Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 254 645
  • 6 355

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Hapa puhuu lämpimikseen ja markkinointimielessä vielä Sepestä ja Puljusta Kärppien pelaajana. Tietää tasan tarkkaan oman poikansa osalta ainakin, että NHL on satavarma juttu ensi kaudella. Mikään, ei siis mikään, looginen selitys puhu sen puolesta, mikä järki Aholla olisi jäädä Suomeen. Carolina on ehkä NHL:n heikoin organisaatio tällä hetkellä ja hänellä on helvetin hyvät saumat vetää showssa täysi kausi tulokkaana.

Jos Columbus varaa Puljun, on pieni mahdollisuus siihen, että pelaa vielä vuoden Oulussa. Tämäkin tapahtunee pelkästään Jampe Kekäläisen avustuksella, jos korvaan päästään kuiskuttelemaan, ettei Puljulla ole vielä realistista NHL-saumaa. Tällöin Columbuksen motiivina voi toimia se, ettei tulokassopparin ensimmäistä vuotta oteta käyttöön, vaan annetaan Jessen jäädä Suomeen. Asia erikseen tietysti on se, että Jessellä on kova polte itse lähteä hakemaan se pelipaikka vaikka farmin kautta.

Sanoisin, että tässä asiassa Suikkanen voi olla tekijä miksi Pulju pelaisi vielä vuoden Kärpissä. Suikkasen Pelikaanipelitapaideologia ja varsinkin johtamistapa sekä vaatimustaso ovat kuin suoraan Tortorellan kansista. Jos penkin takana polkisi edelleen Late, niin väittäisin että Pulju otettaisiin mukinoitta jenkkeihin opettelemaan kamppalupelaamisen saloja. Nyt voi olla ihan pieni sauma, että Jesse jää Kärppiin isoon rooliin, mutta rahat pistäisin suoraan ylhäällä pelaamisen puolesta. Ei se CBJ:n kärkikaarti mitään sateentekijä tasoa nimittäin ole. Vaikkakin siellä on nyt mun mielestä vihdoinkin mahdollisuus pleijareihin..
 

JPL

Jäsen
Hankalahan se on tilanne, kun Kärpät taistelee toisen rikkaan seuran kanssa (HIFK) näistä kärkijätkistä. Sielläkin joudutaan korvaamaan Ramsted, Zaborsky sekä Auvity sekä toki muitakin lähtijöitä. Siihen päälle Tapparan yritys korvata pahimmat lähtijät, eli Kuusela ja Laine. Niin onhan se aika varmaa, että hinnat nousee ja kärkipelaajia on vaikea saada. Tähän kun lisää sen, että Suikkanen ei varmaan ole se ihan suosikkivalmentaja pelaajien silmissä ja pelaajat näkevät itsekkin, että Kärpät ei välttämättä ole se ensi kauden mestarisuosikki, niin vaikeaa on. Rahalla saadaan toki pelaajia ostettua, mutta ei välttämättä niitä ketä oikeasti haluttaisiin.

Näitä omia "kotiutettavia" tähtipelaajia ei nyt taida oikein olla (oletan että JMA & Pessi on mennyt ohi). Kepu meni KHL:ään ja Jalasvaara on ilmeisesti Aten jälkeen vasta vaihtoehtona. Kärkipään Kärppätaustaisia hyökkääjiä ei oikein tule mieleen. Hadella on soppari Kookoon kanssa ja Paakkolanvaaralla on sopimus Leksandin kanssa. Nämäkään ei tasoltaan sitä, mitä tarvitaan.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Elo-Syyskuussa Kärppiin?

2003-2004: Lasse Jämsen, Janne Pesonen, Martin Stepanek
2004-2005: Michael Nylander, Lasse Kukkonen, Eero Somervuori, Tommi Paakkolanvaara, Antti Ylönen, Jani Tuppurainen
2005-2006: Mika Pietilä, Jyri Junnila
2006-2007: Tuomas Tarkki, Joni Myllykoski, Ivan Majesky
2007-2008: Mikko Strömberg, Jere Karalahti, Ivan Majesky, Atte Ohtamaa, Toni Kirén
2008-2009: Veikko Karppinen, Justin Forrest, Daniel Corso, Martti Järventie
2009-2010: Teemu Aalto, Juha Kiilholma, Antti Rautiola, Oskari Korpikari
2010-2011: Teemu Metso, Toni Ståhlhammar, Joni Liljebad, Tom Preissing, Antti Ylönen.. lokakuun ekalla viikolla sitten: Petr Tenkrat, Pavel Rosa, Martin StPierre ja Ville Hostikka
2011-2012: Simon Suoranta, Juho Jokinen, Tomi Karhunen, Mikko Alikoski
2012-2013: Jussi Jokinen, Mika Halava, Jason Demers.. ja Kyle Turris tuli lokakuun ensimmäisellä viikolla
2013-2014: Ben Maxwell, Jussi Rynnäs, Sakari Manninen, Juhamatti Aaltonen
2014-2015: -
2015-2016: Niko Hovinen, Atte Pentikäinen

Kärpät on siis kahdesti hommannut elo-syyskuussa kaksi tai usemman kärkijätkän. 2009 hankittiin isoihin rooleihin Corso, Forrest ja Järventie. 2014 tuli Maxwell ja Aaltonen. Rynnäs ilmeisesti tuli jo heinäkuussa. NHL-työsulku vuosia ei voi laskea edes mukaan koska ne on erikoistilanteita. Korpikari ei kuulu tälle listalle. Hänellä oli tuolloin kahden vuoden sopimuksesta toinen vuosi jäljellä.

Kärpät on siis ollut tuossa vaiheessa vuotta yleensä erittäin hyvin jo kasassa eikä ole isoa määrää tarvinnut isoja palasia hankkia. Pari kertaa on siis tarvinnut hankkia kovia ukkoja ja sanoisin, että osumatarkkuus on ollut hyvä 4/5. Järventie ainoa jonka kanssa meni puihin, mutta hänellähän oli se paha loukkaantuminen sillä kaudella ja pelasi kyllä HIFK:ssa sen jälkeen vielä hyvin. Summa summarum, tilanne on haastava, mutta on näistä pystytty kuitenkin hyvin selviytymään, joten en vielä heitä kuitenkaan kirvestä kaivoon.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakko sanoa, että itseltäni menee kyllä kovasti makua jos joukkue koetaan niin, että siellä on Kähköstä ja kumppaneita, mutta ei paikkaa Kuokkaselle. Suoraan sanottuna itseäni ihmetyttää kovasti, ettei Kuokkasen kanssa ole saatu sorvattua sopimusta jo aikoja aikoja sitten. Ei siinä ole mitään järkeä, että kasvatetaan tuollainen kovan luokan lupaus ja sitten kilpaillaan monen muun liigaseuran kanssa palkalla ja lupauksella vastuusta. Helppohan se on sanoa, mutta kyllä näiden pitäisi mennä niin että jo vuosi sitten olisi tiedetty Kuokkasen jatkavan Kärpissä ainakin pari vuotta. Eli reilua sopparia eteen ajoissa ja ellei sopimusta saada neuvotella voidaan A-nuorten vastuupaikat antaa niille pelaajille, jotka haluavat pelata seurassa pitempäänkin.

Kähkönen voisi olla tosiaan ihan hyvä pala neloseen, mutta kieltämättä pelottaa, että paikkaa on soviteltu ylemmäksi. Lehtosessa on kovastikin potentiaalia, mutta ihmeen vaisuja kausia on takana jo useampi. Toisaalta Suikkanen on aika mestari kaivamaan pelaajista potentiaalia esiin.
 

pehmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät on siis kahdesti hommannut elo-syyskuussa kaksi tai usemman kärkijätkän. 2009 hankittiin isoihin rooleihin Corso, Forrest ja Järventie. 2014 tuli Maxwell ja Aaltonen. Rynnäs ilmeisesti tuli jo heinäkuussa.
Joo. Itse kyllä löydän pari muutakin kautta, jolloin on tullut kaksi tai kolmekkin pelaajaa, jotka ovat tulleet kahteen ensimmäiseen kentälliseen ja onhan tuolla Tuomas Tarkki, joka oli ykösmaalivahti parikin kautta. Saattaa hämätä, että tuosta löytyy enemmänkin floppeja, kun tarkemmin ajattelee.

Lisäksi nuo lock-out kaudet kertovat aika paljon organisaatiosta.

Esimerkiksi ensimmäisellä lock-outilla HIFK ampui rosterinsa umpeen NHL-pelaajista ja floppasi karmeasti. Kärpillä oli kolme varsinaista lock-out pelaajaa: Nylander, Niinimaa, sekä Boumedienne. Luultavasti kaikki muut pelaajat (ml Somervuori & Kukkonen) olisivat pelanneet Kärpissä ilman lock-outiakin. Vastaavasti aika harvalla liigajoukkueella oli kykyä saada lock-outin aikana edes kolmea tasokasta NHL-pelaajaa rosteriinsa. Muissa joukkueissa pelaajia tuli ja meni koko kauden ajan, HIFKissä oli väärät pelaajat, Kärpissä täsmävahvistukset.

Jälkimmäisellä lock-outilla hankittiin myös oikeita pelaajia. Sen kauden rosterilla olisi voinut pärjätä paremminkin, kuin silloin pärjättiin.
Summa summarum, tilanne on haastava, mutta on näistä pystytty kuitenkin hyvin selviytymään, joten en vielä heitä kuitenkaan kirvestä kaivoon.
Aikalailla näin minäkin näen tilanteen. Toimistolla olisi työnsarkaa vielä aika paljon jäljellä, urakka on kovin moneen vuoteen. Kuitenkin tästähän heille maksetaan palkkaa ja on sitä aiemminkin vastaavista tilanteista selvitty. Pari täsmähankintaa ennen ensikuun loppua tekisi tilanteesta kokonaan eri näköisen. Sitä ennen on odotettavissa, että tilanne pysyy suht stabiilina useamman viikon ajan.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Joo. Itse kyllä löydän pari muutakin kautta, jolloin on tullut kaksi tai kolmekkin pelaajaa, jotka ovat tulleet kahteen ensimmäiseen kentälliseen ja onhan tuolla Tuomas Tarkki, joka oli ykösmaalivahti parikin kautta. Saattaa hämätä, että tuosta löytyy enemmänkin floppeja, kun tarkemmin ajattelee.

No joo tuo kausi kun Kukkonen hankittiin voidaan tuohon laskea. Muistin, että hänkin olisi tullut lakon takia, mutta Lassehan oli tulossa muutenkin jo. Tarkki muistaakseni hankittiin jo hankitun ja loukkaantuneen Chiodon tilalle, joten vähän erityinen tilanne. Muilta vuosilta en kyllä löydä, että olisi yhtä useampaa pelaajaa hommattu suunnitelmallisesti koko kaudeksi vastuulliseen rooliin.

Minusta taas Kärpät nimeenomaan ryssi tuon edellisen lock-outin. Jäätiin tyhjän päälle kun Jokinen, Turris ja Demers lähtivät. Riskillä mentiin ja kosahti omaan nilkkaan. Vähän niinkuin case Pitkänen tänä keväänä.
 

JPL

Jäsen
>19 vuotiaat, sopimuksenalaiset hyökkääjät joukkueittain (draftin takia raja tuossa, lähtijät mainittuna), boldattuna viime kauden TOP-8
JYP: 19
TPS: 18 (+1 < 19v)

Ilves: 16 (+1 < 19v)
Lukko: 15 (+1 < 19v)
Pelicans: 15
Sport: 15
Tappara: 14 (+2 < 19v (Laine))
HIFK: 14

Jukurit: 14 (+ 2 koeajalla + 1 laina)
KooKoo: 13 (+1 < 19v)
KalPa: 13

HPK: 12 (+ 2 < 19)
Assät: 13 (+1 <19v)
SaiPa: 12
Kärpät: 10 (+ 3 <19v (Aho, Pulju))

Ohessa päivitetty hyökkääjälistaus joukkueiden osalta. (TPS:n + Kookoon + Ässien julkistukset päivitetty)
 
Viimeksi muokattu:

Zinetula

Jäsen
1. (Aho - Puljujärvi)
2. Pyörälä - Ruohomaa - Lehtonen
3. Mäenalanen - Kalapudas - Leskinen
4. Kähkönen - Humaloja - Koblizek
5. Anttila - Kestilä - Vartiainen

1. Kukkonen - Heshka
2. Ronkainen - Hakanpää
3. Mikkola - Niemelä
4. Siikaluoma - Mäkelä

Rynnäs - Aittokallio

Tässä siis tämänhetkiset sopimuspelaajat. Eipä tarvinne enää puhua, että kahdella ketjulla mentäisiin! :) Mutta eipä liene kovin realistista odotella, että Pulju tai Aho enää tänne vanhalle mantereelle jäisi vaikka kumpikin olisi loistava aihio tuohon vielä auki olevaan kärkiketjuun. Toisaalta ihan kohtuullista, että vielä odotellaan heidän lopullista ratkaisua.

Kyllähän tuossa ketjusommitelmassa on auki olevan ykösketjun ohella Sailion mentävä aukko tuossa nelosessa, mihin heitin Koblizekin (ilmeisesti menossa Hokkiin lainalle). Samoten yksi pakki (Ohtamaa) olisi kiva, mutta tämän osaston vahvistaminen on mahdollista tehdä myös kesken kautta. Hyökkäyspää kaipaa vahvistuksia vielä mahdollisesti useammankin kappaleen. En silti yhdy siihen paniikkiin, mikä joillakin omassa tuttavapiirissänikin on.
 
Onko kellään tietoa, mutua tai huhua tuosta ensi kauden logosta? Toivottavasti ei palata siihen vanhaan rumaan kultaympyräkärppään. Nykyinen on mielestäni hieno, joskin sekin sulautuu tilkkutäkkiin mallikkaasti. Kateellinen pitää kyllä Tepsille olla tuosta uudesta lookista.

Tämä pelkistetty kärppä olisi oma suosikkini. Isolla tietenkin keskelle paitaa.

Linkki vie kuvaan.
 

JPL

Jäsen
Hyökkäyspää kaipaa vahvistuksia vielä mahdollisesti useammankin kappaleen. En silti yhdy siihen paniikkiin, mikä joillakin omassa tuttavapiirissänikin on.

Tilannehan on tällä hetkellä tuo. Ihan tiedostettu asia. Ikävä kyllä tuolla ryhmällä ei taisteltaisi edes säälipleijaripaikasta. Tai se vaatisi kaikilta ihan huikeaa tasonnostoa. Lisäksi alle 20 vuotiaiden pelureiden pitäisi kantaa joukkuetta reppuselässä ottelusta toiseen.

Mutta tuleehan tuonne pelaajia, se on selvä. Epäilyttää vain, että joudutaan ottamaan ketä saadaan, ei ketä halutaan.
 

Knowhow73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Pakko sanoa, että itseltäni menee kyllä kovasti makua jos joukkue koetaan niin, että siellä on Kähköstä ja kumppaneita, mutta ei paikkaa Kuokkaselle. Suoraan sanottuna itseäni ihmetyttää kovasti, ettei Kuokkasen kanssa ole saatu sorvattua sopimusta jo aikoja aikoja sitten. Ei siinä ole mitään järkeä, että kasvatetaan tuollainen kovan luokan lupaus ja sitten kilpaillaan monen muun liigaseuran kanssa palkalla ja lupauksella vastuusta. Helppohan se on sanoa, mutta kyllä näiden pitäisi mennä niin että jo vuosi sitten olisi tiedetty Kuokkasen jatkavan Kärpissä ainakin pari vuotta. Eli reilua sopparia eteen ajoissa ja ellei sopimusta saada neuvotella voidaan A-nuorten vastuupaikat antaa niille pelaajille, jotka haluavat pelata seurassa pitempäänkin.


Mainitsin joskus että Ahon ja Puljujärven jälkeen Kärpillä ei ole mielenkiintoa nostaa muita junnuja liigaan lähiaikoina ja tämä pitää näköjään paikkansa. Ei tehdä diilejä ajoissa kun ei kiinnosta. A:sta tuleekin tänä vuonna melko heikkotasoinen, ainakin paperilla. Maajoukkuetason jätkät suuntaavat muualle. Valitettavasti...
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
X1/Aho - X2 - X3/Puljujärvi
Pyörälä - Ruohomaa - Lehtonen
Mäenalanen - Kalapudas - Leskinen
Kähkönen - Humaloja - X4
+Anttila, Koblizek, Vartiainen

Minä toivoisin että tuo x4 olisi mieluummin pelaaja tyyliin Tommi Paakkolanvaara. Tarvisi tuohon sentteriosastolle kahdensuunnan taitajaa ja alivoima osaajaa. Ruohomaa ja Kalapudas ei oikein istu siihen määritelmään. Ei ainakaan verrattuna mitä täällä on viime kausina ollut.
 

Latimeria

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyler Seguin
Onko kellään tietoa, mutua tai huhua tuosta ensi kauden logosta? Toivottavasti ei palata siihen vanhaan rumaan kultaympyräkärppään. Nykyinen on mielestäni hieno, joskin sekin sulautuu tilkkutäkkiin mallikkaasti. Kateellinen pitää kyllä Tepsille olla tuosta uudesta lookista.

Tämä pelkistetty kärppä olisi oma suosikkini. Isolla tietenkin keskelle paitaa.

Linkki vie kuvaan.

Täysin samaa mieltä tuosta pelkistetystä kärpästä. Kun oikeasti suhteellisen pienillä viilauksilla paidasta voi saada todella tyylikkään, kuten TPS juuri julkaistuilla peliasuillaan osoitti. Muistan joskus täällä palstalla lukeneeni, kun joku ehdottikin näitä tässä CHL:n edeltäjässä aikoinaan käytettyjä paitoja varsinaisiksi pelipaidoiksi.

https://www.youtube.com/watch?v=ekrV5tWgrcE *
* Linkki vie YouTuben klippiin ottelusta Kärpät-Davos

Nuo paidat ovat ainakin omaan silmään ihan hävyttömän hienot! Samanlaisella mainosten sijoitteluilla kuin TPS, noista saisi aikaan todella tyylikkään kokonaisuuden. Ymmärrän kyllä että mainoksia pitäisi olla nykyisiin tilkkutäkkeihin verrattuna vähemmän, mutta paidan näyttävyys nousisi toiselle planeetalle, joka vaikuttaa suoraan joukkueen imagoon. Joku lapsi saattaa esimerkiksi valita suosikkijoukkueen puhtaasti paidan perusteella.

Oma rehellinen mielipiteeni on että Kärppien paita on tällä hetkellä aivan hirveä, ollut jo liian pitkään. Kauniit perusvärit saa helposti pilalle sijoittamalla vihreitä ja sinisiä spotteja mustalle pohjalle. Paidan näyttävyydellä on oikeasti yllättävän suuri merkitys ainakin oman kokemani ja näkemäni pohjalta.

Joten toimisto, ottakaa koppi tästä. Jos tarvitte konsultaatiota, saa ottaa myös yhteyttä. Nyt kun muutkin seurat näyttävät alkavan panostavan paitojen esteettisyyteen, ei Kärpillä ole varaa jäädä jälkeen tässäkään asiassa.
 

jussimy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko kellään tietoa, mutua tai huhua tuosta ensi kauden logosta? Toivottavasti ei palata siihen vanhaan rumaan kultaympyräkärppään. Nykyinen on mielestäni hieno, joskin sekin sulautuu tilkkutäkkiin mallikkaasti. Kateellinen pitää kyllä Tepsille olla tuosta uudesta lookista.

Tämä pelkistetty kärppä olisi oma suosikkini. Isolla tietenkin keskelle paitaa.

Linkki vie kuvaan.
Varmaa tietoa ei ole, mutta eiköhän se ollut vain juhlavuoden käytössä ja ensi kaudella palataan ns. normilogoon.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Kateellinen pitää kyllä Tepsille olla tuosta uudesta lookista.

TPS teki juuri parin miljoonan tappiot. Minä en ole lainkaan kateellinen TPS:n tilanteelle. Varmasti TPS saisi pelipaitaansa enemmän isompia ja värikkäämpiä mainoksia, mutta jos rahasta ei ole pulaa, niin mikäs siinä.

Kärppien pelipaita saa jatkossakin olla mainoksista koottu tilkkutäkki logolla varustettuna, mikäli se edesauttaa Kärppien taloutta.

Ja jos joku seuraavaksi sanoo, että TPS:n pelipaidassa on mainoksia yllinkyllin ja ne on väriltään tyylikkäitä peliasuun, niin näin kuluttajan näkökulmasta en tahdo saada mitään selvää, kenen tai minkä mainoksia nuo ovat, vaikka katson pelkästään valokuvaa. Kaukalossa tuskin saisin senkään vertaa tolkkua ja mainostavat yritykset varmasti haluavat maksimoida näkyvyyden.
 
@Fedo Enhän mä nyt millään muotoa väittänyt, että olisin Tepsin tilanteelle kateellinen. Haluaisin vain säädylliset pelipaidat, en miljoonien tappiota. Lapsellisesti haluan uskoa, että noiden kahden asian välille löytyisi joku järkevä kompromissi. Ideaali tilannehan olisi se, jos jostain löytyisi se 2-3 isoa pääsponsoria. Minnan mustikkamuffinssi mainoksille etsittäisi sitten joku toinen paikka.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hankintoja on tehtävä, jotta saadaan ketjut täyteen ja päästään syksyllä pelaamaan. Se on ymmärrettävää. Suikkanen on tunnettu kyvystään nostaa keskinkertaisuuksia kärkipelaajiksi ja siksipä tässä nyt Lehtosen ja Kähkösen muodossa hankittiin juurikin niitä keskinkertaisuuksia. Kähyn ja Bambin ura on osoittanut selkeästi alaspäin jo useamman vuoden vaikka ovatkin pelaajia parhaassa iässä. Potentiaalia parempaan toki on molemmissa.

Ongelma tässä on, että kun änärileirejä ja siirtorajoja alkaa paukkumaan niin näitä kavereita ei voikaan laittaa kärkihankintojen tieltä Hokkiin pelaamaan kuten omien junnujen kanssa olisi voinut tehdä. Sitten taas maksetaan pelaajille kovaa palkkaa poppareiden syömisestä tai kilpailevassa seurassa pelaamisesta kun ei vaan jaksettu odottaa parempien pelaajien vapautumista.

Itse pidän sormet ja varpaat ristissä oikeastaan ettei Kärpät hanki ennen kauden alkua enää noita Ahon mainitsemaa 2-3 pelaajaa jos hekin ovat tätä tasoa.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Ongelma tässä on, että kun änärileirejä ja siirtorajoja alkaa paukkumaan niin näitä kavereita ei voikaan laittaa kärkihankintojen tieltä Hokkiin pelaamaan kuten omien junnujen kanssa olisi voinut tehdä. Sitten taas maksetaan pelaajille kovaa palkkaa poppareiden syömisestä tai kilpailevassa seurassa pelaamisesta kun ei vaan jaksettu odottaa parempien pelaajien vapautumista.

Itse pidän sormet ja varpaat ristissä oikeastaan ettei Kärpät hanki ennen kauden alkua enää noita Ahon mainitsemaa 2-3 pelaajaa jos hekin ovat tätä tasoa.

Nyt meni logiikka aika mystisesti yli itseltäni. Et kai oikeasti luule, että Kähkösen tai Lehtosen pitäisi sentään Hokkiin mennä? Joukkueen hyökkäyksessä ei ole minkäänlaista kilpailutilannetta, ei edes sitten, jos ne kaksi kärkihyökkääjää hankitaan. Nythän näyttää Hapan puheiden perusteella siltä, että suunta on muuttunut ja ensi kaudella ei tosiaankaan tulla näkemään sellaista pelaajareserviä kuin aiemmin. Se olematon kisa pelipaikoista käydään junnujen kesken.

Tämä sillä vahvalla oletuksella, että enää tulee se kaksi kärkäjätkää hyökkäykseen (ja mahdollisesti Ahon ja Puljun korvaajat).

Aika monella on parin viime kauden perusteellå tullut harhainen käsitys omien junnujen tasosta. Nämä ovat olleet nyt poikkeusyksilöitä, joista puhumme. Ensi kauden liigajoukkueen junnut ovat ehkä yhtä lukuunottamatta kaikkea muuta kun valmiita täyteen liigakauteen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mainitsin joskus että Ahon ja Puljujärven jälkeen Kärpillä ei ole mielenkiintoa nostaa muita junnuja liigaan lähiaikoina ja tämä pitää näköjään paikkansa. Ei tehdä diilejä ajoissa kun ei kiinnosta. A:sta tuleekin tänä vuonna melko heikkotasoinen, ainakin paperilla. Maajoukkuetason jätkät suuntaavat muualle. Valitettavasti...

Ketkä maajoukkuetason jätkät ovat suuntaamassa muualle?
 

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mainitsin joskus että Ahon ja Puljujärven jälkeen Kärpillä ei ole mielenkiintoa nostaa muita junnuja liigaan lähiaikoina ja tämä pitää näköjään paikkansa. Ei tehdä diilejä ajoissa kun ei kiinnosta. A:sta tuleekin tänä vuonna melko heikkotasoinen, ainakin paperilla. Maajoukkuetason jätkät suuntaavat muualle. Valitettavasti...
Kieltämättä on hieman outoa, että esimerkiksi Kuokkasen tilanteesta ei ole kuulunut mitään. Luulisi hänen tasoiselleen pelaajalle tarjotun kunnon sopimusta. Tulee lähinnä mieleen, että ensin katsotaan Kuokkasen osalta mitä NHL varaustilaisuus tuo tullessaan. Voihan se olla, että hänet varaava seura haluaa hänet Pohjois-Amerikkaan esimerkiksi Kanadan junnuliigaan pelaamaan. Jotenkin vain tuntuisi oudolta, jos Kärpät päästäisi tuon tason potentiaalin omaavan pelaajan esimerkiksi johonkin toiseen liigajoukkueeseen.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
En voi kuvitella muuta syytä kuin Kuokkasen oman odottamisen tuon sopimuksen viipymiselle. Voihan siinä olla kaikuja viime vuoden Saarijärvi-casestakin missä haluttiin enemmän vastuuta kuin uskallettiin luvata.
 

Zinetula

Jäsen
Hifk osiossa kirjotettu että Jalasvaara purkanut sopimuksen Sochin kanssa... 1 + 1 = hifk tai kärpät?
Nyt pitäisi olla hereillä tämän Oulun pojan ja oman kasvatin kanssa. Pelkäämpä, että Ohtamaalla on näiden kisojen jälkeen paljon enemmän ottajia kuin sarjakauden päätteeksi oli. On kyllä pelannut hyviä kisoja, eikä näitä hyvin liikkuvia 189cm/92kg peruspakkeja ole joka oksalla ja puhutaan vielä miehestä parhaassa iässä. Ellei Atte juuri itse hingu takaisin Ouluun, niin ulkomaankiertue jatkuu taatusti. Luulisi Ahon ja kumppanien tietävän Aten tahtotilan.

Jalasvaarallakin on vielä monia hyviä vuosia jäljellä. On esim. Kukkosta kolme vuotta nuorempi. Tietenkin kaikki riippuu myös omasta motivaatiosta, mutta kyllä Jalasvaarakin olisi kova luu vielä useiksi kausiksi liigatasolle. On pelannut viime vuosina tätä kautta lukuunottamatta 5 vuotena peräkkäin maajoukkueessa mukaanlukien 2013 mm-kisat. Moskovan Dynamokaan ei pidä viidettä kautta riveissään heikkoa lenkkiä. Mennyt kausi Sotshissa aiempia tilastollisesti vähän huonompi, mutta kelpaisi ainakin itselleni mainiosti paluumuuttajana.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jalasvaarallakin on vielä monia hyviä vuosia jäljellä. On esim. Kukkosta kolme vuotta nuorempi. Tietenkin kaikki riippuu myös omasta motivaatiosta, mutta kyllä Jalasvaarakin olisi kova luu vielä useiksi kausiksi liigatasolle. On pelannut viime vuosina tätä kautta lukuunottamatta 5 vuotena peräkkäin maajoukkueessa mukaanlukien 2013 mm-kisat. Moskovan Dynamokaan ei pidä viidettä kautta riveissään heikkoa lenkkiä. Mennyt kausi Sotshissa aiempia tilastollisesti vähän huonompi, mutta kelpaisi ainakin itselleni mainiosti paluumuuttajana.
Jalasvaara joutui Sotshissa peruspakin rooliin heittämään kiekkoa ränniin, eikä se kyllä ole hänelle ominaisin pelitapa. Tämä selittänee ainakin osin hänen vaisumman kautensa. Tosiaan tuo viisi peräkkäistä kautta Moskovassa kertoo aika hyvin sen, minkä tasoisesta pelimiehestä on kyse.

Jalasvaara oli ainakin vielä jokunen viikko sitten aivan mielellään tulossa Kärppiin jo alkavaksi kaudeksi, jos asiat alkaisivat siihen suuntaan etenemään. Tosin verkot olivat ainakin vielä tuolloin vesillä Suomen ulkopuolisiin sarjoihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös