Oulun Kärpät 2015–2016

  • 725 733
  • 2 548

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ikonen todella outo hankinta Kärpiltä. Mitähän arvoa tämä poika tuo joukkueelle ? Eikö muka omista junioreista löydy vastaavanlaista pelaajaa ? No toivottavasti saivat edes halvalla
Eikö juuri lähtenyt Bluesista palkkakiistojen takia? En tiedä paljon JYPissä tienasi mutta ainakaan halvalla ei varmasti lähtenyt 120-150k veikkaan vähintään miehen palkkavaatimukseksi
 

Ermine#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina
Juuso Ikonen sai läpi kauden ihan OK tavalla vastuuta Jypissä. Pikaisesti selvensin muistiani, ja voin nyt varmistaa, että Ikonen siirtyi juuri kaudella 13-14 Jyväskylään. Ikonen ei saanut tuolla kaudela 13-14 tehtyä kuin 4 maalia Bluesissa ja jäi Jypissä 34:ssä ottelussa täysin maaleitta. Sopeutumisvaikeuksia vai mitä joku loukkaantuminen taustalla?

Mielestäni Mäenalasen ja Ikosen vertailu on tässä nyt ihan turhaa. Onhan se selvää, että taas Mäenalasen edelle hankittiin uusi pelaaja syömään tämän peliaikaa. Mielestäni sopivampi nimike olisi "kirittäjä". Yhteistä taustaa nuorten peleistä ja sunnilleen saman ikäisiä kavereita. Ihan yhtä hyvin Ikonen voi pelata siellä 4. kentässä jos ei ala peli kulkea. En usko että Kärpät on kovin montaa oravannahkaa Juusosta maksanut, ja jos on maksanut niin se on silkkaa typeryyttä. Kyseessä on 20-vuotias pelaaja jolla nyt ei liigan mittapuulla ole kovin montaa meriittiä hartiollaan.

Pakko miettiä asiaa ketjukoostumusten kannalta:

Junttila - Niemi - Puljujärvi
Aho - Pirnes - Huml
Pyörälä - Aaltonen - Ikonen
Mäenalanen - Kalapudas - Keränen

(Suoranta-Anttila-Kestilä .. )

Joukkue alkaa olla Ikosen sopimuksen myötä valmis. Enää siihen on vaikea tehdä tilaa kovemmile pelimiehille. Särkymävaraa on kumminkin olemassa Suorannan, Anttilan ja Kestilän muodossa. Miten vain nuita ketjuja pyörittelee niin kyllä niistä saa kasattua 3 taisaisen kovaa ketjua, joista jokainen on oikeutettu tekemään tulosta. Tervetuloa Ouluun Juuso Ikonen!
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Pikaisesti selvensin muistiani, ja voin nyt varmistaa, että Ikonen siirtyi juuri kaudella 13-14 Jyväskylään. Ikonen ei saanut tuolla kaudela 13-14 tehtyä kuin 4 maalia Bluesissa ja jäi Jypissä 34:ssä ottelussa täysin maaleitta. Sopeutumisvaikeuksia vai mitä joku loukkaantuminen taustalla?
Sopeutumisvaikeuksia ja ilmeisesti kesätreenit eivät ilmeisesti olleet menneet täysin putkeen. Kasvukivut menivät ohi seuraavana kesänä ja treenit menivät ongelmitta läpi jolloin tulostakin alkoi syntyä. Olisin mieluusti pitänyt Ikosen JYPissä mutta ilmeisesti oli molemminpuolinen halu että Ikonen vaihtaa maisemaa.
 

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minun mielestä sillä hyvä hankinta että on näyttänyt tasonsa liigassa ja käyrä on ylöspäin. Uskosin olevan edullinen ja tullut nimenomaan Laten takia (no shit Sherlock) Mäenalaselle ja Puljujärvelle hyvä kilpailija ja haastaja myös.
 
Viimeksi muokattu:

Beni49

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muistin kyllä suurin piirtein, mutta kun kehotit niin katsoinpa sitten uudestaan. Mäenalanen teki noissa kisoissa 7 maalia. 1 tuli tyhjiin ja yhden pääsi pistään käytännössä tyhjiin takatolpalta. Loput 5 oli joko ohjauksia, ripareita tai hyviä suoria laukauksia. Juuri sellaisia mistä luontainen maalintekijä maaleja räpsiikin. Eikä sillä ole mitään merkitystä syöttelikö niitä Teräväinen vai kuka. Käytännössä jokainen huippumaalintekijä tarvitsee hyvän pelikaverin rinnalleen. Jopa se sinun maaliahne mummosi.

Tottakai luontainen maalintekijä tekee tuollaisia maaleja, mutta jos Mäenalanen on tällainen luontainen maalintekijä niin mihin ne maalit on jäänyt noiden kisojen jälkeen? Pointti siis oli, että vaikka hän maalipörssin noissa kisoissa voittikin, niin nuo maalit katsomalla voi miettiä, mikä oli sattuman merkitys hyvään maalisarakkeeseen.
 

Ribals

Jäsen
Eikö juuri lähtenyt Bluesista palkkakiistojen takia? En tiedä paljon JYPissä tienasi mutta ainakaan halvalla ei varmasti lähtenyt 120-150k veikkaan vähintään miehen palkkavaatimukseksi
Ei varmasti ole tuon enempää. Ei mikään kauhean kova kausi olla (25p tosin tuon ikäiseksi hyvä suoritus). Eiköhän se palkka ole siinä 100k-120k paikkeilla.

Boldaus oma.
 
Luulen että raha tässä Ikosen siirron taustalla eniten kummittelee. Tavallaan surkeaa, jos noin nuori poika lähtee valitsemaan seuraa Liigassa pelkästään rahan takia. Tässä vaiheessa uraa tärkeämpää lienee kuitenkin vastuu/peliaika, joka ei varmasti tule Kärpissä olemaan samaa luokkaa, kuin jossain hieman pienemmässä seurassa.
Esim. Sportissa tai Saipassa olisi ykköskentän jätkä + saanut pelata ylivoimaa huomattavasti enemmän...
 

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jännä että Mäenalanen ei ole nostanut jo kytkintä lähtenyt kokeilemaan esim Kookooseen, Tosin ensi vuonna voi olla ajankohtanen tilanne. Uran kannalta ois parempi niin. Miten kävi Manniselle, eikö hpk antanut kovan tontin?
 
Viimeksi muokattu:

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyseessä nuori kaveri. Ei varmasti siksi palkanpuolesta ole kallis koska ei suoraan ole ykköskori-jätkä statuspelaaja. Tuskin paljon tuon 120k menee liksa mutta mistä näistä tietää. En myöskään tiedä tarkkaan mistä Bluesin kanssa tapellut mutta jos Blues on tarjonnut ihan junnusopparia ja kaveri katsonut että ei suostu niin riita valmis. Ikää 20v, oliko näin että Junttila otti 70k Aran aikana vaikka oli vakiomies? Tell me pliis

Ps eikö ollut huhuja että se on se Isä pappa tapellut Juuson nimissä ja puolesta?
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ikonen on varmasti siedettävä rightin hyökkääjä, jota haettiin.

Kyllä tämä kotimaisuusastetta nostava taktiikka on hyvä. Etenkin kortti joka tulee katsoa, ja ei haittaa oikeastaan vaikka vähän kone yskisikin kun nuorta kaveria on kehissä, jotka tulee seuraavalla kaudellla kahta kauhiammin. Pitkäjänteisesti katsoen hienoa pelaajapolitiikkaa. Ja ei tuo nyt paperilla kauhean heikko ole tuo joukkue nuorineen ja mentoreineen.

Eipä tule sitä ulkomaalaisflopin aiheuttamaan stressiä. Kyllä keskiverto Desaaampsi maksaa enemmän kuin Ikonen.
 

Zinetula

Jäsen
Ikonen on vasta tänä vuonna täyttänyt 20 vuotta! Kuitenkin pudotuspelit mukaanluettuna Liigassa jo nyt pisteet 38+54=92 ja 208 liigapeliä eli pistekeskiarvo yli 0.44p/per peli. Ihan hyvin, kun on 16-17v. heiveröisestä junnusta lähtien tahkonnut pääsarjaa. Parhailla kausilla 12 ja 13 maalia sekä 25 ja 26 pistettä, mistä ei ole pitkä matka suurempiin tehoihin kun edellytyksiä selvästi löytyy. En usko myöskään, että on kovin kallis vaan pitkälti Kärppien ehdoilla on menty ja annettu junnulle mielenkiintoinen paikka kehittyä. Aika näyttää, miten onnistuu, mutta ei nämä ennakkoon hehkutetut St. Pierret, Dechampsit ja monet muut ole kyenneet sankaritekoihin kovista ennakkohypetyksistä huolimatta. Tervetuloa vaan Juuso joukkoon tummaan, urheilijan elämäntapa kuosiin, työhaalarit vaan päälle ja menoksi.

Ja mitä tulee aiempiin vaikeuksiin tai mahdoillisiin riitoihin, niin Late Marjamäki tuntee tapauksen taatusti paremmin kuin yksikään meistä. Ja mitä suurimmin luultavasti juuri hän on ollut haluamassa Ikosta tänne. Ainakin olisi voinut estää tulon, jos jotakin ennakkoluuloja olisi. Minä ainakin luotan Laten pelisilmään tässäkin tapauksessa. Eikä varsinaisesti ole kenenkään tiellä, vaan kaikilla on ansaittava paikkansa. Vähän pitää olla särkymävaraa, kausi on CHL:ineen pitkä. Ovat sitä paitsi ihan eri tyyppisiä pelaajia Mäenalasen kanssa. Voivat parhaimmillaan pelata vaikka samassa ketjussa tai kakkosyv:ssä tukemassa toistensa vahvuuksia. Ja molemmat kuuluvat tällä hetkellä 12 profiilihyökkääjämme joukkoon, ainakin mikäli Davisin huhuttu ulkoistus tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siitä tosiasta ei pääse mihinkään että Aaltonen, Ikonen, Hakanpää on Laten poikia joilla on jo hyvä historia takana joka ei kuitenkaan joukkuuena sitä kirkkainta vielä saavuttanut. Toinen pointti, on Tarkki ja Ladekin vielä joten nämä jätkät on jo joukkue heti syksystä. Usko ja olettamus on kova. Vaikka se pitkäjänteisyys näihin pelaajiin ei kulminoidu Kärppien kanssa tehtyyn tekemiseen niin nyt se aikaisempi tekeminen taas kohtaa ja syntyy KUKKA
 

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan asian vierestä, mutta vittu se on MÄENALANEN, eikä mikään perkeleen MÄENALAINEN...

Sitten Ikosen hankinnasta. Kieltämättä vähän outo hankinta ja en kyllä osaa oikeen sanoa, että onko tämä hyvä vai huono asia. Toisaalta jälleen kerran Marjamäelle tuttu mies ja jos on jossain vaiheessa muodostanut Aaltosen kanssa hyvän tutkaparin, niin kaipa sitä voisi sitten kokeilla Kärpissäkin. Eipä nuista ikinä voi tietää, voihan se olla, että Ikonen saa uransa kunnolla nousuun Kärpissä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eikö juuri lähtenyt Bluesista palkkakiistojen takia? En tiedä paljon JYPissä tienasi mutta ainakaan halvalla ei varmasti lähtenyt 120-150k veikkaan vähintään miehen palkkavaatimukseksi

Ei vaan siksi, että Juuson isä Juha on yksi espoolaisen kiekkoilun ikoneista ja Bluesissakin tavalla tai toisella vaikuttamassa. Ahon ensimmäisellä kaudella sysipaskan syksyn aikana tunteet alkoivat kuumeta ja Ikonen (kumpi vai kummatkin?) katsoi olevansa valmentajaa suurempi hahmo. Siinä oli seurassa valtataistelu, joka onneksi kuitenkin päättyi niin, että yksi pelaaja - oli sukunimi mikä hyvänsä - ei saanut olla muuta joukkuetta isompi.

Sinänsä ei mikään poikkeuksellinen tilanne, mutta siinä mielessä taas hyvinkin poikkeuksellinen, että kyseessä oli juuri 18 vuotta täyttänyt pelaaja, jolla oli aikuisten tasolla näytöt antamatta. Liksa jo tuolloin Espoossa huhupuheiden mukaan n. 100 000 missä oli puolet liikaa.

Mutta tuostahan on jo muutama vuosi aikaa ja uskon kyllä, että Juusokin on aikuistunut edes hivenen tuona aikana. On aivan älyttömän taitava pelaaja, joka osaa rytmittää peliä ja lukea kenttätapahtumia erinomaisesti. Liikkuu hyvin ja ainoa (ja kyllä sitten aika iso) ongelma fyysisesti on tuo pieni koko. Se vaan ei aina riitä, vaikka Juuso pystyykin liikkeellään paikkaamaan fyysisiä puutteitaan. Marjamäki tietää täysin mitä Ikosessa saa ja olen aika varma, että Kärpissä ollaan joulun paikkeilla erittäin tyytyväisiä hankintaan. Vertailu JM Aaltoseen ei ole tavallaan kovin kaukaa haettua, ehkä Juusokin joskus palaa sitten Blegiin ampumaan niitä mestaruusmaaleja.
 
Kyseessä nuori kaveri. Ei varmasti siksi palkanpuolesta ole kallis koska ei suoraan ole ykköskori-jätkä statuspelaaja. Tuskin paljon tuon 120k menee liksa mutta mistä näistä tietää. En myöskään tiedä tarkkaan mistä Bluesin kanssa tapellut mutta jos Blues on tarjonnut ihan junnusopparia ja kaveri katsonut että ei suostu niin riita valmis. Ikää 20v, oliko näin että Junttila otti 70k Aran aikana vaikka oli vakiomies? Tell me pliis
Juuso sai Bluesilta 110ke, joten ei tossa ihan junnusopparista puhuta. Huonot otteet etenkin puolustuspäässä johti viltitykseen, jonka jälkeen ei Ikosen poikaa kiinnostanut enää Bluesissa pelaaminen. Eiköhän tuo palkka nykyään jonkun 130ke ole ja sinänsä Kärpät on joukkue jolla on varaa kyseinen riski ottaa, sillä parhaimmillaanhan Ikonen on varmasti tuon rahan ja enemmänkin arvoinen, mutta huonoimmillaan... no aika kaukana siitä.

ps. Aaltosen kanssa samaan kenttään niin hyökkäyspäässä tulee tulosta.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Jotenkin tuntuu oudolta tämä hankinta. Omista junnuista löytyy pelimiehiä, mutta silti otetaan Ikonen.
Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä, että Mäenalanen ja kumpp. vetää kauden Mestiksessä Hokin riveissä tai Rokissa.
Ja täytyyhän sieltä vielä se ison kalibeerin laituri tulla?!
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Kuoharit jäihin! Kärpille menetystä luvassa moneksi vuodeksi eteenpäin :)
 

Julma#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En täysin ymmärrä hankintaa. Lähtökohtaisesti kilpailee samasta peliajasta Puljujärven, Ahon, Mäenalasen jne. kanssa. Olisin odottanut liigatasolle todella kovaa ulkkarivahvistusta, mutta ilmeisesti ensi kaudella panostetaan kotimaisiin liigapelaajiin, joilla on vielä se askel otettavana kohti liigan huippua.Marjamäen opissa se toki on monelle mahdollista.
 

Zinetula

Jäsen
Jotenkin tuntuu oudolta tämä hankinta. Omista junnuista löytyy pelimiehiä, mutta silti otetaan Ikonen.
Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä, että Mäenalanen ja kumpp. vetää kauden Mestiksessä Hokin riveissä tai Rokissa.
Ja täytyyhän sieltä vielä se ison kalibeerin laituri tulla?!

Ihmettelen näitä, ketkä täällä puhuvat tästä ison kaliberin laiturin hankinnasta. Meillä on kuitenkin Pyörälä, Huml, Junttila, Puljujärvi, Aho, Ikonen, Keränen, Mäenalanen, Suoranta eli vaikka millä mitalla liigatason laitureita ja joka lähtöön. Hyvän sentterikaartin lisäksi. Puljujärveä hehkutetaan kaikkialla maailmalla ja täällä ei osata nähdä, että juuri Puljujärvi pitää hyvän harjoituskesän jälkeen istuttaa tuohon kovan kaliberin laiturin viittaan.

Barkov ja Mi. Granlund tekivät liki piste per peli tahtia vastaavalla kaudella, mikä Puljulle on tulossa ensi vuoden osalta. Esim. Niemen ketjussa toisella laidalla Junttila tai Pyörälä tulee varmasti tulosta ja keväällä meillä on siinä Puljussa tosi kovan kaliberin tekijä. Samoin monta muuta potentiaalista laituria on kuten Junttila ottamaan sen vielä yhden tai useamman napsun ylöspäin. Myös Aaltonen voi olla osa laiturikategoriaa jos homma ei keskellä toimi.

Mielestäni Kärpät ei tähän saumaan juuri mitään kovan kaliberin laiturihankintaa tarvitse, mikä on esim. Puljujärven roolia syömässä. Todella hyvä lähteä näillä kauteen ja sen yhden hyökkääjän voi hankkia myöhemmin, jos on todella sen tarve. Vaikka keskelle, jos Aaltonen palautetaan laitaan. Ikonen oli sopiva palanen juuri nyt, kuka ei syö Puljujärven roolia vaan on esim. kokeneen Pirneksen rinnalle kolmoseen hyvä palanen onnistuessaan. Vuoden sopimus on win-win -tilanne.
 
Viimeksi muokattu:
Nuori,tai ainakin nuorekas on ilme Kärpillä tulevalla kaudella. Tämä voisi jopa huolestuttaa jos joukkueessa ei olisi Kukkosen, Pyörälän ja Pirneksen kokemusta ja johtajuutta. Mielenkiintoinen joukkue ainakin omasta mielestäni. Taitoa ja luisteluvoimaa niin että riittää. Jos Hakanpää ja Aittokallio vielä saataisiin joukkueeseen ,niin en ainakaan itse vahvistaisi enää mitään osa-aluetta ennen verorajaa. Sitten katsellaan missä mennään. Mäenalasen tulee hankkia pelipaikka siinä missä muidenkin, kyllähän Ikonen on nyt valmiimpi liigaan, vaikka jotkut toisin väittävätkin. Tasavertainen näytönpaikka varmasti löytyy kaikille ilman kiintiöpaikkoja.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Loistava hankinta. Ikosen tulo Kärppiin luo joukkueeseen juuri sitä armotonta sisäistä kilpailua pelipaikoista. Mielestäni kokonaiskehityksen kannalta Ikosen tulo hyödyttää Mäenalasta, Ahoa, Puljujärveä ja Ikosta itseään. Nyt on jokaisen nelikosta pantava 110 % peliin. Plussaa vielä sekin, että Ikonen on kovimpien kilpailijoiden kanssa suurinpiirtein samaa ikäluokkaa ja tavoittelee samoja asioita (NHL). Olkoon vaikka kuinka kusipää niin ryhmädynamiikka kyllä laittaa nöyrän paikalle.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Aivan helvetin mystinen hankinta, juuri sellainen välimallin jätkä, jota en haluaisi juuri nähdä. Kun omastakin takaa on saman kaliiberin kavereita ennestään. Miro Aaltosen ura on selvästi noususuunnassa ja kaveri on juuri sellainen pelaaja, joka joukkueesta puuttuikin, eli puhdas maalintekijä. Ikonen on yksi pelin ulkopuolella pörrääjä, joka saattaa syttyä tai sitten ei. En usko hänen lyövän koskaan läpi sillä tavalla kuin millaisena talenttina häntä jotkut tahot pari vuotta sitten vielä pitivät.

Omasta näkökulmasta Kärpät ei olisi tähän saumaan tarvinnut kuin yhden helvetin varman kortin sentteriksi. Ikonen on vain yksi muiden joukossa, enkä näe häntä muuna kuin rotaatiopelaajana. Todennäköistä kuitenkin on, että saa paikan kakkoskentässä, koska on kokeneempi kuin Puljujärvi tai Aho.
Kärppien tiedotuskanavathan tiesi jo kertoa, että yksi kentällinen on suunnitteilla Junttila-Aaltonen-Aho, eli tässäkös sitten on se ensi kauden kolmonen, mene ja tiedä.
 

Larhii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jäähonka
Ikonen on vasta tänä vuonna täyttänyt 20 vuotta! Kuitenkin pudotuspelit mukaanluettuna Liigassa jo nyt pisteet 38+54=92 ja 208 liigapeliä eli pistekeskiarvo yli 0.44p/per peli. Ihan hyvin, kun on 16-17v. heiveröisestä junnusta lähtien tahkonnut pääsarjaa.

Ja mitä tulee aiempiin vaikeuksiin tai mahdoillisiin riitoihin, niin Late Marjamäki tuntee tapauksen taatusti paremmin kuin yksikään meistä. Ja mitä suurimmin luultavasti juuri hän on ollut haluamassa Ikosta tänne. Ainakin olisi voinut estää tulon, jos jotakin ennakkoluuloja olisi. Minä ainakin luotan Laten pelisilmään tässäkin tapauksessa.
Itse olin yllättynyt kun Kärppiin huhuiltiin ulkkaria kun samaan aikaan puhutaan kolmen sopimuksen alla olevan ulkkarin myymisestä ja Kaspar oli vähintään heikko viime kaudella. Marjamäki tuntee kaikki Espoosta tulleet pelaajat ja eiköhän nimenomaan hän päävalmentajana ole ollut näitä pelaajia Ouluun haluamassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös