Onko Suomi-kiekko kriisissä

  • 9 882
  • 52

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Ja komppaa vielä TOJia siinä, että Suomessa kaadetaan junnukiekon taakse absoluuttisesti suunnilleen samat resurssit kuin Venäjällä, ja pelaajien taitotasossa on valovuosien etu venäläisten hyväksi, ainakin huipputasolla.

No itseasiassa ei se ihan sama ole. Venäjällä nämä junnut koulutetaan seurojen kiekkokouluissa joissa on ammattimaiset valmentajat toisin kuin Suomessa, jossa junnujen isät joutuvat hoitelemaan valmennushommia.
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Yksi iso ongelma on jälleen keskustelun puuttuminen. Muutamat henkilöt ovat yrittäneet sitä aloittaa, mutta vaikuttaa siltä että yhä ajatellaan "no, ehkä kyseessä oli vain huono vuosikerta". Eikö yhdenkin huonon vuosikerran tulisi herättää toimintaa ja ajatuksia? Miksi tämän vuosikerran kohdalla epäonnistuttiin?

Mitalikeskeisyydessä on toinenkin ongelma. Kuten aiemmin kirjoitin, mitalin tai useammankin voi voittaa ilman ensimmäistäkään huippujunnua (kts: Bluesin a-junnut viimeisen 10 vuoden ajan) jos joukkue pelaa vahvuuksiensa mukaan ja toteuttaa fiksusti sovittuja asioita.

Eräs vanha koutsi tuossa taannoin muistaakseni totesi "C-junnujen Suomen mestaruudella ei pitäisi olla yhtä paljon merkitystä kuin pelaajien kehityksellä" tjsp. Oleellista olisi keskittyä kehittämään yksilöitä ennemmin kuiin klooneja jotka voittavat nuorten sarjoissa mitaleja. Siis jos oikeasti halutaan kehittää lajia eikä vain saavuttaa hetkellistä glooriaa.
 

PJx

Jäsen
Perusasioiden harjoittelu ja vaatimustaso niissä. Mitä olen junnujen treenejä seurannut, niin koukerot ovat mitä moninaisempia. Ok, ehkä se kehittää jotain. Mutta valmentajat puuttuvat ihmeen vähän huonoihin syöttöihin ja siihen jos laukaukset menevät ohi maalin.
Samaa minäkin olen ihmetellyt. Usein näkee poikien tekevän niin, vaikeita treenejä, ettei ole toivoakaan, että niistä selvittäisiin kohtuudella (=lähes virheettömästi) läpi. Valitettavasti tämä ei rajoitu syöttö/laukaisutreeneihin.

Tässä kohtaa on hyvä kysyä, johtuuko tämä siitä, että poikien taso on huonontunut, eikä siihen ole reagoitu. Toinen mahdollinen selitys on, että nykyään pojille yritetään opettaa liian vaikeita juttuja liian nuorena. Tämähän ei onnistu ja helpoin ratkaisu on lakata vaatimasta virheettömiä suorituksia. Se puolestaan johtaa puuttumattomuuden kulttuuriin, mikä kostautuu varsin nopeasti...

Niin taikka näin, mutta tässäkin asiassa olisi isoja linjauksia tekevien syytä pitää pienimuotoinen kritiikkipalaveri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös