Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 261 698
  • 6 355

sinikettu

Jäsen
Itse jopa jollain tapaa toivon, että Kärpät tippuisi mahdollisemman aikaisin CHL:n puolella. Tällaisella joukkueella on vähän typerää tieten tahtoen lähteä pelaamaan ylimääräisiä pelejä, joissa ei edes juuri minkäänlaista panosta tai palkkiota ole. Vähän hankalaa se toisaalta tässä vaiheessa on, kun projektiin on sitouduttu. Jos CHL ei tuosta miksikään muutu, niin mieluusti soisin Kärppien jättäytyvän koko hommasta. Euroopan höntsäpelit on nähty jo niin monta kertaa.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Naurettava sarja koko CHL muutekin. Yritetään apinoida futiksen mestareidenliigaa heillolla menestyksellä.
Samaa toivon kun @sinikettu että Kärpät tippuu alkusarjaan ja pääsevät keskittymään kotoiseen liigaan. Eipä noilla viime kauden CHL:stä saaduista rahoistakaan, jos niitä nyt niin hirveesti tulikaan, kauheesti ole pelaajamarkkinoilla pullisteltu.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Tuollainen epämääräinen kirjoitus yhdestä tai kahdesta huippuhyökkääjästä kertoo aika paljon siitä, ettei hän Kärppien suunnitelmia tiedä. Aho ja Junno tietävät, mutteivät ymmärrettävistä syistä kerro.

Kun Vuorjoki kirjoittaa yhdestä tai kahdesta hankinnasta, niin se on epämääräistä ja tietämätöntä.

Kun Aho puhuu yhdestä hankinnasta, sinä TIEDÄT sen tarkoittavan ainakin kahta hankintaa.

Hyvä.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hohhoi ihmiset. Hirveä haloo yhden aukeaman Kärppiä koskevasta kirjoittelusta. Kaleva vain julkaisi Albertin haastattelun sekä toimittajan oman kirjoituksen Kärppien tilanteesta. ...Luetun ymmärtäminen, missä pelaa? Johan se opetetaan lukiossa (tai oikeastaan yläasteella, kuka lie silloin jo oppinut, kuka ei).

Tässä ko. kohta Vuorjoen kirjoituksesta suoraan lainattuna. "Kärpät rakentaa pitkällä tähtäimellä projektia, joka ei ole sekunneissa valmis. Avainsana on maltti, mikäs siinä, mutta Kärppien seura- ja valmennusjohdon on syytä muistaa toinen ilmaisu, jota ei näillä leveyksillä tervehditä ilolla. Se on välivuosi. Kärpät on hemmotellut kannattajansa ja yhteistyökumppaninsa kahdella peräkkäisellä mestaruudella ja pronssilla. Sidosryhmät eivät kerta kaikkiaan voi hyväksyä keskinkertaisuuteen tähtäävää toimintaa. Pitää olla priimaa. Vuodesta toiseen."

Toimittaja siis itse ottaa esille sanan välivuosi, ei kukaan Kärpistä. Kirjoituksesta ilmenee erityisen hyvin, että Kärpät ei välivuotta hae, vaan toimittaja itse nostaa esille sellaisen toteutumisen riskin, jos niitä hänen itsensä aiemmin jutussaan mainitsemia yhtä tai kahta hyökkääjää ja puolustajaa, sekä yleensäkin laadukasta joukkuetta, ei Kärppien aktiivisesta yrityksestä huolimatta saada. Ja välivuosi, jos se siis pääsisi tätä kautta tapahtumaan, olisi seurausta pelaajahankinnan tuloksettomuudesta, ei tietoisen tavoittelun tulos.
 
Viimeksi muokattu:

Elmox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jouko Vuorjoki on yksi kaikkien aikojen parhaista oululaistoimittajista pitkällä kokemuksella nimenomaan jääkiekon saralla.
Tuntuu että täällä palstalla niitä tietämättömiä enemmänkin on.
Jouko puhuu aamun Kalevassa asiaa. Toteaa että nykyisellä jengillä ei pitkälle pötkitä ja
rauhoittelee että kyllä niitä vahvistuksia haetaan ellei jo ole tulossakin.
Uskon vakaasti tähän ja on sellainen fiilis että kyllä toimittajalla on varmasti enemmän inside-tietoa
kuin meillä kaikilla yhteensä. Joten hätähousut siis, odotellaan rauhassa. Nyt on vasta elokuun eka
ja seuramme tekee ne isoimmat liikut harkiten. Pätäkkää on ja mistäs sen tietää millaisia soppareita jo konttorilla valmistellaan...
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun Vuorjoki kirjoittaa yhdestä tai kahdesta hankinnasta, niin se on epämääräistä ja tietämätöntä.

Kun Aho puhuu yhdestä hankinnasta, sinä TIEDÄT sen tarkoittavan ainakin kahta hankintaa.

Hyvä.
Ihme höpinää sinulta, fiksulta mieheltä, hyvä oukka. Vaikka Vuorjoki onkin arvostettu urheilutoimittaja, eihän kuitenkaan vastaa Kärppien pelaajahankinnoista. Aho vastaa yhdessä Junnon ja Suikkasen kanssa. Kärpät on hankkimassa NHL:ään lähtijöiden tilalle maajoukkuetason pelaajat, kuten on luvannut. Tämä tarkoittaa Nutivaaran, Ahon ja Puljujärven paikkaamista. Vuorjoella ja minulla vaikuttaa olevan aikalailla samanlainen käsitys Kärppien tilanteesta. En siis oikein ymmärrä tekemääsi vastakkainasettelua.
 

Elmox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Komppaan kyllä McTorsoa.
Nimenomaan Aho, Junno ja Suikkanen ahertavat konttorilla, ovat hankintojen kimpussa ja luottotoimittaja tekee omaa työtään,
tietää varmasti enemmänkuin me ja ehkä sopivasti "raottaa" meille lukijoille vallitsevia tilanteita, mitä ehkä seurassakin toivotaan
jotta työrauhakin pysyisi. Niin se se vaan homma pelaa Muistellaanpas tätä päivää sitten joskus syyskuun lopulla:))
Tuliko kuka tai tuliko ketään mikä faneja tyydyttäisi ? Veikkaanpa että tuli...
 

JPL

Jäsen
Jouko Vuorjoki on yksi kaikkien aikojen parhaista oululaistoimittajista pitkällä kokemuksella nimenomaan jääkiekon saralla. Tuntuu että täällä palstalla niitä tietämättömiä enemmänkin on. Jouko puhuu aamun Kalevassa asiaa. Toteaa että nykyisellä jengillä ei pitkälle pötkitä ja rauhoittelee että kyllä niitä vahvistuksia haetaan ellei jo ole tulossakin.Uskon vakaasti tähän ja on sellainen fiilis että kyllä toimittajalla on varmasti enemmän inside-tietoa kuin meillä kaikilla yhteensä. Joten hätähousut siis, odotellaan rauhassa. Nyt on vasta elokuun eka ja seuramme tekee ne isoimmat liikut harkiten. Pätäkkää on ja mistäs sen tietää millaisia soppareita jo konttorilla valmistellaan...

Antaas olla ja katsotaan. Itse olen huonoa sopimustilannetta pitänyt pinnalla semmoisen puolitoista kuukautta, eikä tilanne ole Kärppien osalta muuttunut yhtään paremmaksi. Tässä tilannetta, missä mennään niiden pelaajien osalta, jotka on viime kaudella pelannut liigaa. Tässä ei siis ole huomioitu kenenkään joukkueen osalta ulkomailta / Mestiksestä tms. tulleita pelaajia. Kattoos nyt, joudanko värkkäämään nekin tilastot mukaan ja pitääkö niihin laittaa jotain kerrointa mukaan, riippuen liigan tasosta, mistä tänne tullaan. Tässä siis vain liigassa pelanneiden pelaajien runkosarjan tilastot tämänhetkisen sopimustilanteen mukaan:

Ottelumäärät:
Tappara 1143
KooKoo 999
TPS 995
Ässät 994
Lukko 871
KalPa 852
Sport 850
HIFK 847
Pelicans 847
JYP 835
Ilves 814
SaiPa 804
HPK 773
Jukurit 720
Kärpät 550

Maalimäärät:
Tappara 158
Lukko 143
HIFK 134
Ässät 121
KooKoo 119
JYP 113
TPS 111
Pelicans 106
KalPa 97
Sport 97
HPK 88
SaiPa 87
Ilves 85
Jukurit 61
Kärpät 57

Pisteet:
Tappara 408
Lukko 368
HIFK 329
KooKoo 322
Ässät 302
TPS 294
JYP 292
Pelicans 274
KalPa 253
HPK 247
Ilves 246
SaiPa 241
Sport 224
Jukurit 185
Kärpät 181

Laukaisut:
Tappara 2481
Lukko 2437
TPS 2289
KooKoo 2214
Ässät 2149
Ilves 2039
JYP 2024
Pelicans 1991
KalPa 1976
HIFK 1900
HPK 1898
Sport 1789
SaiPa 1640
Jukurit 1140
Kärpät 1119

+/- tilastot:
Tappara 135
HIFK 112
SaiPa 101
Sport 54
Kärpät 41
JYP 21
Lukko -7
Jukurit -9
KalPa -19
TPS -23
Ässät -48
Pelicans -53
Ilves -73
KooKoo -92
HPK -126


Aloitukset (vain määrä, kiitos liigan fiksun tilastoinnin....):
Tappara 4188
KooKoo 4080
Lukko 3587
JYP 3540
Ässät 3405
Sport 2741
HPK 2705
SaiPa 2515
Ilves 2502
Pelicans 2496
TPS 2456
HIFK 2394
Jukurit 2089
KalPa 1782
Kärpät 1438

Lisätään vielä Maalit / Ottelu, jotta ottelumäärä ei niin paljoa hämäisi todellisuutta.
Lukko 0,164
HIFK 0,158
Tappara 0,138
JYP 0,135
Pelicans 0,125
Ässät 0,122
KooKoo 0,119
Sport 0,114
KalPa 0,114
HPK 0,114
TPS 0,112
SaiPa 0,108
Ilves 0,104
Kärpät 0,104
Jukurit 0,085

Tein muuten ensin taulukot valmiiksi ja mietin, miten niitä ajattelin analysoida, ennen kuin ajattelin lopputulemaa... Tilanne on vielä aika paljon pahempi, kuin kuvittelinkaan.
 

sinikettu

Jäsen
Ajatteliko porukka, että Lehtonen ja Albert tekevät nolla pistettä mieheen ja kukaan kolmikosta Kalapudas, Leskinen ja Mäenalanen ei kykene kehittymään tulosyksikön pelaajaksi?

Kaks hyvää laituria, niin hyökkäyskalusto menee välille top 4-6, veikkaan ma. Tämä olettaen, että joku noista edellisistä nuorukaisista pelaa 30 pinnan kauden ja Albert sekä Lehtonen pelaavat suunnillen odotusarvoihin suhteutettuna mukiinmenevän kauden. Ei hyökkäyksestä ilman totaalista ihmeharppausta tulla saamaan top-3 materiaalia, mutta hyvien hankintojen myötä edellä mainituille sijoille on mielestäni realistista päästä hyökkäysmateriaalin suhteen. Jos Ohtamaa tulee, niin Kärpillä onkin todennäköisesti Liigan paras puolustus- ja maalivahtipeli. Mitalipeleihin noilla tullaan menemään.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Ei Kärpät noissa @JPL :n tilastoissa sentään kaikissa jumbona ole. Plus/miinus tilastossa sentään viidentenä. Tilastoista voidaan arvuutella se, että minkälaista lätkää Kärpät pelaa ensi kaudella. Luulimme nähneemme kaiken varman päälle pelaamisesta Marjamäen aikakausina. Kärppien pelaajamateriaalista johtuen kaudella 2016-2017 puolustustaistelu menee askelta pidemmälle kuin edellisinä kolmena kautena on nähty.

Odotettavissa on keskialueen miekkailua ja maalipaikat loistavat poissaolollaan. Minäkin havahduin katsottuani noita tilastoja. Toisaalta nyt Kalapudas ja Mäenalanen saavat kaiken järjen mukaan vastuuta tuloskentissä. Itse odotan heidän pelaavan vähintäänkin kohtuullisen hyvän kauden. Ja jos nyt Kähkönen ja Lehtonen petraavat selkeästi edellisestä kaudesta ja Albert osottautuu pelimieheksi ja Leskinen löytää uuden tason, niin ei se tilanne aivan lohduton ole, jos tuonne hyökkäyspäähän vielä saataisiin kaksi hyvätasoista laituria ja korvaaja Keräselle.

Kalevan jutusta jäi kyllä sellainen maku allekirjoittaneelle, että nyt rakennetaan uutta Kärppäjoukkuetta. Kyseessä ei siis ole välivuosi vaan rakennusvuosi. Uutta joukkuetta ei välttämättä saada kesän aikana valmiiksi vaan se mennee vähintäänkin vuoden vaihteen yli, vaikka sinne tulisikin vielä kunnollisia vahvistuksia ennen kauden alkua. Vahvistusten tullessa (jos niitä nyt ylipäätään tulee) alkaa kenttäkoostumisten viilaaminen pudotuspelejä varten, jos sinne ylipäätään tämä Kärppälauma pääsee.

Ja jotenkin haiskahtaa siltä, että on tulossa maksimissaan yksi pakki ja kaksi hyökkääjää. Riittääkö se? Tässä voi käydä vielä niin, että helmikuussa alkaa tyhjennysmyynti Kärpistä pudotuspelijoukkueisiin.
 

sinikettu

Jäsen
Kyseessä ei siis ole välivuosi vaan rakennusvuosi. Uutta joukkuetta ei välttämättä saada kesän aikana valmiiksi vaan se mennee vähintäänkin vuoden vaihteen yli, vaikka sinne tulisikin vielä kunnollisia vahvistuksia ennen kauden alkua
Tuolla puolustus- ja maalivahtipelillä tavoitteen täytyy olla välierissä. Ei markkinat nyt yksinkertaisesti voi olla niin tyhjiä helmikuuhun saakka, etteikö suhteellisen varmoja ja vähintään 30-40 pisteen jätkiä ei olisi vähintään paria kappaletta saatavana tuolla aikavälillä, varsinkin Kärppien pelaajabudjetilla. Jollain Ässillä oli aika vitun paska hyökkäysmateriaali kultakautena, muttei se mestaruutta estänyt.
 

JPL

Jäsen
Ajatteliko porukka, että Lehtonen ja Albert tekevät nolla pistettä mieheen ja kukaan kolmikosta Kalapudas, Leskinen ja Mäenalanen ei kykene kehittymään tulosyksikön pelaajaksi?

Kaks hyvää laituria, niin hyökkäyskalusto menee välille top 4-6, veikkaan ma. Tämä olettaen, että joku noista edellisistä nuorukaisista pelaa 30 pinnan kauden ja Albert sekä Lehtonen pelaavat suunnillen odotusarvoihin suhteutettuna mukiinmenevän kauden. Ei hyökkäyksestä ilman totaalista ihmeharppausta tulla saamaan top-3 materiaalia, mutta hyvien hankintojen myötä edellä mainituille sijoille on mielestäni realistista päästä hyökkäysmateriaalin suhteen. Jos Ohtamaa tulee, niin Kärpillä onkin todennäköisesti Liigan paras puolustus- ja maalivahtipeli. Mitalipeleihin noilla tullaan menemään.

Kuten sanottua, niin tuo on puhdas vertailu kaikkien joukkueiden välillä. Tottakai voi ajatella, että Kärpät on saanut kahmittua rusinat pullasta kehittyvien pelaajien osalta (joku sanoisi, että katsoa värilasien läpi tilannetta) tai sitten voi vertailla omenoita omenoihin, kuten olen tehnyt. Laitan tässä juuri kaikkien puuttuvien pelaajien tilastoja taulukkoon, seuraavilla kertoimilla. Jos joku katsoo, että kerroin on pahasti pielessä, niin mielipiteitä otetaan vastaan. Kertoimet perustuu toistaiseksi puhtaaseen intuitioon. Pitäisi olla joku kanta, mistä pääsisi vertailemaan isompaa massaa, jotta saisi vähän lihaa luiden päälle. Tähän varmaan tulee vielä lisääkin sarjoja, mutta tällä hetkellä mennään tuossa (vähän yli puolet joukkueista käyty läpi)

Kertoimet

A-SM liiga 0,1
OHL 0,2
Liiga 1
SHL 1
ECHL 0,5
Mestis 0,3
Czech U20 0,1
KHL 1,2
Norway 0,5
AHL 1
Allsvenskan 0,6
 
H

Hidas_ja_kankea

No mutta kun Mäenalanen ja Leskinen lyö kunnolla läpi ja tekevät 120 maalia ja 200 pistettä mieheen.

Nythän on vasta elokuu!

Unohdit vallan mainita, että ensimmäiseen 2016-17 viralliseen peliin on vielä ruhtinaalliset 16 päivää aikaa.

Tässä on muutamat opastaneet negailun haitallisuudesta. Kysäisenpä vain, kumpi on tulosurheilussa haitallisempaa pessimismi vai yltiöpositiivisyys?
Yksi parhaista taloudellisessa kunnossa oleva liigaseura on jäänyt telineisiin.

Mitalipeleihin noilla tullaan menemään

Kärpät ei pelaa välierävaiheessa. Toisen mielen omaava voi kutsua vedonlyöntiosiossa nimitägäyksellä.

Henkilökohtaisesti tilanne ei tule vaikuttamaan joukkueen seuraamiseen ... odotusarvo on vain matalammalla ja vähemmästä olen tyytyväinen.
 
Tein muuten ensin taulukot valmiiksi ja mietin, miten niitä ajattelin analysoida, ennen kuin ajattelin lopputulemaa... Tilanne on vielä aika paljon pahempi, kuin kuvittelinkaan.

Todellista negatiivisuus populismia jälleen, eipä kyllä yllättänyt mitenkään. Joukkue missä on määrällisesti vähiten pelaajia, mikä toki on huolestuttavaa, ja vaihtuvuus suurinta on väistämättä näiden tilastojen hännillä. Lisäksi hankinnat tulleet pääasiallisesti muista sarjoista joita ei yllättäen huomioida. Noin tehtyjen tilastojen perusteella toki voisi hankkia Hirson ja Niemen kuten viime kaudella, molemmat kylläkin alisuoritti Kärpissä. Miten se on mahdollista jos nuoren joukkueen tasonnosto ei onnistuisi.
Mutta kaikki on nyt paskaa niin se on paskaa. Tilanne ei todellakaan ole optimaalinen, ei lähelläkään sitä, mutta tuo negatiivisuuden määrä on kyllä jotain järkyttävää mutta suotakoon se teille herrat JPL ja oukka vaikka en ymmärräkkään pointtianne kirjoituksissanne. Kriittinen saa olla mutta ei naurettava. Täältä tähän.
 
Viimeksi muokattu:

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kuten sanottua, niin tuo on puhdas vertailu kaikkien joukkueiden välillä. Tottakai voi ajatella, että Kärpät on saanut kahmittua rusinat pullasta kehittyvien pelaajien osalta (joku sanoisi, että katsoa värilasien läpi tilannetta) tai sitten voi vertailla omenoita omenoihin, kuten olen tehnyt. Laitan tässä juuri kaikkien puuttuvien pelaajien tilastoja taulukkoon, seuraavilla kertoimilla. Jos joku katsoo, että kerroin on pahasti pielessä, niin mielipiteitä otetaan vastaan. Kertoimet perustuu toistaiseksi puhtaaseen intuitioon. Pitäisi olla joku kanta, mistä pääsisi vertailemaan isompaa massaa, jotta saisi vähän lihaa luiden päälle. Tähän varmaan tulee vielä lisääkin sarjoja, mutta tällä hetkellä mennään tuossa (vähän yli puolet joukkueista käyty läpi)
Ihan hyviltä kertoimet näyttävät.

Jos olet laskenut joukkueen kaikkien pelaajien pistemäärät yhteen niin se "hämää" vähän Kärppien kohdalla koska määrällisesti on hyökkääjiä vähemmän kuin muilla. Tosin sekin kertoo siitä, että vähissä on Kärppien pelaajat. Jos reilumman kohtelun haluaa niin laskee vaikka 12 hyökkääjän ja kahdeksan parhaan pakin pisteet yhteen niin se ehkä antaa vähän oikeamman kuvan.

EDIT: Eric tuossa ylemmässä pohti samaa. Oli nopeampi mies.
 
Antaas olla ja katsotaan. Itse olen huonoa sopimustilannetta pitänyt pinnalla semmoisen puolitoista kuukautta, eikä tilanne ole Kärppien osalta muuttunut yhtään paremmaksi. Tässä tilannetta, missä mennään niiden pelaajien osalta, jotka on viime kaudella pelannut liigaa. Tässä ei siis ole huomioitu kenenkään joukkueen osalta ulkomailta / Mestiksestä tms. tulleita pelaajia. Kattoos nyt, joudanko värkkäämään nekin tilastot mukaan ja pitääkö niihin laittaa jotain kerrointa mukaan, riippuen liigan tasosta, mistä tänne tullaan. Tässä siis vain liigassa pelanneiden pelaajien runkosarjan tilastot tämänhetkisen sopimustilanteen mukaan:

Mielenkiintoinen tilasto. Olet nähnyt vaivaa, joten kiitos siitä. Olisi mukava tietää kunkin joukkueen osalta kuinka monta sopimuspelaajaa on laskettu mukaan. Nythän tuo kokonaismäärä eri tilastoissa ei ihan kaikkea kerro, koska ei tiedetä sitä kuinka monen pelaajan saldot on laskettu mukaan. Toinen vaihtoehto saada vieläkin realistisempi kuva olisi laskea kaikille joukkueille sama määrä pelaajia mukaan esim 25 kpl.
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Mielenkiintoinen tilasto. Olet nähnyt vaivaa, joten kiitos siitä. Olisi mukava tietää kunkin joukkueen osalta kuinka monta sopimuspelaajaa on laskettu mukaan. Nythän tuo kokonaismäärä eri tilastoissa ei ihan kaikkea kerro, koska ei tiedetä sitä kuinka monen pelaajan saldot on laskettu mukaan. Toinen vaihtoehto saada vieläkin realistisempi kuva olisi laskea kaikille joukkueille sama määrä pelaajia mukaan esim 25 kpl.

Siksi lisäsin alkuun nyt vain tuon maalit/ottelu tilaston, kun ajattelin että tuo ottelumäärän vähäisyys vääristää niin paljon (päästiin siinä Jukureiden ohi naftisti). Laitan lisää statistiikkaa tässä, kun saan nuo muualta tulleet lisättyä tuohon. Ei ole montaa riviä enää naputeltavana. Ei se siitä tule merkittävästi paranemaan kuitenkaan.

Näitä voi varmasti pyöritellä ihan mielensä mukaan, mutta melkoinen exceli-guru saa olla, jos saa millä tahansa tilastolla Kärpät näyttämään liigan TOP-6 joukkueelta, vaikka tuohon lisättäisiin 2 liigan tähtikategorian pelaajaa mukaan. Saa osoittaa väittämäni vääräksi.
 
SNäitä voi varmasti pyöritellä ihan mielensä mukaan, mutta melkoinen exceli-guru saa olla, jos saa millä tahansa tilastolla Kärpät näyttämään liigan TOP-6 joukkueelta, vaikka tuohon lisättäisiin 2 liigan tähtikategorian pelaajaa mukaan. Saa osoittaa väittämäni vääräksi.

Ei tarvita kahta tähtikategorian pelaajaa, vaan yksi Esa Pirnes, niin puhutaan jo top 2 -jengistä. Tai itseasiassa 1. sijasta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No mutta kun Mäenalanen ja Leskinen lyö kunnolla läpi ja tekevät 120 maalia ja 200 pistettä mieheen.

Nythän on vasta elokuu!
Aika köykäiseksi alkaa argumentointisi käymään. Eipä siinä mittään. Tosin olen minä sinulta aivan asiatekstiäkin lukenut ja lukisin mielelläni vastakin.

Kovat ovat paineet kärppäkannattajilla. Hurjia uhkakuvia on täällä maalailtu taivaalle Kärppien ensi kauden menestymisen suhteen. Näin äkkiseltään tulee mieleen kolme ehkäpä hulvattominta:

- Suikkanen saa potkut jo kesällä ennen ensimmäistäkään peliä, koska kukaan ei halua pelata hänen joukkueessaan.
- Kärpät ajaa joukkuettaan alas välivuoden viettoon.
- Kärpät joutuu tyhjennysmyymään joukkuettaan pudotuspelijoukkueisiin.

Ennustellahan aina voi ja mielipiteille löytyy kyllä keskustelupalstalla tilaa. Jotenkin näiden hurjien ennustusten edessä tulee miettineeksi, jotta mistä ne kumpuavat. Onko Kärpät ja Suikkanen oikeasti noin huono? Onko Oulussa totuttu niin hyvälle, että huippulupauksia junnuista pitäisi nousta kuin sieniä sateella ja huippuhyökkääjiä ulkomailta pitäisi tipahdella samaan tahtiin? Onko kärsivällisyys ja maltti kuolemassa nyky-yhteiskunnassa sukupuuttoon? Onko kannattaminen niin verissä, että pitää suojella itseään olettamalla sitä kaikkkein huonointa, jotta voisi sitten iloisesti "yllättyä"? No, jokainen tekee ennustuksia ja olettamuksia omista lähtökohdistaan. Yksi asia on kuitenkin varma, Suikkanen valmentaa Kärppiä kauden alkaessa. Saa nähdä, kuinka pitkään ja millä menestyksellä. Minä olen rohkea ja ennustan hänelle pitkää sekä menestyksekästä uraa Kärppien päävalmentajana.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Potentiaalitilastoja kaipailisin. Eli odotusarvtilastoja vaikkapa Kalapudaksesta ja Mäenalasesta verrattuna kilpailevien joukkueiden vastaaviin tulevaisuuden lupauksiin. Ainakin Ilves leirissä on kova uho omista vastaavista pelaajista. Tiedän, sellaisen tilaston värkkääminen on vaikeaa, koska dataa ei ole, mutta tuollaisen tilaston värkkääminen vaatisi historian kirjojen pläräilyjä, että kuinka monesta nuorisomaajoukkueiden staroista nousee liigassamme ratkaisupelaajien joukkoihin.

Itse pidän Kärppien valopilkkuna juuri tuota nuorten potentiaalia. Onnistuuko Suikkanen ulosmittaaman sen? Ilveksen Kivellä on näyttöjä siitä, että hän ainakin osaa. Arpoja Kärpissä on alkavalla kaudella vaan liian paljon. Kaikissa arpalipuissa ei lue: voitto.

Arvoiksi itse lasken ainakin nämä: Mikkola(ikä), Kähkönen(alla huono kausi), Lehtonen(alla huono kausi),. Luottamusta taas on alkanut herättämään lupaavimmat nuoret kuten Kalapudas tai Mäenalanen. Leskistä en ole seurannut. Albert on toiminut joukkueensa kapteenina - tämä on plussaa odotusarvolle. Ainakin Albertin valmentajat ja/tai joukkuekaverit ovat aikaisempina vuosina luottaneet häneen riippuen siitä miten kapteenin valinta on suoritettu.

Aikaisemmin kaipailin Keräselle korvaajaa ja joku heitti, että Humalojahan korvaa Keräsen. Sekin on mielestäni arpa, että korvaako. Humaloja minun mielestä hiukan suli pudotuspeleissä edellisellä kaudella. Taas toisaalta voihan hänkin ottaa nyt uuden stepin, kun on noussut Kärpissä liigapelaajaksi. Suikkanen on osoittanut osaavansa kehittää mestispelaajista liigapelaajia.

Valhe, emävalhe ja tilasto. Uusi kausi ja uudet kujeet. Suikkasen paras työnäyte oli mestaruuden voittaminen tepsissä valmentajana. Tilastoista uupui myös valmentajan osuus. Joku valmentaja saa kaiken irti materiaalista ja joku vain osan - Kärpissä näitä ovat olleet ainakin: Alatalo, Haapakoski ja Aravirta lähihistoriassa.

Eli plussaksi lasken Kärppien odotusarvomenestykselle: Maalivahdit, pakisto ja nousevat kyvyt sekä valmennustiimin, mutta kuka tekee maalit?
 

sinikettu

Jäsen
Pistearvioita ensi kaudesta:

Ruohomaa 40+ (Viime kaudella breikkaus Liigan eliittiin vähämaalisessa Kalpassa)
Albert 30-40 (Ihan hyviä pisteitä AHL:ssä, kapteeniston miehiä ja todennäköisesti hyvällä asenteella tullut Suomeen)
Pyörälä 30-35 (tuskin tarvii perustella)
Lehtonen 30 (Ruotsissa viime kaudet 0,43 ppg rikkonaisilla kausilla. Liiga on himpun heikompi sarja.)
Leskinen 25-35 (0,44 ppg puolikkaalla kaudella Sportissa. Ottanee kehityshyppyä eteenpäin.)
Mäenalanen 20-25 (16 pinnaa 46 ottelussa viime kaudella. Päässee hyökkäävään rooliin.)
Kähkönen 15-25 (Viimeisestä kahdeksasta kaudesta seitsemässä yli 20p)
Kalapudas 15-20 (Pelannee kolmossentterinä ainakin ensimmäiset kuukaudet. Pieni kehityshyppy odotettavissa.)

Yksi 40+ pisteen jätkä ja toinen 30-40 pisteen hyökkäykseen, niin hyökkäys on takuuvarmasti sijoilla 4-6.
 

JPL

Jäsen
Noniin. Tässä mukana nyt muualta tulleet myös. Jos pelaaja on pelannut liigassa viimeisen viiden vuoden aikana, kyseisen kauden liigan tilastot on tässä mukana (esimerkiksi Kähkösen kohdalta kausi 2013-2014). Kaikki maalivahdit on siivottu pois, kun ne harvemmin pisteitä tekee....

Ottelumäärät näiden kohdalla on todellisia ja pisteisiin on käytetty kertoimia seuraavasti:
Kertoimet
A-SM liiga 0,1
OHL 0,2
Liiga 1
SHL 1
ECHL 0,5
Mestis 0,3
Czech U20 0,1
KHL 1,2
Norway 0,5
AHL 1
Allsvenskan 0,6
EBEL 0,5
Czech 0,7
Italy 0,2
MOL liiga 0,2
France 2 0,1

Joukkue pelaajamäärä (ei MV)
TPS 31
JYP 29
Lukko 28
Ässät 28
Tappara 27
HPK 27
HIFK 27
Ilves 26
SaiPa 25
Jukurit 24
Sport 24
Pelicans 23
KooKoo 22
KalPa 22
Kärpät 22

Ottelut
Tappara 1251
HPK 1219
TPS 1168
Lukko 1162
SaiPa 1110
Jukurit 1103
JYP 1075
Ässät 1050
HIFK 1047
Sport 1024
Ilves 1005
KooKoo 999
Pelicans 885
KalPa 841
Kärpät 815

Maalit
Tappara 167
Lukko 166
HIFK 162
JYP 161
HPK 142
TPS 137
Ässät 126
Sport 124
SaiPa 121
KooKoo 119
Ilves 115
Pelicans 113
KalPa 106
Kärpät 99
Jukurit 84

Pisteet
Lukko 439
Tappara 435
HIFK 402
JYP 394
TPS 370
HPK 370
KooKoo 322
Ässät 316
SaiPa 313
Kärpät 307
Ilves 297
Pelicans 292
Sport 279
KalPa 267
Jukurit 249

Maalit / Ottelu
HIFK 0,154
JYP 0,149
Lukko 0,143
Tappara 0,133
Pelicans 0,128
KalPa 0,126
Kärpät 0,121
Sport 0,121
Ässät 0,120
KooKoo 0,119
TPS 0,117
HPK 0,116
Ilves 0,114
SaiPa 0,109
Jukurit 0,076

Tilastot parani Kärppien osalta jonkin verran, eikä ihan sentään hännillä olla. Tässä vain hämää nyt se, että osalla joukkueista (esim. TPS) on junnujen kanssa niin paljon sopimuksia, että se sotkee varsinkin M/O tilastoa.

Tässä sitten TOP-20 kenttäpelaajien osalta samat tilastot:

Ottelumäärä:
Tappara 1032
KooKoo 999
HPK 995
Lukko 989
SaiPa 985
Jukurit 942
TPS 930
HIFK 925
JYP 923
Sport 912
Ilves 901
Ässät 898
Pelicans 832
KalPa 823
Kärpät 811

Maalit:
Lukko 162
Tappara 158
HIFK 156
JYP 154
HPK 131
TPS 131
Sport 123
Ässät 122
KooKoo 119
SaiPa 118
Ilves 112
Pelicans 112
KalPa 106
Kärpät 99
Jukurit 84

Pisteet:
Lukko 429
Tappara 417
HIFK 391
JYP 374
TPS 356
HPK 345
KooKoo 322
Kärpät 307
Ässät 307
SaiPa 305
Ilves 293
Pelicans 289
Sport 275
KalPa 267
Jukurit 245

Maalit / Ottelu:
HIFK 0,169
JYP 0,167
Lukko 0,164
Tappara 0,153
TPS 0,141
Ässät 0,136
Pelicans 0,135
Sport 0,134
HPK 0,132
KalPa 0,129
Ilves 0,125
Kärpät 0,121
SaiPa 0,120
KooKoo 0,119
Jukurit 0,089

Laukaisut:
Lukko 2471
Tappara 2342
JYP 2215
KooKoo 2214
HIFK 2068
TPS 2029
Ilves 1995
Ässät 1979
KalPa 1960
Sport 1953
Pelicans 1944
SaiPa 1780
HPK 1668
Kärpät 1403
Jukurit 1245

Eli nämä yllä näkyvät tilastot on todellinen tämänhetkinen tilanne, missä me menemme, kun pelit alkavat.

Sitten leikitään vähän taulukoilla, kun kerran me saamme vielä 2 hyvää pelaajaa, kun on luvattu...

Tässä lisättynä Kärppien joukkueeseen sekä viime kauden pistepörssin, että toissakauden pistepörssin voittajat:
(Eli Hirso 14-15 kaudelta, että Kuusela viime kaudelta)
Ottelut:
Tappara 1032
KooKoo 999
HPK 995
Lukko 989
SaiPa 985
Jukurit 942
TPS 930
HIFK 925
JYP 923
Sport 912
Ilves 901
Ässät 898
Kärpät 881
Pelicans 832
KalPa 823

Maalit:
Lukko 162
Tappara 158
HIFK 156
JYP 154
HPK 131
TPS 131
Kärpät 131
Sport 123
Ässät 122
KooKoo 119
SaiPa 118
Ilves 112
Pelicans 112
KalPa 106
Jukurit 84

Pisteet:
Lukko 429
Kärpät 423
Tappara 417
HIFK 391
JYP 374
TPS 356
HPK 345
KooKoo 322
Ässät 307
SaiPa 305
Ilves 293
Pelicans 289
Sport 275
KalPa 267
Jukurit 245

Laukaisut:
Lukko 2471
Tappara 2342
JYP 2215
KooKoo 2214
HIFK 2068
TPS 2029
Ilves 1995
Ässät 1979
KalPa 1960
Sport 1953
Pelicans 1944
SaiPa 1780
Kärpät 1731
HPK 1668
Jukurit 1245

M/O:
HIFK 0,169
JYP 0,167
Lukko 0,164
Tappara 0,153
Kärpät 0,149
TPS 0,141
Ässät 0,136
Pelicans 0,135
Sport 0,134
HPK 0,132
KalPa 0,129
Ilves 0,125
SaiPa 0,120
KooKoo 0,119
Jukurit 0,089

Eli JOS Kärpät saisi tuohon joukkueeseen kaksi liigan aivan kärkipään pelaajaa, niin tällöin Kärpät voisi nousta tilastojen valossa tuonne TOP-6 joukkueeksi. Todellisessa maailmassa tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, kun kaikki tuon tason pelaajat ovat jo työsuhteessa muissa joukkueissa ja käytännössä tarvitaan enemmän pelaajia.

Vaihdoinpa vielä huvikseni Kuuselan ja Hirson Zaborskyyn ja Palolaan toissa ja viime kaudelta.
Tällöin Kärpät pääsisi maalimäärässä (mikä oikeasti on, mikä merkkaa) jo neljänneksi....

Miettikää hetki, kuinka realistista on enää naarata pelaajia, jotka tekee 27 ja 29 maalia....
(tässä vielä kyseinen tilasto)
Lukko 162
Tappara 158
HIFK 156
Kärpät 154
JYP 154
HPK 131
TPS 131
Sport 123
Ässät 122
KooKoo 119
SaiPa 118
Ilves 112
Pelicans 112
KalPa 106
Jukurit 84


Negatiivinen paskahan minä olen - minkäs sille mahtaa...

Ohessa arviot, mitä Kärppien osalta käytetty:
HTML:
#    name                  O    M    S    P     R    +    -    ±    YV  AV   VM    L     L%    A    A%      Aika
13   MIKAEL RUOHOMAA      59    12  31    43   52    37  29    8    1    0    2    159  7,5    1036 44,30   19:20
70   JOHN ALBERT          66    12  24    36   0     0    0    0    0    0    0    0      0    0    0,00    00:00
17   MIKA PYÖRÄLÄ         49    15  17    32   12    34  23    11   6    0    3    152  9,9    39   41,00   18:34
26   SHAUN HESHKA         60    8   23    31   26    50  36    14   4    0    0    205  3,9    0    0,00    00:00
5    LASSE KUKKONEN       58    6   19    25   54    39  31    8    4    0    0    161  3,7    0    -       22:47
85   TONI KÄHKÖNEN        49    11  13    24   10    20  13    7    6    0    2    87  12,6    0    0,00    00:00
100  MIKKO LEHTONEN       50    6   13    19   0     0    0    0    0    0    0    0      0    0    0,00    00:00
8    SAKU MÄENALANEN      46    6   10    16   14    21  12    9    0    0    2    100    6    3    66,70   12:06
12   VILLE LESKINEN       34    5   10    15   12    13  16    -3   2    0    0    75   6,7    2    0,00    13:57
6    ILKKA MIKKOLA        43    3   11    14   38    23  27    -4   1    0    0    109  2,8    0    -       20:45
     NICOLAI BRYHNISVEEN  47    3   10    13   0     0    0    0    0    0    0    0      0    0    0,00    00:00
58   JANI HAKANPÄÄ        60    1   11    12   40    32  17    15   0    0    0    157  0,6    0    -       17:42
3    MISKA HUMALOJA       27    4    4    8    20    11   5    6    0    0    1    34  11,8    165  52,10   09:44
22   ANTTI KALAPUDAS      31    3    3    6    4     12   9    3    0    0    0    67   4,5    192  52,10   11:00
28   MIKKO NIEMELÄ        29    1    4    5    14    12  18    -6   0    0    1    50     2    0    -       15:52
7    ALEKSI MÄKELÄ        18    0    3    3    0     3    4    -1   0    0    0    14     0    1    0,00    06:21
22   TANELI RONKAINEN     32    1    1    2    4     5    8    -3   0    0    0    32   3,1    0    -       07:00
41   TUOMAS VARTIAINEN     8    1    1    2    0     0    0    0    0    0    0    0     0     0    0,00    00:00
26   TANELI SIIKALUOMA    41    1    1    1    0     0    0    0    0    0    0    0     0     0    0,00    00:00
74   SAMI AITTOKALLIO     55    0    0    0    0     -    -    -    0    0    0    0     -     0    -       -
     SAMI VÄLIHARJU        1    0    0    0    0     -    -    -    0    0    0    0     -     0    -       -
20   AKU KESTILÄ           4    0    0    0    0     0    1    -1   0    0    0    1     0     0    -       09:03
27   RADEK KOBLIZEK        1    0    0    0    0     0    0    0    0    0    0    3     0     0    -       10:51
29   SAMI ANTTILA          3    0    0    0    0     0    1    -1   0    0    0    5     0     0    -       05:34
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Potentiaalitilastoja kaipailisin. Eli odotusarvtilastoja vaikkapa Kalapudaksesta ja Mäenalasesta verrattuna kilpailevien joukkueiden vastaaviin tulevaisuuden lupauksiin. Ainakin Ilves leirissä on kova uho omista vastaavista pelaajista. Tiedän, sellaisen tilaston värkkääminen on vaikeaa, koska dataa ei ole, mutta tuollaisen tilaston värkkääminen vaatisi historian kirjojen pläräilyjä, että kuinka monesta nuorisomaajoukkueiden staroista nousee liigassamme ratkaisupelaajien joukkoihin.

Tuo olisi kyllä mielenkiintoinen proggis. Yhtälailla pitäisi pyrkiä arvioimaan myös samat asiat toiseen suuntaan. Jos pelaajalla on alla kaksi heikkoa kautta, niin todennäköisyys hyvään kauteen on melkoisen olematon. Ennemmin päinvastoin. Se pelaajan trendi pitäisi pystyä arvottamaan numeraaliseen muotoon. Todellisuudessa tällä ei kuitenkaan ole kokonaisuuteen hirvittävän suurta merkitystä, kun aina on pelaajia, jotka onnistuvat paremmin kuin edellisellä kaudella ja aina on myös pelaajia, jotka epäonnistuvat.

Käytännössä esimerkiksi Ilveksessä (ja vaikkapa Bluesissa) on junnupotentiaali ollut numeroiden valossa aivan järkyttävän kova, mutta se ei ole juuri realisoitunut liigatasolle. Kärpissä taas näistä on saatu leivottua usein liigaan loistavia pelimanneja (ja parempiinkin sarjoihin). Toisaalta Kärpissä sitten on epäonnistuttu keskimääräistä useammin ulkopuolelta tulleiden kanssa, mikä sitten on tasapainottanut tilannetta muihin nähden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös