Kärpät on vatvonut maalivahtimarkkinoilla niin kauan kuin itse muistan, mutta useimmiten tähän aikaan sopimuksenalainen ykkösveskari on löytynyt jo. Vuonna 2013 Kärpät odotti Jussi Rynnäksen ratkaisua, sillä hän haki yksisuuntaista NHL-sopparia saamatta sitä, kunnes kärppäsopimus tuli viimein ulos heinäkuussa.
Kolmesti Kärpät on taas joutunut maalivahtimarkkinoille kesken kesän, kun sopimuksenalainen ykkösvahti on lähtenyt rapakon taakse.
2006 Niklas Bäckström lähti Minnesotaan ja heinäkuussa AHL:stä löytyi Andy Chiodo. Tämäkin tilanne tietysti mutkistui, kun hän loukkaantui kesken harjoituskauden ja Tuomas Tarkki hankittiin tryoutille Jaakko Suomalaisen kirittäjäksi. Loppu on historiaa ja Chiodoa ei Kärppien sarjapeleissä tuolla kaudella nähty.
2011 Iiro Tarkki sai sopimuksen Anaheimiin. Seurajohdolla oli kuitenkin luotto lähteä kauteen Ville Hostikan ja Tomi Karhusen voimin. Hostikka pelasikin tuolloin jopa hieman yli odotusten, kunnes Johan Backlund tuli sitten keskellä talvea Hostikan vammojen myötä, eikä ollut koskaan liigan vakuuttavimpia. Tuo aika olikin hillitöntä menoa, kun Benny valmensi KHL:ssä.
2019 Veini Vehviläisen NHL-siirtoon osattiin jo kenties varautua, sillä hänen yli-ikäisenä saamansa varaus oli myös umpeutumassa, vaikka tiettävästi myös toiveita lainasopimuksella jatkamista pidettiin vaihtoehtona. Patrik Rybarin sopimus tuli ulos 1.7.
Kausi 2015-2016 oli myös oma lukunsa Iiro Tarkin lopetuspäätöksen myötä. Pätkäpestin kautta tullut Sami Rajaniemi onnistui kuitenkin pelaamaan kelvollisella tasolla.
Nyt Kärpillä ei siis ole sopimuksenalaista ykkösvahtia ja toiveita Peksin paluusta elätellään. Blomqvist ja Meriläinen ovat lahjakkaita ja hyviä kirittäjiä tässä vaiheessa, mutta heidän kokemuksensa on yhteensä Blomman vajaat neljä peliä. Plan B olisi hyvä alkaa olla. Blomqvist on takavuosien Hostikkaa kokemattomampi, mutta lahjakkaampi, mutta tuolla kaksikolla ei ole yhtään särkymävaraa lähtä kauteen.