parrot-sketsille, työhaastattelu-sketsi joka itse asiassa kuvattiin uusiksi Monty Pythoniin ja kirkkaimpana kimaltelee lentäjä-sketsi, joka olisi koska tahansa mahtunut Flying Circukseen ja varmaankin muistettaisiin klassikkona siinä tapauksessa. Tätä DVD:tä tuskin Suomesta löytää, mutta brittinettipuljujen tarjouslaareista löytää halvalla.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ruuvit löysällä sai ääneni. Which was nice.

Muita huikeita pläjäyksiä:

Monty pythonit
Musta kyy
Harry Enfieldit
Lunta tupaan
The Royle family
Kaksi tuoppia, kiitos
Pokka pitää
Toinen jalka haudassa
Lovejoy
Huonosti käyttäytyvät miehet

jne...

Lopuksi yleensä ja erikseen: Subbarilla alkanut toinen kierros on aivan upea sarja. Myös Tony Swiss on mainio. Fast show´n sketseissä Tony oli tosin vielä huikeampi kuin nyt..
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Men behaving badly elikkäs huonosti käyttäytyvät miehet. Siihen sarjaan pystyy eläytyä kuin olis itse matkassa mukana.
 
Ehdottomasti Bottom, Mayall & Edmondson toimii. Tämän innostamana Älypäät olisi mukava nähdä.

Muita loistavia Huonosti käyttäytävät miehet, Musta kyy ja Monty python. Mr. Bean oli ainakin aikoinaan hauska.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Hei! Entäs Kenny Everett??? Ja Hot Gossip -tanssitytöt?
 

Mwandishi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pyyttonit toki.

Coupling ois kans ansainnut paikan äänestykseen. Siinä onnistuttiin luomaan ns. jotain uuttaa mm. kuvausteknisillä keinoilla. Pyörii tällä hetkellä vissiin taas nelosella, parhaat jaksot on kuitenki jo menny.
 

Miguel

Jäsen
Koska monet ovat luetelleet tusinan verran suosikkejaan voittajaa arpoen, ihmettelen hieman, kuinka harvassa ovat olleet maininnat sarjoista nimeltä Coupling (Paritellen) ja Perfect World (Tunarin päiväkirja). Nuo kun ovat niitä harvoja brittikomedioita, joita olen seurannut todella aktiivisesti, muita lähinnä satunnaisesti.

Mitä sitä sanoja tuhlaamaan noiden sarjojen tarkempaan kuvailuun, mainioita pläjäyksiä kumpainenkin.

En epäile, ettenkö olisi jäänyt jostakin paitsi. Monty Pythonia olen katsonut vain pätkittäin ja siten aivan ulkona näiden legendojen huumorista. Samoin Fast Show'n. Ehkä sitten joskus paremmalla ajalla. Eikä edes tarvitse kiirehtiä investoimaan DVD-paketteihin, legendat palaavat kuitenkin ruutuun säännöllisin väliajoin.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Men Behaving Badly, eritoten toisesta kaudesta lähtien, jolloin Gary saa Tonyn kämppiksekseen.

Sketsisarjoista Hale & Pace nauratti aina. Myös The Fast Show onnistui tässä kohtalaisen usein.

Irlantiahan ei pohjoisosaa lukuunottamatta Britteihin lasketa, mutta mainitaan nyt kuitenkin takavuosina MTV3:ltakin tullut sarja Isä Ted. Sarja, jossa ei ole varmaan yhtäkään normaalia hahmoa. Suosittelen lämpimästi, löytyy jostakin maailmankolkasta ainakin DVD:llä.

"Drink! Feck! Arse!" -Father Jack
 

Skipper

Jäsen
Black Adder

Onko tämä sarja tuttu kenellekään? Jos ei ole, niin äkkiä lähimpään videovuokraamoon lainaamaan.
Aivan mahtava sarja, Rowan Atkinson esittää eri tuotankokausissa eri ajanjaksojen hölmöilevää ja kieroilevaa "pahista". Sisältää myös yhden kaikkien aikojen parhaimmista alkutunnareista.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Onhan sarja tuttu ja asiasta on jauhettu ainakin brittihuumoriketjussa. Noh, palstapoliisiksi en toki ryhtyisi.

Ensimmäinen tuotantokausi ei ole vielä mikään erikoinen mutta sen jälkeen sarja oli aivan loistava. Myös tämä spesiaalijakso Robin Hoodeineen oli suorastaan nerokas.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Monty Pythonin lentävä sirkus, ei kahta sanaa.

Hyviä sketsejä on aivan valtavasti, mutta edelleen ihmettelen, miksei kukaan muista Johann Gambolputty de von Ausfern schplenden schlitter crasscrenbon fried digger dingle dangle dongle dungle burstein von knacker thrasher apple banger horowitz ticolensic grander knotty spelltinkle grandlich grumblemeyer spelterwasser kurstlich himbleeisen bahnwagen gutenabend bitte ein nürnburger bratwustle gerspurten mitz weimache luber hundsfut gumberaber shönedanker kalbsfleisch mittler aucher von Hautkopft of Ulm:ia.

Say no more!
 
Viimeksi muokattu:

jta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lisää loistavaa ja hieman vanhempaa brittikomediaa, joista suurinta osaa ei varmaan ole koskaan (tai ainakaan pitkään aikaan) suomessa esitetty :

Open all hours
Sorry!
Rising Damp
Love thy neighbour
George & Mildred
Ever decreasing circles
It's a good life
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Näkemiin vaan muru..

Viestin lähetti BigRedBob
Aivan loistava sarja. Harmittaa vaan se, että en ole älynnyt ottaa sitä kertaakaan nauhalle. .

Ylivoimainen valinta minullakin. Nauhalle tuli uusintojen myötä melkein kaikki jaksot. Ainostaan 2 tai 3 unohtui.

Jahka maltan ivestoida polttavan soittimen himaan, siirtyy jaksot DVD:lle ja sitten täytyy metsästää nuo puuttuvatkin jaksot.

K
 

M10

Jäsen
Re: The Office!!!

Viestin lähetti Barnaby
Mihinkäs kehut tästä käsittämättömän hyvästä sarjasta ovat jääneet? David Brent on jumala!

Aamen.

The Office on aivan törkeän hauska sarja. Dokumenttimuotonsa ansiosta kyseessä on aika samanlaista huumoria kuin Spinal Tapissa. Väsyneet päällenaurut puuttuu tästä ja katsojan pitää itse hoksata vitsit. Huumori ei ole mitään "piano putoaa päähän" tyylistä vaan enemmänkin noloihin tilanteisiin ja hiljaisiin hetkiin perustuvaa.

Näyttelijät ovat erinomaisia, varsinkin Ricky Gervais (toinen sarjan käsikirjoittajista) joka näyttelee päähahmo David Brentiä. Mackenzie Crookin näyttelemä Gareth Keenan on silti suosikkihahmoni. Kyseessä on totaalinen toimistonörtti joka painaa n.55kg. Itseluottamus on silti huiman korkealla ja Gareth muistaa aina mainita militariaharrastuksestansa : "A lot of people think that those in the Territorial Army are not real soldiers. We are. We are well trained, highly disciplined fighting machines ready for war. We're just not available during the week."

Tätä loistavaa sarjaa on todella ylistetty ympäri maailmaa, mm. Simpsonien isä Matt Groening sanoi kyseessä olevan paras komedia vähään aikaan.

Ostin tuossa vikko sitten The Officen DVD-boksin ja se on todella hintansa väärti loistavine ekstroineen. Suosittelen!!
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: The Office!!!

Viestin lähetti Morrow10
Aamen.

The Office on aivan törkeän hauska sarja. Dokumenttimuotonsa ansiosta kyseessä on aika samanlaista huumoria kuin Spinal Tapissa. Väsyneet päällenaurut puuttuu tästä ja katsojan pitää itse hoksata vitsit. Huumori ei ole mitään "piano putoaa päähän" tyylistä vaan enemmänkin noloihin tilanteisiin ja hiljaisiin hetkiin perustuvaa.

The Office on todellakin loistava sarja. Tällaiset sarjat (kuten ei myöskään esim. Studio Julmahuvi tai W-tyyli) eivät kuitenkaan Suomessa tule ikinä nousemaan katsojatilastojen kärkipäähän, kansat syviin riveihin kuin uppoaa ainoastaan yksinkertainen Pulttibois- ja apuva-huumori. Vähänkin älyllisempi huumori menee lujaa ohituskaistaa pitkin ohi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös