"Otteluseuranta" TV1 A-talk 3.5.2012 klo 21.05 - Sekaisin lätkästä

  • 123 723
  • 446
Tila
Viestiketju on suljettu.

Mogly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sihvosen piti alunperin olla ohjelmassa mukana, mutta hänen vierailu yllätteän kuitenkin peruttiin.

Jääkiekkoliiton ahneutta kritisoinut Urheilulehti jyrättiin Kummolan tieltä Ylen tv-ohjelmasta
- urheilulehti.fi

Tiimi toimii kuin P-Koreassa konsanaan. Nyt jäi kansalta leivät ja sirkushuvit saamatta.

Jortikka oli kyllä suhteellisen huono haku kommentoimaan tuonne, kyllähän sen nyt kaikki tietää jo etukäteen mitä siitä seuraa jos Turkulainen paloauto kommentoisi Kalen klaanin tekemisiä julkisesti. Ei välttämättä tarvitsisi miettiä enää liiton alaisuudessa tekevänsä töitä.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Jortikka oli kyllä suhteellisen huono haku kommentoimaan tuonne, kyllähän sen nyt kaikki tietää jo etukäteen mitä siitä seuraa jos Turkulainen paloauto kommentoisi Kalen klaanin tekemisiä julkisesti. Ei välttämättä tarvitsisi miettiä enää liiton alaisuudessa tekevänsä töitä.

Onko Jortikka muuten ylipäätään joskus sanonut jotain painavaa jostain muusta kuin tuomareista ja omista pelaajistaan? Ainakin mun muistikuvan mukaan Jortikka on ollut itsestäänselvyyksien toistelija MM-kisastudioissa ym.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Enpä usko että Sihvonen olisi hirveästi lisää tuonut tuohon, olisihan se tietysti vetänyt rooliaan ja grillannut Kummolaa lippujen hinnasta, Raimo Summasesta ja ties mistä, mutta sen se olisi tehnyt vain markkinoidakseen lehteään. Kalea olisi pitänyt saada grillaamaan joku huomattavasti arvovaltaisempi ja vakavastiotettavampi taho, itseasiassa vaikkapa Paavo Arhinmäki(niinkin vaikealta kuin tämä täältä oikealta tuntuu sanoa) tai joku muu ministeri jota Kale ei pysty öykkäröimään hiljaiseksi tai jota Kale ei pysty ohittamaan olan kohautuksella.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Olikohan Slovakiassa isoa telttaa ja imitaattoria? Nehän tässä maksaa.
Teltta tai "teltta" Bratislavassa oli helvetin käytännöllinen ja loistava "fanikylä" hallin kupeessa, kaikenlaista muuta säätöä ympäri kaupunkia, ottelulipulla ilmainen julkinen liikenne yms. Ja bisse oli halpaa. Vastaavaan kisahuumaan ei varmasti päästä Helsingissä. Vaikka onkin maailman kallein teltta ja Jope.
 
Minusta tämä Kummolan jutuista poraaminen vaikuttaa kyllä melkoiselta kommunistinillitykseltä enimmäkseen. Ei se nyt oikeasti voi olla niin ihmeellistä, jos maan johtavan lajin liitolla on joku miljoonan edustussauna. Kyllä jääkiekkoväenkin varmaan suhdetoimintaa ja verkostoitumista pitää jossain hoitaa.

Kaikki keskustelijat minusta esiintyivät ihan hyvin, toimittajalla tosin oli niin typeriä kysymyksiä muutama, että niiden mottipäisyydelle naurahtivat vähän epäkohteliaasti. Siinä olisi samalla rahalla voinut pistää vähän sarkasmiakin peliin:
- Vaikuttaako Suomen joukkueen keskittymiseen tämä kohu lippujen hinnoista?
- Joo, just eilen Koivun Mikko manasi, että muuten on valmistautuminen mennyt hyvin, mutta kummin siskon kaima oli Kälviällä valitellut ettei oo varaa tulla matseihin paikan päälle, niin se saattaa kyllä viedä vielä yöunet ja heikentää suoritusta.

Olisivat Ylellä voineet pyytää apua kysymysten laatimiseen ihan vaikka sieltä ajankohtaistoimituksen ulkopuolelta, niin ei olisi toimittajan tarvinnut päästellä suustaan tuollaisia aivopieruja. Vaikkapa Pajuojan Juha siitä lafkasta olisi voinut auttaa aika paljon tossa hommassa.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Olisivat Ylellä voineet pyytää apua kysymysten laatimiseen ihan vaikka sieltä ajankohtaistoimituksen ulkopuolelta, niin ei olisi toimittajan tarvinnut päästellä suustaan tuollaisia aivopieruja. Vaikkapa Pajuojan Juha siitä lafkasta olisi voinut auttaa aika paljon tossa hommassa.

Eikös Petteri Sihvonen ollut mukana suunnittelemassa tätä? Ja eikös tässä pitänyt keskustelun johtajana olla Päivärinta? Kuinka pitkä valmistautumisaika tälle jampalle annettiin ennen lähetystä? Miksei Tapio Suomista oltu kutsuttu paikalle?

Kummolalta yllättävän vahva esitys, vaikka hänelle lopussa annettiin tilaisuus päteä. Näistä edustussaunoista kitiseminen on tosiaan turhaa. Enemmän olisin halunnut debaattia kisojen järjestelyistä. Olisin halunnut Kummolalta enemmän tietoa, että mikä näissä kisoissa sen 19 miljoonaa maksaa ja miksi on asetettu tämä 8 miljoonan voittotavoite, kun luulisi että vähempikin riittäisi. Mutta kun aiheeseen mentiin, niin Kummola jyrähti, että eikö keskustelussa muusta puhuta ja Ylen nyhveröt pasko housuihinsa. Todella harmillista, koska ohjelma oli siihen asti nautittavaa katsottavaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Mistä se johtuu, että kisojen järjestäminen on tänä vuonna niin kallista?

Koska Fasel, Kummola ja Sulin vaikuttavat niin hermostuneilta, kun heiltä asiaa kysyy, niin sen on pakko olla totta.
Edit. Ei tarvinnut lukea kuin keskustelijoiden nimilista, niin tiesi jo etukäteen, että kyllä Kummola tuon porukan pesee ja niin tapahtui kuin oli suuren johtajan tahto. Hän vei ja muut vikisi. Näin on hyvä ja Kalervo tietää mikä on kansan etu, joten nyt kaikki jonoon ostamaan MM-lippuja.
 
Viimeksi muokattu:

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän tuo keskusteluilta oli pettymys, ei siitä päästä mihinkään.
Kale kyllä paljasti taas muutamaan otteeseen oman ylimielisen luonteensa.
Vähättelevä suhtautuminen ja murahtelut kun miestä kurmutetaan.
Keskustelu olisi tarvinnut ehdottomasti Esko Seppästä tai Kalen vihollista nro1 eli Sihvosta. Kalehan meni jo lapsellisuuksiin Sheddenin koutsitilaisuudessa 2008?
kun Sihvonen pisti pahoja kysymyksiä. Se on ollut loistavinta viihdettä tämän touhun osalta :)

Tosiaan onneton oli tuo studioisäntä. Missä se Päivärinta nyt oli ? katsojien lähettämiä aiheita ei taidettu ottaa juurikaan esille, vai oliko Kalen leiri tsekannut sopivimmat heh. Kaikki edellytykset ja aseet oli totaaliseen hiillostukseen, mutta keskustelu lässähti kuin pannukakku.
Hyvä esimerkki oli kun kaveri kysyi Jortsulta, että vaikuttaako tämä lippukohu leijonien esityksiin... kuuluiko siinä Rantasen ääni taustalla että ei jumalauta :)


Fasel on muuten niin Kummolan paras kaveri, ettei missään nimessä sano poikkipuoleista sanaa lippujen hinnoista. Siinä on saunakaverit jos ketkä.
 
Viimeksi muokattu:

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yksi juttu tuossa keskustelussa jäi harmittamaan erityisen paljon; taas se porsas pääsi kuin koira veräjästä kommentoidessaan Ruotsin pelien lipunhintoja. Aina se sama saatanan 800 paikkaa, jotka ovat kuulemma halpoja, minun matematiikalla lähes joka ikinen paikka Globenissa on halvempi kuin yksikään Hartwall-areenan paikka (A noin 168 euroa, B 90-146 euroa ja sitten ne halvat C-paikat 45 euroa). Miksei Rantanen maininnut tästä, ärsyttää että läski saa aina puhua läpiä päähänsä ilman, että kukaan korjaisi hänen "faktojaan". Ihan sama, vaikka oltaisi menty inttämisasteelle, olisipa suuri yleisö kerrankin nähnyt, minkälainen hermoheikko valehtelija meillä isoja pyöriä pyörittää.

Edit. Yksi numero lisää
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
taas se porsas pääsi kuin koira veräjästä kommentoidessaan Ruotsin pelien lipunhintoja. Aina se sama saatanan 800 paikkaa, jotka ovat kuulemma halpoja, minun matematiikalla lähes joka ikinen paikka Globenissa on halvempi kuin yksikään Hartwall-areenan paikka (A noin 168 euroa, B 90-146 euroa ja sitten ne halvat C-paikat 45 euroa). Miksei Rantanen maininnut tästä, ärsyttää että läski saa aina puhua läpiä päähänsä ilman, että kukaan korjaisi hänen "faktojaan".

Istuin Globenissa lokakuussa 2011 NHL-pelissä sellaisella paikalla, johon lippu Ruotsin MM-peliin maksaa nyt n. 90 euroa ja Suomessa vastaava MM-lipun hinta on 155 euroa. Se Globenin paikka vastasi n. Ilmalan Areenan yläkatsomon alaosan paikkaa ja on 40% halvempi kuin lippu leijonien peliin MM-kisoissa 2012 Ilmalassa. Tämän on faktojen tahallista vääristelyä väittää, että MM-lippujen hinnat ovat samat Tukholmassa ja Helsingissä. Ne tietää sen, mutta eivät välitä valituksista yhtään, joten minkä teet.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Yksi juttu tuossa keskustelussa jäi harmittamaan erityisen paljon; taas se porsas pääsi kuin koira veräjästä kommentoidessaan Ruotsin pelien lipunhintoja. Miksei Rantanen maininnut tästä, ärsyttää että läski saa aina puhua läpiä päähänsä ilman, että kukaan korjaisi hänen "faktojaan". Ihan sama, vaikka oltaisi menty inttämisasteelle, olisipa suuri yleisö kerrankin nähnyt, minkälainen hermoheikko valehtelija meillä isoja pyöriä pyörittää.

Tämän takia olisin kuollakseni halunnut nähdä Sihvosen tai tässä tapauksessa Seppäsen studiossa. Yleltä äärimmäisen huonoa pelisilmää roudata studioon Jortikka ja sitten loppuaika puhua puhdasta paskaa kisojen pelillisistä asioista ja kiekon asemasta verrattuna muihin lajeihin, kun tämä lippuasia on niin ajankohtainen. Eikös se juontajan irvikuva sanonut, että heille oli tullut paljon enemmän palautetta kuin koskaan aikaisemmin. Nyt olisi vaadittu Yleltä kauden parasta peliä, mutta sulivat kuin vuoden 2003 leijonat. Kummola & Sulin ja Sihvonen/Seppänen & Rantanen olisi ollut sellainen mittelö, josta WWE:kin olisi ollut ylpeä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Jonkun olis pitänyt huomauttaa väliin siiihen, kun Kummola perusteli Ruotsia kalliimpia hintoja sillä että Globenissa on ihan surkeat paikat joihin hän ei menisi ilmaiseksikaan. En ole käynyt mutta riittävän monelta olen kuullut ettei Globenin yläkatsomopaikat ole sen huonompia kuin Hartwall-Areenankaan. Sen toki uskon ettei Kummola ilamiseksi minnekään ykäkatsomoon menisi vaan hänelle pitäisi maksaa moisesta alentumisesta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Aikookohan joku ton eilisen Kale-shown nähnyt vielä tukea näitä kisoja lipunostolla? Mä en ainakaan maksa senttiäkään mistään lipusta minnekään, jossa Kummolan klaanilla on ollut joku rooli.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Aikookohan joku ton eilisen Kale-shown nähnyt vielä tukea näitä kisoja lipunostolla? Mä en ainakaan maksa senttiäkään mistään lipusta minnekään, jossa Kummolan klaanilla on ollut joku rooli.

Tuli jo pari kuukautta sitten hommattua lippu tohon Ranska - Kazakhstan -trilleriin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihmetyttää toimittajien laiskuus, sillä pienellä taustatyöllä olisi Kummolan saanut ammuttua seulaksi. Miksi kukaan ei ollut selvittänyt kisojen budjettia, jääkiekkoliiton rahan jakoa, Ruotsin lipunhintoja, Hartwallin lehdistöpaikkojen määriä jne.??

Kummola vei, koska Rantanen ei ollut valmistautunut kunnolla. P. Sihvonen ei olisi ollut yhtään sen parempi vaihtoehto hänen surkean ulosantinsa takia. Olisin kaivannut jonkun Ylen taustatoimittajan tutkivaa journalismia, tällöin Kummola ei olisi pystynyt heittelemään ympäripyöreyksiä lehdistöaitioista.
 
Viimeksi muokattu:

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kummola vei, koska Rantanen ei ollut valmistautunut kunnolla. P. Sihvonen ei olisi ollut yhtään sen parempi vaihtoehto hänen surkean ulosantinsa takia. Olisin kaivannut jonkun Ylen taustatoimittajan tutkivaa journalismia, tällöin Kummola ei olisi pystynyt heittelemään ympäripyöreyksiä lehdistöaitioista.

On todella turha odottaa, että Kha£€rmo$ kukistetaan videotuomari-journalismilla. Kuten edellä sanottiin, rajattu määrä selkeitä faktoja pöydällä olisi luonut tilanteen, jossa Kha£€rmo$ ei olisi voinut puhua epätotuuksia tai puolitotuuksia joutumatta naurunalaiseksi. Toimittaja alitti riman selkä suorana kysyessään lippukohun merkitystä pelaajille. Tuskin ovat ihan täyttä hintaa maksaneet lipustaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hassua keskustelua, kun kaikki osallistujat pääsevät itse varmasti kaikkiin MM-peleihin ilmaiseksi sisään, niin halutessaan. Kenellä oli muka intressi oikeasti vähän keinuttaa venettä, ei kenelläkään. Valavuori oli keskustelun "sihvonen presidentti-keskustelussa" eli harmiton hölmö. Jortikkaa ei aihe kiinnosta yhtään ja Rantasesta ei nyt vaan ole enempään kuin eilen nähtiin. Kummola vei 6-0, 6-0 kuin Jarkko Nieminen d-junnua, koska opponenttien taso oli järkyttävän surkea. Häpeäisit Vesa Rantanen. Lähdet täysin valmistautumatta faktoilla tuollaiseen keskusteluun mukaan ja kutsut itseäsi toimittajaksi.
 

M10

Jäsen
Vesa Rantanen oli sama tuttu Vesa Rantanen, ei taustatöitä ollenkaan tehtynä, surkeaa, mutta odotettua.

Juu, ja muutenkin ihmeen vaisu esitys häneltä. Ilmeisesti ei ole miehellä livenä pokkaa olla niin kärkäs, mitä kynänvarressa. Jukka Jalostakin suorastaan kehui, mihin ei olla totuttu.
 

kovalev

Jäsen
Aikookohan joku ton eilisen Kale-shown nähnyt vielä tukea näitä kisoja lipunostolla?
Suuri osa täälläkin itkevistä aivan varmasti.

Hyviä pointteja toi Valavuori esiin kiekon erityiskohtelusta Suomessa esim. median taholta. Totta kai mies oli väärässä lähetyksessä, mutta eihän Suomessa järjestettäisi sellaista tilaisuutta parhaaseen katseluaikaan tai muutenkaan, jossa keskityttäisiin tähän kyseiseen ongelmaan, joten tilaisuus teki varkaan.

Rantanen oli todella hyvä sekä kritiikissään lippujen hinnoista että myös yleisesti pohtien "ahneuden kuilua" (muistaakseni käytti tätä termiä) johon Suomessa ollaan jääkiekon kanssa ajettu. Tarvitaan vain yksi vähän pitempi menestymättömyyden jakso, jolloin ahneuden kuiluun hakeutumisen seuraukset alkavat realisoitua. Toki tällä hetkellä Pallero ja kumppanit uskoo vahvasti, ettei tällaista menestymättömyyden jaksoa voi koskaan tulla, kun maailmanmestaruuden ratkaisee joka kevät n. kuusi maata ja kaiken järjen ja olettamuksen mukaan Suomen pitäisi aina tuossa kastissa olla. Mutta ei sitä tiedä. Oli vormulatkin käytännössä Suomen suosituin "urheilulaji" vähän aikaa, ja nyt on taas osakkeet nousussa kun Kimittäjä ajaa kovaa.
Paikallaan oli myös Rantasen muistutus siitä, että hullu se joka lipuista tuollaisia maksaa; markkinatalouden ehdoilla mennään ja Anaalilta saa totaalipakettia tarjoushintaan.

Jortikka oli ylivoimaisesti heikoin lenkki tuolla. Onkin vaikea keksiä, kuka ylipäätään olisi voinut olla turhempi henkilö studioon kuin Jortikka. Aivan kuten joku totesikin, mieheltä ei ole koskaan tullut muuta kuin diibadaabaa ellei puheen aiheena ole ollut omassa ottelussa viheltänyt tuomari.
Toimittaja oli selvästi valmistautumaton, aivan liian kohtelias ja ilmeisesti muutenkin aika huonosti lajiin ja koko tilanteeseen perehtynyt. Epäilemättä tiukimmat kysymykset, inttämiset ja keskeytykset olisi heittänyt tämä Ylen vaalitenteissäkin kunnostautunut mies, jonka nimeä en nyt kirveelläkään muista.
Voisiko kuitenkin olla, että Ylessä pyrittiin välttämään tilannetta, jossa sitä päästäisiin syyttämään puolueellisuudesta ja katkerasta itkemisestä nyt, kun mömmöt ovat sen osalta aika hankala juttu?
 

Jeffrey

Jäsen
Vesa Rantanen oli sama tuttu Vesa Rantanen, ei taustatöitä ollenkaan tehtynä, surkeaa, mutta odotettua.

Tätä ihmettelin itsekkin. Miehellä oli tasan ne kaksi korttia kädessä jotka lätkäisi samantien pöytään. Olisiko ollut mahdollista, että tämä Sihvonen -> Rantanen vaihto olisi tullut niin viimetinkassa, että mies ei vain olisi ehtinyt tekemään taustoja?

Jutila jutut lienee totta. Ihan Kal€rvon reaktion perusteella. Kysymyksen Jutista hermostutti miestä selkeästi enemmän kuin esimerkiksi kysymykset lipunhinnoista. Toisaalta miten se Jutila saisi asioita edes hoidettua nilkkatulehduksen kourissa.

Toisaalta on ihan ihailtavaa miten vahva johtaja suojelee alaisiaan. Rehellisesti, mitä Jutilalla olisi jos hänet potkittaisiin liitosta vittuun?
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
On todella turha odottaa, että Kha£€rmo$ kukistetaan videotuomari-journalismilla.

Laittamattomasti sanottu. Ihmeen moni on kaipaillut näihin keskusteluihin mukaan kaiken maailman sihvosia ja seppäsiä tuomaan "viihdettä". Jos oikeasti haluttaisiin vaikuttaa asioihin, niin opponenttien tulee olla hyvin valmistautuneita ja heidän tulee pitää johdonmukaisesti kiinni siitä että faktoja ei vääristellä. Kaikki olennaiset numerot tulee tietää ja mieluiten olla studiossa mukana lunttilapulla. Epämääräisiin väitteisiin Suomen ja Ruotsin lippujen "lähes samanlaisesta" hinnoittelusta yms. pitää puuttua armotta.

Ja ennen kaikkea ei saa luovuttaa! Suomalainen tuntuu luonnostaan pelkäävän inttäjäksi leimautumista. Siitä sitten seuraa se, että riittävän röyhkeä keskustelija pystyy ujuttamaan läpi epätosia väittämiä vain siksi että hänen röyhkeytensä riittää niiden toistamiseen. Ei voi olla niin että vale muuttuu todeksi vain siksi että sen kehtaa sanoa kolmesti perätysten. On häpeällistä että opponentit peräytyvät tässä vaiheessa joko tietämättömyyttään tai pelkuruuttaan, jättäen keskivertokatselijalle kuvan siitä että asia on kuten valehtelija sen kertoi. Jos tosiasiat ovat puolellasi, niin et sinä ole se inttäjä, vaan se joka siinä vastassa valehtelee!

P.S. Ja kaikesta tästä huolimatta minä istun tästä illasta lukien kuin tatti TV:n ääressä Suomen pelatessa. Minä olen lätkäfani ensin ja politikoija vasta sitten.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä jäi paska maku tuosta ohjelmasta.
Kummolan pillin mukaan suunniteltu koko lähetys.
Sihvonen jätetty viimehetkellä pois kun Kalervo ei tykkää.
Valavuori tempastu nopeasti mukaan ettei vaan kerkiä tarkistamaan faktoja. Sen myönnän että kovasti hehkutin Valavuorta ennen ohjelmaa niin petyin siihenkin kun ei päässyt tällä kertaa puhumaan niistä varsinaisista urheilubisneksen kuvioista mitä odotin, jotka liittyisi mm. lipunmyyntiin.

Missäs oli tämä nainen joka tätä ohjelmaa on joskus vetänyt kun olen katsellut? Siinä on ollut mielestäni ihan tiukka täti ja olisi juuri omiaan ollut tivaamaan totuuksia.( Vai sotkenko nyt johonkin vastaavaan ohjelmaan?) Jotenkin haiskahtaa hänenkin puuttumisensa johtavan Kummolaan. Herra miettinyt että mitä helvettiä, eihän tuo ole meidän saunakavereita. Nyt äkkiä urheilupuolelta joku lapanen sinne studioon "johtamaan" keskustelua, tai MINÄ en tule.

Ei täyttänyt kyllä odotuksia ei sitten alkuunkaa. Mutta näin se vaan suomessa piiri pieni pyörii.

Ja ne alkuhaastattelut...ei hyvää päivää! Miksi ei voida kysellä joltain kuka oikeasti on perehtynyt asiaan, vai oliko kenties nekin pitänyt karsia pois?

Nyt saa tämä asia olla minun puolestani ja keskityn viihtyisään kotikatsomoon, hyvään seuraan, ruokaan ja juomaan!

Hyviä kisoja itse kullekkin missä niitä ikinään seuraattekaan!
 

Peku

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Chicago Blackhawks, sympatiat Bluesereille
Aleksi Valavuori kertoo FB:ssä tänäaamuna, että "meni mukaan keskusteluun, koska tarkoituksena oli keskustella lätkän ohessa koko suomalaisesta urheilukentästä- ja kulttuurista".

Eli ihan väärä jätkä, ja ihan väärässä paikassa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös