Ottelupari KooKoo-Ahmat

  • 3 829
  • 45

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo-Ahmat (ottelupari)

Eipäs ole vielä kukaan ehtinyt ketjua avata, joten tuumasta toimeen. Spekulointiakin löytyy, mutta itse lähestyn asiaa hivenen toisin :-)

Koska Jukurien (ja ennenkaikkea Maken) kohtaaminen lienee edessä jossain vaiheessa kevättä tämän ottelusarjan voittajalla, on aika aloittaa kunnon hiominen.


Ei käske meitä Miikka Jäske
Pelota ei Penttinen
Kunnos hoikas on JP Loikas
Kun pusun antaa Rissanen

KooKoon hyökkäys on vastustajan yökkäys
Oli maalilla Ekman tai Kitinprami
Repe lätyn maalin asentaa, veskarin masentaa
Pelin jälkeen tarpeen on diapami

Oikeasti väheksyä ei voi Ahmoja, pistepörssin keulahahmoja
Vaikka sarja tuskin kolmeen peliin katkeaa
On helppo uskoa, kannustaa kukkoa
Sillä lopussa homma KooKoolle ratkeaa!
 
Viimeksi muokattu:

APe

Jäsen
Suosikkijoukkue
KERHO
Mielenkiintoinen ottelu tulossa ...

Ahmoilla pitkästä aikaa täydet 4 kentällistä pelaajia. Maalivahti tilanne kieltämättä on hankala. Mutta varmaa on että Kouvolaan on saapunut taisteleva ahmalauma joka ei turkkiaan ainakaan halvalla myy.
 

Afan

Jäsen
Tulipa sitten käytyä Kouvolassa. Kovin ristiriitaiset tunnelmat reissusta jäivät, sillä faktisesti pudotuspeleissä vain voitolla on väliä, ja sellaistahan ei ahmalaumalle suotu. Ottelussa oli Ahmojen kannalta kuitenkin paljon hyvääkin. Ei lopputulokseen 6-5 voi tappiosta huolimatta hirveän pettynyt olla, kun KooKoon selvä suosikin asema oli etukäteen tiedossa.

Alku oli katastrofi. Jos minä tulen noinkin "kauas" katsomaan vieraspeliä, ei vastustaja kertakaikkiaan voi tehdä avausmaalia ensimmäisellä laukauksellaan. Tai no, näköjään voi.

Avauserä oli KooKoon. Ensimmäiset kymmenen minuuttia tosin mentiin tasatahtia lähes kokonaan ilman maalintekopaikkoja, mutta sen verran paremmat paikat KooKoo jälkimmäisellä puoliskolla rakensi, että erän jälkeiset lukemat 2-0 olivat isännille ansaitut, ei valittamista. Paitsi että Kitinpramin olisi pitänyt torjua se ensimmäisen minuutin Simo Mälkiän laukaus.

Toinen erä oli "erinomaisen katastrofaalinen". KooKooko parempi? Peli pyöri lähes täysin KooKoon puolustusalueella, mistä kertovat Ahmojen 18-6 viemät laukauksetkin. Kerrassaan hienoa taistelua Ahmoilta vaikeasta alusta huolimatta. Hieno erä. Tai no, ei aivan. KooKoo vei maalit 3-2.

Viimeistään toinen erä paljastikin Ahmojen illan heikon kohdan, oman pään pelaamisen. Muutamat järisyttävät virheet tarjosivat KooKoolle iskupaikat, eikä Sami Kitinpramista ollut tekemään niitä pelastuksia, jotka pitäisivät joukkuetta pystyssä. Päinvastoin, Kitinprami oli odotettua epävarmempi. Ehkä onneton alku vaikutti, ehkä kipeä polvi. Niin tai näin, vaikka jossittelu turhaa onkin, väitän, että Sami Heinonen maalillaan Ahmat johtaisi tällä hetkellä ottelusarjaa.

Hyökkäyspäässä virtaa riitti, ja viimeistään nyt voidaan sanoa, että ykkösketjun lamakausi on historiaa. Kolme tehtyä maalia ja useampikin maukas pyöritys hyökkäyspäässä on kovaa valuuttaa, pelattiinhan sentään sarjakakkosen kotiluolassa. Päätöserä 3-1 Ahmoille, siitä on hyvä jatkaa maanantaina, vaikka voittoa ei tullutkaan.

Kokonaisuutena ottelu oli aika erikoinen play off-matsiksi. Tarkasta puolustamisesta ja laskeneista maalimääristä ei ollut tietoakaan. Ahmat oli hyökkäyspäässä hyvä, puolustuspäässä ei, ja samaa voi kai sanoa KooKoostakin. Todella pehmeää oman pään peliä.

Tero Toivola tuomarina oli onneton, kuten otteluraportissakin kirjoitettiin. Arpomiseksi meni, ja on jotain aivan uskomatonta, ettei edes pudotuspelivaiheessa saa taklata! Jukka Penttisen ja Ossi Louhivaaran perätysten saamat laitataklausjäähyt olivat täysin perusteettomia, niin vähän taklattavat olivat laidasta irti, ja Miikka Jäsken ryntäysjäähy oli vieläkin käsittämättömämpi. Tilanteessa ei ollut vauhtia edes nimeksi, mutta silti taklaamisesta piti mennä rankaisemaan.

Sinällään Toivolalla oli yritystä viheltää kuten tässä vaiheessa talvea pitääkin, eli ei jokaisesta pikkurikkeestä lähdetä puhaltelemaan. Pyrkimys tällaiseen linjaan luonnollisesti hyödytti Ahmoja, sillä kokonaisuutena Ahmojen kokoonpanossa ei ole yhtä paljon kiekollista osaamista kuin KooKoolla, ja siten Ahmat oli kaukalossa rikkovampi osapuoli. Toisaalta Ahmat myös osasi hyödyntää play off-linjaa kouvolalaisia paremmin. Otteet olivat usein sääntöjen rajamailla, kun taas KooKoo näytti tulleen pelaamaan – sanon suoraan – ringetteä. Varmasti pudotuspelien alkaminen oli lisännyt Ahmojen tehoketjun energiaa, mutta kyllä sillä tilaakin oli KooKoon pehmoillessa enemmän kuin aikoihin.

Ennen ottelusarjan alkua pelkäsin, että KooKoo vie voitot 3-0. Nyt KooKoo johtaa 1-0, mutta lauantaisen ottelun nähtyäni usko Ahmoihin kasvoi selkeästi. Ottelu oli pelitapahtumiltaan hyvin tasainen, eikä KooKoo ollut parempi siten kuin sen materiaalinsa perusteella olisi pitänyt olla. Ahmat taisteli.

EDIT: Toivomus Ahmojen ja KooKoon kannattajille: eiköhän pidetä koko ottelusarjan keskustelu (onko sitä?) tässä ketjussa, vaikka tämä onkin nimetty avauspelin mukaan. Turha avata jokaista - neljää vai viittä? - ottelua varten uutta ketjua, kun keskustelu ei tämän aktiivisempaa ole.

JK. Tervetuloa Hyvinkäälle maanantaina ja torstaina.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Liiton yli-/alivoima-tilastoja ei voi kovinkaan tosissaan näköjään ottaa. Luvut tulevat sinne kai jotenkin automaattisesti, eivätkä ole ihan totuutta vastaavat. Tilaston mukaan KooKoo pelasi kymmenen ylivoimaa, Ahmat seitsemän. Vaikka kuinka yritän, en löydä luvuiksi kuin 7-5. No, se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että ylivoima oli aika kehnoa kummallakin.


Viestin lähetti Afan
eikä Sami Kitinpramista ollut tekemään niitä pelastuksia, jotka pitäisivät joukkuetta pystyssä. Päinvastoin, Kitinprami oli odotettua epävarmempi.

Montako niitä meni längistä, kolme? Pariin maaliin ei kyllä veskarilla ollut mitään saumoja, mutta muutaman olisi saanut estettyä vain pitämällä mailan siinä missä pitää. Toinen erä oli kyllä vaikea, kun yhtään varsinaista laukausta ei tullut, vaan kaikki tilanteet tulivat melkeinpä pahimmista paikoista. Grahn jäi paremmin mieleen napattuaan muutaman näyttävän jamo-kopin, muttei pudotuspelissä viittä maalia päästänyttä veskaa voi voitosta huolimatta oikein kehuakaan.


Viestin lähetti Afan

Tero Toivola tuomarina oli onneton, kuten otteluraportissakin kirjoitettiin. Arpomiseksi meni, ja on jotain aivan uskomatonta, ettei edes pudotuspelivaiheessa saa taklata! Jukka Penttisen ja Ossi Louhivaaran perätysten saamat laitataklausjäähyt olivat täysin perusteettomia, niin vähän taklattavat olivat laidasta irti,

Kaiken lisäksi Toivola salli ajoittain selvästikin väärät taklaukset. Vaikken sääntökirjaa ulkoa osaakaan, niin maalaisjärjellä varustettuna olisin ennemminkin viheltänyt Penttisen ja Louhivaaran sijaan ainakin Soijärvelle kakkosen tämän taklattua keskialueella molemmat kädet korkealla kiekotonta miestä, ja Fromille joka polvitaklasi päätöserässä ikävän näköisesti KooKoon päädyssä.


Viestin lähetti Afan

Sinällään Toivolalla oli yritystä viheltää kuten tässä vaiheessa talvea pitääkin, eli ei jokaisesta pikkurikkeestä lähdetä puhaltelemaan. Pyrkimys tällaiseen linjaan luonnollisesti hyödytti Ahmoja, sillä kokonaisuutena Ahmojen kokoonpanossa ei ole yhtä paljon kiekollista osaamista kuin KooKoolla, ja siten Ahmat oli kaukalossa rikkovampi osapuoli.

Ensimmäisessä erässä Toivola vaikutti ihan kelpo tuomarilta pudotuspelejä ajatellen. Kuten kirjoititkin, hän salli pienet koiruudet ja väännöt, mistä Ahmat hyötyi. Jatkossa tuomarin käsittämättömästi muuttunut linja kuitenkin jopa rankaisi Ahmoja, sillä ensimmäisen erän pelityyli olikin muuttunut erätauon aikana rangaistavaksi. Ajoittain osa pelaajista kävi kaukalossa kyllä aika kuumana, eikä tuomari onnistunut tuota hillitsemään ollenkaan. Ihme, että pelistä selvittiin ilman nyrkkihippasia.


Viestin lähetti Afan
EDIT: Toivomus Ahmojen ja KooKoon kannattajille: eiköhän pidetä koko ottelusarjan keskustelu (onko sitä?) tässä ketjussa, vaikka tämä onkin nimetty avauspelin mukaan.

Käy hyvin. Yritin editoida ketjun nimeä, mutta eihän se käy päinsä.


Miltä muuten se Ahmojen viides maali näytti ahmalasien läpi katsottuna? Hivenen kummastuttaa, ettei tuomari edes empinyt, vaikka katsomoon tilanne näytti hyvin epäselvältä. Tosin kiekon olinpaikkaa en ainakaan minä kunnolla nähnyt.
 
Suosikkijoukkue
Liverpool, ManU, Real Madrid...kaikki parhaat
Liiton yli/ali-voimatilastot

Viestin lähetti Everton
Liiton yli-/alivoima-tilastoja ei voi kovinkaan tosissaan näköjään ottaa. Luvut tulevat sinne kai jotenkin automaattisesti, eivätkä ole ihan totuutta vastaavat. Tilaston mukaan KooKoo pelasi kymmenen ylivoimaa, Ahmat seitsemän. Vaikka kuinka yritän, en löydä luvuiksi kuin 7-5. No, se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että ylivoima oli aika kehnoa kummallakin.

Niissä tilastoissa on ollut "aina" se vika, ettei ne huomioi yhtäaikaisia jäähyjä eli nekin lasketaan yli- tai alivoimiksi. Samoin 'kympit' on ainakin ennen laskettu myös samalla tavoin, vaikkei niissä synny lainkaan yli/ali-voimaa.

Ilmeisesti liitossa lasketaan vaan jäähyjen lukumäärä, niin minä sen ennenvanhaan päättelin, kun pidin Kookoolle 'oikeata' yli-ali-voimatilastoa.

T-mies
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Re: Liiton yli/ali-voimatilastot

Jostain liigaketjusta luin, että lisäksi ainakin liigan sivuilla jäähy, joka alkaa erän lopussa ja jatkuu seuraavassa erässä, merkitään kahdeksi ylivoimaksi. On kyllä sikäli ihan ymmärrettävää, että tuskinpa liitolla on varaa pitää ketään laskemassa manuaalisesti jokaisen pelin ylivoima-aikoja, mutta aika pahoja vääristymiä toustakin voi tulla pitkässä juoksussa.
 

Afan

Jäsen
Viestin lähetti Everton
Miltä muuten se Ahmojen viides maali näytti ahmalasien läpi katsottuna?

Näytti siltä, että maalilla ja sen lähistöllä oli kiekko ja miehiä vaikka kuinka monta, ja sitten yhtäkkiä ahmalaiset alkoivat tuulettaa ja tuomari näytti maalia.

Olin sen verran toisella puolella katsomoa, ettei ole mitään mahdollisuutta kommentoida tarkemmin.

Ilmeisesti oikeaoppinen play off-maali. Survotaan sisään vaikka väkisin. :)
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Afan
Ilmeisesti oikeaoppinen play off-maali. Survotaan sisään vaikka väkisin. :)

...ja vaikka maalivahdin kanssa...

Huomisesta on luvassa varmastikin tiukka taistelu. Eiköhän Mansikka ole sen verran puhetta pojille pitänyt, että KooKoonkin peli alkaa näyttää jo play-off-hokilta. Vaikkei meillä muita gooneja olekaan kuin Reino.
 

Afan

Jäsen
Into alkaa jo nousta huomista ajatellen, kun seurasin teksti-tv:stä Hokki-Kiekko-Vantaa-ottelun kehitystä, 1-2-voittomaali ajassa 72.50. En ole koskaan saanut paikanpäällä nähdä ottelua, joka kestää yli 65 minuuttia. Josko huomenna Ahmat ja KooKoo viihdyttäisivät ihan koko rahan edestä... Ei sillä, etteikö lopputulos 10-0:kin kelpaisi.

Jatkoajan ennakko näkyy ilmestyneen. Ennakossa todetaan, että tuomarilinjalla saattaa olla vaikutusta Ahmojen ollessa fyysisempi osapuoli.

Uutiset ovat sikäli hyviä, että pilliin on puhaltelemassa Jatkoajan kauden parhaaksi valitsema Sebastien Auger. Auger ei viheltänyt vuosi sitten play offseissa kuin kuolemantapaukset - eikä kaikkia niitäkään - joten tv-ruuduissa saatetaan nähdä kunnon play off-painia. Mikäli Augerin linja tosiaan on sama, Ahmat ei ole ainakaan kärsivä osapuoli.

Analyysi osoittaa huomisen ottelun tn-prosenttien olevan kutakuinkin seuraavat: Ahmojen voitto 37,0, tasapeli 18,5 ja KooKoon voitto 44,5. Sanallinen tulkinta on tietysti jokaisen oma asia, mutta perustellusti voisi ehkä sanoa, että kaikkien mahdollisuuksien ottelu, jossa KooKoo on suosikki.

EDIT: Prosentit päivitetty.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tiukaksi ja vähämaaliseksi arvelin peliä minäkin, mutten sentään siihen olisi uskonut, että ottelussa tehdään vain yksi maali!

Molemmat molarit pelasivat kyllä loistavan pelin. Varsinkin Kitinprami paransi ekasta matsista huimasti, kiekotkin pysyivät räpylässä.

Tappiosta KooKoo saa syyttää silti vain omaa tehottomuuttaan. Paikkoja maalin tekoon olisi ollut. Ahmoilla ei hirveän montaa paikkaa ollut, mutta saivat tarvittavan maalin aikaiseksi vähän onnekkaallakin vedolla. Aina kandee vetää.

Huomenna jatkuu. Ei tullut sitten rynnistystä rantalelujen perään Muovi-Epoxiin ja Etolaan :-)
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Hienoa Ahmat!

Oli ihan viihdyttävää kiekkoa. Ahmat pystyi selvästi parhaaseen peliinsä tv-kameroiden edessä. Näköjään neljäs(?) kerta toden sanoo.

Molemmat veskarit olivat hyviä, ja etenkin Kitinpramilla oli välillä rahtunen onneakin mukana. Ottelusarjan jännittävyyden takia ennakkoon heikomman joukkueen voitto on aina hyvä asia. Nyt kaikki on vielä ihan avoinna.

Auger antoi poikien pelata välillä ehkä vähän liiankin vapaasti - muutaman tilanteen olisi voinut viheltääkin.

Varmaan hyvät rahat irtoaa, mikäli joku osasi tuloksen tuollaikseksi veikata. Huomenna on taas uusi päivä, mutta ei KooKoo kotonaankaan tule helpolla pääsemään.

Ikävä juttu, että pudotuspeleissä ei ole liiganousua porkkanana. Vaikka kyllähän nämäkin matsit normaalia runkosarjaa enemmän sytyttävät.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Mielestäni KooKoo ei esittänyt kyllä tämän illan ottelussa kovin kummoisia otteita.Sekoittiko Ahmojen kova fyysinen peli kookoo pakan ? Ahmoilla oli lähes pakkovoitto edessä ja onnistuikin pelin voittamaan ,varmaan suurimman osan yllätykseksi.

Pelissä näkyi hyviä taklauksia paljon ja hieno oivallus oli Jäskeen istuminen jäähyllä ja sieltä karkaaminen läpiajoon jos tilanne oli suunniteltu etukäteen.Mansikalta taas todella kova veto pistää Lindfors penkille kun putki ei kulkenut.KooKoo otteista paistoi kolmannen erän lopussa selvästikin alistuminen kun kiekkoja ei edes viitsitty käydä hakemassa omasta päädystä vaikka aikaa olisi ollut ratkaisuihin.

Ai niin ,Tinkekin loukkaantui kahdesti mutta pelasi aina seuraavassa vaihdossa.:)
 

harza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Kouvot,KPL,HPK.
Mutta kyllä kommentaattori Lehtinen veti niin hirveesti kotiinpäin että hirvitti.
Kehtasi sanoa että se Nurmbergiin kohdistunut aivan selvä TAHALLINEN jalkakamppi oli puhdas vahinko.
Kaverihan AIVAN SELVÄSTI kurotti jalallaan.Olisi kuulunut 5+20min!
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti harza
Mutta kyllä kommentaattori Lehtinen veti niin hirveesti kotiinpäin että hirvitti.
Kehtasi sanoa että se Nurmbergiin kohdistunut aivan selvä TAHALLINEN jalkakamppi oli puhdas vahinko.
Kaverihan AIVAN SELVÄSTI kurotti jalallaan.Olisi kuulunut 5+20min!
No joo, ettet sä nyt vaan vetäisi vähän kotiinpäin omassa kommentissasi. Ei se ainakaan omiin (puolueettomiin) silmiini erityisen tahalliselta näyttänyt. Sitä paitsi hyvin Tinkekin näytti pääsevän kehiin heti seuraavassa vaihdossa (eikä se tarkoita, että mies olisi filmannut - usein iskun osuessa hermoon kipu kestää vain hetken aikaa).

Ja onhan se ihan ymmärrettävää että hra Lehtinen vetää vähän kotiinpäin, kun oma poika pelaa joukkueessa. Paljon huolestuttavampaa olisi, jos selostaja olisi yhtä puolueellinen.

Kuuluukos se Chronsin nimi muuten lausua niin kuin Ritari sen lausahti (Shruuns)?
 

marginal

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän se tahalliselta vahvasti näytti, koska ahmalaisen luistimen kärki oli pystyssä kun Tinkeen napahti. Kuinka moni luistelee tuolla kantapään varassa? No ei siitä onneksi loukkaantumista seurannut, osuma tuli alas.

Se siitä, mutta kokonaisuudessaanhan peli oli hirveää katsottavaa. Ei saatu ajettua tilanteita maalille, vedot tuli siniviivalta tai kulmista. Ahmat osasi käyttää tuomarin linjaa paremmin. KooKoo ei alusta lähtien osannut pelata yhtä fyysisesti ja kun huomattiin ettei pilli paljon soi, ei saatu samalla voimalla vastattua. Katsotaan huomenna kotona, veikkaan ettei jää ahmoille sanan sijaa kun taululla loppulukemat 6-1
 

Nilfisk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Rok
Kuuluukos se Chronsin nimi muuten lausua niin kuin Ritari sen lausahti (Shruuns)?

Jaa-a, itse lausuisin sen jotakuinkin 'khruuns'. Ei se ole ainakaan 'shruuns'.
Muuten hyvältä selostajalta tulee turhan paljon nimivirheitä (Remstam -> 'rammstain', Kantelus -> 'Kattelus', Nurmberg -> 'nuurdberg'). Kannattaisi ainakin vaikeimpien nimien lausuminen tarkistaa etukäteen.
 

Reis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näytti KooKoon peli tosiaan aika heikolta, ja huomasi kyllä kummalle voitto kelpasi enemmän. Ei tässä vaiheessa vaan olisi varaa lepsuilla, muuten sitä ihmetellaan torstaina Hyvinkäällä, että "Hupskeikkaa, eihän tässä finaaliin mentykkään". Itse uskon kuitenkin, että huomenna nähdään taistelua KooKoonkin osalta. Toivottavasti tulee jännä matsi, jonka KooKoo saisi näin kouvolalaisittain mieluusti voittaa.

Jos onnistujia matsista haetaan, niin sellaiset löytyy maalitolppien välistä. Kun ottelussa päästetään vain yksi maali, on maalivahtien panos ollut luonnollisesti suuri, huolimatta tarkasta puolustuspelistä. Kitinprami hoiteli varmasti hommat toisessa päässä, ja Kallekin pelasi mainion ottelun takaiskumaalista huolimatta.

Ja mitä Tinken tilanteeseen tulee, ei se polvitaklaus kovin tahalliselta näyttänyt, mutta en mene nyt kovin varmasti sanomaan, kun en tilannetta nähnyt kuin sen kerran. Siinä vaiheessa kieltämättä oli hetken sydän kurkussa, kun Nurmberg jäi jäälle makaamaan. Tuli sellainen "Ei kai taas"-tunne, mutta onneksi siinä nyt ei pahemmin käynyt. Olisi varmasti ollut aika paha isku miehen uralle, jos polvi olisi taas mennyt rikki.
 

harza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Kouvot,KPL,HPK.
Nauhoitin pelin ja katsoin tilanteen uudestaan,niin eipä selvempää tahallista kamppia ole.Aivan selvästi kaveri oikein kurkotti jalalla.
Ja niille jotka nyt taas Tinkeä syyttää filmistä,niin ei voi kuin ihmetellä,tuollaiset ovat lopettaneet monen pelimiehen uran!

Itse pelistä sen verran,että KooKoo:n synti oli laukausten LAATU.
Vedot oli sellaisia toivotaan toivotaan tyyppisiä sutaisuja.
Huomenna tiistaina kun saadaan tämä asia kuntoon niin KooKoo voittaa 5-2.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti Nilfisk
Jaa-a, itse lausuisin sen jotakuinkin 'khruuns'. Ei se ole ainakaan 'shruuns'.
Muuten hyvältä selostajalta tulee turhan paljon nimivirheitä (Remstam -> 'rammstain', Kantelus -> 'Kattelus', Nurmberg -> 'nuurdberg'). Kannattaisi ainakin vaikeimpien nimien lausuminen tarkistaa etukäteen.

Samat asiat - ja kutakuinkin samat nimet noin lausuttuina - olen kuullut Ritarin selostuksessa. Ainakin tuo 'rammstain' ja 'shuuns' ovat tosiaan pistäneet korvaan. Sitten hän käyttää aina väärää 'alkaa tekemään' -rakennetta, kun pitäisi olla 'alkaa tehdä'. Mutta se noista, Ritari on kaiken kaikkiaan aivan pätevä selostaja.

Eilinen peli oli ainakin hieno taistelu Ahmoilta. Maalikaan ei ollut mikään maailman kaunein, mutta riitti voittoon. Paikkojahan ottelussa oli aivan riittämiin. Erityisesti muistan sen, kun Loikas kuljettaa kiekkoa kahdella kahta vastaan -hyökkäyksessä. Loikas pistää juuri ennen siniviivaa syötön Jäskelle, joka laittaa turbon päälle ja kiitää kahden KooKoo-pakin välistä läpi. Harmi, että ei tullut maalia. KooKoolla paikkoja oli sitäkin enemmän, mutta Kitinprami oli loistava. Eikös se muuten ollut Miikka Jäske, joka torjui yhden KooKoo-vedon maaliviivalla polvillaan kolmannessa erässä?

Vihdoinkin nähtiin kunnon Ahmat telkkarissa. Tällä menolla ottelusarjasta tuleekin paljon mielenkiintoisempi kuin olin ennakoinut. (Harvoinpa playoffit eivät ole mielenkiintoisia.)
 

turbo123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Hockey
Viestin lähetti harza
Nauhoitin pelin ja katsoin tilanteen uudestaan,niin eipä selvempää tahallista kamppia ole.Aivan selvästi kaveri oikein kurkotti jalalla.
Ja niille jotka nyt taas Tinkeä syyttää filmistä,niin ei voi kuin ihmetellä,tuollaiset ovat lopettaneet monen pelimiehen uran!

Muutaman kerran myös katsoneena olihan se tahallinen, yrittihän Ahmakaveri taklata Nurmbergia joten vastuu on silloin hänellä. Mutta törkeää tilannetta tuosta ei saa millään. Ensinnäkin on täysin selvä ero polvitaklauksella ja kampilla. Tässä kyseessä oli kamppi(luistimet leikkasivat), aivan inhimillinen tilanne joita lajissa sattuu kun taklaaja ajaa ohi. Tätä tilannetta ei voi verrata tämän kauden eikä mihinkään muuhunkaan törkeään tapaukseen.

Tuosta Nurmbergin filmaamisesta yleisesti, minusta hän muistuttaa jalkapalloilijaa eikä jääkiekkoilijaa. Tosin eilisessä pelissä puolustan Nurmbergia yhdestä tilanteesta. Nurberg oli nousemassa kulmasta maalille, harhautti pakin jonka jälkeen pakkiveti jalat alta osumatta ensin kiekkoon. Ilmeisesti Auger luki tilanteen hypyksi eikä antanut jäähyä. Selvä tilanne, Nurmbergilta vietiin maalintekotilanne pois.
 

Afan

Jäsen
Tulipa käytyä Kouvolassa, II osa. Tältä se näytti ahmanäkökulmasta.

Tällä kertaa KooKoo ei tehnyt avausmaalia ensimmäisellä laukauksella. Itse asiassa alku näytti ahmalaisittain aika hyvältä, sillä paineet näkyivät selvästi KooKoon pelissä, eikä joukkue saanut lainkaan aikaiseksi aiemmista otteluista tuttua alkurynnistystä.

Tasakentällisin pelattaessa Ahmoilla ei juurikaan hätää ollut – etenkin, kun Kitinprami jatkoi loisto-otteitaan. Mutta voi kurjuutta, mitä Markus Juvakoski meni tekemään. En nähnyt, mitä KooKoon pelaaja teki tai sanoi ensimmäisen mailaniskunsa jälkeen saadakseen Juvakosken noin totaalisesti hermostumaan, mutta otteluita pelataan tässä vaiheessa aika pienellä marginaalilla, eikä Ahmoilla olisi ollut varaa tuohon temppuun. Juvakoskihan heitti hanskat menemään ja mätki “äidin pikkupoika menee muille maille”-sikermää hyräillyttä kookoolaista ottelurangaistuksen arvoisesti.

Viisiminuuttisen lisäksi Ahmat joutui Juvakosken ulosajon jälkeen tiivistämään kolmeen ketjuun, kun Jani Bäf ei pystynyt pelaamaan ja Jan Eriksson joutui tuuramaan nivusvammasta kärsinyttä Kim Sjöblomia pakin paikalla. Ei hyvä juttu, kun pelataan näin tiheästi.

Ahmat taisteli Kitinpramin johdolla neljä minuuttia alivoimasta, mutta lopulta väistämätön tapahtui, kun Mikko Mattila sai ohjattua etunimikaimansa Pukan laukauksen maaliin.

1-0-maaliin ei peli vielä ratkennut, mutta valitettavasti Ahmat hukkasi etsikkoaikansa toisen erän alkupuoliskolla. Ykkösketjulla ja Tuomas Tikkasella oli parikin aivan loistavaa maalintekopaikkaa, mutta tällä kertaa ei sitten edes pomppinut Ahmoille. KooKoon voittaminen vieraissa vaatisi kuitenkin tosi onnistunutta peliä, ja Juvakosken ulosajon ohella toinen ratkaisukohtakin olikin siinä, että ne loistavat paikat hukattiin. 1-1, ja peli olisi ollut täysin uusi. Vaan ei ollut.

Kun Ahmat ei tehnyt, teki sitten KooKoo. Mikko Pukan täysmaskitettu yv-maali ratkaisi, sillä sen jälkeen KooKoo sai vähäksi aikaa sellaisen hurmoksen päälle, ettei Ahmat kertakaikkiaan pystynnyt vastaamaan, ja tuo tsemppipuuska toi mukanaan täysjäässä kaksi ensimmäistä koitosta liukastelleen Reino Soijärven 3-0-maalin.

Kolmannessa erässä ei sitten hyökännytkään kuin Ahmat, kun KooKoo löi kaikki ovet kiinni ja keskittyi varjelemaan johtoaan. Kolmen maalin takaa-ajo vastustajan sumputtaessa on KooKoon tasoista joukkuetta vastaan lähes mahdoton tehtävä, eikä ollut ahmaluistimessakaan enää oikein potkua, vaikka tahtoa pelaajille selvästi oli loppuun asti. Tulihan sieltä vielä se muutoinkin mainiosti taistelleen Joni Hakosen omasta reboundista nostama kavennus, mutta ilo oli aika lyhyt, kun KooKoo iski vastahyökkäyksestä vain 37 sekuntia myöhemmin.

Tässä vaiheessa jaettakoon KooKoolle tunnustusta sen verran, että Carl Grahn oli maalillaan tänään aivan loistava.

Tuosta KooKoon kolmannen erän puolustussumputuksesta voisin sanoa vielä painavan sanan. Jotenkin arvasin, että kukaan kouvolalainen ei ole "huomannut" ottaa asiaa esille. Tuossa vaiheessa ottelun käytännössä jo ratkettua oli aika kiintoisaa ilman suurempaa kiihkoa seurata KooKoon "päiväni reppuselässä"-kampanjan etenemistä, kun oma johto turvattiin estämällä oman maalin lähistöllä kiekottomiakin miehiä sellaisilla otteilla, joita ei saa soveltaa runkosarjapelissä edes kiekolliseen mieheen. Ei siinä mitään, minun puolestani tässä vaiheessa kevättä saa tuollaista taktiikkaa käyttääkin. Toinpahan vaan tällaisenkin näkemyksen esille, kun KooKoo-leiri itkeskeli Hyvinkään pelin jälkeen Ahmojen kahvauksesta, vaikka harrasti sitä itse aivan yhtä lailla passiivisen pelityylinsä myötä. Ei se ruoho taida sittenkään olla vihreämpää siellä aidan toisellakaan puolella.

Tänään KooKoo oli parempi ja ansaitsi voittonsa. Kuitenkin toivon ja aika pitkälti uskonkin, että tosi hyvää peliä vaaditaan KooKoolta torstaina, mikäli joukkue ei halua, että tulen jo kolmannen kerran viikon sisällä vierailulle armaaseen kaupunkiinne.
 

Afan

Jäsen
Tapaus Juvakoskesta

Hmm... KooKoon kannattajat näyttävät vajonneen maan alle tosipelien alettua. Täytynee sitten keskustella itsensä kanssa.

Eilisen ottelun erääksi ratkaisukohdaksi osoittautuneesta Juvakosken 25 minuuttisesta on hiljalleen muodostunut kuva omia näköhavaintoja ja muualta kuultuja yhdistelemällä.

Juvakoski sai ilmeisesti mailasta naamansa aloituksen jälkitilanteessa. Kun tuomari ei katsonut tapausta rangaistuksen arvoiseksi (lue: ei nähnyt), päätti Juvakoski ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja huitaista Somppia mailalla heidän kohdatessaan muutamaa sekuntia myöhemmin. Tämän kohdan näinkin, ja yllättäen Somppi huitaisikin samanaikaisesti niin ikään aika napakasti Juvaa.

Siinä vaiheessa keitti, kun vastustajan taitopelaaja tarjoili korkean mailan jatkeeksi velä napakan huitaisun. Hanskat jäähän ja perään. Somppi teki aika viisasti pudottautuessaan jäihin ja suojatessaan kasvojaan, sillä osallistumalla tappeluun jälki olisi voinut olla turhan rumaa.

Korostan, että Juvakosken tempaus oli mielestäni harkitsematon ja typerä, ja ottelurangaistus oli ainoa oikea tuomio. Pohtia voisi kyllä sitäkin, olisiko Sompin tekosista voinut arpoa hieman enemmän kuin 0 minuuttia. Vaan turhapa sitäkään enää on jossitella. Peli on pelattu, ja ajatukset torstaissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös