Osaavia metallibändejä

  • 527 652
  • 2 939

iabaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
tässä kun tuli ketjua luettua, voisin itekin suositella muutamaa bändiä josta itse tykkään!

-Killswitch Engage
-In Flames
-All That Remains
-Rammstein
-Iron Maiden
-Atreyu

siinä muutama bändi mitä on nyt lähiaikoina tullut kuunneltua paljonkin.
etenkin killswitch engage ja in flames ovat olleet jo pitkään lempibändejä, mutta kun sattuivat soittamaan vielä Taste Of Chaosissa kummatkin viime joulukuun puolessa välissä, niin musta on tullut ykkösfani! All That remainsia suosittelen niille, jotka tykkää rankemmastakin musiikista.
 

Kempula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Liverpool, Leijonat, Team Jatkis
Ei taida olla aivan tuore kipale, mutta sain vastikään linkin Eluveitien biisiin Inis Monaan ja täytyy tunnustaa, että olen sitä huudattanut nyt viikon verran päivittäin. Jollain tavalla vain potkii tuo örinän, melodisuuden ja rakaahkojen kitaroiden symbioosi. Viime vuodelta olikin yksi maininta ko. pumpusta, mutta muuten on aika hiljaista ainakin tässä ketjussa sveitsiläisorkestran suhteen. Niillä kai vinkuu joku naissolista välillä, mutta se ei niin osunut.

Vähän näyttäisi siltä tämä meikäläisen nykyinen musiikkimaku, että tuollaiset kivan melodisia koukeroita ja raskasta poljentoa yhdistelevä pumput ovat mieleeni. Tosin en pidä tästä uudesta jenkkityylistä, jossa lähinnä kirutaan biisit läpi tai heitetään väliin joku poikabändimäinen puhdas osuus. Callisto, Living Sacrifice, Swallow the Sun ja vaikkapa Serj Tankianin biisit/SOAD uppoaa aika hyvin. Sitten tietysti tapporiffit alussa kiinnostavat aina, ne ovat nääs aina kivoja urheiluvideobiisejä ja fiiliksen nostattajia.

Minun on jo pitkään pitänyt tulla tänne kehumaan Eluveitietä, mutta ehdit näköjään ensin. Todellakin loistava bändi ja Slania albumi, jolta tuo Isis Mona kappalekin on, edustaa mielestäni yhtyeen parhainta osaamista. Uusi levy Everything Remains As It Never Was ilmestyy 19.2 ja maistiaisena voi kuunnella Thousandfold-kappaleen.

Toinen hyvää melodista death metallia soittava bändi on tässäkin ketjussa joskus mainittu Be'lakor. Yhtyeen uusin levy Stone's Reach on soinut soittimessa reilun kuukauden, enkä ole vielä kyllästynyt. Kappaleet ovat pitkiä ja usein paranevat loppua kohden, joten levy kannattaa kuunnella ajan kanssa läpi. Esimerkkinä vaikka Held In Hollows

Jos olet vasta tutustunut melodeathin maailmaan niin alla lista osaavista bändeistä esimerkkikappaleiden kanssa:

Kalmah - Groan Of Wind

Amon Amarth - Cry Of The Black Birds

Dark Tranquillity - Lost To Apathy

Nämä seuraavat edustavat periaatteessa sitä jenkkityyliä, mutta mielestäni tekevät sen paljon paremmin. Scar Symmetryn laulaja Christian Älvestam on ihan uskomattoman monipuolinen laulaja. Tosin hän lähti bändistä ja perusti Solution .45 nimisen poppoon ja linkissä on maistiaisia tulevalta albumilta.

Scar Symmetry - Ghost Prototype II (Deus Ex Machina)

Solution .45 - Clandestinity Now (teaser)
 
Viimeksi muokattu:

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Ei taida olla aivan tuore kipale, mutta sain vastikään linkin Eluveitien biisiin Inis Monaan ja täytyy tunnustaa, että olen sitä huudattanut nyt viikon verran päivittäin. Jollain tavalla vain potkii tuo örinän, melodisuuden ja rakaahkojen kitaroiden symbioosi. Viime vuodelta olikin yksi maininta ko. pumpusta...
Se olin varmaan mä joka oli maininnut. Nämäpä oli Tuskassa viime suvena, aika mielenkiintoinen ilmestys kun sitä sakkia oli siellä lavalla niin paljon. Harmi vaan että esiintyivät sunnuntaina kun olin erittäin väsynyt. Jäi vähän puolihuolimattomaksi esityksen seuraaminen sitte. Inis Mona on vieläkin aivan mahtava biisi vaikka tämä musiikkityyli ei pidemmän päälle minua oikein jaksakaan viehättää.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Sybreed
Sveitsiläistä industrial metallia, sieltä vähän kevyemmästä päästä. Pukkasivat loppuvuodesta kolmannen levynsä ulos, joka ei aivan yltänyt meikäläisen odotuksiin, mutta varsin kelpo tekeleeksi loppupeleissä osoittaui. Aikaisemmat kaksi levyä ovat nekin kovia. Oikeastaan se mikä vähän Sybreedissa potkii vastaan on laulajan puhtaat laulut, jotka ovat oikeasti aivan hirveän kuuloiset. Ajan myötä niihinkin kumminkin tottuu, jolloin huomaa kyseessä olevan varsin pätevä bändi. Yhtyeen myspace sivu: http://www.myspace.com/sybreed

Bloodbath
Tajuttoman kova death metal pumppu, niille oikeasti raskaan metallin ystäville. Mikin varressa loistaa muuan Mikael Åkerfeldt, joskin kakkoslevyllä vokaaliosuudet hoiti Peter Tägtgren (josta itse enemmän pidän). Tyyliltään enemmän kallellaan vanhaan Ruotsalaiseen dödöön kuin Amerikan mättöön. Hades Rising video on nähtävissä youtubessa:
http://www.youtube.com/watch?v=4OfUVmfNk4E
 

Teloch

Jäsen
Battle Beastin myspace-sivuilta voi rohkeimmat koittaa miltä kuulostaa perinteinen hevimeteli kohtalaisen voimakasäänisellä naislaulajalla. Varsin erikosen oloinen yhdistelmä omaan korvaan etenkin aluksi, mutta tässä illan mittaan on lähtenyt jossain määrin toimimaan. Musiikki itsessään pääse kauheasti vakuuttamaan, vaikka taitavaa kaveria siellä tuntuu olevan kaikin puolin. Hieman mielikuvituksettomaksi jää. Laulaja sen sijaan teki suurehkon vaikutuksen.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Tungettakoon nyt vaikka tänne, oli sitten osaavaa jonkun mielestä tai ei, mutta Norjasta puskee ihan mielenkiintoista settiä Euroviisuihin, kun Keep of Kalessin yrittää maansa edustajaksi. En ole asiaan sen paremmin perehtynyt, että miten meni, mutta olin lukevinani jostain bändin edenneen ihan Oslon finaaliin asti.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Joitakuita saattaa kiinnostaa huomattavasti enemmän esim. ruotsalaisen Pain of Salvationin taival Ruotsin karsinnoissa.
Olisin maininnut tuosta, mutta luulin, ettei PoS itsessään esiinny siellä, vaan sen sijaan Daniel Gildenlöw olisi tehnyt Road Salt -nimisen biisin jollekin muulle kilpailua varten. Näköjään olinkin väärässä ja Pain of Salvation on tosiaan ehdolla. Aika ylläriveto bändiltä, joka on tehnyt muutaman täysosumalevyn omintakeisella tyylillään.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Tästä ketjusta voikin deletoida kaiken mahdollisen pois tällä puheella. Robb Flynn seurueineen pisti nimittäin 1 h 50 min ajan sen luokan vanhan liiton hulabaloot äskettäin DDR-hallin lauteilla pystyyn, että ainakin jokainen metalcoreen kyykkäävä ja muuten vain mukaväkevä metalliposse voi pistää pillit pussiin suorilta. Machine Head määräsi.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Jos olet vasta tutustunut melodeathin maailmaan niin alla lista osaavista bändeistä esimerkkikappaleiden kanssa:

Melodeathin, tai siis varsinkin "Göteborg-metallin" maailmassa on laadukkaan musiikin suhteen ollut jo monta vuotta varsin hiljaista mutta koska nyt puheeksi tuli, niin mainitaan italialainen Disarmonia Mundi, jonka mikrofonin takana heilui Speed (ei se Keanu Reevesin leffa, vaan Helsingborgin oma poika), jonka toki asiaan perehtyneet olisivat muutenkin tunnistaneet.

Tässä pari näytettä loistavalta Mind Tricks-albumilta (2006).

A Taste Of Collapse

Celestial Furnace (video)
 
Viimeksi muokattu:

M10

Jäsen
Scent of Flesh

Death Metallia Imatralta. Olivat tuskassa reilut pari vuotta sitten ja eilen HML:n Suisto Klubilla.

Uusi tuttavuus ja silmin nähden reippaita poikia.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Melodisen bläkkiksen ystävät, kannattaa katsastaa amerikkalainen Abigail Williams. Kuin vanhaa Dimmua konsanaan, toivottavasti tulisivat vaikka Tuskaan, koska nämä uuden polven jenkkibändit on kyllä yllättävän toimivia, kuten vaikkapa viime kesän Tuskan paras akti, The Faceless.

En muista olenko jo maininnut lisäksi toisen yllättävältä taholta tulevan suorastaan sinfonisen eeppisen bläkkisbändin eli ausseista tulevan Nazxulin; Iconoclast levy oli ehkä viime vuoden kovin lätty. Jossain määrin samojen miesten esoteerinen ja "ukrainalaisempi" veto on Austere, jonka vokaalit ovat suorastaan kuin tehty krapulaisia aamuja varten, jolloin etsitään lompakkoa, silmälaseja, yritetään selvittää missä ollaan ja miksi, kenen kanssa, oliko edes kivaa ja missäs sitä käytiinkään.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Disarmonia Mundi

Nappasin kunnon nettirosvona koko saatavilla olevan tuotannon. Joukosta löytyy pikkuisen liikaa vivahteita Lim Bizkitistä ja Rammsteinista, tai sitten musta vaan tuntuu siltä, mutta yleisesti ottaen ihan helvetin kovaa mättöä. Puhtaan laulun voisi raapaista pois, sillä ei tuossa yhtälössä tee mitään. Kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen bändi, kiitos vinkistä.

Mielleyhtymä In Flamesiin on myös vahva, mutta se ei ole paha asia ollenkaan. Kuuntelin yhden biisin, joka oli tämä Flare, ja se sai jo vakuuttumaan.
 
Nummirockin demosetä- kilpailun osallistujien joukosta löytyy monia uusia ja osaaviakin tuttavuuksia metallista pitäville ja selaaminenkin käy helposti eri kategorioiden kautta. Itse useammankin tarkemman tutustumisen arvoisen bändin löytänyt tuota kautta. Kannattaa käydä tarkistamassa.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Eipä juuri tässä ketjussa ole aiemmin mainittu, mutta pariin otteeseen tänä vuonna Suomeen tulossa oleva Between The Buried And Me on jotain aivan huikaisevaa. Karusellimetalliksi taitavat tätä tämmöistä jotkut alan miehet kutsua. Tätä voi hyvällä syyllä kutsua nimenomaan Osaavaksi metallibändiksi. Joka biisissä on 1 000 erilaista osaa, miten ihmeessä tuollaisen soittaminen vaan on mahdollistakaan?

Ihan OK käsityksen tuotannosta saa vaikkapa MySpace-sivulta: http://www.myspace.com/betweentheburiedandme
 

Tibexe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eipä juuri tässä ketjussa ole aiemmin mainittu, mutta pariin otteeseen tänä vuonna Suomeen tulossa oleva Between The Buried And Me on jotain aivan huikaisevaa. Karusellimetalliksi taitavat tätä tämmöistä jotkut alan miehet kutsua. Tätä voi hyvällä syyllä kutsua nimenomaan Osaavaksi metallibändiksi. Joka biisissä on 1 000 erilaista osaa, miten ihmeessä tuollaisen soittaminen vaan on mahdollistakaan?

Ihan OK käsityksen tuotannosta saa vaikkapa MySpace-sivulta: http://www.myspace.com/betweentheburiedandme

Kyseessä kyllä aivan helevetin kova bändi! Varsinkin kolme viimeisintä albumia (Alaska, Colors ja The Great Misdirect) ovat pyörineet ahkerasti meikäläisen soittimissa jo pidemmän aikaa. Provinssiin tulee todennäköisesti suunnattua juuri Between The Buried And Me:n takia
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Joku jossain kohti jo ehtikin hehkutella Kylesa-merkkistä orkesteria. Kokeellinen metalli/crustpunk/alternative-sakki saapuukin Helsingin Tavastialle tiistaina 27.4. ja toisena sakkina nähdään ämerikkäläinen Dark Castle. Liput 22 euroa Tiketistä pe 12.2. alkaen. Vähänkään bändiin perehtyneet ovat varmaan viivana paikalla ja jos kokeellinen kohnotus tyyliin Between the Buried and Me, The Mars Volta jne. yhtään napeksii niin mars mars MySpaceen.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Aivan pakko hehkuttaa bändiä nimeltä Throes Of Dawn. Parin viikon sisällä yhtyeen uutta tekelettä (The Great Fleet of Echoes), on tullut luukutettua runsaamman puoleisesti. Tässä on jotain sellaista, mikä vie mukanaan ja koukuttaa samalla aivan helvetisti.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Aivan pakko hehkuttaa bändiä nimeltä Throes Of Dawn. Parin viikon sisällä yhtyeen uutta tekelettä (The Great Fleet of Echoes), on tullut luukutettua runsaamman puoleisesti. Tässä on jotain sellaista, mikä vie mukanaan ja koukuttaa samalla aivan helvetisti.
Mies(?). Nyt pitää olla vahvasti samaa mieltä. Oli mulle aivan uusi tuttavuus, mutta mutta...erittäin koukuttavaa, pikkuisen jopa hypnoottista ja pitää ehdottomasti ottaa tarkempaan kuunteluun. Kiitos.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Mies(?). Nyt pitää olla vahvasti samaa mieltä. Oli mulle aivan uusi tuttavuus, mutta mutta...erittäin koukuttavaa, pikkuisen jopa hypnoottista ja pitää ehdottomasti ottaa tarkempaan kuunteluun. Kiitos.

Kyllä, mies. Ja ei kestä. Puheet tuosta hypnoottisuudesta allekirjoitan aivan täysin, ehkä vielä joskus pääsisi kokemaan livenä. Saattaisi olla ainakin omalla kohdalla elämys, jota tuskin hevillä unohtaisi.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Kotimainen Status Minor vakuutti kovasti debyytillään Dialog. Tasokasta progemetallia, eiköhän tästä ainakin Dream Theater / Seventh Wonder -akselin kuuntelijat tykkää.

Yhtyeen tutuimmat jäsen lienee kosketinsoittaja Jukka Karinen, joka vaikuttaa myös Thunderstonessa. Rumpali Rolf Pilve on entinen Dreamtale-jäsen. Vokalisti Markku Kuikka vaikuttaa käsittääkseni myös Thaurorodissa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Kyllähän se nyt vaikuttaa siltä että Viron suosituin metalliyhtye Metsatöll tekaisi tuossa parhaan levynsä. Eli Spinefarmilta ilmestynyt Äio kannattaa tsekata, omalaatuista folk-meininkiä löytyy, täältä komiaa videota.

Myös Burzumin uusin Belus pääsi yllättämään, sehän on oikeasti hyvä!
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Aivan pakko hehkuttaa bändiä nimeltä Throes Of Dawn. Parin viikon sisällä yhtyeen uutta tekelettä (The Great Fleet of Echoes), on tullut luukutettua runsaamman puoleisesti. Tässä on jotain sellaista, mikä vie mukanaan ja koukuttaa samalla aivan helvetisti.
Laitoin tänään tilaukseen tämän uusimman levyn. MySpacen kautta olen niin monta kertaa nuo biisit kuunnellut että pitää saada cd. Ja kuuntelen juuri nyt myös. Varsinkin tämä juuri soiva Velvet Chokehold on aivan ylivoimainen biisi. Jessus mikä orkesteri!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös