3) perustamansa kansalaispuolueen jäsen (ja pressaehdokas), josta hänet on kuitenkin erotettu, paitsi Väyrysen itsensä mielestä, joka aikoo jatkaa kansalaispuolueessa, koska ei kokenut pärjäävänsä keskustan pj-skabassa.
Paavon saavutuksia on sekin, että koska hän ei voinut olla toisen puolueen jäsenenä ehdokas keskustan pj-kilvassa, hän erosi kansalaispuolueesta (joka oli tosin erottanut jo hänet aiemmin). Nyt kun hän vetäytyi tuosta pj-kilvasta, hän onkin ilmeisesti perunut eronsa kansalaispuolueesta (ja aiempi erottaminen lienee Paavon mielestä ollut sääntöjenvastainen, joten siitäkään ei tarvitse välittää), koska aikoo seuraavissa eduskunta- ja EU-vaaleissa olla sen ehdokkaana.
Miten tämä nyt meni?
1. Väyrynen kyllästyy keskustan linjaan ja perustaa kansalaispuolueen, jonka puheenjohtaja hän on. Hän ei eroa keskustasta.
2. Väyrynen aikoo pelastaa keskustan ilmoittautumalla sen puheenjohtajakilpaan
3. Väyrynen ei voi keskustan mukaan olla PJ-ehdokas, koska hän on toisen puolueen jäsen.
4. Kansalaispuolue erottaa Väyrysen. Paavon mielestä erottaminen ei ole pätevä.
5. Väyrynen eroaa itse kansalaispuolueesta. Kansalaispuolueen mielestä ero ei ole pätevä, koska Paavo on jo erotettu puolueesta.
6. Väyrynen voi omasta mielestään osallistua PJ-kilpaan, koska ei ole enää kansalaispuolueen jäsen.
7. Väyrynen vetäytyy PJ-kilvasta, ja aikoo jatkaa poliittista uraansa kansalaispuolueessa. Pieni haaste tulee siitä, että Paavo on sekä erotettu että eronnut kyseisen puolueen jäsenyydestä.
8. Tässä mielenkiintoisessa kolmiodraamassa on neljäskin ulottuvuus, eli Paavo on ollut kuntavaaleissa KD:n ehdokkaana.
Melkoista touhua... Eduskunnassa Paavo on oma eduskuntaryhmänsä, ja on omien sanojensa mukaan oppositiossa hallitusta ja oppositiota vastaan. Mitenhän aikoo äänestää välikysymyksissä? Opposition vai hallituksen puolesta? Vai tyhjää?
Tuolla erosta kansalaispuolueen riveistä:
Paavo Väyrynen » Alkiolaista allianssia rakentamaan
Tässä tilanteessa olen päättänyt erota Kansalaispuolueesta. Puoluehallituksen jäsen olen siihen saakka, kunnes saadaan aikaan laillisesti kokoon kutsuttu jäsenten yleinen kokous, joka valitsee uuden hallituksen.
Oikeudenkäynnit jatkuvat tämän jälkeenkin. Uskon, että laittomuuksiin ryhtyneet joutuvat vastuuseen toiminnastaan. Oikeudenkäynnit kestävät kuitenkin pitkään, ja puolue tuskin enää palaa ennalleen.
Erottuani Kansalaispuolueesta voin kai kiistatta osallistua puheenjohtajan vaaliin Sotkamon puoluekokouksessa.
Ja tuolla tulevista vaaleista kansalaispuolueen riveissä:
Väyrynen eroaa keskustasta, luopuu kunniapuheenjohtajuudesta eikä tue eduskunnassa sote-uudistusta | Yle Uutiset | yle.fi