Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Onko jinxaus-ilmiö todellinen?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana Dorian Gray, 28.12.2017 klo 20.21.

?

Onko jinxaus-ilmiö olemassa?

 1. On, uskotteko kotona?

  65 ääntä
  43,3%
 2. Ei, ei voi olla totta!

  85 ääntä
  56,7%
 1. Dorian Gray Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Johdossa oleva joukkue
  Jos selostaja, muu media tai verkkokeskustelija ennakoi meneillään olevan pelin tulevia tapahtumia, lisääkö hän tällöin todennäköisyyttä sille, että tapahtuukin päinvastoin? Jos selostaja siis sanoo 'Suomi ei voi enää hävitä', tuottaako lausuma jonkinlaista tuntematonta energiaa, joka saa vastustajan pelaamaan paremmin ja Suomen huonommin? Vai onko ilmiö kuviteltu?
   
 2. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Uskontoon liittyvät keskustelut ovat Vapaan keskustelun puolella. Voodoo-ketjua ei ehkä ole, mutta mikään ei varmaankaan estä perustamasta sellaista.
   
 3. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Tuossa mielestäni pitäisi olla vielä vaihtoehto: "En osaa sanoa".

  Välillä olen nähnyt pelejä sekä maajoukkueelta että jopa änärissä, missä selostaja on monesti erää tai jopa kahta ennen varma siitä että tämä peli päättyy tähän, koska tulos taululla tai peli kentällä näyttää siltä että minkäänlaista comebackiakaan ei ole mahdollista saada. Tai niin että underdog dumataan jo ennen pelin alkua ja käykin "miracle of the icet".

  Eräänä keväänä NHL:n pudotuspeleissä Toronto Maple Leafsin ja Boston Bruinsin välisessä olikohan Game 6:sessa Suomen ykkösselostaja Antti Mäkinen totesi Bruinsin selkeän johdon myötä kolmannessa erässä että "Tästä ei kyllä enää Maple Leafs nouse" (tai jotain sinnepäin. Sanatarkasti en muista), mutta niin sieltä vain noustiin tasoihin ja jatkoajalle.

  Toisen muistan vuoden 2011 mm-kisoista missä isäntämaa Slovakia konttasi. Suomalaisten suosikkiselostaja Antero Mertaranta taisi todeta Slovakian ja Saksan välisessä pelissä, missä Saksa meni jo 4-0 johtoon että "Tämä peli on ohi" erää ennen pelin päätöstä. Slovakia päätti toisin ja tuli jo maalin päähän ja olisi päässyt tasoihin mikäli jo edesmennyt Pavol Demitra olisi saanut kunnollisen laukauksen Marian Hossan syötöstä tai jostain muista lukuisista paikoista sisään.

  Näitä kyllä siis löytyy varmasti muiltakin ties kuinka paljon, mutta itselle lähinnä kaksi esimerkkiä joista toinen ei ollut varsinainen jinxaus mutta melkein onnistui ja toinen taas semmoinen mikä sitten onnistui, joten itse äänestäisin sitä "en osaa sanoa" koska en varsinaisesti ole niin taikauskoinen mutta joskus myös minutkin urheilu onnistuu yllättämään.
   
 4. Dorian Gray Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Johdossa oleva joukkue
  Lainaus:
  Mutta jääkiekossa menestymiseen kenties eniten vaikuttavan ilmiön pohtiminen kuuluu ilman muuta jääkiekkopalstalle
   
 5. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
  No ei ole.
   
 6. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Älkää jinxatko jinxausta! Paha silmä seuraa!
   
 7. abianos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, suomalaiset
  Viimeksi muokattu: 30.12.2017 klo 19.49
 8. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ikimuistoinen peli tämä oli mutta muistelosi eivät menneet ihan nappiin. Kyseessä oli game 7, jota Toronto johti 49 minuutin jälkeen 4-1. Boston voitti pelin jatkoajalla.
   
 9. Golden AWe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charles Darwin
  M
  Lainaus:
  Montako tuhatta kertaa selostaja on sanonut noin ja peli on päättynyt selkeään johtoon karanneen hyväksi?
   
 10. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tämä. Kaipaisin tietokantaa mihin syötettäisiin ennen ottelua vallinneet ns. oikeat todennäköisyydet (eli vaikka 10 vedonlyöntiyhtiön keskiarvo) ja sitten sieltä voisi hakea miten pelit on menneet tällä vuosituhannella.

  Eli siis, jos joukkue A oli 72% suosikki kotonaan ja peli onkin 48min 1-4. Kuinka usein sieltä on noustu, kun otetaan huomioon vaikka 10 maailman parasta ammattilaisliigaa. Jätetään kaikki Pohjois-Amerikan hassuttelut ja junnut pois.

  Suosikki on tietenkin aina välillä noussut, kun taas altavastaaja ei sieltä jotenkin kummallisesti yhtäkkiä nouse. Koskaan on sekin onnistunut, mutta hyvin, hyvin harvoin.
   
 11. sinikettu Jäsen

  Kyllähän jokainen tietää sen, että selostaja kykenee telepaattisilla kyvyillään vaikuttamaan ottelun lopputulokseen. Duh.
   
 12. Dorian Gray Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Johdossa oleva joukkue
  Lainaus:
  Ja tähän laskelmaan pitäisi tutkia selostusten ääninauhat ja kuunnella, onko käänne tapahtunut jinxauksen jälkeen.

  Voin olla haihattelija mutta uskon, että jinxauksen aiheuttaman energian kanavoiminen muualle voisi ratkaista useita maailman energiaongelmia.
   
 13. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Lainaus:
  Joo korjataan nyt sen verran että oma muisti tosiaan teki tepposet. Ja se taisi olla vielä koko ottelusarjassa niin että Boston tuli takamatkalta game seveniin ja vei sen?

  Jotenkin tuli vielä mieleen Ruotsin alle kaksikymppisten kisoissa 2014 varaamat kultakypärät nimenomaan heidän varmana pitämän mestaruuden kruunuksi, mutta kuinkas sillon kävikään. ☺
   
 14. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Vancouver 2010. Sanoin ennen USA ottelua kaverilleni, jonka kanssa matsia katsoin. ”Jos peli on ekan erän jälkeen 5-0 jenkeille niin heitetään telkkari ikkunasta ulos.” Siihen päälle tietysti pienet naurun hekotukset.

  No TV sai jäädä paikalleen mutta tuli kyllä mietittyä hetken aikaa sen jälkeen mitä sanoo ennen oman suosikin matseja.
   
 15. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Hyvä ratkaisu sillä erä päättyi 6-0.

  Paikalla oltiin, sitä tunnetta on vaikea kuvailla.
   
 16. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Minusta tätä on nyt monen toimesta lähestytty asiaa aivan väärältä kantilta.
  Kyseessä on aivan aito ilmiö, koska siihen vähän väkisinkin uskoo aika moni. Kyseessä ei siis ole tilastollisesti tai muutoinkaan mikään oikea ilmiö, mutta koska kyseessä on ihmisen itse itselleen aiheuttama suggestio, niin kyllä, se on ihan aito, oikea ja todellinen ilmiö. Ihminen itse reagoi siihen ja täten sitä voidaan pitää todellisena, riippumatta siitä tapahtuuko sitä siinä kyseisessä ottelussa (useimmiten ei), vai ei tapahdu.
   
 17. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Jos joku epäilee jinxauksen todenperäisyyttä, kannattaa tutustua Aleksi Valavuoren live-vetojen historiaan. Tehnyt suoranaista taidetta.
   
 18. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Paljonko olet tehnyt tiliä lyömällä aina Allun veikkausta vastaan?
   
 19. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Boston Bruins vs. Toronto Maple Leafs 5-4 OT GAME 7 Playoffs 2013 - YouTube
   
 20. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Falcons kyllä vähän jinxasi Super Bowlin lopussa, mutta äkkiä se hymy hyytyi viimeisellä neljänneksellä. Omistaja oli jo tullut juhliin mukaan...
   
 21. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  En harrasta laisinkaan vedonlyöntiä, joten voitot ja tappiot ympäripyöreät nollat.
   
 22. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:

  Oletko luullut, että niitä mestaruuslippiksiä mitä jokainen mestarijoukkue Suomessa pitää päässään jokaisessa palloilulajissa ei ole teetetty ennen kuin mestaruus on ratkennut?

  Ruotsissa on jäälajeissa vastaavana perinteenä nuo kultakypärät eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että pitäisivät mestaruutta varmana. MM-1995:hän ruotsalaiset antoivat nuo heille tarpeettomiksi osoittautunueet mestaruuskultakypärät sitten mestaruuden voittaneille suomalaisille.
   
 23. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Lainaus:
  En ole luullut ja mielestäni kirjoitukseni ulkoasusta ei semmoista kuvaa saakkaan että luulisin heidän kultaavan joukkueellisen kypäriä mestarijoukkueelle tai teettävän lippiksiä kuin liukuhihnalta heti summerisoiton jälkeen.

  Lainaus:
  Tämä on tietysti vain median luomaa mielikuvaa ja tottahan mestarisuosikin pitääkin olla tavoitteissaan rehellinen ja suora mutta se että suomalainenkin media uutisoi tuolloin muistaakseni kaiken maailman limusiineista mitkä tulevat kuljettamaan Ruotsalaisia ympäriä Tukholmaa kun he ovat voittaneet sen kullan. Niin lähinnä heittona toin tuon esille että tavallaan he olivat jo ne kultakypärät päässä vaikka myös pystyivät keskittymään peliin. Suomen henki varmasti nosti kun ottelu kului kokoajan eteenpäin sitä alitajuntaista puristusta ja pakkoa voittaa ottelu ja olla tuottamatta pettymystä omalle kansakunnalle.

  Minä koen tuollaisen mediasta tulleen esim. Pilkan Suomea kohtaan ja yli-itsevarmuuden jinxaukseksi. Voi olla että se ei aina toimi tai sitten en vain täysin ymmärrä termiä jinxaus, mutta minusta siinä kävi pieni jinx.

  Ja nyt en siis väitä että Ruotsin pelaajat olisivat koko pelin vain odottaneet mestaruusjuhlia tai että he eivät olisi pystyneet keskittymään itse peliin. Toki siinäkin pelissä muutama ratkaiseva yksilö kuten esim Elias Lindholm tai Filip Forsberg hävisivät kuvasta täydellisesti (en väitä että heidät olisi jinxattu) että vaikea tietää mitä johtavien pelaajien päässä liikkuu silloin kun momentum kääntyykin vastustajalle. Alitajuinen pelko epäonnistumisesta -> mailan puristus?
  En tiedä minulla ei ole sisäpiirin tietoa tästä.

  Hyvä että toit esille traditiotkin ja mitä niillä tarkoitetaan. En kuitenkaan tietämättömyyttäni tuonut esille tuota esimerkkiä mutta vain lähinnä yhtenä mikä syöpynyt mieleen.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2018 klo 15.00
 24. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Jos olisi, niin kuittaisin helposti kalliin konjakkipullon Yahoon Hockey Fantasystä, mutta kun se ei ole ilmiö niin maksan osani pullosta jollekin muulle.
   
 25. Jack DiBiase Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montreal Habadiens
  Sebastian Aho – professori | sivu 11 | Jatkoajan keskustelupalsta Ketjusta;

  5.1. 2018:
  Lainaus:

  7.1.2018:
  Sebastian Aho loukkaantui, Boston antoi Hurricanesille oppitunnin | Yle Urheilu | yle.fi