Minulla on vaikeuksia ymmärtää tämänkaltaista ajattelua, sehän on täysin sinun omassa vallassasi, paljonko maksat palkastasi ennakonpidätystä.
No, jostain syystä asiat on mennyt siten että laskettu veroprosentti ja tulo-odotukset on kohdannut ihan hyvin paperilla. Sitten kun veroehdotus on saapunut, on siinä ehdotettu järjestään mätkyjä 200-600€, vaikka laskettu prosentti olisi ollut sellainen että pitäisi mennä pikkaisen yli.
Tuossa oli muutama sellainen vuosi, että kokonaistilanteen hahmottaminen on ollut vähän hankalaa. On ollut opiskeluja ja parikin eri työpaikkaa jonain vuonna ja muutamia yllätyksiä on tullut jälkikäteen.
Kummallisia vuosia, vaikkapa 2009 jolloin olin alkuvuodesta toukkokuuhun opintotuen ja tulorajojen mukaisessa vauhdissa kesään asti tekemällä pari kk ns. entistä työtäni kaupassa ja sitten keväällä osa-aikaisena ohjaajana. Kesällä sitten sain alkuvuoden tuloihin nähden todella hyvän liksan aina elokuun loppuun asti. Syksyllä olinkin sitten ulkomailla vaihdossa ja opintotukien, asumislisän, stipendin ja harjoittelupäivärahan varassa. Ja tältä vuodelta tuli sitten lopulta mätkyvuosi, koska sitä rahaa oli sitten lopulta tullut pienistä puroista sitten pikkaisen liikaa. 20
Tässähän en siis mitenkään valita sitä että kyseessä on yhteiskunnan vika ja verottaja on mulkku. Kyllä kaikki pitää maksaa ja oma mogahan viimekädessä on jos maksaa liikaa.
Tuota putkea ennen meininki oli sillä tavoin hyvä että systeemi toimi niin kivasti että tienasin joka vuosi pikkaisen enemmän kuin edellisenä ja edellinen prosentti aiheutti loppuvuodesta tiukempaa verotusta ja lopulta saatiin vähän palautusta. Jossain kohtaa sitten tuo logiikka alkoi pettämään, vaikka tulojen trendi lukuunottamatta vuosia 2008 ja 2009 oli koko ajan nouseva.