Oulun Kärpät kaudella 2024–2025

  • 310 217
  • 1 468

Lemé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Kiekko-Espoo, Pittsburgh, Caroline
Ja nyt mennään sitten siihen puheeseen "näytönpaikoista" ja junnujen peluuttamisesta. Lahjakkaille junnuille täytyy olla rosterissa heidän kyvyilleen ja osaamiselleen sopivaa roolia tarjolla. Tämän lisäksi vierellä täytyy olla kokeneita ja Liigaan tasonsa osoittaneita pelaajia, jotta junnuilla on helpompi paikka nousta esiin näiden mentoreiden rinnalla. Hyvänä esimerkkinä tästä toiminee se kuinka Hyry/Antti-Roiko kasvoivat Anttilan rinnalla, ja kuinka Paaso kehittyi ykkösparissa Ohtamaan rinnalla.

Menestystä ja kehitystä ei tule jos sinne kentälle laitetaan vaan junnut pelailemaan keskenään ja opettelemaan Liigan vauhtiin. Sen sijaan siellä kentällä on se Ohtamaa, Anttila ja Kemppainen kertomassa miten tuossa tilanteessa olisi kannattanut pelata, tai mitä tehdään seuraavaksi. Näiltä pelaajilta opitaan paljon asioita, jotka ovat uran jatkon kannalta äärimmäisen tärkeitä. Jos meillä on junnuissa jalostumassa Viuhkolan kaltainen playmaker niin on parempi, että siinä vierellä pelaa Teemu Turunen tai Reid Gardiner iskemässä ne maalit sisään, kuin että siinä vierellä pelaa toinen junnu, joka tekee niistä syötöistä kauden aikana 3 maalia. Olisiko Alasiurua tai Antti-Roiko viimeistellyt Turusen paikalta päälle 30 maalia Koivusen syötöistä? Ei olisi. Samoin voidaan miettiä, että tekisikö Korpimäki enemmän maaleja Tardifin kanssa pelatessa vai Alasiuruan kanssa pelatessa?

Joukkue on siis rakennettava niin, että junnuilla on oikeasti paikka onnistua. Tätähän Myllykoski nyt tekee. Hän ei hanki joukkueeseen yhtäkään keskinkertaisuutta vaan taattua laatua, joiden rinnalla muiden pelaajien on helpompaa nousta esiin. Junnujen on kuitenkin lunastettava paikka Liigassa suorittamalla hyvin silloin kun paikka tulee ja antamalla näyttöjä ensin vaikkapa siellä Hermeksessä tai nelosketjussa kun paikka tulee. Antti-Roiko teki näin, Hyry teki näin, Koivunen teki näin, Paaso teki näin. Samaan tapaan se Ohtamaa on saanut kasvaa esikuvansa Kukkosen kanssa sellaiseksi pelaajaksi mitä hän on nyt. Kaudella 07-08 hän pääsi pelaamaan 10 peliä Kärpissä ja loisti Hokissa 15 pelin ajan. Tämän jälkeen hän sitten ottikin sen paikan vakiokokoonpanosta itselleen.
Juurikin tätä olen yrittänyt toitottaa, niin täällä, kuin kaduillakin kavereitten kanssa. Itselläni tuo ulosanti ei ko. aiheeseen ole ehkä ollut noin hyvä, kuin sinulla.
Junnut pellaa junnuissa keskenään, mutta Liigassa siihen tarvitaan juurikin nuo mentorit ja satavarmat tuloksen tekijät, jotta voi ammentaa oppia ja kehittyä ihmisenä, sekä pelaajana.

Hieno kirjoitus!
 

Etra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nopean palstahaun perusteella vastannut Pelsujen alivoimasta. Äkkiseltään silmiin sattui monia ei niin mairittelevia kommentteja. Toisaalta milloinpa niitä apuvalmentajia kehuttaisikaan.
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Äkkiseltään ihan mielenkiintoinen haku ja olisi tosiaan mielenkiintoista tietää, mikä hänen rooli on Pelsuissa ollut.
 

IcePhoenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Kärpät, Kiekko-Espoo
Nopealla googletuksella löytyi "Sillin" pieni haastattelu viime kesältä





E: Ensivaikutelmana että ehkä on profiililtaan enemmän sellainen hengenluoja ja tsemppaaja, kuin taktinen huippuosaaja ja lajinörtti. Toivottavasti täyttää jonkin tunnistetun tarpeen sitten.
 
Viimeksi muokattu:

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
E: Ensivaikutelmana että ehkä on profiililtaan enemmän sellainen hengenluoja ja tsemppaaja, kuin taktinen huippuosaaja ja lajinörtti. Toivottavasti täyttää jonkin tunnistetun tarpeen sitten.
Joo. Toivotaan, että onnistuu. Tuossa haastatteluvideossakin hyvä kohta, kun kysyttiin, että mikä hänen vastuualeensa joukkueessa on, niin siihen vastasi vähän kierrellen ja kaarrellen vastaamatta itse kysymykseen "No jokainen vähän tekee kaikkia hommia, mutta on sitten jokaisella omat osa-alueensa joita hoitavat, kuten ylivoima,alivoima jne".

Positiivista kumminkin, että tuli täysin hiekkalaatikon ulkopuolelta.

Ja kuten todettua, niin toivottavasti onnistuu ja samalla myös koko valmennus. Nyt ei ole edellisen valmentajan pohjia enää alla vaan nyt lähdetään ns. alusta. Fysiikkavalmennus tarvitsee myös vähän päivittää kirjojaan, kun nyt pitää kunto olla pelaajilla tiptop kunnossa.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Silli tosiaan viime kaudella oli Pelicansissa vastuussa alivoimasta ja pakkien peluuttamisesta, sitä edellisellä kaudella vastasi ylivoimasta. Lahdessa päätyi ehkä vähän epäreilustikin sylkykupin rooliin johtuen sakkaavista erikoistilanteista, 21-22 kaudella Pelicansin ylivoima oli Jasekkien, Smejkalien ja Kangasniemien kanssa karmeaa kuraa kun Silli oli siitä vastuussa (ei tosin liene pelkästään Sillin vika koska Pelicansin ylivoima oli kuraa kahdella seuraavallakin kaudella täysin eri miehen ollessa siitä vastuussa), viime kaudella taas syksyllä alivoima vuoti todella pahasti, joskin se kauden edetessä parani. Ihmis- ja pelaajalähtöinen valmentaja kyseessä kuten Myllykoski miestä kuvailee, Niemelän kanssa kun työskenteli neljä vuotta Lahdessa niin varmasti jotain jäi taas työkalupakkiin siitäkin mitä voi ammentaa muualla. Onhan tuo Luganossakin toiminut apuvalmentajana kaksi ja puoli kautta ennen Pelicans-pestiä, niin ei tuo ihan turhakaan kaveri voi olla kerta Sveitsin pääsarjaan kelpasi apuvalmentajaksi. Nuorten kanssa tulee hyvin juttuun pitkän juniorivalmentajakokemuksensa ansiosta, ja olihan Silli myös Nuorten Leijonien apuvalmentaja menneellä kaudella Lauri Mikkolan valmennustiimissä, sielläkin taisi vastata pakkien peluuttamisesta ja alivoimasta.

Oikein pätevän apuvalmentajan Kärpät siis saa Sillistä valmennusryhmäänsä. Kaikkea hyvää Sillille Ouluun!
 

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nojoo ehkä odotin vähän kovempaa/mielenkiintoisempaa nimeä, mutta tuli ainakin ulkopuolelta. Ymmärrän toki senkin ulkkarin kohdalla, että tuleeko valmennuksesta tarpeeksi yhtenäinen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Etra

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kun katsoo millaista kiekkoa Mäntymaa peluutti (tai pikemminkin pyrki peluuttamaan) eli kovaan luisteluun ja hyökkäysvoittoiseen perustuvaa pystysuuntaa, niin ensimmäinen fiilis, mikä itselle tästä Silanderin rekrystä tuli mieleen, on se että, ehkä nyt ajatellaan, että Silander voi tuoda jotain Pelicansista ja Niemelän pelikirjasta Kärppiin, monipuolistaen tuota 'Havun' pelitapaa lisää. Silander toimi kuitenkin neljä kautta Niemelän apurina, joten ehkä joku tällainen ajatus siinä on, jos Kärpät ja Mäntymaa haluaisi ehkä jollain muotoa siirtyä pelaamaan enemmän samanlaista (monipuolisempaa) 'niemelämäistä' kiekkoa.

Toki viimeisessä välieräsarjassa Niemelän kiekko oli huomattavasti laadukkaampaa ja monipuolisempaa, mutta ehkä tietyllä tapaa Mäntymaankin pyrkimys oli johonkin samanlaiseen pelin pääprinsiipien osalta kuin, mitä Niemelällä Lahdessa. Tätä varten Mäntymaan pitää toki myös monipuolistaa ja järkevöittää kiekkoaan runsaasti.

Ehkäpä se suurin ero Niemelä vs. Mäntymaa kiekossa on juuri tuo Niemelän pelin vahvempi rytmittäminen kiekkokontrollin viljely, versus Mäntymaan liiallinen pystysuunta ja liiallinen pelin puskeminen sekä pakottaminen huonoihin tilanteihin. Mutta oli siellä tiettyjä samojakin piirteitä olemassa, joten ehkä ajatus on nyt Silanderin avulla tuoda sieltä Niemelän pelikirjasta monipuolisempaa ja vivahteikkaampaa osaamista sekä rytmejä Mäntymaa pelikirjaan ja työkalupakkiin. Niemelä on kuitenkin ollut Liigan pelillisiä edelläkävijöitä ja markkinajohtajia viimeisten vuosien aikana, joten tuskinpa tämä ihan sattumaakaan on, että Kärpät nyt sitten teki juuri rekryn Niemelän tiimissä monivuotisesta viihtyneestä Silanderista...

Sillä oletuksella toki, että Silander on ollut vahvasti Niemelän tukena kehittämässä peliä neljä kautta ja on monipuolinen ns. 'pelin osaaja'. Nämä yllä olevat lausunnot ja videot toki eivät tätä väittämää ehkä ihan tue valitettavasti...
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Silander vaikuttaisi semmoiselta mukavalta, symppikseltä hahmolta, joka tosiaan on varmasti helposti lähestyttävä. Ihmislähtöinen, kuten Mikko Mannerkin. Sopinee valmennustiimiin todella hyvin, mutten usko, että tuo pelilliselle puolelle paljoakaan uutta, paitsi ehkä harjoitteluun jotain Pelicans-näkökulmaa.

Selvästi Kärpät jatkaa tällä Havun aloittamalla hyvin inhimillisellä ja kannustavalla linjalla, piiskaamisen, möykkäämisen ja kepin sijaan. Kaukalossa pitää osata nauttia ja mennä ilon, eikä pelon kautta. Tulokset näyttäköön, onko oikea linja.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Silander vaikuttaisi semmoiselta mukavalta, symppikseltä hahmolta, joka tosiaan on varmasti helposti lähestyttävä. Ihmislähtöinen, kuten Mikko Mannerkin. Sopinee valmennustiimiin todella hyvin, mutten usko, että tuo pelilliselle puolelle paljoakaan uutta, paitsi ehkä harjoitteluun jotain Pelicans-näkökulmaa.

Selvästi Kärpät jatkaa tällä Havun aloittamalla hyvin inhimillisellä ja kannustavalla linjalla, piiskaamisen, möykkäämisen ja kepin sijaan. Kaukalossa pitää osata nauttia ja mennä ilon, eikä pelon kautta. Tulokset näyttäköön, onko oikea linja.
Ihme olisi jos ei noin monissa vesissä meritoitunut, ja näin kokenut mies tuo mitään lisää pelilliselle puolelle. Sillanderilla on kuitenkin takanaan pitkä ura HIFK:n junnuissa, kolme kautta Luganossa, neljä kautta Pelicansissa, ja vielä valinta U20-joukkueeseen. Sveitsissä Luganon kanssa hopealle 2018. Pelicansin kanssa kahdesti hopealle. Alla olevassa podcastissa paljastui lisäksi, että hän on itseasiassa aikanaan toiminut juuri Niemelän valmentajana 12 vuotiaasta C-junioreihin asti. Olisiko siinä syy miksi tie Niemelän valmennusryhmään on johtanut neljäksi vuodeksi? Jostakin syystä se Hölö nimenomaan Silanderin tiimiinsä valitsi.

Varmasti tuo kokemusta, näkemystä, ja osaamista sekä Luganon, että Pelicansin aikana opituista toimintamalleista ja ympyröistä. Toki tuo kuva ihmisjohtajasta pitää paikkansa, ja Niemeläkin mainitsi, että Silanderilta löytyy uskomaton kyky päästä ihmisten lähelle, ja tukea heitä kasvussa ja vaikeissa hetkissä. Eli erinomainen korvaaja tässä on Mannerin Mikolle, ehkäpä juurikin sitä mitä täällä toivottiin? Ulkopuolelta tuoretta näkemystä ja kykyä tehdä joukkueesta hieno yhteisö jossa on helppo onnistua.

Voisi kuvitella äkkiseltään, että ainakin junioreiden kehityksen kannalta tällä miehellä on on paljon annettavaa. Kuulostaa myös siltä, että haluaa antaa myös pelaajille paljon vapauksia toteuttaa itseään ylivoimalla (jos sitä päätyy peluuttamaan). Tämä on varmasti kokeneiden ammattipelaajien kohdalla oikein hyvä juttu, että ei lähdetä kertomaan miten ne asiat pitää tehdä.



Erittäin hyvältä hankinnalta vaikuttaa. Näin kokeneita vaihtoehtoja ei ole varmaan ihan kauheasti tarjolla, koska mies voisi kokemuksen puolesta olla jo päävalmentaja Liigassa.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Mun mielestä Silander on erinomainen haku Kärpiltä. Tulee ulkopuolelta ja laajasti kokemusta eri joukkueista. Kahdella viime kaudella on Pelicans ollut kuitenkin hopealla, joten tulee myös menestyvästä organisaatiosta. Hyvät fiilikset.
 

JPL

Jäsen
Jahas - Pelsuissa mies sai aika kulttimaineen erikoistilanteiden erikoismiehenä - eikä mitenkään positiivisessa mielessä.

Aika mielenkiintoinen haku. Itse odottelin jotain Helmisen Raipe tyyppistä hakua kakkoseksi.

Annetaan miehen näyttää.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Pelicanssin alivoima oli runkosarja rankingissa vasta sijalla 10. prosentilla 78.88% . Eli sen puolesta ei ainakaan vakuuta. Ja melkosta seisoskelua se olikin.
 

Uraanitumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets, Bärilund
Pelicanssin alivoima oli runkosarja rankingissa vasta sijalla 10. prosentilla 78.88% . Eli sen puolesta ei ainakaan vakuuta. Ja melkosta seisoskelua se olikin.
Mutta eikös tuo pudotuspeleissä kuitenkin toiminut? Ainakin omissa muistikuvissani saivat meidän kuuman ykkös ylivoiman aika aseettomaksi.
Kävin katsomassa oliko arvailuni oikeassa: Ifk sarjassa pelsut pelasi n.83% alivoimaa 3 maalia/17, av krt. Meitä vastaan vain 75% av, 2 maalia/10 av krt. Ja finaaleissa 80% av, 3 maalia/15 av krt.
Kuta kuinkin, ihan kelvollisia prosentteja tosi peleissä.
Muutoin Silanderin hausta täältä peukaloa, kerrankin haettiin muualta kuin omasta organisaatiosta. Pahin skenaario olisi ollut Pyörälä ja sitä vähän pelkäsinkin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Toivotaan parasta. Pelottavan passiivista se oli kuitenkin omaan silmään ja makuun myös pudotuspeleissä. Toivottavasti jotain Mannerin perintöä on jäänyt pelaajien korvien taakse tuon AV:n suhteen.
 

Redimor

Jäsen
Toivotaan parasta. Pelottavan passiivista se oli kuitenkin omaan silmään ja makuun myös pudotuspeleissä. Toivottavasti jotain Mannerin perintöä on jäänyt pelaajien korvien taakse tuon AV:n suhteen.

No ei se kärppienkään av mitään aktiivisen puolustuksen juhlaa ollut, että siinä mielessä tuskin kannattaa parjata ainakaan uutta tulijaa. Katsotaan syksyllä miltä näyttää.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eipä se Mikko Mannerkaan profiloitunut koskaan minään erikoistilanteiden osaajana. Kyllä taktinen ja pelillinen vastuu varmasti Sihvosella pitkälti on tulevinakin vuosina. Jännää oli toki huomata mikä vaikutus päävalmentajan vaihdolla oli menneellä kaudella, että paljon on myös psyykkisellä puolella merkitystä.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hermonen jatkaa 1v sopimuksella.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös