Otteet kaukalossa 2016–2017

  • 304 332
  • 2 658

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
joiden oikea pelipaikka olisi jossain Ranskan sarjassa - mukaan lukien tähtihankinta Bertrand. Aivan sysipaska tähtihankinta.

Niin.. sen enempää tässä ketään syyllistämättä voi kyllä todeta, että olisihan Bertrandilla eilen ollut paikka viimeistellä parikin, ja tuoda Ässät peliin mukaan. Siitähän hänelle liigatason huippupalkkaa maksetaan, että omalla yksilötaidollaan hänen pitäisi olla kykenevä kääntämään pelien suuntaa..

Noin yleisellä tasolla täytyy sanoa, että mihinkään vähänkään pidempään tappioputkeen ei nyt olisi edelleenkään varaa, vaan kyllä nyt venymistä huutaisi huomenna Kuopiossa. Loukkaantumisissa vallitsee sellainen kauhun tasapaino, että se kiistatta vaikeuttaa kautta koko ajan ikävän paljon. Nämä paikkurit eivät Ässillä ole vielä mitään liigatason pelaajia. Sanoin itsekin jo aiemmin, että esimerkiksi jo tuossa edellä mainitulle Nutolle voi tosiaan näyttää ovea kauden jälkeen, ei hänelle ensi kaudella joukkueessa mitään sijaa ole..
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En puhu tämän päivän ottelusta, mutta ihan yleisesti, että on kyllä Ässät pelannut loistavan kauden tähän asti. En olisi ikinä ennen kautta uskonut, että ovat tässä vaiheessa kautta keränneet noin paljon pisteitä tuolla materiaalilla. Siis oikeasti paperilla Ässät on mielestäni ihan neljän huonoimman joukossa. Mikä on salaisuus? Valmentaja? Kaikki kehittyneet?
Olet selvästikin hieman provosointirusina suussa, mutta kyllä viestissäsi silti pointti on. On totta että Ässät on pelannut materiaaliinsa nähden erinomaisesti. Uskoisin että suurin syy tähän on valmennuksessa. Kädetön materiaali on vedetty huippukuntoon ja tästä syystä Ässät on monessakin pelissä luistellut vastustajan jalat alta. Jää nähtäväksi riittääkö poikien potku koko loppukaudeksi, mutta toistaiseksi se on riittänyt hienosti.

Myös taktinen puoli on kunnossa. Aho peluuttaa pelaajia vahvuuksillaan ja lähettää joukkueen puolustamaan nöyrästi ja kurinalaisesti. Suurin muuttuja edelliskauteen verrattuna on siis valmennus.

Lisäksi täytyy muistaa Ässien perinteiset vahvuudet, eli Poriin haetaan pelaajia, jotka eivät välttämättä ole aiemmin päässeet parrasvaloihin syystä tai toisesta, mutta joissa nähdään potentiaalia joka voi purskahtaa esiin vaikkapa heti ensimmäisellä kaudella, kunhan vain valmennetaan heitä oikein. Näistä esimerkkeinä voidaan nähdä Suoranta ja Seppälä. Itsekin varmasti olet huomannut, kuinka esimerkiksi raumalaisista tissiposkista on kasvanut miehiä, kunhan ovat päässeet oikeaan ympäristöön treenaamaan oikeilla metodeilla. Ne kaverit siirtyvätkin Ässistä isommille areenoille pelaamaan isommista rahoista lähes järjestään. Katsotaan nyt tuleeko Tommilasta seuraava. Itse en näe hänessä sen kummempaa potentiaalia, mutta ihan kelpo liigapelaaja hänestäkin voidaan saada.

Vastakysymykseksi voisin kysyä, että Lukko on pelannut ihan päin persettä tälläkin kaudella. En olisi uskonut ennen kautta että teikäläiset pystyy kusemaan hommat tälläkin kaudella, mutta kyllä se vaan näyttää mahdollista olevan, vaikka kyseessä onkin yksi liigan suurseuroista, jolla on käytännössä rajaton budjetti. Se ero muihin seuroihin vaan on, että muut seurat (kuten Ässät) voittavat sen mestaruuden edes joskus, mutta Lukko ei näytä voittavan koskaan. Mikä on salaisuus? Laitatteko te jotain siihen vesijohtoveteen? Porissa pelaajat kehittyy, mutta Raumalla taantuu, mikä juttu?
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olemme eri mieltä tästä, minusta Viljanen ylipelasi tilanteen ja jäi tästä syystä jälkeen. Vanhaa perisyntiä.
Ennemmin Viljanen alipelaa tilanteessa kuin ylipelaa. Ahon puolustuspelaamiseen kuuluu kiekollisen voimakas paineistaminen, joka tuossa ei toiminut. Kiekottoman Tappara pelaajan tekemä screeni Viljaselle oli selvä. Pieni kontakti oli taitava ja huomaamaton joten meni tuomareille läpi, mutta selkeästi tarkoituksellinen. Toinen tapparalaisen rike tapahtuu maalin edessä, kun Jasu ennen maalia lyö Kiilholmalta mailan pois kädestä.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Tuo maali syntyi täysin siitä kun, oliko Jere Karjalainen?, blokkasi Viljasen pois. 2min Tapparalle olisi kuulunut, jos sääntöjen mukaan olisi menty.

Minusta Viljanen ihan itse luisteli itsensä ulos tilanteesta. Liikaa vauhtia ja intoa. Ihan kuin Viljanen yrittäisi päästä miehensä edelle sen sijaan, että yrittäisi pysyä miehen ja maalin välissä. Joka suunnanmuutoksella Viljanen luisteli enemmän ja enemmän ohi miehestään, kunnes lopulta oli jo pari metriä jäljessä miehen noustessa kulmasta maalille. Enemmän malttia ja vähemmän koohotusta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mielenkiintoinen tilastofakta löytyy kun katsotaan Liigan 3 vähiten maaleja tehneet joukkueet: Kärpät, IFK ja Ässät. Tämä ei ole ihan jokavuotinen juttu.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ennemmin Viljanen alipelaa tilanteessa kuin ylipelaa. Ahon puolustuspelaamiseen kuuluu kiekollisen voimakas paineistaminen, joka tuossa ei toiminut...

Pelitapa ja yksittäisen tilanteen pelaaminen on eri asia. Haapalan ja Viljasen taitoero on sen verran suuri, että Viljasen ei kannata lähteä yksi ykkösessä paineistamaan voimakkaasti vaan pelata kiekon ja maalin välissä, tämä hänen olisi pitänyt tässä tilanteessa tiedostaa. Nyt Viljanen lähti liian innokkaasti Haapalan mukaan, eikä enää toisen käännöksen jälkeen ehtinyt mukaan. Sinun näkemällä screenillä ei ollut suurta merkitystä, koska Viljanen oli jo jäljessä käännöksen jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Todella huolimatonta ja merkkausvirheitä joista avautui Tapparalle ilmaiseksi paikkoja. Walli ja Vuorisalo olivat ainakin täysin kuutamolla usein...

Niin monta kertaa tuli Vainosen Mikkoakin ikävä kun katsoi mm. Wallin koomailuja. En ihmettele tosin yhtään kun Vainonen halusi siirtoa, hän kun oli jatkuvalla syötöllä fanien hampaissa, vaikka pelasi peruspakin ruutunsa ihan hyvin.

Ässillä on paljon miehiä saikulla, niitä uusia ratkaisijoita kaivattaisiin nyt taustalta, jotka kykenevät ottamaan roolia. Ässien peruspelaaminen on kuosissa niinkuin on ollut koko kauden, mutta kokeneiden pelaajien poissaolot näkyvät ja aina joku myös saisi vanhoista kalstaaneista löytää jälleen sen uuden kevään, mm. Kiilholma kykenee paljon parempaan peliin kuin mitä tällä kaudella on miehestä saatu irti.

Positiivista kun tilanteesta hakee niin nuoriso saa kosolti peliaikaa, mutta siihen huutoon pitäisi kyetä myös vastaamaan kun paikka on näyttää. Siellä on kovia kehitysaskeleita ottaneita nuoria mm. Varttinen ja Juhola, sitten on osa myös vielä täysiä raakileita liigatason peleissä.
 
Viimeksi muokattu:

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pelitapa ja yksittäisen tilanteen pelaaminen on eri asia. Haapalan ja Viljasen taitoero on sen verran suuri, että Viljasen ei kannata lähteä yksi ykkösessä paineistamaan voimakkaasti vaan pelata kiekon ja maalin välissä, tämä hänen olisi pitänyt tässä tilanteessa tiedostaa.
Eli sinun pelitavassa taitavia pelaajia vastaan ei pidä lähteä paineistamaan, vaan antaa tila suosiolla ja pelata passiivisesti. Okei, ainakin minä olen toista mieltä ja kuvittelen olevani myös Ahon kelkassa tässä asiassa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli sinun pelitavassa taitavia pelaajia vastaan ei pidä lähteä paineistamaan, vaan antaa tila suosiolla ja pelata passiivisesti. Okei, ainakin minä olen toista mieltä ja kuvittelen olevani myös Ahon kelkassa tässä asiassa.

Ei vaan tilanteet pitää lukea tilannekohtaisesti. Uskoisin, että myös Aho painottaa tätä, eikä kannusta päättömään ryntäilyyn. Uskoisin, että Ahon pelitavassa puolustavan pelaajan tärkein tehtävä on pysyä kiekon ja maalin välissä, kun vastustajalla on kiekko selkeästi hallussa, eikä ryntäillä painetta antamaan. Käsittääkseni painetta annetaan siinä vaiheessa kun kiekollinen tilanne on epäselvä tai on mahdollisuus ylivoimaan tilanteessa, ei silloin kun kiekko on vastustajalla selkeässä yksi ykkösessä ja vastassa on liigan taitavin pelaaja. Tai sitten Aho on hölmö.

Minusta Viljasen olisi pitänyt häiritä Haapalaa, mutta samalla varmistaa ettei tämä pääse nousemaan maalille nähdyllä tavalla. Nyt hän lähti liian rajusti Haapalan mukaan, jäi ratkaisevasti jälkeen toisessa käännöksessä ja keskusta aukesi.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Käsittääkseni painetta annetaan siinä vaiheessa kun kiekollinen tilanne on epäselvä tai on mahdollisuus ylivoimaan tilanteessa, ei silloin kun kiekko on vastustajalla selkeässä yksi ykkösessä ja vastassa on liigan taitavin pelaaja. Tai sitten Aho on hölmö.
Voit pitää Ahoa hölmönä, itse en pidä. (Ainakaan pelitapa asioissa) Ässät pyrkii aina antamaan tasavoimalla vasrustajan kiekolliselle painetta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voit pitää Ahoa hölmönä, itse en pidä. (Ainakaan pelitapa asioissa) Ässät pyrkii aina antamaan tasavoimalla vasrustajan kiekolliselle painetta.

Jokainen joukkue pyrkii paineistamaan omalla alueellaan kiekollista, nyt on kyse siitä miten se tehdään. Tilanteissa, joissa kiekko ei ole vielä selkeästi vastustajan hallussa tai kiekollinen vastustaja on tilanteessa yksinään, annetaan painetta agressiivisesti riskillä. Kun kiekko on selkeästi vastustajalla ja hänellä on kavereita, paineistus tehdään pienemmällä riskillä. Pystyään edelleen aktiviisena, mutta samalla huolehditaan, että keskusta pysyy tukossa pelaamalla kiekon ja maalin välissä.

Viljasen olisi kuulunut pysyä aktiivisena Haapalan iholla, huolehtia kuitenkin siitä ettei pelaa itseään ulos. Nyt hän pelasi ylipelaamisella, höntyilyllä itsensä ulos tilanteesta ja oli näin osasyyllinen 4 - 1 maalin. Suurin syyllinen oli kuitenkin Kiilholma, joka hävisi oman taistelunsa 100 - 0 maalin edessä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tilanteessa jossa sekunttia ennen lyödään maila pois käsistä ei puolustaminen välttämättä ole kovin helppoa.

Ei, eikä varsinkaan hyökkääjäpelaajan selän takana. Kiilholma pelasi tilanteen alusta loppuun huonolla asenteella ja tästä syystä Jasu vei tilanteen 100 - 0. Jos asenne olisi ollut kohdallaan, Kiilholman maila olisi ollut Jasun mailan alla ja hän itse olisi ollut maalin ja Jasun välissä.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vastassa oli eilen toki liukkaita hyökkääjiä, mutta kyllä kolme viimeistä maalia tuli omista nukahduksista. Huolimatonta puolustamista ja pelaamista joka maalissa minun mielestä. Tappara oli eilen lyötävissä. Eipä tuomaritkaan Ässiä auttanut. Bertrandin läpiajossa huitaistiin käsille, päivänselvä rike ja olisi kuulunut tulla rankkari. Kova oli myös tuomio maalin hylkäyksessä.
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei, eikä varsinkaan hyökkääjäpelaajan selän takana. Kiilholma pelasi tilanteen alusta loppuun huonolla asenteella ja tästä syystä Jasu vei tilanteen 100 - 0. Jos asenne olisi ollut kohdallaan, Kiilholman maila olisi ollut Jasun mailan alla ja hän itse olisi ollut maalin ja Jasun välissä.
Otti varmaan mallia Niko Peltolan pelaamisesta 2-1 maalissa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Otti varmaan mallia Niko Peltolan pelaamisesta 2-1 maalissa.

Niin, kun ne muutkin. Valitettavasti Kiilholman asenne on ollut jo pidempään tuollaista, tämä oli vaan hyvä esimerkki. Ässillä näyttää olevan käsissään kohtuu kallis ongelma, koska Kiilholma tuskin mahtuu keväällä näillä otteilla kokoonpanoon. Ja kuitenkin hänellä on ensi kaudesta sopimus.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Jotain tarttis kohtapuoliin varmaan tehdä. 9min ja peli KalPaa vastaan käytännössä ohi. Alkaa olla kohta sellainen lukko jokaisella äijällä, että perustekeminenkin menee taisteluksi. Mihin ne hyvät otteet katosivat yhtäkkiä muutaman pelin aikana?
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässillä on maalinteko-ongelma ollut jo pitkään, ja nyt alkaa ilmetä se ongelma, että omiinkin menee liikaa...tai ainakin toinen veskari on hukannut torjuntavireensä jonnekin. Toivottavasti Lukko peliin saadaan homma toimimaan, sillä tämä viikko ei saisi mennä kokonaan ilman pisteitä!
 

Hecquefeuille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari-Pekka, Pantse
Nämä turhat viestit voisitte tunkea sinne otteluketjuun, kiitos.
Viestini soveltuu otsikon aiheeseen toisin kuin sinun. Joten oliko sinulla jotain annettavaa ketjuun?

En ole noin sekavaa peliä Ässiltä vähään aikaan nähnyt. Ensimäisessä 10 minuutissa Ässät roiskii kiekkoa päätyyn ja KalPa pyörittää. No kai tämä Ahon pelikirja sitten näin toimii. No en tiedä voiko tuolta hyökkäykseltä silti kauheasti odottaa, Kärki ainoana luovana pelaajana (varauksiin Makkonen ja Kerälä) osaa luoda peliä ja muut koohottavat vieressä laput silmillä.
 

Mikel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Liverpool
Käsittämätön lähtö otteluun. Ahonen vetää nyt ihan vihkoon, mahtaako olla sopparineuvottelut muualle kesken? Perjantaina joukkueella todella kova näyttöpaikka kotiyleisön edessä. Harvoin olen Anssi Ritarin kanssa samaa mieltä, mutta nyt kyllä ässäpelaajat pelaavat huolestuttavan haluttomasti ja seisoen.

Toivotaan, että lukemat pysyvät tänään siedettävinä, jotta perjantain otteluun olisi mukavampi lähteä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös