Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Päivitetäänkö HPK:n 2006-vuoden mestaruusviirin logo?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana mailanmittaaja, 11.05.2019 klo 12.22.

?

Päivitetäänkö vanhan mestaruusviirin logo?

 1. Kyllä, päivitetään siihen pallologo

  35,6%
 2. Ei, jätetään siihen ritarilogo

  64,4%
 1. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Pitäkää ritarilogo. Historiaa tulee kunnioittaa. Ritarilogo ei ollut mikään kaunis ilmestys, mutta se on olennainen osa Kerho historiaa.
  Hyviä esimerkkejä ovat Ässät ja Tappara.
  Ässillä on RU-38 ja Karhujen viirit katossa. Ja Tapparan kolmessa ensimmäisessä viirissä on TBK:n logo.
   
  Waqu ja jalperi tykkäävät tästä.
 2. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Huonoja esimerkkejä. TBK ja Tappara on kahdella eri nimellä pelannutta ja voittanutta seuraa. HPK ja HPK on yksi sama seura.
   
  Palisades tykkää tästä.
 3. kamrat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  urheiluseura HIFK
  Tepsillähän on monta eri logoa viireissään, mikä on omalla tavallaan ok. Tosin en haluaisi IFK:n viireihin petologoa, vaikka siellä tällä logiikalla sellainen pitäisi olla.
   
 4. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Luojan kiitos, Kerho ei voittanut Black Horse -kausilla mestaruutta.
   
  Nännimäinen tykkää tästä.
 5. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nuoret tähdet
  Mun mielestä parasta on jos sen aikainen logo ja ilme on edustettuna kyltissä/viirissä. Aikansa kuva.
   
 6. Gardemaister Jäsen

  Onko ritarilla viirissä kypärässään alkuperäinen logo kuten joissakin ketjun kuvissa näkyy? Jos ei niin logon voisi päivittää viiriin. Toisaalta, syksyllä viereen nostetaan joka tapauksessa alkuperäinen niin mitä väliä pikkulogolla olisi? Historiaa olisi tyhmä lähteä kirjoittamaan tyhjäksi kuin mitään ei olisi tapahtunut, ja henkilökohtaisesti toivonkin Ritari -kulttuurin jatkuvan esimerkiksi junioreissa ja kioskeissa.
   
 7. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  On, siellähän se alkuperäinen ja nykyinen pallologo on. Eli ollut jatkuvasti mukana vähän ns. piilossa.

  Mun puolesta viiri pysyköön tuollaisena katossa.
   
 8. Palisades Jäsen

  Ehdottomasti se ainoa oikea "pallologo" molempiin viireihin. Se ei ole historian uudelleenkirjoittamista, vaan menneiden virheiden ja typeryyksien korjaamista. Ritarilogoa ei olisi koskaan pitänyt kattoon nostaa, kuten ei Helsingissäkään nostettu petologoa. Eripariset viirit näyttävätkin hölmöltä, varsinkin kun toiseen on pitänyt sotkea jotain ylimääräisiä raitojakin.
   
  Anthero ja N.I.B tykkäävät tästä.
 9. Nännimäinen Jäsen

  Kimmo Kaivantokin sanoo, että kandee suunnitella kerralla hyvä logo, niin ei tarvitse vaihdella. Sama pätee peliasun väreihin. Ja jäädytettyihin pelinumeroihin.

  Kai tuonne kaksi palloa sopisi paremmin kuin eriparia olevat lätkät. Ilvekselläkin on se eläimenpäälogo kaikissa Hakametsän viireissä, vaikka ne kaikkein vanhimmat - eihän siellä kovin uusia olekaan - on voitettu vanhalla, jokin aikaa sitten uudelleenkierrätetylläkin kokovartaloilvestä kuvaavalla logolla.
   
 10. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Se on ihan totta, että petologoa ei taida katossa olla, mutta sehän on juurikin historian muuttamista, jos yrittää korjata virheitä ja typeryyksiä muuttamalla jotain sellaiseksi mikä ei ole totta.

  Anteeksi voi pyytää niistä tai jotain sellaista. Ei sitä silti oikein voi vain pyyhkiä pois eihän meillä koskaan tuollaista ollut.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 11. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Naurettavaa ja lapsellista lähteä muuttamaan menneisyyttä. Kertoo seuran historiasta ja vaiheista. Vähän sama kuin päivittäisi photoshopilla vanhat valokuvat, koska esiintyy niissä aikansa "tyylikkäissä" vetimissä.
   
  Gemondo, Captain Slow, Mr. Cloudy ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 12. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Ilman muuta molemmat pallologona. Sen ritariviirin voi vaikka ravintolan seinälle heittää ryijyksi. Marvin marsilainen on vain niin paljon erilaisempi pallologoon verrattuna, että pistää silmään. Jo nyt pistää silmään viiri verrattuna jäädytettyihin paitoihin. Vaikka värit on siellä päin, niin enemmän oranssit saisi olla. Lisäksi se juoksurata taustalla on erikoinen. Jos sinne jätetään noi viirit sikin sokin, niin se näyttää siltä, että "me ollaan niin pieni seura ettei uskottu mestaruuteen saati kahteen ja sen takia ei oikein ajateltu tätä loppuun asti". Pitää luultavasti paikkansa, mutta virheen voi aina korjata.
   
  Palisades ja Anthero tykkäävät tästä.
 13. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Joo en mä kyllä ymmärrä miksi Ritarilogo pitäisi johonkin historiasta pyyhkiä. Silloin se ei ehkä kaikille toiminut, oltiinko vaan aikaamme edellä. Nyttemmin voisi mennä läpi jonain kakkoslogona tai markkinointilogona ihan sukkana. Tjeu. Vegas Golden Knights tai moni muu vähäpätöisempi logoilu. Se oli silloin ja nyt on nyt, mutta jäihän noistakin ajoista paljon kaikenlaista hienoa käsiin. Ei ole ollenkaan huono tuo ajatusketju Hämeenlinna - linna - ritarit - HPK. Monelle areenakin on Rinkelinmäen sijaan Ritari-Areena ja eikös toimistokin ole Kiekkoritarinkujalla tai jotain.

  Kovin on suomalaista tai ehkä jopa hämeenlinnalaista, kun jostain menneestä - ja vielä menestyksestä(!!!) pitää olla vain ja ainoastaan häpeissään, pyyhkiä se pois koko maailman kollektiivisesta muistista, vaikka kyseessä ei edes ole mikään vakava asia vaan (mielestäni) ihan hauska nyanssi seuran historiassa, ihan niinkuin joku Kummila-paita, Billy Tibbetts ja väitetty kairaution olemassaolo.
   
  banaaninviljelijä tykkää tästä.
 14. Palisades Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näin. Kyse ei ole mistään ritarihistorian täydellisestä hävittämisestä tai peittelystä. Kyllä ritari minun puolesta saa elää maskottihenkisesti fanituotteissa, jos ne vaan menevät kaupaksi. Mutta sehän siinä onkin, kun eivät mene, vaan perinteinen logo on jyrännyt ritarin fanishopin hyllyiltä lähes täydellisesti. Ihmiset ostavat sellaisia fanituotteita, mitkä näyttävät hyvältä. Eikä tuo nykyään katossa oleva viiri ole edes se alkuperäinen kauden 2006-07 alussa kattoon nostettu, sillä se alkuperäinen näkyy tällä v2007 pronssiottelu-videolla ajassa 1.18 (linkki vie youtubeen): HPK - BLUES | Pronssiottelu 5.4.2007
   
 15. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Ritarilogoa voi käyttää NHL-tyyliin kolmospaitana vaikka lauantaisin kotipeleissä. Silloin siinä olisi vahva retrofiilis ja eräänlainen perinteiden kunnioittaminen. Nyt pitää katsoa tulevaisuuteen. Yksi ritarilogo ja 9 pallologoa rivissä ei näytä minusta hyvältä.
   
  Gagne ja Ikävänkantaja tykkäävät tästä.
 16. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Minusta ritarilogo pitäisi myös säilyttää junnupaidoissa esim. D- tai C-ikäisiin asti - samoin kuin "pikkuritarien" rangaistuslaukauskilpailut.

  Ritarihan on sikäli mahtava symboli, että se edustaa urheutta, rohkeutta, uskollisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Äärettömän hienoja elämänarvoja siis. Millään muulla Liiga-seuralla ei sitä paitsi ole mitään vastaavaa "supersankaritunnusta", joka on pikkuväen silmissä eittämättä aivan erityisen kova juttu. Kun ritari vielä liittyy keskeisesti paikkakunnan historiaan, olisi hienoa, että se kulkisi Kerhon mukana jatkossakin.

  Kannatan silti, että mestaruusviireissä on yhdenmukaisesti HPK:n pallologot, koska se on seuran alkuperäinen tunnus ja oranssi ydin. Vuoden 2006 mestaruusviirin oikeaan ylänurkkaan voisi kuitenkin hyvällä syyllä laittaa ritarikypärän arvoiselleen paikalle.
   
 17. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Vuosikymmenien päästä saa tulevat kannattajasukupolvet vääntää siitä, että lasketaanko se muinainen ry-aikainen ritarilogomestaruus tähän Kerhon kokonaissaldoon mukaan, kun vertaillaan mestaruuksien määriä.
   
 18. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Oli pakko tarkistaa voiko olla sellaista kuin Kiekkoritarinkuja. Näköjään ainakin amerikkalaisen karttapalvelun mukaan on. Samoilla suunnilla on myös Poliisikoiralaitos Koirakoulunkadulla.

  Aina oppii uutta.
   
 19. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Kuja tuli käyttöön ilmeisesti joskus 1990-luvun loppupuolella, kun Rinkelinmäelle valmistui uusi "liikuntakeskus" (tuplajäät ja salibandyhalli). Silloin Kepan logona oli ritari jne.
   
 20. Ikikerho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Ritarilogo tulee jättää mestaruusviiriin, piste. Nyt kun tämä asia on käyty läpi kokonaisuudessaan, niin ehdotan että kerho palaa ritaripaitoihin CHL:n puolella.
   
 21. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Eli pitäisikö ensimmäisen viirin ritarilogon säilyä vai ei? Eräs nimimerkki kirjoitti täällä aiemmin, miten sen voisi vaihtaa pallologoon, ja ritari saisi paikan viirin yläosasta tai muualla sivuroolissa. Tuo sopisi minulle ihan mainiosti. Mutta omasta puolestani vastaan, että ei päivitetä logoa. Pallokerho saavutti avausmestaruutensa ritarilogolla ja sen vuoksi siinä ei minusta ole mitään vikaa, että viiri säilyy sellaisenaan. Toisaalta kaksi erilaista logoa saattaisi näyttää hieman hölmöltä, mutta seuran historia sisältää kaksi erilaista tunnusta, eikä sille mukaan mahda mitään. Sitä paitsi ritarilogo on minusta omalla tavallaan positiivinen ilmestys, vaikka perinteinen pallologo iskee mieltymyksiini kovempaa.

  Syksyllä se nähdään, millaiset kaksi koreutta roikkuvat ritariareenan katossa tästä eteenpäin.
   
  banaaninviljelijä tykkää tästä.
 22. Rontti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  paska kiekko
  No ei helvetissä päivitetä.
   
 23. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Pidetään vuoden 2006 viiri entisellään. Se oli sitä aikaa, kun tuollaista jotkut piti hienona, ja toimii nykyään muistutuksena siitä, että siihen ei pidä mennä takaisin.
   
 24. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Miten tästä pitää edes keskustella? Ei mielestäni missään nimessä saa vaihtaa logoa. Historiaa tulee kunnioittaa.

  Eikä tuo ritarilogo nyt niin kauhea ollut. Paljon pahempiakin esimerkkejä löytyy liigan historiasta muilta joukkueilta.
   
 25. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tämä. Turha osoitus siitä, että muutetaan vain jotain muuttamisen ilosta, mutta ihan hyvä tekele se oli sinällään. En sulkenut televisiota urheiluruutua katsoessa.
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.