Osaavia metallibändejä

  • 528 564
  • 2 940

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
^ Kiitoksia, täytyypi tutustua. Design 19 oli/on mielestäni ihan pätevä levy. Alkupuoli levystä suorastaan erinomainen ja vaikka viimeiset biisit ovatkin jo melkoista huttua, niin kokonaisarvosana menee kyllä reippaasti plussan puolelle. Voisi jopa sanoa, että bändi onnistui tekemään tuolla levyllä sen mitä Paradise Lost yritti Hostilla ja Believe In Nothingilla epäonnistuen surkeasti.
Raskas ja tyly levy, vaikka koneita on mukana enemmän kuin lääkäri määrää - siis noin metalliaktiksi.

Tuossahan muuten taisi tuon Lodmalmin lisäksi soitella joku Tiamat -heppukin, jollen ihan väärin muista?

Edit. Kun sivusit tuota Lodmalmin mielikuvitusta, niin tulipa yksi toinenkin ryhmä mieleen. Bändi nimeltä St.Mucus julkaisi 90-luvun loppupuolella todella hyvän levyn, joka kantoi nimeä Am I Blood. Sittemmin bändi muutti nimekseen tuon Am I Bloodin, mutta eipä musiikillisesti tapahtunut enää yhtään mitään ja seuraava levy oli onneton. Liekö tätäkään yhden levyn ihmettä enää olemassa.
 
Viimeksi muokattu:

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti Takapassi
Uusimmasta levystä, kyllä minuun iski ainakin kuin naula päähän, suorastaan tajunnan tyhjentävä kokemus.

Tästä täytyy olla samaa mieltä. Minustakin uusin on paras näistä kolmesta (C.O.L.O.N.Y, Clayman, Reroute) jotka itselläni on. Monipuolisempi ja levyllä on pari semmoista helmeä, että niitä kuuntelee kuuntelemasta päästyään. Dark Signs ja Black & White, sekä aivan infernaalisen hyvä Free Fall, jota ei voi edes kuvitella kuuntelevansa semmoisilla voluumeilla etteivätkö naapuritkin saisi siitä omaa osaansa. Biisi, joka on periaatteessa tehty kaikkien klisheiden mukaan ja silti potkii ainakin allekirjoittanutta todella lujaa päähän - aivan huikeaa!
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Viestin lähetti Mike
Tuossahan muuten taisi tuon Lodmalmin lisäksi soitella joku Tiamat -heppukin, jollen ihan väärin muista?

Tiamatin ex-basisti Johnny Hagel oli tosiaan se Sundownin toinen aivopuolisko, joka teki osan biiseistä. En muista, oliko siinä edes muita jäseniä kuin nuo kaksi herraa.

Sellainen hatara muistikuva on, että Hagel olisi jatkanut Sundownin jälkeen kohti vielä runsaammin koneistetun musiikin maailmaa. Saattaa kyllä olla, että muisti tässä kohden pettää...

Kun sivusit tuota Lodmalmin mielikuvitusta, niin tulipa yksi toinenkin ryhmä mieleen. Bändi nimeltä St.Mucus julkaisi 90-luvun loppupuolella todella hyvän levyn, joka kantoi nimeä Am I Blood. Sittemmin bändi muutti nimekseen tuon Am I Bloodin, mutta eipä musiikillisesti tapahtunut enää yhtään mitään ja seuraava levy oli onneton. Liekö tätäkään yhden levyn ihmettä enää olemassa.

Eipä ole minullakaan havaintoja bändin myöhemmistä seikkailuista, joten piti tarkistaa asia netistä: edelleen ovat kasassa, ja takana jo kolme Am I Blood -nimellä tehtyä pitkäsoittoa. Aika vähälle huomiolle ovat kyllä jääneet.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Tulipahan muuten yksi sanomisen arvoinen bändi mieleen tuossa kun aamulla levyhyllystä valitsin soittimeen huudatettavaa.

Pro-Pain on bändin nimi. Itselläni on 6 ensimmäistä levyä ja ei tosiaan ole valittamista. 'Contents Under Pressure' ehkä parhaana päällä. Vähän erilaista "rap" metallia.. Limp Bizkitin, Linkin Parkin ja muun sonnan jäsenet + kuuntelijat laskevat alleen kun kuulevat miten näitä hommia oikeasti hoidetaan.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Miken viestistä tuli mieleen Static-X. Vaikka ehkä edustaakin ns. Nu-Metallia monien mielestä (mun mielestä menee melkein lähemmäs industrialia, mutta en mä muutenkaan näistä genreistä mitään tajua), mulle ainakin kolahtaa hyvällä otteellaan. Wisconsin Death Trip varsinkin aivan helvetin hyvä levy. Pitänee pistää soimaan.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Viestin lähetti Viikate
Samaelhan nousi pinnalle death metallin ensimmäisten aaltojen aikaan 1990-luvun alussa. Noilla alkuaikojen kuolometallilevyillä on kuitenkin aika kyseenalainen maine, eivät ilmeisesti ole lajissaan mitään kaksisia teoksia.

Ei mitään kaksisia on aika kiltisti sanottu, kyllä ne Passageen asti on enemmän tai vielä enemmän täyttä paskaa.

Tanssisali Lutakossa (siis Jyväskylässä) oli perjantaina Kotiteollisuuden Helvetistä Itään-levyn ennakkokuuntelu. Ei paljon muutoksia ole tapahtunut vanhaan, eli melko tutulla linjalla vedetään, melkoisen yksinkertaisesti mutta raskaasti. Kai se kuitenkin hankintaan menee, varmaan huonompiakin levyjä julkaistaan tämän vuoden aikana.
 

Hammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold: SAINTS
Tässä listaa omista suosikeistani:

Iron Maiden (ylitse muiden!!!)
Judas Priest (legenda)
Helloween
Blaze
Metallica
Tarot
Machine Men

...sitten menee jo hieman hard rockin puolelle, mutta Deep Purple kuuluu ehdottomasti suosikkibändieni joukkoon.
 
Viimeksi muokattu:

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
TÄNÄÄN LÄVÄHTÄÄ

LEEET FREEEEEEEEEEDOM RING WITH A SHOTGUN BLAAAAAAAAASSTT!!!!!!!

Tänään on meikäläisen jouluaatto ja uusivuosi. Illalla on odotettavissa Nosturin stagella semmoinen asenneilotulitus, että moista ei ole hetkeen nähty, eikä tämän jälkeen nähdä. Maailman paras livebändi kiipeää lavalle ja meikäläisellä on kylmät väreet jo 12-tuntia ennen keikan alkua :) Kaljaakaan ei viitsi alkaa tankkaamaan ennen iltaa, ettei jurrin takia mene yhtään hetkeä ohi tästä tapahtumasta.

Setti lienee jotakuinkin tämännäköinen:

Imperium
Take My Scars
The Blood The Sweat The Beers
None But My Own
Left Unfinished
Ten Ton Hammer
Trephination
The Burning Red
In The Presence Of My Enemies
Blood For Blood
Descend The Shades Of Night
Davidian
Territory (Sepultura cover)
Creeping Death (Metallica cover) .. ja illan päätteeksi...

BBBBLLLLOOOOCCCCCCKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!

Hee-hee. Vittu kun osaakin äijä olla kihinöissä :)
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
In Flames - paras heavy-bändi tällä hetkellä.

Muuta kivaa:

Pantera
Prong
Slayer
Sepultura (Max Cavaleran kanssa)
Entombed
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Iron Maiden

Viikon päästä olisi tarkoitus lähteä Helsinkiin katsomaan yhtyeen keikkaa. Kesäkuussa olin elämäni ensimmäistä kertaa musiikkikonsertissa ja tuolloinkin yhtyeenä oli Iron Maiden. Jaksaa sytyttää, aina vaan. Tällä kertaa lämppärikin on "hieman" parempi kuin viimeksi. Ja täysin suomalainen kaikenlisäksi.

Rautarouvan lisäksi viime aikoina olen alkanut arvostamaan entistä enemmän Nighwish -yhtyettä. Vokalisti Tarja Turunen on kerrassaan niin mahtava, että sanat ei riitä kuvailemaan sitä tunnetta, mikä minulle tulee, kun kyseistä yhtyettä kuuntelee.
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Re: TÄNÄÄN LÄVÄHTÄÄ

Viestin lähetti Mike
LEEET FREEEEEEEEEEDOM RING WITH A SHOTGUN BLAAAAAAAAASSTT!!!!!!!

No oliko hyvä keikka? Itsehän olisin mielelläni tullut myös... Oli pakko quotata just toi kohta viestistäs, koska se on kappale kauneinta metalliriimiä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Re: Re: TÄNÄÄN LÄVÄHTÄÄ

Viestin lähetti Playmaker61
No oliko hyvä keikka? Itsehän olisin mielelläni tullut myös... Oli pakko quotata just toi kohta viestistäs, koska se on kappale kauneinta metalliriimiä.

Loistava, huikea. Se oli turpaanvetoa pari tuntia. Menoa riitti ihan käsittämättömästi ja yleisö velloi mukana siihen tahtiin, että siellä oli täysi työ yrittää pysyä pystyssä. Phil korvaa Ahruen kitarassa paremmin kuin hyvin, joskin tuon kuuli jo levyltäkin. Rob Flynn on jumala. Se jätkä on niin metal ja katu-uskottava, että herkimmät paskoo varmaan housuunsa hänet näkiessään.
Setti oli jotakuinkin tuo ylemmässä viestissä ennakoitu.

Yksi biisi alkoi tälleen:

LEEET FREEEEEEEEEEDOM RING WITH A SHOTGUN BLAAAAAAAAASSTT!!!!!!! :D

Ei ole toista tämän bändin vertaista. MACHINE HEAD!

Mut nyt nukuksimaan, vitunmoinen darra..
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Diablo:Read My Scars

Mites toi Diablon Read My Scars? Kuulostaako kivalta? Onko kukaan kuullu?
 
Re: Diablo:Read My Scars

Viestin lähetti Playmaker61
Mites toi Diablon Read My Scars? Kuulostaako kivalta? Onko kukaan kuullu?

Hahaa, justiinsa olin tulossa heittämään tuosta jotain läppää tänne.

Tänään tuli tuo sinkku hommattua huikeaan yhden euron hintaan. Hinnoittelusta pisteet Pokolle, tuskinpa kukaan yhden biisin sisältävästä levystä tuon enempää maksaisikaan.

Itse biisi yllätti ainakin ekalla kuuntelukerralla. Enpä osannut odottaa, että syntikat olisivat näin suuressa roolissa uudessa Diablo-matskussa. Varsinkin kun väliosan syntikat on vedetty sellaisella HIM-soundilla, että huh huh. Mitäpä tuosta, hyvin ne ainakin tähän biisiin sopivat.

Jotenkin tuntuu, että Nygårdin Rainer ei ole ihan parhaillaan noissa puhtaissa lauluissa, säkeistöt menevät välillä ihan käsittämättömäksi mutinaksi. Huutopuoli taas sitten kulkeekin aika perkeleen komeasti. Suomen kovimpia huutajia tämä Nykke.

Rumpusoundi on mahtava. Juuri tällaiselta kannujen pitää tällaisessa musiikissa kuulostaa. Ja kitaroissa on hyvin särmää.

Niin, vaikka tässä nyt puhtaista lauluista ja syntikoista puhutaankin, niin ei Diablo ainakaan yhtään kevyemmäksi ole muuttunut. Hyvin potkii.

Innolla odottelen tammikuuta ja Eterniumin saapumista.
 
Viimeksi muokattu:

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hmm, 27.12 pitäis mennä ekalle "klubi"-keikalle, Impaled Nazarenea katsomaan. Uusi kokemus sekin, festari meiningit on jo moneen otteeseen koettu.
Mahtaako muilla kun itselläni olla sama, että mitä pimeämpää ulkona, sen raskaampaa musiikkia alkaa kuunnella ja ehkä laulettuakin..:)

nim. äsken kirkosta joululauluja veisaamasta tullut.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Viikonloppuna tuli tutustuttua Swallow The Sun-orkesteriin live-muodossa ja jumalauta että meni levy hankintaan. Tässäpä levy, jota voi suositella kaikille vanhasta My Dying Bridesta pitäville. Kerta kaikkisen hienoja biisejä, tyylikkäistä melodioita ja ennen kaikkea jotain sellaista, jota ei ole joka tuutista tunkenut viime aikoina.

Niin joo, ja Ninen keikalla oli todella väkivaltainen meininki lavan läheisyydessä. Sai tosissaan taistella elintilastaan.
 

Aln

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Juups eli näitä on tullu kuunneltua aikas paljon:

Nuorempana Stratovariusta

Nykyään tulee kuunneltua seuraavia

Dark Tranquillity (en o aivan varma kirjotusasusta) :>
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
Sonata Arctica
Sentenced
Nightwish
Kotiteollisuus
Korn
Ill Nino
Eternal Tears of Sorrow
Rammstein
Metallica

Myös EdGuytä on tullu kuunneltua vähän. Samoin Rhapsodyä ja Gamma Raytä. Myös Within Temptationia on tullu kuunneltua viimeaikoina, mutta ei se Nightwishille pärjää :<

Jotain varmasti puuttuu listasta, on se kumma, että ainakun alkaa miettimään oikee urakalla niin ei muista mitään, muttakun tosta vaa heittää niin muistuu lähes kaikki.
 
Viimeksi muokattu:

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Viime aikoina on tullut tutustuttua ja tykästyttyä seuraaviin bändeihin:

Machine Men (kyllähän tästä iron maidenin ja brucen solo vaikutteet aika selvästi kuuluu, mutta entä sitten:))
Rush (joo rokkia ja ollu olemassa ikuisuuden, mutta nyt vasta tuli annettua mahdollisuus vapor trailsin muodossa)
Swallow the sun (örinä vähän häirittee, muuten hienoa)
ja tuo diablon uus sinkku kuulostaa hemmetin hyvältä.. paljon paremmalta kuin vanha tuotanto mun korvaan, joten uutta levyä odotellaan mielenkiinnolla.
 

St. Pat

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NUFC, Les Canadiens
Tampereen Klubilla soittavat keskiviikkona 17.12. sitten Dreamtale, Frostborn ja Masterstroke.

Yo-Talolla olisi torstaina 18.12. tarjolla kavereiden bändi My Fate.

Niin ja sunnuntaina 21.12. Harwallilla Iron Maiden. Aika metallipainotteinen viikko tulossa.
 
Viestin lähetti Eddie
Machine Men (kyllähän tästä iron maidenin ja brucen solo vaikutteet aika selvästi kuuluu, mutta entä sitten:))

Aivan loistava yhtye!

Jokin aika sitten Machine Men oli soittamassa Bar68:ssa Jyväskylässä ja sen vedon perusteella voi sanoa, että kyseessä on kyllä yksi Suomen kovimmista livepumpuista. Edellisen kerran olen vastaavissa täpinöissä ollut Mokoman keikalla (sekin Bar68:ssa, liekö sattumaa?).

Viime viikonloppunahan MM oli soittamssa Lutakossa. Harmi kun en enää Jyväskylässä asu, olisi tosiaan kiinnostanut nähdä toimiiko orkesteri yhtä mahtavasti hieman suuremmissa puitteissa. Oliko joku paikalla?

Kyllä Machine Menin "Scars & Wounds"-lättyä kelpaa suositella jokaiselle, jolle Iron Maiden tai vastaavat on joskus jotain merkinnyt. Ei nimittäin häviä esikuvilleen millään osa-alueella tippaakaan, niin kuin Suessakin jo todettiin.

Ainoa paska asia bändissä on se, että ne taitavat kaikki olla nuorempia kuin minä. Ennen kaikkien suosikkibändien soittajat olivat ainakin kymmenen vuotta minua vanhempia, minäkö tässä vanhenen vai mitä on meneillään?
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Tuosta lauantain keikasta vielä sen verran, että aika helvetin otettu oli bändi yleisön meiningistä ja tekivät sen myös selväksi melkoisen monta kertaa. Koko Nosturi oli yksi iso pit, ja mihin tahansa katsoi, niin ympärillä näkyi pomppivia ihmisiä kädet taivasta kohti ojennettuina.
Soundeja pitää kehua myös. aivan perkeleellisen hyvät. En olisi voinut edes kuvitella, että Nosturissa voivat noin hyvät olla. Cheers!

Upea meininki ja vuorovaikutus. Bändi potki niin maan perkeleesti ja oli niin energinen ettei paremmasta väliä ja toisaalta sitten myös fanit.. Ei tarvitse epäillä hetkeäkään etteikö bändi ulottaisi tuollaisen kohtelun jälkeen jokaista rundiaan myös tänne eskimoiden keskelle. "Awesome, awesome, fucking awesome Hellsinki - CHEERS, HELLSINKI, CHEERS!!, kuten Flynn asian ilmaisi.

Keikan jälkeen koko bändi oli ilmestynyt vielä yläkerran baariin ja jauhanut paskaa noin tunnin verran fanien kanssa tuopin ääressä. Mahtavia äijiä, ei voi muuta sanoa.
Harmittaa helvetisti, että itse olin jo tuossa vaiheessa suunnistanut yöelämään, enkä jäänyt Nosturiin dokaamaan loppuillaksi.

Noh. Pikkuhiljaa kankkunen helpottaa ja päässäkin kumina alkaa loppumaan (soittivat - yllättäen - ihan vitun lujaa). Hieno viikonloppu!
 

mattihp

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liigassa seurat ovat TPS ja Kärpät...
Kunnon Metallia!

Tässä ketjussa puhutaan ainoastaan oikeista Metallibändeistä!
Ei mitään poppi-metallia kuten stratovarius, hammerfall, tool, slipknot, manson ja muut...

Minun suosikkibändit:

Sentenced (vanhat levyt)
Moonsorrow
Vader
Kalmah
Impaled Nazarene
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Viestin lähetti cosmic_rodeo Viime viikonloppunahan MM oli soittamssa Lutakossa. Harmi kun en enää Jyväskylässä asu, olisi tosiaan kiinnostanut nähdä toimiiko orkesteri yhtä mahtavasti hieman suuremmissa puitteissa. Oliko joku paikalla?

Tulihan tuo todistettua. Todellakin laulaja Anthonyn energisyys lavalla on töysin Bruce Dickinsoniin verrattavissa, muu bändihän ei ihan niin kovaa vauhtia pidä. Eipä siinä, kyllähän kaverit soittaa ja minun nähdäkseni yleisö tykkäsi, jota oli tuppautunut koko tanssisalin täydeltä todistamaan tapahtumia.

Onhan tuossa MM:ssa pari uskottavuuttakin syövää tekijää, kaikki on kyllä vedetty jo hiukan liian Iron Maideniksi, ja kun vielä settiin mahdutetaan pari IM-coveriakin, niin se vähän häiritsee, mutta kaiken kaikkiaan energisyys ja teknisyys jätti kyllä jälleen positiivisen kuvan orkesterista. Hiukan lisää omaa biiseihin niin olisi huikea bändi.
 

mattihp

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liigassa seurat ovat TPS ja Kärpät...
Viestin lähetti HN
Hehheh. Olisit vaan kirjoittanut, että tässä ketjussa puhutaan Sinun suosikkibändeistäsi. Tuossa kategorioinnissasi ei nimittäin ole mitään järkeä. Joku muu voisi nostaa esimerkiksi vahvasti progehenkisen ja monitasoisen Toolin listaamasi "oikean metallin" yläpuolelle ja passittaa huvittavan teiniangstisen ImpNazin ja goottisynkistelevän Moonsorrow:n lelukoriin.

Jos jätetään Kuusuru pois laskuista, niin listasi perusteella voisin suositella tutustumista ainakin seuraaviin orkestereihin (ellet ole sitä jo tehnyt):

- Death (Brutaalin, teknisen death metallin uranuurtaja. Kaikki levyt klassikkoja. R.I.P Chuck.)

- Akercocke (Brittiläinen black/death/aggro -hybridi. Vanhaa vihtahousua ylistetään niin, että heikompaa hirvittää. Uusimmalla Choronzon-levyllä supersoundit Neil Kernonin miksauspöydältä.)

- Burzum (Jos ImpNazin rosoisempi tuotanto miellyttää, niin Vargin visiot saattavat myös antaa säväyksen. Kolme ensimmäistä levyä primitiivistä ambient-blackiä, loput enemmän tai vähemmän hämärää konesurinaa.)

- Darkthrone (Black metallin merkittävimpiin kuuluva norjalaispumppu. Killeririffejä ja demonista ahdistusta kellarisoundeilla.)

- Atheist, Cryptopsy, Martyr (Kolme erittäin teknistä deathia soittavaa orkesteria.)
Olen kuullut joka ikisen noista bändeistä ja ainoastan Death kuulostaa jonku lailla hyvältä minun korviissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös