Oulun Kärpät 2015–2016

  • 726 458
  • 2 548

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Ivan Humlin vuoden jatkopahvi = kauden pahimpia vitsejä. Niin hutilyönti Junnolta ja kumppaneilta kuin vain voi olla.
Muuten menee hyvin. Peace.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Ei paljo typerämpää jäähyä voi ottaa mitä Mäenalanen otti kahden johtoasemas viimesen erän viimesellä kympillä... Karvaus sohasu.... Onneks ei kostautunut.

Samanlaista huitomista vierasjoukkue teki koko jumalan pelin ja sitte tästä huitaisusta kaveri ottaa ja kaatuu fysiikan lakien vastaisesti täysin vastakkaiseen suuntaan. Oksettava filmi.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo Oukka ja frostbite puhuvat asiaa; jos tähän mennessä ottaisi onnistujia ja epäonnistujia, niin +/- kertoo seuraavaa:
1. Aho, Sebastian 9
2. Laatikainen, Arto 9
3. Puljujärvi, Jesse 7

Ja toisesta päästä:
25. Niemelä, Mikko -3
26. Keränen, Juho -4
27. Suoranta, Simon -4
28. Huml, Ivan -6
Positiivisista pelaajista tuon tilaston ulkopuolelta pitää mainita niemi, aaltonen, hakanpää, mäenalanen ja nutivaara. Odotetun hyviä ovat olleet pyörälä, pirnes ja maalivahdit.

Niemelän odotan parantavan, mielestäni peli ei ole ollut sinällään huonoa vaan varsin yritteliästä. 4. ketju ei toimi -> Suoranta katsomoon, pelikäsitys ja kädet ei riitä liigaan, vaikka pidänkin suoraviivaisesta pelaajatyypistä. Ivan ei ole ansainnut pelipaikkaansa joukkueessa -> vaikka odatankin parantavan, niin potkut paikallaan!

Late sanoo, että joukkueen rutiinitaso ei riitä. Minä väitän, että nimenomaan kokeneet pelaajat ovat tältä osin pettäneet. Niissä muutamassa muniin puhaltelu matsissa nimenomaan nuoret ovat olleet yritteliäitä.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Ei nuo +/- tilastot kaikkea kerro. Tais Humlillekkin tulla yhdessä pelissä -4, vaikkei itse aiheuttanut niistä kuin yhden miinuksen.
Ja Keränen on pelannut hyvin ja kumpikin parantavat kokoajan. Kuka muka Ivanin tilalle?

Suorantaa en olisi katsomoon laittamassa missään nimessä. Oikeesti kuka siihen muka tilalle, taklaa, repii, raastaa...?
Niemelän parantamista olen odotellut jo vuosia ja näköjään sitä odotellaan vielä seuraavat kaksi kautta.....
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei +/- kerro kaikkea, mutta toimii pelien lisäksi suunta-antavana indikaattorina. Minun mielestäni jokainen ketju, jossa Huml on ollut, on mennyt alaspäin edellisestä formaatista. Näyttää siltä, että kemiaa ei ole kenenkään kanssa eli aivan sama. Suoranta tekee juuri noita asioita mitä yllä mainitset, mutta kiekolliset ratkaisut ja pelin luku ovat lähes poikkeuksetta heikkoja. Niemelän liike ja peli-ilme ovat mielestäni selvästi parantuneet edellisiin kausiin verrattuna, tämän pitäisi näkyä pian myös tilastoissa.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Suoranta on mielestäni just sopiva 4. ketjun pelaaja. Ja eipä ole Kärpillä parempaakaan, onhan siinä käynyt muutamia yrittämässä, eivät ole vakuuttaneet.
3. ketju on aika hyvässä koostumuksessa nyt, en muuttaisi.
Niemelän ongelmana on epätasaisuus, hyvän pelin jälkeen saattaa seuraavassa pelissä olla totaali koomausta,
Hyvän ja huonon pelin ero on edelleen liian suuri.

Tietysti jos haluaisi tehdä kärpistä astetta munattomamman joukkueen, niin laittaa vaan nuo kolme eniten miinuksella olevaa pelaajaa katsomoon.
Ite kyllä kaipaisin kärppiin hieman enemmän fyysisyyttä, noo varmaan sitä on ensi kaudella luvassa...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät

JPL

Jäsen
Kyllä tuo Jalasvaarakin tänne sopisi.... Ronkainen / Pentikäinen vain tippuu pykälällä alaspäin... Ja loukkaantuneet saisi parannella itseään vähän paremmin.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muistan kun keskustelimme täällä Eric Perrinistä, jota olen toivonut Kärppiin jo useamman kauden ajan. Tietysti ymmärrän ettei huippuhankintojen saaminen ole pelkästä tahdosta kiinni ja muutenkin joukkue kootaan niin, että rahat saadaan käytettyä mahdollisimman järkevästi. Tuolloin jotkut kuitenkin uskoivat, että Perrin saattaisi flopata ensi kaudella kun ikä painaisi ja muutenkin uusi ympäristö toisi haasteensa. No alku on ainakin ollut lupaava, nyt hän näyttäisi olevan pistepörssin kakkosena selvästi edellä parasta Kärppää, Mika Niemeä. Tämä siis ihan pienenä välihuomiona, ei millään ähäkutti-meiningillä.Muutenkin kausi on yhä kesken.

Toinen pelaaja jota olen toivonut jo pitkään Kärppiin on Kristian Kuusela, joka onkin se pistepörssin ykkönen. Ilmeisesti Kuusela viihtyy hyvin Tampereella ja varmasti palkkapuolikin on kunnossa, mutta olisi mielenkiintoista tietää onko Kärpät ollut tosissaan hänen perässään. Kolmas haikailemani pelaaja Jani Tuppurainen on ollut sivussa osan kaudesta ja tahkonnut tehoja hieman vähemmän kuin aiemmin, mutta aika kohtuullisesti silti.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kolmas haikailemani pelaaja Jani Tuppurainen on ollut sivussa osan kaudesta ja tahkonnut tehoja hieman vähemmän kuin aiemmin, mutta aika kohtuullisesti silti.
Perrin ja Kuusela kyllä koska tahansa, mutta Jani Tuppurainen... Hyi vittu. Toivottavasti ei ikinä.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Perrin ja Kuusela kyllä koska tahansa, mutta Jani Tuppurainen... Hyi vittu. Toivottavasti ei ikinä.

Joo en haikaile Tuppuraista enää niin paljoa (tarkoitin sanan "haikailemani" imperfektissä), mutta onhan hän yhä kelpo pelimies ja takonut monella kaudella aika huimia tehoja. Nytkin vähän vaisumman startin jälkeen ainakin tehot on ihan kilpailukykyiset Kärppien kärjen kanssa. Sitä ihmettelen mistä noin kova vastustus Tuppuraiseen juontaa, vaikka tietysti sekin on sallittua. Ei kai tausta Jyväskylässä niin vakavaa ole, kyseessä on kuitekin Oulun juuret omaava kaveri, joka lähti muille teille uskoakseni siksi, ettei saanut Kärpistä pelipaikkaa. Mutta toki Kuusela ja Perrin olisivat omalla listallani korkeammalla. Mutta samalla palkalla (mikä ei toki mene niin) olisin itse ottanut Tuppuraisen ennemmin kuin vaikkapa Ikosen.

E: Saattoipa tämän päivän taklauksellakin olla vaikutusta fiiliksesi Tuppuraisesta :) ?
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Toinen pelaaja jota olen toivonut jo pitkään Kärppiin on Kristian Kuusela, joka onkin se pistepörssin ykkönen. Ilmeisesti Kuusela viihtyy hyvin Tampereella ja varmasti palkkapuolikin on kunnossa, mutta olisi mielenkiintoista tietää onko Kärpät ollut tosissaan hänen perässään. ...
Kuten jotkut ikäloput minun ohellani muistanevat, Kärpät oli tosiaankin Kuuselan perässä jo 2007 ja ellei muistini ihan petä, hän taisi muutaman pelin pelatakin Kärpissä, jotain 270 peliä yhteensä neljän kauden aikana...

...ja Perrin pörrätköön muissa joukkueissa - edelleen...
 

Zinetula

Jäsen
Vai olisiko Rogerin muistissa vielä viime kevät? https://www.youtube.com/watch?v=SRAbDvhKqUk (linkki vie YouTubeen)

Totta, tuo on useimmilla vielä tuoreessa muistissa. Viime kevään jyppisarjan eka pelissä Oulussa Kukkonen on tehnyt Kemppaisen esityöstä pelin voittomaaliksi jääneen 5-4 osuman vain reilut minuutti ennen loppua. Tästä noin puoli minuuttia ja Tuppurainen ajaa vanhaa Kärppäkaveriaan selästä laitaan, jolloin Kukkonen saa myös aivotärähdyksen. Tästä tähän syksyyn eli välissä parikymmentä peliä ja nyt vetää selästä kultakypärä Tukosta selästä laitaan ja pää osuu pleksiin hervottoman näköisesti. Missä vastustajan kunnioitus Tuppurainen, näitä alkaa olla jo kasassa muutamia?

En sillä, etteikö Tuppurainen olisi kelvannut alueen kiekkoilijana hyvin vaikka ennen pitkää edellistä sopimusta, mutta nyt aika on ajanut ohi. Tuppurainen täyttää tällä kaudella jo 36v ja on vielä ensi vuodeksi eli 16/17 -kaudelle sopimus Jyppiin. Ja sitten vielä tuo Kukkoskeissi kirsikkana kitkerän kakun päällä. Kuuselan ottaisin sen sijaan millloin vain tahansa Kärppiin. Hänkin on E-Pohjanmaan Seinäjoelta ja lukeutuu siten puolen Suomen Kärppiin sen lisäksi, että oli täällä neljä kautta pelaten menstyksekkäästi. Mahtava pelaaja liigaan, liikkuu hyvin ja yv:llä tehokas. On myös monipuolistunut mielestäni ja pelaa kokonaisvaltaista peliä sekä näkee hyvin kanssapelaajat.

Perrin on sitten vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta hänessä on paljon hyviä puolia kuten johtajuutta ja on osoittanut kovaa sitoutumista lajille. Ja onhan hän pelimies yhä siitä huolimatta, että täyttää tulevana sunnuntaina 40 vuotta! Tässä tullaan myös siihen, että missä kohtaa alkaa paikat vaimaltaa. Mielestäni Tepsi vetää aika isolla riskillä, kun ydinpelaajat ovat ikämiehiä. Perrin on pelannut kieltämättä tehokkaasti yhä, mutta jaksaako koko kautta 20 minuutin vastuuta kuten Niemi? Esim. viime kaudella Perrin oli keväällä hyvin vaisu lukuunottamatta ylivoimia. En ole expertti analysoimaan Perrinin peliä enkä tiedä oliko siellä vammaa takana vai mitä. Voisihan Perrin olla esim. Pirnekseen verrattuna tehokkaampi pelaaja, mutta en vertaisi häntä Niemeen ja hänen tärkeyteen, Niemi tulee suht koht täyttämään Kepun saappaat. Mutta onhan Pirneskin taatusti aika paljon edullisempi ja oma kasvatti, kuka hänkin on ollut parhaimmillaan vielä huikea pelimies ja yv:n moottori.
 
Viimeksi muokattu:

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itsekin aikoinani olen tuota Tuppuraisen "Allua" funtsinut Kärppiin. Tännehän hän on aikoinaan halunnut, muttei ole riittänyt. Nyt on nostanut tasoaan, mutta onko sitten taklauksissa enemmän toivomisen varaa, kun ajattele KukkoLassen ja Tukosen tapauksia. Toisaalta, mitä muita tapauksia hänelle on tullut? Jos muistan oikein, niin eikös Allu pyytänyt anteeksikin Lasselta aikanaan?
Kuuselan Krissehän on vanha tuttua. Vakaa ja luotettava tapaus, joka pelasi sen verta kauan Kärpissä, että teki hyvää käydä muuallakin. Niin tekisi monelle muullekin varmasti, jos vuosia alkaa olla samassa joukkueessa. Toisaalta tietyt ikonit haluan aina pitää, kuten Lassekin on ja esim. Pyörälä.

Perrinin loistaminen tepsukoissa on varmasti siitäkin johtuvaa, että heidän pelitapansa sopii Erkille. Toisenlainen pelitapa ei välttämättä olisi häntä nostanut noin valokeilaan. Meillä vaaditaan esim. vikkelyyttä AINA ja ikä alkaa ainakin tuossa suhteessa kyllä Erkillekin tehdä tehtävänsä. En kylläkään tiedä miten nopea hän on alkujaankaan ollut luistimilla.

Kyllähän Maxwell kutkuttaisi kovasti saada porukkaan, mutta miten lie KHL:n säännöt tämän suhteen...rahastakin on varmasti kyse. Eikä me kovin monia laatupelaajia voitaisi edes hankkia tekemättä rosterille vahinkoa. Kaikkihan he haluavat isoa peliaikaa, sitten on tottumus ketjupelaajiin vielä, että kemiat kohtaisivat. Joku jää aina vähemmällä peliajalle, enkä halua, että se olisi melkeinpä aina nuori ja lupaava, joka joutuu siihen asemaan. Motivaatio voi hiipua, jos jää murusille peliajan suhteen, vaikka koittaisikin yrittää.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Mun mielestä yksi kova hyökkääjä tarvittaisiin vielä joukkueeseen. Sen hankkiminen tullee ajankohtaiseksi keväällä. Siihen voisi satsata huomattavasti, että se olisi oikeasti takuuvarma. Muuten ei ole mielestäni tarvetta muille pelaajille.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Kyllähän Maxwell kutkuttaisi kovasti saada porukkaan, mutta miten lie KHL:n säännöt tämän suhteen...rahastakin on varmasti kyse. Eikä me kovin monia laatupelaajia voitaisi edes hankkia tekemättä rosterille vahinkoa. Kaikkihan he haluavat isoa peliaikaa, sitten on tottumus ketjupelaajiin vielä, että kemiat kohtaisivat. Joku jää aina vähemmällä peliajalle, enkä halua, että se olisi melkeinpä aina nuori ja lupaava, joka joutuu siihen asemaan. Motivaatio voi hiipua, jos jää murusille peliajan suhteen, vaikka koittaisikin yrittää.
Noitikselta hyvää analyysiä ko. pelaajista - Tuppurainen ja Perrin "kasvakoot korkoa" muualla, meillä riittää siihen pikkuisen nuorempiakin. Krisun ottaisin toki minäkin, mutta luulenpa, ettei hän enää taida näille selkosille suunnata kuin Tapparan&al pelireissuilla.

Mitä tulee sitten muihin mahdollisiin vahvistuksiin, esim. Maxwell, olen siitä myös samaa mieltä noitiksen kanssa, ettei pidä hankkia Sulo Vileenin tapaan, vaan tarkoin kohdistettuna ja harkiten. Noh, Maxwell kyllä pikkuisen helpottaisi haavoittuvaista sentteritilannetta eikä tarvitsisi edes opettaa talon tavoille ensin, mutta nää koodinimi "kasparit" toivottavasti loistavat poissaolollaan tällä kaudella.
 

Zinetula

Jäsen
Mun mielestä yksi kova hyökkääjä tarvittaisiin vielä joukkueeseen. Sen hankkiminen tullee ajankohtaiseksi keväällä. Siihen voisi satsata huomattavasti, että se olisi oikeasti takuuvarma. Muuten ei ole mielestäni tarvetta muille pelaajille.

Jep, yksi hyökkääjä kevääksi eli viimeistään 15.2 siirtotakarajalla ja Maxwell kelpaa! Mutta minun mielestäni on tarve myös lisäpakille samaan aikaan ja samasta syystä. Meillä on todella hyvä top6 pakisto, minkä sietää saada vastuuta 15.2 asti maksimimäärän. Kuitenkin, jos 1-2 pakkia putoaa sen jälkeen, niin onhan se kornia jos siellä on varamieheksi hankittu Pentikäinen Ronkaisen tai Siikaluoman kanssa vetämässä. Tokihan junnut voi mennä eteenpäin yhden kauden aikana ja jo nyt Ronkainen on osoittanut kohtalaisia elkeitä. Silti kevät on kevät ja pudotuspelit kovia pelejä, Ronkainen ja Siikaluoma ovat pitempiä projekteja ja Pentikäinen varamiespalveluosastoa.

Eli yksi kappale Oulun omia poikia eli Janne Jalasvaaraa Maxwellin mukaan talousvaikeuksissa olevasta Sotshista. Kärppäkasvatti Jalasvaara on pelannut viisi kovaa kautta putkeen KHL:ssä ja pudotuspelejä Dynamossa kahta mestaruutta myöten ja isossa roolissa. Pelannut samoilla viidellä kaudella joka kerta myös leijonapaidassa ja 2013 mm-kisoissakin, missä EHT:n lisäksi osoitti pystyvänsä pelaamaan Jukka Jalosen hitailla lähdöillä, niin miksi ei Marjamäen Kärpissä tekisi samaa. Keväästä eteenpäin voimme myös pelata seitsemän pakin rotaatiolla kaikkien pakkien ollessa terveenä kun pelejä tulee tiheämpään tahtiin. Silloin ei tarvi myöskään kylmää pakkia lyödä kehiin, jos joku putoaa. En keksi yhtään perusteluja sille, ettemme tarvitsisi yhtä laatupakkia lisää.
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä Jannen ja "Maxwell Smartin" lisäksi tarvitaan Kärppiin kunnon snaipperi. Kuka se olisi ja mistä....siinäpä kysymys?
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä Jannen ja "Maxwell Smartin" lisäksi tarvitaan Kärppiin kunnon snaipperi. Kuka se olisi ja mistä....siinäpä kysymys?

Tuntuu kyllä vaikealta nähdä, että tuonne mahtuisi vielä kaksi hyökkääjää, ellei sitten pelaaja tai pari kaupata pois. Mut jos snaipperia haetaan, niin miten ois nimi Juha-Pekka Haataja :) Tämä on puoliksi leikillään heitetty, sillä en oikein usko, että Haataja tulee uudestaan Marjamäen Kärppiin. KooKoo-visiitti on kuitenkin lähtenyt ihan mukavasti liikkeelle ainakin tehojen puolesta, en ole tosin nähnyt ainuttakaan peliä eli en tiedä miltä se on näyttänyt muuten. Jos Haataja pelaa hienon kauden ja jos KooKoo on jäänyt pleijariviivasta auttamattomasti siirtorajan kynnyksellä ei Oulun keikka olisi välttämättä ihan mahdoton ajatus. Ei Haataja viimeksikään ollut Kärppien huonoin hyökkääjä, mutta ei toki vastannut mitenkään kovia odotuksia. No akuutein tarve on joka tapauksessa varmasti sentterille.
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Kyllä Jannen ja "Maxwell Smartin" lisäksi tarvitaan Kärppiin kunnon snaipperi. Kuka se olisi ja mistä....siinäpä kysymys?
Palolan Opalla 16 peliin 1+2 ja -6 tehotilasto. Maistuis Keuruun Kovaltshukillekki varmasti mestaruus hopeiden jälkeen, eikä tarviis kannattajien tuskastella hukattuja maalipaikkoja.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Palola ei tule ikinä kyllä pelaamaan Kärpissä, voisin melkein vaikka kossupullon lyödä vetoa. Jos Suomeen tulee niin vain yksi osoite löytyy. Turha lienee edes mainita.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Palola ei tule ikinä kyllä pelaamaan Kärpissä, voisin melkein vaikka kossupullon lyödä vetoa. Jos Suomeen tulee niin vain yksi osoite löytyy. Turha lienee edes mainita.

Kaveri on pelannut Ilveksessä, Lukossa, Tapparassa, Sportissa, Lekissä, Hokissa.. Ei mielestäni ole edes yllättävää että pelaisi muualla kuin Tapparassa..
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Kyllä Jannen ja "Maxwell Smartin" lisäksi tarvitaan Kärppiin kunnon snaipperi. Kuka se olisi ja mistä....siinäpä kysymys?

Aho-Puljujärvi
Pyörälä-Junttila
Huml-Ikonen
Mäenalanen-Suoranta
Kalapudas-Kestilä
Piispanen + muut mahdolliset Mestisavut.

Ihanko oikeasti tuohon pitää vielä laituri hankkia? Määrää ja laatua on aivan riittävästi. Pidän tällaisia kommentteja ihan absurdeina.

Sentteritilannetta voi ehkä miettiä ajan kanssa, mutta ei tuokaan tilanne mikään kriittinen ole. Luulen, että Aaltonen olisi laidalla hieman vaarallisempi, mutta meneehän tuo keskelläkin ihan hyvin. Ei ole mikään erikoinen pelintekijä, minkä takia laidalle kannattaa sijoittaa Ikonen, kunhan tervehtyy (pelaavat myös muuten hyvin yhteen). Pirneksen tilasta ei ole tietoa, mutta nivusvammat ovat toki aika arvaamattomia, joten hänen tilannetta tulee tarkkaan seurata.

Itse muutenkin haluan, että lyhyehköt loukkaantumiset paikataan mahdollisimman pitkälle omilla jätkillä ja tarvittaessa sitten Hokki-lainoilla. Rekosia ei tarvita mihinkään, eiköhän Kalapudaskin yhtälailla sentteripeliin pysty Liigassa. Piispanen on ollut aivan hyvä, häntä voidaan jatkossakin käyttää paikkaajana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös