Ottawa Senators 2013–2014

  • 92 266
  • 320

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Hyvä voitto! Ensinnäkin, mitä helvettiä hyökkäyspelaamiselle on tapahtunut? Nyt on mukavan yksinkertaista ja suoraviivaista. Jokainen ketju vetää suoraa kohti maalia. Paras esimerkki tästä tuo Zibanejadin kolmikko (Michalek-Conacher), joka oli todella hyvä tänään. Michalekin paidalla taisi vain vetää joku muu? Sen verran eroa oli ennen-joulua-michalekiin.

Puolustuspelaaminen oli taas tuttua sähellystä. Etsä vaan voi antaa noin paljon harhasyöttöjä omalla kolmanneksella. Et sä vaan voi. Kehikko oli tänään hyvä apu Andersonille ja ilman tota hörppyä (2-2 maali) Andyn ilta oli hyvä. Corvo sähelsi sitten ensimmäisen maalin omiin, mille Anderson ei voinut mitään. Ylivoima tökki myös. Kädet loppuu yksinkertaisesti kesken kun kapteeni on saikulla.

Voittoputkessa!

Yksilöt:

- Stone oli mukavan energinen tänään. Paljon hyviä juttuja, eikä maalikaan kaukana ollut.
- Zibanejad.
- Karlsson taas vähemmän virheitä omissa ja kiekko liikkui nopeasti. Ok peli jo sen nojalla kun omissa ei pahoja tilanteita syntynyt miehen kiekkovarmuuden takia.
- Turris oli tänään taidetta aloituksissa. Taisi mennä 70% tänään.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Kuin omalta näppäimistöltä Lampisen tiivistys yllä. Hieno taisteluvoitto taas vaikka paikoin oli Sens aivan purjeessa. Tuuriakin oli toki mukana kun Jets tais käydä molemmat tolpat ja yläputken läpi, mutta mukava että kerrankin pomppi näin päin. Andylta tosiaan melkoinen imurointi 2-2 maalissa mutta muuten nappasi elintärkeitä torjuntoja. Ziban kenttä oli taas huikea ja ilo katsella kyllä tuon kolmikon peliä. Ei yritetä liian vaikeaa vaan suoraviivaista peliä ja se tuottaa tulosta. Michalek on kuin uudestisyntynyt ja Conykin on nostanut todella hienosti tasoaan kun vastuu on lisääntynyt. Vaikea on ollut hälläkin kausi ja osasyynä on varmasti että pysyvää ketjua ei ole löytynyt. Paha siinä on soudella kun rooli vaihtelee joka pelissä nelosen laidan ja ykkösen laidan välissä.

Turrisin kenttäkin oli hyvä, mutta heillä taas vähän turhaa näperrystä hyökkäysalueella. Tuntuu että joka hyökkäyksessä hakevat jotain highlight-reel syöttelymaalia. Hieman yksinkertaisemmin niin vois verkot soida useamminkin. Muista positiivisista vois mainita Methot-Ceci parin ja Smithin. Stonekin näytti ihan hyvältä pienillä minuuteillaan ja oli pari kertaa lähellä uran ensimmäistä kihausta. Äkkiseltään näyttää että luistelu olisi parantunut sitten viime visiitin. Käännökset terävämpiä ja nopeus jo ihan kelvollinen. Eihän siitä mitään taitoluistelijaa saa leivottua, mutta jos edes lähelle keskitasoa saa luistelunsa niin tulevaisuus liigassa on varmasti kirkkaampi. Miinuspuolella selkeimmin Corvo joka oli taas aivan kujalla. Karlssoninkaan peli ei ollut aivan normaalilla tasolla.


Mikä tuo Wierciochin tilanne tarkalleen sanottuna on? Minun mielestä kaveri on kuitenkin ollut tällä kaudella Sensin parhaimmistoa puolustajista. Onko hänellä jotain loukkaantumisia vai istuuko muuten vaan katsomossa jatkuvasti? Voi toki olla vain huonoa lajitietämystä, mutta mielummin itse ainakin häntä katselisin esim. Corvon sijasta.

Terveenä se on ainakin minun tietääkseni ollut koko kauden, mutta jostain syystä on joutunut vähän turhankin paljon katsomon puolella istumaan. Jokin siellä täytyy Mursulla kaverin pelissä hiertää. Hieman epätasaisuutta on toki ollut esityksissä mutta silläkin saralla on minusta parantanut viime aikoina. En sanois kuitenkaan että aivan parhaimmistoa olis ollut mutta ehdottomasti paikka olis pelaavassa kokoonpanossa. Corvoa ei kiinnosta liikkua joten ei ole tasoltaan lähelläkään NHL-puolustajaa. Tuohon Phillipsin pariksi vasemmalle puolelle niin varmasti lopputulos on parempi kuin uh oh Joen kanssa.

Toisena pointtina voisin tässä kohtia nostaa esille Spezzan mahdollisen paluun. Tällä hetkellä näyttäisi jopa siltä, että joukkueessa on kaksi toimivaa hyökkäyketjua, jotka ovat pelistä toiseen vaarallisia. (Ryan-Turris-McA + Michalek-Ziba-Conacher). Hyökkäysosaaminen näiden kahden kentän lisäksi on varsin vajavaista, joten eiköhän Spezzan paluu jälleen sekoita kentät, vaikka toimivalta tällä hetkellä nämä kaksi näyttääkin. En kuitenkaan usko, että Spezzaa kolmosen keskellä laitetaan "Condran ja Greeningin" kanssa...

Tämä onkin sitte mielenkiintoinen kysymys. Spezzan palatessa valitettavasti uskon että kentät menee taas uusiksi ja sitten ollaan taas suossa huonosti toimivien yhdistelmien ja ketjuloton kanssa. Itse en missään nimessä lähtis Ziban ja Turrisin kenttiä hajottamaan viime pelien esitysten jälkeen. Kyllä sieltä silti löytyis vaikka Stone ja Greening Spezzan laidoille. Smithin kenttään jäis Condra ja Pageau(jos vaan suostutaan laitaan siirtämään)/Kassian. Kunhan nyt Ziban pitäisivät keskellä johon selvästi kuuluu ja Conyn samassa ketjussa. Michalek-Spezzakin alkaa olla aika pitkälti nähty joten sitä yhdistelmää en toivoisi enään jäällä nähtävän.


Huomenna sitten Habs vieraissa ja neljäs voitto putkeen vois olla aivan mahdollista. Smurffit on ollut kuitenkin mukava pisteautomaatti tässä viime kausina. Gryba oli tämän päiväisissä aamuharjoituksissa Methot'n kanssa samassa parissa josta voisi päätellä että on Corvon tilalla huomenna. Spezza luistellut ylimääräisenä joten paluu ei vaikuta todennäköiseltä. Neilin tilanteesta ei ainakaan minun korviin ole kantautunut uutta tietoa. Takareisivammaa siellä vissiin on.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ei voi käsittää tuota Ryanin syrjäyttämistä USA:n ryhmästä, mutta kyllä tämä pienen sulattelun jälkeen toimii mielestäni erittäin hyvin näinkin. Ryan on kumminkin tärkeimpiä palasia hyökkäyksessä ja lisälepo on tervetullutta. Sama koskee Craig Andersonia. Todella tärkeät palaset saavat nyt ekstralepoa loppukauden playoff-jahtia ajatellen. Toki Olympialaisissa olisi aina hienoa nähdä kaikki parhaat ja jonkunlaiset suosikit, mutta kuten sanottua, Sens-laseista katsottuna tämän kanssa voi elää. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Erik Karlsson ja Milan Michalek on ainoita varmoja lähtijöitä. Robin Lehner on aika varmasti myös Ruotsin kolmen maalivahdin joukossa ja minun silmissäni myös Mika Zibanejadin pitäisi mahtua Mårtsin porukkaan. Tämä nuorukainen voi vetää missä ketjussa tahansa, mitä paikkaa tahansa.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Ei voi käsittää tuota Ryanin syrjäyttämistä USA:n ryhmästä, mutta kyllä tämä pienen sulattelun jälkeen toimii mielestäni erittäin hyvin näinkin. Ryan on kumminkin tärkeimpiä palasia hyökkäyksessä ja lisälepo on tervetullutta.

Samaa mieltä. Kolmosen teksti-tv:ssä taisi olla otsikko "Olympiahylkiö ratkaisi jatkoajalla". Että näitä uusia ja hyviä sanoja syntyy kuin sieniä sateella...

edit. Taisi muuten olla Okposoon tuo edellä mainittu kommentti.
 
Viimeksi muokattu:

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Ei voi käsittää tuota Ryanin syrjäyttämistä USA:n ryhmästä, mutta kyllä tämä pienen sulattelun jälkeen toimii mielestäni erittäin hyvin näinkin. Ryan on kumminkin tärkeimpiä palasia hyökkäyksessä ja lisälepo on tervetullutta. Sama koskee Craig Andersonia. Todella tärkeät palaset saavat nyt ekstralepoa loppukauden playoff-jahtia ajatellen.

Juurikin näin. Harmillisia juttuja nämä on pelaajan näkökulmasta ehdottomasti, mutta joukkueen kannalta aina vaan parempi mitä useampi äijä pääsee lepäilemään tuon melkein 3 viikon olympiatauon. Siellä alkaa kuitenkin 60 pelin jälkeen olla melkein joka miehellä pieniä loukkaantumisia joita pääsee parantelemaan loppukautta ajatellen.

Reilu puoli tuntia ja taas mennään. Spezza on vielä varotoimena jätetty Montrealin reissusta pois mutta varmaan ensi viikolla on odotettavissa kokoonpanoon. Andy jatkaa maalissa ja Gryba ottaa Corvon paikan tutussa parissa Methot'n kanssa.

Michalek-Zibanejad-Conacher
MacArthur-Turris-Ryan
Greening-Smith-Condra
Kassian-Pageau-Stone

Cowen-Karlsson
Phillips-Ceci
Methot-Gryba

Andy
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Habs-Sens 3-4 OT

Neljäs voittohan sieltä tuli viihdyttävän ja hermoja raastavan pelin päätteeksi jatkoajalla. Otteluun vauhdikas startti ja Greening nykäs vieraat johtoon jo 13 sekunnin pelin jälkeen. Maaleja olis tullut varmaan enemmänkin sillä Sens oli startissa monta askelta Habsia edellä, mutta momentum katkes reilun viiden minuutin jäähyputkeen. Habs tasoitti erän puolivälissä jonka jälkeen Sens sai taas höyryä päälle ja toiseen erään mentiin 1-3 johdossa. Toiseen erään peli rauhoittui ja molemmat joukkueet pelasivat paremmin puolustussuuntaan. Kolmannen alussa Sens jäi sitten vähän telineisiin ja Habs painoi hulluna päälle tasoittaen pelin alle viiteen minuuttiin. Tämänkin jälkeen peli pyöri Sens päässä mutta Andyn johdolla vieraat kesti. Ottelun loppua kohti alkoi tonttia tulla sitten Ottawallekin ratkaista matsi, ja lopullinen niitti tulikin MacAn lavasta jatkoajan alussa Subbanin istuessa jäähyaitiossa.

-Andy otti taas isoja torjuntoja ja antoin joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Ei voinut maaleille mitään kun kaikissa puolustus antoi vapaasti kaverin riehua maalin edessä.
-Stonelle uran ensimmäinen ja huh huh minkä määrän paikkoja loi vajaan 8 minuutin peliajallaan. Kruununa teki hyvää maskia jatkoajalla ratkaisumaalissa. Lähes Cecimäinen sisääntulo kaverilta.
-Smithin kenttä latoi 2 maalia ekaan erään ja vetivät taas hienon matsin kokonaisuudessaan.
-MacA ja Ryan olivat ahkerasti järjestämässä maalipaikkoja, mutta huono tuuri ja Carey Price pitivät kaksikon maaleitta jatkoajalle asti.
-Methot-Gryba hoiti shutdown hommansa taas hienosti, +2 ja yksinkertaista varmaa työskentelyä.
-Cowen-Karlsson pari taasen saa ottaa molemmat kolmannen erän takaiskut piikkiinsä. Ekassa katos Karlssonin mies ja toisessa kaikkien miehet. Siihen mennessä pelasivat hyvin, mutta tuollaiset romahdukset maksaa pelejä.
-Sens sortui vanhaan syntiinsä ekassa erässä, mutta onneksi kurinalaisuus löytyi ja jäähyily loppui. Alivoima tappoi kyllä hienosti nuo vähätkin.

Nitroja sai kyllä hapuilla tuota matsia katellessa joten tekee ihan hyvää 3 päivän tauko tähän väliin. Keskiviikkona alkaa pieni keskilännen road trip, ensin Denverissä Avs, lauantaina Preds ja tiistaina Wild kunnes päästään taas Smurffeja vastaan tällä kertaa kotona. Toivottavasti vieraista pystyvät muutaman pisteen kaapimaan, vaikeita pelejä varmasti tiedossa.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Aiemmin mietittiin että mitenhän nuo ketjut asettuu kun Spezza palaa kehiin. Tänään harjoituksissa vedetty näillä:

MacArthur-Turris-Ryan
Smith-Spezza-Stone
Conacher-Zibanejad-Michalek
Greening-Pageau-Condra

Tykkään todella paljon. Ziban ja Turrisin kentät pidetty kasassa, Stone Spezzan vieressä ja Pageaulla toimivat laiturit. Smith on ollut aina parempi keskellä, mutta uskon että voi hyvinkin istua laitaankin Spezzan vieressä. Tasapainoinen paketti josta voi kolmelta kentältä odottaa hyviä tehoja.

Garrioch ja Nick Kypreos twiittaili aiemmin, että Ottawan assistant-GM Tim Murray on kärkiehdokkaiden joukossa kun Buffalo julkistaa uuden toimitusjohtajansa tässä lähiaikoina. Hyvä mahdollisuushan tuo on toki Timille lähteä johtamaan nuoren joukkueen uudelleenrakennusta pohjattoman rahakassan kanssa. Harmi, sillä olisin toivonut hänestä B.Murrayn korvaajaa kun eläköityminen on väistämättä edessä tulevina vuosina. Noh löytyyhän sieltä onneksi organisaation sisältä vielä Pierre Dorion, jolla on varmasti potentiaalia tuolle pallille.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Milan Michalek ja Erik Karlsson lähtevät Senators-porukasta edustamaan maitaan Sotshiin. Rannalle jäi siis myös Robin Lehner, joka pitäisi aika monen kirjassa lyödä esim. Jonas Gustavssonin. Tai Jhonas Enrothin, mutta tässä tapauksessa painaa viime kevään MM-kisat todella paljon vaakakupissa. No Robinin aika tulee myöhemmin.

Twitteristä poimittua; Craig Anderson on huomenna maalissa ja Chris Neil ei pelaa.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Twitteristä poimittua; Craig Anderson on huomenna maalissa ja Chris Neil ei pelaa.

Jep ja Spezza tulee sisään Pageaun tilalle. Pieniä muutoksia siis nuihin ketjuihin jotka aikasemmassa viestissä laitoin: Greening Spezzan laitaan ja Smith Kassianin ja Condran keskelle neloseen. Pakistossa ei muutoksia joten Wier ja Corvo pysyy katsomossa. Vaikea vastus tiedossa joten hyvät esitykset pitää jatkua jos meinaa pisteitä Denveristä raapia.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Avs-Sens 4-3 OT

Voittoputki napsahti sitten poikki Denverissä jatkoaikatappiolla. Surkea alku ja Sens oli aivan jaloissa. Kaverille pari maalia eteen niin joukkue alkoi pikkuhiljaa heräilemään ja toiseen erään tuli sitten aivan eri Sens. Dominoivaa peliä yhteensä se pari erää, ja todella huonoa tuuria oli ettei johtoa saaneet kasvatettua enemmän kuin yhteen maaliin(tolpat tais kolista 5-6 kertaa). Vikalla kympillä sitten Avs löi kiriä päälle ja Sens jäi taas seisomaan. Noh tasoitushan sieltä tuli kun peli oli minuuttikaupalla Sens-päässä ja samalla höngällä iskivät vielä voittomaalin heti jatkoajan alkuun. Ei riittänyt 2 erän pelaaminen tälläkään kertaa.

-MacA-Turris-Ryan kolmikko oli hienossa vireessä ja Mac kasvatti maaliputkensa jo neljään matsiin. Se Karlssonin lahjoittama tyhjä maali Capsia vastaan avas kyllä ketsuppipullon.
-Spezza-Stone tuntui toimivan yhdessä ja erikseenkin ylivoimalla. Stone näyttää tulleen jäädäkseen.
-Ylivoima oli varmaan parasta mitä tällä kaudella on saanut todistaa. Suorastaan nautintoa katsella kuinka kiekko ja äijät liikkuu. Ceci-Karl on puhdasta pornoa parhaimmillaan viivassa.
-Cowen-Karl parilta hieman hasardiherkkää menoa. Erik kyllä paikkas sen useilla hienoilla suorituksilla hyökkäyspäähän. Muuten pakistolta ihan kelpo esitys, luvattoman helposti vaan päästiin Gryba ja Methot ohittamaan 3-3 maalissa.
-Joku taika tuossa Kassianissa on, Sens on hävinnyt 22 pelistä joissa on pelannut 3 varsinaisella peliajalla. Ehkä se soittaa hyvää musiikkia kopissa tai jotain. Pelasi muuten isoimmat minuuttinsa Ottawan riveissä, reilut 9 minuuttia. Muutenkin melko tasaista oli hyökkäysketjujen peluutus, ehkäpä sen mailin korkeus merenpinnasta vaikutti.

Ei tässä tarvi päätä pensaaseen työntää, hyvä esitys jonka päätteeksi tuli vaan taas oppitunti ettei voi maalin johdossa lopettaa luistelua ja työntekoa vikalla kympillä. Pistekin on piste enemmän mitä ihan rehellisesti tuolta vierailulta odotin. Sens on kuitenkin Lännessä pelannut koko kauden aivan päin helvettiä. Seuraavaa sitten lauantaina Nashvillessä ja palataan hieman inhimillisemmälle aikavyöhykkeelle.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kily tuossa niputti eilisen hyvin purkkiin. Alku oli tosiaan hankala ja siihen pari henkilökohtaista virhettä, mistä Avs rankaisi helvetin kovalla kädellä. Conacher menetti ensimmäisessä vaihdossa mailansa ja lähti kovalla energialla taklaamaan ilman mailaa Avs-hyökkääjä, joka kaatuu ja kampituksesta jäähylle. Toisessa maalissa Landeskog pelaa hienosti viivalle Hedjalle (kyllä jan hejda) ja Bobby Ryan lähtee peittämään vetoa, mutta tekee pahan maskin Andersonille, kiekko pesässä. Jos lähtee peittämään kutia tuolla lailla, niin kyllä sun pitää se syödä, eikä päästää enää maalia kohti.

Sitten alkoi Sens-show joka kestikin hyvin aivan kolmannen erän loppuun asti, kunnes siellä sitten tarjoiltiin oikein huolella tasoitusta, mikä myös lopulta tuli. Tuossa paineen keskellä oli kumminkin hässää Avalanchen penkin edessä ja jonkunlainen kuva olisi kiva nähdä, monta ukkoa oli samaa aikaa jäällä. (Peliaikaa joku 3-4min jäljellä). Väitän, että vähintään kuusi.

Kaverista pitää mainita Varlamov, joka vähintään kolmannen erän koppien ansiosta varmisti pisteen Avsille. Myös tolpat oli tämän puolella suotuisasti. Oli kiva nähdä Benoit isossa roolissa. Näytti kiekollinen peli mukavalta ja se itseluottamusta.. Mistäköhän imenyt mallia?

Jatkoajalla sitten Cowen koomailee toisella tolpalla ja loppu näkyi taululla saman tien. Numero 2 ei kuulu missään variaatioissa TOP6:een tällä hetkellä. Mitä tulee puolustukseen. Sitten herra numero 14 hyökkäyksessä oli kyllä taas surkea. Nyt ei vain joku natsaa kohille, vähän poppareista hakemaan vauhtia?
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Toisessa maalissa Landeskog pelaa hienosti viivalle Hedjalle (kyllä jan hejda) ja Bobby Ryan lähtee peittämään vetoa, mutta tekee pahan maskin Andersonille, kiekko pesässä. Jos lähtee peittämään kutia tuolla lailla, niin kyllä sun pitää se syödä, eikä päästää enää maalia kohti.

Ryan myös ohjasi tuon Hejdan lämärin mailallaan sisään.

Tuossa paineen keskellä oli kumminkin hässää Avalanchen penkin edessä ja jonkunlainen kuva olisi kiva nähdä, monta ukkoa oli samaa aikaa jäällä. (Peliaikaa joku 3-4min jäljellä). Väitän, että vähintään kuusi.

Oli kyllä aika lähellä jäähyn paikka tuossa. Hejdan väärin vihelletyn kiekko katsomoon jäähyn jälkeen tuomareilla meni pillit visusti taskuun ja Colorado taisi tästä hieman enempi hyötyä. Ottawa toki otti ottelun komentoonsa Hejdan haamujäähyn aikana tekemällä kaksi maalia.

Oli kiva nähdä Benoit isossa roolissa. Näytti kiekollinen peli mukavalta ja se itseluottamusta.. Mistäköhän imenyt mallia?

Tämä peli oli Benoitilta vielä yksi heikoimmista tällä kaudella. Hyvin on vanha Tapparan mies luutinut Avsin puolustuksessa tällä kaudella ja on myös saanut säännöllisesti YV-aikaa kiekollisen pelinsä ansiosta.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Tuossa paineen keskellä oli kumminkin hässää Avalanchen penkin edessä ja jonkunlainen kuva olisi kiva nähdä, monta ukkoa oli samaa aikaa jäällä. (Peliaikaa joku 3-4min jäljellä). Väitän, että vähintään kuusi.

Kelailin tuota tilannetta gamecenteristä uudestaan ja kyllä tuo aivan selkeä jäähyn paikka oli. 6 miestä jäällä+yks halaamassa laitaa menossa vaihtoon kun kiekko siihen penkin eteen tulee ja Johnson ottaa sen haltuun. MacKinnon näkyy olevan se pelaaja joka varastaa reilusti ennen kuin vaihtomies McLeod kerkeää lähellekään penkkiä. Olen niin kädetön näitten vehkeitten kanssa etten tuota osaa jakoon laittaa, 3,5 minuuttia on pelikellossa aikaa kun tuo tapahtuu jos joku muu haluaa kelailla.

Jatkoajalla sitten Cowen koomailee toisella tolpalla ja loppu näkyi taululla saman tien. Numero 2 ei kuulu missään variaatioissa TOP6:een tällä hetkellä. Mitä tulee puolustukseen. Sitten herra numero 14 hyökkäyksessä oli kyllä taas surkea. Nyt ei vain joku natsaa kohille, vähän poppareista hakemaan vauhtia?

Melko reilusti ailahtelee Cowenin otteet tuossa Karlin vieressä, liian kovaan paikkaan joutuu kun pitää vetää lähemmäs 25 minuuttia pelissä. Toisaalta nuo kaks muuta paria toimii nykymuodossaan hyvin niin ei niitäkään kannattas hajottaa. Phillips ja Ceci on molemmat pelannut parhaat pelinsä samassa parissa ja Methot on ainoa pari jota Gryballe kannattaa edes harkita. Ehkäpä Methot ykköspariin ja Cowen vaikka Wierin kanssa kolmoseen helpommille minuuteille, vois toimiakin.

Greening on vetänyt hyvin viime aikoina mutta tuntui vähän taantuvan kun "joutui" Spezzan viereen. Ei vaan kemiat pelaa enään. Näyttää siltä että parhaiten hommat käyttää Condran ja/tai Smithin kanssa samassa ketjussa. Molemmat toiveet taitaa vaan jäädä toteutumatta kun harjoituksissa vedetty tänään samoilla kun eilinen peli.

e. Lisätään vielä pari pientä uutista:

Buffalo Sabres name Tim Murray as team's new general manager - NHL.com - News

Tim Murrayn Buffalo-pestille vahvistus, onnea vaan sinne. Ken Warren kertoilee että odotettavissa sitten Pierre Dorionin ja Randy Leen nousu ylempiin virkoihin organisaatiossa.

Veteran NHL defenseman Wade Redden retires - NHL.com - News

11 Kauden Ottawa-veteraani Wade Redden lyö hokkarit naulaan. Useampia hienoja kausia veti Ottawassa ja hyviä muistoja jäi varsinkin edellistä lockoutia ympäröineistä vuosista. Hyviä eläkepäiviä vaan Wadelle.
 
Viimeksi muokattu:

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Greening on vetänyt hyvin viime aikoina mutta tuntui vähän taantuvan kun "joutui" Spezzan viereen. Ei vaan kemiat pelaa enään. Näyttää siltä että parhaiten hommat käyttää Condran ja/tai Smithin kanssa samassa ketjussa.

Jäi mainitsematta, että olen todella iloinen kun Pauli ei lähtenyt heti 2-0 tilanteessa kauheaan ketjurumbaan. Toki voittoputken myötä on tietenkin itseluottamus jne.. Mitä tuohon kokoonpanoon tulee, niin tosiaan Stone ja Spezza alkoivat alun vaikeuden jälkeen löytämään toisiaan hyvällä prosentilla. Toivoisi, että tuo parivaljakko pysyy ainakin yhdessä, mutta kun Neil palaa, niin mihin laitetaan ystävämme Greening?
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Tänään klo 2 mennään Nashvillessä ja pari muutosta kokoonpanossa. Pageau+Corvo sisään, Kassian+Gryba ulos. Pageaulla haetaan varmaan vähä lisää nopeutta alaketjuihin, mutta Corvon peluuttamista en ymmärrä. Jos se Gryba pitää ottaa pois niin ois ainaki Wierin päästäny pelaamaan. Valovuoden tämän hetken Corvoa parempi. Andy aloittaa maalissa ja hyökkäysketjut pitäis olla:

Turrisin ketju
Ziban ketju
Smith-Spezza-Stone
Greening-Pageau-Condra

Greening poissa Spezzan laidasta ja Smith tilalla, näyttää hyvältä. Voitto ois kiva.

Edit. Lisätään vielä että useat lähteet Twitterissä huutelee B.Murrayn neuvottelevan vielä viimeisestä usemman vuoden pestistä organisaatiossa, joista 2 ekaa GM:n pallilla.
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Pageau+Corvo sisään, Kassian+Gryba ulos. Pageaulla haetaan varmaan vähä lisää nopeutta alaketjuihin, mutta Corvon peluuttamista en ymmärrä.

Tätä on tullut itsekin ihmeteltyä ja paljon. Corvo ja Gryba pelaavat nyt pelit päittäin puoliksi, ainakin viimeiset kymmenen peliä ovat jakaneet keskenään. Wiercioch on viimeksi pelannut kaksi peliä Phillipsin stunttina joulukuun lopulla.
Ihmetyttää vaan, että mitä se MacLean niin paljon näkee tuossa Wierciochissa joka ei sitä miellytä?
Ilmeisesti Ceci on sitten pelannut Wierciochin täysin ulos kokoonpanosta ja Corvo saa jatkaa luumuiluaan kentällä. 46 saa sitten pelailla vaan kun muut on flunssassa tai muuten loukkaantuneena. Hapanta.
Paljon mieluummin näkisin Gryban jakavan pelit puoliksi Wierciochin kanssa kuin Corvon, pistäisivät sen Corvon sinne aitioon.

Mutta joka tapauksessa eilisestä voi olla tyytyväinen, vaikka Corvoa on toki pakko taas sättiä.

Edit: Kirjoitus- ja ajatusvirheitä.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK

Samaa mieltä. Corvo muodosti viime yönä Phillipsin kanssa niin pelottavan huonon parin että ei voi kuin toivoa taas että popparit kutsuu joksikin aikaa. Gryba/Wier sais jakaa tuon 6-pakin tontin riippuen aina vastustajasta. Ceci on tosiaan ajanut näistä kaikista herroista ohi ja napannut paikan tuolta kahdesta ekasta parista.

Vaikea peli Nashvillessä, mutta hienosti pystyivät voiton raapimaan rankkareilla. Alku näytti että tulee melko tylsää peliä, mutta alkoihan se tapahtua sen Corvon aiheuttaman rankkarin jälkeen. Eka ja toinen erä melko tasaiset, kolmannessa ja jatkoajalla Preds oli sitten niskanpäällä. Hienosti taistelivat kuitenkin Andyn johdolla ja kestivät jatkoajan loppuun sen alivoimankin. Vaikeaa oli hyökkäyspeli todella hyvin puolustuvaa Predsiä vastaan. Mazanec tuntui räkivän kiekkoja jatkuvasti eteensä mutta ei vaan yksinkertaisesti pääse irtokiekoille. Muutenkin sinne parhaille sektoreille ei ollut vapaalippuja tarjolla, helvetisti sai tehdä töitä yhteen maalipaikkaan. Viivastakaan ei kiekkoja kovin helposti saanut läpi. Ihailtavaa puolustustyöskentelyä vastustajalta. Uusitut ketjut näytti toimivan paremmin kuin edellisessä matsissa. Smith oli ihan hyvä Spezzan laidassa ja Greening näytti pelaajalta kun pääsi Condran kanssa samaan ketjuun. Muutama viiva:

-Andylta taas iso peli, yks taakse ja useita hienoja pelastuksia. Rankuillakin nappas hienosti molemmat.
-Ziba ja Spezza ratkaisi pelin rankkareilla ja pelasivat muutenkin molemmat pirteästi. Spezza näytti nälkäiseltä koko matsin ja hienosti pelasi Stonelle sen tyhjän maalin. Hattua täytyy nostaa kun lähti Cowenia puolustamaan Clunen vähän likaisen taklauksen jälkeen. Ziba näyttää aina vaan paremmalta keskellä, kyllä se sinne vaan kuuluu.
-Cowen-Karl ja Methot-Ceci toimivat hyvin. Phillipsin taso vajosi kun joutui Corvoa tasakentällisin vahtimaan.
-Greeningiltä komeat myllyt ja varmaan yksi kauden parhaista peleistä.

Hyvin kulkee ja viimeisestä kuudesta pelistä pisteitä 11 mahdollisesta 12. Toiveet alkaa taas heräämään playoff-paikan havittelussa. Tolkuttoman tiukka on tilanne nuista kahdesta Wild Card-paikasta, 6 joukkuetta 3 pisteen sisällä. Pisteen ollaan toisena olevaa Rangersia perässä. Tiistaina sitten vielä Wild vieraissa ennenkuin pääsee pari peliä pelaamaan kotona. Heatley näköjään lämmitelly parilla passilla viime yönä, eiköhän fucking all-star syty taas rankomaan vanhaa joukkuettaan.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Hyviä huomioita yllä. Mazanec tosiaan sylki eteensä kaiken, mitä sinne laitto, mutta ei paljon lämmittänyt kun keltapaita oli siellä aina ensimmäiseksi. Nashville puolusti tarkasti ja hyvin, Senators ei millään päässyt hyville tekopaikoille.

Kily tuossa viivasi yksilöt ja parit hyvin, mutta nostetaan vielä Mika Zibanejad varsinaisella peliajalla esille kun oli yksi niistä harvoista, jotka pyrkivät suoraviivaisesti pelaajamassan läpi ajamaan maalille. Aiheutti paljon hyviä juttuja Preds-maalilla.

Hyvältä tosiaan näyttää!
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Tänään mennään klo 3 Minnesotassa ja näköjään Lehnerin vuoro aloittaa maalissa. Olisin kyllä mieluummin jatkanut kuumalla Andylla, mutta toisaalta Lehner on kuitenkin joutunut 6 matsia penkiltä katselemaan putkeen. Hyvähän se on välillä pelaamaankin päästä ettei aivan ruostu. Muita muutoksia Corvo+Pageau katsomoon ja Wiercioch+Kassian sisään. Greening näköjään palaa tämän myötä Spezzan laitaan...

MacArthur-Turris-Ryan
Conacher-Zibanejad-Michalek
Greening-Spezza-Stone
Kassian-Smith-Condra

Cowen-Karlsson
Methot-Ceci
Wiercioch-Phillips

Lehner

Sens extend Bryan Murray, appoint him President of Hockey Operations; Name Pierre Dorion & Randy Lee Assistant GMs, senators.com

Eilettäin tuli vahvistukset Murrayn jatkolle sekä Dorionin ja Leen nimityksille apulaistoimitusjohtajan pallille. Murrayn jatko 2 vuotta jonka jälkeen jatkaa neuvonantajana organisaatiossa pari vuotta. Pääsee viimeistelemään aloittamansa uudelleenrakennuksen ja jostakin luin että Melnykiltä on tullut positiivista signaalia, että kukkaron nyörit alkaa jossain vaiheessa aukeamaan. Enpä usko että Murray muuten olisi hommassa jatkanutkaan. Dorion ottaa vastuulleen sopimukset sekä jatkaa pelaajatarkkailun johdossa. Lee ottaa vastuulleen mm. Bingon ja jatkaa vastuussa pelaajakehityksestä. Hyvissä käsissä pysyy siis organisaation johto T.Murrayn poistumisesta huolimatta.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Wild-Sens 0-3

Hieno voitto ja 2 pistettähän sieltä lähti Minnesotasta kotiin vietäväksi hieman tylsähkön pelin päätteeksi lukemin 0-3. Eka erä oli täysin Ottawan jonka jälkeen kotijoukkuekin alkoi päästä peliin mukaan. Suurta hätää ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa ja Lehner hoiti upeasti ne muutamat pahat tilanteet. Ei tosiaan kostautunut Andyn lepuuttaminen Lehnerin ottaessa todella varmoin ottein uran toisen nollapelin. Hyökkäyspäässä Sens loi hyvin paikkoja, mutta kaverin päässä Kuemper oli todella hyvä. Kuitenkin pystyivät hyödyntämään kolme nuista hyvistä maalipaikoista. Ehjä neljän kentän esitys ja tästä on hyvä jatkaa kotiin smurffien kimppuun. Phillipsin pelaaminen on tuolloin aika epävarmaa, sai kiekon suoraan nenään(tai ainakin siltä näytti) kolmannessa erässä ja ihme on jos ei murtunut. Muutama viiva pelistä:

-Erikoistilanteet toimi erinomaisesti, Wildin ylivoima nollattiin täysin ja omalla ylivoimalla kiekko ja äijät liikku hyvin. Ykkös-yv muodossa Spezza-Ryan-Mac-Turris-Karl oli hyvä vaikka syyllistyikin välillä ylisyöttelyyn.
-Turrisilta vahva peli kaikkinensa, 1+1 ja oli jatkuvasti vaarallinen. Myös MacA veti vieressä todella hyvin eikä Ryankaan huono ollut. Kyllä ne tehot sieltä palaa kohta joukkueen ykköstykillekin.
-Spezzalle ois toivonut onnistumisia tuolla pelillä. Maestro tuntui olevan vireessä mutta laiturit oli vähän kujalla, Greening oli oma paska itsensä ja jopa Stoneltakin hieman heikko esitys.
-Pakistossa Cowen-Karl parilta huomattavasti parempi esitys ja Erikille pari pakollista tehopistettä. Ceci ei ollut aivan omalla tasollaan. Wier veti hyvin kolmosparissa ja on kyllä aivan eri tasolla kuin Corvo tällä hetkellä.
-Ziban kentältäkään ei mitenkään huono matsi vaikka tehot jäivät uupumaan, nelosesta Condra viimeisteli 0-2 maalin läpiajosta ja oli muutenkin hyvä.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Senators re-assign forward Jean-Gabriel Pageau to Binghamton (AHL) - Ottawa Senators - News

Pageau laitettiin eilen takaisin alas. Parempi näin, typeräähän tuon ikäistä junnua on ylhäällä pitää katsomossa istumassa.

Tänään Habs ja Neil palaa kokoonpanoon Kassianin tilalle neloseen. Condra joutuu väärään laitaan, mutta onpa tuo siellä ennenkin pelannut ihan hyvällä menestyksellä. Pakistossa Gryba tulee tuomaan fyysisyyttä Wierciochin tilalle. Phillips näkyy olevan pelikunnossa vaikka viime matsissa tuli naamaan osumaa. Andy palaa odotetusti maaliin.

MacArthur-Turris-Ryan
Conacher-Zibanejad-Michalek
Greening-Spezza-Stone
Condra-Smith-Neil

Cowen-Karlsson
Phillips-Ceci
Methot-Gryba

Andy
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Olipahan kotiottelu Montrealia vastaan yöllä. Hyvä ja vauhdikas lähtö peliin, mutta kaveri johti 0-3 ennen kuin tajusi pelin edes kunnolla alkaneen. Erik Karlsson osoitti sitten nerokkuutensa ja pelasi aivan huikealla tasolla läpi ottelun, mutta ekan erän dominointi oli taidetta.

Tokassa erässä oli sitten yksi joukkue jäällä ja sitten oli herra Price. Aivan maaginen erä kanukkikassarilta, vaikka kaksi lopulta selän taakse menikin. Turriksen ketjusta teki kaikki maalin.

Kolmannessa Jared Cowen teki tähän mennessä kauden siistimmän oman maalin. Ihan lähtien hyökkäysalueelta lähtien. Luoja joku puolustaja voi vaan olla paska ratkaisuhetkillä. Jatkoajalla Subban pääsi veivaaamaan Andyn puikoista sisään.

- Loistavaa hyökkäyspeliä kahden ja puolen erän verran. Fantastista!
- Turriksen ketju hyvä.
- Erik Karlsson ja dominointimoodi.
- Zibanejad on ihan älyttömän hyvässä vireessä. Pirteä, taas.
- Andersonille vaikea peli, Subbanin olisi voinu torjua jatkoilla.
- Stone olisi ansainnut maalin, mutta Price tuntui saavan nämä aina jollain ilmiömäisellä tavalla kiinni. Oli vähän heikompi jakso 0-2 ja 0-3 maalien aikana. Sen jälkeen todella hyvä.
 
Suosikkijoukkue
Cräps
Erik Karlsson osoitti sitten nerokkuutensa ja pelasi aivan huikealla tasolla läpi ottelun, mutta ekan erän dominointi oli taidetta.

En nähnyt peliä, joten olen totaalisesti tekstitv-skautti tässä asiassa, mutta olisiko tarkempaa analyysiä EK:n pelaamisesta tässä matsissa? Tehot siis 1+2 ja kaikki pisteet tasakentällisin, mutta siitä huolimatta onnistui olemaan +/- 0 tehotilastossa. Lähinnä siis mietin vaan Norris-spekulaatioita ja teikäläisen moneen kertaan mainitsemaa dominointia, että sattuiko vaan olemaan huono tuuri kun oli kentällä vastustajan skoraillessa?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
En nähnyt peliä, joten olen totaalisesti tekstitv-skautti tässä asiassa, mutta olisiko tarkempaa analyysiä EK:n pelaamisesta tässä matsissa? Tehot siis 1+2 ja kaikki pisteet tasakentällisin, mutta siitä huolimatta onnistui olemaan +/- 0 tehotilastossa. Lähinnä siis mietin vaan Norris-spekulaatioita ja teikäläisen moneen kertaan mainitsemaa dominointia, että sattuiko vaan olemaan huono tuuri kun oli kentällä vastustajan skoraillessa?

Alivoimamaalista eka miinus. Spezza ampuu päin Gorgesia, sitten kompuroi ja Moen syöttää Plekanecin läpiajoon. Karlssonhan siinä perässä tulee, vaikea sanoa olisiko pystynyt ennakoimaan tuota läpiajoa laskeutumalla alemmas. En laittaisi Erkin piikkiin.

4-4 -tasoituksessa Karlsson on ajanut syvälle oikeassa laidassa, syöttää viivaan ja Cowen lyö kiekon suoraan Montreal-miesten lapaan. Jälleen Plekanec nyt Giontan syötöstä läpi, Anderson torjuu, mutta Cowen päättääkin lyödä reboundin omaan maaliin(!). Ei mitään osaa eikä arpaa Karlssonilla tuohon, viivallakin oli toinen hyökki pakin paikalla varmistamassa tuota ylösnousua, minkä jälkeen vastahyökkäys lähti.

Jatkoajalla Karlsson yrittää purkaa kiekkoa vasemmassa laidassa, se ponnahtaa ilmeisesti luistimesta keskemmälle Subbanille, joka ajaa Cowenin estelyistä huolimatta maalille ja saa laukauksen aikaan, Anderson vähän hörppää ja peli loppuu siihen. Onhan siinäkin Erkin omalla toiminnalla näppinsä pelissä, mutta Cowenin ja Andersonin piikkiin menee pääsääntöisesti tämäkin.

Kai tuo on tuota normaalia Karlssonia. Se raju kiekkokontrolli ja nousut luovat näitä kaaostilanteita sekä omaan, että vastustajan päähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös