Näitä uutuuslaitteita ennustetaan myytävän v. 2010 n. 20 miljoonaa kappaletta, v. 2011 n. 55 miljoonaa, v. 2012 n. 80 miljoonaa ja v. 2013 n. 100 miljoonaa kappaletta. Applella on nyt tutkimuslaitosten mukaan n. 95%:n markkinaosuus, mutta v. 2011 tuskin enempää kuin n. 50%:n osuus pad- ja tab-markkinoista. Suomen osuus IPad-ostoista on tähän mennessä oletettavasti n. 10000 kpl ja laitteet on tietysti tilattu tai ostettu pääosin ulkomailta.
IPad on tosiaankin mainio lehtien lukulaite. Tilasin The Timesin yhden kuukauden ilmaisen koejakson ja se on kyllä hieno lehti aamuisena lukukokemuksena ja toimii Ipadissa todella hyvin. Lisäksi luen tietysti Bloombergia, Wall Street Journalia ja Reutersin uutispalvelua. Suomalaisista lehdistä on sellainen ilmais-sovellus, josta pääsee yhdellä sormen painalluksella n. 200 suomalaiseen sanomalehteen.
Suomalaisen Revion "Angry Birds"-peli piti tietysti hankkia. Maksoi €0,79. Minusta kirjojen lukeminenkin IPadilla toimii hyvin, mutta en kokeillut tätä ominaisuutta muilla lukulaitteilla. IPad on myös IPod, johon voi liittää hyvälaatuiset kuulokkeet tai tietokoneen kaiuttimet. musiikkivideot pyörii ihan hyvin. Voi katsella jopa kokonaisia elokuvia, mutta siihen vaaditaan erillinen ei-laitteen mukana tuleva ohjelma, joka konvertoi elokuvan Ipdin ymmärtämään muotoon. Flash-tuki puuttuu, joka on iso miinus. Moniajo korjautuu lähiaikoina ohjelmistopäivityksellä toimivaksi.
IPadin ensimmäinen versio on kuitenkin sellainen laite, että kyllä siitä pian joku ajaa ohi, ehkä Apple seuraavalla versiolla samasta laitteesta tai sitten jonkun muun yhtiön pad- tai tab-laite. Ei IPad ole täydellinen ostos, mutta oli kyllä ehdottomasti hintansa veroinen, ainakin minulle.