Osaavia metallibändejä

  • 528 702
  • 2 940
Suosikkijoukkue
Ässät
Sivuilla kuvataan bändiä termein "Death Metal / Progressiivinen / Thrash" mutta kyllä mä tarjoaisin vielä "hard core" viittaa tähän.

No jaa, en kyllä HC-vaikutteita juurikaan ko. yhtyeen musiikissa kuule. Lähinnä melodödön ja rässin sekoitusta. Hateformin eka lätty oli varsin lupauksia herättävä, mutta uusin ei kyllä oikein sytyttänyt, vaikka mm. Imperiumin arvostelija sitä vuolaasti kehuikin. Ihan jees yhtye kuitenkin.

Decrepit Birth on nimenä tuttu ollut jo pidemmän aikaa, mutta jostain syystä on jäänyt kuuntelematta aikaisemmin. Ihan menevää techdeathia melodisuudella maustettuna. Tuo mieleen maan mainiot yhtyeet nimeltä Kronos sekä Man Must Die, jotka molemmat ovat rikollisen tuntemattomia musiikkinsa tasoon nähden.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja turkulainen Hateform ansaitsee myös kunniamaininnan

Olen tästä frendin bändistä tainnut aiemminkin mainita, mutta menevää mäiskettä on kyllä ja onhan se Teuvo maanteiden kuningas ihan helmi coveri. Nyströmin Pepin ääni on saanut lisää skaalaa ja syvyyttä ja Pain Confessorin Tom Gardinerin mukaantulo toi sekin lisäpotkua poikain soitantaan.
 

Ignoramus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden Pallo
Yhdysvaltalainen deathgrind-pumppu Cattle Decapitation on tehnyt meikäläiseen vaikutuksen. Tietysti auttaa, jos yhtyeen sanoma on lähellä sydäntä, mutta musiikki itsessäänkin on varsin pätevää. Uusimman levyn helpoimmin nieltävää antia: Cattle Decapitation - "Regret and the Grave"
... ja linkki vie Youtube-nimiselle sivustolle...
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
MPE on kyllä pirun kova orkesteri,harmi että levyjä tippuu niin harvakseen ja keikkojakaan eivät liikaa vedä, ihan hyvä livebändi kuitenkin kyseessä. Mutta kuten jo toisessa ketjussa mainitsinkin, ovat tällä hetkellä kasaamassa uutta albumia, ja mikäli tuo yltää edes puoleen edeltäjänsä tasosta, on kyseessä yksi parhaista melodödö levyistä hetkeen.

Linkitetään nyt bändi myspace sivulle, mikäli joku yhtyeestä kiinnostui: http://www.myspace.com/morsprincipiumestmyspace
Näinköhän bändin tarina on näkemässä päätepisteensä:
Hiyah!

Ok, so it's a time for a small update.
To be honest, things are pretty bad.

Our guitar players feel, that MPE is not something they want to be part of anymore. They have their reasons why they feel so, so...

Anyways.

If we still want to continue with MPE, we need new guitar players. This is our LAST try to make things happen. If it does not work this time, or we don't find the right person/persons, then it's game over for MPE.

So, if you are, or know somebody, who is at least 21 years old, willing and able to write and play death metal with melodies and also would like to be a part of the new MPE, then send us an email.

YOU CAN BE FROM ANYWHERE.

As long as you are eager and get something done, then you may be the one we are looking for.

AND we are looking for 1 or 2 players.

Soo, if you have what it takes, send us an email and we will talk more.

band@morsprincipiumest.com

And just to make things 100% clear.

You can live, for example, in USA, Germany, Sweden, Australia, Finland or where ever.

This could be just a waste of time, but you don't loose anything by trying.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Näinköhän bändin tarina on näkemässä päätepisteensä:

Kyllähän tuo melko valmiilta vaikuttaa.. Enpä muista koska viimeksi on bändin (mahdollinen) lopettaminen ottanut näin kupoliin.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Kyllähän tuo melko valmiilta vaikuttaa.. Enpä muista koska viimeksi on bändin (mahdollinen) lopettaminen ottanut näin kupoliin.
Samat sanat sinne naapuriin. Eihän siitä vielä pitkästi ollut kun tästä tässä ketjussa kiihkoilin ja nyt sitten näin. No, ehkäpä uudet keihästäjät löytyvät tai jäljelle jääneet tekevät jotain uutta kiinnostavaa - ans kattoo.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kyselisin arvon palstatovereilta pikku vinkkejä uusien toimivien artistien/yhtyeiden perässä olevana. Pohjoismainen metalli on lähimpänä sydäntä. Suosikkeihin lukeutuu kotimaisista Diablo, Before The Dawn. Muista pohjoismaisista taas sitten Soilwork vanhalla kokoonpanolla, eli vielä Stabbing The Drama-albumin aikaan. Göteborg-osasto on suurimpien bändien osalta hyvinkin tuttu yleensäkin, mutta Soilwork on se suurin suosikki. Norjanmaan tuotanto kiinnostaa kovasti, koska en ole löytänyt vieläkään yhtään norskibändiä, joka oikeasti toimisi hyvin. Sama homma Tanskan suhteen. Volbeatin luen rockiksi, mutta samankaltaisia tuskin löytyykään hirveästi.

Pohjoismaiden ulkopuolelta pidän erityisesti Howard Jonesin aikaisesta Killswitch Engagesta, All That Remainsista, Calibanista sekä Avenged Sevenfoldista.

Nyt kaipaan kenties tuntemattomampia bändejä, jotka ovat jostain syystä ohi menneet. Kiitän jo etukäteen!
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Eiköhän tuo kuulu Göteborg-osastoon, mistä oli maininta. Mites sisältyikö tuohon samaan osastoon sitten esim. Arch Enemy, Dark Tranquillity tai The Haunted?

Kaikki tuttuja kyllä, joista The Haunted toimii ja pari lättyäkin löytyy. Dark Tranquilitystä en joskus muutama vuosi sitten välittänyt. Sen jälkeen ei ole tullut kokeiltua uudestaan. Arch Enemy ei ole koskaan iskenyt millään tapaa.

Ja tosiaan In Flames on kyllä tuttu ja levyjä löytyy hyllystä yhteensä 5 kappaletta. Soilwork kuitenkin se suurin suosikki länsinaapurista.

Ja tosiaan artistit saavat olla myös muualta kuin Pohjoismaista, mutta pohjoismaisesta tyylistä pidän eniten.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Nyt kaipaan kenties tuntemattomampia bändejä, jotka ovat jostain syystä ohi menneet. Kiitän jo etukäteen!
Jaahas, taitaapi toi melodeathi olla mun erikoisalaa niin voihan mä tästä muutamia pienempiä bändejä joita tullut aikalailla kyseisestä genrestä kuunneltua:

Skyfire -- progressiivista, vahvat koskettimet ja ei puhtaita lauluja. Jos kiinnostaa kuunnella niin biisi voisi olla Esoteric tai Under a Pitch Black Sky
Dark Age -- aika perus-göötteborgia, biisejä vaikkapa Outside the Inside tai Kingdom Nevercome
Mercenary -- etenkin uusin albumi klassista melodeathia power-mausteilla. Biisejä Shades of Gray tai Black Brigade
Blinded Colony -- Tuo toinen albumi erittäin laadukasta perustavaraa, biisejä My Halo tai Once Bitten, Twice Shy
Solution .45 -- Scar Symmetryn vanhan laulajan uusi bändi, melko samanlaista kun itse SS. Biisejä: Clandestinity Now tai Gravitational Lensing
Dreamshade -- jännät koskettimet, ei puhtaita lauluja. Biisejä: What Silence Hides tai As Serenity Falls
D Creation -- melodista, laulajalla aika erikoinen ääni. Biisejä: Killdream tai Asleep
Degradead -- vähän in flamesin kaltaista, paitti joku fetissi niillä on vetää kertosäkeissä lauseet vuoron perään puhtailla ja örinällä (rasittaa vähän pidemmän päälle...). Biisejä Wake the Storm tai Achieve the Sky
Threat Signal -- Itellä vähän vähemmälle kuuntelulle jäänyttä metalcorea kosiskelevaa kamaa, biiseistä vaikka Rational Eyes tai Counterbalance
Avatar -- Jotenkin rokahtavaa, ja muutenkin vähän erikoista MDMää. Biisejä: Queen of Blades tai The Great Pretender
Tracedawn -- kotimainen, aika nuorien jannujen bändi, hyvin soitettua ja tehtyä tavaraa. Biisejä: The Forsaken tai In Your Name
Raunchy -- popahtavaa, idustrial-vaikutteista. Biisejä Warriors tai Nght Prty
Kill the Romance -- Pikkasen trashaavaa, vähän kuin heikompi versio soilworkista. Biisejä Inner Cell tai Trespasser

Sitten pari aika tunnettua, mutta ei ihan siitä tunnetuimmasta päästä kuitenkaan - joten mainitsen ihan vaan varoiksi.
Disarmonia Mundi -- Simppeliä mutta hemmetin tarttuvaa melodeathia, osassa kappaleista lauleskelee myös muuan Björn Strid. Biisejä: Resurrection Code, Red Clouds tai Perdition Haze
MyGrain -- Omasta mielestä kotimaan paras bändi, hyvin toteutettua melodeathia aikas nerokkailla syntikoilla. Biisejä: Asphyxiated and Inflammable, Shadow People tai Immortal Aeons
Nightrage -- Klassista, vähillä puhtailla vokaaleilla. Biisejä: Spiral, Shed the Blood tai Scathing

Aika lista siitä kehkeytyi, ja lisääkin löytyisi... Toivotaan että ainakin pari olisi sulle uusia tuttavuuksia
 
Viimeksi muokattu:

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Ja tosiaan artistit saavat olla myös muualta kuin Pohjoismaista, mutta pohjoismaisesta tyylistä pidän eniten.
Mitenköhän pari vuotta sitten rapakon takana muodissa ollut metalcore toimii sinun kohdallasi? Monella bändillä on vaikutteita ruotsalaisesta melodödiksestä, kuten vaikkapa Killswitch Engagella. Oma suosikkini kyseisen genren bändeistä on Unearth. Tsekkaa YouTubesta vaikka biisit Zombie Autopilot ja We are not anonymous.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Jo kahdeksan levyä hyvää paskaa kohtuullisen pienellä huomiolla louhinut Crowbar julkaisee helmikuun puolivälissä uuden levyn. Luvassa siis 12 raitaa ensiluokkaista sludgea hitaasti ja alavireisesti, sekä Kirk Windsteinin suht persoonallista äännähtelyä.

Mainittakoon näin paljosti jälkikäteen, että lapset, kuunnelkaa ny vittu.

Sen sijaan en muista ainakaan kovin suuressa mittakaavassa Summoning-orkesterista. Eli siis Tolkien-hengessä vedetään jotain black/pakanametallia, mitä tämä nyt ikinä onkaan. Omilta nuoruusvuosilta voisin suositella Dol Guldur-albumia, mutta ei näissä tuoreemmissakaan sinällään mitään vikaa ole.

Ja se vielä, että Falkenbach on muuten kanssa aika hyvä bändi. Kattokaa vaikka Googlesta.
 

InfernalDark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra, Pile #49
Avatar -- Jotenkin rokahtavaa, ja muutenkin vähän erikoista MDMää. Biisejä: Queen of Blades tai The Great Pretender

Tää bändi tuli nähtyä FME viikolla, oli lämppäämässä Before the Dawnia. Ei säväyttäny mitenkään ihmeellisemmin, mut ihan kuunneltavaa kamaa silti. Aika rokahtavaa tosiaanki.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olipas tuo edellä esitelty Hateform ryhdikkään kuuloista takomista. Ihan mieli herkistyi.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Olen tästä frendin bändistä tainnut aiemminkin mainita, mutta menevää mäiskettä on kyllä ja onhan se Teuvo maanteiden kuningas ihan helmi coveri. Nyströmin Pepin ääni on saanut lisää skaalaa ja syvyyttä ja Pain Confessorin Tom Gardinerin mukaantulo toi sekin lisäpotkua poikain soitantaan.

Kappas vaan, meillä on sitten yhteisiä tuttuja. Juu kyllähän tuo Hateformin uusin Origins of Plague on valovuoden myös kelpoa ensimmäistä, eli Dominancea edellä. Perkele, lisää keikkoja Turkuun vain.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Kaikesta kyseistä genreä kohtaan tuntemastani skeptisyydestä huolimatta tuli tsekattua tämmönen jenkki-metalcorebändi kuin Across the Sun... Ja ei hemmetti kun kolahti kyllä yllättävän hyvin, sillä sitä samaa tylsää runttausta kun mainstreamin killswitchit yms. bändit tämä tavara ei todellakaan ole. Soittimissä paljon rohkeampia valintoja, rytmien vaihtelua ja paljolti metalcoresta puuttuvaa omaperäisyyttä ja ehkäpä vielä jotain progressiivistakin havaittavissa paikoitellen. Ja aika yllätyksenä tuli että tilaamani (juuri ilmestynyt) lätty on bändin ensimmäinen täyspitkä... Jos moderni metalli nappaa, melodiset kertsit kiinnostaa ja paikoittainen ärjyntä ei häiritse, suosittelen tsekkaamaan kyseisen bändin kaikista mahdollisista metalcore-antipatioista huolimatta:

Ghost of Grandeur
Descent & Discovery
Seasons
E: Levyn nimikkobiisi unohtu: Before the Night Takes Us
 
Viimeksi muokattu:

Hank

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk,Pikku-Jallu,Caps
Nyt kaipaan kenties tuntemattomampia bändejä, jotka ovat jostain syystä ohi menneet. Kiitän jo etukäteen!

Tarjotaan tuolta Tanskasta bändiä nimeltä Illdisposed
Ääninäytteenä toimikoon vuonna 2008 julkaistulta Prestige albumilta biisi nimeltään Child is Missing (linkki YouTubeen)
1.4. Tulossa uusi albumi,jota odotan yhtä kuumeisti kuin Amon Amarthin Surtur Rising - tuotosta

http://www.youtube.com/watch?v=rHBfSl_lStc
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Nyt kaipaan kenties tuntemattomampia bändejä, jotka ovat jostain syystä ohi menneet. Kiitän jo etukäteen!

Tanskasta tuli mieleen tietenkin Mercenary.

Ja jos nyt jatketaan sellaisten semi-tunnettujen bändien saralla, eikä mennä sinne ojiin ja puskiin, niin ainakin Unearth kannattanee tsekata. Sekä tietenkin kotimaiset Survivors Zero ja Kalmah, joiden pitäisi olla peruskauraa. Miksei myös jenkkibändi Still Remains.

Omiin suosikkeihin näistä tosin lukeutuu oikeastaan ainoastaan Survivors Zero, jonka debyytti oli juuri niin rautainen kuin kokoonpano antoi odottaa.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Alkukuusta Usa:ssa kolmannen levynsä julkaissut The Human Abstract iski aika kovaa allekirjoittaneeseen. Bändi soittaa metalcoren, neo-klassisen ja progressiivisen metallin sekoitusta. Teknisiä biisejä ja loistavia melodioita lisättynä puhtailla sekä "örinä" vokaaleilla. Omasta mielestä vuoden metallilevy. Ei vaan taida saada kovin paljoa julkisuutta tällä puolella Atlanttia.
Tässä muutama uusimmalta levyltä ja yksi ekalta levyltä.

Faust (Youtube)
Complex Terms (Youtube)
Antebellum (Youtube)

Vela, Together we await the storm (Youtube)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Omiin suosikkeihin näistä tosin lukeutuu oikeastaan ainoastaan Survivors Zero, jonka debyytti oli juuri niin rautainen kuin kokoonpano antoi odottaa.

Itselle tuo Survivors Zeron debyytti oli kyllä pienoinen pettymys, vaikkei se huono levy ole alkuunkaan. Tämä tosin johtunee siitä että bändistä puhuttiin aluksi death metallina, eikä melodödönä (jotka ovat kaksi täysin eri genreä). Itsellä kun on melodisen deathin kuuntelu jäänyt hieman taka-alalle, ko. genren ylitarjonnan ja sen aiheuttaman ähkyn takia.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Itsellä kun on melodisen deathin kuuntelu jäänyt hieman taka-alalle, ko. genren ylitarjonnan ja sen aiheuttaman ähkyn takia.

Tähän vahva sama. Tosin itseäni ei sinänsä haittaa ylirajonta vaan aivan dramaattisesti vuosituhannen alusta heikentynyt laatu lähestulkoon kaikkien alan bändien tekemisessä. Survivors Zero vaan edusti genressä pitkästä pitkästä aikaa ihan oikeasti hyvää musiikkia. No, Dark Tranquillity, Insomnium ja pari muuta nyt ovat osuneet maaliin hyvällä prosentilla. Jos Insomniumia nyt edes tähän genreen voi mitenkään laskea.

Ja mainittakoon, että itsekin olin alkuun hämilläni Survivors Zeron suhteen, sillä odottelin niin ikään modernia kamaa perinteisen deathin lähteestä. Tyyliin vaikkapa Hail Of Bullets.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös