Otteet runkosarjassa 2021–2022

  • 65 840
  • 465

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Älkää nyt pistäkö tervaa ja höyheniä niskaan, mutta... joukkueen pelihän on viimeiset kolme ottelua ollut ihan hyvännäköistä. Telkkarin kautta vielä kaikki nähnytkin.

Paketti on huomattavasti paremmin kasassa kuin koskaan, virheiden määrä on selkeästi vähentynyt... ja 9 pistettä kolmeen matsiin päästämällä vain yksi (hyvin kyseenalainen) maali omiin. Okei - Lampinen on ollut ihan liekeissä kyllä myös.

Joka tapauksessa - mä olen nyt oikeasti tykännyt katsoa tuota tekemistä. Tämän illan SaPKo-matsi oli yksi pelillisesti kokonaisuutena parhaista K-Espoolta näkemistäni.

Nyt ollaan oikeasti hyvään suuntaan menty.
Olen ihan samaa mieltä. Tänään oli kahdeksan junnua mukana mikä varmasti näkyy Hyökkäyspelissä. Aiemminkin mainitsin tuosta oman pään kiekollisesta pelaamisesta mikä on parantunut harppauksin alkukaudesta. Silloin varmaan joka toinen kerta menetettiin kiekko karvaajalle tai muuten vaan hukattiin se. Nyt pääosin päästään kiekon kanssa keskialueelle ja usein ylikin. Toki niitä virheitä omassa päässä edelleen sattuu mutta nyt niiden määrä on ns. normaali. Tuon asian saaminen kuntoon on hyvä perusta viisikkopelin rakentamiselle.

Lisäksi kiekoton puolustaminen on parantunut merkittävästi.
 

Vepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Toivottavasti minuakaan ei kieritetä tervassa ja höyhenissä mutta olen itsekin hämmästynyt siitä, miten peli on kummasti parantunut viime aikoina. Voisiko syynä olla se, ettei joukkueessa ole enää ns. isompia tähtiä? Näyttäisi ainakin että nyt pelataan enemmän joukkuepeliä nuoruuden innolla. Jani Lampiselle toivoin jo lokakuussa isompaa roolia ja kaveri on mielestäni ryövännyt ykkösmaalivahdin paikan lähes 95% torjunnoilla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: E

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mites junnuvahvistukset? Entä Tuomaala? Isompaa tonttia tarjolla jne.
En halua (tai osaa tässä kokonaisuudessa) ketään pelaajaa nostaa framille tai arvioida sen kummemmin, mutta... mielestäni kaikki pelaajat tänään pelasi parempaa ja tiiviimpää joukkuepeliä kuin aiemmin. Peli oli kontrolloidumman ja järkevämmän oloista kuin aiemmin.

Nuo kaksi 5-0 -voittoa oli jopa pelillisesti huonompia kuin tänään. Jotenkin oli koko ajan se fiilis, ettei vieraalla ole mitään palaa, koska joukkue oli pelin päällä oikeastaan koko 60 minuuttia.

Ainoa harmi oli tuo SaPKon maali, joka rikkoi Lampisen nollaputken. Ja siitäkin kyllä olen sitä mieltä, että olisi pitänyt hylätä maalivahdin häirintänä.
 

Ristimollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hyvä ja varma esitys Espoolta pitkästä aikaa tauko teki hyvää ja päästiin selvästi harjoittelemaan ongelma kohtia ja se näkyy pelissä. Tästä on hyvä jatkaa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Kukapa olisi uskonut, että kolmen ottelun voittoputki maalierolla 12-1 saadaan aikaan ilman ainuttakaan ylivoimamaalia.

5 vs 5 pelaamisen parantumista täällä on toivottu, muutamat kirjoittajat ovat sitä jo nähneetkin ja myös tilastot tukevat tätä. Lisäksi aloituksissa on skarpattu syksyyn verrattuna. Kolmessa edellisessä ottelussa voitot aloitukset ovat menneet 25-22, 27-20 ja 36-25. Yhteensä siis 88-67, eli 57% aloituksista voitetaan. Ero tässä on huomattava syksyyn, jolloin voitto-% oli luokkaa 40%. Nyt kiekko tulee omille kolme kertaa viidestä, kun aiemmin se oli 2 kertaa viidestä. Jo tämä helpottaa pelaamista ja samalla säästää energiaa. Alivoimapelaaminen on myös kolmessa viimeisessä onnistunut täydellisesti, eli yhtään ei ole mennyt omiin alivoimalla pelatessa. Uskon, että nämä kaksi asiaa ovat saaneet oman pään pelaamisen näyttämään paremmalta. Toki siinä varmasti muitakin syitä.

Tilastollisesti selkein parannuskohde on ylivoima. Tehokkuus pitäisi saada sinne 20% hujakoille pitkällä aikavälillä.

Suunta on kuitenkin oikea ja sitä suuremmalla syyllä odotan innolla hallille pääsemistä.
 

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Juniori-ikäisiä oli tosiaan kahdeksan, mutta neljä heistä on pelannut joko pääosin tai melko paljon Mestis-joukkueessa. Eilen oli mukana kolme ensikertalaista ja yksi oli pelannut aiemmin yhden ottelun Mestiksessä.

Itse olen iloinnut eniten joukkuepuolustuksen parantumisesta. Vastustajan hyökkäykset saadaan ohjattua kulmiin ja maalinedusta on pääosin saatu pysymään puhtaana.

Ylivoimapelistä en voi olla enempää samaa mieltä @The Nikkari kanssa.
 
Se on sitten K-Espoo neljän ottelun voittoputkessa. SaPKo kaatui jälleen 1-2. Sanotaan, että ansaitusti, koska tekivät yhden maalin enemmän. Nehän ne lasketaan. Pelillisesti SaPKo oli kyllä jonkin verran niskan päällä, mutta maaleja eivät saaneet aikaiseksi kuin yhden komean ylivoimamaalin. K-Espoon toinen (jälkimmäinen) maali oli jotakuinkin samanlainen kuin SaPKon ainokainen, poikittaissyöttö ja laukaus. Suurin yksittäinen syy K-Espoon voittoon oli Taponen, erittäin varmaa työskentelyä läpi ottelun. Huono ei ollut Nousiainenkaan SaPKon maalilla, mutta Taposelle tuli enemmän vaikeita torjuttavia. SaPKon puolustus oli huolimaton syötöissään ja niistä aukesi pari hyvää paikkaa K-Espoolle. Espoo ei juurikaan kikkaillut puolustuspäässä vaan toimitti kiekon keskialueelle, jos eivät helposti päässeet hyökkäykseen. Peli oli siisti, törkeyksiä ei pelissä ainakaan minun silmään osunut, muutama komea taklaus, joista useammin vastasi SaPKo.
Ei ollut katsomossa viittä sataa eläkeläistä antamassa painetta vierailijoille ja siinä oli varmaan ottelun ratkaisu.
Tuomarit hoiti tehtävänsä ok.
 
Poistuin noin viisi sekuntia ennen pelin loppua, koska aloitus jäi keskialueelle. Näköjään Wacklin oli maalin vielä tehnyt.
 

Ristimollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hyvä taistelu voitto oltiin pelillisesti alakynnessä. Paljon uusia jätkiä kokoonpanossa joten voitto maistui entistä paremmalle, Taponen oli kentän kuningas.
 

LaBarbera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hieman särähti korvaan McLeanin pelin jälkeisessä haastattelussa kommentti, että tauon jälkeen pelaajat ovat keskittyneet enemmän joukkueena pelaamiseen, eikä henkilökohtaisiin tehoihin.

Voiko tuon tulkita kuittina joitain pois lähteneitä pelaajia kohtaan?
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Voiko tuon tulkita kuittina joitain pois lähteneitä pelaajia kohtaan?
Kyllähän Bambin pelaaminen välillä vähän siltä näytti, mutta vaikea olla samaa mieltä Kurtiksen kanssa. Enemmän tuntui siltä, ettei paikoista lauota. Hyvä kuitenkin, jos joukkueen yhteispeli alkaa löytymään.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Noniin voittoputken myötä ollaan noustu takaisin kolmannelle sijalle ja mahdollisuus on rästipelien myötä ottaa vielä toinen sija. Tykkään kyllä tästä meidän tiivistyvästä pelistä ja toivottavasti joukkuehenki on parantunut. Hyviä Teams-puheluita soiteltu selkeästi Koronassa. Yksi asia on varmaa, oli maalissa Lampinen tai Taponen niin maalivahtiin ei kyllä hävitä tällä kaudella.


Ensi viikolla pitäisi olla kolme peliä jotka huipentuu sunnuntain Suomi-Sarjaklassikkoon FPS:ää vastaan. Tällä hetkellä ollaan 2 ja 3, joten iso peli tulossa. AVI:ltahan huomenna on tulossa toivottavasti höllentäviä päätöksiä edes jonkun verran niin Peliitat ja FPS peliin voisi päästä jo yleisöäkin
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tykkään kyllä tästä meidän tiivistyvästä pelistä ja toivottavasti joukkuehenki on parantunut.
Tähän vahva sama! Vielä kun pääsee hallille, niin kyllä kelpaa!

Raskaita viikkoja tulossa, jos sairastupa ei tyhjene. Esimerkiksi Ollikainen on pelannut vain 15 ottelua, Takaveräjä 13 ja Keskitalo 23. Siihen päälle Salmelan, Bambin ja Elon poistuminen kokoonpanosta. Eipä juuri ole päästy parhailla pelaamaan. Pakko kuitenkin olla tyytyväinen kahteen peräkkäiseen voittoon junnupitoisella rosterilla. Saadaan hyvä pohja tulevalle kaudelle.

Muutenkin neljä voittoa putkeen maalierolla 15-2 on huikea suoritus. Ylivoima vielä kuntoon, niin kyllä kelpaa!

Edit. Elo poistui vain kerran.
 
Viimeksi muokattu:

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Itseltä mennyt tämä kyllä ohi.

Hyvä jos näin. Elin siinä uskossa, että vasta aikaisintaan 14.2. nähdään kevennyksiä.
”Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto arvioi parhaillaan Helsingin ja Uudenmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien alueiden kokoontumisrajoitusten lieventämistä. Virasto tekee tarkemman päätösharkinnan sairaanhoitopiireiltä pyydettyjen lausuntojen pohjalta. Päätökset on tarkoitus tehdä arviolta maanantaina 7.2.2022 ja ne tulisivat voimaan heti tiistaina 8.2.2022.”

AVI:n tiedotteesta tämä. Huomenna ollaan siis viisaampia.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Kohta tulee kaksi vuotta täyteen tätä pandemiaa täällä, ja edelleen jossakin on töissä ja suuressa päätösvallassa palkattuja ihmisiä, joiden mielestä ratkaisu tehdä päätöksiä ihmiskontaktien rajoittamisesta on kertoa ihmismäärä kaikkia koskevana lukuna, huomioimatta tilojen kokoja tai ominaisuuksia. Luulisi, että siellä AVI:ssakin olisi jo kahdessa vuodessa (noin 700 päivää ollut aikaa) tajuttu, että 50 ihmistä 7000 istumapaikan hallissa ja 50 ihmistä 75 istumapaikan teatterissa ei pitäisi olla samanaikaisesti voimassa. Ei missään tilanteessa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt kun ton pöpön on itsekin koko perheen voimin käynyt läpi, ei voi kuin ihmetellä näitä rajoituksia. Joo, se voi oikein paskalla tsägällä olla vakava tauti, mutta niin voi kyllä todella moni muukin. Suurin osa ihmisistä saa sen kuitenkin oireettomana - tai kuten itse, vähän darraisena olona parin päivän ajan - ja sen takia pistetään koko maa polvilleen. Nomutta, tää lienee toisen ketjun asioita.

Toivottavasti suhteellisuudentaju joskus palaisi noihin rajoituksia määrääviin elimiin.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tänään taas kohtuullisen junnupitoinen joukkue jalkeilla. Kauden alussa taidettiin olla sarjan vanhin joukkue ja tänään suurella todennäköisyydellä sarjan nuorin. Hienoa, että saadaan nuoria ajettua sisään, mutta vähän pelottaa U20-joukkueen sijoituksen puolesta.

Voitto Kokkolasta olisi kova saavutus tänään, mutta mielestäni täysin mahdollinen. Veikkauksen kerroin 3,80 on aika korkea. Saa nähdä miten Hermes pärjää Kiekko-Espoon A-junnuja vastaan.
 

boerje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Tampereen Ilves
Tänään taas kohtuullisen junnupitoinen joukkue jalkeilla. Kauden alussa taidettiin olla sarjan vanhin joukkue ja tänään suurella todennäköisyydellä sarjan nuorin. Hienoa, että saadaan nuoria ajettua sisään, mutta vähän pelottaa U20-joukkueen sijoituksen puolesta.

Voitto Kokkolasta olisi kova saavutus tänään, mutta mielestäni täysin mahdollinen. Veikkauksen kerroin 3,80 on aika korkea. Saa nähdä miten Hermes pärjää Kiekko-Espoon A-junnuja vastaan.
Mestiksen kokoonpanojen mukaan taistoon lähdetään vain viidellä pakilla. Toivottavasti ei väsy iske kesken pelin.

2. maalivahtina tänään Toni Suolinna, joka on tällä kaudella näköjään jo ehtinyt pelata Kiekko-Espoon kaikissa U18- ja U20-jengeissä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Vituiks meni ja melko reippaasti. No, kai sitä vois keskittyä toviksi olympiakiekkoiluun.
Hallillehan pääsee vasta sunnuntaina, joten ihan hyvä idea. Harmi, että otettiin noin rumasti pataan, mutta elämä jatkuu. Toivottavasti saadaan ukkoja pois sairastuvalta sunnuntaiksi ja sellainen lento päälle, joka kuuluu yleisön edessä olla.
 

Tangens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kannatan paikallista seuraani
Eilisestä pelistä on jo vuorokausi, mutta koen tarvetta tulla nostamaan vielä pari tilastokummajaista, jotka johtuivat runkopelaajiston poissaoloista.

Joona Tamminen tuskin olisi ennen kauden alkua arvannut, että tulisi tällä kaudella pyörittämään ykkösylivoimaa A-kirjain rinnassaan. Milläköhän sijalla Tamminen olisi ollut kapteenirankingissa kauden alkaessa?

Niko Somppi taas sai jääaikaa peräti yli 22 minuuttia, kun hän aiemmalla Mestis-urallaan ei ollut kertaakaan kellottanut yli 15 minuuttia otteluun.

Yleisesti ottelun kokoonpano toi mieleen kevään 2016 ja Blegin viimeiset hetket, kun kokoonpanoon raavittiin kenet nyt junnuista satuttiin keksimään, ja aiempia rivipelaajia istutettiin puoliväkisin isoon rooliin. Onneksi tätä kestää nyt vain ohimenevän hetken, niin tällaiset yksittäiset ottelut voi ottaa viihteenä, eikä tappiosta jaksa olla kovin allapäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös