Osaavia metallibändejä

  • 531 946
  • 2 954

Thibauld

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gwinnett Gladiators, Lukko
Heitetään nyt tästä tuoreeltaan tarjolle bändi nimeltä Haloscript. Kovasti tämä muistuttaa erästä toista ATL bändiä ja siksi oletankin että kaikille Sevendustin ystäville tämä luulisi maistuvan. Ensimmäinen levy on ulkona ja radiosoittoakin saivat tällä viikolla. Itseasiassa radiosta bändin bongasin ja kun keikka kerran oli liki niin tänään eksyin paikanpäälle. Ihan kivalta kuulosti livenä ja Charlotte Kelliä katsoi ihan mielellään.

http://www.myspace.com/haloscript
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Sopinee tähän ketjuun, loistavan Sabatonin tulevalta levyltä on tarjolla Myspace-maistiaisena biisi Cliffs of Gallipoli. Asiallista settiä, mielenkiinnolla odotellaan tulevaa albumia, jossa tosiaan on myös biisi nimeltä Talvisota :)

Suosikkibändiltäni taas raudanlujaa matskua... Vittu kun ette oo suomalaisia. Ja ketkä sanoo että ruotsista ei ikinä tuu mitään hyvää. Kyllä tätä pojat kuuntelee.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Jollain konstilla tämä bändi on pysynyt piilossa. Maantieteellinen sijainti kaiketi haitaksi. Mutta melkoisia tahvoja saa levy-yhtiöissä olla, jollei kukaan signaa heitä. Sen verran kehuja omakustanne debyytti on kerännyt. Ja täysin ansaitusti. Omalla kohdallani tämä on toistaiseksi vuoden löytö.

Be'lakor
Kieltämättä iski allekirjoittaneeseen tuo yllämainittu Be'lakor. Ennen ei ole tuollaisella vokalisoinilla (pelkästään rähinälaulua) varustettu musiikki oikein iskenyt, mutta nyt tärähti ja kovaa tärähtikin. Vielä kun tuon loppuunmyydyn The Frail Tide albumin saisi jostain käsiinsä, tietäisipä vain että mistä.
 

numB62

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KoTU, Jets, Ville Rajala
Bändi nimeltä Tracedawn.

Pojat on alle parikymppisiä janareita, mutta soitto kulkee kuin aikatekijöiltä. Laulu murinan osalta on todella uskottavaa tuon ikäiselle jantterille, mutta clean-osuuksissa tulee sitten tämä "munattomuus" vastaan.

Mutta jos tästä orkesterista ei tulla kuulemaan vielä, on jokin pielessä tässä pienessä muailmassa.

http://www.youtube.com/watch?v=h08W7mWXWqU

Esiintyypäs mm. Saunassa ja Tuskassa. Toinen pitäis käydä ainaki tarkastamassa.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Vähän erilaiseen osaamisen menee tiistain Tavastian vieras. Tanskalainen Volbeat takoo Elvis-metallinsa sellaisella intensiteetillä, että alta pois.

Mielenkiintoista hommasta tekee 50-60 -luku ja cash-vaikutteiden lisäksi laulaja Michael Poulsen kuulostaa ajoittain todella paljon Keith Caputolta.

Mathcore on siitä ärsyttävä genre, että lähes poikkeuksetta jokaisen laulajan on pakko huutaa tai kirkua. Useimmiten se on tuota kammottavaa kirkumista. Soitannollisesti osa bändeistä on hyviä, mutta vokalisointi menee minulta yli hilseen.

Bändin voi bongata kesällä Jurassic-rockista Mikkelissä. Stonen myös, eli suunnaksi Visulahti..
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Joo, kiitoksia vaan tästä. Harvoin enää nykyään menee kylmät väreet selkää pitkin, kun tutustuu uuteen bändiin, mutta tämän kanssa kävi niin. Loistavaa matskua, varsinkin Tre'aste. Jostain pitäisi löytää lisää tavaraa. Australian metalliskene on aika pieni, mutta ne kaksi muuta bändiä joihin olen tutustunut ovat pätevää tavaraa. En tiedä miten Vanishing Point ja Eyefear tunnetaan täällä, mutta suosittelen kevyemmän metallin ystäville. Kummatkin soittavat perinteistä voimametallia progevaikutteilla, Eyefearin ollessa ehkä enemmän kallellaan progressiivisempaan suuntaan. Ei kuitenkaan mitään itsetarkoituksellista kikkailua.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Mahtiankka kirjoitti:
Sopinee tähän ketjuun, loistavan Sabatonin tulevalta levyltä on tarjolla Myspace-maistiaisena biisi Cliffs of Gallipoli. Asiallista settiä, mielenkiinnolla odotellaan tulevaa albumia, jossa tosiaan on myös biisi nimeltä Talvisota :)

Levyhyllystä löytyy nyt Sabatonin kaikki levyt. Kiitti vinkistä, You Tubella kuuntelin tätä bändiä ja osaahan ne, perkele.

Uudelta levyltä pakko mainita ainakin biisit 40-1, Talvisota ja Cliffs of gallipoli jotka on loistavaa tykitystä. Talvisota - biisi on myös bändin hieno kunnianosoitus Suomen sotilaita kohtaan, saati sitten että se on muutenkin helvetin hyvä biisi.

Vanhemmalta matskulta on mainittava Primo Victoria-biisi jonka nimisen levynkin väänsivät itseasiassa vuonna 2005
 
Viimeksi muokattu:

Stam1na

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP! Vaajakosken Pelikaanit! Barcá!
En tiedä onko tämä pari jo mainittu kun en jaksanu koko ketjua läpi selata, mutta tämmöiset pari suomalaista melodisen deathin lipunkantajaa ajattelin nostaa esille.

Elikkäs Kill The Romance. Ekan täysmittaisensa pojat pistivät ulos viime vuona ja hyvinhän tuo iskee. Ensi purasu taisi tulla vuoden 2006 Pellavarockissa näihin kavereihin, sieltä tarttui myös tuo Cyanide EP matkaan jota kuunneltiin levyn ulos tuloon asti :)

Tässä MunAvaruus linkki:http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=10522522

Ja sitten pari vuotta vanhempi tuttavuus, eli Pain Confessor. Hiukan agressiivisempaa kuin KTR mutta melko samantyylisiä molemmat. Tämä taisi löytyä kotoisen Lutakon tanssisalin lauteilta joskus 2005 tai 2004, oli muistaakseen yhteiskeikalla parin muun bändin kanssa mm. Finntroll

Ja taas se pakoolinen avaruus: http://www.myspace.com/painconfessor
 

Stam1na

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP! Vaajakosken Pelikaanit! Barcá!
Lammin suunnaltaa ponnistaa Casket. Nuoret jäbät vetää dödistä HC-mausteilla. Onpa muuten aivan witun kova vielä signaamaton orkesteri kyseessä!

Kuuntele, ihastu ja/tai vihastu!

Juu, näin nämä kaverit tuolla viime vuoden Pellavarockissa, ja pirun hyvin vetivät pojat.

Ja kuten sanoit ovet vielä nuoria joten varmasti pystyvät vielä oppimaan ja parantamaan tulevaisuudessa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Kyllähän tämä TV2:n Demoklubissa oleva Armour Lappeenrannasta on ihan osaava. Laulaja tosin hieman vetää yli välillä, mutta ihan hyvä meno noin livenä. Kyllähän jätkät näyttää ihan naurettavilta, mutta soundi kyllä upposi ainakin minuun. Kyllä tämä On the Rocksin livebändinä rokkaisi.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Kyllähän tämä TV2:n Demoklubissa oleva Armour Lappeenrannasta on ihan osaava. Laulaja tosin hieman vetää yli välillä, mutta ihan hyvä meno noin livenä. Kyllähän jätkät näyttää ihan naurettavilta, mutta soundi kyllä upposi ainakin minuun. Kyllä tämä On the Rocksin livebändinä rokkaisi.

Tästä pitikin kirjoitella tänne. Mainio orkesteri ja erinomaista kaljoittelumusaa Tankardin hengessä..Osuva vertaus tuo Twist Twistin heitto Judas Priest kohtaa Udon. Kaikille kasarin ystäville tutustumisen arvoinen akti..
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viime kesällä jonkin sortin läpimurron tehnyt Before The Dawn julkaisee uuden albumin 29.10. Bändin viides pitkäsoitto kantaa nimeä "Soundscape of Silence".

Maistiaisia albumilta on jo tarjoiltua kokoelmien merkeissä. Finnish Metal Manialta löytyy single "Hide Me" ja Stay Heavy Recordsin ensi viikolla julkaistavalta Dirty Black Summer EP:ltä löytyy uusin single "Silence".

Sinkun voi käydä kuuntelemassa Stay Heavyn Myspace sivustolta.
www.myspace.com/stayheavyrecords

Tuomas on myös saanut Myspaceen asti uusimmat projektinsa, The Final Harvestin, jolta siltäkin on tulossa levyä ulos syksymmällä. Hieman rankempaa tavaraa kuin Before The Dawn taikka fiilistelevämpi Dawn of Solace. Melodinen death metal on vaihtunut hardcorempaan ja suoraviivaisempaan rouhintaan. Lupaavan kuuloista menoa tuokin. Bändi vetääkin loppuvuodesta useita keikkoja, monet niistä Before The Dawnin kanssa samana iltana. Ehtikää paikan päälle. Ja The Final Harvestissahan Tuomas toimii rumpusetin takana.

Pari biisiä kuunneltavissa: www.myspace.com/thefinalharvest
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Maailmassa näemmä onkin pieni hippunen oikeutta jäljellä, kun riihimäkeläinen Murdershock on saanut itselleen levytyssopimuksen. Kyseessähän on thrassaavaa deathia varsin ankaralla otteella pieksevä orkesteri, jonka Aborted Evolution-demoa/promoa/mitälie kuunnellessani pähkäilin hieman ilkeään sävyyn, että nämähän tekevät jotain sellaista mitä The Hauntedin olisi pitänyt tehdä One Kill Wonderin jälkeen, oikeasti laadukasta materiaalia. Mukava poikkeus kaiken sen sysipaskan kuran keskelle mitä normaalisti metallina ihmisille tyrkytetään.

Kuunnelkaa itse: http://www.myspace.com/murdershock

Sitten vielä pakko hehkuttaa Havoc Unitia. Pitää sisällään käsittääkseni tyyppejä ...And Oceansista, Rotten Soundista, ja Enochian Crescentista, musiikkityylinä sellainen industrial/kokeellinen metalli, en tiedä onko tämä nyt black metallia vai ei, mutta metallia joka tapauksessa. Itselleni tuo h.IV+ on ehdottomasti vuoden kotimainen julkaisu tähän mennessä, varmaan tulee sellaisena säilymäänkin. Vaatii vähän tekemistä, että pääsee sisään, mutta kun homman juonen tajuaa niin ei käy tylsäksi. Helvetin kova tekele.

http://www.myspace.com/havocunit

edit: jos ihmetystä aiheuttaa joku neppailubiisi tuossa Havocin profiilissa, niin joku saatanan urpo on laittanut omaan viestiinsä playerin mukaan joka lähtee soittamaan automaattisesti. Pitäs tappaa sellaset, mutta käy nyt alkuun sammuttamassa soittimen sieltä viestistä.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Laitetaan pari laadukasta kotimaista lisää, deathin ja thrashin sekasotkulla jatketaan. En vissiin ole taas hirveästi jaksanut seurata, mutta pari jo demoillaan ihan vakuuttavaa jälkeä tehnyttä orkesteria on pyyhkäissyt ilmoille debyyttinsä. Kuuntelin tuossa ja mietin, että mistähän se johtuu, että noista kotimaisista pikkubändeistä löytyy hillittömästi mielenkiintoisempaa ja toimivampaa tavaraa kuin ns. isoista bändeistä. Taas kävi mielessä, että miksi The Haunted julkaisee nykyisin paskaa ja saa rahaa siitä.

Kuunnelkaa taas itse.

http://www.myspace.com/deadshapefigure
http://www.myspace.com/burdenad
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Haun perusteella tälläistä bändiä ei ole vielä esitelty täällä. Eli kyseessä powermetallia soittava seinäjokelais-vaasalais bändi nimeltään Celesty. Heiltä tulossa uusi albumi 23. päivä lokakuuta. Kyseessä bändin 3. albumi joten itsekin odottelen jo uutta materiaalia. Netistä löytyy hakemalla vanhoja biisejä jos kiinnostaa. Kotisivutkin uudistettiin juuri ja ovat avattu hetki sitten.

http://www.celesty.net/

Selailin tätä ketjua näin yön mittaan aikani kuluksi ja tuumailin että onko kukaan ko.orkesteria maininnut ja olihan se useammassa viestissä. Itse kyllä tunnustan tutustuneeni orkesteriin vasta senjälkeen kun huomasin bändin tehneen sopparin Spinefarmin kanssa. Tuli sitten hommattua Mortal Mind Creation ja avot, että toimi.

Melodiat ovat kyllä jotain uskomatonta tällä bändillä. Suosittelen kaikille powerin ystäville, jotka eivät vielä ole tutustuneet. Varsinkin Empty Room on todella kova veto. Laulajassa voi nähdä jotain tuttua..
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Duunikaverin kautta tuli tutustuttua suomalaiseen bändiin nimeltä Grendel, uppoaa meikäiselle ihan hyvin. Tuli jopa levy tilattua, vaikken hirveästi levyjä ostelekkaan.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lappeenrantalaista Carcosaa ei ole taidettu vielä tässä ketjussa mainostaa. Vokalisti Kaisu on mielestäni yksi Suomen parhaista naispuolisista metallivokalisteista, niin puhdas laulu kuin rääkyminen sujuu hyvin, Carcosan lisäksi hän on vieraillut myös Stam1nan albumilla.

http://www.carcosaband.com/
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Noxa

Tulipa koettua pitkästä aikaa Tuskassa taas se kuuluisa "vittu tää on kova"-ilmiö, parhaimmillaan täysin puskista tulleena. Eli tuli eksyttyä Indonesian Grindi-ihmeen Noxan keikalle. Perkele että jytisi ja hyvin. Paita piti tukemismielessä ostaa, levyä etsiessä...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipä ole taidettu täällä mainita Primordialia? Esiintyi Tuskassa tänävuonna ja oli ehkäpä ainoa bändi, jota olisin halunnut mennäkin katsomaan. Yhden päivän lippu on silti turhan kova hinta yhdestä bändistä, joten odottelen tässä, että esiintyvät ihan oman keikan turvin. Ovat kyllä pyörähtäneet Suomessa jo useammankin kerran, mutta olen myöhäisherännäinen tämän orkesterin suhteen.

Kyseessä on siis black/folk metallista vahvasti ja ennen kaikkea omaperäisellä otteella ammentava irkkubändi. Laulu ei ole mitään tyypillistä bläkkiskirkumista, mikä onkin hyvä asia, koska vieroksun yleensä sitä kimakkaa rääkymistä ja muutenkin tiettyjä piirteitä black metallissa. Primordialin tyyli on enemmänkin ärjymistä ja huutoa ja vie ehkä omalla tavallaan ajatukset irkkutyyliseen punkiin. En ihmettelisi, vaikka esim. Pogues olisi jonkinlainen esikuva. Tämä kruunattuna taitavalla ja välillä hypnoottisen alkukantaisella soitannalla, mutta myös komeita folkahtavia tunnelmia löytyy.

En ole toistaiseksi tutustunut kokonaan kuin viimeisimpään levyyn, eli To the Nameless Deadiin, mutta sen perusteella todella vankkaa touhua ja omaperäistä. Kuuleman mukaan livevedot on huikeita ja voin sen hyvinkin uskoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös