Oulun Kärpät 2015–2016

  • 725 885
  • 2 548

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Millä tavalla Piispasta pidetään ylimääräisenä hyökkääjänä? Tainnut kertaakaan olla kokoonpanon ulkopuolella sen jälkeen, kun Kärppiin tuli. Ihan samalla tavalla nyt siellä pelaa Kestilää, Kalapudasta, kun Piispanen ollut heitä parempi kentällä.
Täytyy muistaa, että tässä ei nyt ole kyse mistään farmisopimuksesta, jonka mukaan Kärpät saa liikutella pelaajia miten haluaa. Lähtökohtana lienee, että molemmat seurat tulevat toimeen omillaan, sitten erikoistapauksissa paikkaillaan puolin ja toisin. Ja lopussa Kärpät antaa Hokin omat + omat ylimääräiset kevääksi Hokkiin.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Hyvin paljon farmiyhteistyö muovautuu sen mukaan, kuka sattuu Hokkia valmentamaan. Petri Mattilan aikaan oli vähän nihkeämpää tämäkin homma. Ei ole mikään yllätys, että Laukkasen aikana homma toimii ainakin Kärppien vinkkelistä.
 
Viimeksi muokattu:

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Mielenkiintoinen keskustelu. Mikäli tuollaiset 40 000 euron voittopotit ovat realistisia saavuttaa niin totta kai Kärpätkin haluaa Hokin sen voittavan. On Kärppien etu, kun Hokilla menee taloudellisesti hyvin. Mutta pelkästään tämän palkintopotin elikkä urheilullisen menestyksen ehdoilla ei ole järkeä tehdä yhteistyösuunnitelmaa Liigajoukkueen ja Mestis seuran välillä. Eihän se enää palvelisi Kärppiä, mikäli jo syksyllä pitää miettiä mahdollista mestiksen runkosarjan voittoa.
Toisaalta taas Kärpillä ei parempaa yhteistyöseuraa löydy pohjois-suomesta, joten mitenkään yksipuolinen asetelma ei ole kenenkään etu. Eiköhän siinä maltilla ja järjellä osata rakentaa tulevaisuutta. Jos tunne ja suuruudenhulluus valtaa jomman kumman osapuolen mielentilan, niin sillon palaa sillat, kuten nähty. Onhan se tosiseikka sekin, että Mestis-seuran on hyväksyttävä se, ettei sillä ole urheilullista tulevaisuutta samassa mittakaavassa, kuin liiga-seuralla. Aivan samallain Liiga-seura hyväksyy tosiasian, että ollaan kasvattajaliiga ja NHL, KHL vie joka kausi huippupelaajia mennessään.
 

Zinetula

Jäsen
Onhan Hokin menestys realistista Mestiksessä kun johtaa sarjaa 11 pistettä ennen Jukureita, ottelun jopa vähemmän pelanneena. Kolmantena oleva Jokipojat on 17 pojoa jäljellä ja muut selvästi enemmän. Iso kaula tässä vaiheessa, mutta toki ei ole vielä puolia pelattu runkosarjaa. En tiedä Mestiksen budjetteja ja pelaajapalkkioita, mutta varmaan tuo 40t. on paljon rahaa siellä. Toki varmaan sielläkin maksetaan kärkijätkille ja raha palaa kaikkeen matkustamisesta lähtien.

Mutta uskon juuri rahan olevan se yksi iso juttu näiden monien yhteistyöjuttujen takana, mikä on tiivistänyt näin mututuntumalta muitakin seuroja. Kainuu on kohtalainen talousalue, mutta on ollut jo vuosikymmeniä isoimpia muuttotappioalueita ja kyllä siinä väkisinkin talous kärsii. Samoin aikahan on erityisen huono ja siksi moni isompi seurakin on ahdingossa. Yhteistyö tuo varmuutta mm. pelaajien saatavuuden osalta, joskus voi myös tulla menetyksiä, mikä on tietenkin kolikon toinen puoli. Tietääkö joku näistä palkoista paremmin, luulen Kärppien maksavan mm. Siikaluoman, Kestilän, Anttilan ja kumppanien palkan siitä huolimatta, että pelaavat Mestistä? Ja maksaakohan Kärpät näistä Piispasista mitään?

Jesse Puljujärvi taisi veropörssin mukaan tienata viime verokaudella yli 40 000 euroa (mahdolliset rahastoinnit päälle, jos on niitä tehnyt, ei välttis ole). Viime kaudella parikymmentä peliä Hokissa ja niissä lähes piste per peli ei ole kaikkea vaan varmaan hallikin täyttyi paremmin kotiotteluissa kun oli mahdollista nähdä 16-vuotias yksi ikäluokkansa parhaista junnuista ellei paras. Ei olisi Hokilla mahdollisuuksia tällaisiin pelaajiin ilman yhteistyötä. Samoten kovia kärppälainoja oli paljon muitakin; Sebok, Kalapudas, Mäenalanen, Manninen, Niemelä, Suoranta, Eminger ja Siikaluoma, pelaten yhteensä yli 170 peliä Hokissa. Kainuussa on myös paljon kärppäfaneja ja varmaan se on saanut niitäkin liikkeelle. Olisi kiva tietää, miten tämän on vaikuttanut esim. katsojamääriin.
 

Zinetula

Jäsen
Minun mielestäni on hieno asia aina yhteistyö, onhan Hokkikin tavallaan ottamassa Suomi-sarjan IPK:lta pelaajia (Putkonen), mutta se ei mene "jakeluun", että esim. Piispasen Markusta pidetään siellä ylimääräisenä hyökkääjänä, tämä on puhdas arvaus, mutta luulisi kaverin haluavan pelata,..
Eipä voi sanoa pidetyn ylimääräisenä hyökkääjänä, pahasti liioittelun puolelle menee. Piispanen on pelannut 7 peliä noin 12,5 minuutin vastuulla liigaa ja useimmiten kakosketjussa, toki myös parit peliä nelosessa kun rosteri oli välillä terveenä. Kuitenkin kun Junttila palasi, Pyörälä tippui sen jälkeen. Yhden kerran Piispanen on ollut 13. hyökkääjänä (HPK:ta vastaan) ja kerran kokoonpanon ulkopuolella kun pelit olivat peräkkäisinä päivinä Lukkoa ja Ässiä vastaan ja kokoonpano vaihteeksi terveenpänä (ei pelannut Ässät-pelissä). Eli summa summarum, 20.10 lähtien 9 pelin aikana Kärpissä. Niistä pelattuja pelejä 7, joissa keskiarvo noin 12,5 min peliä kohden, sisältäen myös monissa otteluissa paljon ylivoimaa. Vielä on tehot olleet piipussa, vaikka muuten järkevää peliä molempiin suuntiin. 0+1 pisteet, mutta toisaalta ei ole ollut vielä jäällä yhdenkään takaiskumaalin aikana. Tehotilasto on siten +1.
 
Viimeksi muokattu:

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jep. Näitä Mestiksen pörssikärkiä on Kärppiin hommattu....avuksi.... kaikki kunnia heille, mutta Kokkolassa ja Kajaanissa pelejä nähneenä, niin kyllä näissä sarjoissa on ihan pikkainen ero. Eli JOS Pyörälän ja Ahon kaltaisia kavereita pyritään pisteiden valossa paikkaamaan, niin oikea paikka EI ole Mestis!! Omasta joukkueesta näitä "pisteiden korvaajia" ei näytä löytyvän.
Mestis on hätävara! Kyllä viimeisissä peleissä koko kentän hyökkäyspeli on ollut tuloksetonta! Nyt VIISI erää ilman maalia!! Pari avainpelaajaa loukkaantuu ja se on siinä...
Loppujen lopuksi, kyllä Kärppien hyökkäyspää on aika nuori; Puljujärvi, Aaltonen, Ikonen, Mäenalanen, Aho ...ja miten se sitten näkyy näissä ketjumuutoksissa ja yleensä pelirutiinissa ja tason pitämisessä pelistä toiseen? MINUN mielestä kyllä Kärpät tarvitsee-kevättäkin ajatellen- hieman erilaista kokemusta tuomaan tasaisuutta peleihin. Juuri Stenkan selostusta kuunnellessa, niin Kärppien ylivoimassa EI ole hurraamista...
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Jaahas, ei toimi Kärpillä mikään muu kuin Huml-Pirnes kaksikko. Ykkönen ei toimi ilman Ahoa ja Puljujärvi etenkin on aivan varjojen mailla. Aaltonen ei toimi sentterinä ja Ikonen taas on surkeampi kuin Komulainen. Neloskenttä taas ei ole koko kautena toiminut, Keränen etenkin ollut aivan surkea tällä kaudella. Ei nämä mestis lainatkaan riitä...

Ylivoima on aivan jäässä, jos vastassa on aktiivinen av. Alivoima toimii jotenkin, mutta ei mitenkään häikäisevästi.

Uutta sentteriä se kaipaa ja Ahoa sekä Pyörälää takaisi. Ja pakkohan tämä on olla korvien välissäkin tällä joukkueella, sillä Ässät ja Jyp kairasi puhtaat ja helpot voitot Kärpistä, vaikka heillä on enemmän tärkeämpiä pelaajia sivussa kyseisissä peleissä kuin Kärpillä parina viime kautena yhteensä! Hajuton, mauton jne... Miettikääpä tätä tilannetta keväälläkin näillä miehillä. Ei paljoa ole särkymävaraa kun siihen riittää Ahon tai Pyörälän loukkaantuminen....
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Lauri ei viitsi laittaa ylivoimaa kuntoon.. Tänäänkin 2 kertaa 5-3 ylivoimaa ja ei yhtään maalipaikkaa..
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Muutenkin jokseenkin turhauttavaa että syksy pelataan junnuilla/hokilla ja sitten keväällä ihan eri ukot ratkoo
 

Unto

Jäsen
Häviäminenhän ei sinäsä ketuta, jos on saanut nauttia kuitenkin hyvästä jääkiekosta. Nämä nollan maalin eikiinnosta-pelit voisi sen sijaan jättää katsomatta. Kylläpä nuo tuosta vielä herää kunhan vielä pari häviötä otetaan tilastoihin.
 

jussimy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olihan siellä nyt sentään yritystä, tai ainakin yrityksen tapaista, mutta kun ei toimi niin ei toimi. YV oli kyllä surkuhupaisaa, mieleen palaa Alatalon legendaarinen kommentti, että eihän sitä nyt joka YV:llä hyökkäysalueelle voi päästä tjsp. Eikä toiminut kyllä oikein mikään muukaan. Jospa se Aho saataisiin seuraavaan peliin takas, niin saataisiin ehkä edes yksi toimiva ketju. Siltä se alkaa vaikuttaa, että 3 miljoonan joukkueen pärjääminen on riippuvainen yhdestä 18v junnusta...
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kovasti täällä huudellaan uusien pelaajien perään vaikka Kärppien kokoonpano on ollut paperilla vastustajaa parempi kaikissa kolmessa tappiopelissä. Alkukauden sekoilun jälkeen hyökkäyksiin lähtöihin saatiin suunnitelmallisuutta ja se tuotti tulosta. Nyt ollaan taas unohdettu kaikki omaa peliä kehittäneet seikat ja palattu siihen, että omassa päässä ei tiedetä yhtään mitä kiekon kanssa pitäisi tehdä, kun se saadaan haltuun. Kerta toisensa jälkeen pusketaan vastustajan järjestäytynyttä viisikkoa vastaan epätoivoisia yrityksiä. Kaksinkamppailut ja tärkeät aloitukset hävitään lähes kaikki. Se tietenkin kertoo siitä, että jokaisessa pelissä vastustaja haluaa voittoa enemmän.

Kärppien tekeminen on todella epäammattimaista ja halutonta tällä hetkellä. Laukaisukartta kertoo TPS-pelistäkin sen, että maalin edestä saatiin aikaan yksi laukaus. Eihän se tietenkään ihme ole, koska kukaan ei sinne halua mennä ja jos muodon vuoksi meneekin, niin loppuun asti ei riitä intoa tilanteita vääntää. Myös lopussa kuudella pelatessa joukkueen ilmeestä loisti sataprosenttinen usko siihen, että peliä ei takuulla tulla tasoittamaan. Harvoin pelin taso tippuu näin nopeasti kiitettävästä vitosen tasolla suorittamiseksi. Ilmeisesti Ahon päähän osunut kiekko lamaannutti koko joukkueen. Kärpät näköjään pystyy siihenkin.
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joo...nyt alako mulla tauko tässä Liigan seuraamisessa...onneksi saan olla reilun viikon ihan pois näistä kuvioista työmatkalla ja tarpeeksi kaukana. Kyllä tappiotkin ymmrätää, JOS peli muuten on hallussa ja joukkue luo laadukkaita paikkoja- no, nyt ei oo peli hallussa!! Toivotaan jatkoon parempaa ja pelätään pahinta. Eli, kohti kolhuja ja haavereita! Pessimisti ei pety koskaan ;-) ...
 

Jälkipeli#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eipä tällähetkellä löydy joukkueesta sitä johtajaa, joka ottaa joukkueen reppuselkään, jos muut pelaa puolivaloilla.
Myös ratkaisuvoima / maalintekijä joukkueesta puuttuu.

Pelitavasta sen verran, että miksi ei voida koskaan pelata suoraviivaisesti kohti maalia, vaan aina kulman kautta, jossa joudutaan vääntämään ja taistelemaan kiekosta. Lisäksi aina kiekko nakataan vastustajan päätyyn, mutta harvemmin alueelle mennään syöttelemällä, jolloin taas kiekosta taistellaan.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Aika perus akipäivän pelivääntö. Eipä tuossa kumpikaan joukkue mitenkään loistanut. Kärpillä oli ihan riittävästi laadukkaita maalipaikkoja, mutta tällä kertaa vedot menivät joko päin tai sitten ohitse. Toki myös Setänen pelasi hyvin maalilla.

Tuon maalinteon tuska näkyy nyt ja pahasti. Kun sieltä onnistumisia tulisi niin varmasti rentoutuu vähän muutenkin se peli. Se, että kuinka monta ottelua se ottaa niin jää nähtäväksi.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Nihkeitä esityksiä nyt kolme putkeen. Homma lähti menemään vinoon, kun Aho ja Pyörälä loukkaantuivat. Minun mielestä Kärppien materiaalilla pari loukkaantumista ei saisi noin radikaalisti näkyä, mutta kyllä vaan paikkaajat ovat olleet ihan eri tasoa. Toki muitakin syitä sieltä löytynee, miksi homma kääntyi yhtäkkiä täysin päälaelleen. Ennen noita pelejä Kärpät oli nimittäin todella hyvä.

Mäenalanen ei sitten pystynyt saamaansa näyttöpaikkaa hyödyntämään. Odotin paljon, koska juuri ennen siirtoa ykköseen Saku pelasi pari todella hyvää peliä. Samoin Puljujärven tekeminen näyttää samanlaiselta koohottamiselta. Jesse ei ole muutenkaan mua ihan paria peliä lukuun ottamatta vakuuttanut lainkaan, mennyt ikään kuin Niemen ja Ahon siivellä tuossa. Niemeltäkin heikoimmat pelit nyt Kärppäpaidassa, mutta tänään näkyi jälleen viitteitä paremmasta. Toivottavasti Aho saadaan takaisin pian.

Toisena toiveena olisi myös Ikosen siirto Aaltosen ja Junttilan ketjuun. Pirnes on hieman herätellyt Humlia, joten heidät voi yhdessä pitää. Siihen voi sitten kätevästi istuttaa Pyörälän kolmanneksi, kun palaa takaisin. Siksi aikaa paras vaihtoehto on varmaan Mäenalanen, kunhan Aho siis palaa.
 
Tuntuu siltä, että liikettä ei saada hyödynnettyä millään tavalla. Kiekkoa ei saada vietyä alueelle tarpeeksi suoraviivaisesti ja silloin kun saadaan, niin vauhtikäännös ja syöttö vastustajalle tai kiekonmenetys. Ylivoimalle toivoisi pelotetta, mutta tällä hetkellä sellaista pelaajaa ei ole jolla olisi niin painava kuti jolla saisi tulosta. Ei siinä, eipä sillä pelotteellakaan mitään tee jos itse ylivoimapeliä ei pystytä kunnolla pyörittämään. Eiköhän peli ala viimeistään kuitenkin kulkemaan kun Pyörälä ja Aho astuvat remmiin mukaan ja synkkä marrasvaihe alkaa taittua ensi vuoden puolelle.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Uudemmista kärppäpelaajista olen ollut vähän pettynyt Aaltoseen ja Ikoseen. Alkukausi näytti, että ihan tasaista suoritusta olisi luvassa, mutta vielä mitä. Miro ei ole saanut oikein keskushyökkääjän hommistansa kiinni ja Ikonen muuten on ollut vähän hajuton/mauton/väritön vaikkei erityisesti huonosti ole pelannutkaan. Olen yhä vahvemmin sitä mieltä, että Marjamäen pelisapluuna tappaa joidenkin pelaajien parhaat puolet ja sitten sapluunan alla pelatessa kaikkea ei saada rosterista irti. En valita, koska mestaruuksiahan tässä on juhlittu, mutta vaikuttaneehan se pelaajien omaan itseluottamukseen ja tulevaisuudennäkymiin.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taisi Ässät-pelin tappion myötä tulla taas ne klassiset, eli palattiin "pistämään kivijalka kuntoon" ja nyt on vaikeaa löytää peleihin tempoa kun menee nyhjäämiseksi. Mutta kyllä se kuitenkin aiemmin ehdittiin nähdä, että tämäkin tasapaksu joukkue pystyy tekemään maaleja ilman Kepua ja Donea kunhan vaan vähän sallitaan vapauksia hyökätä ja löydetään sitä kautta se vauhdin hurma ja rentous.

Tämä peli oli vähän sellainen, että yritettiin tosissaan tehdä maalia, muttei kuitenkaan yritetty tosissaan.

Terävyyttä ja määrätietoisuutta pitäisi saada lisää. Maalinteko on sellaista "toivotaan toivotaan" -osastoa. Lasketaan vähän liikaa sen varaan että joku onnekas rebound tulee, kuti viivasta sattuu menemään juuri liikkuvan maskin ohi yläpesään tai pomppii sisään jonkun perseestä. Ei oikein ole selkeää kuviota mitä yritetään, vaan sen sijaan tehdään vaan jotain suunnilleen sovittua ja toivotaan parasta. Siltä nuo muutamat viimeiset pelit ovat TV-ruudun läpi näyttäneet. Kärpät on liian taitava joukkue hakeakseen pelkästään likaisia maaleja. Parempaankin olisi potentiaalia.
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Sama perisynti Kärpillä oli TPS:ää vastaan mitä oli JYPpiäkin, maalin eteen ei vain ollut kiinnostusta mennä - tänäänkään. Hyökkäyksiin lähdöistä puuttuu juonikkuus, samoin malttia ei tunnu olevan viimeistelyyn muilla kuin Pirneksellä. Niemellä oli loistava paikka pyssyttää maali ja olisikin ollut hyvät mahdollisuudet jos olisi malttanut hieman odottaa, mutta kun piti vetää heti. Puljujärvi on vaarallinen mies hyökkäyssinisellä, nimittäin Kärpille. Menettää todella usein kiekon juurikin siniviivan tuntumassa ja ei ole ihan yksi tai kaksi kertaa kun niistä on vastustaja saanut ylivoimahyökkäyksen tällä kaudella.

YV on edelleen ihan järjetöntä shaibaa, onnistumiset Lukkoa vastaan näyttivät olleen vain yksittäinen suonenveto. Laukaisupaikat ovat niin ilmeisiä että sinne ehditään kyllä pystyttämään lihamuuri ennen kuin kuti lähtee. Mitäs muuta? HMV-Kärpät tänään, varsin virkamiesmäinen esitys mielestäni.

 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Syksyn pelejä seuranneena: senaa ja yhtä maalintekijää huutaa rosteri. Jospa JJ ois Benille jo soitellut. Junnut on ollu kivoja ja viihdyttäviä, mutta ei pyttyä tule tällä junnuporukalla.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nihkeitä esityksiä nyt kolme putkeen. Homma lähti menemään vinoon, kun Aho ja Pyörälä loukkaantuivat. Minun mielestä Kärppien materiaalilla pari loukkaantumista ei saisi noin radikaalisti näkyä, mutta kyllä vaan paikkaajat ovat olleet ihan eri tasoa. Toki muitakin syitä sieltä löytynee, miksi homma kääntyi yhtäkkiä täysin päälaelleen. Ennen noita pelejä Kärpät oli nimittäin todella hyvä.
Olihan se jo kauden alkaessa päivänselvää, että Kärpillä on tasan 12 liigatason hyökkäjää, jonka jälkeen taso tippuu radikaalisti. Siinäkin 12:ssa oli useampi junnu, jotka eivät olleet läheskään varmoja tapauksia, vaan oletettiin heidän pärjäävän. Juuri tästä syystä kaipasin vahvistusta jengiin jo ennen kauden alkua, mutta täällä oltiin sitä mieltä ettei tarvita. Näköjään se tarve alkaa pikku hiljaa nyt ilmenemään muillekin (enkä tarkoita nyt juuri lainattua nimimerkkiä).

Kuinkahan helvetin vaikeaa se on käsittää, että liigatason jääkiekkojoukkueessa on normaalitilanne se, että hyökkääjiä on keskimäärin 1-2 sivussa kokoajan loukkaantumisten takia? Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että rosterissa pitäisi olla 13-14 liigatason pelaajaa. Ja junnut/mestislainat sitten siihen päälle isompia loukkaantumissumia varten. Kärpät on viime kausina selvinnyt loukkaantumisten suhteen poikkeuksellisen vähällä. Tällä kaudella ollaan taas palattu normaaliin rytmiin, ns. arkeen.

Vielä kun loukkaantumiset sattuu ns. liimapelaajiin, Ahoon ja Pyörälään, se tarkoittaa käytännössä sitä että pari muutakin sinänsä tervettä pelaajaa menettää "tehonsa" ainakin osittain. Aho ja Pyörälä ovat molemmat pelaajia, jotka tekevät ketjukavereistaan parempia, oli sitten rinnalla ketä tahansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös