Ostojoukkue vai omat pojat?

  • 9 299
  • 45

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Merkillepantavaa on että eilisessä Hifk-Hpk pelissä pelasi Hifkin puolella vain neljä pelaajaa jotka eivät ole pelanneet Hifkin junnuissa eli Schnapel,Laakkonen,White ja Zion.Alkaa prosentti lähenteleen jo liigan ennätyksiä.
Ei voida Hifkin kohdalla enää puhua mistään ostojoukkueesta vaan siitä että Hifkin juniorimylly tuottaa jatkuvasti uusia pelaajia liigaan ja osasta hyötyy vielä muutkin joukkueet.

Mites teillä muilla?
Omat pojat vai ostojoukkue?
 

Glove

Jäsen
Miten määritellään oma kasvatti?

Asiaa kummemmin tuntematta uskoisin, että tilanne on sama kuin esim. Kärpillä, joissa ns. omat kasvatit ovat saaneet kiekko-oppinsa jossain muualla ja siirtyneet Kärppiin C-B junnuissa. Taitavat aika harvassa olla ne pelaajat, jotka ovat vääntäneet luistelukoulusta liigaan saman seuran paidassa.
 
Suosikkijoukkue
HPK, Chelsea
HPK on ostojoukkue ilman muuta. Hankkii muualla epäonnistuneet tai alasarjoja kolunneet pelaajat haaviinsa ja sitten alkaakin porskuttaa vähän iloisemmin. Näistä pelaajista saisi aika messevän listan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä vielä B-juniorina esim. Kiekko-Reippaan junnuista Saipan junnuihin siirtynyttä voidaan pitää "omana poikana" mikäli tämä tosiaan edustaa Saipaa Sm-Liigassa. Tuskin A-junnunakaan siirtynyt mikään "ostettu pelaaja" on.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
mixu kirjoitti:
Merkillepantavaa on että eilisessä Hifk-Hpk pelissä pelasi Hifkin puolella vain neljä pelaajaa jotka eivät ole pelanneet Hifkin junnuissa eli Schnapel,Laakkonen,White ja Zion.Alkaa prosentti lähenteleen jo liigan ennätyksiä.

Sanomasta samaa mieltä, mutta korjataan näin "IFK-veljenä" ennenkuin joku junantuoma heinähattu ehtii, että Mikko Rämöä en muista nähneeni koskaan IFK:n maalilla junnuissa.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
BigRedCat kirjoitti:
Mun mielestä vielä B-juniorina esim. Kiekko-Reippaan junnuista Saipan junnuihin siirtynyttä voidaan pitää "omana poikana" mikäli tämä tosiaan edustaa Saipaa Sm-Liigassa. Tuskin A-junnunakaan siirtynyt mikään "ostettu pelaaja" on.

No, Niklas Hagman tuli kärppien divarijengiin a-junnu ikäisenä, pelasi pelejä myös kärppien a:ssa.
Kuitenkin Niklas Hagmanista tuli pelimies Kärpissä, vaikka kukaan ei voi kiistää että mies on umpi IFK.

Kärpät tituleeraa itseään Pohjois-Suomen omaksi joukkueeksi ja pelaajia on ympäri Pohjois-Suomea.
Nykypäivänä se pärjää, jolla on sopivin sekotus omia, ulkomaalaisia ja muualta tulleita.
Esimerkiksi omia junioreita kun on päälle 15, muualta tulleita 4-5 ja siihen vielä laadukkaat ulkomaalaiset, alkaa menestyksen reseptit olemaan siinä.
Todettakoon vielä että menestyminen on muutakin kuin mestaruuksien voittaminen.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tästä aiheesta on varmasti väännetty aika värikkäästi moneen otteeseen. Resurssit, tietotaito sekä ulkoiset tekijät varmasti vaikuttavat joukkueiden rakentamiseen. Hartwall-Areenan ympärillä on ollut melkoista karusellia viime aikoina, mutta Jokerit kenties eniten eriytynyt puitteiltaan itse pelistä, kovia nimiä sekä menestystä pitäisi olla aina näytettävänä. Ei silti etteikö seurasta olisi ihan viime vuosinakin noussut omista maajoukkuetason nuoria ja vanhoja haettu kotiin. Toisaalta, jokunen on lähtenyt suuremman vastuun perässä muuallekin. Somervuori, Malmivaara, paluun tehnyt Santala. Ja ohan IFK:llakin näitä par´aikaa maaseutumatkailua harrastavia. Maisemanvaihdos tekee välillä ihmeitä.

Pienemmin resurssein sotkevan seuran kannalta olisi välttämätöntä saada runko kasaan omista pojista. Ja varmasti joka jengin fanit näkisi mielellään joukkueessa pelaajia, jotka pelanneet ainakin jossain junnu-ikäluokassa. Omia ja muualta tulleita junnuikäsiä, mahdollisuus ja peliaikaa uutta nousua hakeville ynnä muutama laadukas ulkolaisvahvistus; siinä hyvät eväät. Tietysti, organisaatiossa täytyy olla palikat paikoillaan juniori- ynnä valmennuspuolella. Ilmeen, hengen ja urheilullisuuden täytyy olla sitä tasoa ettei kaupungin sijainnin tai mahdollisen menestymättömyyden lisäksi ole muita imua vähentäviä asioita.

Ässät on viime vuosien aikana saanut vähän järkeä toimintaansa. Toivon mukaan jatkossa nousee entistä enemmän profiilipelaajia omista, lahjakkuuksia ainakin löytyy. "Liigan paras nelonen" Kiilholma-Kuparinen-Forsbacka on 100%porilaissyntyisiä ja vähän parinkympin jälkeen löytäneet kunnon roolit. Omavaraisuutta löytyy pakistossa Peltonen, Rontti, hyökkäyksessä Jesse, Tasku, Huhtanen, Peltomaa. Muualta on sitten louhittu nuoria sitäkin enemmän; nuorisomaajoukkueissa ja prospect-listoilla esiintyneet Eetu Heikkinen ja Joonas Kemppainen tulivat Kajaanista 16-vuotiaina junnuihin pelaamaan, seinäjokelaislähtöiset Hietamäki, Kuusela, Takala sekä Kokkola-Vaasa akselilla pyörinyt Komarov samoin. Kärpissä pyörinyt Törnvall tulee Poriin jo toistamiseen. Uutta nousua hakevat veteraanit Uusikartano, Toivonen, Saarinen ovat löytäneet roolinsa ja pelaavat uransa kenties parasta kiekkoa, Riksman oli aika hyvä löytö hänkin. Parikymppiselle Pentikäiselle on ainakin annettu mahdollisuus, Rautee ja Kaipainen eivät välttämättä ole olleet onnistuneita hankintoja.

Ulkolaisten suhteen on viime aikoina onnistuttu kohtuullisesti. Williams tuli puskista tähdistöön viime kaudella, Takko ja Dallas-yhteydet ovat tuoneet tällä kaudella tänne Hisey´n sekä Nickersonin. Molemmat ovat kehityskelpoisia/haluisia parikymppisiä, jotka ovat tuoneet pohjois-amerikkalaista asennetta, väriä kentälle sekä nousseet selkeiksi profiilipelaajiksi. SaiPasta napattu Forrest ei hänkään ole vasta kuin 24v, tehoja on alkanut viime aikoina tipahdella, liikettä ja hyvää puolustuspään pelaamista jo aiemmin. Ramsey´n, 21, taidot nähdään tulevina viikkoina.
 

J.Petke

Jäsen
Hienoahan olisi aina omilla pojilla pärjätä mutta taitaa Käräpät ja Hifk olla ainuita ketkä näin pystyvät tekemään. Useille seuroille rajoituksen asettaa kaupungin koko, esimerkiksi Hämeenlinnassa on vain 50 000 asukasta ja kilpailevia lajeja löytyy paljon. Siks täällä onkin pakon sanelema juttu, että joudutaan hankkimaan pelaajia muista joukkueista niin sanotusti kasvamaan korkoa. Kärpillä on puolen Suomen junnut käytettävänä ja näin ollen heillä homma onnistuu. Tampereella ja Helsingissä on vähintään kaksi liigajoukkuetta kilpailemassa pelaajista ja paineet menestymiseen ovat isot joten aikaa ei välttämättä ole aina kasvattaa pelaajia kun menestystä halutaa saavuttaa joka vuosi(jokerit).

Hpk:lla taitaa tällä hetkellä olla pelaavassa kokoonpanossa kymmenisen ns. omaa kasvattia mikä on aika normaali määrä nykyisissä liigajoukkueissa. Tosin moni heistä on jo vanhempaa sukupolvea mutta tulevaisuus näyttää ainakin a-junioreiden osalta taas pitkästä aikaa hyvältä.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Kuitenkin vaikka HPK on ostanutkin pelaajia niin ei ne ole ollut tähtiä ostohetkellä vaan toisten seurojen hylkäämiä. Ja aika monta on löytöäkin alemmista sarjoista. On sieltä jonkun verran noussut myös omia junnuja. HIFK on ajanut omia junioreita jo monta vuotta sisään ja jatkossa löytyy myös hyviä junnuja joista on hyvä rakentaa joukkuetta.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämän päivän ottelussa Ilveksen riveissä pelaa 14 kotimaan setää, jotka ovat pelanneet Ilveksen junioreissa, eivätkä ole koskaan pelanneet SM-liigaa muun joukkueen kuin Ilveksen riveissä. Pitkämäellä (kuten myös loukkaantuneena olevalla Hirvosella) on visiitti Jyväskylässä, mutta hän on tätä ennen pelannut SM-liigaa Ilveksessä, joten hänetkin luettaneen täysiveriseksi Ilves-kasvatiksi. Pettinen olisi myös kuulunut tähän kategoriaan.

Viitakoski, Luomala ja Pesonen ovat lisäksi ehtineet edustaa Ilvestä usean kauden ajan. Koivisto on ainoa kotimaan elävä, jolla on alla ensimmäinen Ilves-kausi (kokoonpanon ulkopuolella olevan Juntusen lisäksi).

Tässä on mielestäni syy merkittävästi kasvaneisiin yleisömääriin, vaikka mitään varsinaista ulkomaan staraa ei tänä vuonna joukkueen riveissä viiletäkään. "Omat pojat" kiinnostavat enemmän kuin yksittäinen yleisömagneetti ja pitkässä juoksussa omien tähtien kasvattaminen käy edullisemmaksi kuin jatkuvat hutilaukaukset huippuvahvistusta etsittäessä.

Perttu on ottanut muuten Ilveksen ykkössentterin paikan tänään eli Elorannalle iso käsi nuorukaisiin luottamisesta.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Pärde kirjoitti:
Sanomasta samaa mieltä, mutta korjataan näin "IFK-veljenä" ennenkuin joku junantuoma heinähattu ehtii, että Mikko Rämöä en muista nähneeni koskaan IFK:n maalilla junnuissa.

Ajattelin lähinnä niitä jotka pelasivat pelissä.

Jotka muistaa vanhoja aikoja tietävät että Hifkiä pidettiin pitkään pelkkänä ostojoukkueena joka oikeastaan vasta 80-luvulla toi useamman junnun syksyllä kaukaloon vaikka siihenkin asti oli aina silloin tällöin joku helmi noussut kuten Hagman tai Lähteenmäki.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Hifki jos joku sopii tuohon ostojoukkue kategoriaan. Omista pojista ei yleensä ole ollut tietoakaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Sinänsä aika ihmeellistä tuo, kun ajattelee junioripohjan määrää mikä pääkaupunkiseudulla on. Yllättävän paljon hifki on kuitenkin joutunut lypsämään huippuja muista joukkueista tyyliin Forss, Tuohimaa .. . Onko kyse ollut oman junnutoiminnan huonoudesta vai mistä, niin tuohon varmasti osaa joku paikallinen paremmin vastata.

Maakunnissahan tiedettiin jo 80-luvulla että mopoja ynnä muuta tarjottiin pääkaupunkiseudun junnuille jo c-junnuiässä, jotta ne saataisiin siirtymään omiin riveihin. Tiedä sitten voiko tälläisiäkään siirtoja ihan omiksi junnuiksi kehua.

Mutta pitkä matka hifkillä on jotta siitä voitaisiin puhua "omat pojat seurana" . Suunta tuntuu olevan kuitenkin hyvä, vaikka en pysty kyllä sanomaan montako kaveria nykyisistä pelureista on kantanut jo hifkin paitaa f-junnuissa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tärkeintä on kuitenkin se, että jos kauteen lähdetään teemalla "omat pojat", niin se sitten myös konkreettisesti tarkoittaa sitä, että suurin osa joukkueen kokoonpanosta todellakin on niitä omia poikia ja suuressa roolissa. Se, että pari omaa miestä surffailee nelosketjussa 2 min/peli ei vielä täytä tuota markkinointilupausta.

En missään nimessä viittaa tällä viestillä mihinkään joukkueeseen erityisesti.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
L4E kirjoitti:
montako kaveria nykyisistä pelureista on kantanut jo hifkin paitaa f-junnuissa.

Pääkaupunkiseudulla on niin monta eri joukkuetta, että monet Hifk:n tai Jokerien c:ssä pelaavista on aloittanut uransa muualla. Siirto on sitten toteutunut sen takia, että pelaaja on halunnut kehittyä paremmaksi ja pelata menestyvässä jengissä, ei sen takia että isommissa joukkueissa olisi tarjottu mopoja tai tikkukaramelleja. Itse pidän (Kim) Strömbergiä jokerikasvattina, vaikka hän aloittikin uransa Ihk:ssa. Samoin pidän Timo Seppästä Hifk:n kasvattina, vaikka hän pelasikin PiTassa ja kävi parin kuukauden ajan Jokereissakin.
 

cherry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko tuotteena.
sekolust kirjoitti:
Pääkaupunkiseudulla on niin monta eri joukkuetta, että monet Hifk:n tai Jokerien c:ssä pelaavista on aloittanut uransa muualla. Siirto on sitten toteutunut sen takia, että pelaaja on halunnut kehittyä paremmaksi ja pelata menestyvässä jengissä, ei sen takia että isommissa joukkueissa olisi tarjottu mopoja tai tikkukaramelleja.

Esimerkiksi HIFK:lla ja HJK:lla on sopimus keskenään, että nuoremmasta c-junnu -iästä lähtien on parhailla mahdollisuus siirtyä HIFK:n rinkiin kehittymään ja mahdollisesti pelaamaan tulevaisuudessa kovempaa tasoa kuin b-junnujen ykkösdivari.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
L4E kirjoitti:
Mutta pitkä matka hifkillä on jotta siitä voitaisiin puhua "omat pojat seurana" . Suunta tuntuu olevan kuitenkin hyvä, vaikka en pysty kyllä sanomaan montako kaveria nykyisistä pelureista on kantanut jo hifkin paitaa f-junnuissa.

Niiden sydämeen on tatskattu jo kohdussa HIFK-vaakuna, vittu. Ja ne imee pedon maitoa imetysiässä, saatana. Teillä päin kasvaa sisäsiittoisia oman kylän poikia, joilla ei ole varaa mopoon.

Nykyaikana on helvetin vaikeata kasata joukkuetta suurelta osin "omista kasvateista.". Liikenne kaupungista, maasta ja mantereelta toiselle on lisääntynyt 90-luvulta lähtien radikaalisti ja koskien yhä nuorempia ikäluokkia. Omat pojat ei ole mikään itseisarvo.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Moniko on syntynyt jäähallissa? Esa Tikkasta ei lasketa.

Ei vaan, kunnioitettava trendi HIFK:lla. Vielä enemmän kunnioitettavaa että ovat asiasta meuhkaamatta. Toki moni muukin joukkue on entistä enemmän tuohon suuntaan menossa tai jo perillä, siltä ainakin vaikuttaa.

Voihan se johtua siitäkin että SM-liiga köyhtyy ja muihin kuin omiin junnuihin ei ole varaa, mutta ei kai sentään...
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ifk:n juniorityön helmillähän niin Saipa, kuin Jyp:kin ratsastavat menestykseen tällä kaudella. Mielenkiintoinen tilanne, että seuroilla on kausia, jolloin näitä "omia poikia" syntyy niin paljon, ettei heille kaikille riitä omassa seurassa riittävän suurta roolia. Ilveksellä on puolestaan tällä hetkellä tämä "iloinen ongelma".
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Artsi kirjoitti:
Ifk:n juniorityön helmillähän niin Saipa, kuin Jyp:kin ratsastavat menestykseen tällä kaudella. Mielenkiintoinen tilanne, että seuroilla on kausia, jolloin näitä "omia poikia" syntyy niin paljon, ettei heille kaikille riitä omassa seurassa riittävän suurta roolia.
Ööö...ystävällinen kysymys, riittääkö JYPin osalta yksi HIFK-kasvatti (Carlo Grünn) toteuttamaan mainitsemasi yhtälön. Tänä vuonna JYPin kokoonpanossa pelanneista pelaajista 10 kappaletta (30 pelaajaa yhteensä) on muita, jotka ovat selkeästi muualla, kuin Jyväskylässä junnukiekko-oppinsa saaneita. Nämä pelaajat ovat:
-Grünn (HIFK),
-Alanen, Männikkö (Tappara),
-Niinimäki (Ilves)
-Salmu, Niskavaara (Kärpät)
-Kovanen (KalPa)
-Louhivaara (KooKoo/Titaanit)
-Koponen (SapKo)
-Virtanen (TuTo).
Eli toivoisin hieman viitseliäisyyttä taustojen tarkastamiseen, se kun ei vie (kiitos Jatkoajan) montaakaan minuuttia...
 
Viimeksi muokattu:

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Lisätään tuohon Huerzon listaan vielä ainakin Niskavaara. Eipäs omita meijän miehiä!

Tuo kasvattajakysymys tahtoo monesti aiheuttaa suuria erimielisyyksiä kirjoittajien välillä. Välillä jopa pieniä tappelunpoikasia. Eri kaupungeissa on kuitenkin erilaisia tapoja junioreiden harrasteen ja kilpailun ylläpitämisessä. Kärpillä esimerkiksi ei ole mitään järkeä ottaa kantaakseen koko Oulun ja Oulun seudun juniorijääkiekkoilua, koska se toimii nykyisellään, eikä Kärpillä ole juurikaan hätää siitä, että juniorit siirtyisivät jonkun kilpailijan riveihin. Sanoisinkin, että joukkueeseen b-c junnuikäisenä siirtynyttä pelaajaa voi sanoa omaksi kasvatiksi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
En tiedä, että olenko outo, mutta itselleni ainakin on ihan sama, että kuka on oma kasvatti ja kuka jostain muualta. Kimmo Timosen NHL-uraa tulee seurattua ihan yhtä paljon kuin Sami Salon.

Kaippa kasvateista puhuttaessa miehen on pitänyt olla saman seuran listoilla jo luistelukoulusta lähtien. Ville Vahalahti ei näin ollen ole TPS-kasvatti, vaan mies, joka on lohestettu Tepsiin Paraisilta.

Tästä kasvattajakysymyksestä on minusta tehty ihan liian iso ylpeilyn ja pään aukomisen aihe. Ehkä Tepsi on ostojoukkue, mitä väliä sillä on. Pääsisivät nyt ostomiesten turvin playoffeihin. Se on pääasia.
 

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
Twite kirjoitti:
Ei vaan, kunnioitettava trendi HIFK:lla. Vielä enemmän kunnioitettavaa että ovat asiasta meuhkaamatta.
Jaa. Täälläpäin kun ollaan jo muutama vuosi meuhkattu että mitäs helvettiä ne pikkukakarat siellä liigajengissä surffailee. Moinen projekti vaati helvetinmoista pitkäjänteisyyttä, ja nyt voi onneksi huokailla ettei johto ole sen kummoisempiin ulostustoimenpiteisiin "ikilupausten" kohdalla ryhtynyt. Pitkään noita Hirsoja sai toki venailla.

Muutenkin taitaa tuo "omat pojat" mantra tarttua milteipä jokaiseen liigajengiin ihan vaan saatavilla olevien pelimiesten vähyydestä johtuen. Enää ei kilpailla pelaajista ainoastaan muiden liigaseurojen kanssa, vaan muutkin Euroopan liigat (ja tietysti NHL) ovat pelissä mukana. Luttisia ja Lindgreneitä ei enää vaihdella kotimaisten seurojen välillä, vaan nämä lähtevät suoraan ulkomaille. Siitä syystä oma juniorityö on tehtävä huolella jotta saisi kasaan edes jonkinmoisen jengin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Harrastavatko edes muut seurat kuin Ilves&Tappara SM-liigaseuroista omien junnujen järjestelmällistä kasvattamista nuorista saakka? Onko muualla siis esim. kaupunginosajoukkueet samoin kuin HJK'lla fudiksessa? Muilla kun taitaa olla niin että kaverit haalitaan muista seuroista joskus C/B-junnuissa, jos en väärin ole ymmärtänyt. Ei sinällään itse tahtoisin korostaa pelaajian roolia aina näissä tapauksissa. Olen aika varma että 95% liigassa pelaavista kavereista olisi siellä lähes riippumatta ns. kasvattiseurasta.
 

Lincoln Steel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
eagle kirjoitti:
Harrastavatko edes muut seurat kuin Ilves&Tappara SM-liigaseuroista omien junnujen järjestelmällistä kasvattamista nuorista saakka? Onko muualla siis esim. kaupunginosajoukkueet samoin kuin HJK'lla fudiksessa?

Kyllähän Kärpillä on näitä ns. korttelijoukkueita. Ainakin F-, E- ja D-junnuille.
 

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
eagle kirjoitti:
Harrastavatko edes muut seurat kuin Ilves&Tappara SM-liigaseuroista omien junnujen järjestelmällistä kasvattamista nuorista saakka? Onko muualla siis esim. kaupunginosajoukkueet samoin kuin HJK'lla fudiksessa? Muilla kun taitaa olla niin että kaverit haalitaan muista seuroista joskus C/B-junnuissa, jos en väärin ole ymmärtänyt. Ei sinällään itse tahtoisin korostaa pelaajian roolia aina näissä tapauksissa. Olen aika varma että 95% liigassa pelaavista kavereista olisi siellä lähes riippumatta ns. kasvattiseurasta.
HIFK:lla on aina G junnuja ja Calle Branderin kiekkokoulua myöten jengit kaikilla junnutasoilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös