Otteluseuranta (Jukurit)

Edelliseen viestiin lisäyksenä vielä yksi tärkeä plus: viisikkoina ollaan pääsemässä alkukaudella nähtyyn yhteistyön identiteettiin kiinni. KooKoo-pelissä näkyi jo parannuksia; keskiviikkona pysyttiin samalla sivullakin siihen asti kunnes yksilötasolla kyykähti ja hallinta pelin virtauksesta menetettiin; ja tänään oltiinkin jo kunnolla palattu astialle, joskin TPS-pelin jälkeen nähty - oireelliseksi kutsumani - Kangasalustan tyytyväisyys taisi jatkua ratkaisevat 10 minuuttia, jonka jälkeen ilme kummasti vakavoitui.

Hyvänä symbolina Jukurit-lätkä 2019-20:n uudelle tulemiselle toimikoon Henritiuksen loistavasti pelanneen kentän 2-2 -tasoitusmaali. Tilanne suorastaan kutsuu nimimerkkini tyylille uskollista yksityiskohtaista purkua, koska kun puhutaan invaasiopallopelien (ja sen perusperiaatteen, lyhytsyöttöpelaamisen, josta itse monta kertaa jauhan ja johon olen oppinut uskomaan perinpohjin myös jääkiekossa) kuvitteellisesta oppikirjasta, tuo hyökkäys voidaan lisätä suoraan kyseiseen opukseen. Kiekko: kiertää lavasta lapaan viisikon jokaisella pelaajalla, aina seuraavalle, ja huom: ei viihdy kahta sekuntia kauempaa ainoallakaan pelaajalla. Sijoittumiset: levityksen jälkeen painolliseksi muuttuva laituri tarjoaa syöttöpaikan ultralyhyelle syötölle, ei siis karkaa edes lähemmäs puolustussiniviivaa, saati kauemmas (viime kausi...) - ja painoton laituri pitää kenttätasapainon suorastaan viistäen omaa laitaansa eikä karkaa ylös ulottumattomiin. Syötöt: jokainen syöttöketjun syöttö on pituussuunnassa alle 15 metriä, mutta sen sijaan pelin avaavaa lyhytsyöttöä lukuunottamatta jokainen vaihtaa pelin "painon" leveyssuunnassa: oikealle, vasemmalle ja keskelle. Yksikään syöttö ei etene hyökkäyksen ylimmälle pelaajalle, paitsi viimeinen, ratkaiseva ketjun neljäs syöttö, joka vastaansanomattomasti murtaa vastustajan puolustuksen keskustan.

Pienellä präntillä: toki systeemipelaamisessa, jota ammattilaisjääkiekko on, tarvitaan aina nimellinen virhe vastapuolelta maalineston epäonnistuessa. Vaan silti kyse oli siitä, että "virheet" aiheutti Henritiuksen kentän pelaama täydellinen oman alueen puolinopea hyökkäys.

Huomenna tätä ja muita kohentuneita yhteistyön jääkiekon elementtejä lisää näkyviin, kolmeen pisteeseen kiinni ja siitä ansaitulle ottelutauolle. Valitettavaa muutaman viikon notkahdusta ei enää peruttua saa, se on tilastoissa, ja sitä mukaa pistekeskiarvo näyttää 1,22. Se ei valitettavasti ole säälipaikkaan riittävässä (n. 1,35 - 1,4 p./peli, yht n. 81-84 pistettä) vauhdissa, joka tarkoittaa samalla sitä, että tämän kauden pitempien notkahdusten kiintiö on täynnä nyt.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ässien kaatoon:

Sarault-Henritius-Pereskokov
Galvas-Piipponen

Leskinen-Weigel-Roine
Jakovenko-Rindell

Partanen-Vähätalo-Huttunen
Jaatinen-Kokkonen

Ritamäki-Tanus-Kalliola
Jalonen

Rajaniemi (Randelin)

Hyvärinen ja Dzierkals tippui eiliseltä pois ja tilalle Rindell sekä Huttunen. Eiköhän tänään aleta pelaamaan ihan alusta asti, jooko?

Ässistä sen verran, että kolmosketjun laidoilla pelaavat mikkeliläisille tutut Miro ja Atte Mäkinen.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Paras ottelun alkuerä mitä olen tällä kaudella nähnyt. Ja tunnetila täysin eri planeetalta kuin pari viikkoa sitten nähdyssä jyp-matsissa. Kyllä se palkintokin tulee jos tuolla meiningillä jaksavat pelin läpi ja Raju pitää tason.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kolmannen alkupuolikas ollut jukureilta täysin hukassa, onneksi ei ole vielä kolissut, muttei hirveän hyvää lupaa jos ei käänny.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ja tasan aika odotetusti. On tuo johdon puolustus edelleen hirveää myrkkyä jukureille.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tasoituksen jälkeen jukureiltakin vähän kontrollia ja paikkojakin, mutta loppua kohti alkoi kyllä melkoinen sekoilu että edes jatkoille pääsy saavutus.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jatkoilla posia lähinä pari aloitusvoittoa. Sit rankut.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Huhhuh, Ässiltä kun 2 kaveria pisti rankit maaliin niin epäilin voimakkaasti lisäpisteen mahdollisuutta, mutta Jukurit pistikin kolme. Pereskokovilta kyllä upea suoritus, eikä toki Leskisen tai Saraultinkaan otteita ole moittiminen.

Jospa tällä kaudella saisi majutauon aikana pelin kulkemaan kun tähän asti ollut tyypillisesti romahdus marraskuusta lähtien. Tänäänkin pelirohkeus riitti ainoastaan pari erää ja vastustajan nostaessa prässiä, ollaan täysin kusessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös