Ottelut ja ”show”

  • 669 049
  • 2 622

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti bozik
Esitän veikkaukseni Svanten antamien lukujen pohjalta. Kun kausi on Jokereiltakin ohi, niin sm-liigasta ja Elitserienistä löytyy yksi tai korkeintaan kaksi joukkuetta, jotka ovat kyenneet houkkuttelemaan katsojia otteluihinsa Jokereita enemmän. Sekä katsojia per ottelu että kaikki katsojat yhteensä.
No siinä menet kyllä metsään, että löytyisi vain yksi joukkue. Se kun on jo nyt matemaattinen mahdottomuus, että Jokerit menisi ohi edes Djurgårdenista, saati sitten Frölundasta.

Finaaleja pelataan Helsingissä korkeintaan kaksi, luultavasti vain yksi. Niitä mahtuu katsomaan korkeintaan 27 330 henkeä. Niinpä Jokerien kokonaiskatsojamääräksi tulisi seitsemässä pudotuskotipelissä 64 050. Tuosta laskettu keskiarvo olisi 9150 katsojaa/peli.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti eh
No siinä menet kyllä metsään, että löytyisi vain yksi joukkue. Se kun on jo nyt matemaattinen mahdottomuus, että Jokerit menisi ohi edes Djurgårdenista, saati sitten Frölundasta.
Mähän sanoin että olen huono veikkaamaan ;=)

Pakko se kuitenkin on vielä veikkaukseeni uskoa. Yksi tai korkeintaan kaksi.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti cobol
Yksi iso ero löytyy: Jokerifanit tuomitsivat tähtikultin, valmentajanvaihdokset ja rahalla mestariksi pyrkineen Hjalliksen lähes yksimielisesti korostaen sitä, että joukkue pitää rakentaa ja joukkueelle pitää antaa aikaa ja omia junioreita.

Jostain syystä HIFK:n kannattajat eivät näe minkäänlaisia ongelmia omassa joukkueessaan ja sen nykytoimintatavoissa. Se on varsin kummallista kun listaa seuraukset:

- useita poispotkittuja valmentajia
- kalliita tappioita
- pelaajien sitoutuminen HIFK-aatteeseen on loppunut
- omien junioreiden nousu liigan eturiviin on pysähtynyt täydellisesti
- useita epäonnistuneita omia kasvatteja siirtynyt muualle

Tässä on nyt vahvaa yleistämistä, sillä tutkimalla IFK-fanien kirjoituksia alkaa selkeästi paistaa myös sellainen asenne, ettei nykymenossa ole mitään järkeä. Tähtikultti on bullshittiä, jos katsotaan IFK:ta taaksepäin. Tällä kaudella NHL:n avustuksella saatiin tähtiä kehiin, mutta muuten IFK on mennyt melkoisen maltillisella, oikeastaan liian maltillisella linjalla tähtien hankkimisen suhteen verrattuna Jokereihin.

Valitettavaa toki, että tuohon samaan suohon on uponnut myös IFK, johon Jokerit on näyttänyt tietä. Kalliita jengejä, tappioita myös rahallisesti ja valmentajan vaihtoja. Mutta yleisesti mielestäni cobol nostaa jokerifanit nyt korkeammalle jalustalle kuin mitä kuuluisivat, siis ettei tähtikultti olisi jotenkin saatu jokerifanien avustuksella tiputettua. Kyllä ne starat edelleen myös Ilmalassa ovat kovassa huudossa. Omat pojat-projektit menivät molemmilla päin persettä, joka on loppujen lopuksi ikävää, sillä se laskee kovasti tuota sitoutumisastetta ja juuri sitä IFK- tai Jokeri-henkeä.

Nykykiekko on vaan valitettavan bisnesorientoitunutta, jonka ovat monet Helsingin jengien katsojat joutuneet huomaamaan, joka hallin tai omien kausikorttipaikkojensa muutoksina.

EDIT: Showsta ei ollutkaan paljon sanomista. 8-)
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti Svante
Play-off yleisömäärät 2005

Vertailun vuoksi (ehkä jotakin kiinnostaa) laitan myös neljä elitserienin joukkuetta, joilla oli (on) eniten katselijoita.

Frölunda
6 ottelua, yleisökeskimäärä 10.139 (max 12.000), täyttö% 85%


Fröunda joutui pelaamaan pari ottelua Frölundaborgissa (vaimikälie) jonka kapasiteetti on vähän päälle 8000 joten tuo täyttöaste ei ole suoraan verrannollinen. Tosin nuo pari otteluakin olivat tietty loppuunmyytyjä.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti Master Chief
Fröunda joutui pelaamaan pari ottelua Frölundaborgissa (vaimikälie) jonka kapasiteetti on vähän päälle 8000 joten tuo täyttöaste ei ole suoraan verrannollinen. Tosin nuo pari otteluakin olivat tietty loppuunmyytyjä.

Kiitos tiedosta.
Tuo tieto ei käy ilmi niillä sivuilla mistä tietoja hain.
 

Kipelov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiovan fasistijuntta
"Ottelutapahtumat" Hartwall Areenalla

Omistin kausikortin Hartwall Areenan kolme ensimmäistä liigakautta 1997-2000. Sen jälkeen peleihin tuli pakollista taukoa työn, opiskelun ja sotimisen vuoksi, eikä koko touhu hirveästi kiinnostanut muutamaan vuoteen. Tänä syksynä kuitenkin hankin pitkästä aikaa kausikortin osittain oman kiinnostuksen heräämisen ja osittain kortin halvan hinnan vuoksi. Pelin hirvittävästä tasosta huolimatta hallilla on ollut taas hauska käydä. Mutta...

Syksystä 1997 asti halliin on yritetty tuoda "ammattimaista" yleisönviihdytystä "suoraan Atlantin toiselta puolelta". Etenkin Jumbotronin piti olla Suomessa aivan uudenlainen avain kansan uuteen viihtyvyyteen, räjähtävään showtapahtumaan, jossa jääkiekko olisi pää-, muttei ainoassa roolissa.

Amerikkalaisista koko perheen viihdeilloista ei luonnollisestikaan ole nähty edes varjoa, mutta edes hieman parempia otteita olisi ollut syytä odottaa. Ensimmäisen kauden kipeimpiä ja nolostuttavimpia tapauksia olivat nauhalta soitettu kannustus sekä ainakin syyskaudella ennen peliä esiintyneet katastrofaaliset "artisti"vieraat. Tällä hetkellä näistä on sentään luovuttu, jälkimmäisistä varmasti lähinnä kustannussyistä, mutta alkuaikojen auttamattoman amatöörimäisiä virheitä ja lapsuksia sattuu edelleen joka ottelussa. Miten voi olla mahdollista, että rahakkaassa ja asiakaspalvelua ainakin periaatteessa tuntevassa organisaatiossa voidaan edelleen

-soittaa samaa viittä kappaletta peli- ja erätauoilla
-pitää kuuluttajana epäuskottavaa ja tekopirteää inisijää kenen tahansa normaaliäänisen miehen sijaan
-mokata totaalisesti hidastukset kaikista muista pelitilanteista paitsi ennustettavimmista maalipaikoista
-käyttää miljoonia maksaneen Jumbotronin ominaisuuksia lähinnä niiden kahden markan animaatioiden näyttämiseen. Näitäkään ei tunnu olevan kovin monta erilaista.
-olla niin totaalisen hukassa mainosten ja kaiken maailman arvontojen volyymitasapainon kanssa
-alkaa vahingossa soittaa musiikkia kesken pelitilanteen

Muutama lapsus ensimmäisellä kaudella on täysin ymmärrettävää, mutta on käsittämätöntä, että touhu näyttää ja kuulostaa vielä yhdeksännelläkin kaudella aloittelevan sirkuksen harjoitukselta. On täysin ymmärrettävää, että jokainen ottelu kulkee ainakin mainosten osalta samaa rataa, koska rahat on kaavittava jostakin, mutta millä voidaan puolustella esimerkiksi naurettavan rajallista ja aina samaa kaavaa noudattavaa musiikkivalikoimaa? Etenkin erätauolla olisi aikaa soittaa melkein mitä tahansa, mutta sama Puuha-Pete palaa aina molestoimaan tärykalvoja toisella erätauolla. Näin rahakkaassa organisaatiossa kyse ei varmasti ole teosto-maksuista tai muista kuluista, vaan yksinkertaisesti laiskuudesta, yleisön aliarvioinnista ja oman työpanoksen epärealistisesta arvioinnista. Vai onko suurten levy-yhtiöiden kanssa tehty asiasta jonkinlainen soittolistasopimus?

Ihannetilanteessa esimerksi Jumbolta voisi erätauoilla ja ennen peliä näyttää menneiden vuosien tai edes viime aikojen pelien huippuhetkiä. Samoin erätauolla olisi hieno katsella muiden saman kierroksen otteluiden maaleja. Bisnespuoli tulee toki tässäkin vastaan, eli yleisö ajetaan mieluummin tylsyydellä kalja- ja hampurilaisjonoihin kuin viihdytetään maksutta katsomossa.

Järjestelyn kannalta (oletettavasti) pieniä mutta yleisön viihtyvyyttä ja samalla asiakassuhteen laatua parantavia keinoja olisivat mielestäni

-miehekkäällä äänellä varustetun kuuluttajan palkkaaminen
-musiikkivalikoiman laajentaminen potenssiin 3. Jäähalleihin sopivaa rockia ja popia on maailma pullollaan.
-Jumbotronille päätyvän pelitilannekuvauksen heikko laatu johtunee kuvaajien ammattitaidon puutteesta tai vähäisestä määrästä. Olisiko mahdollista siirtää kuvaa Jumbolle suoraan esimerkiksi Ylen/Nelosen kameroista, vai kuka hallilla pääsääntöisesti kuvaakin?
-joltakin pieneltä IT-firmalta voisi ostaa ison mällin narriaiheisia animaatioita. Tasossa ei varmasti jäätäisi jälkeen nykyisistä räpellyksistä, eikä hintakaan päätä huimaisi.
-volyymeja voisi testailla muulloin kuin ottelutapahtumissa. Vai onko esimerkiksi SASin vaatimus, että se Blue1-lentomatkan arvonta on pakko ajaa ämyreistä niin saatanan kovalla?

Tässä oli vain muutama ajatus, mutta vuosien varrella päässä on varmasti pyörinyt vaikka mitä muutakin. Asiaa on varmasti käsitelty aiemmin tälläkin palstalla. Mitä mieltä olette?
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Aamen! Ei yhtään turhaa sanaa. Kipelov on kaiken lisäksi ollut aika diplomaattinen arvioissaan, mikä kertoo kaiken osaamistasosta. Kirjoitin itse asiasta juuri samaan aikaan tuonne "jumbo uudistuu"-ketjuun, mutta mitä enemmän ketjuja asiasta, sen parempi.

Varmaa on että yhtään ihmistä ei houkutella halliin tuolla räpellyksellä, pikemmin päinvastoin. Moni lapsiperhe varmasti miettii kannattaako ipanoita tuoda Hartwallin melusaasteeseen, ja aikuisia pännii kuulla samat biisit ja nähdä samat paskat animaatiot yhdeksättä vuotta.

Tiedän että moni on näistä asioista valittanut, mutta mitään ei tapahdu. Itse soitin joskus Areenan alkuaikoina halliin ilmaistakseni mielipiteeni ja sain kiinni jonkun äijän joka tokaisi että "niin, niin, joo, joo, kyllä me osataan". Niin. Kyllä te osaatte. Edelleen.
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Kipelov kirjoitti:
-joltakin pieneltä IT-firmalta voisi ostaa ison mällin narriaiheisia animaatioita. Tasossa ei varmasti jäätäisi jälkeen nykyisistä räpellyksistä, eikä hintakaan päätä huimaisi.
-
-
-
Tässä oli vain muutama ajatus, mutta vuosien varrella päässä on varmasti pyörinyt vaikka mitä muutakin. Asiaa on varmasti käsitelty aiemmin tälläkin palstalla. Mitä mieltä olette?
Se mitä itse tirehtööri Virmasta jututin ärräcupin aikaan toi minulle ainakin sellaisen kuvan, että koko organisaatio paskat välittää tuollaisista asioista. Tuollaisia animaatioita, kuten myöskään uusia nettisivuja, ei tule ennen kuin niistä tulee rahaa sisäänpäin.

Sivullekirjoittanuttta tuollainen pyllistys faneja kohtaan suorastaan vituttaa.

Joku kun saisi menemään jollekin asioista vastaavalle/päättävälle kaaliin, että tuollaisetkin asiat saattavat vaikuttaa siihen, että kuinka moni sinne hallille tulee sitä peliä katsomaan.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ensimmäinen sarjaottelu tällä kaudella takana ja huomasin että jumbotronille oli saatu aikaiseksi uusi formaatti pelaajaesittelylle ja pari muutakin uutta spottia. Mutta kuten jo moni aikaisemmin erinäisissä ketjuissa onkin julkituonut, musiikkivalinnat olivat kyllä pariin otteeseen ns. perseestä. Ei mene kyllä edes kuittailuna vastustajan wannabe-kovanaamalle läpi joku Michael Jacksonin "Bad", muista diskorenkutuksista nyt puhumattakaan...
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Keke kertoili maanantaina, että Njassa ja en-muista-kuka ovat olleet väsäämässä uutta soittolistaa. Itseäni eivät valinnat häirinneet, mutta en niihin varsinaisesti keskittynytkään.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
En tiedä onko kaikissa kotimatseissa yhtä paljon ilotulitusten pauketta kuin nyt avausmatsissa, mutta jossain vaiheessa (en muista oliko ekassa vai tokassa erässä) savun laskeuduttua, sitä oli kyllä todella runsaasti leijailemassa ja ruudin tuoksua saatiin nuuhkia oikein kunnolla. Ihan kohtuullisen hieno avajais-show oli kyllä. Onneksi maammelaulua ei laulettu
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
En tiedä onko kaikissa kotimatseissa yhtä paljon ilotulitusten pauketta kuin nyt avausmatsissa
Tuskin on, eiköhän tuo ollut vain kauden avausottelua varten järjestetty. Voi tietenkin olla että Virmanen on saanut halvalla ostettua sen Mobergin ilotulitevaraston, josta kuuleman mukaan jäi hiukan ylijäämää joskus 90-luvulla.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuinka kauan aikaa Tomi Tuominen on ollut Jokerien otteluissa kuuluttajana? Ainakin kahdessa edellisessä kotipelissä Tomi oli kuuluttajana (ifk ja Ässät).

Ei minulla sinällään ole mitään Tomia vastaan, ääni on selkeä ja mies on ollut käsittääkseni jo pitkään Jokerien miehiä. Kuitenkaan edellinen kuuluttaja (jonka nimeä en tiedä) ei mielestäni mokannut mitenkään pahemmin. Miksiköhän kuuluttaja on vahdettu ja onkohan kyseessä pitkäaikaisempi diili Tomin kanssa? Ehkä tämä on osa Jokerien visiota, että jos on ollut MTV3:lla selostajana, niin sopii Jokerien kuuluttajaksi, vrt. Pentti Lindgren ja nyt Tomi Tuominen.
 

-Jokeri-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Toivottavasti tämä toinen kuuluttaja, joka yleensä kuuluttaa, palaa jo seuraavaan peliin, koska vaikka Tuominen ei ole huono kuuluttaja, niin se kuka yleensä kuuluttaa on vaan niin hyvä. Tuomista kuunnellessa tuli mieleen, että ai että kun meillä onkin hyvä kuuluttaja se kuka yleensä kuuluttaa.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toivottavasti tämä toinen kuuluttaja, joka yleensä kuuluttaa, palaa jo seuraavaan peliin, koska vaikka Tuominen ei ole huono kuuluttaja, niin se kuka yleensä kuuluttaa on vaan niin hyvä. Tuomista kuunnellessa tuli mieleen, että ai että kun meillä onkin hyvä kuuluttaja se kuka yleensä kuuluttaa.

Juuri se kaveri joka ainakin viime kaudella kuulutti Jokereitten matseissa on ehdottomasti koko liigan paras hommassaan. "Janiiiiiiiii Riitaa" hehkutus saa kylmät väreet aikaan vaikken millään suurella sydämellä Jokereita kannatakaan. Harmi ettei Ritakaan oikein tunnu enään osuvan.
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Ottelun aikainen musiikki

Nyt kun vaihtuu valmentaja, niin olisi aika uusia myös tuo musiikkirepertuaari mitä matseissa soitetaan. Eihän niissä biiseissä mitään vikaa sinänsä ole, mutta kun ne samat on soineet jo monta monituista vuotta. Olisi kiva kuulla välillä jotain muutakin.

Asiasta vastaavat voisivat kerätä vinkkejä ja toivomuksia.
 

Masentaja

Jäsen
Viime matsissa oli mukaan saatu The PesäPallin musiikkikuvaelma Sateenvarjo.
 

Muro

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Satunnaisena katsojana pienen muksun kanssa Jaffalassa käydessä ärsyttää suunnattamasti liian kovalla soiva musiikki. Musiikkia voi soittaa kovalla, mutta joku tolkku volumeen. Toimivia on ehdottomasti videotaululla pyörivä historian kertaus ja ei ne liekitkään yhtään hassumpia ole.
 

halperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Satunnaisena katsojana pienen muksun kanssa Jaffalassa käydessä ärsyttää suunnattamasti liian kovalla soiva musiikki. Musiikkia voi soittaa kovalla, mutta joku tolkku volumeen.

Ehdottomasti samaa mieltä. Kovaa ääntä vielä korostaa korkea diskanttitaso. Itse istun yleensä yläkatsomossa jossa mielestäni kuuluu kaikista kovimmalla.
 

Myrkky

Jäsen
En tiiä onko nyt juuri ottelussa ollut jotenkin erityisen kovalla, mutta pari viikkoa sitten kävin parissa Jokeripelissä ja sitten viime viikolla Blues-HIFK pelissä ja näissä kahdessa on TODELLAKIN eroa: Bluesilla soi musa ihan helvetin kovalla. Edes vierustoverin kanssa keskustelu ei oikein onnistu. Tosin diskantit (jotka joskus Hartwallilla on ongelmana, siis liian kovalla) olivat siedettäviä ja äänenlaatu oli hyvä. Verrattuna tuohon, Hartwallilla ei todellakaan ole musa liian kovalla vaan päinvastoin jopa liian hiljaisella. Enemmän kiinnittäisin huomiota äänenlaatuun - vähemmän diskanttia enemmän potkua.

EDIT: istuin molemmissa Hartwall-peleissa alakatsomossa, joten tällä ilmeisesti on eroa kokemukseen (päätellen edellisistä kommenteista). Summa summarum, olis ehkä syytä vähän käydä jonkun sound engineerin kattomassa noita asetuksia parempaan, jotta kokemus olisi miellyttävämpi joka puolella katsomossa.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toimivia on ehdottomasti videotaululla pyörivä historian kertaus ja ei ne liekitkään yhtään hassumpia ole.
Tästä tulikin mieleen positiivinen Jokereihin liittyvä asia !! Näköjään niitäkin on. Se historiapätkä on aivan helvetin hieno. Yksinkertainen ja tyylikäs, joka on todella hyvällä maulla tehty. Jokainen kenen kanssa olen asiasta jutellut on pitänyt tuosta todella paljon.

Pelaajaesittelyt ym. ovat muutoinkin hyvällä tasolla. Vielä kun joku joskus jaksaisi päivittää niitä niin hyvä olisi. (siis pois siirtyneet pelaajat pois esittelystä jne.)
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Nyt jos Jokerit olisi lainkaan hereillä, ostaisi se ensi viikon jokaiselle päivälle Aamulehdestä koko sivun kokoisen mainostilan ja laittaisi siihen tekstin "Tervetuloa Helsinkiin lauantaina, Tuukka! t. Ilmari ja kaverit"
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Nyt jos Jokerit olisi lainkaan hereillä, ostaisi se ensi viikon jokaiselle päivälle Aamulehdestä koko sivun kokoisen mainostilan ja laittaisi siihen tekstin "Tervetuloa Helsinkiin lauantaina, Tuukka! t. Ilmari ja kaverit"
Minä taas toivon että Jokerit jatkossakin harrastaisi mainontaa ja markkinointia Helsingissä, eikä maakunnissa. Jokereiden kohderyhmä lienee kuitenkin Helsingissä, toisin kuin ehkä muilla.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juu-u. Jokerien facebook sivulla on kysely areenan musiikeista. Keklu näyttää laittavan nekin järjestykseen, kun niitä ollaan laittamassa uusiksi. Täytyy toivoa, ettei maalibiisiä vaihdettaisi, kun itse olen siihen kovin tykästynyt. Sopii mainiosti siihen paikkaan. Eikä sisääntulobiisissäkään mitään suurempaa vikaa mielestäni ole, mutta voisihan siihen jotain uutta kehitellä.

http://www.youtube.com/watch?v=X7ab0sj4fAM&feature=related

Kyseinen biisi siis Zombie nation-Kernkraft 400. Hieman lyhennetty versio. Alkuperäinen pari minuuttia pidempi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös