Ottawa Senators 2013–2014

  • 92 106
  • 320

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Ei ole välttämätön ja UFA-markkinoilta sitä on turha lähteä hakemaan. Ne harvat hyvät tulee saamaan semmosta lappua kouraan ettei mitään järkeä alkaa kilpailemaan. Nykyiselläkin pärjää jos ei mitään kauppoja Murray saa tehtyä. Tuosta budjetista sen verran että kyllähän se on kylmä fakta, ettei Sens tule tuhlaamaan cappiin ennenkuin joukkue on täysi contender. Melnyk ei ole sieltä rikkaimasta päästä omistajana, eikä joukkue nykyisellään tuota voittoa jos cap on tapissa ja pleijareissa ei tule kunnolla menestystä. Mutta en usko että tuo sisäinen budjetti muodostuu miksikään ongelmaksi jos Murray näkee jonkun pelaajan hankinnan tärkeäksi, olihan se Nashinkin perässä viime kesänä.
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Tottahan tuokin on, mitään hätää tässä ei varsinaisesti ole ja nuorten kehityksen kannalta voi olla hyväkin että ison roolin tontteja on tarjolla organisaation sisältä napattaviksi. Jos ei isoja hankintoja tule, ei kyllä jää harmittamaankaan. Taitaa olla parempi että Melnyk säästää rahansa eikä nyt hassaa niitä mihinkään Clarksoneihin.

Huomenna alkavan kehitysleirin rosterit on julkaistu Senatorsin sivuilla, aika koviakin nimiä listalta löytyy (Conacher, Zibanejad, Pageau). Mikael Wikstrand kuitenkin joukosta poissa, onkohan loukkaantuneena?
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Loistavaa! Ei vielä virallista ilmoitusta ole ilmoilla mutta hyvältähän tuo kuulostaa. Kyllähän Alfie näytti viime kaudella että pari kautta menis vielä kevyesti, korvaamaton johtaja joukkueelle ja pelillisesti edelleen parhaimmistoa.

edit. Alfien agentti J.P Barry varmistaa jatkon, viikonloppuna sopimusneuvottelut käyntiin.

Näin tasan viikko sitten. Eipä käynyt mielessäkään että nyt nähty olisi mahdollista. Täysin sanattomaksi vetää. Saattaa mennä jonkun aikaa että tätä pystyy edes käsittelemään.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Olipahan myllerrystä eilen, niin joukkueessa kuin fanin pään sisällä. Epäusko ja pettymys Alfien lähdöstä vielä syvempään epäuskoon, että onko tosiaan ainoa hankittava korvaaja Clarke Macarthur. Sitä kautta sitten märän päiväunen toteutumiseen kun Bobby Ryanin hankinta julkaistiin. Aloitetaan siitä pahimmasta ja lainaan itseäni tuolta Frenzy-ketjusta jossa melko tyhjentävästi asian käsittelin omalta kantiltani:
Molempien puolien kommentit luettuani en voi kyllä ymmärtää Alfien ratkaisua. Murray oli kertonut että joukkuetta vahvistetaan tukkimalla se pahin reikä eli ykköskentän laita ja Alfie päätti silti ettei joukkueella voi olla mitään saumoja haastaa cupista. Kun tuota Detroitin kokoonpanoa katsoo niin ei se kovinkaan ylivertainen ole Ottawaan verrattuna. Arvostan että oli sentään kommenteissaan rehellinen Alfiemaiseen tapaan.

Minua tässä eniten hiertää että Alfie on 17 vuodessa noussut varmaan Ottawan kaupungin kaikkien aikojen suosituimmaksi urheilijaksi ja aina hehkuttanut kuinka rakastaa organisaatiota ja yhteisöä. Ei ole kovinkaan kauaa kun totesi kuinka cupin voittamisella ei ole mitään merkitystä jos se ei tapahdu Senatorssissa ja kuinka tärkeämpää on saada eläköityä organisaatiosta jossa on lähes jumalan asemassa. Nyt tällä kaikella ei olekaan mitään merkitystä. Sinäänsä olen ollut jo vuosia sillä kannalla että hyväksyn jos Alfie haluaa mahdollisuuden voittaa cupin jossain muualla, mutta tämän ois voinu hoitaa todeeella paljon tyylikkäämminkin. Nyt tästä jää mieleen kuseminen kaikkien päälle. Ei tämä temppu mihinkään poista niitä kaikkia hienoja muistoja mitä Alfiesta on, ja ansaitsee ehdottomasti paitansa Kanatan hallin kattoon panoksellaan jonka on joukkueelle vuosien varrella antanut. Minullekin Alfie oli se pelaaja josta kannatus on alunperin lähtenyt ja on saavuttanut sydämessä sellaisen suosikkipelaajan statuksen johon tuskin yksikään pelaaja koskaan enään pääsee. Kaiken tämän päällä nyt vaan tulee aina leijumaan hyvin karvas perseen tuoksu, eikä Alfien mielestä sillä ole mitään merkistystä(kommentti I don't care about my legacy).
Pahaa teki katsoa Murrayn pressiä eilen kun hän avasi ääni hieman murtuen tätä tilannetta. Mutta elämä jatkuu ja kapteenin C neulotaan ensi kaudella jonkun toisen rintaan, aikasemmin kuin mitä kukaan halusi. Näkisin sille paikalle kaksi ehdokasta, Phillips ja Spezza. Phillipsin puolesta puhuu se että on ollut joukkueen kapteenistossa lähes kymmenen vuotta. Spezzaa on Alfien seuraajaksi puhuttu jo vuosia ja joukkueen ykkössentterinä olisi ihan luontainen jatkumo että A vaihtuis C:ksi.

Clarke Macarthur tosiaan napattiin vapailta markkinoilta 2 vuoden sopparilla cap hitin ollessa 3,25 miljoonaa. Ihan hyvä hankinta ja jäänyt mieleen Leafs-peleistä nopeana luistelijana ja hyvänä työmyyränä, sekä Ottawan tappajana maalien muodossa. Tosin epätasaisuus on taitanut leimata aina. Voi istua ihan hyvin tuohon Turrisin laitaan johon tuli Alfien lähdön myötä tilaa.

Sitten se öinen pommi vielä Bobby Ryan <-> Silf, Noesen, 2014 1st. Bobby Ryan on juuri sellainen pelaaja josta tässä on oikeastaan Heatleyn lähdöstä asti Spezzan rinnalle haaveillut, taitava voimahyökkääjä joka laittaa verkot soimaan. Loistava hankinta vaikka hinta oli kyllä todella kova. Silfverberg oli minun suosikki viime kaudella joukkueeseen nousseista prospekteista, ja uskon että kun parantaa luisteluaan ja varsinkin kiihtyvyyttä siitä tulee vielä kova pelaaja. Noesen oli taas pelaaja jota odotin kovasti näkeväni Ottawassa sen kaiken hyvän jälkeen mitä hänestä olen lukenut, johtajatyyppi jonka peliä verrataan Corey Perryyn. Ensimmäisen kiekan varaus nyt ei niin paljoa kirpaise, toivotaan että se on todella myöhäinen varaus. Niin se vain on että laadusta pitää maksaa ja aivan tyytyväinen olen tähän siirtoon hinnasta huolimatta. Kuitenkaan tässä ei myyty kuin osa todella syvästä hyökkääjäpoolista ja sinne jäi vielä paljon hyviä nuoria jannuja(Puempel, Stone, Hoffman, Zibanejad, Conacher, Lazar, Prince, Pageau). Murray puhui pressissään kuinka alkuperäinen pyyntihinta oli huomattavasti kovempi ja vähän veikkaan että siellä on ollut pöydällä Cowen, Ziba tai Turris. Kaikki nämä kolme oli tärkeämpi pitää kuin ne josta luovuttiin.

Tällä hetkellä hyökkäys näyttäis tältä(kentät nyt voi olla mitä tahansa):

Michalek-Spezza-Ryan
Macarthur-Turris-Ziba/Pageau
Greening-Ziba/Pageau-Condra
Conacher-Smith-Neil

Ottawan UFA-pelaajista uuden joukkueen löysi eilen Regin joka sai yllättäen vielä mahdollisuuden yrittää NHL:ssä Islandersissa, ja Benoit joka lähti Coloradoon yksisuuntaisen sopparin perässä jota Ottawa ei ollut valmis tarjoamaan.
 

MikkoPNT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa.
Loistava hankinta vaikka hinta oli kyllä todella kova.

Hankintana Ryan on juuri oikeanlainen kaveri Senators-rosteriin, kaverilla on kuitenkin hyviä kausia pisteiden valossa, vaikka hieman jäi Duckseissa Perryn ja Getzien varjoon.

Silti mulla on sellanen kutina, että Senators tulee katumaan tätä kauppaa. Paha pelkohan tuossa on se, että Ottawan kausi sujuu mollivoittoisesti ja tuo ensimmäisen kierroksen varausvuoro laskee jonnekkin top-10:n hujakoille.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Hankintana Ryan on juuri oikeanlainen kaveri Senators-rosteriin, kaverilla on kuitenkin hyviä kausia pisteiden valossa, vaikka hieman jäi Duckseissa Perryn ja Getzien varjoon.

Silti mulla on sellanen kutina, että Senators tulee katumaan tätä kauppaa. Paha pelkohan tuossa on se, että Ottawan kausi sujuu mollivoittoisesti ja tuo ensimmäisen kierroksen varausvuoro laskee jonnekkin top-10:n hujakoille.

Tottakai tälläisessa kaupassa on riskinsä; Sens floppaa tällä kaudella, Silfverbergistä tulee "Eriksson" ja Noesenista "Perry" mihin molempien potentiaali voi parhaassa tapauksessa riittää ja vielä Bobby Ryan kävelee kahden vuoden jälkeen UFA:na pihalle. Kaikki mahdollisia skenaarioita. Tämän tason pelaajia ei vaan hankita ilman pienen riskin ottamista. Ja kuten sanoin Ottawan prospektipooli on niin syvä että sieltä oli nämä varaa irrottaa.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Alfredssonilta aivan todella tökerösti hoidettu tilanne ja ymmärrettävästi faneille hankala paikka, kyseessä kuitenkin seuraikoni ja pitkäaikainen kapteeni. Tuo Ryan-kauppa on kuitenkin mielestäni aivan todella hyvä. Kaikissa kaupoissa aina riskinsä molemmille osapuolille, mutta nyt taisivat molemmat voittaa. Ryan on kuitenkin vasta 26 vuotias ja jo neljä kertaa tehnyt 30+ maalia urallaan, vieläpä enemmän tai vähemmän kakkosviulistina Gezlaf-Perry kaksikolle. Ei tuollaisia ukkoja halpaan hintaan saakaan. Spezzassa hänelle on vielä eliittiluokan sentteri, joten hyvää jälkeä luulisi syntyvän.
Ottawassa on aikas valoisa tulevaisuus mielestäni, kaikessa hiljaisuudessa saatu kerättyä hyvä kasa prospekteja, vaikka joukkueessa pelaa muutama todella valovoimainenkin pelaaja ei medianäkyvyyttä kuitenkaan juurikaan tule, vähiten kanadalaisjoukkueista ainakin.
 

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Onko missään ollut tietoa siitä, miksi Alfredsson valitsi nimenomaan Detroitin? Äijä oli jutellut mm. Bruinsin kanssa, ja jos haluaa voittaa cupin, vaikea nähdä syytä miksi valita Detroit esim. ennen Bostonia.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Onko missään ollut tietoa siitä, miksi Alfredsson valitsi nimenomaan Detroitin? Äijä oli jutellut mm. Bruinsin kanssa, ja jos haluaa voittaa cupin, vaikea nähdä syytä miksi valita Detroit esim. ennen Bostonia.

Varmasti valintaan vaikutti Detroitin ruotsalaisedustus.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kyllähän tuo Alfien menetys kirvelee ja kovaa. Viime kaudella joukkue näytti jo uskomatonta selkärankaa loukkaantumissumista huolimatta ja eväät riitti aina Pensiin asti, mutta sitten tuli raja vastaan. Nykyinen runko oli kumminkin jo sillä mallilla että 2-3 kierros playoffeissa oli realistinen ajatus ja kun rinkiin liitettiin vielä Bobby Ryan, niin kaikki oli käytännössä mahdollista. Olisin mielelläni nähnyt Alfredssonin taistelemassa tämän joukkueen mukana niin pitkälle kun ne legendaariset persekarvat olisi antanut myöden. Vastapainoksi minulta löytyy myös ymmärrystä Alfredssonin ratkaisusta, vaikka siitä en todellakaan pidä. Jos Alfie on nähnyt Red Wingsillä olevat paremmat mahdollisuudet edetä pitkälle, niin ei sitä voi tuomita. Mies on pelannut huikean uran ja ansaitsee kruunun uralleen myös NHL-urallaan.

Ryanista on sitten sanottu jo kaikki oleellinen. Todella kova ruisku tuli, mutta vastine oli kyllä kova. Tai ainakin potentiaali on, realisoituuko se ikinä, niin se on täysin eri asia.

Kilyn tekemä lottoveikkailu näytti hyvältä, ainoa mitä muuttaisin, niin nyt viimeistään näkisin Conacherin alkukaudesta ainakin kärkiketjuissa.
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
The Ottawa ‎#Senators have signed D Joe Corvo, details to follow

Corvo siis nähtävästi takaisin Ottawaan missä kiekkoili kaksi kautta vuosina 06-08:

2006-2007 76GP 8 + 29 = 37
2007-2008 51GP 6 + 21 = 27

Pelannu NHL:ää pistekeskiarvolla 0,44 mutta parhaat vuodet alkaa toki olla 36-vuotiaalla takana. Tuo kuitenki apua puolustukseen ja saa nähä mitä annettavaa vielä on.

Sopparin tarkempia tietoja ei ole vielä.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Kilyn tekemä lottoveikkailu näytti hyvältä, ainoa mitä muuttaisin, niin nyt viimeistään näkisin Conacherin alkukaudesta ainakin kärkiketjuissa.

Joo Conacher tai Greening voi aivan hyvin nousta tuonne top-kutoseen. Voi pyöriä melkein miten vaan nuo ketjut kauden alkuun, esim. Michalek saattais hyvin vetää Turrisin laidassa. Ainoa parivaljakko jonka näkisin varmasti yhdessä on Spezza-Ryan.

Bruce Garrioch ‏@SunGarrioch

One year, 900,000 for Corvo. #Sens


Corvo tekee tosiaan paluun halvalla vuoden sopparilla, ei mitään hirveän hyviä muistoja jääny aikasemmasta visiitistä(sitä yhtä OT-maalia Sabresia vastaan lukuunottamatta). Ihan helvetin hasardi oli jo silloin omissa, mutta toisaalta pelasikin aivan liian isossa roolissa. Kyllähän tuo pienellä peliajalla menee varmaan kolmosparissa ja ihan hyödyllinen kakkosylivoimaan. Halpa kun vielä on niin eipä tuossa mitään häviä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Joo ei ollut paha Corvon soppari ja näkisin miehessä Benoitin korvaajaan. Vahvuudet kiekollisessa pelissä ja tuo kätisyytensä ansiosta myös vaihtoehtoja ylivoimalle. Mitään suurta roolia ei ole tarjolla ja tulee varmasti syömään hyvän määrän poppareitakin tällä kaudella. Tervetuloa!
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Joo Conacher tai Greening voi aivan hyvin nousta tuonne top-kutoseen.

Totta. Oma toive voisi alkuun näyttää tältä;

Greening-Spezza-Ryan
Michalek-Turris-Conacher
Macarthur-Pageau-Zibanejad
Condra-Smith-Neil

Mutta noita voi tosiaan pyöritellä käytännössä miten vain. Neil pystyy vetää ylemmissä ketjuissa myös, tarvittaessa. Itse uskon myös, että Zibanejadista pystyy laiturin tekemään ominaisuuksien takia. Kova luistelemaan, fyysinen ja laukaisutarkkuus myös ok tasolla. Tähän kun lisätään sentteriosaston täytenäisyys, niin laiturin paikka olisi tarjolla.
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Sens on tehnyt kahden vuoden sopimuksen Mark Borowickin kanssa, ensimmäinen vuosi kaksisuuntainen ($550 000) ja toinen vuosi yksisuuntainen ($600 000), caphit $575 000.

Lisäksi Pat Cannone on treidattu St. Louisiin 'future considerationsia' vastaan, kyseessä lienee vaan sopimuspajatson tyhjentämistä jotta päästään alle viidenkymmenen sopimuksen.

Cowenin sopimustilanne on muuttunut, mies on tällä hetkellä RFA. Linkki HFBoardsin postaukseen, jossa hyvä selvitys hommasta. Voisi kuvitella, että Murraylla on juuri nyt kädet täynnä hommia Cowenin, Wierciochin ja Condran kanssa.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Darren Dreger ‏@DarrenDreger
Eric Condra agreed to terms with OTT -- 2 years 1.2 / 1.3


Condralle hyvä ja halpa 2-vuotinen soppari kouraan eikä välimieskäsittelyä tarvittu. Joukkueen paras puolustava hyökkääjä on tärkeä pitää joukkueessa. Toivottavasti kohta tulis uutisia myös Wierciochin ja Cowenin jatkoista. Mielenkiintoista nähdä minkälainen soppari Cowenille muodostuu vaikean kauden jälkeen, halvalla pitempää malliin Alzner vai vuoden/parin siltaa.
 

QuackQuack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Ducks d'Anaheim, Nick Bonino 2009-2014
Kuulkaas Senators-fanit!

Ensi kaudella uskon Ottawan olevan divisioona C:n kärkikahinoissa. Ottawalla on yllättäen tullut aivan loistava pelaajamateriaali! Karlsson NHL:n ”paras” puolustaja, potentiaalinen Spezza-Ryan tutkapari tulee olemaan kovaa valuuttaa, Anderson hyvä maalivahti, paljon maalintekosyvyyttä ja valtavasti nuoria kavereita valmiina pelaamaan NHL-tasolla. Puolustuksesta ei löydy Karlssonin lisäksi tähtinimiä. Phillips ja Methot ovat kuitenkin melko hyviä stay-at-home pakkeja ja en usko et puolustuksen lievä heikkous kovin montaa peliä ensi kaudella Sensseille maksaa.

Menneen kauden teema Sensseille oli maalintekoa kaikilta ketjuilta. Erityisesti kaikkien loukkaantumisten takia monet pelaajat joutuivat nostamaan tasoaan. Huikea suoritus viime kaudelta! Itselläni erittäin kovat odotukset Ottawasta ensi kaudella. Kunhan vielä pleijareissa joukkue saisi puristettua pari ylimääräistä voittoa, niin Sens tulee olemaan yksi liigan huippujoukkueita. Varokaa NHL, Sens tulee ja kovaa!
 

Daigle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators & LFC
Kyllähän odotukset on jokseenkin optimistiset taas, mutta pelottaa miten loukkaantumiset vaikuttaa. Toivottavasti siellä ei ala tippumaan avainmiehiä viime kauden tapaan vaikka se nyt hyvin kääntyikin B-Sensin miesten lyödessä läpi.

Cowenin sopimuksen yksityiskohtia odottelen innolla sillä mies on todella suuri palanen tulevaisuuden Senatorseissa. Corvon tehtyä sopimuksen en tiedä mitä Wierciochin kanssa tehdään ja onko miehellä intoa jäädä joukkueeseen. Olisi kyllä ihan mukava kiekollinen pakki. Avut omaan päähän vain hieman liian toissijaiset.

QuackQuack kirjoitti:
Phillips ja Methot ovat kuitenkin melko hyviä stay-at-home pakkeja
Stay-at-home? Onkohan sulla termi nyt hallussa? :D
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Phillips ja Methot ovat kuitenkin melko hyviä stay-at-home pakkeja ja en usko et puolustuksen lievä heikkous kovin montaa peliä ensi kaudella Sensseille maksaa.

Eipä tuo Ottawan pakisto minusta heikko ole. Ei se nyt ehkä liigan kovimpia ole, mutta ihan kilpailukykyisen kuusikon Sens jalkeille saa. Cowen ja Wiercioch ovat kuitenkin taas vuoden vanhempia ja kehittyvät tuosta vielä. Phillips ja Methot pystyvät kumpikin vetämään sen ~18min per matsi, ja kunhan nuo nuoret ottavat sen seuraavan askeleen, niin koossa onkin sitten jo loistava pakisto. Joe Corvon hankintaa en ihan ymmärrä, olisi tuohon kolmospariin varmaan löytynyt joku nuorempi/parempi(?) versiokin.
 

Daigle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators & LFC
Nii no itseasias täs yhteydessä ne toimii kyl. Jotenki vaan sain nopeella lukemisella käsityksen, että haetaan pelaajaa joka on varamiehenä kotona mikäli joku loukkaantuu ja on valmis paikkaamaan. Arvokisoissa käytetään näin.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Nii no itseasias täs yhteydessä ne toimii kyl. Jotenki vaan sain nopeella lukemisella käsityksen, että haetaan pelaajaa joka on varamiehenä kotona mikäli joku loukkaantuu ja on valmis paikkaamaan. Arvokisoissa käytetään näin.

Enpä ole kyllä koskaan kuullut tätä termiä käytettävän tuossa yhteydessä. Kyllä stay-at-home on kansainvälisisissä skaboissakin ihan se puolustava puolustaja. Suomen kielessä toki mömmöm-kisoissa ovat ne "kotiinjäävät" varamiehet, mutta se onkin sitten jo ihan eri asia...
 

Daigle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators & LFC
No kaikkea sitä vielä oppii! :)

Mitä tulee Corvon hankintaan niin yleisesti faneilla on ollu toiveissa joku pätevä pakki, koska vaikka tuota nuoruutta onkin niin MacLean ja Murray ovat halunneet juuri valmiin ja kokeneen pakin sen sijaan, että käyttäisivät nuorempia kavereita.
Periaatteessahan Corvo vie lopulta Wierciochin paikan lopulta sillä Patrick olisi sopinu tuohon hyvin roolillisesti, kun miehiä verrataan. Ehkä se oli viesti Wierciochille, että laatua ei ole tarpeeksi. Tiedä häntä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Condralle tosiaan hyvä ja halpa diili. Kily tuossa niputti vaihteeksi hyvin yhteen, mutta jos saisi vielä viimeistä terävyyttä maalintekoon, niin voisi kasvaa sellaiseksi 20 maalin mieheksi. Hieno jatko!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös