Ottawa Senators 2013–2014

  • 92 267
  • 320

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Erikoinen matsi oli tosiaan. Tuollaisella dominoinnilla mitä Sens esitti ekassa ja varsinkin toisessa erässä matsit voitetaan kyllä 9 kertaa kymmenestä. Tällä kertaa siellä oli vaan sen tason velho kaverin maalilla, että huikeasta määrästä paikkoja ei saanut kuin muutaman sisään. Pari heikkoa suoritusta ensin Cowenilta ja sitten lähinnä Andylta matsin lopussa maksoi lopulta voiton. Karlssonilta tosiaan huikea peli eikä minustakaan voi yhtään nuista takaiskuista laittaa kaverin piikkiin. Eka menee Spezzan ja varsinkin Turrisin piikkiin, toinen täysin Cowenille, kolmas Cowenille ja Andylle. Siitä 2-3 kavennuksesta tuli kyllä mieleen se 11-12 kauden Spezza-Karlsson kaksikon dominointi. Upeasti löytää Spezza Karlssonin takanurkalta. Mitä tulee yllämainittuun Norris-kilpailuun, jos ei voimasuhteet muutu merkittävästi, en usko että Duncan Keithille löytyy tällä kaudella haastajaa Karlssonista tai kenestäkään muustakaan.

Turrisin kentältä myös kyllä hieno esitys, saivat paineen lähes joka vaihdossa kaverin päähän ja osuivatkin kolmesti. Toivottavasti Ryanillakin onnistumisen myötä alkaa osumaan paremmin. Ziban kentälle ja Stonelle ois tosiaan suonu tuolla esityksellä myös onnistumisia. Puolustuksesta heikkoja lenkkejä etsii niin ensimmäisenä tulee mieleen toki Cowen, mutta myös Phillips ja Gryba. Tuntuivat olevan vähän myöhässä joka tilanteessa. Cowen pelasi minusta hyvin aina tuohon jäätävään tunarointiin asti. Andylle oli vaikea peli, neljässä maalissa ei hirveästi palaa ja suurimman osan matsista seisoskeli työttömänä.

Noh välillä käy näin, jos sama höyry pysyy päällä lauantain Rangers-matsiin, uskon että siellä palataan voittojen tielle. Ei tuohon esitykseen nyt kovinkaan pettynyt voi olla.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Mitä tulee yllämainittuun Norris-kilpailuun, jos ei voimasuhteet muutu merkittävästi, en usko että Duncan Keithille löytyy tällä kaudella haastajaa Karlssonista tai kenestäkään muustakaan.

Juuri näin. Duncan Keith ollut tällä kaudella ihan uskomaton, mitä hänen pelejään olen nähnyt. Karlssonille tulee off-pelejä liikaa, joka nakertaa miehen jossakin määrin ulos tuosta Norris-kilvasta. Parhaimmillaan tuo on taidetta, dominoi kiekkoa joka puolella kenttää ja pelaa mahdollisimman yksinkertaista omalla kolmanneksella. Hyökkäys on paras puolustus. Ei tarvi puolustaa ite, jos kiekko on Karlssonilla. Hyvä iskulauseita kun Norrista jaetaan.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Sens-Rangers 1-4

Pisteputki jäi sitten kahdeksaan matsiin kun kotikaukalossa tuli 1-4 takkiin Rangersiltä. Ekaa noin 8 minuuttia lukuunottamatta surkea esitys. Sellainen alkukaudelta tuttu laiskuus paistoi kaikessa tekemisessä muutamaa yksilöä lukuunottamatta. Hirveät määrät helppoja virheitä keski-ja puolustusalueella, eikä hyökkäyspeliä saatu kunnolla käyntiin missään vaiheessa. Maalipaikat pystyi laskemaan yhden käden sormissa ja Talbotin hommat tehtiin todella helpoksi. Suurinosa laukauksista oli helppoja laidoista ja vaikka tuli irtokiekkoja, ei siellä maalin lähellä ollut niitä kukaan hyödyntämässä. Toivottavasti tästä ei lähde taas hommat alamäkeen. Muutamankin pelin slump tähän väliin niin pleijareille saa sanoa hyvästit. Muutama viiva:

-Ziba oli niitä harvoja Smithin ketjun lisäksi jotka edes yritti. Palkittiin tästä ruhtinaallisella 12 minuutin peliajalla.
-Methot teki maalin ja oli muutenkin puolustajista selkeästi paras.
-Karlsson yritti sentään saada hyökkäyspeliä yksin käyntiin kun muut seisoskeli. Plus-merkkinen suoritus vaikka tumpeloi aivan ihmeellisen syötön taakse Stepanin lapaan 1-3 maalissa.
-Phillipsiltä ala-arvoista pelaamista 1-2 ja 1-4 maaleissa. Ekassa päästi Nashin taakseen ja karkaamaan läpiajoon, toisessa menetti kiekon omalla siniviivalla ja kaveri taas läpi.
-Turrisin ja Spezzan ketjut oli aivan yössä.

Vieraskiertuetta taas sitten edessä. Tiistaina Caps, Torstaina Bolts, Perjantaina Canes ja tiistaina Jackets. Kaikkia vastaan käydään kamppailua pleijaripaikoista joten isoja pisteitä jaossa.
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Neljän matsin vierasputkella tosiaan on nyt iso merkitys, kahdeksasta pisteestä on saatava leijonanosa. Tällä hetkellä Sports Club Statsin antamat painotetut todennäköisyydet Sensin pleijaripaikalle ovat melko kehnot, mutta toivoa silti riittää vielä.

Toivotaan, että Rangers-peliä voidaan jälkikäteen katsoa tilastotappiona, joka vaan sattuu osumaan hyvän tammikuun keskelle.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Ensi yönä klo 2 olis Washingtonissa Caps vastassa. Mark Stone oli loukkaantunut eilen harjoituksissa eikä ole mukana ainakaan tänään. Ilmeisesti oli astunut kiekon päälle, lentänyt laitaan ja ranne tai olkapää ottanut osumaa. Da Costa nostettiin sitten ylös korvaajaksi ja näyttäis että ottaa paikan nelosesta Greeningin ja Neilin välistä. Vaikka Da Costa on Bingossa liekeissä ollutkin, olisin kyllä mieluummin halunnut nähdä jonkun laitureista (Schneider/Petersson/Puempel jne.) saavan näyttöpaikan. Varsinkin kun kaverista ei ole mitään hyötyä puukäsien keskellä puolustavassa kentässä. Spezzan laidoissa pitäis viilettää Smith ja Condra. Ziban ja Turrisin ketjut sekä pakisto ja maalivahti pysyvät muuttumattomina.

MacA-Turris-Ryan
Smith-Spezza-Condra
Conacher-Ziba-Michalek
Greening-Da Costa-Neil

Cowen-Karlsson
Phillips-Ceci
Methot-Gryba

Andy


edit.

Ken Warren ‏@Citizenkwarren
Methot out (minor injury), Wiercioch in

Ken Warren ‏@Citizenkwarren
Stone's "upper body" injury could keep him out 1-2 weeks according to Paul MacLean


Methot'kin saanut jonku pikkuvamman eilen harjoituksissa ja on varotoimena sivussa. Mursu vetänyt vissiin saatanalliset treenit kun äijää lakoaa vasemmalta ja oikealta. Stonekin vissiin vähän pitempään sivussa.
 
Viimeksi muokattu:

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kaksi erää jaksoi yöllä kukkia, kaksijakoinen puolisko. Eka erä ja varsinkin alku oli todella hyvää Senatorsilta, mutta ei saanut vain kiekkoa sisään. Karlssonilla oli hyvä paikka jo ekassa vaihdossa, Conacher löi tyhjästä maalista ohi ja Condra ei pystynyt ohjaamaan Spezzan lämäriä.

Tokassa erässä sitten kotijoukkue otti ohjat, mutta Turris teki erän ainokaisen Holtbyn avustuksella. Muutenkin Capitalsin maalivahtipeli tuntui jotenkin epävarmalta. Senators ei pystynyt tätä paremmin käyttää hyväkseen.

Viivat:

- Spezza todella pirteä ja sai näemmä vipassa erässä palkinnon aktiivisesta pelaamisesta. Muuten ylivoima oli surkeaa kaksi ensimmäistä erää.

- Erik Karlsson pelaa elämänsä parasta vaihetta omassa päässä. Tyhmät/hullut ratkaisut on jäänyt taka-alalle ja mies pelaa ihanan simppeliä omissa. Siis niin simppeliä kun tuo vaan voi. Muutenkin taas vahvaa esiintymistä.

- Anderson oli hyvä ja otti tärkeitä koppeja. Vezinatasoa, Vezinatasoa.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Caps-Sens 0-2

Hieno voitto tosiaan Andyn johdolla. Eka erä melko tasainen, mutta Sens keskittyi maalipaikoissa lähinnä paukuttamaan päätypleksiin. Toisessa erässä alkoi osumaan jo paremmin ja Turris sai yllätettyä kaverin moken kovalla ranteella pakin jaloista. Näytti ettei Holtby ollut ollenkaan valmiina torjumaan kun noin levällään oli haarukat. Kolmannessa Caps painoi vähän lujempaa päälle, mutta Sens kesti ja Spezza pamautti ratkaisun ylivoimalla. Hyvä kasvojen puhdistus koko joukkueelta tuon umpisurkean Rangers-pelin jälkeen.

-Andy tosiaan omaa vanhaa itseään ja todella varmoin ottein kauden kolmas nollapeli.
-Spezzalta hieno matsi, harmi että laiturit on kuraa niin ei ole kukaan nuita tarjoiluja laittamassa sisään.
-Turrisilta maalin lisäksi vahvaa tekemistä, komeasti pelasi Ryanin läpiajoon kolmannessa? erässä.
-Karlssonilta kokonaisvaltaisesti erinomainen peli. Cowenkin oli asiallinen vieressä.
-Ceci tuntuu kantavan Phillipsiä harteillaan tällä hetkellä. Paikkailee jatkuvasti kaverin virheitä kun tämä keskittyy lähinnä osoittelemaan käsillään ympäri kaukaloa. Nyt 18 pelin jälkeen ylhäällä voi kyllä jo sanoa että hieno puolustaja on joukkueella käsissä. Nautinto katsoa Cecin työskentelyä molemmissa päissä.
-Ziban kentältä vähän heikompi peli. Da Costan johtama nelonen oli suoraan sanottuna perseestä.
-Onneksi Caps oli ilman Ovechkinia niin eivät päässeet rankomaan nuista tyhmistä jäähyistä. Ylivoimalla ei saatu oikein mitään aikaan. Ainoa maalikin oli Spezzan hieno yksilösuoritus.

Seuraavana vieraskiertueella sitten torstaina Bolts. Perjantaiksi suunniteltu peli Carolinassa siirtyi lauantai iltapäivään eilen perutun Flyers-Canes pelin vuoksi.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Senators update: Methot a healthy scratch against Tampa | Ottawa Senators Extra

Methot oli eilen ilmaissut radiossa tyytymättömyytensä viime pelin katsomokomennukseen ja sanonut olleensa tuolloin terve pelaamaan. Tästä seurauksena päässyt nyt vissiin Mursun koirankoppiin. "Pidetään voittava kokoonpano", täyttä paskaa. Et sie nyt voi istuttaa joukkueen toiseksi parasta pakkia sen vuoksi, että joukkue sattu voittamaan ilman sitä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Senators update: Methot a healthy scratch against Tampa | Ottawa Senators Extra

Methot oli eilen ilmaissut radiossa tyytymättömyytensä viime pelin katsomokomennukseen ja sanonut olleensa tuolloin terve pelaamaan. Tästä seurauksena päässyt nyt vissiin Mursun koirankoppiin. "Pidetään voittava kokoonpano", täyttä paskaa. Et sie nyt voi istuttaa joukkueen toiseksi parasta pakkia sen vuoksi, että joukkue sattu voittamaan ilman sitä.

Oho. Yllättäen kyseessä Methot, joka tosiaan pitäisi olla kolmikossa, minkä ei pitäisi koskaan olla katsomossa. Toki nyt se taitaa olla jo nelikko kun Ceci painelee kovia näyttöjä tauluun illasta toiseen.

Sama kokoonpano siis tänään kuin 2-0 voitossa. Michalek pelaa uransa 600 ottelun tänään.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Bolts-Sens 4-3 SO

Rankkareilla siis Boltsilta takkiin. Eka ja toka erä loppupuoliskoja lukuunottamatta melko pahasti jyrän alla. Kolmannessa sitten 3-2 takaiskun jälkeen sai Sens ihan hyvän höyryn päälle ja polki pari minuuttia ennen loppua tasoihin. Kerkesin jo manata valmentajat alimpaan helvettiin kun ratkaisuhetkillä jäällä oli Greening-Smith-Neil, mutta näköjään kerrankin tuotti tuo kolmikko tulosta. Hienosti taisteli Smith jäästä kiekon kyllä Neilille. Lähellä oli kolmannen lopussa ettei menneet vielä oli, mutta Bishop piti lukemat tasoissa. Jatkoajalla Bolts oli sitten niskanpäällä ja saivat aivan naurettavan ylivoiman kun oma mies(Johnson tai joku) kampitti Palatin. Rankkareilla Ottawan ratkaisuyritykset oli melko heikkoja. Turha hakea suorilla vedoilla kun Bishop peittää niin saatanan hyvin. Kuitenkin ihan hyvä fiilis jäi pelistä ja on se pistekin ihan ok diviisioonakärjen vieraana. Muutama viiva:

-Andylta ihan kelpo esitys, piti joukkuetta pystyssä varsinkin siinä alun Bolts-rynnistyksessä.
-Ylivoima toimi todella hienosti vaikka sen yhden av-maalin päästivätkin. Toivottavasti pitävät tuon Turrisin ketju+Spezza+Karl yhdistelmän kasassa.
-Karlsson urakoi taas kovalla tasolla, Cowenkin veti lähemmäs puoli tuntia ihan mukiinmenevästi.
-Spezzalta taas vahva peli. Tuli mieleen kun Ryanilla on ollut vähän hiljaisempaa, että olisiko aika kokeilla taas Spezzan vieressä. Olis joku joka vois laittaa ehkä passeja sisäänkin. Conacher sitten vaikka Turrisin ja Macin viereen.
-Michalekilta juhlapelissään melko pirteä esitys, voitti kaksinkamppailuita ja luistin liikkui.
-Cecin kokemattomuus näkyi tuossa 3-2 maalissa, mailan hajottua jäi vaan seisoskelemaan ja oma mies sai vapaasti sutia takaa kiekon sisään. Muuten ei moitittavaa. Vieressä Phillipsillä ei vaan kulje. Minun puolesta sais hakea katsomosta vauhtia ja Methot tilalle.

Huomenna sitten jatketaan Carolinassa ja peli alkaa päivällä jo klo 19.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kerkesin jo manata valmentajat alimpaan helvettiin kun ratkaisuhetkillä jäällä oli Greening-Smith-Neil, mutta näköjään kerrankin tuotti tuo kolmikko tulosta. Hienosti taisteli Smith jäästä kiekon kyllä Neilille.

Ja miten Smith pysy kiekossa! Sai melkein omalla sinisellä sen ja paine oli koko ajan päällä. Jäätävä suoritus #15! Eihän Neil voinut jäädä Crombeenille kakkoseksi? Tappelussa tai maaleissa... Kily tuossa tiivisti jo hyvin kaiken oleellisen. Tää joukkue alkaa osoittamaan hyviä merkkejä. Tampa oli niskan päällä, mutta käytti omat tilaisuutensa hyvin hyväkseen ja sitten lopun dominointi.

Ryanista sen verran, että eilen hyviä suorituksia, vaikka koomaili tuon 1-0 maalin kaverille yhdessä Karlssonin kanssa. Oli molemmissa yv-maaleissa vahvasti mukana ja tarjoili yhden 2vs1 Turris-MacA kaksikolle.

Cowen on taas ollut ihan uusi mies parissa viime ottelussa. Hienoa!

Mistäköhän sitä pieraisisi Spezzalle laiturin? Ei saa maksaa paljoa, pitää osata tehä maaleja.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Mistäköhän sitä pieraisisi Spezzalle laiturin? Ei saa maksaa paljoa, pitää osata tehä maaleja.

Moulsonin Mattihan vois olla yksi joka sopis hyvin Spezzan viereen. Soppari tosin loppuu kauden jälkeen ja veikkaisin että 30-vuotiaana hakee kesällä sitä uransa suurinta sopimusta, joten ei välttämättä olis pitkällä tähtäimellä hyvä ratkaisu. Jossakin sitä huhuiltiin Ottawaan tai Kingsiin. Mitähän se hinta sitten olisi, joku koodinimi Puempel+jotakin pienempää. Jos T.Murray antais sedälleen vähän sukulaisalennusta. Tuon tasoista kaveria sitä kuitenkin kannattais lähteä metsästämään, toinen Ryan tyhjentäis melko pahasti prospecti-osaston.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ei ollenkaan hassumpi nimi. Pitkäaikainen ratkaisu olisi meikäläisen mieleen tässä kohtaa. Toki Paulilla on tässä kohtaa vielä aikaa kokeilla ja eilen pelin lopussa yhdessä oli Zibanejad-Spezza-Michalek oli ok. Mika on pelannut sentterinä parhaat pelinsä kyllä, mutta olisihan tuo kokeilemisen arvoinen trio. Milanilla taas maalinteko on edelleen suuri murheenkryyni, eilen taas avopaikkoja hukkasi. Tällä hetkellä vaan yli 4 miltsiä kymmenen maalin miehestä on liikaa. Eikä tuo +/- tilasto miellytä silmään sitten vähää alusta, mutta viime pelien otteet lämmittää mieltä. Vielä kiekkoa pussiin, niin voisi jonkunlaisesta piristyksestä haaveilla. Vähän pahaan saumaan tuli tuo Stonen loukkaantuminen ja toivottavasti myös hän saa vielä lähtöjä Spezzan laidalla, mutta Smith ja Condra on sitten aivan väärät jätkät tohon rooliin.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Jep, en minäkään nuista rentaleista liiemmin innostu tässä vaiheessa. Ehkä sitten kun joukkue on selvä contender. Eiköhän Stone palatessaan pelaa taas Spezzan kanssa, siinä ollut kuitenkin selvästi parhaimmillaan. Siihen vasempaan laitaan vois tietenkin Michalekia kokeilla jos se yhteistyö löytyis. Ziban haluaisin ehdottomasti pitää pidemmän päälle keskellä, aivan eri pelaaja siinä roolissa kuin laidassa.

Pari tuntia Canes-pelin starttiin. Lehner näköjään starttivuorossa ja Methot tulee Wierciochin tilalle.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Canes-Sens 6-3

Sens jatko sitten siitä mihin viime lauantain iltapäiväpelissä jäi, surkea esitys maalivahdista lähtien. Ihan ok alku, jonka jälkeen kaveri lato neljä maalia. Pari Turrisin maalia ja jälleen yhden takaiskun jälkeen Ziban maali toi vieraat vielä kahden maalin päähän toisessä erässä, mutta enempään ei ollut rahkeita. Kolmannessa erässä ei sitten oikein minkäänlaista kiriä missään vaiheessa.

-Positiiviselta puolelta Turris-Mac kaksikko oli mainiossa vireessä ja värkkäsivät 2 maalia.
-Lehneriltä paska esitys. 5 taakse joista yhden imuroi nollakulmasta ja pari muutakin meni hieman helpohkosti.
-Puolustus oli aivan kujalla koko matsin. Gryba jäi ainoana edes hieman positiivisena mieleen.
-Smithin ja Spezzan ketjuilla ei kulkenu ollenkaan kummassakaan päässä.

Toivottavasti tiistaina Columbuksessa ovat paremmin hereillä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Jep, en minäkään nuista rentaleista liiemmin innostu tässä vaiheessa. Ehkä sitten kun joukkue on selvä contender.

Veljenpojan lähtiessä Buffaloon vanhempi Murray antoi haastattelun, jonka perusteella sen odottaminen, että Ottawa olisi selkeä contender, voi olla pitkä homma.

Hänhän sorvasi tuon kahden vuoden jatkon, jonka pituuden osalta hän totesi Ottawan tavoittelevan menestystä nyt ja välittömästi. Sanoi myös, että tulevaisuutta ollaan valmis myymään ja Lazar (ainoana mainittuna) on vain koskematon.

Käsittääkseni Ottawalla on tuo talouspuoli haastavalla tolalla, enkä usko Murrayn pitävän lainkaan varmana, että ensi kauden jälkeen joukkue pystyisi pitämään Spezzan, Ryanin ja Anderssonin, joilla aivan varmasti jokaisella palkkapussi kasvaisi selkeästi nykyisestä (Spezzalla toki vähiten luultavasti). Paljon myös riippuu Lehnerin sopimuksesta (joka tekisi Anderssonin päästämisen mahdolliseksi). Mielenkiintoisesti T.Murray totesi haastattelussaan Buffalon GM:nä, kun kysyttiin maalivahtien palkoista, että ison sopimuksen antamisen suhteen täytyy olla todella varma, ja että Ottawassa on yksi tällä hetkellä RFA:na olevan vahti, joka todennäköisesti tulee ison pahvin saamaan.

Kyllähän tuo Ryanin hankinta oli jo selvä merkki tuosta suunnasta. Eli eiköhän Murray pyri nyt näinä muutamana viimeisenä kautena hakemaan sitä menestystä jokaisena kautena.

Tältä osin voi olla, että Ottawassa on jonkilaisen, vähintään "retoolin" aika, kun Murray valtaistuimelta poistuu.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Tänään mennään taas klo 2 Columbuksessa. Andy aloittaa maalilla ja Wiercioch ottaa Phillipsin paikan puolustuksessa. Phillips sai jonkun pienen vamman Carolinassa ja pidetään varotoimena katsomon puolella. Hyökkäysketjuissa taas pieniä muutoksia. Greening laitettu taas vaihteeksi Spezzan laitaan, eipä kovin suuria odotuksia että tulis toimimaan tälläkään kertaa. Ziba sentään takaisin keskellä ja Condra voi istua ihan hyvin tuohon ketjuun.

Greening-Spezza-Michalek
MacArthur-Turris-Ryan
Conacher-Zibanejad-Condra
Smith-Da Costa-Neil

Cowen-Karlsson
Wiercioch-Ceci
Methot-Gryba

Andy
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Jackets-Sens 2-3

Hieno paluu voittojen tielle 2-3 voitolla Columbuksesta. Alkupuolisko mentiin ehkä hieman Ottawan hallinnassa ja Da Costan kahdella maalilla Sens karkasi parin maalin johtoon. Sinitakit kuitenkin polki hyvin toimineella ylivoimallaan tasoihin tuomareiden viheltäessä aivan mitä sattuu. Spezza kuitenkin sai sudittua maalin edustan irtokiekosta voittomaalin viitisen minuuttia ennen loppua. Kovaa painoi kotijoukkue päälle lopussa, mutta Sens ja Andy kesti. Hyvä esitys koko joukkueelta ja varsinkin puolustuspeli oli todella ehjää. Muutama viiva:

-Da Costalle kauden eka ja toinen maali 8 minuutin peliajalla. Ekassa hyvää maalille ajoa Michalekilta josta sai irtokiekon latoa sisään ja toisessa erinomainen tarjoilu Spezzalta toimistosta.
-Spezzalta vahvaa tekemistä ja onnistumisiakin, kova on yritys kokoajan.
-Mursun miesrakkaus Greening-Smith-Neil kenttää kohtaan on välillä hämmentävää, taisivat olla kahden erän jälkeen peliajoissa kärjessä. Ei sillä, ihan hyvän matsin pelasivat paria kolmannen erän jäähyä lukuunottamatta.
-Andylta taas varmaa tekemistä, maaleissa ei mitään jakoja.
-Karlssonilta taas kokonaisvaltaisesti erinomainen peli. Puolustuksessa ei muutenkaan heikkoja lenkkejä, Cowenilta ja Methot'lta varsinkin vakuuttavaa menoa.
-Tuomareilta aivan ala-arvoinen esitys, ei yhtään mitään linjaa vihellyksissä ja selvimmissä tilanteissa jäi yleensä pilli taskuun. Onneksi yv-maalit meni tasan niin matsi ei tuohon sekoiluun sinäänsä ratkennut.

Torstaina sitten kotona revanssin hakuun Boltsia vastaan. Toinen voitto ois kiva ettei homma taas valu siihen, että voittoa seuraa aina vähintään yksi tappio.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Ottawa Sun: LIVE: WOW! Sens TV deal worth up to $400M

Steve Lloyd ‏@TSNSteveLloyd 2m
Cyril Leeder confirms to #TheDrive on @TSN1200 that the new regional deal means the player budget will increase. #Sens

Todella hienoja uutisia taloudelliselta rintamalta. Sens on neuvotellut ensi kaudesta eteenpäin uuden paikallisen tv-diilin Bell Median kanssa arvoltaan jopa 400 miljoonaa 12 vuodesta. Lisää hynää tulossa siis jopa 30 miljoonaa per vuosi ja Cyril Leeder vahvistaakin, että tämän myötä sisäinen pelaajabudjetti tulee kasvamaan. Rahan kanssa ei pitäisi siis olla niin tiukkaa mikä on kyllä iso juttu kun nuita runkopelaajien sopimuksia on läjäpäin katkolla kahtena seuraavana kesänä. Plussana sitten näin gamecenterin käyttäjänä että suurin osa peleistä siirtyy Sportsnetin amatöörien käsistä TSN:lle.
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Aivan mahtava uutinen!
Nyt alkaa pikkuhiljaa pakoputken seutua kihelmöinyt pelko seuran tulevaisuudesta helpottaa, Melnykin rahapussin pohjan sijaan voidaan alkaa katsoa kunnolla eteenpäin.

Tieto tuli kyllä aivan mahtavaan paikkaan, ensi kaudella on tosiaan iso läjä tärkeitä jatkosopimuksia tehtävänä. Nyt on ainakin Murraylla mahdollisuus kunnon eväisiin siihen hommaan. Ennen kaikkea jatkuvuuden kannalta tämä on kyllä paras mahdollinen uutinen.

Tiedä vaikka tässä voisi oikein alkaa haaveilla jostain vähän isommasta kalasta sieltä free agent apajiltakin jossain välissä. Murray varmaan jo istuu toimistolla capgeek neljässä välilehdessä auki, lasit huurussa ja sihisee innoissaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ottawa Sun: LIVE: WOW! Sens TV deal worth up to $400M

Steve Lloyd ‏@TSNSteveLloyd 2m
Cyril Leeder confirms to #TheDrive on @TSN1200 that the new regional deal means the player budget will increase. #Sens

Todella hienoja uutisia taloudelliselta rintamalta. Sens on neuvotellut ensi kaudesta eteenpäin uuden paikallisen tv-diilin Bell Median kanssa arvoltaan jopa 400 miljoonaa 12 vuodesta. Lisää hynää tulossa siis jopa 30 miljoonaa per vuosi ja Cyril Leeder vahvistaakin, että tämän myötä sisäinen pelaajabudjetti tulee kasvamaan. Rahan kanssa ei pitäisi siis olla niin tiukkaa mikä on kyllä iso juttu kun nuita runkopelaajien sopimuksia on läjäpäin katkolla kahtena seuraavana kesänä. Plussana sitten näin gamecenterin käyttäjänä että suurin osa peleistä siirtyy Sportsnetin amatöörien käsistä TSN:lle.

Mitäs tämä nyt oikeastaan tarkoittaa, muuta kuin että joukkueen taustavoimat vahvistuivat? Lasketaanko nämä tulot TV-sopimuksesta mukaan NHL:n kokonaistuloihin vai miten tämä homma menee? Eli vaikuttaako tämä pieneltä osaltaan myös salary capin kasvuun jatkossa, jos tämä on sitä HRR:ää?
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Mitäs tämä nyt oikeastaan tarkoittaa, muuta kuin että joukkueen taustavoimat vahvistuivat? Lasketaanko nämä tulot TV-sopimuksesta mukaan NHL:n kokonaistuloihin vai miten tämä homma menee? Eli vaikuttaako tämä pieneltä osaltaan myös salary capin kasvuun jatkossa, jos tämä on sitä HRR:ää?

Kyllä tämä toki osaltaan vaikuttaa myös NHL:n kokonaistuloihin.

Kyseessä on siis Senatorsin alueelliset oikeudet otteluiden lähettämiseen televisiossa ja radiossa. Tämä siis tulee kokonaisuudessaan seuralle, mutta lasketaan mukaan liigan yhteistuloihin palkkakattoasioita laskiessa.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Sens-Bolts 5-3

Hienostihan sieltä se toinenkin voitto kaivettiin kotona Boltsia vastaan 5-3. Todella hyvä ja ehjä 50 minuuttia, jonka jälkeen vähän hellittivät 5-1 tilanteessa ja päästivät vieraat vielä parin maalin päähän. Hyökkäyspeli toimi kuin rasvattu ja hommaa helpotti vielä Bishopin loukkaantuminen ekassa maalissa. Kokoonpano oli sama kuin viime matsissa eli Phillips pysyi jonku vaivansa kanssa katsomossa.

Michalek-Spezza-Ziba
MacA-Turris-Ryan
Greening-Smith-Neil
Conacher-Da Costa-Condra

Cowen-Karlsson
Wiercioch-Ceci
Methot-Gryba

Andy

-Andylla hieman hiljaiset kaksi erää, mutta kolmannen lopussa nappasi isoja torjuntoja. Maaleille ei voinut oikein mitään. Eka pomppas Michalekista maalin edestä, toinen läpiajosta ja kolmannessa hirveä maski.
-Turris ja Ryan pelasivat toisilleen maalit mieheen ja koko kentältä erinomainen peli.
-Spezzalta taas hieno peli, komea passi Karlssonin maaliin ja muutenkin vaarallinen jatkuvasti. Spezza keskittyy vihdoin pelaamaan vahvuuksillaan ja lopettanut sen puolustavaksi sentteriksi muuntautumispelleilyn joka johti täysin päinvastaiseen lopputulokseen. Karlssonin kanssa ovat alkaneet löytää kyllä toisiaan siihen vanhaan malliin ja tulosta tulee.
-Methot-Gryba parilta vahvaa tekemistä.
-Kotiylivoima se jatkaa surkealla tasolla, 0/2 ja yks omiin. Jännä homma kun Sens on vieraisssa ylivoimalla liigan ykkönen ja kotona liigan surkein. Yritetäänkö kotona sitten liikaa vai mikä helvetti tuollaisen eron voi tehdä.

Voiton myötä Sens nousi viimeiselle wild card-paikalle, takana tosin hengittää 2 pisteen sisällä 5 joukkuetta joten kaasua ei auta hellittää. Lauantaina sitten jatketaan perinteisellä HNIC-pelillä Torontossa. Isoista pisteistä pelataan ja vaikea iltapuhde varmasti odotettavissa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kyllä tämä toki osaltaan vaikuttaa myös NHL:n kokonaistuloihin.

Kyseessä on siis Senatorsin alueelliset oikeudet otteluiden lähettämiseen televisiossa ja radiossa. Tämä siis tulee kokonaisuudessaan seuralle, mutta lasketaan mukaan liigan yhteistuloihin palkkakattoasioita laskiessa.

Sikäli vain palkkakaton kannalta ikävää, että nuo TV-sopimukset tuntuvat keskittyvän tuonne Kanadan puolelle.

Spectors Hockey | Declining Canadian Dollar Could Slow The Rise Of The NHL Salary Cap. (linkki vie spectors hockeyn sivuille)

Nimittäin jo aiemmin mainittu Kanadan dollarin kurssi suhteessa jenkkidollariin voi aiheuttaa aika koviakin muutoksia tuon capin osalta tulevaisuudessa.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Torontossa oli sitten taas jo perinteeksi muodostuva lauantain mahalasku. Hyvä alku ja parin maalin johtoon jonka jälkeen Leafs (hieman tuomareiden avittamana) paineli ohi. Surkea esitys kokonaisuudessaan alkua lukuunottamatta, josta jäi positiivisena mieleen vain Methot-Gryba pari joka oli hyvä (poislukien 4-3 maalin tunarointi). Heidän lisäksi Greening-Smith-Neil oli sitten hyökkäyksestä ainoita, jotka ilmestyi pelaamaan ja iskivät joukkueen kaikki kolme maalia. Spezzan, Ziban ja Turrisin kentät ei saanu juuri mitään aikaan.

Tänään sitten Pittsburghissa idän kärkijoukkue vastassa, joten ihme on jos pistetili karttuu. Kassian siirtyy Da Costan tieltä takaisin katsomoon, mutta muuten ei ilmeisesti muutoksia kokoonpanossa. Ziba takaisin Spezzan laidassa ja muutenkin ketjut/pakkiparit samat kuin Bolts-pelissä. Maalivahtia ei ole vielä vahvistettu, mutta eikohän Andy jatka.

Michalek-Spezza-Ziba
MacA-Turris-Ryan
Greening-Smith-Neil
Conacher-Da Costa-Condra

Cowen-Karlsson
Wiercioch-Ceci
Methot-Gryba

Murray on ihan tosissaan hyökkääjän perässä ja useat lähteet kertovat, että lauantaina on oltu lähellä jotain pienempää treidiä joka on sitten kussut kalkkiviivoilla. Alla Murrayn ajatuksia aiheesta Sens-tv:n videolla ja Sunin artikkelissa.

Feb. 2: Bryan Murray Video - NHL VideoCenter - Ottawa Senators
Ottawa Sun: Ottawa Senators GM Bryan Murray still looking for a winger
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös