Mainos

Ottawa Senators 2016–2017

  • 19 115
  • 60

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Lazar on taistellut mononukleoosin kanssa, eikä tainnut osallistua ollenkaan harjoitusleirille. Eiköhän se sieltä äkkiä nouse kokoonpanoon, kunhan saa muutaman kunnon pelin alle farmissa. Waiver-vapaahan mies kuitenkin vielä on.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Lazar on taistellut mononukleoosin kanssa, eikä tainnut osallistua ollenkaan harjoitusleirille. Eiköhän se sieltä äkkiä nouse kokoonpanoon, kunhan saa muutaman kunnon pelin alle farmissa. Waiver-vapaahan mies kuitenkin vielä on.

Juuri näin. Omien sanojensa mukaan Lazar on hyvässä kunnossa, mutta tarvii ehdottomasti pelejä alle päästäkseen hyvälle tasolle. Alkukaudesta AHL:n puolella vastuuta tulee varmasti runsaasti 5vs5 pelin lisäksi myös yli- sekä alivoimalla ja eiköhän Lazar melko nopeasti ylhäällä pelaa taas.

Harjoituskausi on ohi ja melko rikkonaista on ollut useammankin pelaajan osalta. World Cupissa pelaajia ei ollut Karlssonin lisäksi muita, minkä takia olisi ollut hyvä tilaisuus saada ketjuja ja ryhmityksiä kuntoon jo ennen kauden alkua kilpailijoihin verrattuna. Stonen, Smithin, Lazarin sekä MacArthurin loukkaantumiset eivät kuitenkaan tähän kovinkaan laadukkaita vaihtoehtoja antanut. Stone ja Smith sentään on kokoonpanossa Torontoa vastaan kauden avauksessa. Myös loistavan harjoituskauden pelannut Phil Varone aloittaa ylhäällä.

Kokoonpano kauden avaukseen lienee jotakin tämänkaltaista:

Hoffman - Turris - Stone
Smith - Brassard - Ryan
Varone - Pageau - Pyatt
Dzingel - Kelly - Neil

Methot - Karlsson
Phaneuf - Ceci
Boro - Wideman

Anderson
Hammond


Puempel ja Chabot kärkkyvät myös paikkaa pelaavasta kokoonpanosta. Claessonin asettaminen waiverseihin viittaa siihen, ettei hänelle käyttöä nähdä. MacArthur aloittaa kauden odotetusti loukkaantuneiden listalta.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Kauden avaus takana. Peli oli hyvin samankaltaista kuin pitkälti viimekin kaudella. Todella sekavaa, joukkuepuolustamisesta ei tietoakaan, mutta maaleja Senators osaa tehdä. Melkoinen Matthews show Kanadan pääkaupungissa kävi heti kauden alkuun näyttäytymässä, mutta pisteet jäivät kuitenkin Senatorsille, mikä on kaikkein tärkeintä. Jatkoajalla Matthewsin ote hiukan herpaantui, mutta muuten oli kyllä aivan ilmiömäinen debyytti häneltä.

+ Ottawassa on kuusi pelaajaa, joilta voi odottaa jopa yli 60 pisteen kautta. Alakentistä apuja maalintekoon ei hirveämmin ole tulossa, joten kärkimiesten on onnistuttava, jos pudotuspeleihin halutaa. Hoffmania (0+0) lukuunottamatta kaikki kärkimiehet (Karlsson 1+2, Turris 2+0, Ryan 1+1, Brassard 1+1, Stone 0+2) aloittivat kauden heti vähintään kahdella pisteellä. Tärkeät onnistumiset avainpelaajille heti alkuun. Hoffman taisi viime kaudella kolautella tolppia eniten koko sarjassa ja tässä tilastossa sentään otti heti tukevan otteen kärkisijoista tällekin kaudelle!
+ Alivoima oli viime kaudella aivan luokatonta ja todennäköisesti koko sarjan huonointa. Torontoa vastaan neljä alivoimaa ja oli jopa ihan mallikasta tekemistä. Tämän kanssa on aivan varmasti tehty töitä ennen kauden alkua ja hyvä niin.
+ Yksilöistä mainittava kolmikko Karlsson, Turris, Brassard. Karlssonille yksi täppä miinusmerkkistä yhteen Matthewsiin maalin, mutta muuten aivan kertakaikkisen loistava kauden alku kapteenille. Kolme pistettä ja +3 taululle. Koko 37 sekuntia kestänyt jatkoaikakin oli jälleen kerran täysin numeron #65 dominointia. Loistavaa peliä myös alivoimalla. Turrisissa on potentiaalia, mutta viime kauden loppu oli pelottavan huono. Olin odottanut, että Brassard ottaisi paikan puhtaana 1. sentterinä, mutta Turris hoiti tuon homman ensimmäisessä pelissä mallikkaasti. Ratkaisu kruunasi hyvän pelin. Brassard joutui "tyytymään" 2. sentterin paikkaan ja hiukan pienempään peliaikaan, mutta oli kyllä loistava startti häneltäkin. Pelissä oli jopa pieniä havaintoja siihen, että Bobby Ryan olisi vihdoin löytänyt itselleen tutkaparin. Yhden pelin perusteella ei tietenkään voi suurempia analyyseja heittää, mutta Brassard - Ryan pari vaikutti löytävän toisensa aika hyvin. Ei ainakaan toistaiseksi ollut ikävä flegmaattista Zibanejadia...

+/- Ottawa on melko nimettömistä persoonista huolimatta yksi sarjan viihdyttävimmistä joukkueista. Maaleja ropisee kumpaankin päätyyn ja taklauksia satelee jatkuvasti.

- Kapea materiaali. Sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa. Eilen hyökkäyksessä kentällä nähtiin kaksi pätevää kenttää, J-G Pageau sekä viisi neloskentän pelaajaa. Varonella on potentiaalia sekä MacA & Lazar toisivat toki tähän muutoksen, mutta näillä mennään toistaiseksi. Puolustuksessa kaksi hyvää paria sekä Boro - Wideman, jonka taso parina ei kyllä riitä näihin peleihin. Wideman on näemmä ylivoimallakin vasta 4. vaihtoehto Karlssonin, Phaneufin ja Cecin jälkeen, eikä miehellä ole mitään annettavaa alivoimalle. Paljon pitää petrara tuosta, jos haluaa pysyä kokoonpanossa. Chabot voi saada debyttinsä hyvin nopeasti, jopa seuraavassa pelissä.
- Joukkuepuolustus, missä pelaa? Torontolla oli ajoittain sellaisia jaksoja, että vyöryivät aivan miten tahtoivat Sens maalille. Anderson pelasi hyvän pelin neljästä takaiskusta huolimatta. Vaikka Senators osaakin maaleja tehdä, niin tuolla puolustuksella jokainen joukkue tekee vähintään neljä Senators verkkoon. Vähän turhan hankalaksi menee pelit pidemmän päälle katsottuna...

Toronto antoi itsestään kyllä kelvollisen ja ennen kaikkea mielenkiintoisen kuvan. Matthewsin lisäksi Nylander ja etenkin Marner olivat todella näkyvässä roolissa ja kyseisten herrojen kehitystä on mukava katsoa kauden mittaa näin kilpailijan leiristäkin.

La - Su yönä jatketaan kotona Montrealia vastaan. Nämä pelit ovat parin edellisen kauden aikana olleet kyllä melkoisen viihdyttäviä. Toronton tavoin myös Montrealilla paljon mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia riveissä.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Neljä peliä takana ja tuloksena kolme voittoa, mikä on kyllä ainakin tarpeeksi hyvä suoritus. Kotona on voitettu kaikki kolme peliä. Atlantin divisioonassa muuten joukkueet pelanneet 12 ottelua kotona ja peräti 11 voittoa näistä kotijoukkueille. Buffalo on ainut, joka onnistunut jäämään kotikaukalossa ilman voittoa kertaalleen. Pelissä on ollut paljon hyvää ja paljon huonoa, mutta yksi asia ainakin on pysynyt samana. Senators on edelleen yksi sarjan viihdyttävimmistä joukkueista...

Joukkueen avainlukuja:
- 16 tehtyä maalia (2. eniten sarjassa)
- 16 päästettyä maalia (2. eniten)
- Ylivoima 1/11 = 9.1% (24. paras)
- Alivoima 10/13 = 76,5% (22. paras)
- Aloitukset 54.2% (9. paras)
- Taklauksia 102 (2. eniten)
- Blokkeja 53 (2. eniten)

Luvut tässä vaiheessa kautta ovat luonnollisesti lähes hyödyttömiä, mutta pieni pohja kuitenkin. Hyökkäys toimii vieläkin todella hyvin. Joukkueessa on paljon nopeita pelaajia ja pelitapa on ollut todella aktiivinen. Maalille mennään ja sieltä tulostakin tulee. Puolustus sen sijaan vuotanut jälleen kerran hurjasti. Kaikkein eniten voi kuitenkin olla huolisaan erikoistilanteita. Erikoistilanteet olivat jo viime kaudella todella heikkoja ja sama näyttäisi jatkuvan edelleen. Alivoimapelissä on ollut pelillisesti petrausta ja kannattaa huomioida myös se, että Ottawa on onnistuntu kahdesti maalinteossa alivoimalla. Ylivoima on saatava paremmaksi.

Yksilöistä esille on nostetta vähemmän yllättäen Erik Karlsson. Karlssonin peluutus on hiukan muuttunut uuden valmentajan alaisuudessa. Vaihdot ovat lyhyempiä, mutta niitä on selvästi enemmän. Tämä on varsin fiksu muutos, jossa peliaika ei ole merkittävästi pudonnut, mutta energiaa tuntuisi riittävän enemmän näin. Viime kaudella Karlsson pelasi keskimäärin 27 vaihtoa peliä kohden ja vaihdon pituus oli 1:04. Nyt neljän pelin jälkeen
vaihtoja on keskimäärin 36 ottelua kohden, mutta yksittäisen vaihdon pituus vain 0:45. Ylivoimalla Karlssonin vastuu on pienentynyt, eikä mies ole montaa täyttä kahta minuuttista enään kentällä ollut. Alivoimalla Karlssonin vastuu on kasvanut hurjasti alivoimaa hän on pelannut enemmän kuin ylivoimaa. Viime kauden 1:19/peli näyttää tällä hetkellä alivoimalla lukemaa 3:26. Karlsson on ottanut paikkansa siis myös ykkösalivoimasta ja hyvin onkin pelannut.

Ylivoima-ajan vaihtuminen alivoimaan ei vielä toistaiseksi ole näkynyt pisteissä. 4 peliin tehot 2+5=7 ja päälle +7, jolla jaetaan mm. Methotin kanssa koko sarjan +/- tilaston kärkipaikkaa. +7 Karlsson - Methot parille on myös melko hyvä ottaen huomioon, että joukkueena Senatorsin maaliero on +1.
Phaneuf (-4) ja Ceci (-3) on sitten ottanut suurimman osan vastaan. Sekä Phaneufilta että Ceciltä muutenkin todella heikko alku kauteen. Järjestäen aina ovat omassa päässä helisemässä. Cecin ollessa kentällä Ottawa on laukonut 46 kertaa ja päinvastoin Ottawan päähän on lauottu 82 kertaa. -36 laukausta omiin päin neljässä pelissä on karmaiseva saldo ja samalla myös koko sarjan toiseksi heikoin lukema. Karlssonin vastaavat lukemat ovat 86 ja 66 (+20), jotka ovat vähemmän yllättäen selvästi paras Senators joukkueesta.

Hyökkääjien osalta leveyttä on löytynyt odotettua enemmän. Dzingel, Pyatt ja Kelly ovat ainakin alussa ylittäneet odotukset alakentistä. Tästä kolmikosta on erityisesti nostettava esiin Dzingel, jonka energisyys on hienoa katsottavaa. Näyttäisi myös siltä, että Zack Smithin onnistunut viime kausi ei ollut välttämättä edes suonenvetokausi, vaan Smith on jatkanut loistavaa kahden suunnan peliä tämänkin kauden alussa. Sopii hyvin rouhimaan Brassardin ja Ryanin kanssa.

Kuusi pelajaaa on tehnyt vähintään kaksi maalia neljän ottelun jälkeen, eikä lista sisällä Hoffmania, Brassardia ja Stonea jotka ovat lähtökohtaisesti joukkueen kolme parasta maalintekijää. Kaikin puolin hyvä aloitus kauteen. Varone ja Chabot ovat saaneet näytönpaikat, mutta eivät niissä aivan hirveän edukseen esiintyneet. Chabot saa varmasti vielä myöhemmin hiukan suuremmalla roolilla uuden mahdollisuuden. Pyatt ja Dzingel ovat pelanneet ainakin itsensä pidemmäksi aikaa ylös ja Neil/Kelly/Pageau kolmikko alakentissä pysynee koko kauden ylhäällä ilman loukkaantumisia. Yksi paikka olisi hyökkäyksessä jäljellä ja jos MacArthur ei kuntoudu, niin Lazar ottanee tuon muutaman viikon sisällä itselleen, ellei Puempel/Varone esitä ihmeitä lähitulevaisuudessa.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Anderson jätti joukkueen henkilökohtaisiin syihin vedoten. Paluulle ei ole toistaiseksi minkäänlaista aikataulua, joten hieman kapeammalla mv-materiaalilla joutunee Ottawa pelailemaan jonkin aikaa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Joko Mäkinen kertoi väärin tai todennäköisemmin en kuunnellut huolellisesti, mutta ilmeisesti vaimollaan se syöpä onkin. Toivotan joka tapauksessa vahvasti voimia. Toivottavasti Anderson pystyy myös ammattiaan toteuttamaan.
 

Alfkarl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Anderssonin vaimolla siis todettu syöpä. Kaveri on kyllä palaamassa takaisin joukkueen pariin ja juurikin vaimonsa pyynnöstä. Joukkueen kannalta hyvä juttu koska Hammond loukkaantui Calgary pelissä ja on ainakin kaksi viikkoa poissa peleistä.
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Eilen tylsähkön puoleinen peli, mutta juuri hankittu Mike Condon maalissa ja Vancouver jäi nollille. Anderson vaimonsa tukena ja Hammond vaivaisena sivussa, toivon mukaan Condon pystyy myös jatkamaan hyviä otteitaan. Ei nyt ihan nollille tarvitse joka ilta vastustajaa jättää, mutta kuitenkin.

10 peliä takana ja melkoisen yllättäen Ottawan tilasto 7-3-0 ja kolmen pelin voittoputki alla.
Erinomainen alku siis kauteen siitäkin huolimatta, että maaliero on vain kahden maalin verran plussan puolella, ylivoima on liigassa sijalla 25 (11,1%) ja alivoimallakin joukkue on keskikastia (sija 16, 81,8%).
Tässä kun ottaa huomioon että valmennus on uusi, GM tekee ensimmäistä kauttaan joukkueen johdossa (jos kohta apulaisena on häärinyt jo pitkään) ja hallille ei tunnu juurikaan tunkua olevan katsomoihin, niin onhan tuo aika uskomaton startti kauteen.

Marraskuussa vielä kahdeksan peliä kotona ja viisi vieraissa, toivon mukaan sinne hallille vähän tulee elämää tässä marraskuun aikana.
Eugenen herkkä kirstu ei varmaan koko kautta kestä näitä 13,000 katsojan iltoja.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Anderson vaimonsa tukena ja Hammond vaivaisena sivussa, toivon mukaan Condon pystyy myös jatkamaan hyviä otteitaan. Ei nyt ihan nollille tarvitse joka ilta vastustajaa jättää, mutta kuitenkin.
Ilmeisesti Anderson aloittaa tänään maalilla. Driedger lähetetty samalla farmiin.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Ilmeisesti Anderson aloittaa tänään maalilla. Driedger lähetetty samalla farmiin.

Mielenkiintoista pomputtelua Andersonin kanssa, vaikka totta kai ymmärtäähän tämän.

Condon aloitti melkoisen vakuuttavasti. Edellisessä kolmessa pelissä vain yksi takaiskumaali, joten puolustuspeli on kokonaisvaltaisesti ainakin parantanut huomattavasti. Anderson sekä Condon ovat olleet viime peleissä kyllä loistavia. Onneksi parannettavaakin kuitenkin riittää, sillä rottamiehen viittaamat erikoistilanneprosentit ovat kyllä vieläkin kehnot, jos halutaan keväällä taistella runkosarjan jälkeen hyvistä sijoituksista.

Pelaajaliikenteistä mainittakoot, että Thomas Chabotin (#18, 2015) matka jatkui takaisin Saint John Sea Dogsin riveihin, jossa aloitti ensimmäisessä pelissä 1+2 tehoillaan. Kunnon näytönpaikkaa nuorukainen ei itse peleissä oikein saanut, mutta kaiketi ihan viisas ratkaisu. Vuoden päästä uusi yritys ja toivottavasti Chabot kykenee vuoden päästä ottamaan paikkansa suoraan Senatorsin pelaavasta kokoonpanosta. Samaisen sarjan (QMJHL) pistepörssiä johtaa tässä vaiheessa kautta Filip Chlapik (15, 14+12=26), joka on Ottawan #48 varaus vuodelta 2015.

Curtis Lazarin kausi on alkanut alhaalla heikohkosti, kuten koko Binghamtonin. Seitsemän pelin jälkeen koossa ainoastaan kaksi voittoa. Lazarille seitsemässä pelissä tehot 2+0. Pitää kyllä parannusta tulla, jos kuvittelee esimerkiksi Dzingelin/Pyattin paikalle pyrkimään. Puempel on ollut suhteellisen virkeä edellisissä otteluissa, mutta hän siellä on ensimmäisenä listalla, jos jonkun pitää lähteä hakemaan vauhtia alhaalta.

Parin tunnin päästä jatkuu jälleen pelit. Tällä kertaa vastassa kotona Buffalo, joten voitto olisi tilauksessa. Stone ei onneksi missannut toistaiseksi enempää kuin yhden pelin ja palaa tänään kokoonpanoon. Myös Zack Smith pystyy kolhuista huolimatta pelaamaan. Claesson ottaa paikkansa kolmosparissa ja Widemanilla huilivuoro. Anderson maalissa.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Kausi etenee ja mikä tärkeintä pistetili karttuu tasaiseen tahtiin jatkuvasti. Peli on kokonaisuutena muuttunut kauden edetessä valtavasti. Alkukauden hurlumhei kiekosta on päästy eroon ja nyt peli on varmasti ainakin osittain sellaista, jota Boucher haluaa nähdä. Edellisestä yhdeksästä ottelusta saldona on 6-2-1 maalieron ollessa 15 - 11. Edellä mainittujen yhdeksän ottelun aikana Senators, eikä kukaan vastustajista ole kertaakaan tehnyt enempää kuin kolmea maalia. Senators puolustaa joukkueena loistavasti, jota ei ikimaailmassa olisi uskonut viime kauden ja tämän kauden ensimmäisten pelien perusteella. Jos 9:n peliin päästää 11 maalia ei kyse ole pelkästään loistavasta joukkuepuolustamisesta vaan myös loistavasta maalivahtipelistä. Craig Anderson on ollut huimassa iskussa ja antaa yhdessä Condonin kanssa joukkueelle joka ilta mahdollisuuden taistella voitosta.

+ Kuudesti tällä kaudella peli ollut tasan varsinaisen peliajan jälkeen ja näistä viidestä on Senators napannut extrapisteen loppujen lopuksi. Sarjataulukkoa katsoessa nuo viisi extrapistettä on melkoisen tärkeitä. Jatkoajalla saldona 2-1 ja rankkareilla 3-0. Kokonaisuutena 5-1 on erinomainen lukema. Karlssonille toinen ratkaistu ottelu rankkareilla viime yönä.
+ Alivoima. Viimeiset vuodet Senatorsin alivoima on ollut aivan kauheaa, mutta nyt on valoa tunnelin päässä. Senators päästi kauden viiden ensimmäisen pelin aikana 6 maalia alivoimalla, mutta noiden jälkeen viimeisen 11 ottelun aikana ei olla Senatorsia alivoimalla yllätetty. Toisinsanoen Senators ei ole päästänyt alivoimalla maalia 11 otteluun ja 27 alivoimakertaan. Tämä on ihan kiitettävä saldo. Yhtä äkkiä Senators on jo sarjan 4. paras alivoimajoukkue prosenteilla mitattuna. Phaneuf - Ceci ja Methot - Karlsson parit ovat toimineet loistavasti alivoimalla ja hyökkääjistä Kelly, Pyatt, Pageau ja Smith etunenässä pelaavat hyvää alivoimaa.
+ Erik Karlsson. Tuleekohan Senatorsille ikinä niin sanotusti hyvä jakso, jossa ei ole tarvetta kehua Karlssonia? Tuskin. Karlsson on illasta toiseen täysin omalla tasolla kenttäpelaajista ja johtaa joukkuetta hyökkäyspään lisäksi myös nykyään näemmä puolustuspäässä. Loistavaa peliä alhaalla ja etenkin alivoimalla. Eilinen syöttö Turrisin maaliin oli piste numero 399, joten kohta paukkuu seuraavat sataset. Samalla Karlsson nousi myös "all time" pistepörssissä sijalle 100 puolustajien osalta. Aktiivipelaajista edellä ovat Green (#96, 406), Byfuglien (#95, 406), Suter (#93, 414), Phaneuf (#79, 436), Burns (#78, 437), Weber (#71, 456), Keith (#65, 470), Campbell (#62, 494), Markov (#48, 548), Chara (#40, 579),
+ Kyle Turris. Odotin itse, että Brassard ottaa paikkansa 1. sentterinä, mutta Turris on näyttänyt toisin. Tärkeitä maaleja runsaasti ja tasaisella tahdilla.

- Ylivoima. Jos on alivoimalla päästetty koko kauden aikana vain 6 maalia, niin ylivoimalla niitä on tehty vain 4. Hyvistä tuloksista huolimatta Senatorsin ylivoima on sarjan huonoin tällä hetkellä (8.9%). Ymmärrän, että Boucher haluaa peluuttaa Karlssonia myös alivoimalla eikä hänenkään kestävyys riitä jokaiseen vaihtoon kentälle, mutta ylivoimalla Karlsson saisi kyllä pelata enemmän. Tällä kaudella Karlsson ei ole pelannut molemmissa yv kentissä, kuten aiemmin. Poikkeuksillista lahjoista hyökkäyspelin suhteen olisi kuitenkin sen verran etua, että hänen ympärilleen ylivoima(t) pitäisi ehdottomasti kasata.
- Hoffmanin ja Pageaun ketsuppipullot. Tiukasti on korkki kiinni ja kaipaisi onnistumisia. Joka pelissä monesti niin lähellä, mutta ei vain uppoa mistään. Pageaun osalta tosin mainittava, että hän on pelannut kokonaisvaltaisesti hyvin, mistä +3 on hyvä esimerkki, vaikkakin paikoista ei ole osunut.
- Ryanin ja Brassardin kokonaisvaltainen pelaaminen on parannuttava ja paljon. Kummallakin on edellisestä 8 ottelusta saldona 0+1, vaikka pelaavat lähes kolmanneksen peleistä isolla vastuulla ja kaiken lisäksi joukkue on vielä voittanut suurimman osan näistä otteluista. Hoffman & Stone saavat jatkuvasti jotain pientä aikaiseksi, vaikka tehot ovat uupuneet, mutta tältä kaksikolta odotetaan enemmän kaikin puolin.
 

ipaz

Jäsen
Jatkoajan NHL-palstan hmv-joukkue pelaa tällä hetkellä nimettömällä miehistöllään yllättävän hyvää kiekkoa. Sijoitus idässä viides ja viimeiset 10 ottelua sujunut nousujohteisesti 5-3-2. Mutta mikä vaivaa ottawalaisia lätkäfaneja? Senatorsin yleisömäärät ovat pudonneet jyrkästi viime kaudesta ja halliin on vaivautunut tällä kaudella keskimäärin 15250 katsojaa per ottelu, mikä on yli 3000 vähemmän kuin normaali yleisömäärä. Canadian Tire Centre vetää parhaimmillaan lähes 20000 katsojaa, joten tällä kaudella tyhjiä penkkejä on riittänyt.

Onko lippujen hintoihin tai kausikortteihin tullut muutoksia, vai onko käynyt niin ettei Erik Karlsson pelkästään vedä porukkaa lehtereille. On meinaan lähes huolestuttavaa, kun kanadalaisjoukkueen yleisömäärä ja varsinkin hallin täyttökapasiteetti on NHL:n alempaa luokkaa.
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Syitä on varmaan monia, mutta uskoisin että ainakin omistajan tiukka kulukuri on johtanut siihen että vuodesta toiseen kovat hankinnat jäävät tekemättä, joukkue jurnuttaa vuodesta toiseen keskikastissa ilman sen suurempia muutoksia, markkinointi on ilmeisesti ollut erityisen heikkoa, negatiivinen julkisuus (esim. ulkoilmapelin kariutuminen, jopa varmaan Alfredssonin ja Senatorsin sittemmin korjattu välirikkokin vielä kummittelee) ja hallin sijainti kaupungin ulkopuolella huonoine liikenneyhteyksineen ovat varmaan yhdessä tehneet sen että tänä vuonna ei erityisesti ketään ole kiinnostanut hallille rämpiä. Jossain vaiheessa nuo kaikki varmaan sitten ovat vaan asettuneet linjaan ja nyt siellä sitten on sellainen suuri lopahdus mielenkiinnossa päässyt käymään.

Huolestuttavaahan tuo on, varsinkin kun suunnitteilla on Ottawan keskustaan uuden hallin rakentaminen. Kurjahan sitä on rakennella jos väki ei käy vanhassakaan. Eikä sekään tietysti ylennä mieltä, että jo valmiiksi tiukan budjetin joukkue ei kerää edes kunnon lipputuloja. Korppikotkat kaartelevat jo ja ajoittain nouseekin huhuja joukkueen muutosta paremmille markkinoille, jotka varmaan joka kerta syövät väen kiinnostusta sitoutua joukkueeseen, olivat ne perättömiä tai ei.

Sääli sinänsä, hyvä alku kauteen tuntuu tosiaan jäävän vähän näiden kaukalon ulkopuolisten ongelmien varjoon. Erityisesti puolustus on tällä kaudella nostanut Boucherin myötä profiiliaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Alfie saa tänään pelinumeronsa Senatorsin kotiareenan kattoon.

Millaisia mietteitä palstan Sens-leirissä on Curtis Lazarista? Tällä kaudella 15 peliä tehoilla 0+0 ja jos viime kaudelta ottaa viimeiset 20 peliä mukaan laskuihin niin saldoksi saadaan 35 ottelua tehoilla 1+2. Plus/miinussaldokin noissa 35 pelissä seitsemän maalin verran miinuksella. Samalla on menettänyt jo waiver-vapautensa eli enää ei mene AHL:ään kehittymään ilman waivereita (lyhyet kuntoutusjaksot toki mahdollisia). NHL:ssä Lazar on nyt pelannut 158 ottelua ja tehnyt niissä ainoastaan 12 maalia, eli nuo junnuvuosien hienot maalimäärät (kahdella viimeisellä junnukaudella 38 ja 41 maalia) eivät ole ollenkaan siirtyneet NHL:n puolelle. Onko Lazarin otteet olleet kuitenkin luokattoman heikkoja tilastoja paremmat, eli luottoa hänen suhteensa riittää vielä vai joko aletaan puhua menetetystä lupauksesta?
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Onko Lazarin otteet olleet kuitenkin luokattoman heikkoja tilastoja paremmat, eli luottoa hänen suhteensa riittää vielä vai joko aletaan puhua menetetystä lupauksesta?

Ikävä kyllä alkaa jälkimmäinen olla aika lähellä. Lazar on vielä nuori ja tekee kaukalossa paljon oikeita asioita, mutta ne liittyvät nimenomaan alakenttäpelaajan rooliin, missä Lazar on parhaimmillaan. Olisi melkoinen yllätys, jos parin viime kauden perusteella Lazarista joskus kehittyisi kunnon pistenikkari tai edes lähelle sitä. Tämän hetken taso on aika lähellä 4. kentän ja AHL:n välimaastossa, joten petrausta on pakko tapahtua, jos tulevaisuudessa haluaa menestyä edes alakentissä.

Lazar on pelannut kesän 2013 draftatuista pelaajista 10. eniten NHL:ssä (156 peliä), joten ei voida kuitenkaan flopista puhua vielä, mutta kieltämättä Lazarilta olisi voinut ehdottomasti odottaa enemmän - etenkin tällä kaudella.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Suomen osalta menneistä nuorten kisoista ei hirveästi muisteltavaa jää, mutta Senatorsin osalta kisoista jäi kyllä varsin hyvä maku. Ottawan varauksista kisoissa pelasi viisi pelaajaa, jotka kaikki ovat syntyneet vuonna 1997. Kanadaa edusti Thomas Chabot (#18, 2015), Yhdysvaltoja Colin White (#21, 2015), Tsekkiä Filip Chlapík (#48, 2015) ja Ruotsilla oli tuplat Filip Ahlin (#109, 2015) ja Jonathan Dahlénin (#42, 2016) muodossa. Viime kesän ykköskierroksen varaus Logan Brown (#11) jäi ehkä hiukan yllättäen Yhdysvaltojen joukkueen ulkopuolella, mutta hyvän edustuksen Senators kuitenkin kisoihin sai.

Thomas Chabot | 7 ottelua | 4+6=10, +4 | Most Valuable Player
Oli ennakkoon selvää, että Chabot on hyvin potentiaalinen huippupelaaja NHL:ssa tulevaisuuden osalta. Chabot valittiin jo vuosi sitten kisojen tähdistökentälliseen ja oli selvää, että rooli Kanadan kovassa puolustuksessa on kova. Chabot yllätti siitä huolimatta kuitenkin ainakin allekirjoittaneen ja varmasti monet muutkin. Nuori puolustaja voitti Kanadan sisäisen pistepörssin ja oli koko turnauksen pistepörssin neljäs. Chabot putsasi myös palkintopöydän täysin, vaikka turnaus päättyikin karmaisevaan pettymykseen ja hopeaan. Chabot valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP), parhaimmaksi puolustajaksi ja lisäksi edusti luonnollisesti Kanadaa ainoana pelaajana tähdistökentällisessä. Chabot oli ensimmäinen puolustaja ikinä, joka on nimetty U20 kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Chabotin kokonaisvaltainen pelaaminen kumpaankin suuntaan oli täysin omalla tasolla. Liike ja kiekolliset taidot olivat ikätovereihin verrattuna hyvällä tasolla, mutta ennen kaikkea fyysisellä puolella oli tullut runsaasti petrausta viime vuoteen. Oli myös hienoa nähdä nuori poika lähes rajattomalla itseluottamuksella, mistä tosin seurasi myös paljon virheitä ja menetyksiä. Niistä huolimatta näen itseluottamusken tässä tapauksessa pelkästään hyvänä asiana. Chabotin kunto on myös melkoisen kovalla tasolla. Liikkui todella paljon kentällä pelaten ajoittain fyysistäkin peliä, mutta kellotti silti aivan järjettömiä peliaikalukemia ratkaisevissa peleissä. Finaalin n. 44 minuuttia on tolkuton lukema siihen nähden, että Kanadalla oli vasemman pakin paikalla kolme ykköskierroksen varausta, mutta siitä huolimatta Chabot pelasi enemmänkin kuin joka toisen vaihdon - ja vielä hyvällä tasolla. Aivan loistava turnaus ja Senators saa Chabotista ensi kaudella jo melkoisen prospectin takalinjoilleen.

Leftin vasempia pakkeja Ottawan rosterista löytyy Marc Methot, Dion Phaneuf ja Mark Borowiecki. Melkoisia puukäsiä ajoittain kaikki kolme, jonka takia Chabot voi hyvinkin äkkiä nousta suureen kiekolliseen rooliin jo ensi kaudella. Methot - Phaneuf - Ceci - Karlsson ovat isoilla sopimuksilla kiinnitettyjä Cecin siltasopimusta lukuunottamatta. Saa nähdä, että muuttuuko nelikko jotenkin, sillä kehityksen jatkossa Chabot ottaa jonkun paikan ylimmästä nelikosta varsin nopeasti, jos vain sopeutuu sarjan vaativuuteen.

Colin White | 7 ottelua | 7+1=8, +5 | TOP 3 Player on Team USA
White otti paikkansa Yhdysvaltojen ykkössentterinä ja hoiti hommansa mallikkaasti alusta loppuun saakka. Muodosti Kellerin kanssa jatkuvasti vaarallisen duon ja osoitti olevansa tehokas maalintekijä. Koko turnauksessa 15 vetoa maalia kohti, joista seitsemän maalia riitti maalipörssin toiseen sijaan. Hoiti myös oman tonttinsa hyvin alaspäin ja valittiin mestaruuden voittaneen Yhdysvaltojen kolmen parhaimman pelaajan joukkoon. Yhdysvaltojen 97-98 ikäluokat ovat hoitaneet nyt jo kultaa sekä U18, että U20 kisoissa siinä missä Kanada on jäänyt nuolemaan näppejän. White kuuluu kyseisen ikäluokan ehdottomiin avainhyökkääjiin Matthewsin, Tkachukin ja Kellerin lisäksi.

White ei ole niin selkeä NHL pelaaja lähitulevaisuudessa kuin Chabot, mutta hyvältä näyttää kyllä hänenkin osalta meno.

Filip Chlapik | 5 ottelua | 2+1=3, -2
Chlapikilla on alla hyvä kausi Kanadan nuorten sarjassa ja nuori Tsekki johti jopa kauan QMJHL:n pistepörssiä Charlottetown Islandersin riveissä. Chlapikilla oli suuret odotukset turnaukseen hienon seurajoukkuekauden takia. Otteet olivat kohtalaisia ja hän voittikin Tsekin sisäisen maalipörssin tehden tärkeät kaksi maalia Sveitsiä vastaan. Kaiken kaikkiaan häneltä olisi kuitenkin voinut odottaa enemmänkin - eikä miehestä ollut loppujen lopuksi rakentamaan yllätystä muun Tsekkijoukkueen kanssa.

Jonathan Dahlen | 7 ottelua | 5+1=6, +4
Dahlen kuului Ruotsin avainpelaajiin. Laukoi selvästi eniten (34) koko Ruotsin joukkueesta ja viisi maalia oli toiseksi eniten joukkueesta. Oli ehdottomasti positiivinen yllätys. Jatkaa kauttaan Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Timråssa, jossa rooli on suuri.

Filip Ahl | 7 ottelua | 0+2=2, +6
Varsin mitään sanomaton pelaaja pienehkössä roolissa, mutta tehotilasto herättää huomion. Ei se nyt kovin huonosti mennyt hänelläkään.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Zack Smithille 4 vuoden jatko, kokonaisarvo 13 miljoonaa eli cap hit 3,250,000$

Hyvä kiinnitys. Zack Smith on osoittanut tällä kaudella, ettei viime kaudella kyse ollut sattumasta. Loistavaa kautta pelaa Smith ja sopii hyvin Boucherin palettiin. Loistavan alivoimapelin lisäksi Smith tulee tekemään todennäköisesti myös tälläkin kaudella 20 maalia ja vetänee yli 0.5 pisteen ottelutahdilla, joten hieno jatkosopimus ehdottomasti.

Senators kerää koko ajan tasaisesti pisteitä ja nykyisellä tahdilla menee kyllä heittämällä pudotuspeleihin, mitä moni varmasti epäili alkukaudesta. Ketjukoostumukset ovat vihdoin loksahtaneet kohdilleen ja Senators mättää maaleja tällä hetkellä kolmen kentän voimin. Joukkueen kolme tehokkainta hyökkääjää (Kyle Turris, Mark Stone & Mike Hoffman) pelaavat kaikki tasakentällisin eri viisikoissa. Tämä onkin tuonnut kaivattua leveyttä hyökkäyspelaamiseen, jossa Erik Karlssonin ei enään tarvitse yksin voittaa otteluita.

Suurin yllätys on ollut paperilla 3 kenttä, jossa pelavat Hoffman - Pageau - Pyatt. Pageausta on kehittynyt mainio johtaja "jarrukentälle". Kyseinen kenttä pelaa illasta toiseen vastustajien ykköskenttiä vastaan erittäin hyvällä menestyksellä ja siitä kertoo myös se, että kolmikon +/- tilastot ovat +7, +10 ja +6. Pyattin tason en uskonut alkukaudesta riittävän edes pelaavaan kokoonpanoon, mutta on osoittanut taistelullaan, että miksi hän seuraa valmentaja Boucheria jokaiseen seuraan - todellinen valmentajan luottoratsu. Hoffman tekee alkukauden ongelmien jälkeen jälleen maaleja vakuuttavaan tahtiin. Hoffmanin laukaus on kyllä loistava ja edellisten kahden kauden maalimäärät (27 & 29) jäävät tällä kaudella taakse.

Ceci ja Phaneuf ovat myös petranneet valtavasti todella synkästä alkukaudesta. Condonkin on paikannut Andersonia mainiosti. Miinusta voi heittää oikeastaan vain Bobby Ryanille ja Curtis Lazarille. Ei pojat huonosti ole pelannut, mutta varaa olisi parempaankin. Ryanin osalta tosin kyseessä alkaa olla jo parin vuoden mittainen jakso, joten ehkä se on vain hyväksyttävä, että Ryanin taso on tämä.

Pudotuspelijunan kutsuessa voisi olettaa, että Senators tekee liikkeitä siirtomarkkinoilla ennen loppua, kun palkkakatossakin tilaa on. Clarke MacArthur ei tällä kaudella pelaa, joten kärkihyökkääjää Senators kaipaisi. Sen verran nuori avainkaarti Senatorsilla on, että voisi kuvitella varausvuorojenkin olevan kaupan ensi kesän draftin osalta. Laajennusdrafti tuo toki omat mielenkiintonsa siirtoikkunaan. Esimerkiksi puolustuksessa on kuitenkin Karlsson, Methot, Phaneuf ja Ceci, joista vain kolme voi suojata. Chabot ottanee ensi kaudella paikkansa ylhäältä, jonka takia tällä tontilla saattaisi nähdä jonkinlaista liikettä. Pakki + 1 varaus laatuhyökkääjään saattaisi olla ihan mahdollinen. Duchene sopisi nopeudella ja taidolla palettiin melko upeasti ja saattaisi olla jopa liikutettavissa, mutta sitten heräsin... Ei taida Senatorsin paukut riittää tuohon kalaan.
 
Viimeksi muokattu:

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Mitenkäs Wingels on otettu Sens-fanien & joukkueen puolesta vastaan? Miltä #57:n peli on näyttänyt?
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Mitenkäs Wingels on otettu Sens-fanien & joukkueen puolesta vastaan? Miltä #57:n peli on näyttänyt?

Hyvin kaksijakoiset, mutta enemmän kuitenkin positiiviset ainakin allekirjoittaneella. Wingelsin pelityyli sopii Senatorsin & Boucherin palettiin todella hyvin. Tällä tarkoitan Wingelsin energiaa ja työmoraalia. Ajaa tilanteet loppuun asti ja pelaa vauhdikkaasti ja suoraviivaisesti. Näitä pelaajia Senatorsissa on useampiakin, mutta suurin osa on kiekon kanssa melkoisia tumpeloita etenkin neloskentässä, josta Wingels on itsensä löytänyt. Wingels omaa mielestäni potentiaalin jonkunlaiseen pisteiden tekoon myös alakentissä näihin kiekon kanssa "tumpeloihin" verrattuna, mutta toistaiseksi pisteitä ei ole tullut kuin yksi - sekin avauspelissä. Kuitenkin se, että pisteiden tekemiseen on edes potentiaalia on hyvä plussa, kunhan hoitaa oman varsinaisen roolinsa hyvin - eli suoraviivaisen 4. kentän pelaamisen + alivoiman.

Viikonlopun tuplapeleistä käteen jäi elintärkeä voitto Torontosta ja runsas lista loukkaantuneiden puolella. Bobby Ryan on noin kuukauden sivussa. Jets pelistä ottelun kesken jättivät Hoffman, Stone & Wingels. Etenkin Stonen poissaolo olisi kyllä valtava takaisku, sillä sen verran huikeassa vireessä sarjan aliarvostetuin on ollut jälleen lähes koko kauden. Toivottavasti selviää kuitenkin Trouban niitistä lyhyellä huililla. Mahdollinen Stonen / Hoffmanin pidempi poissaolo pakottaisi Senatorsin käytännössä siirtomarkkinoille, mikäli Kanadan pääkaupungissa halutaan pudotuspeleistä nauttia keväällä.

Edellisestä viestistä on vajaa kuukausi. Mennyt kuukausi on jatkunut melko samanlaisena kuin aiemmatkin, eli pisteitä on kerrytetty tilille tasaiseen tahtiin ja tilanne näyttää edelleenkin hyvälle. Kuukauden henkilökohtaiset plussat Stonelle, joka on ollut ilmiömäinen. Turris & Brassard & Pageau kolmikko johtaa keskikaistaa hyvin ja aloituksetkin on alkanut napsia omille kovalla prosentillä. Alakerrassa kuukauden plussa menee Phaneufille, joka on parantanut jatkuvasti otteita ja siinä sivussa tehnyt pisteitäkin kelvolliseen tahtiin. Epäilin ja ennen kaikkea pelkäsin aluksi Phaneufin kiinnitystä, mutta on kyllä petrannut. Ei missään nimessä cap hitin arvoinen, mutta tärkeä palanen alakerrassa etenkin oman maalin edessä, jossa Senators joukkueena on parantanut huimasti viime kauteen verrattuna. Andersonin paluu ehdottomasti myös positiivinen asia.

Claesson on ollut alakerrassa hyvä ja sai ansaitun jatkosopimuksen myös ensi kaudeksi. Tällä kertaa yksisuuntaisena.

Mielenkiintoiset lähipäivät luvassa Senatorsin taustoilla. Siirtomarkkinoilla saattaa tapahtua.
 
Suosikkijoukkue
(Share) Ilves
Kun tällainen threadi tuli löydettyä, niin täytyy tässä kohtaa nostaa esille, että Ottawaan saatiin pitkästä aikaa taas suomalainen. Omasta näkökulmastani vieläpä varsin mielenkiintoinen sellainen, sillä Jyrki Jokipakka suuntasi Calgarysta 2nd rounderin kanssa vaihdossa Lazariin ja Kostkaan. Lazarin menettäminen vaisuista otteistaan huolimatta kirpaisee, mutta toivon JJ:n ottavan tukevan otteen pelaavasta kokoonpanosta. Luultavasti kuitenkin joutuu rotaatiorooliin ollen hierarkian 6.-8. pakki.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Lazarin menettäminen vaisuista otteistaan huolimatta kirpaisee, mutta toivon JJ:n ottavan tukevan otteen pelaavasta kokoonpanosta. Luultavasti kuitenkin joutuu rotaatiorooliin ollen hierarkian 6.-8. pakki.

Lazar on hyvin mielenkiintoinen tapaus. Debyyttikaudellaan 14-15 näytti siltä, että nyt tuli draftattua hyvä pelaaja. Lazar pelasi hyvin ja ennen kaikkea lupaavasti mitä roolia tahansa. Toisella kaudella odotettiin kehitystä ja ehkä lievästi näin tapahtuikin. Lazar pelasi edelleenki kelvollisesti, mutta "uutuuden viehätys" oli hävinnyt. Rooli vaihtui edelleen jatkuvasti ja Lazar hoiti oman tonttinsa, mutta ei yhtään enempää. Tällä kaudella mikään ei kulkenut. Ei edes Binghamptonin puolella. Itsellä jäi Lazarista mieleen pelaaja, joka voi perjaatteessa pelata mitä roolia tahansa, mutta onko hän missään tarpeeksi hyvä?

Monipuolisuus on jääkiekkoilijalle valtava vahvuus, mutta roolia on vaikea löytää ilman selviä vahvuuksia, jotka johdattavat pelaajan oman roolinsa pariin. Mikä on Lazarin rooli? Sitä en tiedä minä - eikä tiennyt Boucher tai Dorionkaan ja näin ollen siirto oli Ottawalle varsin fiksu ratkaisu. Persoonana Lazar on ihailtavan positiivinen ja mielellään näkisin, että Calgaryssa ura lähtisi nousuun. Taitoja pojalla on ja ikääkin vasta 22v, mutta hänelle pitää löytyä oikea rooli ennen kaikkea pidemmällä tähtäimellä.

........

Lazarista saatu vastine oli ihan kohtuullinen. Menneen kauden näytöillä 1. kierroksen varausta ei odotetusti Senators saanut. Pitkästä aikaa tosiaan suomalaista väriäkin Senatorsiin, mutta ikävä kyllä itse epäilen Jokipakan roolin olevan kyllä marginaalinen ylhäällä. Karlsson & Methot + Ceci & Phaneuf kellottavat yhteensä 45-50min paria kohden. Jäljelle jää sitten 10-15 minuuttia. Wideman on ollut peliaikaansa nähden tällä kaudella hyvä ja uskoisin, että hänellä on melko varma 5. pakin rooli (+ 2yv) takataskussa. Borowieckin kiekolliset taidot eivät ole NHL tasolla, mutta asenne korvaa jotain ja pitäisin hänet Jokipakan edellä pelaavassa kokoonpanossa. Claesson on myös paikkaillut Boroa hyvällä tasolla ja lähtee loppukauteen varmaan aika samalta viivalta Jyrkin kanssa.

Alexandre Burrowsin kauppa kohahdutti. Vastine Burrowsista oli ehdottomasti liian kova - siitä ei ole mitään epäselvyyttä. Toki Dahlenista ei välttämättä ikinä tule Burrowsin tasoista pelaajaa, mutta tällä hetkellä siltä ei näytä. Uskoisin silti, että Burrows oli hyvä kaappaus pelajaatyypiltään. Ottawassa ei hirveästi kokemusta ole ylipäätänsä saati sitten playoffeistakaan. Burrows taisi kokemuksen lisäksi olla myös melko pidetty henkilö Canucksissa niin kanssapelaajien kuin fanienkin mielestä? Tuo lisää kaivattua secondary scoringia kärkimiesten taakse.

Viktor Stålberg oli mielestäni hyvä kaappaus. Todella Ottawamainen pelaaja. Nopeutta piisaa ja oli Carolinassa yksi eniten alivoimaa pelanneista hyökkääjistä. Omaa myös alakenttien muihin laitureihin verrattuna enemmän pistepotentiaalia. Burrowsin tavoin myös Stålberg tuo kokemusta pudotuspeleistä ja näin ollen Senatorskin sai riveihin sen yhden Stanley Cup mestarin!

Chris DiDomenico on todellinen kysymysmerkki. Kaiketi hyvä pelaaja alaspäin ja aloitukset onnistuvat. Boucher & Crawford tietävät tarkalleen mitä saavat. Vuorottelee varmaan kokeneen Kellyn kanssa nelosen keskellä.

.........

Runkosarjasta on neljännes jäljellä. Tampa Bay, Boston ja Florida ovat napsineet kelvollisesti pisteitä, mutta pidän edelleen Senatorsin paikkaa pudotuspeleissä melko varmana. Hyökkäysketjut ovat eläneet todella paljon ja kohta pitäisi löytyä jo oikeita koostumuksia. Burrowsin ja Stålbergin myötä Sens saa nyt myös hiukan laajuutta alakenttien pisteiden tekoon, vaikkakin Burrows todennäköisesti aloittaa 1 kentässä.

Burrows - Turris - Hoffman
Smith - Brassard - Stone
Dzingel - Pageau - Pyatt
Stålberg - Kelly - Wingels

Tällä varmaan lähdetään liikkeelle. Ryan ottanee sitten myöhemmin Wingelsin paikan kokoonpanosta ja Pyatt siirtyy neloseen. Kasassa on äärimmäisen korkean työmoraalin omaava joukkue, joka lienee lisäksi yksi sarjan nopeimmista joukkueista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös